NYTTÅRFORSETTER

 

Uæ!! Nå er det jo straks 2014! 

Jeg fant ut at jeg må lage meg noen nyttårsforsetter. Rett og slett fordi hvis jeg ikke gjør det kommer jeg heller ikke til å bli noe flinkere til det jeg har lyst til å bli bedre på. Hvert år setter jeg meg noen nyttårsforsetter og jeg har som sikkert du også satt meg noen mål jeg ikke har vært i nærheten av å gjennomføre.

Derfor tenker jeg nå at jeg skal lage meg to mål! To mål som er realistiske og gjennomførbare og ikke en hel haug som allerede blir glemt om en uke.

NYTTÅRSFORSETT 1.

Jeg skal bli mer systematisk og ryddig. Min dårligste side er at jeg er så rotete av meg. Jeg har alltid så mange tanker og ideer i hode at omtrent før jeg rekker å bli ferdig med det jeg holder på med forflytter jeg meg over til neste prosjekt og glemmer å rydde meg ut av det forrige. BT er akkurat likedan så selv om huset er strøkent fra topp til tå den ene dagen er det like rotete dagen etter. Baah! Jeg trudde at når jeg flyttet for meg selv om ble mamma kom dette til å skje naturlig, men neida. Vi roter, roter, roter. Og jeg HATER å ha det rotete. En fantastisk dårlig kombinasjon. 

Derfor skal jeg fra første dag i 2014 ikke gå å legge meg før jeg har ryddet unna dagens aktiviteter!  

Jeg føler at jeg bruker alt for mye tid og energi på å rydde, det er nok fordi jeg i stede for å sette tilbake den ene tingen jeg brukte når jeg alikevel skal forbi plassen den ligger på, samler opp de ti neste tingene etterpå fordi det plutselig uten at jeg merket det ble kjempe rotete der jeg har vært. 

Jeg tenker at rydding er som trening! Det blir et strev å få inn de gode rutinene og rydde etter meg for hver endt aktivitet, men når man har gjort det mange nok dager i strekk har det plutselig blitt en del av livstilen ^^, LYKKE TIL MEG!!! 

NYTTÅRSFORSETT 2. 

Jeg skal begynne å trene igjen! Treningen har virkelig glidd litt ut for meg. Før jeg fikk barn red jeg 5-6 dager i uken, og for de som ikke vet det er riding veldig god trening. Men nå som jeg har fått to stykk her hjemme har jeg ikke tid til å være så lenge i stallen hver dag, så den siste tiden har jeg kanskje rukket å ri 1-2 ganger i uken :((( Men det er bare slik det er, jeg får heller ta opp ridningen aktivit igjen når jeg ikke har småbarn mer. 
Men det finnes mange måter å trene på, og jeg fant en helt genial treningsform som passer perfekt til jeg, ja faktisk perfekt for “alle”! Speiselt de som ikke kommer seg så mye utenfor dørene av ulike årsaker.

Jeg kjørte en runde i høst og programmet ga virkelig resultater så kjapt. 

Så fra 1.januar skal jeg kjøre i gang med en ny 30 dagers runde. 

TRENINGSPROGRAMMET alle kan klare:

Programmet er laget av Jillian Michaels, som er best kjent som treneren i “the biggest loser”  / “slankekrigen”. Hun er en av verdens mest kjente trenere og kan virkelig sine saker. 
Det beste med det hele er at hver økt varer under en halvtime om dagen! Det er jo ingenting! Alle har en halvtime til overs i løpet av dagen om man prioriterer det. Dessuten trenger du ikke reise lengre enn opp fra sofaen. 
Det harde er kanskje at man må fulleføre hver dag i 30 dager i strekk, det hjelper ikke å drive å hoppe over flere dager. Så klart “alt er bedre enn ingenting”, men for resultater må programmet gjennomføres slik det er. 

Det er tre forskjellige deler, og hver del skal trenes i 10 dager før neste starter. Altså del 1 kjøres hver dag i ti dager, så del to i ti dager og til slutt del tre i ti dager. Du velger selv hvor tunge øvelsene skal være. Finn ut hva som passer for deg, du gjør øvelsen for lett om du ikke synes det er litt tungt en gang, og du må lette på øvelsen om du ikke klarer å komme deg igjenom uten å stoppe. 


En uke før fødsel  / 3,5 mnd etter fødsel 


Meg 4 mnd etter fødsel 

Noen som blir med å trene??? Hver dag i 30 dager fra 1.januar? Stølhetsgaranti! 

