Like brått skolestart

Hva i alle dager hendte? Det er som om jeg har mistet det helt. Alt som kunne kalles orden og rutiner, er som forduftet, som om jeg helt har glemt hvordan “før” var. Før ja, jeg refererer til tiden før 12.mars, da alt var normalt.

Som om “før” hørte til en annen tidsepoke, som om “før” er noe jeg knapt kan minnes et sted langt bak i hjernebarken.

Da ungene like brått som de ble kastet ut av skolene, skulle tilbake igjen, hadde jeg i løpet av tiden åpenbart glemt alt som må ordnes før jeg normalt rekker å tørke søvnen ut av øyene om morgen. Herlighet, jeg hadde jo i det nye Covid-19 livet vendt meg til å sove litt lenger, tross alt.

Så derfor kjeftet jeg på ungene for at jeg ikke kunne finne vanter et eneste sted, som om det var deres skyld at klokken tikket, eller at jeg ikke hadde forberedt skolestart kvelden i forveien.  Men klokka nærmet seg plutselig første skoletime, og jeg med et stresset forsøk, jaget de like sjokkskada ungene ut døra. Typisk med 3 grader og regn da vi lå i bikini hele forrige uke! Vanter liksom? Hva søren er det!!

Da jeg kom hjem ble jeg bare sittende i sofaen og måpe, mens jeg spurte meg selv “hva faen skjedde nå?”

Følelsen av å ha våknet fra dvale hokk tak i meg, jeg kunne ikke fatte og begripe i hvilke ende jeg skulle starte, for å få orden på livet igjen. Og siden skoledagen bare varer til halv 1 nå i denne oppstartsfasen, og jeg i tillegg må hente barna som normalt tar bussen, så rakk jeg ikke mer den dagen, sjokkskada som jeg var.

Kaoset som utspilte seg med tre barn hjemme over noe som føles som et helt liv vil nok ta tid å få kontroll over. Derfor er fremdeles påskepynten oppe, og et hvert rom i huset rotete. Jeg har ikke levert regnskapet mitt, og innser at Mai er like rundt hjørnet. Det gir grunnlag for nok et sjokk.

Men det er som det er, og jammen er det utrolig hva vi kommer oss igjennom.

Det blir bedre! Jeg skal bare la det skure og gå litt til før jeg gjør noe med det! 

#sjokkskada

Det har tatt like lang tid som å ruge fram en baby – nå er lilledoen ferdig

Reklame/

Det som startet med en enkel skisse..

Jeg skulle ønske jeg kunne gitt den følelsen jeg sitter med inni meg til alle jeg kjenner. Følelsen av hva det vil si å faktisk bygge sitt eget hus. Det er en følelse av en enorm stolthet, for jeg har ikke bare valgt ut farger til rommene, plukket ut fliser til badene. Jeg har lagt sjelen min i hver centimeter av huset. Jeg har skisset, jeg har tegnet, jeg har snekret, isolert, platet, fliset, fuget, sparklet, pusset, malt, foret, listet, limet og skrudd. Det er en tanke bak alt, og det er jeg som står bak tanken, og så har jeg sparret med mannen min som er den beste partneren å ha. Sammen er vi er team som klarer å bygge et helt hus til tross for at ingen av oss har gjort noe lignede før, jeg fatte det omtrent ikke!

Det er en lang vei å gå, det er helt umulig å faktisk forstå hvor mye jobb det er å bygge hele innsiden av ett hus selv, og nettopp derfor er mestringen så stor at jeg til tider får vinger.

Lilledoen

Et praktisk toalett, til bruk for alle, uten klær og uten rot. Bare en do, bare en vask, plassert i husets navel. Dette ønsket vi oss. Men til tross for at doen er liten, ville jeg ikke at den skulle oppleves som alle de bitte små doene plassert i yttergangen som så mange har. Den skulle være lun, den skulle være hyggelig.

