For mye TV-bruk hos de minste!

Trudde da virkelig ikke at jeg kom til å måtte skrive dette, men det må jeg altså! Jeg har alltid tenkt at mine barn ikke skal få se på tv mer enn til kos en liten halvtime om kvelden eller en film i helgen – akkurat slik jeg selv har hatt det i oppveksten. Det var jo kun barneTV fra 18:00 til 18:30 som var spennende å se på, og i helgene var det tegnefilmer på morgen. Men utenom det var det ikke mye å se på for en 4 åring, noe som gjorde at det var langt mer spennende å gå ut å leke. 

Og slik vil jeg ha det for mine barn. Jeg synes ikke noe om at barn i dag bruker så mye tid foran tv og dataskjermer, de kommer til å få slukt nok timer bak de skjermene senere i livet uansett. Barn skal leke, de skal lære seg til å bruke fantasien, og de skal faktisk få lov til å kjede seg litt slik at de lærer å bruke hodet til å finne på noe å gjøre fremfor å klage over kjedingen. 

Men så da. Her har noe nemlig gått galt! Jeg har tre små på 1 år i hus mandag til fredag fra halv 8 til halv 5. Alle tre begynner å bli stuptrøtte kl 10, men jeg må holde de oppe frem til 11 i hvertfall før de får ta dagluren i vogna, hvis ikke blir dagluren for kort noe som resulterer i enda mer sutring senere på dagen. Vel den første halvtimen får jeg det til å funke veldig bra ved at jeg blir sittende på gulvet å leke med jentene, men så må jeg opp for å finne frem litt mat før duppen. Og i følge de tre små, spesielt mine egne synes IKKE det er ok at jeg da går vekk fra gulvet. Og nå har jeg tatt meg selv i at jeg setter på disney junior før jeg løper inn på kjøkkenet å finner frem mat, får i de mat og skifter og kler på før jeg legger de ut i vogna. Det er jo så lett, trykke på et par knapper, og vips er det ikke noe sutring og klaging til jeg er tilbake igjen. 

Jeg har tatt i bruk TV’n til det jeg absolutt ikke vil bruke den som, en barnevakt! Jaja, det er ok en gang i blandt, om vi skal bort, og jeg må ta en dusj for eksempel, men nå har den liksom blitt en rutine i dagen og det liker jeg svært dårlig. Haha. Det er så alt for lett å gå i feller for å unngå sutrete barn, og siden jeg er såpass streng på å la jentene ha smokken på dagen har det liksom heller blitt TV. 

Og det er ikke nok med det. For når tv har kommet på glemmer jeg å skru den av igjen, fatter ikke det egentlig for mens jentene sover daglurer er jeg inne og irriterer meg grønn over de forskjellige sangene jeg har begynt å kunne utenatt. Og plutselig har den teite TV’n stått på i mage timer før jeg husker at jeg ikke vil ha den på å får skrudd den av igjen. 

Jeg har også merket at jentene har begynt å overse den, nettopp fordi den er på mer enn den burde vært. TV er ikke like spennende nå som den var før jeg satte den på så ofte som jeg gjør nå. Så egntlig ødelegger jeg bare for oss selv ved å skru den på når jeg egentlig kunne latt den være av. 

Så her er det skjerpings! I dag har ikke TV vært på et sekund og det kommer den heller ikke til å bli før i kveld. I stedet satt jeg på musikk noe jentene liker veldig godt. De sitter alltid å danser med på gulvet med lekene, det er faktisk helt hysterisk morsomt, laaangt mer gøyalt enn å se på TV. 

Hva mener dere om TVbruk? 

Sukkersøtt eller partyklar

ANNONSELENKER

Når våren sniker seg inn på meg er det som om hele kroppen min begynner å skjelve av lykke. Jeg tar meg i å danse rundt i huset til en hver tid. Vår og sommer betyr lykketid! Lange lyse kvelder, mindre klær, venner, vin, reker og så mye mye mer. 

Jeg bare elsker det så sterkt! 

Nå er morelltrærne våre i full bloms, så vakkert, og jeg fikk så lyst til å ta litt bilder ut i dag i det herlige været for å vise frem mine to nye vesker som jeg bare ELSKER! 
-It’s all about the details- Detaljene man putter inn i et antrekk utgjør store forskjeller på helhetsinntrykket. Det gjør at man kan bruke de samme antrekkene flere ganger uten å bli lei, rett og slett fordi antrekket alikevell blir så forandret om man veksler med farger på detaljene.  

