Smokk eller ikke Smokk??

I dag tar jeg opp det store smokke spørsmålet. 

Jeg har skjønt etter at jeg fikk barn at spørsmålet om barnet bruker smokk eller ikke er veldig poppulært og det er morsomt å høre andres meninger om dette, jeg føler det er litt sånn svart-hvitt mening om barnet skal bruke smokk eller ikke. Den ene gruppen ser ikke noe i veien med å la barnet bruket smokk, mens den andre gruppen er veldig motstander av det. 

Jeg får vel med en gang si at: ja, mine barn bruker smokk. 

Igjen en veldig morsom greie for mitt inntrykk av egne erfaringer og etter hva jeg har hørt av andre, så anbefaler nyfødt-intensiv smokk, mens nyfødt har det nærmest på svartelista (ok, jeg setter det kanskje litt vel på spissen) 
Vi lå jo på nyfødt-intensiven i 3 uker, så der har dere en av grunnene til at jentene her i hus bruker smokk. Smokken ble puttet inn i de alt for små munnene helt fra starten av, det så virkelig ikke bra ut i det hele tatt. Haha, stor smokk eller liten unge? – smokken er i helt vanlig størrelse gitt, for ikke å snakke om at hun drukner i str 44. 

Grunnen til at nyfødt intensiv anbefaler smokk (i hvertfall til premature) er fordi de er veldig mye svakere enn en termingått baby og for at de skal lære seg til å klare og amme så fort som mulig så bruker de smokken til å styrke sugemuskulaturen. Dette er ganske viktig da det er lettere å få i gang en god melkeproduksjon ved amming enn ved pumping. 

Jeg er på mange måter veldig glad for at jentene tar smokken. Når smokken kommer i munnen deres er det et par sugetak før øynene blir vanskelig å holde oppe. Babyer har et stort sugebehov, og får de ikke en smokk å sutte på kan det være de vil bli ammet hele tiden eller kanskje verre, begynner å ta totten i stedet.
Det er mye lettere å avvende en smokk enn en tommeltott fordi smokken kan fjernes, det kan ikke totten. 

Smokken er jo også en lyddemper, og jeg må innrømme at en lyddemper er i noen tilfeller gull verdt. Eks: på et kjøpesenter, i andres selskap osv. 

Jeg synes riktig nok ikke smokk skal brukes annet enn ved sovetid, og jeg vet etter å ha jobbet i barnahage at veldig mange går med smokken i munn store deler av døgnet når de er hjemme. De små blir jo også fryktelig avhengige jo mer de bruker den og det er synd når det ofte går ut over språket de første leveårene.

Baksidene ved smokk fra startet av er at barnet kan bli kresen på hva det vil suge av og kan etter hva jeg har hørt ødelegge for ammingen, likt som med flasker. Mange ønsker kanskje å vente til de blir eldre, for noen funker det, men for andre funker det dårlig. Sugerefleksen er størst når de er nyfødte det er lett og se ved at de prøver å finne melk overalt, hud, nesen, haken, klær, hånda m.m. Blir de eldre prøver de ikke lengre å sutte på alt mulig og en smokk blir da plutselig veldig fremmed å ha i munn.

Smokken kan ødelegge for tannstillingen er også et av argumentene for å ikke begynne med smokk, men så sies det jo at det ikke har noe å si så lenge barnet har sluttet med smokk før de blivende tennene dukker frem. Og la meg gjette, det skjer vel normalt rundt 6 års alder, det er vel ikke så vanlig at så store barn bruker smokk fremdeles da.

Det fine med de som ikke vil ha smokken eller ikke får smokken er at man slipper å avvende den igjen. Det er nok en liten kamp hos de alle aller fleste, men samtidig virker det som det går veldig greit også, og hva er vel ikke bedre enn at man kan slenge med en familietur for å kaste smokkene i skattekisten til Kaptein Sabeltann, det er i hvertfall vår plan ^^, 

Her kommer i hvertfall smokken til å være vår lille bestevenn på kvelden og natten til de er 2-3 år. 

Hva mener du ? Bruker ditt barn smokk eller ikke? Hvorfor?  🙂 

 

 

Radio!

