Forskjellen gir meg tårer i øyene

Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne! For snart ett år siden delte jeg et innlegg om SkinRepair, der jeg viste mitt hudproblem. Det var en stor barriere å vise fram sannheten, men da det var gjort kjente jeg stoltheten over at jeg turte.

/ Annonse /


31.10.16 / 22.01.16

I 9 år – NI ÅR – har jeg vært så plaget av acne på ryggen at det har vært vondt å lene den inntil rygglener på stoler. Aller verst var det i tenårene, men bildet over til høyre tok jeg 22. januar 2015, nesten 25 år gammel. Bilde over til venstre tok jeg i dag, ni og en halv måned senere. Dette er en fullstendig uredigert sannhet, og jeg er visst litt blekere i januar enn i oktober. Jeg vet at jeg har fått kontroll over hudproblemet og at huden min har blitt så ufattelig mye bedre, men å se forskjellen satt opp i mot hverandre får det til å gå frysninger igjennom meg.
X-antall styrketimer har også gjort seg synlig. 

– YES! –

Jeg har i mellom de to bildene fått profesjonell behandlig hos hudlege, dessverre for meg fikk jeg ikke den behandligen jeg trengte før jeg hadde slitt med acne i 9 år. Jeg har følt meg som rene forsøkskaninen innen acneprodukter, alt i fra kremer, tabletter til p-piller. 

Selv ansiktet er fri for de vonde utbruddene! Det umulige var altså mulig. 
Jeg klarer så vidt å sette ord på hvordan det er å – etter ni år – få kontrolll over huden, noe jeg ikke trodde var mulig. Men det er en setning som står i hodet på meg og det er – Jeg kan ha åpen rygg i brudekjolen! Jeg han ha åpen rygg!! – og så får jeg tårer i øynene igjen. 

I tillegg til behandlig hos hudlege har jeg tatt SkinRepair, et kosttilskudd som inneholder ulike virkestoffer som huden trenger for å fornye seg og holde seg ved like.  Jeg har stor tro på at behandlinger fungerer bedre om behandlingen skjer innen i fra og ut, for det helper lite å tørke ut en kvise med tannkrem eller en reseptbelagt salve, om kilden til problemet ligger et helt annet sted. 
“Vi er hva vi spiser”, viste seg også svært godt i min hud, alkohol og fet mat ga meg enda flere kviser. Hormoner spilte også i stor grad inn, og da var det lite en savle kunne gjøre for meg, annet enn å koste penger, gi meg svie og ødelegge sengetøy og håndklær. 

Et kosttilskudd kan være med på å gi deg de rette ingrediensene for å optimalisere enn sunn helse, men et kosttilskudd skal ikke være en erstatning for en variert kost, ei heller er kosttilskudd en behandlig. Ved problemer slik jeg hadde så kreves det profesjonell hjelp over tid. 

Nå har det snart gått tre måneder siden avsluttende behandlig hos hudlegen, så det viktige for meg nå, er å kunne opprettholde hudens balanse. Det er noe jeg gjør ved å ta SkinRepair daglig.

Ved å ta SkinRepair daglig vet jeg at huden får de byggeklossene den trenger for å opprettholde en normal hud. For meg som har slitt med acne i så mange år, er det nesten en selvfølge at jeg vil legge opp til et optimalt næringsinntak for hudens byggeklosser. 

Hvis du ønsker å lese mer om kosttilskuddet SkinRepair, eller om du ønsker å bestille det hjem, så gjør du det her! 

PS: Ved å bestille blir du abonnent, men det er ingen binding. Abonnemetet kan sies opp ved å kontakte kundeservice på telefon eller e-post. Kampanjepris gjelder kun første levering. Det er 30 dagers åpent kjøp.


– Speiltvillingene på Facebook – 

Takk for alt Lille Hero

I dag slapp jeg ut en skrik da jeg åpnet døren til kaninrommet. Lille Hero lå utstrakt på gulvet – livløs. 4 uker og 3 dager fikk vi oppleve sammen med den spesielle kaninenungen vår. Det var så ufattelig trist å finne han slik at jeg med det samme ramset opp alle mulige feil jeg kunne hatt gjort, men jeg må nok bare forstå at Lille Hero levde på lånt tid allerede. Han holdt på å dø tre ganger etter han ble født, den fjerde gangen rakk jeg ikke fram i tidet. Jeg var siste gang å så til gjengen og lot alle sammen die av mor klokken 01:00 i natt. Da hoppet han rundt, diet og drakk vann – altså var det ingenting som skulle tilsi at han skulle gå bort fra oss denne natten. 

