Kosemorgen

Kvart på 11 i dag våknet jeg. Helt fortumlet fordi det var så lyst i rommet, ute lå det en hvit dis og solen skinte, så ut av vinduet var alt jeg kunne se blendene hvitt. Jeg kan ikke huske sist jeg har sovet så lenge, så jeg skyntet meg ned til første etasje og fant ut at det bare var BT som var våken. Kjære vene, jeg gikk derfor opp og vekte jentene.

Grunnen til at de sov så lenge er fordi de har blitt skikkelig forkjølet, og i går våknet de etter de hadde lagt seg og var våkene til klokken var 23. Så med tanken på hvor slitene de blir med feber og tørrhoste er det ikke så rart at de hadde litt søvn de måtte ta igjen. 

Morgendagen i dag har derfor vært veldig rolig. Frokost i stuen, og litt dukkelek. Mamma har sydd heldresser til jentene og babyborn, så i dag har de vært skikkelig matchende ^^, 

Nå er det bare å håpe på at en rolig dag bedrer helsa litt så vi kan reise i nyttårsfeiring i morgen 🙂 BT er heldigvis blitt frisk igjen, så da må jeg si vi er tre jenter med et sterkt imunforsvar som bor sammen med han, om vi ikke blir syke i løpet av et par dager 🙂 

Nå skal jeg ta turen til byen og sjekke ut romjulssaget 🙂 

Ha en fortryllende lille nyttårsaften ♥

Jul fra mobilen

Gjesp gjesp. I dag er jeg super trøtt, stakkar BT har fått omgangssyken så det holder. Han starter tredje døgn i vannrett stilling på sofaen. Det ble en sen kveld siden han var så dårlig i går kveld. Alt jeg kan håpe på nå er at ikke jentene og jeg også blir syke. Noe jeg er redd vi ikke klarer å slippe unna. Jeg så på god-morgen-Norge lille julaften trur jeg det var, og da var det en lege der som snakket om at noroviruset var ute på vandring igjen, så det var mange som hadde omgangssyken. Og siden viruset smitter så lett som det gjør skal det vel godt gjøres at vi tre som bor i samme hus klarer å slippe unna. Jentene har jo heller ikke vært disponert for mye sykdom i sitt liv, så de er vel ekstra utsatt. 

Men det er ikke annet å gjøre enn å holde motet opp, være ekstra opptatt av hygene, og håpe på at vi slipper unna. 

Her har dere noen juleglimt fra mobilen min, dere som følger meg på instagram har antagelig sett nesten alle bildene fra før. Men jeg hadde lyst til å dele de her også. 

Første bildet av meg øverst til høyre var en liten snapselfie jeg tok andre juledag før vi reiste til svigers på julemiddag.

Tredje juledag lakket jeg om neglene mine i stuen, og mens jeg holdt på kom begge jentene med hendene sine. De ville veldig  gjerne ha på “sånn rødt” som mammaen sin, og det var jo klart at de kunne få lov til det. Jeg hadde egentlig ikke trudd at jeg skulle få lakket alle 20 fingrene, typisk ville vært at de skulle kjenne på neglene med en gang lakken kom på. Men de holdt hendene i stjerneformasjon på bordet og når jeg hadde lakket en hånd blåste vi sammen på fingrene til neglelakken var tørr. Etterpå gikk de rundt som en nyforlovet kvinne og betraktet fingrene sine med ny pynt. ^^, 

Bildet hvor jentene sitter i bleia på gulvet tok jeg også 3. juledag. Jeg ordet håret deres mens de satt og fisket, så var vi i familiemiddag hos pappa fra kl 14 til det var leggetid for de to små tullene

Ikke før 4. juledag var jeg klar for å få ryddet unna pakkene vi hadde fått til jul, dagene har gått så alt for fort. En av pakkene jeg fikk var den nye overlock maskinen fra mamma, og stolt som en hane måtte jeg få den opp og prøve den ut. Overlocken var jul og bursdagsgave, med en liten notis – når du ikke ønsker deg noe får du det jeg trur du trenger! Det kjedelige nå er at jeg må få tak i stoff før jeg kan få startet med å sy, det klør jo ikke noe serlig i fingrene da! 

