NYTTÅRFORSETTER

 

Uæ!! Nå er det jo straks 2014! 

Jeg fant ut at jeg må lage meg noen nyttårsforsetter. Rett og slett fordi hvis jeg ikke gjør det kommer jeg heller ikke til å bli noe flinkere til det jeg har lyst til å bli bedre på. Hvert år setter jeg meg noen nyttårsforsetter og jeg har som sikkert du også satt meg noen mål jeg ikke har vært i nærheten av å gjennomføre.

Derfor tenker jeg nå at jeg skal lage meg to mål! To mål som er realistiske og gjennomførbare og ikke en hel haug som allerede blir glemt om en uke.

NYTTÅRSFORSETT 1.

Jeg skal bli mer systematisk og ryddig. Min dårligste side er at jeg er så rotete av meg. Jeg har alltid så mange tanker og ideer i hode at omtrent før jeg rekker å bli ferdig med det jeg holder på med forflytter jeg meg over til neste prosjekt og glemmer å rydde meg ut av det forrige. BT er akkurat likedan så selv om huset er strøkent fra topp til tå den ene dagen er det like rotete dagen etter. Baah! Jeg trudde at når jeg flyttet for meg selv om ble mamma kom dette til å skje naturlig, men neida. Vi roter, roter, roter. Og jeg HATER å ha det rotete. En fantastisk dårlig kombinasjon. 

Derfor skal jeg fra første dag i 2014 ikke gå å legge meg før jeg har ryddet unna dagens aktiviteter!  

Jeg føler at jeg bruker alt for mye tid og energi på å rydde, det er nok fordi jeg i stede for å sette tilbake den ene tingen jeg brukte når jeg alikevel skal forbi plassen den ligger på, samler opp de ti neste tingene etterpå fordi det plutselig uten at jeg merket det ble kjempe rotete der jeg har vært. 

Jeg tenker at rydding er som trening! Det blir et strev å få inn de gode rutinene og rydde etter meg for hver endt aktivitet, men når man har gjort det mange nok dager i strekk har det plutselig blitt en del av livstilen ^^, LYKKE TIL MEG!!! 

NYTTÅRSFORSETT 2. 

Jeg skal begynne å trene igjen! Treningen har virkelig glidd litt ut for meg. Før jeg fikk barn red jeg 5-6 dager i uken, og for de som ikke vet det er riding veldig god trening. Men nå som jeg har fått to stykk her hjemme har jeg ikke tid til å være så lenge i stallen hver dag, så den siste tiden har jeg kanskje rukket å ri 1-2 ganger i uken :((( Men det er bare slik det er, jeg får heller ta opp ridningen aktivit igjen når jeg ikke har småbarn mer. 
Men det finnes mange måter å trene på, og jeg fant en helt genial treningsform som passer perfekt til jeg, ja faktisk perfekt for “alle”! Speiselt de som ikke kommer seg så mye utenfor dørene av ulike årsaker.

Jeg kjørte en runde i høst og programmet ga virkelig resultater så kjapt. 

Så fra 1.januar skal jeg kjøre i gang med en ny 30 dagers runde. 

TRENINGSPROGRAMMET alle kan klare:

Programmet er laget av Jillian Michaels, som er best kjent som treneren i “the biggest loser”  / “slankekrigen”. Hun er en av verdens mest kjente trenere og kan virkelig sine saker. 
Det beste med det hele er at hver økt varer under en halvtime om dagen! Det er jo ingenting! Alle har en halvtime til overs i løpet av dagen om man prioriterer det. Dessuten trenger du ikke reise lengre enn opp fra sofaen. 
Det harde er kanskje at man må fulleføre hver dag i 30 dager i strekk, det hjelper ikke å drive å hoppe over flere dager. Så klart “alt er bedre enn ingenting”, men for resultater må programmet gjennomføres slik det er. 

Det er tre forskjellige deler, og hver del skal trenes i 10 dager før neste starter. Altså del 1 kjøres hver dag i ti dager, så del to i ti dager og til slutt del tre i ti dager. Du velger selv hvor tunge øvelsene skal være. Finn ut hva som passer for deg, du gjør øvelsen for lett om du ikke synes det er litt tungt en gang, og du må lette på øvelsen om du ikke klarer å komme deg igjenom uten å stoppe. 


