Min Vår & Sommer kolleksjon

God siste dag i denne uken! 

I dag tenkte jeg at jeg kunne oppsummere litt på syfronten for dere. Og med det har jeg lyst til å vise dere min kolleksjon fra vår- og sommermoten. 

Denne mnd er det nøyaktig et år siden jeg for første gang satt meg foran en symaskin for å sy et klesplagg. Jeg hadde mamma ved min side og hun viste meg hvordan jeg skulle gå frem. Mamma er utrolig flink til  å sy, selv om det har blitt lite sying de sise årene. Heldigvis har hun tatt det opp litt etter å ha fått barnebarn. Jeg husker godt hvor gøy det var å kunne bestemme hvordan ballkjole jeg ønsket meg for så å se mamma sy den da jeg var yngre. 

Grunnen til at jeg startet å sy var fordi jeg ønsket å lage noe unikt til mine to små piker, akkurat slik mammaen min har gjort til meg. Man setter veldig mye større pris på noe som er laget av kjærlighet enn noe som man har betalt for i en butikk. I tillegg var det veldig mange penger å spare på dette. Folk trur at stoff er dyrt, og jeg kan si det slik at skal jeg sy noe til meg selv så det er nesten like billig å handle klær på en billingbutikk som for eks H&M, men å sy klær til de små er veldig mye rimligere enn å handle, nettopp fordi man trenger så utrolig lite stoff og hvis man ser i butikkene så er det nesten like dyrt å kjøpe barneklær som voksenklær. 

Sygleden vokste og utviklet seg. Og her er et resultat fra vår og sommerklærne jeg har sydd i år 

Buksekjolen sydde jeg etter mønster fra Stoff og Stil (dette

Jeg hadde igjen litt rester av stoffet så jeg sydde to matchende luer til buksekjolene. Slike luer som disse er favoritt luer på sommerdager, de er ikke varme men beskytter hode og øynene for det skarpe solen. Disse har jeg lært å tegne og sy av mamma, og jeg har delt oppskrift og fremgangsmåte HER

Det er alltid kjekt med noen skift til de små så jeg sydde også luer i det lekre bomullstoffet fra Tilda. 

I vår sydde jeg to shortser i velour, jeg synes jentene er veldig søte når de har shorts med strømpebukse under. Har man et buksemønster så kan man lage veldig mange varianter, disse shortsene er et eksempel, jeg har bare forkortet beinene. Jeg viser i video hvordan jeg syr denne type short bare i bukse i DETTE innlegget, men shortsen er litt forenklet da de ikke har lommer. 

En ny variant av shorts sydd i bomull. Disse har jeg laget fremgangsmåte til HER

Jeg lagde også matchende hårbånd til. Det er kanskje det søsteste jeg vet på de små med lite hår. Og oppskriften delte jeg HER 

Så prøvde jeg meg for første gang på en selskapskjole. Disse har jeg laget etter en oppskrift fra boken “sy klær til kidsa” Jeg måtte bare tegne mønsteret litt mindre da størrelsene begynte på to år, og så gjorde jeg om festingen bak fra glidelås til trykkapplås siden jeg ikke hadde glidelås

Det var så gøy å sy selskapskjolen at jeg måtte sy to til, de nye selskapskjolene ble jentenes bursdagskjole


Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

Et skjørt var noe jeg ikke hadde prøvd meg på tidligere, noe som heller ikke var vanskelig å sy og oppskriften delte jeg HER

Bukse med matchende genser til hver av mine to O’er ble også ferdig. Genserene kjøpte jeg på H&M og sydde på en O, buksene har jeg delt oppskrift på HER

Og mitt siste plagg for denne gang, er de to nye jumpsuitene. Disse har jeg tegnet mønster til selv, så om jeg får tid en dag skal jeg dele oppskrift med dere, men akkurat nå lover jeg ingenting 🙂

Jeg håper dere liker mine innslagg av hjemmesydde plagg. Jeg blir så utrolig glad når jeg får meldinger om at dere har hentet ut inspirasjon til å sy og klart å sy deres egne plagg ut i fra mine oppskrifter. 