En skisse ble til og jeg fikk en idé – hvorfor ikke snekre møblene selv

Så jeg laget en skisse til, jeg tegnet en servantbenk. Det var så gøy at jeg også skalerte den, og laget en versjon på 1/3 av størrelsen. Det kunne bli en søt krakk for de minste til å rekke opp til vasken.

Slik er jeg, hvis jeg får en idé, tripper jeg rastløs rundt til jeg får gjennomført. Jeg elsker å skape. Møblene til badet snekret jeg for så å brenne de til de ble sorte. Du må gjerne se mer av hvordan jeg gjorde det hele under innlegget fra da servantbenken ble til.

Med bare skjelettet til huset oppe, var jeg ferdig med mine møbler, nå måtte jeg bare gjøre ferdig rommet før alt kunne plasseres inn.

Og ferdigstille romme, det gjorde vi. Alt i fra isolering i veggene til siste silikofug. Så det er ikke en gang skrytete å si: Fy fader det er rått!
I dag er dette lille rommet ferdig, det mangler kun litt småtteri, som lamper,  brytere og tilkobling av vann. De viktige tingene, men som vi ikke kan gjøre selv.


Slik ble resultatet – nøyaktig som jeg drømte om da jeg tegnet dette rommet for ca 9 måneder siden. 

En stor takk til Princess, som har fylt opp lilledoen med alt det trengte av rekvisitter. Jeg er så takknemlig, og en super bonus er det at de har 50% på alle håndklær, duftlys og mer til badet akkurat nå og fram til 26. april 

 

Når en butikktur har blitt som en husmorfeire

Reklame | Ellos

Alle tanker sendes til deres som bor i en liten leilighet midt i en blokk i disse dager, selv har jeg mer enn nok med å klare og holde meg innfor våre 200 mål med tomt uten å gå fra sans og samling. Så i det det popper inn en hentemelding på mobilen, som alltid skjer en gang mellom 16- 17 da posten ankommer lokalbutikken, da spretter jeg opp som om det var noe jeg glemte jeg skulle hatt gjort i går. Mannen blir sittende igjen med et spørrende blikk, i det jeg farer ut døra, og roper: “Jeg har fått en pakke jeg må hente”. 

// Kosegenser // Kosebukse // Med rabattkoden 415444 får du 33% rabatt på dyreste vare til ordinær pris, eller 5% ekstra på allerede nedsatt vare. 

Lite visste jeg at jeg skulle se på en ekstra butikktur som en husmorfeire.  I bilen må jeg sku av musikk og vifter, STILLHET! Jeg har lurt på om jeg har fått tinitus, men det er visst bare lyden å ha tre barn rundt meg, oppå meg til alle døgnets tider. Siden kjøreturen bare varer i 5 minutter, sitter jeg gjerne i 10 minutter på parkeringsplassen. Det er det to grunner til: 1) Jeg trenger de ekstra minuttene for å bli kvitt susingene i øregangene. 2) jeg bygger opp gleden over en pakke i posten til det nivået barn er på når de mottar en pakke.

// Basic genser // Kosebukse // Med rabattkoden 415444 får du 33% rabatt på dyreste vare til ordinær pris, eller 5% ekstra på allerede nedsatt vare.

 

Denne uken hentet jeg en pakke jeg hadde bestilt fra Ellos, og det skal sies at handlekurven min er preget av coronatilstander. Jeg går utelukkende for comfy-klær, og ja, nytt badetøy etter som vi heldigvis har et boblekar ute som jeg støtt og stadig hopper ut i for å gi meg selv 20 minutter med spabehandling mellom jobben som lærer, mamma, selvstendig næringsdrivende og prosjektleder/snekker/maler/flislegger i nytt hus.

// Morgenkåpe // bikini overdel, bikini underdel // Med rabattkoden 415444 får du 33% rabatt på dyreste vare til ordinær pris, eller 5% ekstra på allerede nedsatt vare. 