En uke før fødsel  / 3,5 mnd etter fødsel 


Meg 4 mnd etter fødsel 

Noen som blir med å trene??? Hver dag i 30 dager fra 1.januar? Stølhetsgaranti! 

– Alt du trenger er en matte å ligge på og eventuelt et par håndvekter –

UNDER SER DU DEL 1 AV JILLIAN MICHAELS 30 DAY SHRED

A True Twin Story

 

Endelig har jeg fått begynt på bøkene jeg skulle starte å skrive på sykehuset før jentene ble født. Jeg hadde store planer om å skrive om graviditeten og fortsette å fylle ut etterhvert som tiden gikk i en bok til hver av jentene. Jeg hadde vært å handlet inn det jeg trengte og pakket med meg en haug av saker den dagen sykehusbaggen min ble pakket 8 uker før termin. Jeg hadde fått beskjed om at jeg måtte være på sykehuset, og jeg så for meg hvor langtekkelig det kom til å bli om jeg måtte tilbringe flere uker der sengeliggende. BT holdt på å bære seg i hjel fra parkeringen og inn, han lurte på hva i svarten jeg hadde med meg. Og det skal jeg love dere var ikke så rent lite. Skolebøker, mac, dvd’er, skrivebøker og en haug med hobbyutstyr var pakket ned blandt klær, tøfler og toalettmappe. ^^, 
Men så ble det jo slik at jeg ikke rakk å åpne en eneste bok, da jentene plutselig var ute allerede morgen etter jeg ble lagt inn. Og etter det har jeg liksom bare hatt hendene fulle og minneboken ble utsatt og utsatt.

Til jul ønsket jeg meg en photoskriver av pappa. Jeg glemmer jo alltid å få printet ut bilder et sted, også synes jeg det er litt lettere om jeg kan printe litt nå og da mens jeg skriver og vet hvilke bilder jeg vil bruke. Jeg fikk ønsket mitt oppfylt så nå fikk jeg heldigvis en god grunn til å få startet ^^, 

Hvem synes vel ikke det er moro å se på bilder fra en selv var liten og høre om hvordan det var? Mamma og pappa var flinke til å ta en del bilder som er satt i album, men jeg savner at det ikke står noe mer enn en liten bildetekst til. Jeg er yngst og det har gitt seg utslag i at boken om meg er svæært dårlig utfylt i motsettning til min storesøster som har to fulle. Derfor synes jeg det er litt viktig å skrive ned nå mens jeg husker hvordan alt er, for om 20 år har jeg jo glemt mye. 

Ha en fortsatt fin romjul 🙂 

GravidBukse My Design

 

 

GOD DAG ALLE <3 
I dag har jeg og jentene fått sove leenge, mannen i hus sto opp 9 og fyra og lagde kaffe til vi sto opp over 10 ^^, Juletiden er såå hyggelig, men det er utrolig hvor sliten man blir av å ha planer morgen til kveld hver dag. Jentene var så slitene i går, de som nester aldri gråter var skikkelig sutrete og da de fikk kveldsmat kl 19 var det så vidt vi fikk i de mat fordi de bare gråt og var slitene, jetene sovnet det sekundet de traff hodeputa.  Alle rutiner blir snudd på hode, men slik må det jo bare bli. Små barn må jo rette seg etter foreldrene, også må foreldrene gjøre alt en kan for at det funker selv om det ikke blir like bra som de gode rutinene. Vi kan jo ikke isolere oss helt heller. I dag skal jentene få være hjemme stort sett hele dagen heldigvis, så får vi håpe de får hentet seg litt inn igjen. 
Olivia har blitt skikkelig hes i stemmen sin også så hun våknet igjen kl 21 helt hysterisk i går. Jeg var ikke hjemme for jeg var i bursdag hos min venninne, så hun fikk være nede å kose med BT etter han hadde prøvd alle forsøk på å roe henne på rommet uten hell. Jeg har lest litt igjennom urtemedisinen min og fant ut at i dag skal jeg gi snuppa timian og hvitløk i middagsretten. Det er to urter som er veldig gode for sår hals, hoste og forkjølelse, samtidig som jeg allerede har det på kjøkkenet 🙂  