I dag slang vi oss inn i vestfoldssendingen på P1. Temaet var kvinnekroppen og i kveld kommer det en debatt om nettopp dette temaet på NRK1 kl 21:30. 

Synes det er så viktig å fremme at en kvinnekropp ikke trenger å være perfekt fordi man er slank og fitt som er blitt den nye trenden. Og da er det litt ekstra moro å kunne dele sine meninger på radio – direktesending. Dette var jo i arbeidstiden for BT så jeg måtte ha med jentene, men med så mange hyggelige mennesker hadde de god underholdning mens jeg var inne å snakket. Veldig koselig når de to små klarer å sjarmere en hver som ser de, blir jo ganske stolt da ^^. 

Jeg blir så provosert av at motebransjen kan ha så stor innvirkning på hvordan en kropp skal se ut, har dere tenkt over at om vi hadde blitt møtt av normalvektige kvinner og kvinner med former på de sosiale mediene så hadde vi endret vårt syn angående hva vi tenker på som den “perfekte kroppen”. Vi liker det vi er har sett flere ganger, og nettopp derfor trur vi at mennesker som grenser til undervekt på BMI og nå i tillegg kan vise frem muskler og blodårer er det som er det vakre vi må prøve å leve etter. 

I andre land blir man sett på som vakrest om man har noen kilo for mye som igjen viser til at familien har nok penger til god mat. 

Lik innlegget om du mener at det bør være mer realistiske forbilder i mediene. At en mammakropp SKAL bære sine preg av å ha vært igjennom den største påkjenningen en kropp kan gå igjennom. At strekkmerker er de vakreste tegningene bitt barn kommer til å gi deg. At hver og en kropp er den perfekte kropp.

Ikke sammenlign deg med de såkalte forbildene, sammenlign deg med deg selv og bli fornøyd med kroppen din !

Les nyhetsoppslaget etter sendingen min – HER

 

Different scarf to different mood

//Annonse//

God dag alle sammen, tidlig på´n her i dag. Tannlegetime klokken 8! Haha, alt for tidlig for meg, NULL HULL! Er så stolt av de sterke tennene mine som tåler jucie, brus og kaffedrikking år etter år 🙂 Nå nærmer helgen seg kraftig. Og i helgen skal vi på firmatur til Kiel med jobben til BT, jentene skal være hos Mormor og Bestelars sammen med kusine Solveig på 2 år – så der kan jeg tenke meg det blir liv i leieren! 😀 


// Jeansblå // lys blå // lys grå //

Tidligere har jeg vist dere tre vakre skjerf fra BuyHelse i fargene camel, mørk grå og rosa, (SE HER). Jeg elsker de nye skjerfene og bruker de HELE tiden, haha. Ute og inne. Skjerfene fra BuyHelse er laget av 100% ull og de er altså bare så myke, nesten så jeg ikke skjønner at det ikke er 50% silke i de. Utseendemessig minner de om Acne sine skjerf, men koster under halve prisen. De har den perfekte lengde til å surre to ganger rundt halsen og er veldig lette å få til å henge pent. Skjerfene kommer i de lekreste farger, du kan se alle fargene HER. Jeg har vært så heldig å motta 3 nye farger i posten denne uken, og da kan jeg ikke la være å vise dere. 

Fargene går mot lysere tider og hva er vel ike bedre enn å ha mange forskjellige farger å bytte på etter humør og antrekk. Fargene jeg har fått denne gangen er jeansblå, lys grå og lys blå. 


Jeans blå ullskjerfet finner du HER

Skjerfet i fargen jeans blå har en kjempe fin blå farge som passer utrolig godt sammen med jeans – noe som kanskje sa seg selv. Fargen er rolig og passer derfor godt til de fleste antrekk. Selv legger jeg merke til hvor godt den mørkeblå fargen rammer inn ansiktet mitt og fremhever øynene. Absolutt et “MÅ HA” skjerf. 