Denne Rosa nydeligheten finner dere HER // Det rosa skjerfet er også fra BuyHelse og det finner dere HER

Disse veskene er de perfekte “partyveskene” eller “ut å spise middag-veskene”. De har en perfekt størrelse for å ha med det nødvendige, mobil, lommebok og en lipgloss 😉 I tillegg synes jeg de er såå fine. Jeg fikk brukt den sorte da jeg var med noen venner ut på byen sist lørdag og jeg fikk så mange komplimenter for den. Når man skal ut å danse er det akkurat en slik veske man må ha, en som er så liten at man kan danse med den i tillegg til at den måå ha skulderreim slik man slipper å holde på vesken. Det følger med både kort og lang avtagbar reim. 

En sort veske MÅ jeg bare ha! Passer jo alltid til ALT! Hihi, denne finner dere HER

Disse herlighetene er fra BuyHelse.no, og de kommer i de lekreste farger, pastell er virkelig på moten så ta dere en titt på utvalget HER
Og følg gjerne BuyHelse på facebook HER for å få med oppdateringer og nyheter. 🙂

 

Sengesett (hjemmelaget)

Sist uke fikk jeg vært en tur på stoff og stil med snuppene mine, er så moro å komme dit, for de ansatte kjenner oss så godt igjen, og for hver gang vi tar turen synes de “dukkene” som de blir kalt har blitt så store. Og det kan jeg være enig i med tanken på hvor små de var med første gang. Sist sto de i vognene og skulle tulle med de ansatte, da skjønte jeg det var på tide å finne frem selene. Målet for turen var å kjøpe stoff jeg kunne sy sengetøy av. Dere husker kanskje bildet under, hvor jentene la seg på stoffene ^^, 

Nå er sengetøyet ferdig sydd og klare for bruk. Se forskjell på størrelsen da. Huff, jeg må nok bare innse at jeg ikke har babyer mer. Nå er det juior størrelser 100x140cm dyner og 40×60 cm puter. 

Fikk spørsmål om jeg kunne vise hvordan man sydde dette. Dyne- og putetrekk er for dere som ikke har sydd så mye det aller letteste å prøve på. For det er jo bare lange rette sømmer. 

Så her er en liten fremgangsmåte i hvordan sy sengetøy. Finn målene på dyne/pute, målene for trekket skal være det samme, men legg på en cm til sømrom. Jeg har som dere ser på ferdigbildene over to stoff på dynene. Det kan man jo gjøre som man vil med, men jeg synes det er litt koselig. Så den øvre delen min er 50 cm og den nedre delen er 90 cm = 140 cm.  pluss en cm til søm lang alle kantene. OBS OBS: Den siden du ønsker å ha åpning til å tre inn og ut dynen legger du på yttligere 2 cm. Jeg har åpningen i bunn og har da lagt på cm 3cm “sømrom” der. 

Om du velger å sy dynetrekke i likhet med mitt med to stoff, må du først sy sammen forsiden og baksiden alene før du kan sy forside og bakside sammen. Det gjøres enkelt ved å legge rett mot rette og sy sammen. Da blir sømmen på vrangsiden, slik som bildet under viser. 

Jeg synes det gjør seg å pynte opp litt med en liten blonde eller lignende. Så på disse dynetrekkene sydde jeg bare fast et blåndebånd langs skillet på de to stoffene. 

Så syr du sammen framside og bakside langs de tre sidene som skal være lukket og lar siden som med åpnigen stå urørt. Når det er gjort begynner du på siden med åpningen (bunn hos meg). Brett inn enden to ganger slik at du sjuler enden av stoffet og unngår at det rakner. Bruk et strykegjern så holder brettene seg til du får sydd. 

Sy en søm slik at bretten du brettet blir værende. Sy alltid fra fremsiden sier mamma, da blir det penest, og bruk strekene på symaskinenbunnen til å sikte mot slik at sømmen blir lik hele veien. 

Til slutt vrenger du stoffet slik at vrangen kommer ut, og syr sammen hjørene, start i kanten og sy et stykke inn mot midten, og så en liten søm som går ned der bretten starter. Gjør dette på begge sider, og du er ferdig, med en åpning i bunn av dynen. Fest på trykknapper om ønskelig, jeg har ikke hatt behov for å ha det. 

Sweet Dreams <3

Påvirket?

