Nordjylland – et fantastisk sted

Reklame | VisitDenmark

Vi befinner oss enda på Landal Rønbjerg feriesenter i Nordjylland, Danmark.

Det er ikke lenge vi får drar oss i sengen om morgen,  selv om vi er på ferie, de to på seks år er oppe før det har blitt liv i gatene. De våkner tidligere enn de pleier hjemme, alt for spente til å sove lenge. 

I det sekundet de våkner er de klare for lek, og i familiesenterets hovedhus er det mye å finne på. I dag er det lekeland som står for tur, men også bowling og spillehall må vi teste ut. 

Barna leker til svetteperlene pipler fram. «Se her!» Ropes det i ett kjør, det er så tydelig å se hvor mye glede det er i det de gjør. 

Tiden bare flyr av sted, vi rekker ikke kjede oss et sekund, for vi vil så gjerne prøve ut alt.
Har du sett – den kula satt!  

Til slutt må vi bare rive oss løs, vi har flere ting vi vil sjekke ut. 

En utflukt til Limfjordmuseet bare et kvarter unna Landal Rønbjergs familiepark. 

Vi tar lunsjen på Restaurant Kanalfogedens Køkken, med spesialitet på sine økologiske ferske blåskjell rett fra Limfjorden.

For en helt fantastisk mat i et skue av et landskap. 

Det er lenge siden jentene har kost seg like mye med mat, med et tomt blåskjell i den ene hånden plukker de ut innmaten i et nytt skjell med stor iver, og har en lek mens de spiser og smatter i seg helt nydelig sjømat.

Barna er ferdige med å spise før oss, så de flyr av sted, for rett ved siden av denne nydelig restaurant er det en stor lekeplass å leke på. 

Med magene fulle kjøper vi oss en is og går oss en tur langs Limfjordens kyst. For barna var dette et endeløst paradis. Tonnevis med tomme skjell dekker hele stranden i stedet for sand, og i det langgrunne vannet mysser det av bittesmå krabber, så mange er de at jentene enkelt klarer å fange de med hånda.

Nå går turen videre til et nytt feriehus i Danmark, der vi skal fortsette ferien med gode venner, både store og små.

Vi takker for turen, opplevelsene og alle gode minner vi har fått til nå, Nordjylland har vært et helt nydelig sted. 

Se alle feriesentre du kan besøke i Nordjylland her 

Paradis for ungene

Reklame | VisitDenmark

Bilen er parkert, og bagasjen pakket ut, vi befinner oss i Danmark, nærmere bestemt på Landal Rønbjerg feriesenter, like ved siden av Limfjordens nydelige strender og vakre natur.

Jeg lukker øynene, trekker pusten dypt – det er ferie nå! Lydene forsterkes med øynene igjen, fuglekvitter av mange raser, og barnelatter, det er det som skiller seg sterkest ut. Når jeg åpner øynene ser jeg rekker og rader med sorte hus. Så like er de at ungene har fått skrevet husnummeret på hånden. 332 – “det er der dere bor”.

De to barna på seks år vinker med ivrige hender i det de cruiser av sted på syklene vi har tatt med, avsted for å utforske hver krik og krok av dette koselige sted. Så mye er det å se, allikevel er de alltid rett ved. De sykler igjennom blomsterkledde plener, suser over brostein og finner stadig nye veier til mål. Aller raskest er de på å sykle til hoppeputen og lekeplassen som ligger like ved.

Minnene fra campingturene strømmer på, følelsen fra hvordan det var å være barn på et slik sted, over alt er det andre barn å leke med. Allikevel er det så mye mer enn det. I stedet for campingvogner er det hytte på hytte, og i stedet for en liten kiosk er det her et helt senter fult av aktiviteter, butikk og restaurant med buffet er det og’.

Til middagen får jentene se Landal Rønbjergs egen badepark, de blir stående å hoppe rett opp og ned. “Dette er den beste dagen i mitt liiiiv!” roper hun ene og så hun andre. Det er ikke før hender og føtter er skrukkete av all badingen at de får føttene ned på jorden igjen. Jeg kan ikke klage over å ha en liten å passe på, for mens pappaen kjører vannsklier, hopper fra stupebrett og leker med badeleker i parkens store vannområder, tar Vilde og jeg livet med ro inne på Wellness området.