 


Lys blått ullskjerf finner du HER

Skjerfet i fargen lys blå; Vanligvis kler jeg veldig sjeldent lyse blåfarger, så jeg var veldig spent på hvordan dette kom til å se ut på meg. Igjen ble jeg veldig positivt overrasket over skjerfet da jeg åpnet det fra esken. Det har ikke den lyse blåtonen som jeg ikke kler, sikkert fordi den er så dus. Og det morsomme med dette skjerfet er at det endrer seg fra dagslys til innelys og fra fargene på antretrekket.. Inne om kvelden ser det nesten ut som skjerfet er i fargen lys Aqua, det ser du på bildesamlingen i bunn, når jeg legger skjerfet på snøen som er helt lys blir den skikkelig lyseblå og det ser ikke ut som det er noe grønt i det i det hele tatt, på bildet over får den en slags mellomtone. Kjempe herlig farge! 

 


Lys grått ullskjerf finner du HER 

Skjerf i fargen lyse grå; Et grått skjerf er alltid en innertier, passer jo til alt. Selv om jeg synes det er veldig fint med farger som skiller seg litt ut, så blir det til at jeg bruker farger som grått, sort og hvitt mest, rett og slett fordi det passer til aller klær og til alle annledninger. Liker også at det grå matcher med vogna og vognposene til jentene. ^^, Nok et “MÅ HA” skjerf.

Et skjerf er ikke bare et skjerf, men et smykke som kan brukes på så mange forskjellige måter. Disse skjerfene er så store at de kan brukes som sjal over skuldrene sammen med en kjole også, og selv om det er ull så er det veldig tynt og mykt så det blir på ingen måte for grovt eller vanskelig å dandere. 

Følg ByeHelse på facbook (HER), om du ønsker å få med deg nyhetene deres. De har så mye fint 

Bøkene til jentene

God kveld  ^^,  

I dag har jeg hatt besøk av min fine venninne Kaja, vi har kost oss gløgg med pannekaker til middag og is til dessert. Det beste er å kose seg på en helt vanlig hverdag ^^, 

Etter at hun reiste hjem satte jeg meg ned med bøkene til jentene. Det er jo sååå mye jeg må få skrevet ned før det blir for sent å glemt bort. Må si det er ganske så kjedelig å skrive omtrent det samme i to bøker, men men. Jeg får bare tenke at det er verdt det den dagen jentene er så store at de kan sitte å blad og lese i bøkene om seg selv. 

I kveld har jeg blandt annet tegnet inn tenner i bøkene, har nemlig hatt datoene for når tennene oppsto på et ark – og kjenner jeg meg selv rett så får jeg på et tidspunkt rotet vekk eller kastet det arket. Nå har jeg heldigvis fått ført inn tennene, så nå kan de neste bare komme ^^, 

Trur ikke jeg skal skrive så veldig mye mer akkurat nå for jeg er rimelig trøtt og da blir det bare et hav av skriveleifer. 

Skriver du bok til barnet ditt? Del gjerne dine tips og trisk i kommentarfeltet 😀

Apropo tenner, i morgen kl 8:00 skal jeg til tannlegen! Buhuu, kan ikke si jeg gleder meg, og det klokkeslettet var for meg hoppende galt, jentene har jo ikke en gang stått opp på den tiden. Godt jeg har verdens beste svigermor som kan komme å ta frokosten når jentene står opp i stedet for at jeg skal vekke og drasse med meg de til tannlegen. 

God natt <3

BABYCALL

//ANNONSE-LENKER//

Flere enn meg som ELSKER babycall ? Hihi

Babycallen her i hus har vært en av de “kunne ikke vært foruten” tingene vi har til jentene, og derfor synes jeg den fortjener et innlegg på bloggen.

Vi kjøpte babycall da jentene var født, noe vi var nødt til å ha om jentene skulle sove i senga si i andre etasje, mens vi skulle sitte nede. Gråten til premature babyer skiller seg nemlig veldig fra et termingått barn med ferdigutviklede lunger. Lunger er det siste som klargjøres før barnet skal ut fra mammahula si. Jentene mine kom veldig fort, jeg ble lagt inn på sykehuset dagen før de var ute og da rakk ikke jentene å få full virkning av lungemodningssprøytene jeg fikk i forveien. Anbefalt tid for full virkning er nemlig 48 timer med to omganger lungemodningssprøyter, jeg gikk 24 timer fra første sprøyte ble satt til de var ute.
Og med litt svake lunger så blir det ikke mye hjerteskjerende skrik, det hørtes vel mer ut som to små mus som pep litt.  