Jeg fikk også skrudd sammen dukkevuggene jentene fikk til jul i går. De har fått pakkekalender av mamma i desember og i den fikk de hver sin babyborn 1.desember. Og titt og ofte dukket det opp forskjellige tilbehør til dukkene, klær og utstyr. Dukkene, eller “baby” som jentene kaller dem, har vært veldig populært. Mamma og samoeren var innom ullared før jul og hun har flere ganger nevnt på hvor ufattelig billig lekene er der sammenlignet med de samme lekene i Norge. Vi har en leketøysbutikk ved oss og der koster en slik dukkevugge 399,- på ullared kostet den 149 svenske kroner! Haha, latterlig forskjell må jeg si! Jeg har fått spørsmål om hvor man finner vuggene, og jeg fant den i alle fall på lekmer.no HER til 229,- (annonselenke)
Jeg lo godt da dukkene ble kastet ut og tullene la seg i vuggene selv.

Siste bildet var nok en snapselfie jeg tok da jeg satte meg i bilen på vei til mamma i går. Før jeg hadde startet å kjøre så klart 😀

Julen har bydd på matopplevelser av dimenosjner, hyggelige kosestunder og godt selskap. Hadde det ikke vært for at BT har blitt syk hadde den vært perfekt. Men han har ikke kunnet være med på de to siste selskapene, og i går kveld skulle vi egentlig ha barnefri og dra på en årlig fest, men i stedet ble det en litt dårlig film på tv ^^,

Hvordan har julen deres vært?

God juleklem sendes ♥ 

 

Romjulen

Tenk at jeg faktisk blir sittende igjen med dårlig samvittighet over alle dere som har vært innom bloggen min de to siste dagene uten en eneste oppdatering fra min side. Men tiden har rent bort. Her har det nemlig vært så mye som har skjedd at det var ikke før i dag jeg fikk ryddet og sortert i alle gavene vi fikk til jul. Vi har vært i familieselskap hver dag i 5 dager nå, og da går dagen bare så alt for fort, i tillegg til at det har vært andre ting og ta seg til, festligheter og hesten blant annet. Samtidig synes jeg det er viktig og kunne nyte jule med familien, og derfor har mr.Mac rukket og samle litt støv. 

Jeg har mange innlegg og skive fremover, men akkurat nå spør min syke samboer om jeg vil se på film med han. Så jeg ønsker dere en fortsatt riktig god romjul. I morgen tidlig er jeg tilbake med ett nytt innlegg. 

A perfect christmas

Allerede er enden på 1. juledag her! Jul til nyttår må være den raskeste uken i året. Hos oss er tidskjema fyllt opp til randen i alle fall, og det av bare hyggeligheter. 
Julaften tilbringte vi hos mamma og Lars med søsteren min med sin familie.

Jeg kunne ikke bedt om en bedre jul. Alt var helt perfekt. Selskapet, maten, jentene smilte fra vi kom til vi la de, vi fikk helt vanvittig flotte pakker. Vi lo og skravlet om hverandre hele kvelden. Ja, jeg koset meg fra ende til annen og minte meg mange ganger på hvor heldig jeg er. 

Nissen stakk også turen innom, jentene synes han er kul, men bare på avstand 😉 Og pakkene, ja, de første var spennende, men etter å ha åpnet et par med leker i, fikk vi et klart og tydelig “NEI” når vi spurte om de skulle ha en til. De hadde mer enn nok med å leke med det nye de allerede hadde fått 🙂 

Under the mistletoe

Elsker dere, mamma og Line ♥

Jeg håper dere alle har hatt en fantastisk feiring! 

I dag har jeg vært i stallen hos Queen som har blitt dårligere igjen. Så var det bare slenge på litt sminke i en fei før vi reiste til Mor og Besse i årlig familieselskap 🙂

Ha en fortsatt fin jul!  

Julemorgen

Gledelig jul alle som en! 