– Alt du trenger er en matte å ligge på og eventuelt et par håndvekter –

UNDER SER DU DEL 1 AV JILLIAN MICHAELS 30 DAY SHRED

SPEILTVILLINGER

 

Enda en ny liten notis i “boken om meg” til Otilie. Hun har nemlig fått sin første tann ^^, 8, 5 mnd gammel, eller nesten 7 mnd gammel korigert fra min termin. Akkurat like gammel som det jeg var da min første tann kom. Det lille riskornet stikker frem som nedre venstre fortann. 
Må si jeg er veldig spent på hvilke tann Olivia kommer til å få først.
Jeg tenkte jeg kunne oppdatere dere litt på bloggnavnet SPEILTVILLINGENE.

De vanligste formene for tvilling som vi vet om en enegget- og toegget- tvillinger, siamesiske er også godt kjent, men heldigvis sjeldene forekomster. Det finnes også andre “undergrupper” og en av dem er speiltvillinger. Jeg har skrevet om det tidligere, men det er en stund siden og jeg har sikkert fått mange nye lesere som ikke har fått med seg det innlegget. Speiltvillinger forekommer kun hos eneggede tvillinger, og 1/4 eneggede tvillingsett har speilinger av ulik grad som “kvalifiserer” de til fenomenet speiltvillinger. Enegget tvillinger er jo laget av akkurat de “samme ingrediensene”, og skal i teorien derfor være helt like i utgangspunktet. Men så skjer det da at de er mer ulike enn det som regelen tilsier. Speiltvillinger er gjerne helt like, men omvendte av hverandre. De kan ha akkurat det samme fødselsmerket, men tvilling en har det på høyre fot og tvilling to har det på venstre fot. 
Det er veldig store variasjoner på hvor store speilingene er. Alt i fra et fødselsmerke, til at en høyrehendt og en venstrehendt og så drastisk som at den speila tvillingen kan ha organer plassert på feil side av kroppen. Hjertet på høyre side forekommer, men sjeldent, og godt er det for ofte fører det med seg større komplikasjoner.  

Jentene var vel rundt 4 mnd da jeg oppdaget at de faktisk er speiltvillinger, men jeg vet jo ikke i hvor stor grad de speiler hverandre enda. Det kan se ut til at begge blir høyrehendte og organene deres er på rette plassen. Speilingene deres viser seg i at de har verven i hode på hver side, et hudsøkk på brystet plassert nøyaktig samme sted, men Oliva har søkket på venstre side og Otilie på høyre. Også har begge to et øye som er litt mer lukket enn det andre hele tiden, Otilie har det venstre og Olivia det høyre. De begynte også å rulle hver sin vei. 

Grunnen til at jeg tar dette opp nå og sa at jeg er så spent på hvilke tann Olivia får først fordi hun i teorien da kommer til å få høyre tann nede først. Men det er jo alltid avik fra normen, så dette blir spennende for mammaen ^^, 

#speiltvillinger

Mimre, minner, tilbake i tid !

 

Scrappingen tar meg virkelig tilbake i tid. Jeg satt i går kveld etter at jentene var lagt i spisestuen å skrev om graviditeten. En stund var det som jeg forsvant fra den virkelige verden og hoppet et år tilbake i tid, det var som jeg kunne kjenne den store magen og alle sparkene der inne. For akkurat et år siden var jeg i syden, og hadde utsatt ultralyden min fordi vi fikk den i romjulen. Ultralyden ble utsatt til 7.jauar 2013 – dagen vi fikk vite at det var to helt fantastiske jenter i vente.  

Jeg har skrevet en del her og der om hvordan tiden var og det var så unikt og blad opp side etter side og lese om morgenkvalmen og tankene mine rundt denne gutten som jeg trudde var på vei.
Jeg husker så godt jeg sa til alle jeg kjenner at graviditet er oppskrytt. Jeg følte det meste var fryktelig slitsomt på slutten for ikke å glemme smertefullt. En sparket i ribbeina mens den andre sparket ned mot livmorhalsen på samme tid, og de gangene de fant ut at de skulle snu seg der inne i tillegg til å begynne å krangle litt om plassen var det ikke mye behagelig, men festelig å se på hvordan magen skøyt de merkligste vinkler.  
Jeg sa at jeg aldri skulle si jeg savnet å gå gravid. Er det ikke rart, nå sitter jeg her å savner det mer enn noe annet. Og alle mine tanker om det å gå gravid er fylt opp med gode tanker om hvor unikt det var å bære på et barn og kjenne deres første livstegn. Speisielt godt husker jeg et spark fra Olivia da vi var på ultralydkontroll, det var så spesielt fordi jeg kjente sparket så godt samtidig som hun var på skjermen akkurat da det skjedde. Det var da jeg virkelig forsto at det var dem som lå i magen min <3 

Jeg kan vise litt bilder om hvordan bøkene til jentene blir. De blir jo så klart litt like, i hvertfall den delen som omhandler graviditet og fødsel, men jeg prøver å lage små forskjeller slik at det blir litt mer personlig for dem. 