Babycaller nå har jo alt av tenkologi, foreldrene våre blir jo så imponert over hvor enkelt det kan være når vi sitter nede i stuen å setter på musikken på babycallen på nytt.
Vi har babycall fra Philips Avent og vi kunne ikke vært mer fornøyd. Først hadde vi den tidligere versjonen som egentlig var mer enn nok, den spiller musikk og fungerer veldig fint ved at den skrur seg på og av ettersom babyene er stille eller våkene. Vi hadde uroer over sengene som de lå å tittet på mens de hørte på rolige nattasanger fra babycallen og roet seg alltid til musikken. Hvis jentene ikke hadde sovnet før musikken var over kunne vi som sagt over skru den på en gang til fra stuen og det ble stille igjen. 

//Jeg lagt ut den tidligere babycallen for salg nå på finn.no (HER) – Den fremstår som ny da den kun har vært i bruk i tre mnd, kviteringen følger med.//

Tre mnd etter vi hadde kjøpt oss babycallen fikk vi den nye versjonen som i tillegg til alt det flotte har stjernehimmel som lyser opp i taket. Det var så moro da jentene oppdaget disse stjernene som skifter nå og da, de ble liggende å bare stirre til de sovnet. Fremdeles bruker vi babycallen hver natt, vi trenger ikke lengre å bruke den får å høre de nå som de har fått sterke nok lunger til å si i fra skikkelig, men den er en del av leggerutinen da vi skrur på musikk og stjernehimmel før vi forlater rommet. På dagen bruker vi den om jentene sover i låven pga dårlig vær, og med den vinteren vi har hatt i år har den vært veldig god å ha ^^, 

Synes den er så fin også jeg da. 

Ellos.no selger denne babycallen med 10% av prisen nå, så den er faktisk billigere enn hva vi kjøpte den gamle versjonen til (1599,-) Du finner den HER

Budrunde (over)


Flere har savnet syinnlegg i det siste, og grunnen til at jeg nesten ikke var sydd noe som helst den siste tiden er fordi overlock-maskina mi er på tur, litt syk stakkar 🙁 Er jo egentlig litt dårlig siden jeg har vanlig symaskin som jeg kunne brukt, men når man er blitt bortskjemt med en overlock er det plutselig veldig nedtur å bruke en symaskin fordi det tar så veldig mye lengre tid, og da har motivasjonen falt litt også. Jeg gleder meg veldig til overlocken er friskmeldt igjen, da skal jeg sy og sy og sy 😀 

Jeg får veldig mange spørsmål om jeg tar i mot bestillinger, noe jeg ikke har tid til desverre. Gjorde det en liten periode før jeg begynte å blogge, jeg tenkte kanskje jeg kom til å få inn 3-4 bestillinger for den tid hadde jeg heller ikke så mange følgere på IG (speiltvillingene) og det var jo de som tok bestillinger av meg. Må si jeg ble helt overveldret av hvor mange bestillinger som strømmet inn, det ble så mange at jeg måtte slutte da jeg følte jeg fikk meg en fulltidsjobb når jeg egentlig skulle være hjemme å kose meg med de små ^^, 


