Bæææ!

Nå har jentene for lengst reist til sin morfar på helgebesøk, og siden de skal være borte hele helgen var jeg nødt til å ha en dag hjemme med de i dag. Det har vært helt magisk, så ulikt fra en helg hvor vi alltid er sammen. Det å legge bort jobb, ta en rolig morgen og bare være oss tre har vært helt fantastisk. 

Før lunsj var vi en tur ute. Jeg tok med jentene til et beite noen hundre meter fra hjemmet. Vi var der uten intensjon om å møte på dyr, for jeg var der tidligere i høst på let etter sopp og da sto det store beitet helt tomt, grunnen til at jeg tok med jentene ditt er at det er et veldig fint område med skog og fine stier. Plutselig fikk vi øye på en flokk gammelnorsk sau, og jeg kjente jeg var glad for at vi hadde et gjerde i mellom oss, tross alt befant vi oss på innsiden av deres gåområder (som er veldig store). 

Flokken lot seg lokke da vi snakket til dem og jentene som elsker alt av dyr fant turens høydepunkt da vi fikk kose på sauene. De var så kosete og uredde som bikkjevalper, at selv om vi hadde med Tyra på tur brydde de seg mindre enn minst om det. 

På vei tilbake til bilen la jeg merke til at sauene hadde flyttet seg fra der vi hadde sett de, og det var ikke før vi kom til bilen at vi så de igjen – i mellom bilen og oss. Nå hadde vi plutselig ikke et gjerde i mellom oss, og Tyra gikk forsiktig bort for å hilse på en av sauene som kom oss i møte. De to helt forskjellige dyrene nesehilste til hverandre før jeg ropte Tyra bort i det sauen viste frem sine praktfulle horn. Jeg fikk en ekstra sauekos før de slapp oss forbi til bilen. Jammen var det en kul og uventet opplevelse. 

Bææææ!! 

På vei hjem gikk det i “Bæ, bæ, lille lam … 

Halloween Gresskar

Halloween-helgen er her! Det er ikke stort vi kommer til å gjøre ut av halloween, pappa lurte på om han og samboeren kunne passe jentene denne helgen, så BT og jeg har første helgen alene sammen uten at vi har noen planer som vi trenger barnevakt for. En helt merkelig opplevelse egentlig, og vi har funnet ut at vi skal nyte tiden til å slappe av hjemme og dra litt rundt sammen. 

Men et gresskar måtte bli med hjem fra butikken denne uka. Selv om vi bor på gård og ikke har så alt for mange naboer, så er det noen barn som tar beina fatt og ringer på for litt halloween-godt. Siden jeg aldri har beskjært et gresskar før, var det på tide, for som mamma vet jeg at halloween kommer til å bli større og større ettersom jentene blir eldre. 

Tenk at det nå er to år siden dette halloweenbildet av jentene ble tatt  ♥

Jeg gjore et raskt søk på nett for å se hvordan et gresskar skal behandles, og det var egentlig veldig greit. 

Først kutter du et hull i toppen for å kunne fjerne innmaten. Kjøttet i gresskaret kan brukes til supper og kaker, det har en lignende smak som gulrøtter og kan brukes deretter. 
Jeg tegnet en mal rett på gresskaret for hvordan jeg ønsket å skjære det ut, og så var det bare å bruke en skarp liten kniv til å fjerne deler og forme tenner og øyne. 

I nattens timer lyser det opp som et lite gresskar-monster. 

Vart du skremt no? 

Følg Speiltvillingene på Facebook – 

Det er ikke så greit å bli stor når…

Første natt i juniorseng. De to små har med iver og begeistring i stemmen snakket om de nye sengene sine til alle vi har møtt. Gleden over å bytte ut lille-senga med junior-seng har vært stor i lang tid. Tålmodige har de også vært, for det har tatt tid å lage sengene fra bunn. 

I dag var den store dagen kommet. Jeg hentet jentene i barnehagen allerede klokken to slik at de kunne være med på innflytting av nye senger. De bar med seg dukker og koppestell opp i hver sin seng og lekte i evigheter. “Spise mat i senga mamma, men baje på lat” sa Otilie og latespiste på en lekepotet. 