Et lite kvarter med bil fra Landal Rønbjerg feriepark finnes et lite sted med et herlig navn – Ertebølle. 

Vi kjører avsted, utflukten er ikke langt unna, men hva er vel ikke bedre enn det med tre unger på slep. Vel fremme i Ertebølle er det ikke en ert å se, heller ikke mange bøllene, men et koselig lite steinaldersenter. Jeg vet ikke hvem som koser seg mest, pappaen som fascineres av flintsteiner som enkelt kan brukes som kniv og øks, eller ungene som får prøve å skyte villsvin (plakat) med pil og bue.

Under sanden ett sted finnes det funn gravet ned

På veien hjem er vi blitt anbefalt ett sted, med reservert bord blir middagen i dag på:  Café Ertebølle Strand Camping – kjent for sine fantastiske hjemmelagde pannekaker.

Vi parkerer bilen og kikker oss litt rundt, ikke ett menneske å se? Vi undrer litt, for var ikke dette et populært sted? Plassen er liten og på et øde sted, det er bare en camping like ved. Vi tusler inn, for vi må jo nesten bare se. En smilende mann kommer oss i møte, joda det var helt folketomt, men så er det vi som er tidlig ute. Den glade mannen viser oss vei, til tross for at åpningstiden er ti minutter senere. Vi setter oss ned i en koselig krok i det lille lokalet, og jeg legger merke til at ved hvert eneste bord er det lapper med reservasjoner – ikke et eneste ledig bord å se.

På forhånd prøvde jeg å se for meg hva vi hadde i vente, jeg så for meg de blåbærrullede pannekakene hjemme og den amerikanse versjonen med et tårn av pannekaker med sirup på. I det kelneren kommer med maten vår måper vi alle fem – Wow, bare se !

Vi regelrett ruller ut av Café Ertebølle Strand Camping, og har fått litt av en inspirasjon til å variere våre fylte pannekaker med blåbærsyltetøy.

En ting er sikkert, det er ikke storbyen og luksus som må til, alt man trenger er et lite koselig sted!

Se alle feriesenter i Nordjylland her 


 

Vi er i MÅL

Det kjennes helt absurd, boka mi’ er omsider ferdig. Følelsene svinger som i en berg og dalbane, fra full ekstase til skjelvende nervøsitet. Jeg synes den har blitt så vanvittig fin, men er allikevel redd for hva andre vil si. Jeg håper jeg har skapt en bok som er helt unik, noe annet enn det folk har sett før.

Lanseringen som har vært så fjernt fram i tid, kommer plutselig så brått på, om bare kort tid åpnes det opp for forhåndssalg, og 2. september er boken ute i butikk.

Jeg er så vanvittig takknemlig for denne muligheten jeg har fått, det å få skape en hel bok har vært helt utrolig rått.
Plutselig er det blitt sånn at jeg ikke riktig vet hva jeg skal drive med. Med boken i mål, har jeg brått mye mer tid til rådighet, og det er jeg nå takknemlig for.

Jeg har hatt verdens mest tålmodige Vilde med på laget, i løpet av hennes første leveår, har hun tilbragt de fleste våkentimer, lekende på syrommet.

I går løftet mannen og jeg glasset til et stort SKÅL!

Som jeg gleder meg til å endelig kunne vise fram det siste året med jobb.


 Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

 

UTROLIG

Reklame | Utroligsalven

Tre stykk nye Utroligsalver, det er ikke mer som skal til for å få meg til himmelen 😀 

For et par uker siden ble jeg spurt om å teste Utroligsalven, og fortelle om min opplevelse av den her på bloggen. Jeg nærmest hoppet i taket, for ikke bare er jeg kjent med Utroligsalven fra før av, den er om mulig det viktigste produktet jeg har i skapet, kun slått av tannkremen, som jeg føler er hakket mer nødvendig.

Du har vel hørt om Utroligsalven??!