Heldressene jeg syr har vært et av plaggene med mest popularitet blant følgere og senere lesere på bloggen. Det er ikke rart, et mer praktisk plagg trur jeg ikke finnes. Jentene har nærmest sagt bodd i dressene siden den første jeg lagde til dem. Vi bruker de HELE tiden. Haha. Når de er ute å sover i vogna trer jeg dressene på utsiden av klærne, da holder de en perfekt temperatur i vognen med dyne/vognpose rundt seg. Når vi skal ut på biltur holder dressen dem perfekt varme, trer den igjen på utsiden av klærne og rett i bilstolen, den er ikke så tykk at det blir utrygt som det fort kan bli med for tykke dresser og jakker under belte. Vi har til og med hatt en periode hvor jentene sov med heldressene utenpå pyjamasen om natten. Det var vår reddene engel for nattessøvnen. Som sikkert mange allerede vet har jentene vært veldig tullete på kveldene, de har sovnet når vi har lagt dem, men våknet en time etter å vært umulig å få til å fortsette å sove. Jeg fikk et tips om å bruke ullfrotté pyjamaser da det holdt dem varme selv om de snudde seg ut av dynene, syntes det ble for dyrt å kjøpe så tenkte jeg skulle sy det selv, men fikk aldri somlet meg til å kjøpe stoff før jeg prøvde å legge de med dressene på utsiden av pyjamasen. Vips så sov de fra 19-8:30. Så ja, de bor nærmest sagt i dressene sine, som passer perfekt til høst, vinter og vår ^^, 

De lilla dressene er blitt for små til snuppene, derfor selger jeg de om det er av interesse. Dressene er sydd i str 68. Jeg selger de separat eller sammen etter ønske fra dere. Og jeg tenkte å gjøre det litt morsomt med å lage en liten budrunde på dressene: Budrunden starter på 1,- dressen, budrunden skjer i kommentarfeltet om du vil være med. Sannsynligheten for at naboungen har en lik er vel omtrent lik null, så er du heldig kan du få kjøpt en eller to helt unike dresser til ditt/dine barn.

Skriv:
En dress   – (din pris)  /eller
To dresser – (din pris)

Budrunden er over kl 20 I KVELD! (BUDRUNDEN ER OVER!) 

GRATULERER Malin Tanita – skribenten av barnelatter.blogg.no – du vant budrunden ^^, 

 

Lykke til !

MirrorTwins/ SpeilTvillinger

Dette med speiltvillinger fascinerer meg mer enn noe annet om dagen. Det er så mye jeg lurer på og jeg har så lyst til å lære mer om dette, jeg er heldig med det at jeg lærer mye av å se på tvillingne mine vokse som er nettopp speiltvillinger. I Norge er det nesten umulig å finne noe informasjon om dette og det er så vidt jeg vet ingen som har forsket noe på dette i Norge. Igjennom kontakt med flere fagfolk som kan mye om tvillinger så har alle hørt om at speiltvillinger er et fenomen, men det er ingen som kan gi seg ut som en kilde da de ikke har studert det. I USA er det derimot litt mer informasjon, men i følge teoriene jeg har lest så stemmer ikke alt med mine speiltvillinger. 

Det sies nemlig at speilede tvillinger kan oppstå om det befruktede egget er blitt delt sent i svangerskapet (altså mellom dag 7-14 etter befrukting) og at alle siamesiske tvillinger (delingen av egget skjer etter dag 14) er speila av hverandre. 
Også sies det at om tvillingene i magen er eneggede og får hver sin morkake i stede for å dele på den samme så skjer delingen av det befruktede egget mellom dag 1 og 3.

Det er her teoriene ikke stemmer i følge O&O siden de hadde hver sin morkake og i tillegg er speiltvillinger. Men som med alle teorier og regler så finnes det så klart unntak, og antagelig er nok ikke dette fenomenet ferdig forsket.

I går fikk tvillingene nok en ny speiling, eller en fortsettelse på speilingen. De har fått sin tredje tann. Og det er spennende å følge med på hvordan tennene deres kommer frem. Otilie fikk sin første tann nede til venstre, Olivia fikk rett etter sin første tann nede til høyre. Andre tann kom naturlig nok nede til høyre hos Otilie og så nede til venstre hos Olivia. Nå er tredje tann på vei ned, og jeg oppdaget begge to i går. Olivia får sin første tann oppe på høyre siden og Otilie får sin første tann oppe til venstre.  Jeg lurer på om speilingen kommer til å gi noen form for utslag når de begynner å lære på skolen, blir den ene god i teorier og den andre i språk ? Spennende. 

Jeg klarer ikke å få tatt bilde av de små riskornene i munnen, de synes det er mer enn nok med at jeg stikker finneren inn for å kjenne. haha. 