Må nesten bare fortelle dette:
I går var vi på middag hos svigers og besteforelseldrene til BT var der. Under maten ble vi sittende å høre på så mange historier fra bestefaren til BT på 85 år. Han er nemlig enegget tvilling, så dere kan kanskje skjønne at jeg syntes det var helt utrolig moro å høre på alle historiene om at de hadde lurt folk som trudde de var samme person og at folk snudde seg etter de og lurte på om de hadde sett dobbelt. Det som er helt spesielt er at han var en av 8 søsken, og de 8 ble født innen 6,5 år! Haha, hvordan er det mulig? Jo, oldemoren til BT fikk 3 tvillingsett :O Er ikke det HELT SYKT ^^, Det ene settet ble desverre prematurfødt fordi moren jobbet så mye og overlevde ikke. Ikke så rart når premature trenger mye hjelp for å overleve og for over 80 år siden var nok ikke sykehusene like gode som i dag. De to andre settene var toegget, gutt og jente på begge.
Jeg synes det var så unikt å tenke på at han som har opplevd så mye sammen med sin bror var den eneste av oss som kunne forstå hva Otilie og Olivia har i vente. Det var som jeg kunne se det i øynene hans da han betraktet jentene. 


 

Så tilbake til overskriften, jeg kjører på og viser en julegave jeg sydde til min gravide søster ^^, 
Jeg har ikke noe mønster på bukser til voksene så jeg måtte bare ta noen ca mål. Jeg kikket på noen av gravidbuksen jeg har liggende i en eske fra min graviditet og gjorde så godt jeg kunne. Måtte legge en pute på magen for å se hvordan den ble på ^^, HihiBuksa har strikk øyvest så den ikke sklir av kulen, og snøring under magen for å sitte godt. Stoffet er sinnsykt godt og myk, også er den tynt foret så man fryser ikke i denne kosebuksa her, litt dyrer stoff. Jeg sydde en lik verson uten graviddelen til venninna mi 🙂 Stoffet finner du HER

Hva synes dere ??

Bildedryss julaften


Morgenkos i sofaen, Olivia (v) & Otilie (h)


Feiring av den store dagen, hos farmor og farfar (BT´s foreldre) Olivia (v) & Otilie (h)


Otilie har funnet pappas gamle range og den er veldig fin


Oss to <33 Elsker deg, BT


Otilie bli trangskoset av mammaen sin ^^, 


Otilie blandt alle gavene. Hun ble jo nesten borte. 


Samme med søsteren som ikke lengre har på julekjolen etter litt mye gulping. Når skal de slutte med det!?! Var nok de fine bånda på gavene som var det mest intressante dette året. 


Tante og onkel (BT´s bror) har tatt over mating av barn. Olivia med munnen full av grøt, og Amanda dypt kosentrert. Er det noen som klarer å gi babyer mat uten å gape selv? ^^, Herlig bilde! 

Sparkebukse baby nøytral farge

Jeg skal bli tante igjen til sommeren, søsteren min venter en liten en. Vi vet enda ikke hva det blir, men jeg hadde så lyst til å lage en liten gave til han eller hun. Jeg fant en søt beige stjernebody hos kappahl sin newbie serie også sydde jeg sparkebukse til ^^, str 50.

Mønsteret på sparkebuksa kjøpte jeg til jentene da de var små hos Stoff&Stil. Du finner mønsteret HER. Jeg har elsket disse sparkebuksene, de er veldig lette og komfortable å ha på. Jeg fikk veldig skryt av sparkebuksene fra fysioterapeutene fordi de gir barnet opptimal bevegelsesfrihet og de klemmer ingen steder 🙂
Jeg har brukt bomull til selve buksen og ribb på beina og som for inni toppen. En halv meter bomullstoff holder til en sparkebuke = 35,- pluss 25 cm ribb = 18,-. Jeg truker trykknapper i bunn og på toppen av buksen, det er det lettesete både ved å feste på buksa og å bruke når den er ferdig kontra knapper, med knappehull 🙂 

Fargen beige er så annvendelig, super fint til alle farger, så blir det en gutt blir den jo kjempe fin med blått eller gønt inni og rosa eller lilla hvis det blir jente 🙂
Under et bilde av Otilie og Olivia sine sparkebukser som de har vokst ut av for en god stund siden. Str 56. 