Som vanlig var jeg oppe en god stund før jentene og kjæresten ^^, Jeg er ikke treg med å komme meg opp av sengen når alarmen går på julaften. Jeg løp ned satte på TV og begynte å gjøre klart til frokost, fyret og tente stearinlys i huset. Jeg er verre enn barn på julaften trur jeg! Haha. Men jeg kommer nok aldri til å bli voksen når det kommer til julen. Jeg må få med meg “tre nøtter til Askepott” og de andre juleeventyrene.  

Jentenes siste pakke i adventskalenderen, som vanlig en rolig morgen for dem. Halv 10 bestemte de seg for å starte dagen 🙂

Nå er jentene i seng. Jeg håper de vil ta seg en liten lur så de holder litt lenger enn normalt i kveld. Men nå begynner de og bli så store at det ikke er hver dag de sovner på dagen. Juleantrekket til jentene er funnet frem. 

Så jeg får vel komme meg i dusjen. 🙂 Og med det avslutter jeg med julebilder av de vakreste tvillingjentene i verden ♥


JULEN 2013

 

JULEN 2014

Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

GOD JUL!

DIYJULETRE

DIY juletre ja! Ikke at jeg har laget juletreet. Haha. Men kan man ikke kalle det et DIY prosjekt når man er i skogen og finner et juletre selv. DO IT YOURSELF  😉 

På søndagen gikk jentene, BT og jeg ut for å finne årets juletre (helt lovlig, på vår tomt). Dette er en ny tradisjon for meg, jeg har vokst opp i byggefelt, så da har pappa reist ut å kjøpt et juletre. Vi lo hver gang han kom hjem med årets juletre. Han syntes nemlig alltid så synd på de trærne som så litt pjuske ut, og siden han antokk at ingen kom til å kjøpe de som var litt skjeve eller glisene, kjøpte han det selv og følte han hadde gjort en god gjerning. Men denne nye tradisjonen med å kunne gå ut på juletrejakt selv er fantstisk koselig. 

Jentene titter på pappa som sager ned treet. 

Ingenting er mer kos enn å bli bært på ryggen trur jeg. På veien hjem til huset sovnet begge jentene i bæremeisene.

Vi har alltid hatt som tradisjon og sette opp juletreet på lille julaften, og sammen med mamma, pappa og Line pyntet vi det til julemusikk. I år satte jeg opp treet i går, og egentig trur jeg at jeg fint kan endre på tradisjonen om å sette opp juletreet 23. desember. For det er ingenting som er mer koslig enn å komme inn i stuen på morgen mens det fremdeles er mørk og møte et skinnende tre som lyser mot deg. 

Når det er sagt, så er det kanskje noen der ute som kunne tenkt seg og laget noen julekuler til treet sitt i dag. En koselig DIY man kan sitte med foran TV i kveld. 


DIY JULEKULER

  1. Riv av en lit tørkepapir/dopapir og ha litt flytende lim på
  2. rull papiret i hendene til en ball
  3. ferdige kuler 
  4. lim på en taustump til å henge opp kulen med
  5. snurr papirroser (Se HER)
  6. og lim på 

Det er kun fantasien som setter en stopper for hva du kan pynte med. Bruk det du har og se hva du kan lage av det. Skjell, steiner, pastasløyfer osv! 

GOD JUL 

The fantastic four


 I går kveld hadde jeg besøk av tre av mine alle beste venninner. The fantastic four – som vi kaller oss ^^, Janne kjenner dere sikkert igjen etter hvert. Caroline og Renate er hjemme på juleferie fra studier, og hver gang de kommer hjem en tur møtes vi! Og selv om det går alt for lang tid noen ganger er det alltid like hyggelig å møtes. Jeg disket opp med litt middag, og før vi viste ordet av det var klokken passer midnatt i all skravlingen. ♥

F.V: Renate, meg, Janne, Caroline

Dagens DIY innlegg uteble i går. Så jeg hiver meg rundt nå og lager kalenderens siste innlegg. Jeg fikk det relativt travelt! Haha. Tidskjemaet mitt var litt for stramt i går, og da reperatøren på oppvaskmaskinen kom gikk tiden i vasken for meg. Enda mer bittert fordi han heller (tredje reperatør) ikke klarte å fikse maskinen! ÅÅÅÅÅHHHH!!! Jeg blir gal! Så frustrerende at det skal ta så lang tid å fikse en oppvaskmaskin som er 6 mnd gammel! Hehe. Dagens utblåsing! 