Jeg lurer på om det finnes noen speiltvillinger der ute som leser bloggen min? Speiltvillinger må altså være eneggede, og typiske kjennetegn er at hårvirvlene går i motsatt retning, eller at virvelen er på hver side av hode. At den ene er høyrehendt og den andre venstrehendt. At tvillingene har et fødselsmerke på samme sted men hver side av kroppen osv.. I de mest ekstreme tilfellene kan organer også være speilet, det er nemlig veldig stor variasjon på speiltvillinger alt i fra bittesmå speilinger til veldig store. Hvis du er, har eller kjenner speiltvillinger må du gjerne sende meg en histore om dette, enten i kommentarfeltet eller på mail: [email protected]

Håper jeg hører i fra noen 😀 

Mandag igjen

God mandag alle sammen, håper dere har en hatt en fin start på uken. 

Her i hus våknet vi ikke før halv 9, så kan ikke si det var en dålig start. Etter frokost  startet jeg dagen med litt rengjøring. Badet sto for tur, og det er så deilig å kunne sette seg ned med en liten kaffekopp etter at hele badet er skrubbet ned fra topp til tå 🙂 

Mens jeg sto i dusjen og skrubbet la jeg merke til hvor stille det plutselig ble i huset, så da jeg var ferdig gikk jeg ut i stuen for å se etter jentene, og der finnere jeg to små som har lagt seg nedpå litt, hånd i hånd. Er det rart jeg smelter? ^^, En halvtime etter hørte jeg de plutselig bryter ut i latter begge to, da hadde de tydeligvis våknet og funnet en leke som var fryktelig morsom. 


Hjelper mamma i vaske bad / krabbet ut i stuen og tok en lur

Fikk spørsmål om jeg kunne vise frem badet vårt på IG, så slenger med noen bilder. Vi har jo det bittelille badet da, som vi tok tak i før jentene ble født. Vi kjørte en billig løsning ved å kun tapetsere om med våtromstapet, og det gjorde at vi fikk et nytt bad. Så selv om det er lite og heller ikke veldig classy så gjør det nytten sin 😉 Hurra for praktiske løsninger, vegghengt stellebord og badekar i dusjen. 

Nå skal vi ut i det ikke så koselige været store og små, så vi snakkes 😀

Hjemmelaget vognpose!

Jeg trur jeg tørr å påstå at jeg nå har VERDENS FINESTE vognposer til twinsa. Og endelig kunne vi bytte ut hardbaggene som det begynte å bli så trangt i til sportsdelene. Jeg har lenge vært hodestupsforelsket i vognposene til Risarosa, men jeg synes det ble litt i overkant å betale 6000,- for at jeg skulle få meg de. Jeg bestemte meg for at jeg skulle prøve å lage vognposer selv og jeg begynte den store letingen etter å få kjøpt ferdigstrikket stoff på rull. 

Jeg var hos mamma på middag og fortalte om drømmen min og at jeg ikke klarte å finne det stoffet jeg ønsket. Hun sa at det var ikke så rart for hadde man funnet strikketstoff på rull ville jo det rakne opp hvis man startet å klippe i det. Haha, at jeg ikke tenkte på det. Hun ga et forslag på at jeg kunne kjøpe strikket pledd og sy posene ut av det, men hun mentente at om jeg skulle bruke et pledd måtte jeg finne et som var i ull og ikke bruke et syntetisk stoff. Ullpleddene med fine strikkede mønster kostet såpass mye at jeg antagelig like gjerne kunne kjøpt risarosa sine vognposer.

Også da, som den snille mammaen jeg har sier hun at hun kan strikke for meg, og at det ikke er noe problem. :O Halleluja, er det mulig, skulle jeg begynt å strikke noe slikt hadde jeg brukt i hvertfall 30 år. Mamma har heldigvis stikkert ganske mye mer enn meg i sitt liv og i 20 årene hadde hun for hobby og strikke en genser i uken. Så da bestemte hun seg for at posene kom til å bli julegave til jentene. Det har tatt litt lengre tid enn hun hadde planlagt da hun i tillegg begynte å strikke to ol- herregensere og marius-gensere til jentene som også skulle være ferdige til jul. Men nå er de helt klare.