Kvelden ble slukt til middag og turn og så var tiden innen for første natt i ny seng. 

Den nye senga ble plutselig   stor,  veldig  stor,   og   skummel. 

… 

Det kan ikke være så greit å være barn når rutiner skal endres, det er ikke sjeldent jeg lurer på om barn har en mild form for tvangstanker. De liker det kjente, de liker det de kan og det de vet. De lager seg sin egne rutine for alt. Det gjør i alle fall mine barn og ved legging er det et drøss av rutiner. Ting skal være slik og sånn, hvis ikke er det bare å glemme en roling leggestund. 

Leggerutine her i hus er som følgende: bli bært opp trappen etter kveldsstell, så skal de gå selv fra trappen og inn på rommet, på rommet trykker de på en knapp hver på babycallen, den ene for musikk den andre for stjernehimmel. Så klatrer de opp i sprinkeltsengen sin ved hjelp av en stol. Oppe i sprinkeltsengen skal det hoppes noen ganger opp og ned før de kan legge seg på puta. Så skal dynen pakkes rundt de små kroppene, en ekstra gang rundt beina. Til slutt, en klem og et kyss før nattasang. 

Å prøve å gjøre en liten endring i dette mønsteret gjør at det blir krøll for to små, og da er det ikke uvanlig at det er lettere å starte fra begynnelesen igjen: bære opp trappen for å la de gjennomføre sine leggerutiner slik de alltid utføres. 

Så plutselig er sengen deres bytten med en ny seng, en seng som er helt annerledes enn sprinkelsengen. Den nye sengen gjør at rutinen endres og med ett er det en stor barriere for de små som er så glad i det trygge og kjente. 

Vips så havnet jentene i gangen, hvor springeltsengene hviler plass enn så lenge. 

Så får vi helle prøve igjen i morgen, og håpe at om litt er nye rutiner laget og de store sengene tygge og kjente. 

 

Speiltvillingene på Facebook – 

 

Tips: Perfekt motiv-overføring

Mens jeg jobbet meg i mellom motivene jeg har malt på sengene til mine barn, slo det meg at jeg kanskje satt på et tips som noen andre ikke vet om. Selv tenkte jeg at dette var allmennkunnskap, men da BT stilte meg spørsmål ved hva jeg gjorde forsto jeg at det kanskje bare er de som har vært glad i å sitte med en blyant i hånden under oppveksten som vet at bly smitter lett over, og at denne smittingen kan brukes til noe fornuftig annet enn å bli svart på tegnehånden. 

Så jeg tenkte å dele et tips på hvordan du enkelt kan overføre en tegning eller skrift til harde og flate bakgrunner. Med dette tipset kan du lage nydelige wall quotes billig og enkelt, eller sette grunnlag for andre motiver. 

Perfekt skrift på vegg, dør eller andre harde og flate overflater: 

Jeg har hele mitt liv elsket å ha en blyant i hånden, tegning var noe som fant interessen min i en svært ung alder.

Når det kommer til skrift derimot, klarer ikke lengre hendene mine å følge med. Jeg er kanskje over gjennomsnittet opptatt av resultatet, og det er svært lite som skal til for at jeg blir misfornøyd med det jeg utfører. Håndskriften min er ikke pen, så her trenger jeg hjelp om jeg skal bli fornøyd med sluttresultatet. Det kan du enkelt gjøre på denne måten: 

1: Finn en skrifttype på dataen din, blås opp skriften til ønsket størrelse. 
2: Legg et vanlig ark over skjermen, siden skjermen lyser ser du lett skriften i mellom arket. 
3: Tegn etter strekene på skriften. 

4: skroll deg ned i worddokumentet til du får en hvit bakgrunn på skjermen. Snu så arket ditt slik at du får skriften mot skjermen og tegn etter bokstavene en gang til. 
5: Når du har tegnet over en gang til får du skriften skrevet speilvendt. 