God romjul <3

Hjemmesydd pyjamas/kosebukse

 

Første juledag! 
Må virkelig si jeg elsker livet akkurat nå. Ingenting er bedre enn litt late morniger med gode filmer på tv og både kaker og godis til frokost. Det er ikke hva man spiser i mellom jul og nyttår som betyr noe, det er hva man spiser i mellom nyttår og jul! Den lever jeg etter, i julen gjør jeg alt jeg kan for å legge på meg, namnamnam. Flere enn meg som angrett på siste posjonen julemiddag i går ? Hvert år spiser vi oss så vondt mette på julaften, og i tillegg klarer man å trykke ned på litt for mye riskrem i søken etter mandelen og litt kaker og snop etter det! Jeg er sikker på jeg hadde et kaloriinntak over 6000 i går, og jeg har ingen planer om at det skal bli noe mindre i dag ^^,

Vi fikk så utroooolig mye fint i går, og de jentene tar helt av, haguen vår var så stor at vi måtte låne toyota land cruiseren til pappaen til BT for å komme oss hjem igjen med alle gavene i tillegg til vår bil. Jeg viser gjerne noe av det vi har fått, men ikke i dag. 🙂
Vi har en mazda6 2008 modell, stasjonsvogn. Stor og fin den, men når vogna er baki er det ikke plass til så alt for mye mer. Vi gleder oss litt til jentene ikke trenger hardbaggene, da blir det heldigvis litt bedre plass.  

                                                                                                                                                                                                     

I dag skal jeg vise dere en julegave jeg sydde til to av venninnene mine. Selv eeelsket jeg stoffet, BT syntes det så rart ut, men han henger ikke helt med i moten da. Hihi. 
Jeg har tegnet mønster ut i fra mine egne mål og plusset på eller minuset litt når jeg har sydd til andre. Heldigvis kan man ha litt slingringsmargin på en pysjbukse som ikke skal sitte helt etter. Buksen er sydd i viskose jersey, et stoff som er kjempelett, tynt, mykt og stretchy. Stoffet er som det meste annet jeg kjøper fra stoff&stil og du finner akkurat det stoffet HER . Buksa har ribb jersey i livet og rundt anklene, og for å få støringen i livet har jeg sydd to knappehull som snøringen kommer ut i fra. Til en voksenbukse i størrelse small – medium- large trenger man kun en meter med stoff faktisk ^^, 

Slike bukser kan lages til barn også.

Jeg har lagt ut barnemønster HER
Og fremgangsmetode på en enkel bukse HER

Måtte stå litt “modell” selv før jeg pakket de inn, slik at jeg kunne vise de frem etter jul. 
Hva synes dere?

 

 

GOD JUL fra oss <3

Vil bare ønske alle der ute en riktig god jul! Jeg håper alle får en minnerik og magisk dag med mye latter og god mat ^^, 
Selv skal jeg snart innta sofaen med askepott så skal jeg en tur i stallen å møkke for hestegullet mitt før jeg stikker innom min søster med mann og barn med gaver 😀  Etter det blir det mer tv-titting og grøtspising før vi tar julaften hos mammaen og pappaen, søsteren og broren med kjæresten til Bjørn Tore. Det gleder jeg meg veldig til, for jeg har verdens beste svigerfamilie 

Fikk julegave litt tidligere av BT i dag fordi han mente jeg kanskje ville bruke den i dag, og det har han heelt rett i 😀 Fikk kamera, så da kan jeg filme jentenes første jul som de mimre tilbake til når de blir eldre. Lykke, akkurat hva jeg ønsket meg 😀


GOD JUL!!!!!!

Herlige JUL <3

 

I denne stund trengs ikke ord for å fortelle hverdagen. I dag har jeg i stedet vandret rundt i mitt elskede hjem og tatt bilder som beskriver akkurat hvordan jeg har det i dag. Gud som jeg elsker julen, og nå er den her! Lillejulaften, kan nesten ikke vente med å få sett grevinnen og hovmesteren i kveld, eller eller eller bare askepott i morgen <333 Tradisjoner, trasisjoner, trasisjoner. 

Vi ønsker alle en strålende jul <3 

Svar på spørsømålsrunden.