Jentene har hver sin fargekode hvis de har klær i ulike farger. Otilie er alltid rosa og Olivia lilla om det er fargevalgene. Grunnen til at det er slik er at det skal blir lettere for alle rundt å huske forskjell. Derfor har de også fått hver sin farge på bøkene, Otilie har den rosa og Olivia har den lilla. Bøkene kjøpte jeg på Bohus for noen uker siden. De fantes i mange fargevarianter, er helt blanke inni og kostet 70,- Bare elsker de. Fargene er nydelige, duse og fine, akkurat slik jeg liker det.  

Bittelitt kjedelig å skrive alt to ganger, haha, men det får bare være. Ingen forskjellsbehandling her i gården. Og det blir for dumt om de må dele en bok. 

Jeg er veldig glad for at jeg tok bilder hver uke i graviditeten. Er litt skuffet for at jeg ikke fikk se hvor stor magen egentlig kunne blitt da siden jeg ikke ble større enn uke 32, men ganske morsomt å se hvor mye magen vokser fra uke til uke. 

Dette er også et kjempetips til alle som venter barn. Kjøp en maling som du kan male hånd- og fotavtrykk med. Jeg var på panduro og kjøpte peinture aux doigts finger paint. Jeg maler over hender og føtter med en pensel også er det bare å vaske bort malingen men en fuktig klut etterpå. Disse avtrykka er tatt 8 uker gamle. 🙂 

Håper det var noen gode tips om du vil lage en minnefull bok til ditt barn 🙂 

A True Twin Story

 

Endelig har jeg fått begynt på bøkene jeg skulle starte å skrive på sykehuset før jentene ble født. Jeg hadde store planer om å skrive om graviditeten og fortsette å fylle ut etterhvert som tiden gikk i en bok til hver av jentene. Jeg hadde vært å handlet inn det jeg trengte og pakket med meg en haug av saker den dagen sykehusbaggen min ble pakket 8 uker før termin. Jeg hadde fått beskjed om at jeg måtte være på sykehuset, og jeg så for meg hvor langtekkelig det kom til å bli om jeg måtte tilbringe flere uker der sengeliggende. BT holdt på å bære seg i hjel fra parkeringen og inn, han lurte på hva i svarten jeg hadde med meg. Og det skal jeg love dere var ikke så rent lite. Skolebøker, mac, dvd’er, skrivebøker og en haug med hobbyutstyr var pakket ned blandt klær, tøfler og toalettmappe. ^^, 
Men så ble det jo slik at jeg ikke rakk å åpne en eneste bok, da jentene plutselig var ute allerede morgen etter jeg ble lagt inn. Og etter det har jeg liksom bare hatt hendene fulle og minneboken ble utsatt og utsatt.

Til jul ønsket jeg meg en photoskriver av pappa. Jeg glemmer jo alltid å få printet ut bilder et sted, også synes jeg det er litt lettere om jeg kan printe litt nå og da mens jeg skriver og vet hvilke bilder jeg vil bruke. Jeg fikk ønsket mitt oppfylt så nå fikk jeg heldigvis en god grunn til å få startet ^^, 

Hvem synes vel ikke det er moro å se på bilder fra en selv var liten og høre om hvordan det var? Mamma og pappa var flinke til å ta en del bilder som er satt i album, men jeg savner at det ikke står noe mer enn en liten bildetekst til. Jeg er yngst og det har gitt seg utslag i at boken om meg er svæært dårlig utfylt i motsettning til min storesøster som har to fulle. Derfor synes jeg det er litt viktig å skrive ned nå mens jeg husker hvordan alt er, for om 20 år har jeg jo glemt mye. 

