Vil ikke at dette skal..

.. ta slutt! 

Julen har vært så magisk! Vi har vært sammen med familie og venner hver eneste dag! Spist fantastiske middager, lekt med barna og fått voksentid om kveldene, både ute med andre voksene, og i hjemme med spillkvelder. Jeg kunne ikke fått en bedre jul enn denne, og nå nærmer den seg så skremmende slutten! 

Jeg har tatt meg litt mer fri enn normalt denne julen, og jeg trengte sårt et øyeblikk stillhet fra internettverden. Det gode er at jeg allerede nå har begynt å savne hendene mot tastaturet, så jeg er gleder meg til å komme godt i gang igjen!

Jeg ønsker dere en magisk helg med litt bilder fra min julestue som er ganske så minimalistisk. 

Godt nytt år! 

Magisk jul

Dette var vårt forsøk på det berømte bildet foran juletreet med alle jentene i hus. Det var i hvert fall en koselig tanke, tenkte jeg. 

Sannheten er at denne julen lot jeg kameraet stå, og mobilen ligge. Jeg ofret begge to en tanke eller ti, men jeg valgt å la de bli der de lå. Jeg valgte å nyte julen uten forstyrrelser. Jeg valgte å være tilstedet i øyeblikket hvert eneste minutt av mine barns våkne tid. Bare være der 100%, og med mitt liv der jobb aldri egentlig kan skures av i tankene, var dette viktig for meg og min familie. Kanskje spesielt siden jeg jobbet til langt over midnatt hver dag de først 22 dagene i desember. 


Dagen var 22 desember, juleroen hadde ikke funnet meg, men jeg viste at de siste oppgavene var overkommelige, klokken ble to timer over midnatt før jeg kom meg i seng. Noe den også hadde vært de siste 22 kveldene jeg fikk lagt meg. I løpet av de siste tre ukene var det netter jeg snerret i sinne, og det var netter jeg ikke en gang husker å ha stått opp med våkne barn. For våkne barn hadde vi omtrent hver eneste natt. Den ene natten klikket jeg på mannen min i tankene fordi han ikke spratt opp av sengen for å ta barna og lot meg få sove. Han hadde rukket å sove i 6 timer da barna våknet, jeg hadde bare sovet i 3 timer og maktet ikke å åpne øynene. Som om det var hans feil at jeg la meg klokken 2 den kvelden. 

Ungene kranglet mye, forventingene om jul hadde bygd seg opp over desemberdagene, og dagene virket lange mot målet. Jeg var i underskudd på søvn og hadde ikke tålmodigheten med meg, men på et vis så kom vi oss igjennom, og det var mange hyggelige stunder oppi det hele.. 

 

Vi våknet, side om side, min mann og jeg, det var morgen den 23. desember og barnas første fridag i juleferien. Det var to bustete hoder som kom opp i sengen vår og ønsket oss en god morgen. Jeg glippet på øynene, rommet var begynt å lysne i takt med at solen sto opp utendørs. “Klokken er halv NI!” sa mannen med et uforståelig blikk på meg. “HALV 9?!” svarte jeg og satte meg opp med et måpende uttrykk mens jeg bekreftet tiden på mobilen. “Har dere sovet helt til nå?!” spurte jeg de to fornøyde bustehodene i sengen vår. 

“Nei, jeg våknet, og så gikk jeg å la meg i sengen til Viva.” “Ja, Tile kom til meg, og sov i sengen min”. 

Jeg sank tilbake i sengen, med det største smilet om munnen. Julefreden hadde i det øyeblikket tatt plass i hver celle av kroppen min, og jeg viste at denne julen allerede var magisk. 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Hjemmelagde karameller

I november lovet jeg meg selv at denne julen ikke skulle bli som i fjor hvor jeg satt med eksamen sent i desember og endte med å handle alle julegaver 22. desember. Det er i dag det, for ett år siden, og gjett når jeg begynte å handle julegaver! – Det var i dag! Haha. Men til sammenligning med i fjor så har jeg laget veldig mange gaver i år, slik at handlelisten var en god det kortere. 