 

SPØRSMÅL OM MEG

 

– Vil du ha flere barn, og når?
Jeg ønsker å gå gravid en gang til. Det blir ikke med det første, og mitt største ønske hadde vært å få tvillinggutter. Jeg er redd for å bli gravid med bare et barn. Min verden er to, og alt jeg har opplevd med mammarollen har vært med to. Oppfølgingen under graviditet og fødsel er også langt bedre enn ved en graviditet med et barn. Jeg er redd jeg ikke kommer til å kjenne noe liv siden jeg har vært vandt med 4 armer og 4 bein som sparket. Jeg er også redd for å få et barn som henger på meg hele døgnet fordi det ikke liker å være alene. Tvillinger er jo alltid to, så de koser seg like mye i lekegrinden uten meg som på mitt fang. Det gjør at det ikke er noe problem å ta seg en dusj eller lage mat selv om jeg er alene med dem. 

– Hva tenker du om det å være mamma i så ung alder? Og til tvillinger? Hvordan har du taklet det?

Vel, jeg elsker det. Har alltid forestilt meg selv som ung mamma. Det at jeg ble tvillingmamma kom så klart som et sjokk, men nå kunne jeg aldri ønsket meg det annerledes. Jeg synes ikke det har vært hadt å takle i det hele tatt. Jeg synes det er fantastisk. Største 
utfordringen er nok økonomi, vi sliter ikke økonomisk vi, men jeg vet at jeg ikke kan kjøpe meg det jeg vil til en hver tid, så jeg bruker så lite penger på meg selv at BT flere ganger sier at jeg skal reise til byen å bare shoppe litt til meg selv fordi jeg fortjener det. ^^, <3 

– Kan du fortelle litt mer om hva du skal utdanne deg til? Fremtidig yrke?
Jeg utdanner meg til å bli veteropat, det er en naturmedisinsk dyrebehandler, som bruker massage, akupunktur, ernæring, homeopati, urter og mer som behandligsformer. Et 5 årig studie på deltid som tilsvarer 4 år fulltid. Skolen er i helgene, derfor har jeg fortsatt selv om jeg ble mamma fordi BT kan passe jentene. – Hvordan var du i ungdomstiden, 17-18 årene?
Jeg var glad i å være sosial, feste, være med venner, skole og hest dominerte ungdomsårene mine.  

– Tjener du penger på bloggen din? 

Så godt som ingenting. Selv om jeg er blandt toppen, er det alikevel langt fra 30 til nr 1, fotballfrue 🙂 

– Er du med i barselgruppe med jentene?

Jepp, det er jeg, men vi er egentlig litt dårlige på å få til møter sammen. De gangene vi får ut fingeren har vi det veldig koselig 🙂 

– Favoritt mat/godteri?
Fersk suppe. En rett som kommer fra indre vestfold. Elsk elsk elsk. Men altså jeg elsker mat og spiser det meste. Lakris topper listen over godis, hater surt godteri, klarer faktisk ikke å holde øynene oppe når jeg spiser det. Salt og søtt faller bedre i smak.

– 

Hva gjør du for å slappe av?

Slappe av? Hva er det? Haha, sove om natten 😉 

Har du noen spesielle serier å anbefale?

Haha. Jeg ser så vidt på TV, og serier er en absolutt NEI-ting for meg. Har rett og slett ikke tid til å sitte og se på serier, så da velger jeg å ikke begynne på en. Vil jeg se noe på tv ser jeg en film.  


SPØRSMÅL OM OSS 

– Hvor bor du / ville du bo på gård / Eier dere eller leier dere?


Vi bor i Re i Vestfold, på en gård min kjære kjøpte av sine besteforeldre da han var 19 år, altså BT eier. Jeg har alltid ønsket å bo på gård, så det var nok et pluss det da BT sjekket meg opp.

– Hvilken bil har dere? Med tanke på stor vogn og barneseter?
Vi har en mazda6, 2008 modell, stasjonsvogn, sort. Det var en av de største stasjonsvognene som vi syntes var fin, og var langt billigere enn volvo og toyota som også var aktuelle biler. 

– Har dere planer om å gifte dere? 🙂 :)

Hope so 😉 Men det blir ikke før vi har råd til det, og det er ikke i prioriteringen enda.  