Et stykk godt brukt, og en kliss ny

Den er nemlig UTROLIG, jeg mener det. Hele huset bruker den, hele tiden, og til alt. Den har fast plass i skapet, og nåde dem som tar den med og ikke setter den tilbake!
Det er uten tvil den aller beste salven på markedet og som nevnt, vi bruker den hele tiden, til alt, la meg ramse opp vår bruk av Utroligsalven: 

  • Såre lepper
  • Vonde munnsår
  • Kløende insektsstikk 
  • Sviende brannsår 
  • Tørre hender 
  • Tørre albuer
  • Rundt en skikkelig sår allerginese eller forkjølelsesnese 
  • Skrubbsår
  • Tørre og såre ruer 

LES mer om Utroligsalven på hjemmesiden HER 

Jeg bruker den også til å massere stive muskler, og da jeg gikk gravid smurte jeg inn de verkende og hovne føttene hver kveld. 
Ungene er helt gale etter den, mulig jeg har smittet de, men så fort de finner en prikk som kan ligne et insektsstikk blir det ikke bra før de får litt Utroligsalve på.

Utroligsalven lukter mildt av mint, og har den kjølnende følelsen som mint gir på huden, men helt uten å svi selv på de såreste områder. For å prøve å forklare det bedre så virker den slik at når jeg spører den på min skikkelig såre nese etter x-antall runder med snytepapiret så virker den veldig lindrende samtidig som den åpner opp nesen med den milde mintduften. 

På ettermiddag  i går da jeg satt med klær opp etter ørene, og en liste lengre enn sjiraffen selv kom jeg til å tenke på den gangen det bare var å raske med seg det som fikk plass i håndbagasjen og hoppe på et fly.

Nå kreves det langt mer planlegging, og på min lange liste var Utroligsalven høyt oppe.  Med en helt ny beholding i hus er en Utroligsalve godt plassert i stelleveska, og en i kofferten! 

Et produkt som derimot er helt ny for meg er Hælbalsam. Jeg sliter skikkelig med hæler som sprekker opp, noe som ligger til familien. Jeg filer og smører igjennom hele sommeren, men det blir aldri helt bra. Nå gleder jeg meg skikkelig til å prøve ut Hælbalsemen, for om den er halvparten av god som Utroligsalven, så tror jeg kanskje den kan være redningen på mitt problem 

Du finner alle produktene på Utroligsalven.no, og gode tilbud er det også! 

Nå skal vi nyte en veldig etterlengtet ferie i vår kjære naboland Danmark!

God sommer !

De vinket farvel for aller siste gang

Ingenting i går morges var annerledes enn dagen før, det kunne i alle fall ikke se slik ut om du hadde stått og kikket inn igjennom vinduet vårt.

Jeg maset en tre, fire ganger på at ungene skulle gå å finne noen klær, jeg lo litt for meg selv da jeg fikk se deres endelige valg av antrekk. Så maset jeg litt igjen for å få i de mat, og enda litt til får å de ut i bilen. Gud hjelpes meg hvor mye rart man kan klare å finne på når man er seks år og skal skyndte seg litt. 

Ti minutter for sent kravet vi oss alle fire ut av døren, de to tvillingene litt småkranglende med hverandre, og jeg med lille Vilde på den ene armen og to sekker på den andre.

Altså kunne det ha vært en hvilken som helst annen dag, men inni meg var alt annerledes. 

Jeg trodde aldri jeg skulle være av den bekymrede typen, men hva i alle dager var det som hendte da jeg fikk barn? Fra å være det mest naive menneske til alt ondt, kunne jeg mistenkt hvert menneske jeg så for å være kidnappere og overgripere. 

I går morges var det som om grunnen under føttene mine var i ferd med å rase. En stemme inni meg ropte spakt: «Neeeii, neeei! 

For selv om det ikke kunne synes at noe var galt. Var det jentenes aller siste dag i den trygge basen av voksne og barn. Deres aller siste dag i barnehagen.

Ikke for det, jeg er fryktelig stolt, men allikevel er det en liten stemme der helt bak som synes dette er fryktelig rart.

Før første gang har jeg kjent på følelsen av å miste skikkelig kontroll, klassedeling og lærervalg, det blir helt sikkert bra, men følelsen av å stå å se på om det går riktig eller galt, den er ikke bra. For brått er det ikke bare kidnappere og overgripere jeg ser, nå er det plutselige dårlige lærere og mobber med. 

Om jeg bare kunne beskyttet de for alt! 