Men 4 ukers alder er samtidig en utfordrene alder for kaninunger, det er nå magen skal tilvennes ny mat, de spiser kraftfor og tygger høy, alle tarmbakteriene må de få fra mor og hennes avføring, og får de ikke riktig tarmflora kan det gå riktig så galt. For Lille Hero som antagelig alltid har hatt problemer med å ta til seg næring, ble dette en for stor påkjenning, og i natt sa den lille kroppen stopp. 

Han var ikke større enn en tredjedel av sine søken, han var underutviklet og hadde ikke fått all pelsen sin som de andre. Men han var vår alles favoritt, så denne morgen ble vi møtt med en forferdelig trist opplevese. 

“Men vi vil jo ha en Liten Hero!” sa jentene trist da de fikk klappe den livløse kroppen en siste gang. 

Nå vet jeg ikke om hjertet mitt orker å miste flere kaninunger, vi startet med 7 søte små og har nå bare 5 igjen. Dødsfallene på de to kaninungen har skjedd så brått at det er skummelt, ingen forvarsler før det er for sent.. 

Dette gjør vondt, men vi får se framover og kose oss med de fem kaninbarna som lever, og jeg må nok innse at vi er heldige til tross for at vi har mistet to. For slik som gjengen vår ble født til verden, så ville ingen hatt overlevd om det ikke var for iherdisk overvåkning, mating og stell fra oss.

Tjukke Mann


Trampe


Bell


Bruno


Petter Sprett 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Pumkin med utskjæringer

– Litt annerledes – 

På grunn av tekniske problemer i Nettavisen er jeg litt sent på ballen i dag, beklager det! 


Nå er det ikke mange dagene igjen til halloween, og da er det klart at gresskarene må hjem i hus. I fjor skjærte jeg ut det mer klassiske halloween-gresskaret (det kan du se her), som både hadde skumle øyne, og hoggtenner. Siden jeg liker å prøve ut litt nye ting, valgte jeg derfor å lage noen ganske ulike utskjæringer på gresskarene mine i år, med en helt ny og morsom teknikk. 

Så i år ble de langt i fra skumle, men veldig dekorative. 

Alt du trenger for å lage gresskar litt mindre skumle er:

  • Målebånd
  • linjal
  • penn
  • drill 
  • borr i ulike størrelser

Og da er det bare å sette i gang. 

Skjær av topplokket og skrap ut innmat. 

Av innmaten kan du jo lage dagens middag, eller kanskje lunsj? Vi smakte på gresskarsuppe for første gang i år, og jentene spiste mer enn jeg har sett de gjøre på to år. 5 ganger øset jeg suppe opp i tallerknene dems – FEM GANGER! 

Så tilbake til utskjæringen. Jeg har jeg lagt målemåndet rundt midten av gresskaret for å måle opp lik avstand mellom hullene mine. 

Når mellomrommene er markert, har jeg brukt en linjal for å måle lik høyde over bordet på hvert hull. Jeg har stikket ut et lite hull med pennen for å lett se hvor jeg skal borre. 

Og så kommer den morsomme delen, nemlig å borre ut hull. 

Husk at det kun er fantasien som setter grenser! 

Når man er fornøyd med resultatet er det bare å tenne opp noen lys som gir gresskarene magi ! 

God helg! 


– Speiltvillingene på Facebook – 

DIY prosjekt i kaninhagen

Endelig, har de to guttene våre kommet ut i utehagen igjen. På grunn av bånding (bli venn fase) har vi måtte flytte de to rampene til et annet sted enn der Kløver allerede har makert sitt territoriet. Etter fire dager har de to kanineneguttene blitt kompiser, ikke helt uten knuffing og krangling, med det er ikke uvanlig for å finne sin plass på rangstigen. 