– BT fakta:

BT står for Bjørn Tore, han blir 25 i februar. BT er utrolig jordnær, rolig og handy. Han er entrepenør, jobber i sin fars gravefirma som han en dag skal ta over. Jobber stort sett hele tiden, selv i helger og ferier. Er utrolig hjemkjær, elsker dyr, men er redd for hest. Haha, passer fint når vi skal få gården full av dem ;);) Han er min sjelevenn og jeg elsker hver cm av han ^^, 

Vil du si forholde ble anderledes etter dere ble foreldre?

Det har nok forandret seg, men det er vel mer at vi har blitt sterkere knyttet, og jeg føler jeg har blitt forelska på enda en måte etter at jentene ble født. Det å se kjæresten sin vise pappakjærligheten til sine barn gir meg gåsehud og tårer i øynene. Så vakkert <3333 

– Hvor skal dere feire jul?
Vi skal til BT’s foreldre sammen med hans bror med kjæresten og søsteren hans 🙂  

 

SPØRSMÅL OM TVILLINGENE

– Hvilke andre navn tenkte du på til jentene? / Hvordan kom dere opp med navnene?
Mie & Rose var min favoritt nr to. BT håpet på at det var sett feil ved første ul. at det ikke var to jenter, men en av hver, så da snakket vi om Mie & Max 🙂 Vi diskuterte navn frem og tilbake lenge, og søkte opp navn på nettet. Otilie har jeg forelsket meg i for lenge siden og jeg ville ha et matchende navn til nr to som da ble Olivia. 

– hører du forskjell på jentene når de gråter og lager lyder osv?

Det går i perioder, nå hører jeg ikke forskjell på gråt, men de snakker HELT forskjellig, så om de skravler er jeg ikke i tvil på hvem det er. De har forskjellige lyder, Otilie synes også det er supergøy å hyle med verdens høyeste pipestemme. ^^,

– Er det noen ulikheter de har utseendemessig sånn at du enkelt kan se hvem som er hvem?

Jeg ser enkelt forskjell på de fordi jeg kjenner de og synes de er helt ulike på mange måter, men det er vanskelig å sette fingeren på det, for selv om jeg sier det ser ikke andre det. Men bakfra har de hårverven på hver side av hode, Otilie venstre og Olivia høyre. Otilie har rundere hodefasong og litt mer hår. Otilie har vestre øye litt mer lukket enn det høyre og Olivia det høyre litt mer lukket enn det venstre.  

– Synes du det er mye jobb med to små barn?

Det er klart det er jobb, men nei jeg synes ikke det er noe mer enn forventet, heller midre. Vi koser oss gløgg ihjel og de er veldig harmoniske og blide, så det meste har gått som en lek.  

– Går det bra med stor hund å små barn?

Størrelsen har vel ingenting å si?? Hun er jo ikke noe farligere enn en liten hund. Tyra/rottweileren er tidenes familiehund. Hun er rolig med jentene og lar de lugge å dra henne i ørene. Verdens snilleste og søteste hund i våre øyne. 

– Trenger du mye hjelp me di små eller gjør du alt alene?

Jeg har vært alene fra vi kom hjem fra sykehuset med jentene. Det vil si den tiden BT reiser på jobb 06:30 til han kommer hjem mellom 16-18 en gang. Det har aldri vært et problem. 🙂 

– Når skal de begynne i bhg?

Hvis vi får de inn, begynner de i bhg i januar 2015. Da er de 21 mnd gamle.  

– Skal jentene gå i samme klasse når de begynner på skolen?

I dag tenker jeg nei, men jeg kan ikke svare på hva jeg tenker om 5 år 🙂 Nå tenker jeg at det er viktig at de lærer seg å være selvstendige, få en vennekrets utenom sin søster og ikke bli sammenlignet på alle plan, dette trur jeg blir langt enklere om de går i hver sin klasse. 

– Mange mener man ikke bør legge ut bilder av barna sine offentlig/på nett, hva tenker du om dette?