6: Så fester du arket med teip der du ønsker å ha skriften. Den speilvendte siden skal inn mot bakgrunnen og den rette skriften mot deg. 
7: Farg over alle strekene du har tegnet, bruk gjerne en annen farge slik at det er lett å se hvor du har tegnet over skriften. 
8: Fjern arket og vips så har du mal på bokstavene der du ønsker. Nå kan bokstavene fylles ut med tusj eller maling. 

Samme teknikk for motiver: 

Da jentene ønsket å ha en kanin på sengen sin, satte jeg meg ned å tegnet en kaninen slik jeg ønsket å ha den på sengen. Jeg kunne da bruke samme teknikk for å få en mal på sengen, det er ikke rom for å gjøre feil når motivet skal føres på det ferdige resultatet. Feilene kan gjøres på arket før det føres over på bakgrunnen og det blir enkelt å se hvor malingen skal legges for å få et fint sluttresultat.

Håper dette kan komme flere til nytte! 

Følg Speiltvillingene på Facebook – 

 

Syoppskrifter på Barneklær

På denne siden finner du en oversikt over forskjellige syoppskrifter på barneklær, du trenger bare å trykke på modellen du ønsker å sy, så tar jeg deg videre til mønster og veiledning. Her vil det rulle inn nyheter etter hvert som jeg lager nye modeller. Kom gjerne med innspill til nye plagg!

Lykke til med syingen!Ti grunner til å elske taco

// Innlegg skrevet i samarbeid med Old El Paso //

Taco er så godt at jeg ikke har møtt på ett menneske som ikke liker det. Kanskje er det mulighetene for å variere så mye som gjør at alle kan liker det. En ting er helt sikkert, Old El Paso samler mange familier sammen til favorittmiddag hver helg. 

Hva er det ikke å elske? 

  1. Du kan variere en tacorett til det uendelige
  2. Det er en herlig kilde til mange vitaminer og mineraler
  3. Det er en fargerik rett som frister øynene like mye som lukten nesen fanger opp
  4. Det er en fantastisk rett for å få brukt opp rester av grønnsaker og osteskalker i kjøleskapet
  5. Taco er en sikker vinner ved besøk 
  6. Retten glir rett inn i tidsklemmen siden det tar så kort til å lage
  7. Retten er morsom for de små som kan plukke og fylle tallerkenen med så mange forskjellige ingredienser
  8. Tacokrydder kan byttes ut med fajitas, quesadilla, enchiladas eller burrito fra Old El Paso og skape nye smaker. 
  9. Retten kan gjøres mild til barna og hot til voksene på enkleste vis
  10. Tacos smaker ALLTID godt, om det er en mandag eller fredag, vinter eller sommer! 

Old El Paso Konkurranse: 

VINN EN REISE FOR FAMILIEN TIL MEXICO (verdi 55 000 kroner, du må ha fylt 18 år for å delta) 
*vinn premier fra Old El Paso hver uke!

Klikk HER for å delta

Konkurransen avsluttes 20. november 2015.

De nye stand’n’stuff lefsene har virkelig blitt min nye favoritt. De ser så deiligkate ut når de fylles og er så praktiske å spise for store og små barnehender. 
Om du trenger nye ideer til å fylle din tortillas, bør du ta en titt på → landingssiden til Old El Paso ← som deler mange forskjellige retter innenfor taco-verden. 

Jeg vil gjerne høre om dere har noen spesielle vaner ved tacokvelder? Tips til godt fyll? Eller tradisjoner ved retten? 

Følg Old El Paso på Facebook – 

 

DIY Junior Seng

For fire dager siden begynte jeg å lage juniorsenger til jentene. Nå begynner de å nærme seg ferdige, så jeg tenkte jeg kunne dele et innlegg om hvordan de er laget før det ferdig resultatet kommer. 

Det hele startet med at jeg spurte BT om han trudde jeg ville klare å lage senger til jentene. BT er alltid støttende når det kommer til å sette mine kreative påfunn til virkelighet, og sa at det var han sikker på at jeg ville få til. 
Derfor reiste jeg til IKEA for å kjøpe nye madrasser til juniorseng, jeg tok også med meg ribbebunn og sengehester til sengene. Det er også noe jeg kunne laget selv, men det var lettvindt å slenge de med når det lå plassert ved siden av madrassen. Og det får være grenser til hvor hjemmelaget alt må være! Haha. Neida, men joda. 