Ha en fortsatt fin romjul 🙂 

GravidBukse My Design

 

 

GOD DAG ALLE <3 
I dag har jeg og jentene fått sove leenge, mannen i hus sto opp 9 og fyra og lagde kaffe til vi sto opp over 10 ^^, Juletiden er såå hyggelig, men det er utrolig hvor sliten man blir av å ha planer morgen til kveld hver dag. Jentene var så slitene i går, de som nester aldri gråter var skikkelig sutrete og da de fikk kveldsmat kl 19 var det så vidt vi fikk i de mat fordi de bare gråt og var slitene, jetene sovnet det sekundet de traff hodeputa.  Alle rutiner blir snudd på hode, men slik må det jo bare bli. Små barn må jo rette seg etter foreldrene, også må foreldrene gjøre alt en kan for at det funker selv om det ikke blir like bra som de gode rutinene. Vi kan jo ikke isolere oss helt heller. I dag skal jentene få være hjemme stort sett hele dagen heldigvis, så får vi håpe de får hentet seg litt inn igjen. 
Olivia har blitt skikkelig hes i stemmen sin også så hun våknet igjen kl 21 helt hysterisk i går. Jeg var ikke hjemme for jeg var i bursdag hos min venninne, så hun fikk være nede å kose med BT etter han hadde prøvd alle forsøk på å roe henne på rommet uten hell. Jeg har lest litt igjennom urtemedisinen min og fant ut at i dag skal jeg gi snuppa timian og hvitløk i middagsretten. Det er to urter som er veldig gode for sår hals, hoste og forkjølelse, samtidig som jeg allerede har det på kjøkkenet 🙂  

Må nesten bare fortelle dette:
I går var vi på middag hos svigers og besteforelseldrene til BT var der. Under maten ble vi sittende å høre på så mange historier fra bestefaren til BT på 85 år. Han er nemlig enegget tvilling, så dere kan kanskje skjønne at jeg syntes det var helt utrolig moro å høre på alle historiene om at de hadde lurt folk som trudde de var samme person og at folk snudde seg etter de og lurte på om de hadde sett dobbelt. Det som er helt spesielt er at han var en av 8 søsken, og de 8 ble født innen 6,5 år! Haha, hvordan er det mulig? Jo, oldemoren til BT fikk 3 tvillingsett :O Er ikke det HELT SYKT ^^, Det ene settet ble desverre prematurfødt fordi moren jobbet så mye og overlevde ikke. Ikke så rart når premature trenger mye hjelp for å overleve og for over 80 år siden var nok ikke sykehusene like gode som i dag. De to andre settene var toegget, gutt og jente på begge.
Jeg synes det var så unikt å tenke på at han som har opplevd så mye sammen med sin bror var den eneste av oss som kunne forstå hva Otilie og Olivia har i vente. Det var som jeg kunne se det i øynene hans da han betraktet jentene. 


 

Så tilbake til overskriften, jeg kjører på og viser en julegave jeg sydde til min gravide søster ^^, 
Jeg har ikke noe mønster på bukser til voksene så jeg måtte bare ta noen ca mål. Jeg kikket på noen av gravidbuksen jeg har liggende i en eske fra min graviditet og gjorde så godt jeg kunne. Måtte legge en pute på magen for å se hvordan den ble på ^^, HihiBuksa har strikk øyvest så den ikke sklir av kulen, og snøring under magen for å sitte godt. Stoffet er sinnsykt godt og myk, også er den tynt foret så man fryser ikke i denne kosebuksa her, litt dyrer stoff. Jeg sydde en lik verson uten graviddelen til venninna mi 🙂 Stoffet finner du HER

Hva synes dere ??

Bildedryss julaften


Morgenkos i sofaen, Olivia (v) & Otilie (h)


Feiring av den store dagen, hos farmor og farfar (BT´s foreldre) Olivia (v) & Otilie (h)


Otilie har funnet pappas gamle range og den er veldig fin


Oss to <33 Elsker deg, BT


Otilie bli trangskoset av mammaen sin ^^, 


Otilie blandt alle gavene. Hun ble jo nesten borte. 


Samme med søsteren som ikke lengre har på julekjolen etter litt mye gulping. Når skal de slutte med det!?! Var nok de fine bånda på gavene som var det mest intressante dette året. 


Tante og onkel (BT´s bror) har tatt over mating av barn. Olivia med munnen full av grøt, og Amanda dypt kosentrert. Er det noen som klarer å gi babyer mat uten å gape selv? ^^, Herlig bilde! 

Sparkebukse baby nøytral farge

Jeg skal bli tante igjen til sommeren, søsteren min venter en liten en. Vi vet enda ikke hva det blir, men jeg hadde så lyst til å lage en liten gave til han eller hun. Jeg fant en søt beige stjernebody hos kappahl sin newbie serie også sydde jeg sparkebukse til ^^, str 50.