Hold ut, det blir bedre, sies det 🙂

Utesesongen er i gang

Takk gode gud for dette været! Jeg sender en tanke til alle dere oppe i nord!

Vi er i gang med den sjette måneden med husbygging, og jeg skal si at det begynner å tære på. Vi er rett og slett generelt slitne, og denne ekstra ordinære tiden med tre barn hjemme og alt det fører til… vel.. La meg bare si at dette fantastiske været har aldri før smakt bedre.

Nå er utemøblene på plass, og fregnene har femdoblet seg siden i dag morges.

Jeg får vanvittig mange spørsmål på hvor alt er i fra, så her kommer en liten liste: 

Utemøbler – kjøpt på Gjennestad Hagesenter før 5-6 år siden.

Alle blomsterbotter og blomster – Plantasjen

Boblebad – Mspa 6 personer, og ja vi er godt fornøyd med det.

 

9 år med oppgradering av gården

Det nærmer seg 9 år siden jeg flyttet inn på gården med Bjørn Tore og han fortalte at en dag skulle vi bygge nytt hus. Vi var på den tiden 20 og 22 år gamle, og det vi hadde foran oss var et prosjekt større enn vi kunne forestille oss, men vi hadde et utgangspunkt, og vi hadde det viktigste av alt: et stort ønske om å gjøre denne plassen til vår drøm.

Siden den gang har vi spart penger, og nedbetalt lån. Drømmen om å bygge et nytt hus har blitt en realitet, nå står huset på tunet enda det er mye jobb som gjennstår på innsiden. For innsiden av huset bygger vi selv, og det tar tid, forferdelig mye tid, rett og slett fordi det er mye jobb, men også fordi vi har to jobber, og 3 barn i tillegg.
Men ved å gjøre innsiden selv kunne vi sette i gang husbyggingen nå, og ikke vente enda et par år. Det er tross alt 1 million kroner vi sparer på det vi kan gjøre selv.

Jeg er derfor glad vi for 9 år siden startet med en utgangspunkt som vi gjorde. Et hus som sårt trengte kjærlighet..

Med et budsjett som kun fulgte lommeboka, tok vi prosjekt for prosjekt for å vedlikeholde, og oppgradere hjemmet vårt fra 70-tallsstil til noe som ikke var perfekt, men absolutt godt nok å bo i for noen år.
Vi kunne så klart latt det helt være, latt den brune panelen være brun og spart opp enda raskere, men vi tok aldri opp noe lån for oppussingen, kjøpte bare litt tapen den ene måneden, og litt maling den andre. En sommer brukte vi feriepengene på å lage platting. Den største investeringen til det gamle huset, både prismessig, men også trivselsmessig.

Men tenk bare hvilke erfaring vi har fått, alt vi har fått prøvet oss på og lært ved å pusse opp det gamle huset vårt. Vi har også erfart at vi, mannen min og jeg, er team som jobber utrolig godt sammen. For det er kanskje ikke for alle å bygge et hus uten at det skal gå på bekostning av samlivet eller familietilværelsen.

Ikke bare har vi ett hus å holde ved like, vi har også en gigantisk låve og en tomt på over 200 mål. Vi kommer nok aldri til å gå tom for oppgaver her hjemme, men vi liker det. Til sommeren blir det to år siden vi restaurerte utsiden av låven, og det å se at innsats og hardt arbeid gir så utrolige resultatet gir en mestringsfølelse større enn jeg kan beskrive.

En gang så huset vårt ut som dette, det var kanskje ikke interiørvennlig, men det var et hjem vi var stolte av, et hjem vi la framtidsplaner i. Vi lagde hjemmet vårt til den beste utgaven av seg selv uten å legge for mye penger i det, og vi har skapet et hjem som våre tre barn elsker. Nå er snart tiden inne for å gå over i en ny epoke, ett helt nytt hus uten maur, uten mus, uten rotter, og med varme i gulv og isolasjon i vegger.