Ha en fin fin dag!

 

Hva skulle jeg gjort uten dere!

Det er ikke så rent sjeldent jeg dagdrømmer om å lever på 1800-tallet. Tenk dere å kunne gå rundt i de FANTASTISKE kjolene og med de sinnsyke hårfrisyrene, sette seg på hesteryggen eller i en lekker hestekjerre når man skulle av gårde og drikke te i de store grønne hagene. Haha, jeg har nok sett litt for mange av disse filmene. Jeg blir helt besatt i slike filmer fra gamledager, jeg synes bare alt er så lekkert. Det kan jo ikke akkurat sammenlignes med tightsen og den løse singletten jeg har hatt på meg i dag. 

 

Men midt på dagen i dag tenkte jeg meg litt bedre etter da jeg sto på kjøkkenet som var bombadert av rot og skitten oppvask. Oppvaskmaskinen vår har gått føyken, så jeg måtte ta all oppvask for hånd! Er  det  mulig,  noe  så  kjedelig! Jammen var jeg plutselig veldig glad for at jeg lever på 2000 tallet, hva hadde egentlig jeg å klage over? Jeg hadde da i hvertfall oppvaskbørste og Zalo fra butikken og rent varmt vann rennene rett fra kranen. I tillegg sto jeg å hørte på lyden til både vaskemaskinen og tørketrommelen som surret og gikk i bakgrunn. Tenk dere før alt dette flotte kom i hus. Er kanskje ikke så rart at kvinner var husmødre og ikke forretningskvinner før i tiden. Jeg synes jeg har brukt hele dagen bare på å vaske et rom fordi jeg måtte vaske alt for hånd. Og jentene synes jeg var verdens kjedeligste mamma der jeg sto med vann og såpe opp etter hendene. En kopp og en skje hver til å leke med holdt dem fornøyde en god stund, men det holdt ikke ut oppvasken for å si det slik. 

Pjuu! Takk og lov for mine tre beste elektriske husvenner OPPVASKMASKIN, VASKEMASKIN og TØRKETROMMEL. En småbarnsperiode uten dere ville ikke vært det samme! 

HELE BARNEROMMET!

Pjuuu!!! Nå trur jeg endelig at jeg kan si at jeg er så godt som ferdig med soverommet til tvillingene, jeg kommer nok til å fylle på litt her og der fremdeles, men nå er det i hvertfall så klart at jeg kan vise dere rommet i sin helhet.

Jeg blir glad når jeg går inn på det rommet, det gir en så god stemning og jentene blir i ekstase hver gang. Er de litt trøtte og lei går vi opp ditt og da er det full fart og spenning igjen. De elsker å være der inne. Vi har en trappegrind i bunn av trappen, men den er ikke festet skikkelig da det ikke er noe å feste den i. Det har fungert lenge men nå har de knekt koden på hvordan de skal få åpnet den, og sitter jeg på do da så er de oppe på rommet sitt fortere enn jeg rekker å tørke meg. Haha. Soverommet vårt og jentenes er soleklart mine favorittrom i huset. Hvor mange timer vi har brukt på dette rommet tilsammen hadde vært moro å vist. Jeg skal først vise dere et par bilder fra før oppussingen. 

Veggene på soverommet var favoritt kloreveggen til en katt som har bodd her før vi flyttet inn. Så veggene så slik ut! Det var ikke annet å gjøre enn å slå opp panelplater, noe som var veldig fort gjort for min elskede samboer.  (beklager dårlige bilder, mobil)

Veggene kom på plass og jeg malte tak og lister med Sens da det lå to små nurk i magen min. Resultet var så bra at jeg knapt kunne tru det kunne bli bedre. Men som alle sier, du kan male og fikse så mye du vil, så lenge gulvet er stygt blir du aldri helt fornøyd. Som dere ser på bildet under så var gulvet veldig slitt, det var så ille at vi til tider fikk flis i foten. Siden vi bestemte at dette soverommet skulle bli jentenes barnerom var vi nødt til å slipe ned gulvet. Så har vi oljet det lyst og lakket over.