Siden vi nå har en ganske stor gjeng, satte jeg i gang med et lite kaninprosjekt i går. Nemlig å lage krypinn til flere. Jeg målte og tegnet opp en løsning som ville utnytte plassen godt. Fem nye krypinn har nå fått plass i kaninparadiset, så det blir spennende til våren om vi får hele gjengen til å bånde og bo sammen i harmoni. 

I tillegg til kaninhuler, har jeg også raket på jord rundt kantene av kanininnheiningen. Der hadde vi gravd vekk jorden for å få sikret kanten, men til sommeren, så gleder vi oss til at hele hagen blir grønn av gress. 

De to guttene våre, syntes det var på høy tid å komme seg ut i hagen igjen! Og for en glede de viste ved å få gress under føttene og nok plass til å springe, hoppe og sprelle på. Biffen er litt på utforskeren, men selv han så ut til å storkose seg glugg. 

Tyra skulle også ønske hun kunne vært en kanin, men med sine 35 kg får hun være på utsiden så ikke leken blir for voldsom. 


– Speiltvillingene på Facebook – 
 

Låve-date da!

Ungene har sovnet, onsdager er gode sånn sett, etter en time med full gass på turn er det lite igjen når de små omsider treffer hodeputen. 
Så nå er det snart klart for date night, med mannen. Vel min fremtidige mann – mer korrekt; min mann om 8 måneder og 15 dager! 

Og gjett om vi skal være romlemantiske! BT er på butikken og kjøper kjeks, bare fordi vi var litt småsultne, ikke nok til å ta en brødskive, men ikke gale nok til å gå bananas med sjokoladepudding heller – Du vet, “kveldsfysen” som vi kaller det. Jeg skal hoppe inn i ulltøyet og dra på meg lua. Så skal vi hånd i hånd, eller med sag og skruer i henda, gå fra huset og ut i låven. 

For i kveld skal vi ha date night i verkstedet. 

På en romantisk restaurant, eller i verkstedet – samme det vel! Det som betyr noe; var øynene som glitret og smilet som ble hengene da jeg sa at min plan også var å henge i verkstedet denne sene kvelden <3 

BKviQUwgP0s

All you need is LÅVE  <3 


– Speiltvillingene på Facebook – 
 

Vinn en klokke fra Daniel Wellington

/ Annonse /

I dag kjører jeg i gang en konkurranse, der du kan vinne akkurat den klokken du ønsker deg fra Daniel Wellington! Er en av klokkene fra den nye kolleksjonen en favoritt, eller har du øynene for en av de andre?

Gå til mitt forrige Daniel Wellington – innlegg for å delta i trekningen. 

Alt du trenger å gjøre er å slenge igjen en kommentar i det innlegget hvor du forteller meg hvilken klokken du ønsker deg. Husk å legge igjen mailadressen din i feltet for det slik at jeg kan kontakte deg dersom du vinner. Mailadressen blir da skjult for andre, med unntak av meg. 

Konkurransen avsluttes søndag 30.oktober. 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Halloween DIY med barna

I dag våknet jeg opp på sofaen godt inntullet i dynen, det var blitt lyst rundt meg, så det tok litt tid før hjernen klarte å summe seg til hva som var skjedd. Klokken var halv 9, og på sofaen sov to jenter til. Vi sover aldri til halv ni. Åh, ja, sånn var det. Våkennatt! 

Det kom til et punkt i natt da jeg fant ut at det var bedre å gå ned og sovne til en tegnefilm sammen med datteren min enn å holde de to andre i huset våkene resten av natten. Da pappaen dro på jobb kom datter nummer to også ned og sovnet igjen hun også. Så da vi trøtte og omtåket våknet halv ni fant jeg ut at det antageligvis var til det beste for alle at jentene ble hjemme fra barnehagen. 

Som aktivitet for dagen har jentene og jeg laget spøkelser, for det er jo ikke mange dagene til Halloween. Denne aktiviteten er veldig enkel, så derfor er den perfekt å gjøre sammen med ungene. 

Alt du trenger er: 

Flasker, lim (enten dette fra panduro, eller vanlig flytende trelim), isoporkuler og gasbind. 