 

 


 Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Solfavorittene og et aldri så lite uhell

Reklame | Avène

La meg startet dette innlegget med en liiiten digresjon til da bildene ble til 

Det fineste stedet jeg vet er i åkeren når sola er på sitt vakreste – i solnedgangen. I det de lave lysstrålene treffer gressfrøene glitrer de, og fargene som slynges fra bakken til himmelen blir så fantastisk myke og varme, derfor tenkte jeg; akkurat i gressengen skal jeg sitte og nyte dagens siste stråler sol…

… jeg kan fortelle dere det, at etter å ha forstått at jeg har blitt pollenallergisk i år, uten å vite hva jeg reagerer på, kan jeg nå bekrefte at det er gress jeg er allergisk mot. En liten halvtime senere startet nysingen som ingen ende ville ta, så kløingen, jeg bet omtrent hull på innsiden av kinnene, og kloret nærmest øynene ut av hodet. En time senere så jeg ut som et hovent troll med blodsprengte øyne til…

… Jammen var det flaks at i alle fall lyset og stemningen var på sitt beste, for til tross for en veldig opphovnet nese, ble i alle fall bildene veldig fine !


MINE SOLFAVORITTER – nå med faktorrabatt! 

Planen med bildene var å fortelle om mine absolutte solbeskyttelsesfavoritter fordi det akkurat nå er faktorrabatt på alle Avène sine solbeskyttelsesprodukter hos Vitusapotek – det vil si at du får 30% rabatt på en solkrem med faktor 30, og 50% rabatt på en solkrem med faktor 50.
I fjor ble hele landet mer eller mindre brunsvidd av sola, i år kan vi ikke akkurat kan si det samme, men er det bare meg, eller er det i år alle har blitt solbrente? Det er ikke når det er varmest i været vi er dårlig på å beskytte huden med solkrem, det er på dager det er litt grøssent i vinden, men med en klarblå himmel. Det er så enkelt å glemme at sola er like sterk selv om det blåser en lien kuling.

Du finner alle solprodukter med faktorrabatt HER 

Her er mine store favoritter:

Solkremen til ansikt. Avène har to typer ansiktssolkremer, en med faktor 50 og en med faktor 30. Jeg bruker en av disse hver morgen før jeg sminker meg, og det gjør at jeg får en mye jevnere hudtone i ansiktet igjennom hele sommeren, rett og slett fordi jeg har fått veldig mye pigmentflekker etter to graviditeter som popper fram så fort solen treffer dem.

Solstiften er også helt uvurderlig her i huset, vi har ei datter som veldig lett får store og vonde munnsår, så denne må være det viktigste solbeskyttelsesproduktet vi har her hjemme føler jeg, rett og slett fordi det forhindrer de grusomt vonde munnsårene.


Kroppsfavoritten- Oljebasert solmist med en usynlig finish

Denne solbeskyttelsesoljen på spray er uten tvil min største favoritt. Den sprayes rett på huden, og kan sprayes i alle retninger, slik at det også er enkelt å spraye egen rygg. Sololjen trenger ikke smøres ut, den bare trekkes inn i huden og gjør den silkemyk. Sprayen er også tilpasset de med sensitiv hud og er vannresistent med en høy solbeskyttelse.

Ved solbrenthet / og alt annet 

Blant mine store Avène favoritter er jeg nødt til å ta med den beroligende, irritasjonsdempende og pleiende flasken med Termalkildevann på spray

Den virker beroligende på solbrent hud, men det er virkelig langt i fra alt, la meg ramse opp de aktuelle bruksområdene for kildevannsprayen:  etter rens av huden, etter barbering, peeling, laser o.l, etter soling og på solbrent hud. Sprayen kan benyttes til øyekompress, til rens av sår og på sting som strammer, til såre barnestumper og annen sår hud, foran PC-skjermen, på reiser, ved sykesengen og som en forfriskende dusj på varme dager.

Gjett om jeg har fått testet den som øyekompress, ref. min mitt hyggelige møte med gressallergi, og jeg kan bekrefte at den ble redningen min.

Solkrem på spray
Til slutt må jeg ta med solkremene som også er på spray – jeg liker så godt sprayflasker, det blir så mye mindre gris og er så mye enklere å påføre. Solkremene på spray bruker jeg oftere enn Mist sololjen, fordi den nesten er i bruk daglig, mens Mistsprayen bruker jeg ved soling, som det jo ikke har blitt mest av denne sommeren.

Avène har vært det mest solgte solpleiemerket på apoteket i Europa de siste 10 tårene, på grunn at den gode balansen mellom sikkerhet, effektivitet og kosmetiske egenskaper, samtidig som de jobber hardt for å redusere påvirkningen i havmiljøet. Godt for deg – godt for miljøet! Avène selges kun på apotek.