Og nå ser rommet SLIK UT ! *jeg klapper i hendene*

Grunnen til at jeg nesten ikke tørr å tenke på hvor mange timer som er lagt i dette rommet er fordi det er gjort så ufattelig mye. Og for gøy, er jeg nesten nødt til å liste det opp:

 • vegger er satt opp
 • tak og lister er malt
 • gulv er slipt, oljet og lakket
 • nye gulvlister og alt av ledninger og stikkontakter er fornyet
 • gardinene har jeg lagt opp
 • de to gulvteppene har jeg klippet ut fra et fuskepelsstoff
 • lekehuset (en gammel IKEA hylle) har jeg malt hvit, jeg har skjært ut huset bak av gipsplater og tapetsert
 • tavlen har jeg laget ut av en gammel korktavle
 • vimpelene har jeg sydd
 • sengene har jeg totalforvandlet fra to enkle IKEA senger til prisessesenger ved å lage sengegavl, skjørtekant og sengekant
 • pom pomsa har jeg laget
 • kosekroken med gardinhimmel har jeg laget
 • lyslenkene inne i gardinhimmelen har jeg laget
 • hyllen med de tre boksene på i kjøkkenkroken har jeg snekret 
 • sengesett har jeg sydd – dog ikke dette sette som er på sengene nå for det er fra princess
 • de to gyngestolene har jeg trekt om og malt, de fant jeg på et loppemarked og er opprinnelig to gamle fotgavler

Du finner innlegg og fremgangsmetoder på at som er gjort i kategorien BARNEROMMET. Kanskje har det tatt litt ekstra tid siden vi har gjort alt selv, men det er vel også grunnen til at jeg liker det så godt. Jeg håper dere kan finne litt inspirasjon i vårt kreative barnerom om dere ønsker å lage et rom med sjel i til deres barn. 🙂

 

Del gjerne innlegget om du ønsker å spre litt inspisasjon sammen med meg 🙂

 

 

TønsbergBy

Kvart på ni våknet jeg i dag. Jeg følte meg trøttere enn trøttest, kanskje ikke så rart da klokken var 3 før jeg fikk lagt meg i går etter en kjempe hyggelig vinkveld med gode venninner. Jeg priset jentene høyt og lavt for meg selv for at de ikke hadde en av de dagene hvor de har våknet kl 7. For å klare å våkne litt listet jeg meg ned til badet og tok meg en oppfriskende dusj. Da klokken var 09:45 gikk jeg opp til jentenes soverom. Det hadde fremdeles ikke vært et pipp fra soverommet, og ikke før jeg åpnet døren og sa “god morgen” våknet de. Klokken 12 reiste vi inn til Tønsberg hvor vi møtte mine herlige venninner Synne og Stine med datteren.

Vi tok en shoppingrunde før vi gikk ned til brygga og spiste en deilig lunsj.

Dagen i dag i bilder

Mindre koselig ble det da BT kom hjem og løp inn på badet. Uff, han har pådratt seg den omgangssyken, så jeg ringte svigers og lurte på om jentene kunne ta natten der. Jeg har såå lite lyst til at jentene skal bli smittet. Kan ikke tenke meg noe som er verre i mammahjerte enn syke barn, og jeg har jo bare målt feber en gang og den var ikke høyere enn 38,5. Haha, kan si det slik at jeg gruer meg veldig til den dagen de også får omgangsyken og kaster opp all næringen de får i seg. Godt det er en stund til barnehagestart, for da blir det umulig å holde de unna smitten. 