Solen stråler, det er 16 grader på skyggesiden av huset, jeg har fri og er jentene ligger i vogna. Selv satt jeg i solen en stund, før jeg kjente at jeg var nødt til å skrive. Det er en stund siden skriveinspirasjonen min har vært til stede. Og grunnen til at jeg ble nødt til å sette med meg foran macen nå skyldes at jeg satt og leste igjennom kommentarer og mail som jeg har fått av dere lesere. Jeg ble sittende å tenke på hvor skummelt det egentlig kan være å lese en ung mammablogg for unge jenter. 

Jeg er redd at mammabloggene som skrives av jenter som er unge, inkludert meg selv, kan være med på å skape et veldig feil bildet av det å bli mamma. Jeg kjenner det skremmer meg om jeg får en kommentar fra en 15 år gammel jente som sier hun får så fryktelig lyst på barn når hun leser bloggen min. Eller andre som lar seg misunne og tenke at jeg har det perfekte liv fordi jeg har barn. Jeg vet at jeg har flest lesere mellom 18 og 25 år. Men jeg vet godt om andre mammabloggere som ble mamma mye tidligere enn meg har jenter ned i tidlig tenårene som faste følgere. 

“å få barn smitter” sies det, og det er ikke så uvanlig at venner og familie også får lyst på barn om en av “gjengen” har fått. Men hva ser de utenforstående? Jo, de ser det nydelige barnet med et fredfullt blikk og et smil som tar pusten av en hver. Det er ikke rart man forelsker seg i tanken på å oppleve det samme, og kunne si: “dette er mitt barn“. 
Men er dette bra for en 14 år gammel jente å si? Missforstå meg rett, det finnes 14 år gamle jenter som får barn og som tar morsrollen like bra som en 30 år gammel etablert kvinne. Men jeg trur vel heller ikke det er tilfellet hos de aller fleste.

Da jeg var 16 år fikk jeg utrolig lyst på barn av lignende grunner som over, en nær meg fikk barn og jeg var sikker på at det hadde passet meg like bra. Den dag i dag takker jeg høyere makter for at en stemme inni meg alikevel fortalte meg at det antagelig ikke ville være så lurt. Jeg ble mamma 22 år gammel, og i dagens samfunn er jeg veldig ung til å ha barn. En av mine nærmeste venninner fikk også barn samme tid som meg, men det er også eneste i min vennegjeng. De andre venninnen mine vet ikke hva de skulle gjort om de hadde blitt gravide i dag, i en alder av 23. 

Jeg husker hvordan angsten slo over meg da jeg fant ut av graviditeten. Det var flest dager hvor jeg gledet meg over det som skulle komme, mens andre dager fikk jeg panikk over tanken på hvor forandret livet ville bli. Og dere, det blir det også. 

For det å bli mamma er ikke alltid like rosenrødt som det kan se ut som fra utsiden. Å være mamma er en fulltids”jobb”, du er mamma 24 timer i døgnet, du kan ikke bestemme deg for å ta en lunsjpause om du er sliten. 
Barn trenger stabilitet og rutiner for å ha det bra, og er man ung som har man behov for å gjøre andre ting enn å ha et fullt ansvar for et barn som trenger deg til en hver tid.
Da jeg var i tenårene var jeg igjennom en tid hvor jeg måtte finne ut hvem jeg var, skape min identitet, ta valg, prøve og feile. Jeg feilet mye, jeg hadde perioder hvor jeg overhode ikke syntes det var gøy å være meg. For når man skal bli voksen må man igjennom en tid med mye usikkerhet og prøving for å finne den rette veien. Kanskje må man igjennom 4-5 forhold bare for å finne ut hva man egentlig søker, man vet jo ikke før man har prøvd. Det jeg vet er at jeg hadde mer enn nok meg å klare å ta vare på meg selv i den perioden som gikk fra å være ung til å skulle bli selstendig. Og jeg vet at mine venninner har hatt på akkurat samme måten, så jeg trur dette er noe de aller fleste av oss må igjennom.

Det er derfor jeg blir skremt over jenter som er yngre enn 18 år og som planlagt blir gravide. Så klart vil man elske barnet sitt og få et meningsfylt liv med et barn. Men HEI! Det er så utrolig mye man også vil gå glipp av! Så mye man ikke får mulighet til å oppleve om man blir mamma i en så ung alder. Og det vil komme over deg en dag. Du vil møte den dagen hvor du skjønner at du mistet ungdomstiden og opplevelsene de andre rundt deg var igjennom. De fleste slutter skolegangen og venner blåser bort som tørt løv i et vindkast. 