Dette “Do It Yourself” prosjektet er ikke for alle, men jeg vil vise at det faktisk er mulig å gjøre ting vi aldri har prøvd før. Og jeg sier ikke at det ikke er for alle fordi jeg trur at andre ikke ville klart å lage en seng, men det er ikke alle som har en låve / garasje å stå i, eller sag og verktøy. Må du kjøpe alt du trenger for å sage og skru sammen en seng, så hadde jeg heller kjøpt en ferdig. 

Jeg tok målet på madrassen og laget sengen ut i fra det. Madrassen er 70 cm x 160 cm. Jeg kuttet først ut fire sider som utgjorde en bunnramme når jeg skrudde de sammen. Så skjærte jeg ut fire sider til, helt like som de første, men på lagsidene tegnet jeg et mønster som jeg beskjærte ut slik at kanten oppe ikke ble helt rette. 
Ved hjelp av en lekte (trur jeg BT kalte det, en tynn planke) festet jeg de to rammene sammen og lage en “hylle” til å legge ribbebunnen på. 

Jeg hadde tegnet sengene før jeg reiste på Montér for å kjøpe planker så jeg viste hva jeg trengte. Derfor tok jeg også med en “pinne”. Denne kuttet jeg opp i like lange deler på 15 cm, og saget ut en gavel. Ved å måle opp på sengen og gavelen borret jeg hull til å tre “pinnen” ned i. 

Første sengen brukte jeg ganske lang tid på for jeg tenkte og grublet godt underveis. Seng nummer to tok to og en halv time å lage. 

Så brukte jeg nesten en dag på å pusse over begge sengene, før jeg begynte å male de hvite. 

BT kom med ideen om å ha et motiv på som jentene liker, og etter en lang samtale med jentene ble de begge enige om at de ville ha en “kini” (kanin) på sengen sin. Så i går tegnet jeg mal til kaninen godt inspirert av disney og cartoon. Etter det begynte jeg å male. Jeg har lagt ut bilder underveis på snapchat: Stinetuss, for dere som ønsker å se. 

Sengene er enda på langt nær ferdige, så jeg gleder meg til å vise dere fortsettelsen. 

Hva synes dere så langt? 

Følg Speiltvillingene på Facebook – 

Alle følelser forsterkes som mamma

Når du våkner opp etter en god natts søvn med skallebank og tunge øyelokk fordi du gråt så mye av en film kvelden i forveien – da vet du at du er mamma! 

For hva var det egentlig som skjedde med følelsesregisteret etter vi ble foreldre?
Jeg har alltid vært en person som lett blir rørt, og jeg har alltid kunne ta til tårer av en film. Jeg tar ikke til tårer nå mer …. jeg hulker som et barn som slår seg. Hikster og prøver å kvele de største skrikene for ikke å virke gal. Snørr og tårer konkurrerer om å nå haka først og hadde det ikke vært for at min samboer satt ved siden av, hadde jeg hylt ut som sirena på en politibil. 

Filmen hadler om slaveri, historiene fra slavetiden er så sterke at de alene er nok til å få haka til å bevre, men når det i tillegg handler om foreldre som dras vekk fra barna sine så revnes alt på innsiden min. For selv om det bare er på en film, selv om historien er så fjern i fra min hverdag, så vet jeg at den er basert på en sann historie, og jeg kjenner på følelsen om mine egne barn ble revet vekk fra armene mine. Det er da jeg oppløses i tårer og trenger snytepapir i lang tid etter filmen er slutt.

Hvis du ønsker å se en sterk film som har vunnet oscar-prisen for årest beste film i 2014 og en rekke andre priser og nominasjoner så er filmen: 12 Years a Slave. 

Fatter ikke at denne filmen har gått meg hus forbi før nå. 
Helt grusom, og helt sinnsykt bra. 

 

Vinn Kåpe fra Virre Vapp by Stine Skoli

I dag kom gladnyheten! Den nye kolleksjonen Virre Vapp by Stine Skoli er ferdig produsert, og sendes til lille Norge neste uke. Nå blir det slutt på ventetiden og varene kommer til sine rettemessige hjem om kort tid. 