Så her sitter jeg da, i andre enden av stuen fra BT. Jeg har akkurat kost meg med sushi sammen med bloggingen, mens han knasker ritz og drikker cola. Tenkte jeg skulle komme meg en tur opp på soverommet til jentene nå og få ferdig siste finish så jeg kan vise dere soverommet i sin helhet i morgen 🙂 

Ost, kjeks og vin – kveld

I går kveld samlet 5 gode venner seg på terrassen til beste Stine jenta mi. Vi tok alle med litt ost hver og satt og småspiste og skravlet hele kvelden. Det beste som er med ferier er at alle kommer hjem fra studier. Det blir lenge mellom hver gang når noen av oss bor i andre byer og det betyr MYE å snakke om. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er godt sliten i dag som et resultat av en utrolig hyggelig kveld. 

Jeg brakte med meg noen oster, en vin jeg fikk anbefalt fra vinmonopolet og jordbær med sjokolade på. Jordbær med sjokolade må være noe av det deiligste i denne verden. Så enkelt og alltid en vinner! 

Mer barnerom <3

God dag alle sammen. 

Mamma hadde vært en tur på Nille og handlet inn litt ting og tang til den nye lekestuen de har fått satt opp i hjemmet sitt til glede for de 4 barnebarna. Hun skulle vise meg det fine, og jeg falt pladask for en hylle og noen tilhørende bokser. Mamma så vel at det lyset en forkjærlighet for disse varene i øynene mine, så hun ba meg ta de med meg hjem til barnerommet. Jeeeeiii! Min mamma altså, verdens beste. Nok en gang er jeg så overrasket over alt det fine Nille har fått i sin butikk, og når det ikke koster mer enn det gjør er det jo bare helt fantastisk. 

Men jeg manglet en hylle til å ha boksene på, så siden været er helt utrolig i dag, tok jeg med meg jentene ut og fant frem litt mer resteplank som jeg kunne lage min egen hylle av. Hvorfor kjøpe når man kan lage selv sier bare jeg. 

Jeg kappet to smalere bord i lengden hyllen min skulle være. Og to bredere bord som var like lang som de smalere bordene til sammen. 

Jeg tegnet på et mønster jeg ønsket å ha på holderene til hyllen og brukte en elektrisk sag som vi kaller “rotterumpen” til å sage langs tegnestrekene mine. Jeg pusset lett over for å få de fine. 

Og da var det bare å skru sammen hyllen. 

Mens jeg malte over et strøk til og lot den tørke tok jentene seg litt lunsj på plattingen

Og vips så har hyllen kommet opp på veggen med de nydelige boksene fra Nille som matcher med den mindre hyllen (også fra Nille) som jeg plasserte over komfyren fra Micki som du finner HER (annonselenke)

Ha en fin dag 😀

 

Sankthans-hygge!

I går var vi ikke ute å så på et digert sankthans bål. Jentene er nok litt for små til å forstå noe ut av det, og når tenningen av bålet skulle foregå i 20 tiden ville det blitt for sent for snuppene som normalt sett er i seng kl 19. Men det betyr ikke at man ikke kan ha en hygelig kveld fordet, og da var det veldig koselig at mamma og samboeren ville ta turen til oss og spise her. Det blir fort litt enklere når det er hverdag dagen etter med tanke på jentene. Jentene fikk en dose mormor og besteLars kos før de var i seng 19:30, og da kunne vi nyte en bedre middag. 

Hjemmedaget smoothieIS

Sist fredag var jeg i byen og shoppet litt, jeg har innom Traktøren for å kjøpe litt mer Rice servise til jentene da jeg kom over de søteste isbeholderene. Slike finnes jo overalt, jeg så blandt annet at de hadde slike på søstrene grene til en veldig billig penge.

Og hva er vel bedre enn is på sommeren. Jentene her velger frukt og bær fremfor kake og søtsaker, så hvorfor skal jeg da gi de usunn is når de heller hadde valgt å spise sunne bær og deilig frukt? Derfor synes jeg det er veldig fint å kunne lage is til de må selv. De har fått smake kjøpeis, vi er ikke veldig strenge på at barna våre ikke får smake på det som er usunt, men som BT sier: “De kan jo heller få frukt og bær, for dem synes et jordbær er det beste i verden, så da trenger vi ikke trykke i de sjokolade bare fordi vi liker det” Og jeg er veldig enig. 