Veien har vært vanvittig lærerik, og jeg er glad jeg har fått oppleve å leve med den dårlige standaren vi har hatt hatt nå i 9 år, det vil bare gjøre takknemligheten av å flytte inn i noe nytt enda større.

 

 

Så langt har vi kommet i huset

Sist uke fuget jeg kanter med silikon, satte på gulvlister og bar de hjemmelagde baderomsmøblene inn på lilledoen. Det er lite som kan slå den gleden

Det er to år siden jeg startet å tegne dette rommet, sammen med resten av huset. Det er ett år siden vi tok første spadetak til det som skulle bli grunnen til det nye huset vårt. I sommer bestemte jeg meg for å snekre egne møbler til lilledoen, etter å ha latt meg inspirere av Pinterest. Møblene jeg så brant for å få de sorte og så lakket. Jeg har sparklet, pusset, malt, fliset, fuget, listet og vasket dette rommet og nå er det så å si klart! Alt som mangler er vann og strømtilkobling, så kan det styles – tenk det. Etter så lang tid er vi endelig i mål – med ett rom i huset!

Vaskerommet er også et rom som har stor framgang i disse tider, her er dusjnisjen ferdig fliset og klar for installasjon av dusj. Vi setter opp IKEA kjøkken for å lage godt med oppbevaring og stort sorteringssystem for skittentøy. Vi har 270 cm takhøyde og skap som blir 268 cm høye.

Nå venter vi først og fremst på å få installert peisen, for først når det er gjort kan vi ferdigstille vegger, og legge gulv. Når tiden er inne for det, kommer plutselig hele 1. etasjen til å bli så godt som innflyttningsklar.  Til tross for at kjøkkenet vårt er et usikkert kapittel for øyeblikket da vi venter på en benkeplate som skal produseres på en fabrikk i Frankrike som på grunn av corona er stoppet helt opp for øyeblikket.


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Mitt største prosjekt i disse hjemmetider

Reklame | fotoknudsen

Det er ingen tvil om at det meste er veldig rart nå, derfor har jeg nå gått inn for å få tanke bort fra bekymringer og heller la fokuset konsentrere seg om et personlig og viktig prosjekt som gjør meg glad og varm i sjela.  Jeg har bestemt meg for å bruke denne plutselige ledige tiden som følge av avlyste jobbplaner og private planer til noe som har hengt over meg i alt for mange år!

skal jeg endelig få laget opp fotobøker fra tiden da tvillingene også var små.

De siste 4 årene har jeg laget årbøker med alle de viktigste bildeminnene samlet, i tillegg har jeg laget feriebøker, babybok for Vilde, og bryllupsboka vår. Men alle bildene fra da tvillingene var 0-3 år finnes bare på den eksterne harddisken jeg har bortgjemt i en skuff. Tanken på at den skulle gått i stykker har vært en av mine største engstelser nå i mange år. Allikevel har jeg aldri funnet tiden til å sette meg ned å ta igjen bildene fra fortiden, enda så gøy jeg synes det å lage fotobøker fra det siste året, eller den siste ferien vi har vært på.

Det var fotoknudsen som ga meg det lille dyttet jeg trengte for å komme i gang med bildene fra fortiden da de ga meg mulighet til å dele en helt unik påskerabatt på nettopp fotobøker. Noe jeg synes er helt fabelaktig. Et veldig godt tips er å legge opp bestilling av fotobøker når fotoknudsen har kampanje på nettopp dette, for da får man så utrolig mye for pengene.