Mønsteret på sparkebuksa kjøpte jeg til jentene da de var små hos Stoff&Stil. Du finner mønsteret HER. Jeg har elsket disse sparkebuksene, de er veldig lette og komfortable å ha på. Jeg fikk veldig skryt av sparkebuksene fra fysioterapeutene fordi de gir barnet opptimal bevegelsesfrihet og de klemmer ingen steder 🙂
Jeg har brukt bomull til selve buksen og ribb på beina og som for inni toppen. En halv meter bomullstoff holder til en sparkebuke = 35,- pluss 25 cm ribb = 18,-. Jeg truker trykknapper i bunn og på toppen av buksen, det er det lettesete både ved å feste på buksa og å bruke når den er ferdig kontra knapper, med knappehull 🙂 

Fargen beige er så annvendelig, super fint til alle farger, så blir det en gutt blir den jo kjempe fin med blått eller gønt inni og rosa eller lilla hvis det blir jente 🙂
Under et bilde av Otilie og Olivia sine sparkebukser som de har vokst ut av for en god stund siden. Str 56. 

God romjul <3

Hjemmesydd pyjamas/kosebukse

 

Første juledag! 
Må virkelig si jeg elsker livet akkurat nå. Ingenting er bedre enn litt late morniger med gode filmer på tv og både kaker og godis til frokost. Det er ikke hva man spiser i mellom jul og nyttår som betyr noe, det er hva man spiser i mellom nyttår og jul! Den lever jeg etter, i julen gjør jeg alt jeg kan for å legge på meg, namnamnam. Flere enn meg som angrett på siste posjonen julemiddag i går ? Hvert år spiser vi oss så vondt mette på julaften, og i tillegg klarer man å trykke ned på litt for mye riskrem i søken etter mandelen og litt kaker og snop etter det! Jeg er sikker på jeg hadde et kaloriinntak over 6000 i går, og jeg har ingen planer om at det skal bli noe mindre i dag ^^,

Vi fikk så utroooolig mye fint i går, og de jentene tar helt av, haguen vår var så stor at vi måtte låne toyota land cruiseren til pappaen til BT for å komme oss hjem igjen med alle gavene i tillegg til vår bil. Jeg viser gjerne noe av det vi har fått, men ikke i dag. 🙂
Vi har en mazda6 2008 modell, stasjonsvogn. Stor og fin den, men når vogna er baki er det ikke plass til så alt for mye mer. Vi gleder oss litt til jentene ikke trenger hardbaggene, da blir det heldigvis litt bedre plass.  

                                                                                                                                                                                                     

I dag skal jeg vise dere en julegave jeg sydde til to av venninnene mine. Selv eeelsket jeg stoffet, BT syntes det så rart ut, men han henger ikke helt med i moten da. Hihi. 
Jeg har tegnet mønster ut i fra mine egne mål og plusset på eller minuset litt når jeg har sydd til andre. Heldigvis kan man ha litt slingringsmargin på en pysjbukse som ikke skal sitte helt etter. Buksen er sydd i viskose jersey, et stoff som er kjempelett, tynt, mykt og stretchy. Stoffet er som det meste annet jeg kjøper fra stoff&stil og du finner akkurat det stoffet HER . Buksa har ribb jersey i livet og rundt anklene, og for å få støringen i livet har jeg sydd to knappehull som snøringen kommer ut i fra. Til en voksenbukse i størrelse small – medium- large trenger man kun en meter med stoff faktisk ^^, 

Slike bukser kan lages til barn også.

Jeg har lagt ut barnemønster HER
Og fremgangsmetode på en enkel bukse HER

Måtte stå litt “modell” selv før jeg pakket de inn, slik at jeg kunne vise de frem etter jul. 
Hva synes dere?

 

 

GOD JUL fra oss <3

Vil bare ønske alle der ute en riktig god jul! Jeg håper alle får en minnerik og magisk dag med mye latter og god mat ^^, 
Selv skal jeg snart innta sofaen med askepott så skal jeg en tur i stallen å møkke for hestegullet mitt før jeg stikker innom min søster med mann og barn med gaver 😀  Etter det blir det mer tv-titting og grøtspising før vi tar julaften hos mammaen og pappaen, søsteren og broren med kjæresten til Bjørn Tore. Det gleder jeg meg veldig til, for jeg har verdens beste svigerfamilie 

Fikk julegave litt tidligere av BT i dag fordi han mente jeg kanskje ville bruke den i dag, og det har han heelt rett i 😀 Fikk kamera, så da kan jeg filme jentenes første jul som de mimre tilbake til når de blir eldre. Lykke, akkurat hva jeg ønsket meg 😀


GOD JUL!!!!!!