Jeg synes det kommer ann på bildene som legges ut. Jeg har tenkt mange ganger igjennom dette, og selv elsker jeg å se bilder av andres barn. Man kan hente mye inspirasjon og man blir glad av det, dessuten lærer jeg mye av å lese om andres barn så bilder føler jeg hører med for at det skal være intressant. Men det er et vanskelig spørsmål og jeg trur at man bare må finne ut hva som er best for en selv. Jeg ønsker å vise mine jenter til HELE VERDEN bare fordi jeg er SÅÅÅ STOOOLT!! Jeg hadde ikke klart å limt et bilde i et album og kun sett på det selv. Verden er blitt forandret, og noen har ikke rukket å følge med.  ^^, 

 

ALLE SYSPØRSMÅLENE KOMMER PÅ ET EGET INNLEGG 🙂 
Takk for engasjementet 😀 


 

Mønster Hverdagskjole nivå2 med tights.

Jeg viser møster på hverdagskjolen i størrelse 92 (to år), da har dere et utgangspunkt og det skal være ganske greit å tegne den både større og mindre. 

– Start med å måle opp en strek på 29 cm. Dette er bredden under armen på kjolen. 
– Tegn så en loddrett strek på 34 cm fra den høyre enden av den vannrette streken. 
– Merk opp midten fra den vannrette streken (14,5 cm på hver side) og marker en linje som går igjennom arket vannrett. Fra midten av 29 cm streken, måler du opp 6,5 cm og setter et lite kyss. Dette skal være nedre/midtre del av halsringen. Tegn så en bue slik som tegning over viser, og en strek fra høyre kryss under armen skrått oppover ca 12 cm. Det høyeste punktet skal falle omtrent midt i mellom midten og utkanten på høyre side.

– i bunn merket du opp en vannrett linje som skal krysse det nedre krysset fra den 34 cm lodrette streken. Linjen skal være 33 cm, som du må fordele slik at du får midten på midtlinjen din (16,5 cm på hver side). Da vil krysset havne litt til høyre for den loddrette streken. 
– Tegn en bue fra punktet under armen og ned til høyre kryss av 33 cm linjen. 
– Tegn så en svak bue ned til miden i bunn av kjolen

– Brett matpapiret dobbelt langt midtlinjen
– klipp ut. Da får du et symetrisk mønster. 
– Baksiden av kjolen er lik, men den strekker seg to cm høyere i nakken, og har en litt slakkere bue.

– Legg en ny remse matpapir ned med fremstykke og bakstykke oppå. Du legger fremstykke og bakstykke slik at hals og nakke går mot hverandre. Så måler du opp slik at det blir 6 cm i mellom fremstykke og bakstykket der hals og nakke ender. Og der armhulen enden skal du måle opp slik at det er 22 cm i mellom. For å få dette tallet må du bare vri litt og skyve litt på delene du allerede har laget. 
– Marker langs med sidene av fremstykke og bakstykke der armen er. Disse sømmene skal møtes derfor er de viktig at de måler lik lengde. I toppen lager du en svak bue da dette blir en del av ringen rundt halsen. 
– Brett så arket slik at kryssene der armhulen avsluttes (merket med et stort kryss på høyre tegningen over) møter hverandre. Sett et merke 36 cm ned fra toppen av armen. Så 7 cm vannrett i bunn og en linje som går fra krysset og ned til 7 cm streken. 

– mens arket til armen er brettet klipper du ut det som er vist på bildet over. Dette er symetrisk. Så må du åpne den opp og klippe langs dine tegnede streker. 

Ønsker du å gjøre kjolen i størrelse 86 (1 år) markerer du en cm på innsiden langs kjolens høyre og venstre side. Halsen forblir den samme, men du gjør den 3 cm kortere i bunn. 
Ønsker du den i størrelse 80 gjør du det samme en gang til, og enda en gang om du ønsker den i 74. Det samme prinsippet gjelder om du ønsker å gjøre den større. 


Mønster tights

Jeg har delt buksemønster HER! Prinsippet er akkurat det samme, men siden buksemønsteret er en vid modell, må tightsen gjøres smalere hele veien. 


Klipp ut mønster i stoff: 

Vask stoffet du skal sy i får du klipper i det, siden stoff kryper ved første vask.

Når du klipper ut armene legger du stoffet dobbelt og klipper ut begge delene med det samme, da får du to deler som speiler hverandre (en høyre arm og en venstre arm). 

GÅ TIL FREMGANGSMETODE HER!! 

 


PS: kommentarer til dette innlegget samsvarer ikke, da jeg har overskrevet et gamelt innlegg 😉