DIY Stuebord

I går fikk jeg tid til utføre enda et nytt DIYprosjekt til stuen, som jeg har nevnt tidligere har jeg planer om å endre veldig mye i her inne for å få en gjennomført stil. Jeg tar det litt etter litt ettersom jeg har tid, og siden jeg gjør alt selv og gjør det så økonomisk som over hode mulig er det ikke gjort på et blunk. 

Jeg er jo veldig heldig som har gamle planker tilgjengelig, men for alle dere som ikke har det så koster det ikke allverden å kjøpe noen planker og beise de med drivved farge for å få den grå fine fargen som mine gamle bord har etter naturlige årsaker. 

Så jeg fant frem noen gamle bord. 

Tegnet først en skisse på hvordan jeg ville at plata skulle se ut med målene på hver planke, så kappet jeg de opp. Delene har jeg festet på baksiden med smalere planker. 

Så skrudde jeg den fast til borden og lakket et strøk med matt trebeis i fargen fjære, den ser veldig hvit ut, men når man tørker av lysner den bare opp treverket og gir et veldig fint resultat.  

Bildet fra i går viser hvordan bordet så ut før jeg fikk opp treplata, da var det glass plate 

Og nå ser det slik ut: 

Woho, fordring fryder. 

Jeg kan også bruke glassplata på fremdeles, men jeg er litt usikker på hva jeg synes er finest. Plaktisk med glassplate fordi den er lett og vaske over, men samtidig ser den også veldig fort skitten ut fordi fingermerker setter seg med en gang 🙂 

Hva synes dere? 

 

Blåskjell til lunsj

Aaah! Snakk om en herlig dag. Min evigværende bestevenninne dukket opp i 12 tiden i dag. Vi hadde planlagt en sushidate, men sushishoppen var ikke åpnet enda så vi fant på noe annet. Jeg hadde blåskjell i kjøleskapet så vi kjørte på med en bedre lunsj i dagluren til jentene. I dag har sommeren vært her igjen så vi har vært ute bokstavelig talt i hele dag. Jeg reiste i tillegg til stallen rett etter 19 og var ikke hjemme igjen før halv 11, så nå føler jeg at hele kroppen er poppet med energi fra luften og sola. 

Men tilbake til den deilige lunsjen, jeg må bare dele oppskriften med dere. Denne opskriften sto på blåskjellpakka, jeg har bare spist blåskjell med tomatsaus, så tenkte det var spennende å prøve noe nytt. Og denne variasjonen var perfekt. Rett og slett helt nydelig. 

Først litt fristende bilder

Blåskjell i hvitvin:

1 dl tørr hvitvin
1/2 dl fløte
1 fed hvitløk (presses/finhakkes)

Ha ingrediensene over i en stor kjele og kok opp, ha blåskjellene over i sausen sett på et lokk, la det koke på høy varme i 5-7 minutter eller til blåskjellene har åpnet seg.

100 gram av ingrediensene under:
løk
gulrot
purre
rød paprika

Flytt blåskjellene over i en bolle og ha grønnsakene, som du har kuttet opp i terninger, over i sausen, rør inn 100 gram smør og smak til med pepper og sitron. La det koke til grønnsakene er møre. Ha litt finhakket persille over i sausen og hell den over blåskjellene. 

Server med et deilig brød til. 

Syyyk DIGG!! 

Alenetid

Hæ? Hva er det?

Jo, det er akkurat det jeg har hatt med min kjære Otilie i dag morges. Og i natt. Jeg trur nesten Otilie har litt ekstra behov for alenetid om dagen, og som tvilling er ikke det lett å få til. Så to netter på rad nå har hun våknet, jeg setter meg opp i sprinkelsengen når jentene våkner og hun har vært så utrolig kosete, det finnes virkelig ikke noe som er bedre. I dag våknet hun også nesten to timer før Olivia, så vi har hatt en veldig rolig og koselig morgen sammen. 

Alenetid er virkelig noe jeg skulle ønske det var mer av, i hvertfall nå om dagen som jentene har begynt å bli sjalu på hverandre om jeg setter meg ned med bare en av de. De trur jo ikke at jeg har plass til begge to på fanget, så da blir det litt knuffing og dytting om mamma. 