Høstens kolleksjon går denne gangen til jentene fordi guttemodellene ble stoppet. Jeg forteller gjerne igjen hvor ille tragisk jeg syntes dette var, men at jeg skal jobbe beinhardt for at neste kolleksjon kommer igjennom med guttemodeller som er fine som få!

Jumpsuiten Otilie, som jeg har valgt å kalle den, kommer i tre fantastiske farger som dere har stem frem, og er i kvalitetsstoffer.
Vær så god, og drøm deg bort i bildevisningen av Otilie Jumpsuiten

Inneholder lenker til salgsiden under: 

Vi valgte å bestille opp en del ekstra eksemplarer siden forhåndsbestillingen viste seg å være veldig god. På grunnlag av dette er det fullt mulig å bestille jumpsuit i dag, og så lenge lageret rekker. Fordelen i dag er at ventetiden er langt kortere enn den var da forhåndsbestillingene ble lagt ut. Allikevel vil jeg minne dere på at det ikke er sikkert det er veldig mange eksemplarer av akkurat den størrelsen og fargen som du ønsker til ditt barn, så for å sikre deg førstevalget bør du være tidlig ute. 

Du kan bestille Jumpsuit fra Virre Vapp By Stine Skoli her. 

rabattkoden: Stine – gir 20% avslag på alt kjøp! 


 

TRE KÅPER går til tre av kundene. 

Kjøp jumpsuit – bli med i trekningen av tre kåper.

Dette er min lille hemmelighet. Da kolleksjonen skulle velges ut valgte jeg å ta med kåpene jeg har sydd til jentene. Vi valgte ut stoffer og tre prøver ble sydd i Kina før de ble sendt til meg for kontroll. Otilie viser over den rosa modellen som er sydd i størrelse to år, men den er også sydd i de to andre fargene som jumpsuitene har (mørk rosa og petrol). 

Vi valgte å ta bort kåpene fra kolleksjonen fordi de ble for dyre i produksjon, med andre ord ville kåpen kostet 900 kroner om vi skulle solgt den ut med fortjeneste. Kåpen er foret med ullstoff, og tar opp fargene fra jumpsuitene på ytterstoffet, men fordi kåpen er en “til og fra kåpe” og ikke en vanntett jakke til å base i snøen med syntes vi prisen ble for stiv til sitt bruk. 

De tre eksemplarene som det ikke finnes noen andre av, ønsker vi å gi bort igjennom en trekning av kundene våre.
Alle som har kjøpt eller kjøper jumpsuit fra høstens kolleksjon blir automatisk med i trekningen av en kåpe. 

Kjøp jumpsuit – bli med i trekningen av tre kåper. 

Rabattkoden: Stine – Gir 20% avslag på alt kjøp! 

God Handel! 

SnekkerSkoli

Nå er jeg i gang med er litt stort og veldig morsomt prosjekt. Jeg spurte min samboer om han trudde jeg kunne klare å lage senger til jentene, og det hadde han trua på. Med hjelp fra BT til å få fraktet materialer fra Montér og hjem har jeg endelig fått startet. Det var hardt å løsrive seg fra prosjektet for å hentene jentene i barnehagen da klokken tikket 15 og siden har dagen vår godt slag i slag, med turning og det hele. 

BT kom hjem nå, så da er det nok på tide at jeg kryper ut i låven igjen slik at jeg kan fortsette med prosjekt Junior-Seng til snuppe 1 og snuppe 2. 

Når jeg setter i gang med slike prosjekter blir jeg regelrett gal i mitt lille hode. Jeg klarer ikke løsrive meg, og alt jeg tenker på, er å se det ferdige resultatet. Jeg drømmer meg bort med Tusse og Tønne på ørene, ler, sager, skrur og koser meg som et barn på julaften. 

-Kreativitet skapes når den dyrkes! 

Nå skal babyrommet bli til et skikkelig barnerom, håper dere gleder dere til å få hjemmesnekret inspirasjon til kidsa. 

En litta sniktitt  🙂