Nå ser det endelig ut som det kommer litt skikkelig sommervarme også, så husk å få med deg de gode rabattene på solkrem akkurat nå

Du finner alle solprodukter, deriblant mine favoritter, og mange fler med faktorrabatt HER 


 Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Hjemmelaget servantbenk med brent finish

Den aller beste følelsen jeg kan ha, er når fantasien blir til virkelighet

Jeg nærmest trippet av begestring da jeg fortalte mannen om planene for lilledoen i det nye huset. Jeg hadde skisset opp noen hjemmesnekrede idéer, og ivret etter å få starte til tross at doen antagelig ikke er ferdig før en gang uti 2020.
Spør du meg, er et lite rom nesten vanskeligere å planlegge enn et stort, for med plass til få ting, må de få tingene være ekstra fine og funksjonelle på samme tid.

Som den rause mannen jeg har hjalp han meg med å få hentet materialer med det samme, jeg elsker at han aldri setter begrensinger for mine mange kreative påfunn. Mitt gode argument var: “det er jo bedre å snekre møbler nå som vi er fulle av iver, enn når huset er ferdig og vi er dritt lei av både spiker, hammer og sag”, ikke det at jeg hadde trengt et argument, men jeg tror det er sant.

Etter å ha laget en skisse for rommet, laget jeg en mer detaljert arbeidstegning med mål.

Så var det bare å sette i gang!

Etter en rask innføring fra mannen i et nytt verktøy, menlig enn hulloppmåler (?) haha. Aner ikke hva det heter, men hull til treplugger ble det.
Topplaten består nemlig av tre planker som er plugget sammen med treplugger og lim, de tre plankene sto med klemmer for å holde alt sammen til limet var helt tørt. I tillegg til gode forklaringer fra mannen, hadde jeg besøk av min herlige kusine, som både hjalp til å holde og tenke løsninger underveis.

Topplata ble også grundig pusset over før jeg gikk videre med understellet

Til servantbenken har jeg bruk materialer av gran, og vi kjøpte planker med litt forskjellige dimensjoner slik at jeg hadde materialer til topplata, understell og spiler til hylla under.

Skrueløst
Jeg hadde et mål om at benken skulle bli helt uten synlige skruehull, de fire beina er festet med to treplugger i hvert bein inn i bordplata, og en skrue for forsterkning helt oppunder topplata. Så har jeg laget hele hyllen ferdig, før jeg har festet den til benken.

Brent finish

Det var på Eventyrlig oppussing at jeg for første gang så at man kan brenne treverket for å få en veldig fin effekt i treet. Ikke bare blir overflatene mørke, men treverket for også mye struktur. Karbonisert tre er visstnok en eldgammel Japans teknikk for å beskytte treverk utendørs, så i stedet for maling eller beis blir bygninger satt opp og brent for å holde i mange år.

Jo mer brann jo mer struktur og farge

For og oppnå det resultatet jeg ønsket brant jeg først over hele benken en gang, børstet av soten med en stålbøste og brant en gang til før jeg børstet lett over med en plastikkkost.

Krakk i 1:3
Med hovedbenken i mål, laget jeg en miniutgave med de samme dimensjonene til den store, men i en tredjedel av størrelsen, den eneste jusetinger fra størrelsen var at jeg gjorde den litt bredere enn den ville nært i en tredjedel. Krakken skal være funksjonell for småbarn som ikke rekker opp til vasken uten å ha noe å stå på.

Topplag med lakk

Hadde dette vært en møbel som skulle stått til pynt ute, hadde jeg ikke trengt å sluttbehandle det med noe, men siden disse møblene skal inn i et hus er de nødt til å forsegles slik at det ikke lukter skog og bålbrenning innendørs, i tillegg til at man unngår å bli sort på hendene om man tar på den.
Jeg spurte på Montér hva de anbefalte, og fikk råd om at jeg kunne bruke vannbasert trestjernes gulvlakk, men da jeg sa at bordet må tåle en del vannsøl siden det skal plasseres en vask på, så fikk jeg anbefalt og heller bruke den oljebaserte trestjernes gulvlakk.