Forskjellen mellom alenetid og to barn samtidig er veldig stor. Jeg føler at alt går veldig fort, men rolig på samme tid. Det høres kanskje rart ut, men det er logisk. Å skifte på en er jo halvparten av jobben og tiden det tar å skifte på to, men det virker så mye roligere fordi jeg da kan fokusere på bare en uten at den som ikke blir skiftet på blir sutrete fordi jeg ikke kan bære henne samtidig. 
Når jeg skal forflytte oss i huset kan jeg bare ta den ene på hofte og rusle. Jeg er jo veldig vandt med å bære begge jentene samtidig, så det er ikke noe jeg tenker over at er vaskelig når jeg gjør det, men jeg legger veldig godt merke til hvor lettvindt det er å bære bare et barn av gangen når jeg gjør det. Da kan man jo faktisk gjøre det utroligste med den armen som er ledig selv om man bærer barnet, hehe – slike ting er uvandt for meg. Jeg har jo bare to armer, så holder jeg et barn med hver arm går det ikke ann å få gjort noe særlig mer.  
I tillegg så kommer jo fokuset til jentene mye mer på meg, de er jo utrolig glad i hverandre og leker veldig godt sammen – noe som er fantastisk fint, men det er klart det er kos å få litt ekstra oppmerksomhet om jeg kan få det ^^, 


Dere får ha en nydelig helg 🙂 Vi skal ut å nyte det fine været før regnet kommer igjen 🙂 

Pappa ??

Sier de. Dag inn og dag ut, det er uten tvil det mest brukte ordet deres. De siste dagene har det vært traktorer på jordet, “pa-pa” sier de og peker ut mot lyden av brummingen til traktoren. De ser forhåpningsfullt opp på meg og spør en gang til “pappa?”. Tonen går alltid et hakk opp på slutten av ordet pappa som tydelig gir et uttrykk av at de håper det er han, men lurer på samme tid. “Nei, det er ikke pappa, pappa er på jobb” svarer jeg. 

Et par hundre meter fra gården ligger det et varelager, lastebil på lastebil kjører forbi: “pa- PA?” spør de og peker mot andre siden av huset, den siden veien ligger på. “Nei, jenter. Det er ikke pappa, pappa er på jobb” svarer jeg. Fortumlet går de rundt i huset og roper på pappa, kanskje de trur han dukker opp om de leter godt eller roper høyt nok. “nei, jenter, det er ikke pappa, pappa er på jobb – men mamma er her”

Som om det skulle være godt nok, de ser på meg, smiler og rister på hode på samme tid, så snur de ryggen til og marsjerer vidre “pappa” “pappa”.

Det er ikke bare bare å være så liten når man er så glad i pappaen sin, det fungerer dårlig å prøve å forklare de at pappa har mye å gjøre i firmaet og at han ikke har en 7 – 15:30 jobb. Eller, det er jo egentlig det han har, men i terioen kan den vel heller kalles en 7-19 jobb om man skal treffe gjennomsnittet. I hvertfall er det vanskelig å forstå etter en lang sommerferie med pappa tilgjengelig hele tiden.

Men en dag, om ganske lenge vil dere forstå, og dere vil være stolte av å ha en pappa som jobber så hardt. Beundre han for at han står opp hver morgen før 7 for å starte enda en dag med alt for mange timer på jobb, uten å klage et sekund. Dere kommer til å høre han gjennta denne setningen “lørdag er en jobbedag, det er bare søndag som er rød”

Jepp, jenter, dere er stucked med mammaen deres. Hun er ganske sliten etter en hel dag alene med dere to, men hun er også veldig tilfreds og lykkelig over hvert minutt hun får ha sammen med dere.  

“Takk for i dag, jenter. Drøm søtt”

Nok å gjøre!

Hvor det blir av ukene vet sannerlig ikke jeg. I dag er det torsdag allerede. Helgen nærer seg med andre ord med stormskritt. Torsdag er vaskedag for min del og jeg synes jeg har vært riktig så flink i dag. Kjøkkenet er ryddig og rent, klæsvaska er tatt, og soverommet til jentene er ryddig og rent, samt at jeg har sorter rot og skrot. Men jeg må le, selv om jeg har stått med hodet i vaskebøtte nå i to timer, ser resten av huset ut som noen har lagt igjen en bombe. Den bomba heter Otilie og Olivia. De var ivrige med å hjelpe til med litt rydding da jeg staret, men det er vist begrenset hvor gøy det er i lengden, så jeg lot de være alene i første etaskje mens jeg fikk støvsuget og vasket gulv i andre etasje. 

Som mamma forstår man at når den hjertelige latteren kommer så er det gjerne noen hyss på gang. Riktig nok. Skohylla vår er en favoritt om dagen, de skal sitte på den. Det betyr at alle skoene først må ned av hyllen, før de klatrer opp og ler av hverandre. Nå har jeg sko på kjøkkenet og i stua blandet med alle lekene til jentene. Haha. 

Jeg er i hvertfall ikke redd for å ha for lite å gjøre med to barn i hus. Jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen – jeg fatter ikke hvordan småbarnsfamilier klarer å ha hele huset ryddig på en og samme tid. Noen som har noen tips?? 


Jentene er vel plassert i sengene sine for dagluren i deilig nyvasket satengsengetøy. Åh, nå kjente jeg at jeg ante et snev av misunnelse, for jeg må fortsette ryddingen. 