Jeg brukte tre timer på lokalsenteret vårt, og hadde unnagjort hele julegavehandelen. Jeg var så fornøyd at da jeg skulle sette meg inn i bilen så ropte, og da mener jeg ropte, jeg et høyt “Wooohooo!” Det var før jeg hadde rukket å lukket bildøren. Jeg ble så flau at jeg kjente det brant i kinnene, for selv om jeg ikke har noe problem med å innrømme at jeg alltid snakker med meg selv, så er det noe med å bli fersket i det. Haha. 

Akk ja, nå skjønner jeg at jeg rekker å bli ferdig til julen. Det går jo alltid, selv om nettene den siste uken maks har fått 5 timer. I går satt jeg å lagde karameller klokken 1 om natten, men det er jo verdt det når alle smakscellene eksploderer i ren nytelse når man spise dem. 

Dette er dagens 22. luke i julekalenderen. Noen gode hjemmelagde karameller som vi både kan servere selv i julen, og som vi skal gi bort som vertinne/vert – gaver. 

Oppskriften er ikke min, den er Det Søte liv sin, så sjekk den ut og lag deg noen fortryllende myke og deilige karameller som smelter på tungen. 


– Følg alle DIY julekalender innlegg på facebook siden til Speiltvillingene –

DIY dorullkrystaller

Jeg håper at i de mange hjem så begynner julefreden å senke seg nå, selv om jeg selv ikke riktig ikke har begynt å føle på annet enn julestresset enda. Under tre døgn igjen til jul! Holy.. Haha.. Men men, det går nok. 

Nå som julen er rett rundt hjørnet så regner jeg ikke med at så mange har tenkt til å gjøre de store prosjektene, så derfor deler jeg denne med dere. 

Doruller kan virkelig brukes til mye morsomt. Da desember satte i gang viste jeg fram dorullnissene som er kalenderen til jentene, og for to år siden brukte jeg doruller til å lage et bilde. De kan virkelig bli dekorative, og ingenting er bedre enn litt gjenbruk. 

Dorullnisser 

Dorullkust

Dorullkrystaller

En koselig liten kveldsaktivitet, som er gjort på kort tid. De kan også spayes for å få en annen farge. 

– Følg alle DIY julekalender innlegg på facebook siden til Speiltvillingene –

DIY Julevimpel og barnerom

Jeg har lovet jentene å få et lite juletre på rommet, så i går tok jeg med meg sag og gikk ut i skogen (vår egen, så ikke noen skal beskylde meg for å stjele juletre) og sagde ned et lite tre. Jentene ble i fyr og flamme da de kom hjem fra barnehagen, og det bar rett opp på rommet for å pynte juletreet med den hjemmelagde julepynten av silkeleire.

Jeg hadde kvelden før laget en julevimpel til soverommet, noe som er utrolig enkelt, og kjapt å lage, men som er veldig dekorativt. 

Jeg har klippet opp trekanter på bomullslerret. Så har jeg tapet klistremerker med GOD JUL på 6 av dem, og med en limpistol har jeg festet de til en snor. 

Så da var barnerommet pyntet til jul, og jeg har tatt meg i å gå opp ditt i dag bare for å puste litt, og kjenne på juleroen. For i underetasjen ser det ut som julenissens gaveverksted. Totalt kaos med ti prosjekter på gang på samme tid. 

Jeg ser at det meste på jentenes soverom har jeg laget selv, så ønsker du å ta en titt på innleggene som hører til så fører jeg opp en liste: 


 


– Følg alle DIY julekalenderinnleggene på facebooksiden til Speiltvillingene –

DIY julestrømpe

Det er mange som har spurt meg om jeg kan vise hvordan jeg syr en julestrømpe, så siden det i dag er 6 dager igjen til jul er det på tide å tenke på julestrømpene. Det finnes utrolig mange forskjellige varianter av julestrømpa, men jeg viser en enkel variant, slik at man selv kan bruke fantasien om man ønsker mer av ditt eller mer av datt på den. 

Julestrømpe kan også være en koselig måte å gi en gave på. Som en liten goodie bag, med snop, vin, accessories eller hva man måtte ønske oppi. En julestrømpe er sydd på en halvtime, så det er bare kos å kunne lage noen ekstra og fylle med noen hjemmelagde karameller og gi bort til jul. 