Tre strøk lakk – og klar til bruk

Resultatet er helt fantastisk! Jeg virkelig bare elsker det, strukturene i treverket bare poppet fram og fargen ble hel fantastisk

For å få et lite innblikk i det ferdige resultatet, måtte jeg plassere en alt for liten bolle på benken som en liksomvask, og plassere noen detaljer som piffet opp stemningen!

Jeg gleder meg veldig til å ta benken i bruk, og jeg tror det kommer til å bli utrolig lekkert inne på den lille doen vår.

 Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Hun er ett år stor, det er ikke til å tro!

Foran meg sitter en pysjamaskledd jente, hun har litt grøtrester i håret, og litt i munnviken, men det er bare sjarmerende. Med  stor iver rister hun på en boks, i boksen har hun samlet en liten Duplo gris, en liten Duplo sau, en liten trekloss til et byggesett og noe annet smått. Lekene lager lyder når de treffer innsiden av veggene på boksen, med bestemte bevegelser lager hun en egen rytme, og ikke mer skal til før hun begynner å svinge hele kroppen fram og tilbake, og fra side til side. Kroppen beveger seg til rytmen hun lager, en liten dans, og et jubelrop til.

Munnen smiler fra øre til øre, 7 små riskorn til tenner gjør seg synlig. Å se henne slik fyller meg med den største glede. Det er akkurat så mye, og så lite som skal til for å få hjertet til å hoppe over et slag av ren lykke. Det er denne forbløffende sterke følelsen som ruller igjennom hele kroppen bare ved å se et barn le og danse som ikke er mulig å forstå før man har fått barn. Hadde hun vært et hvilket som helst annet barn kunne jeg ledd og kjent på en gøyal følelse, men fordi det er akkurat henne, min egen lille, er latteren og gleden bak smilet hennes så voldsomt at jeg nesten kan begynne å grine.

Tenk at jeg får være mammaen din også – tre helt vidunderlige jenter, jeg kan bare ikke forstå det !

Vilde, i dag er det ett år siden vi for første gang fikk holde deg i armene. Gratulerer med din første bursdag.
Maken til ei solstråle, jeg fatter det knapt. Som du sprer glede hver eneste dag. I dag trillet vi forbi et eldre ektepar på butikken, da du høyt og tydelig sa “HEI!” og vinket med din ene lille hånd akkurat i det vi rullet forbi. Du vet ikke selv hvor mye et lite “hei” faktisk kan bety, men det er så lett se i andres øyne den gleder du bringer med deg.

Fem små ord har du lært deg og si, “hei” var ditt første, “ha det” ditt andre, “pappa” ditt tredje, “se” ditt fjerde og “mamma” ditt femte. Det å se hvordan du hver dag blitt litt og litt klokere er som å se på ekte magi.
Det er kanskje sprøtt å si til ei jente på ett år, at jeg håper du tar med deg den gleden og tålmodigheten du har i dag inn i resten av livet. Det er nemlig dine to største karaktertrekk, som stadig blir bemerket fra kjente og fjerne. To karaktertrekk som vil gjøre deg til et veldig godt menneske.

I dag er du bare liten, men allikvel det aller største i dine søsters, mammas, og pappas liv. Takk for at et helt vanvittig godt år du har gitt oss

 Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Tre år med sprettende hårballer

Midt ute i alt det grønne stikker små brune og hvite ører opp så skjønne.
Tenk at det er hele tre år siden vi gjorde ferdig vårt kaninparadis og fikk våre to første små hoppetroll

En gang for lenge lenge siden hadde jeg kaniner sperret inne i et lite kaninbur ute som verken var isolert eller hadde varme. Det eneste positive får jeg vel si var at pappa hver vinter bar hele kaninhuset inn i garasjen som var tilknyttet huset og holdt en temeratur som ikke krabben under på minussiden. Jeg passer på som best jeg kunne, ga de mat og vann, og luftet de i hagen når det passet seg sånn. Når jeg i dag tenker på det livet de to kaninene mine hadde river det meg i hjertet. De hadde ikke noe liv, ikke et verdi liv i det hele tatt. Ikke var det plass til å grave, eller gjøre et skikkelig kaninhopp, ikke var det deilig lukter, og grønne fristelser, annet enn de som daglig ble plassert foran nesene deres – tid for mat, livets bittelille høydpunkt.

Jeg visste jo ikke, så hvordan kunne jeg gjort ting annerledes? Kanskje er det også derfor jeg igjen og igjen passer på å skrive om nettopp dette. For selv i dag er det så utrolig mange som ikke vet at en kanin trenger langt større plass enn kaninhusene man får kjøpt på dyrebutikken.