Tapasrett eller bare en rask snacks

Når mine venner og jeg samles, er det ikke så rent sjeldent vi kjører i gang litt tapas til mat. Dette er jo virkelig den perfekte matrett fordi alle kan ta med en eller to små retter hver. 

Det blir gjerne slik at man får sine favoritt-retter som man alltid tar meg, og jeg tenkte jeg kunne dele min favoritt tapasrett med dere – den faller alltid i smak. Retten er veldig rask og enkel å lage, i dag ble det kveldsmaten min. 

Tapasrett: Tomat og Mozzarella.

Ingredienser:

 1. tomat
 2. fersk mozzarella 
 3. rødløk
 4. olivenolje
 5. balsamique
 6. frisk basillikum 
 7. salt & pepper

Bland sammen 1 del balsamique og 2 deler olje. Eks: 1 ts balsamique og 2 ts olje
Ha litt fikhakket rødløk og basillikum i oljen
Og en liten klype salt og pepper
Bland det hele sammen 

Del opp tomat og mozzarella og legg det lagvis. 
Hell over oljeblandingen før servering. 

Naam, det er bare så godt. 

Ha du en enkel og rask tapasrett du liker å lage? Del den gjerne i kommentarfeltet 

Mannen i sin sannhet

Jeg er ei typisk jentete jente, som elsker å sette seg ned en fredagskveld med en romantisk film på TV. Disse filmene klarer det hver gang, de trolbinder oss (jentene) inn i filmen med denne kjekkasen av en skuespiller. Han er ikke bare møkk deilig med muskeler og tatoveringer på rett sted. Neida, han er også den “mest romantiske” i denne verden. Hver eneste gang så får han sagt de rette ordene i det rette øyeblikk. Og bak tvskjermen sitter vi jentene oppløst i tårer over at paret ble sammen til slutt. Haha, hver gang. 

Jeg lurer litt på hvorfor det er slik, hvorfor vi elsker slike filmer mener jeg. Det er jo ikke akkurat slik at dette er i nærheten av virkeligheten, er det vel? Finnes egentlig disse guttene som er fremstilt for oss jenter som en hallelujamann for kvinnen – drit kjekk, tøff, kul, rik og på sammetid så romatisk? 

Jeg ler litt for meg selv, nei – det er jo ikke slik guttene er. Det er slik vi jentener skulle ønske de var, og blir sittende igjen med et lite håp om; skulle ønske han var litt mer som på film. 

Dette er slik vi skulle ønske at en hver gutt var: 

 1. Når vi blir lei oss for noe, vil vi at de skal trykke oss hardt inntil den maskuline kroppen og spøre hva det er
 2. Når vi lurer på hva de tenker på, ønsker vi at de skal svare noe vakkert, som jeg tenkte bare på hvor vakker du er
 3. Når vi prøver å snakke om noe, vil vi at de skal sette seg ned, lytte og svare. Det holder ikke at de sier ja, og nei. Vi vil at de skal utrykke følelser og sette ord på dem
 4. Når vi krangler, vil vi snakke om det og bli venner igjen før vi legger oss for kvelden 
 5. Når vi sier at det ikke er noe, så vil vi at de skal spørre igjen og mase til vi sier hva det er
 6. Når vi blir skikkelig sinte og går, er det egentlig bare en ting vi ønsker å oppnå – at han kommer etter! 

Dette er slik gutten på gata egentlig er: 

 1. Når vi blir lei oss, er det best å ta avstand, sipping er noe vi gjør uansett. Bare se på oss når vi ser på en romatisk film, vi sipper. Så at vi er lei oss er nok ikke noen big deal. 
 2. Når vi lurer på hva de tenker på, kikker de bort på oss og sier, jeg tenker ikke på noe
 3. Når vi prøver å snakke om noe, setter vi guttene i deres verste situsjon. De hater det, og følelser slik vi ser på dem, det er det bare vi som har. En gutt tenker annerledes, så det de sier oppfattes ofte som feil og fører til større problemer. 
 4. Når vi krangler og ønsker å snakke om det for å bli venner igjen, er den beste konklusjonen til en mann; å sove på det, så er det bra i morgen tidlig. 
 5. Når vi sier at det ikke er noe, nei da er det vel ikke det, hvorfor skal det da være nødvendig å mase noe mer om det, kanskje hun har pms. 
 6. Når vi blir skikkelig sinte og går, er det best å la de være i fred. 

Jepp, vi er så forskjellige. Så svaret er ganske klart, disse mannlige hovedrollene er skrevet av kvinner. De er skrevet for å fange våre føleleser, for følelser det liker vi det. Vi elsker det, vi bare skjønner ikke at det er en jentegreie. 