Jeg kan ikke hjelpe dere med hvordan hun har gjort det, mamma er utrolig dyktig innen strikking og sying. Jeg vet bare at posene er strikket av ull etter et mønster fra en pute, jeg valgte strikkemønsteret jeg syntes var fint og jeg syntes det var moro å kunne gjøre det den litt annerledes enn risarosa sin når mamma først skulle lage de til meg. Hun har sydd et grått bomullstoff bak på de strikkede delene for at den hvite dundynen inni ikke skulle skinne igjennom. Stoffet inni er laget av rosa babykordfløyel, det er et veldig mykt og slitesterkt stoff. Posene er fylt med dundyner, og jeg vet at mamma kjøpte en voksen dyndyne som hun sydde fyllet ut av. Det er glidelåser slik at jeg kan ta av trekket og vaske det i maskinen på ullvask. Hun har også heklet en kant rundt åpningene og heklet rundt en knapp som ender i en blomst som knapper på posene. De er bare SÅÅÅ LEKRE!! 

Virkelig håndarbeid på sitt beste. Som mamma sa, de her får du ikke lov til å selge. Og det er helt sikkert, det hadde jeg aldri gjort, disse skal med i skattekisten til jentene. Tenk hvor moro for dem å ha denne flotte vognposen den dagen de blir voksene og kanskje selv får et barn. Jeg skal heller få til å sy om det rosa i en annen farge om de får en gutt ^^, 


Faller i smak hos store og små ^^, 


Baksiden


Gjemt glidelås for å ta ta ut dynen slik at stoffet kan vaskes

Mamma sier alltid til meg, bra håndarbeid skal se like flott ut på vrangen. Så trur dere ikke at jeg kan vrenge posene om jeg ønsker å ha de rosa med grått inni <3

 
Midt på ser dere den andre glidlåsen som tar ut fyllet i den store delen.


Detalj, heklede knapper på utsiden av en hard knapp

Her ligger jentene ute i den “nye” vogna, i de nye dunposene for førstegang. I dag sover jentene i låven pga det voldsomme vindværet. Babycallen er da et must og for å skryte litt mer, dette må være verdens beste babycall, hihi. Vi er så fornøyd med den store og små, den spiller musikk og lager stjernehimmel i taket <3 Du finner den med 10% av prisen HER

OPPUSSING BARNEROM :D

Juuhu!! ENDELIG er vi i gang med soverommet til jentene, nå skal de få et vakkert prinsesserom sammen. 

For ca et år siden la BT platepanel på veggende da en katt som bodde i huset tidligere hadde som sin størte hobby å skrape krørene sine på veggene i dette rommet. Det var virkelig helt forferdelig, gravd dype hull i veggene. Se på dette bilde under. Huff, er ikke alle som er like opptatt av å bo i en fint hjem. 

Jeg tok meg av maling av lister og tak og vi fikk opp gardiner foran skapet som er bygd inn i veggen. Vi hadde trudd at babyen i magen skulle ligge på det mindre rommet rett over gangen siden vi selv har hatt hederssoverommet. Men da det viste seg å være to i magen fant vi ut at det var mye bedre og la jentene få det store sammen også kunne vi ta det lille. Vi trenger jo ikke akkurat mer enn en seng på soverommet.

Vi vet ikke hvor gammelt gulvet i annen etasje er bare at det er veldig gammelt. Det er som dere ser veldig slitt, så slitt at man kan risikere å få en flis i foten så det egner seg ikke akkurat på et barnerom. Derfor har vi tatt på oss den ganske store jobben å pusse det ned. Det enkleste hadde vært å lagt nytt gulv oppå, men jeg har ikke ord for hvor stor sjarm jeg synes de gamle tregulvene har så er det veldig moro å kunne bevare det gamle, samtidig som det koster oss litt mindre. 

I dag har vi byttet på å pusse og passe jenter, så nå har vi vel klart å pusse over 1/5deler. Pjuu, kan nesten ikke vente til denne pussejobben er over, for det er rimelig tungt. 
Neste blir å lakke/beise om og sette på nye lister.

Har dere noen forslag på hvilke farge gulvet kan få ?? 🙂