Den så takknemlige rabattkoden betyr at fra i dag og til og med 15 april, så får du 40% rabatt på alle fotobøker hos fotoknudsen.no – dersom du bruker rabattkoden GUL2020

Gled noen du ikke kan besøke

Denne uken kjørte barna og jeg en tur med et fullstappet påskeegg til alle besteforeldrene. I egget var det påskekort, godteri og hjemmelagde gaver. Nå som jeg er i gang med å lage fotobøker kom jeg til å tenke på den mest geniale ideen om å lage en liten fotobok til de vi så gjerne skulle fått vært sammen med.
Så langt har det gått over tre uker i “ensomhet”, og vi vet at det kommer til å bli flere uker som dette, så jeg vil anbefale på mitt varmeste og prøve å finne andre måter å gi minner og gleder på. Å gi en fotobok er et godt tips som vil gi stor glede, og du kan faktisk sende boken rett hjem i postkassen til de du har lyst til å gi den til.

Selv har jeg tidligere laget bryllupsbok fra bryllupet til søsteren min og gitt dem i gave, jeg har gitt mamma + mann en fotobok med bilder fra en Danmarkstur de tok oss med på, jeg har laget fotobok til pappa og svigers der jeg har samlet alle minnene vi har hatt sammen og gitt i julegaver, og da bestemor fylte 80 år laget hele familien en fotobok med bilder av barn, barnebarn og oldebarn. Dette er uten tvil de aller beste gavene det er mulig å gi.

For det er ingenting som er bedre enn å ha minner som dette ↓ tatt ut fra vår egen bryllupsbok jeg har laget hos fotoknudsen.no

De beste grunnene til å lage fotobok: 

  • du gir bildene en større mening, og tilgangen til bildene blir langt større når du får bildene over fra digitalt til et trykket format. 
  • du gir minnene lengre levetid, ettersom det er mange minner som etter hvert går tapt dersom vi ikke henter de opp igjen og ser på de. 
  • du gir barna mulighet til å huske opplevelser fra de er svært små fordi de bruker bildene til å gjenfortelle minnene
  • du lager deg den beste sikkerhetskopien av alle de viktigste bildene du har 
    → dette punktet må jeg forklare litt dypere. Det er nemlig slik at i minnebanken til fotoknudsen.no har du ubegrenset gratis lagring av bilder, når du laster opp bilder for å lage boken, lagres bildene på profilen din som en sikkerhetskopi.  Lager du fotobok i fotobokprogrammet som du kan laste ned til dataen din (noe jeg gjør), så kan du lagre hele boka i en sky etterpå som gjør at du når som helst kan bestille opp hele boken på ny om uhellet skulle vært ute og fotoboken ble ødelagt.

Hvis du skulle hatt noen som helst spørsmål om det å lage fotobok hos fotoknudsen så er det bare å ta kontakt med meg her, eller på instagram @stineskoli. Jeg tror jeg skal kunne svare på de fleste spørsmål.

En riktig god påske ønsker jeg til dere alle, og hvis du som meg har tenkt på å lage fotobok en stund, så husk at det er nå fotoknudsen har 40 % avslag fram til 15. april om du bruker koden GUL2020. 

→ Gå til fotoknudsen 

Twins med ulike stil, men likt syn

Reklame | Ellos

Dette med eneggede tvillinger kommer aldri til å slutte å fascinere, selv ikke meg som lever med dette fenomenet hver eneste dag. Uansett hvor mye og hvor ofte jeg tenker på hvor rart det er at et embryo som skulle bli til ett menneske ved en feil kan dele seg og bli til to helt fullkomne personer, er like altoppslukende for meg som å tenke på at universet er uendelig stort.
Det er helt naturlig at de to tvillingene som i utgangpunktet var et felles embryo har særdeles mange likhetstrekk, en bolledeig smaker og ser også helt lik ut om den deles i to, men selv om bollene ligner hverandre når de kommer ut av ovnen, er det som om veien ditt allerede har laget små forskjeller hos hver og en av dem.

Det er litt slik med eneggede tvillinger også. De er laget med akkurat de samme ingrediensene, de er også formet under helt lik oppvekst og miljø, derfor ligner de så mye at det for mange er vanskelig å se at det er forskjeller, men allikevel..   ..så er det mange områder helt ulike, så forskjellige at jeg kan se på bevegelsene deres hvilke av tvillingene det er, så forskjellige at jeg kan høre hvem som roper selv om de kun sier: “mamma”.