Vi har tatt bittelitt i når det  kommer til “kaninburet” denne gangen, det er ikke nødvendig at kaniner skal ha 60 kvm boltreplass for at de skal kunne trives. Men de skal faktisk ha såpass stor plass at de kan springe og gjøre et skikkelig sprellhopp. I tillegg skal de ha muligheten til å søke le, varme og skygge, for kaniner er ikke skapt for det nordiske klimaet vi har her som svinger seg fra 30 pluss til 30 minus.

6 små med glede i hverandre 

Det er lett å tenke: Så koselig med mange, kanskje spesielt når jeg deler bilder og filmer av en hel gjeng som kommer hoppende fram når jeg roper på dem, men 6 kaniner er ikke for alle. Det er viktig å huske at kaniner må være kastrert og båndet på riktig måte for at de skal kunne gå sammen som en flokk. Kaninen er nemlig ikke et flokkdyr, men et kolonidyr, de søker hverandre for selvskap og hygge, men trekker så tilbake til hver sin lille hule. Kaniner med seksuelle drifter vil parre eller sloss, så skal du ha flere sammen, er det første du må gjøre å kastrere dem, både guttene og jentene.

Er du i tvil om hvor du skal finne god informasjon om kaninhold, så er det på: “den store kaninboka” du skal starte å lete.

Det er ikke vanskelig å gi de små et verdifullt hjem, og er det noe jeg er fornøyd med i hagen, så er det at jeg gikk “all in!” Dette er en så utrolig koselig plass å være

 Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Protest mot dårlig sommervær

Reklame | Ellos

Jeg vet ikke riktig om det vil gjøre en endring på generell basis, men det følses uten tvil som en god gjening for et enkeltmenneske som meg!

Like før vi kunne takke farvel til maimåneden, vasket jeg ren peisen som et siste og definitive farvel med våren og kalde tider. Nå er uforståelig nok peisen full av aske – vi har fyrt til midten av juni! Som protest mot den kalde og regnfylte forsommeren gikk jeg inn på Ellos, og bestilte den mest sommerlige kjolen jeg kunne finne. For hvis ikke solen skal være et lyspunkt, så får klærne mine være det i stedet.
Jeg er så lei av de tykke strikkegenserne mine som jeg har bodd i siden august 2018 🥶

Annonselenke: Den gule Stina kjolen finner du her, den finnes i tre ulike farger

 

En stor applaus til Ellos 

Jeg blir så oppriktig glad når jeg går inn på Ellos for å handle, jeg tror det er det eneste stedet jeg kan handle og motta klær uten at jeg riper opp mitt eget selvbildet. Jeg er så lei jeg at å kjøpe plagg som ser helt fantastiske ut på modellene, for så å innse at man burde ha vært 180 cm høy på strømpelessen og like smal rundt midjen som jeg er rundt låret for at plagget skal se bra ut. En stor applaus til Ellos for mangfoldet av modeller og naturlige sunne kvinnekropper!
Det at de i tillegg har klær til barna, mannen og alt jeg trenger til hjemmet gjør jo ikke nettbutikken mindre attraktiv. 😏

 

Det lille ekstra
Nå blir det mye skryt her, men som den synerden jeg er så må jeg applaudere Ellos igjen for at de leverer det lille ekstra. Jeg har aldri opplevd å få klær fra Ellos med stoffer av dårlig kvalitet (som det er myye av rundt om) og går du Ellos i sømmene, er snittene alltid hakke bedre enn jeg ofte forventer. I stedet for å bare ha et belte som det er på denne kjolen, er det i tillegg sydd tre innsnitt under hvert bryst som får kjolen til å folde seg mye finere over kurvene. Tenker jeg over det så er flere av mine store favoritter i klesskapet nettopp kjøpt på Ellos.

 


 

Jeg har en rabbattode som du også kan bruke: 395438
Rabattkoden gir deg 30% avslag på det dyreste antrekket, ordinære varer. Tilbudet varer fram til 30. juni

Her er noen av mine favoritter blant sommernyhetene

La sommeren komme

Og når det er sagt så finner du også et stort utvalg bikinier som allerede er på salg!

– Sjekk de ut HER !

Alle de fine sommernyhetene kan du finne HER