En mann er en mann.

 

Klær overalt!

HJEEELP!!! 

Haha.. Hele dagen min har gått med til klær! Skal jeg gi dere et tips: ALDRI bruk et soverom som klesskap.. 
Det har vi gjort, alle klærne måtte flyttes fra soverommene da de ble pusset opp, i starten lå klærne i brettede hauger, men etter relativt kort tid endte det hele opp som et rom med en stooor haug av klær. Helt umulig å finne frem til noe som helst, og problemet ble utsatt..

Men nå som det er VM i heste sport kan jeg like gjerne brette tøy samtidig som jeg ser på tv! Endelig kan jeg se lyset i tunellen på et ryddig rom igjen, og de tomme skapene oppe kan fylles med klærne. Bhaa.. 

Så hvis dere lurte på hvordan stua mi ser ut nå så er det SLIK!! Mamma MIA.. 

Phu, trur jeg trenger litt luft.. Stallen neste, er jo proppet med inspirasjon etter dressuren på TV i dag. Rotet stikker ikke fra meg. 

 

VM Heste Sport

Da var en ny uke allerede godt i gang. Jeg var så trøtt i dag tidlig at jeg ikke orket å bry meg om vekkeklokken 07:30, skudde den av og sov til jentene våknet 09:30. Det føltes veldig godt der og da, men jeg må innrømme at jeg egentlig hater å sove så lenge, for jeg mister så mye av dagen. Morgentimene er så gull verdt, jeg har normalt et par timer for meg selv før jentene står opp og da får jeg gjort unna litt husjobb og datajobb før dagen med to små setter i gang. Vi var ikke ferdig med frokosten før klokken nesten var 11 siden vi koset oss litt ekstra med egg og bær.

Klokken 11 måtte selsagt TV på – det er jo VM i heste sport. Og flaks for meg (eller til BT’s frykt) ser det ut til at vi kommer til å få to herlige hestejenter ^^,  

sHjYAZjxvy

Farmora til jentene kom også med boller, så det ble virkelig en god start på uka for store og små. Nå er det daglurtid og jeg er nødt til å få gjort noe fornufting. 

Titter nok innom bloggen senere i dag. 

Enn så lenge, ha en fin start på uken 🙂

TOPP – Syoppskrift

God lørdag mine venner. 

Jeg er som normalt alene med jentene da mann i hus jobber 😛 Jentene tar dagluren nå så jeg tenkte at jeg kunne bruke tiden min til å vise en fremgangsmåte på toppene jentene har på seg på bildene under. Jeg hadde litt tid til overs i går før jentene våknet fra dagluren, så jeg rasket meg med å sy sammen to topper til vi skulle bort på besøk. Det tok meg under en time fra jeg fant frem stoffet til jeg var ferdig med disse to toppene. De er utrolig søte, og VELDIG enkle å sy. 

Stoffene er fra Stoff og Stil – 100% bomull. Bukse fra newbie-serien til Kappahl

Her har jeg tegnt opp en skisse til mønsteret. Det er veldig enkelt. Du tegner opp fremdelen og bakdelen som på bilde, om du trenger hjelp til å vite hvor stor du må tegne den kan du finne en genser eller en bluse du har fra før for å se ca – størrelsen. Disse kan godt være litt gode å vide, så bedre å tegne den litt for stor enn litt for liten. Den lille sorte mønsterdelen er armene, og det er viktig at det som er merket med blått er like langt. 

Slik syr du det hele sammen: 

 1. Legg armhulen på fremdelen mot armhulen på ermet sammen (rette mot rette) – Sy. Gjør dette på begge sider så armene henger fast i fremdelen. Sy bakdel fast i ermene på samme måte. 
 2. Finn frem et strykejern og brett delen (ut mot arm) to ganger inn slik at klippesømmen gjemmes, stryk over og sy en søm så du fester bretten. Det blir da sømmen du ser i bunn av ermene på bildet under.

 1. Legg toppen med vrangen ut, og sy sidesømmene fra ermet til bunn. Nå ser du at du nesten er ferdig. 
 2. Brett bunnen på samme måte som armene. To ganger inn slik at klippesømmen gjemmes (ca 0,5 – 1 cm per brett) Sy langs hele sømmen så den sitter fast (Dette blir den sømmen du ser på bilden under i bunn av toppen)

 1. Så gjør du det samme i halsåpningen. To bretter inn og sy rundt, la det stå åpent et par cm. Fest en sikkerhetsnål på en strikk og tre den igjennom halssømmen du nettopp sydde. Stram til etter ønsket åpning – legg strikkendene oppå hverandre og sy et par sømmer over slik at den holder seg. Så syr du igjen de to cm du lot stå åpen for å tre inn strikken. 

FERDIG 🙂 

Ha en super helg!