Enda mer forskjellig er de å se på, og det er forskjellene jeg setter pris på, det som gjør at de er den de er. To personer med særtrekk og ulikheter.

Deres forskjeller synes godt i klesstilen. For enda de alltid vil ha de samme tingene, velger de alltid forskjellige farger. Fargene hjelper de med å skille seg ut fra den andre og gjøre det enklere for venner og mennesker rundt seg å se forskjell. Derfor er dette spesielt viktig for de, og derfor også en nødvendighet. Vi kan ikke kjøpe klær om vi ikke finner det samme i hver sin farge.

Se bare hvor fine de er med hver sin farge. Otilie som elsker rosa og alt som er litt ekstra pyntet, Olivia som elsker det som er fargerikt og kult. Jeg synes det er så gøy at klær er med på å fortelle så mye om personlighetene våre.

Akkurat nå er det kampanjedager på produkter fra Áhkká inne hos Ellos. Hvis du ikke har vært borti Áhkká før, så er det et varemerke som har veldig gode ytterklær, sko, fleecetøy og annet til voksne og barn.

Bruker du i tillegg rabattkoden: 415444 får du 33% rabatt dyreste vare til ordinærpris hos Ellos, eller 5% ekstra rabatt på nedsatte varer.

Du finner vår dunlakken fra Áhkká HER, den er super lett, bløt men god og varm!

Støvler fra Áhkká HER

Og alt annet fra Áhkka HER, sjekk blant annet ut de deilige fleecegenserne som et lite tips.

Rabattkoden hos Ellos kan brukes på alt annet inne hos Ellos også, og er gyldig fram til 30. april.

 

 

 

Kreative påfunn som overrasker og gir glede

Jeg har for lengst gått ut av tellingen på antall koronadager hjemme. Det eneste jeg vet er at jeg har mistet helt oversikt over om det er mandag eller fredag, og så har jeg mistet fullstendig kontroll over huset som nå har nådd nye høyder i hva jeg kan kalle kaotiske tilstander. Det er rot over alt, men så lenge ungene klarer å leke litt for seg selv, om det så betyr at de drar fram alt de eier og har, så får det bare være om det samtidig betyr at jeg får jobbet litt, eller får en halvtime for meg selv.

Nå som påsken nærmer seg, prøver vi å dra inn en del “kunst og håndverk” i hjemmeskoledagene. Det er så klart fordi jeg selv finner stor glede i dette, men også fordi det da er enkelt å aktivisere barna med noe de blir oppslukt av samtidig som de får utviklet sine kreative ferdigheter.

Det har vært en sann glede å se alle påskeharer som har blitt laget i så mange hjem etter at jeg delte hvordan påskeharene  lages sist uke, fortsett å sende meg bilder på Instagram @stineskoli. Vi har funnet stor glede i å lage disse, og i går overrasket vi tre sett besteforeldre med et påskeegg.

Vi malte noen gigantiske påskeegg fra Europris, og fylte de med hjemmelagde påskeharer, en påskelilje, Anthon Berg godteri og hjemmelaget påskekort laget og skrevet av barna.

Finn på kreative påfunn som overrasker og gir glede

Dette er mitt beste tips i disse tider. Du kan for eksempel la barna tegne tegninger, og skrive en påskehilsen til besteforeldre eller andre du er glade i. Kanskje er det noen elever i klassen til barnet ditt som har bursdag, og som du og barnet kan sende en bursdagshilsen til?

La ungene lage opp et lager med bursdagskort

Dette er helt genialt, kjøp inn noen fargede ark, og det du ønsker av ting og tang som kan brukes til å pynte litt med. Klipp et ark i 2 og brett det til kort, så lar du ungene få klippe, lime og dekorere som de ønsker. Vips så har du kort for det neste året klart i skapet