Julestrømpa

Man kan sy i hvilket stoff man ønsker, med det er med fordel at stoffet ikke har veldig godt stretch siden da blir sokken henge slapt ned med fyll inni. 
Jeg har sydd mine i ullstoff og i lin. Kanskje har du en juleduk fra tidligere år som har blitt flekkete og stygg. Da er jo gjennbruk helt gull. 

Først og fremst må du tegne en mal på en stor sokk. Om du synes det er vanskelig er det bare å finne fram en stor raggsokk og tegne litt på utsiden av den slik at den blir enda litt større. Så klipper du ut to deler i stoffet slik at du kan sy de sammen til en sokk. 


Start med å sy dusker om du skal ha det: 

 • Rull litt toalettpapir fuktet i vann til en klump
 • Tegn opp to sirkler på fuskepels-stoffet som er store nok til å dekke papirballene dine, og klipp ut. 

 • Fest snora til den ene kanten på pelssirkelen ved å sy den fast med nål og tråd. 

Så syr du stikningssøm rundt hele kanten på sirkelen

 • Når du er helt rundt, strammer du godt til slik at du lukker hullet, fest tråden og klipp den av. 

 • Finn ønsket lengde på duskesnorene, og sy den andre dusken på den andre enden 

Slik syr du sokken: 

 • Klipp ut en brettekant som av stoffet du ønsker å brette ned. Med fuskepels lager jeg bare en remse som er så bred som jeg ønsker meg og like lang som de to sokkene til sammen når de ligger inntil hverandre
 • Skal du ha brettekant i et annet stoff en pels, så lager jeg bredden dobbelt så bred, slik at jeg kan brette den og få dobbelt stoff. 

 • Sy sokkene sammen, rette mot rette. 
 • Sy kortsidene sammen på brettekanten, rette mot rette. Har du stoff og ikke pels så syr du først kortsidene sammen, så vrenger du den halvveis over slik at du skjuler sømmen og klippekantene ligger parallelt. Press så brettekanten med strykejern, slik at bretten holder seg. 

 • Tre så brettekanten over sokken. Begge deler skal ha vrangen ut. (syr du med stoff og ikke pels på brettekanten så er begge sider rettside på brettekanten, siden sømmen er skjult). Sømmen på brettekanten skal treffe sømmen på sokken bak, men vent litt med å sy… 

 • Tre snor og en løkke inn i mellom sokk og brettekanten. Knuta på løkka og buen på duskesnoren skal stikke litt på utsiden av klippekantene til sokk og brettekant. 
 • Sy så alt fast i hverandre. 

Da var julestrømpa er ferdig, nå skal du bare vrenge den til riktig side, og presse ut sømmene med strykejern. På sokkene med pelskant har jeg festet pelsen til sokken med lim fra limpistol. Enkelt, og raskt. 


– Følg alle DIY julekalender innlegg på facebook siden til Speiltvillingene –

DIY silkeleire

DIY julekalenderluke nummer 18! (allerede??) Det er under en uke igjen til jul, og med det blir DIY – prosjektene stadig enklere, men med et større fokus på kosestund sammen med familien. 

Denne helgen har vært 100 % tipp topp! Og som avslutning på helgen før barna la seg bestemte jeg meg for å finne på en hyggelig aktivitet. De hadde hatt et par timer alenetid med pappaen ute – som var til like stor glede for meg som kunne rydde og jobbe litt inne med varm kaffe og ingen avbrytelser. Så mens jentene tok seg et langt bad etter å ha lekte ute fant jeg fram salt, maizena og en kjele. 

Det er kjempe enkelt å lage silkeleire, og hvem barn elsker vel ikke å forme og lage figurer av en deig, om det er PlayDoh eller en peppekaker. 

Silkeleire er morsomt å jobbe med både fordi det er enkelt, men også fordi leiren blir steinhard når den er tørr. Derfor kan man bruke den til å lage pyntegjenstader med. 

Oppskrift: 

 • En del maizena majsstivelse (eks: 2 dl maizena)
 • To deler salt (eks: 4 dl salt)
 • To deler kaldt vann  (eks: 4 dl vann) 

Bland alt i en kjele. Så koker du opp blandingen mens du rører hele tiden. På kort tid blir suppa til en stadig tykkere grøt, som til slutt blir en gummiaktig klump. 