Vær ung, lev livet, utforsk, feil og lær av det. En dag vil du kjenne at tiden er inne for å få et barn, men den tiden er ikke inne så lenge du fremdeles er et barn selv. Forstå at en blogg ikke er et liv, det er kun en bit av et liv. 

“dagens visdomsord”


Ung og gal 😉

Luksus i hverdagen

Oihoi! I går hadde jeg ikke fremme mac’en et eneste sekund. Det er ganske bra ulikt meg. Jeg var på et års kontroll med snuppene så Sophia var ikke hos oss i går. Besøket på helsestasjonen gikk veldig bra, jentene fikk såå mye skryt, og det gjorde vel egentlig jeg også, utrolig hvor mye litt skryt i hverdagen gjør med humøret. Er ikke så ofte jeg er ute blandt folk med twinsa mer siden jeg er dagmamma full uke fra halv 8 til halv 5, jeg har ikke sjans til å reise noen sted da. Før jeg ble dagmamma tok jeg stadig med meg jentene på kjøpesenteret i nærheten og ble egentlig litt lei av all oppmerksomheten vi fikk fordi jeg gikk med tvillinger. Det er helt utrolig hvor mange som er nødt til å stoppe meg opp bare for å få en titt på tvillingene, og alle må påpeke at de er SÅÅ like. Det er spesielt litt slitsomt hvis man har litt dårlig tid eller vet at jentene snart kommer til å bli lei fordi de er trøtte eller sultne. 

Men i går var det bare så koselig å snakke med de fremmede som stoppet meg. På helsestasjonen møtte jeg en nybakt pappa som sa ” wow, også to stykker” da han møtte meg med ei jente i hver arm, han ga oss også det smilet som ikke kunne bety annet enn at han var imponert og at jeg var heldig på samme tid. 
På butikken ble jeg stoppet av et eldre par hvor frua måtte rope på mannen sin for at han skulle komme å se. De var også utrolig koselige og måtte takke for at de fikk hilse på jentene. Så var det en dame som kom løpende etter meg og lurte på om jeg hadde tvilinger der jeg trillet på tvillingvogna. Hun ventet tvillinger til barnebarn og måtte selsagt slå av en prat.

Jeg benyttet sjansen til å reise på stoff og stil også når jeg først kunne ut på kjøre på dagtid. Jentene fikk nye dyner og puter til bursdagen sin i større størrelse, så jeg har planer om å sy nytt sengetrekk, synes det er så mye mer koselig enn de kjøpte.

Nå er stoffene jeg kjøpte vasket og tørket og det var jo ganske morsomt at jentene krabbet bort og la seg ned på stoffene, trur de ble godkjent som sengetøystoff ^^, 

(snekkerbuksene til O2 er fra Zara)

I dag har vi ikke gjort så mye annet enn å sove lenge, for Sophia blir passet av tanten sin i dag. Vi har også spist frokost og jentene har fått badet i badekar, de ELSKER det 😀

Otilie over og Olivia under 

Hjemmelaget tavle til barnerommet

Da var dagens lille prosjekt ferdig! 

Da jentene var lagt i vognene for dagluren tok jeg med meg diverse utsyr ut og satte meg i solen. Jeg satt opp en liten levegg for vinden og akkurat nå ligger jeg å steker i solen med tre jenter lekende i gresset ved siden av meg, mens jeg skriver innlegg. Herlighet, dette er LIVET!! Ja, sporet av jeg. 

På kontoret har vi hatt en gammel korktavle, jeg synes den er så stygg. Haha, så i dag bestemte jeg meg for å gjøre den fin, og det hele er veldig enkelt. 

Først malte jeg rammen med en rosa hobbymaling, den tørket omtrent like fort som jeg malte ute i solen. Så dro jeg rammen fra hverandre slik at jeg hadde korkplaten løs. Den kledde jeg med et Tilda-stoff jeg hadde liggende (bomull). Og så trakk jeg over noen silketråder som jeg festet med en stiftemaskin langs kantene. 

Så var det bare og montere på rammen igjen og vips har jeg fått en kjempesøt tavle som matcher med sengenes underkappe. Sengene jeg har oppgradert finner dere HER

God solskinnsdag til dere 🙂

Slik blir dagen topp!