Ha en strålende lille julaften 😀

Å jul med din glede

Hus begynner å bli juleklart! Juletreet er oppe, men mangler noen kuler. Det lukter rent og pakker er pakket inn. 
Det betydde vel at bloggen også trengte litt julepynt ^^,  

Julenegler

God morgen 🙂 

Mange som har juleferie fra i dag regner jeg med, helt klart noe å NYTE! Her er BT på jobb, så nok en “vanlig” mandag for oss, eller egentlig ikke. I dag skal jeg få opp juletreet, og siden det er jul om litt skal vi kose oss gløgg. 

Jeg har fått inn kommentarer på at dere savner hverdagsinnleggene mine nå i desember. Det har for det meste vært DIY-innlegg og grunnen til at det ikke har vært så mange innlegg utenom dem er rett og slett fordi julen er relativt travel som dere helt sikkert kjenner til, og DIY-innlegg tar lang tid siden DIY-prosjektene først må lages og så skrives om. 

Men ikke fortvil, de er tilbake igjen før dere aner ordet av det 🙂


Som sagt er det mye som skjer i desember. Det er ikke bare gaver og husvask som skal i boks, men desember er kanskje en månede man er flinkere til å være i selskaper eller på besøk hos de nærmeste. 
I går hadde Janne, Charlotte og jeg bestemt oss for å ha en jentekveld med litt gellack. Charlotte husker dere vel? Moren til Sophia som jeg passet i vår. Og Janne/Jænis, bestevenninne fra vidregående. 

Som vanlig skravlet vi til langt på natt. Tiden flyr i godt selskap, det er helt sikkert. 

Nå er i hvertfall neglene mine klare for julen. 

w5uv__jxr2

Og jentene våknet nå, så jeg får opp og hente de. 

Vi snakkes litt senere i dag.

Ønsker dere alle en riktig god førjulstid 😀  

 

DIY BOK-PLANTE

21. Desember

DIY julekalender 

BARE TRE DAGER IGJEN TIL JUL!!! 

Det nærmer seg også slutten på julekalender-DIY-innleggene, men før inspirasjonen min tar slutt for denne gang, har jeg i hvertfall denne godbiten å dele med dere. 
Alle kjenner vel til boken som mangler fyll i midten og blir den perfekte hemmelige bok? Vel denne boken bygger på samme prisippet, men er ingen hemmelig bok 🙂  

Jeg vet egentlig ikke hva man kaller dette. Blomsterpottebok? Bok-plante? Plantedekorasjon med bok? Jaja, noen som har et bedre forslag er det bare å komme med det. 

Det du trenger til denne dekorasjonen er: 

  • en litt tykk bok
  • en plastikkboks som ikke er høyere enn boka 
  • en tapetkniv
  • blomster

Du starter med å åpne boka de, og blar om første side slik at du sparer den til slutten. 

Mål opp ett reklangel som er litt større enn boksen din. Når du starter og skjære kan du bruke en linjal til å hjelpe deg med å få det første sporet helt rett ved å skjære langsmed linjalen som ligger på strekene du har merket opp. Så er det bare å forsette utskjæringen til du kommer til permen på andre siden. 

Når du er ferdig med utskjæringen av boken, er du klar for å plassere blomstene. Jeg brukte pottene til plomstene som mal til utskjæringen. 

Merk av området til rektangelen din igjen slik at du ikke plasser blomstene for langt ut. Så tegner du rundt pottene du har plassert. 

Bruk tapetkniven til å skjære ut hullene, legg noe i mellom permen og arket slik at du ikke får skjæremerker i bokpermen. Jeg skjærte ut sirklene litt mindre enn malen jeg hadde tegnet.

Så er det bare legge tilbake første siden over hullet med boksen i, og plassere blomstene. 
Anbefaler og bruke noen planter som lever lenge og som trenger lite vann. Mine er fra plantasjen, spør betjeningen om du er i tvil. Kaktuser er foreksempel en fin plante til dette 🙂 

Se alle DIYi julekalenderinnlegg HER