La så silkedeigen kjøle seg ned ved å legge den over på et bakepapir, ved å klemme den utover kjølner den raskere. 

Når deigen har kjølet seg ned, knar du den til en fast deig. Om deigen er klebrig, tilsetter du mer majsstivelse på samme måte som du bruker mel når peppekakedeigen henger fast i bordet. 
Så er det bare å begynne å kjevle og forme.

Her har vi laget mange små hjerter og litt annet som skal få komme opp som pynt på juletreet og henge sammen med til og frakort på gaver. Det er dog riktignok kun fantasien som setter grenser for hva du kan lage, du kan lage nisser, troll, snømenn og lyshus (med ledlys inni) om du ønsker det. 

Silkedeigen kan tørke i friluft, men ønsker du litt fortgang i det så kan du ha figurene over på et stekebrett, og tørke leiren i ovnen på 100 grader, med ovnsdøra på gløtt. Tørketiden varierer på tykkelsen av figurene, disse flate hjertene var tørre på en halvtime, mens en tykkere figur trenger lengre tid. 

Leiren kan du lage kvelden i forveien, eller rett før du skal bruke den. Og har du rester til overs, eller ønsker å fortsette neste dag, så pakker du bare leiren inn i en plastikkpose for å holde luften ute, til du skal fortsette. 


 


– Følg alle DIY julekalender innlegg på facebook siden til Speiltvillingene –

Bursdagsgave til julejenta

Denne helgen feiret vi med høyt latternivå den elskbare Kaja, som fyller år på selveste julaften. Siden hun og jeg hadde en liten bildeshoot for noen uker siden, så fikk jeg veldig lyst til å printe over to av bildene til treverk. 
Jeg elsker effekten av treplankene som skinner igjennom når man overfører bilde til tre, og selv om jeg har overført noen bilder nå, så blir jeg like fascinert hver eneste gang jeg vasker bort papiret og finnet bildet på treplaten. Det er så gøy! 

 Her har jeg delt framgangsmetode på hvordan jeg lager slike bilder tidligere i DIY-julekalenderen 

Jeg tenkte rett og slett jeg kunne vise dere resultatet, siden jeg ikke kunne vise fram resultatene i det tidligere innlegget. Det ville jo vært ganske åpenbart hvem som ville få gaven i alle fall 🙂 

Etter jul kommer det også eksempler der jeg viser bildeoverføring av bilder med farger, men også de må vente til gavene er åpnet. 

Fineste bursdagsjenta <3 


– Speiltvillingene på Facebook – 

DIY rammer med kvist

Det trenger ikke være så avansert for å være stilig! 
Jeg har laget denne kvist-rammen etter inspirasjon fra pinteres, og jeg synes den er så dekorativ. 

Jeg har finnet noen gamle plank som jeg har skåret opp i 45 % vinkler. Disse har jeg limet sammen til rammer før jeg har motert en kvist som jeg har del opp i høyden på rammene og montert de inn i rammene. 

Til slutt har jeg borret et hull på baksiden av rammene, midt på, for å få et feste til å henge rammene opp på spiker på veggen. 

Dette var et veldig morsomt prosjekt å lage:D Man kan så klart gjøre det enklere ved å kjøpe ferdige rammer, for så å montere en kvist. 


 


– Følg alle DIY julekalender innlegg på facebook siden til Speiltvillingene –

DIY islykter

God kveld, og god helg! 

I kveld har jeg tenkt til å dele et lite tips som jeg tenker kan passe fint til helgen. Kanskje får du besøk i morgen, og da må du pynte med noen islykter – vel og merke så lenge du har minusgrader utendørs. 

Dette er jo årest enkleste DIY. Du finner bare fram noen former fra skapet. Så plukker du noen grener fra et grantre og det er egentlig det. 

Dander formen med noen kvister. 

Fyll på med vann 

Plasser en mindre form i formen, og fyll opp sand eller vann slik at formen synker noen cm med i den store formen.

Så er det bare å la de stå ute over natten og fryse seg til is. 

Du løsner islyktene fra formene ved å la litt varmt vann renne over formene. 

Og så er det bare å tenne lyktene. Helt utrolig nydelig! 


 


– Følg alle DIY julekalender innlegg på facebook siden til Speiltvillingene –