En dag blir ikke bedre enn du lager den til selv. I dag har jeg bestemt meg for at jeg skal ha en topp dag, det er sol i dag også og det gir så mye energi og overskudd. Her i huset startet vi dagen med en seen frokost, halv 10 dekket jeg på bordet i spisestuen, og jeg byttet ut tørt brød med varme rundstykker. 

Nå er jeg egentlig innom bloggen bare for å lese over litt kommentarer, har ikke hatt tid til å svare så mye i påsken desverre, men jeg setter veldig stor pris på hver og en av kommentarene, så tusen takk alle sammen 😀 

Nå skal jentene ut i vognene sine og jeg har tenkt til å begynne på et lite prosjekt i solveggen, så ses vi igjen senere i dag 🙂 

Noen dager skal bare nytes

I dag har vært dagen jeg bare har kjent på det å nyte en dag akkurat som en dag kan være. Det er siste dag i påsken, og her har det vært 16 grader i skyggen, og godt over 30 i solveggen. Kroppen min har fått energi igjennom solen, jeg har fått mitt første solskille etter bikini og jeg har fått en masse fregner på nesen. 

Denne dagen har jeg rett og slett forgudet, og jeg har ikke gjort annet enn å nyte den sammen med mine to vakre piker. Og ikke bare det, jeg tok frokosten hos min fantastiske søster med mann og barn og så krasjet vi hos min aller beste venninne. Det var så varmt på verandaen deres at vi omtrent kunne leke at vi var i syden. Vår tre vakre snupper fikk til og med lov til å plaske i vannet for å kjøle seg ned. 

Tvillingsøskenkjærlighet!

Det å kunne følge med på samspillet mellom tvillinger er veldig unikt. Man forbinner kanskje tvillinger med å få et veldig sterkt bånd som ingen andre søsken oppnår på samme måte. At en tvilling alltid har sin bestevenn i sin søster eller bror. Det er jo ikke rart at tvillinger får et sterkt søskenbånd da de har vært sammmen fra dagens unnfangelse, og vokser opp side om side i gode og dårlige dager. 

Jeg har mange ganger fått tårer i øynene over vakkerheten av tvillingene, som da vi lå på sykehuset og jentene var så små som to drikkeflaskere, de lå ofte og holdt hender eller suttet på hverandres tommel, de lå alltid med hodene vendt mot hverandre og helst med nesetipp mot nesetipp. Et utrolig vakkert syn å se hvordan de søkte trygghet hos hverandre når de måtte ligge i den åpne kuvøsen uten å være sammen med mamma eller pappa. 


Nyfødt fotografering av Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

I mange mnd ble de liggende på denne måten, i lekegrinden og i sengen om natten. De delte en sprinkeltseng og de svømte av plass fordi de var så små. Den første ekte latteren kom da de satt og så på hverandre.

Så ja det er øyeblikk som er så rørende av det ikke går å holde en tåre tilbake, men jeg tipper at alle foreldre opplever rørende øyeblikk hvor barna deres er gode mot hverandre selv hvor stor aldersforskjell det er i mellom dem. 

Jeg kan i hvertfall bekrefte en ting, tvillinger er ikke bare bestevennner, nei, de er nok som søsken flest: 

Krabbe krabbe krabbe, den leken som søster har må jeg ha, en arm strekken ut og leken røskes ut av hendene på et blunk. “vræææææææ” – hun tok leken miiin! Og siden det ikke funker å gråte for å få tilbake leken vifter de heller med armene i sinne og dasker til søster, prøver å rive leken tilbake, kaster seg i mot gulvet, ruller over på ryggen, sparker med beina, opp igjen, prøver på nytt i håp om et bedre forsøk på å få tilbake leken av søster som krabber fort avgårde for at den ikke skal bli tatt, og kommer de nærme nok ja så er det ingenting som er mer effektivt enn å ta tak i håret på søster og rivet litt i det så hun også blir lei seg. 

Baah! Haha, er det rart det blir krig i verden når mennesker begynner å krange allerede før de fyller året og “sloss” fra de er blitt et år ? 

Hvorfor er det egentlig slik at alle små vil ha akkurat den leken et annet barn har? Vi har vel ikke kjøpt en eneste leke, men har fått masse til fødsel, dåp og bursdag, og mye har vi to like leker av. Trur dere det hjelper å gi de en helt lik leke hver? Neida, det kan jo faktisk være at leken til søster er mer spennende alikevell. 

Heldigvis er det flere stunder med et fantastisk samspill og latter enn krangler, men må si jeg ble overrasket over hvor tidlig sjalusi og klangler faktisk starter.