Når man lager hjemmelaget is, kan man lage akkurat hvilken smak man ønsker, man kan blande saft og fryse ned det eller man kan lage smoothie eller en type milkshake og fryse ned til en deilig is. Denne gangen laget jeg en smoothie av litt bær, en banan og juice. Jeg har alt over i en blender 

Blender det hele sammen

Har smoothien over i isbeholderene og legger de i fryseboksen

Når de er ferdig frosset er de klare til å spises, det kan være lurt å la litt varmt vann renne over beholderen før du tar opp isen slik at isen ikke blir sittende fast.

Og to jenter var veldig fornøyde med dagens frokostdessert! 

Hjemmesydd Jumpsuit

I går avsluttet vi utejobbingen 19:30 for å gå inn å lage middag. Middagen var enkel, taco. BT stekte kjøttdeig, mens jeg skærte opp grønnsager, så da hadde vi middagen på kort tid. Jeg måtte en tur i stallen, så jeg fortet meg av gårde etter maten, da jeg kom hjem var det en fornøyd sjel i sofaen som hadde begynt å se på Star Wars som gikk på TV. Jeg smilte til BT og sa noe slik som: “da kan jo jeg sy litt da” “hva enn som gjør det glad, Stine” 

Jeg liker veldig godt å sitte å sy, mens BT ser på TV. Jeg sitter alltid i spisestuen og spisestuen og tvstuen er jo i samme rom. Så da har jeg litt selskap samtidig som jeg kan følge på med på TV med et halvt øye. Det er nok litt mer irriterende for BT som må høre symaskinen som en ekstra filmeffekt hele tiden, haha!

Jeg har lenge sett for meg et plagg i hodet jeg har lyst til å sy. Og endelig i går fikk jeg realisert fantasien. Jeg rakk ikke bli ferdig med mer enn en jumpsuit da det tok litt tid å tegne og tenke ut hvordan jeg skulle få det til å bli slik jeg hadde sett for meg i hodet mitt. Men jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Et slikt antrekk er noe av det herligste jeg finner på små barn. 

Jeg hadde ikke tid til å ta så mange bilder av antrekket på, jeg måtte bare se om jumpsuiten passet og da knipset jeg dette bilde av Otilie. 

Så skal jeg heller få tatt noen flere bilder når jeg har fått sydd to stykk. 

Nyt site dagen i helgen 🙂

Nytt hjemmesydd SETT TIL TWINSA

I går kveld regnet det veldig, så da ble det innekveld på oss i stedet for å jobbe vidre ute. Det er litt mye fotball på TV om dagen for min del, så da var det veldig deilig at stoffene jeg kjøpte tidligere på dagen var ferdig vasket og tørket. Jeg satt en stund å tenkte hva jeg skulle bruke de forskjellige stoffene til, og fikk startet på et sett hver til jentene. Jeg kjøpte to off-white gensere på H&M som jeg hadde planer om å bruke sammen med to av stoffene. Og slik ble resultatet 

To like antrekk i forskjellige farger – det er akkurat hva jeg liker best å kle jentene mine i. Genserene fikk hver sin O på seg for Otilie og Olivia. De strøk jeg på med vliselin før jeg sydde en sikksakksøm langs kantene. 

Jeg har tidligere delt mønster HER, og fremgangsmåte HER på slike bukser. Disse buksene er de perfekte sommerbuksene laget av lett bomull. De er veldig gode å ha på for de små da de har stikk oppe og nede slik at buksen henger der den skal. Resten av buksen er veldig romslig og behagelig, noe som passer fint til de små som er over alle huger i alle vinkler og fasonger.

Hvordan man lager slufser slik som disse finner dere i DETTE innlegget