Slik lager du spøkelser

Bland 50/50 lim og vann i en bolle.
Sett isoporkulene oppå flaskene uten kork. 
Klipp opp remser med gasbind, og dypp de gjennomvåte i lim- og vannblandingen. Vri de opp, og heng de over isoporkulen. 
Vi brukte 4 strimler i litt forskjellig størrelse til spøkelsene våre. 

Når spøkelsene er tørre fjerner du flaskene. Tegn gjerne på øyne og en munn og med en nål med tråd på kan du feste en tråd til hodene og henge de opp. 

Enkelt, raskt og kult! 

Se flere av mine DIY-prosjekter her! 
Og nå som julen nærmer seg: Sjekk ut DIY – julekalenderene om du har lyst til det HER


– Speiltvillingene på Facebook – 

Dønn ærlig og helt uten filter

Treårsalderen! Finnes det egentlig noe mer sjarmerende enn det? Setningene begynner å renne ut av munnene deres, og hukommelsen begynner virkelig å få grep på livets hendelser. Det er kanskje ikke så lett å huske hva man gjorde i går bestandig for en tre-åring, men plutselig gjennforteller de en liten historie som skjedde et halvt år og ett år tidligere – gjerne helt ut av kontekst. 


Jeg håndhilste på den fremmede damen, der vi presenterte oss selv med navn. Med meg hadde jeg mine to prinsesser på slep. 

“Mamma..” nærmest hvisket min ene datter, mens hun dro meg i jakken og fortsatte: “hva heter damen?”. Takk for det! Jeg husker ikke hva hun sa, Trine, Tine? Eh.. Neei. “Når du lurer på hva noen heter, så kan du faktisk spørre dem” svarte jeg lettet over å ha kommet på et svar, raskt nok til å skjule mitt glemsomme jeg, der sannheten var at navnet like herlig hadde forsvunnet fra hjernebarken i det det ble fortalt. 

“Hva heter du?” hvisket hun inn i armen min. “Du må nok snakke litt høyere”. “Hva heter du?” Spurte hun igjen, denne gangen med en klar og tydelig stemme. “Jeg heter Cecilie”. Trine, Tine! Er det mulig hjerne?!.. 

Og da var det i gang. De første fraser var utvekslet, og sjenansen forsvant.. 

“Hvor er vennene dine?” spurte min datter, “vennene mine? Vel de er nok i hjemmene sine kanskje!” svarte hun litt forstyrret over det merkelige spørsmålet. “Hun er min venn, og søster da!” Sa hun og pekte på sitt speilbildet av en søster. 
“Den ene kaninen vår, døde, den var syk i rumpa! Nei, i magen, men vi så det i rumpa!” Fortalte hun. “Åh, uff da. Det var synd!” 
“Ja, den døde. Så pappa, og jeg og søster.. vi gravde den ned i hagen!” “Men det var fint” 
“Mamma var også syk. Hun kastet opp og kastet opp. Ikke i bøtta da, men i DOEN!” Cecilie dro automatisk blikket opp til mitt. Jeg smilte et unnskyldene smil tilbake: “Eh, ja. Jeg hadde omgangsyken … For noen uker siden.” 


Treårsalderen ja! Det er bare å holde seg fast, for man vet aldri hva som renner ut av munnen deres når de først åpner dem. Som da vi var på et stort offentlig toalett på kjøpesenteret Nordbyen i Sverige da hun høylytt sa: 

“Mamma! Du har hår på tissen, sånn som farmor!” “Eeh, ja! Alle voksene får det..” 


 


/Noen ting var lettere før de små munnene fikk snakkediaré.. 

– Speiltvillingene på Facebook – 

Nytt familiemedlem

Processed with VSCO with lv03 preset

Neida, jeg har ikke blitt gal! Jeg har bare kjøpt en kanin til.. Si hei til Biffen! 

Nå er det nok mange som lurer på hva vi skal med enda en kanin, kanskje ikke veldig rart siden vi allerede har noen, eller la meg si 8. Dessverre så mistet vi en kaninunge på fredagen. Den ble syk og livet sto ikke til å redde selv med veterinærassistanse. I går hadde jentene og pappaen begravelse for den lille ute i hagen, så vi kan minnes den i lang tid. Overraskende kanskje så var det ikke Hero, han er seig som en karamell! Kaninungen som døde var Minni, den hvite med røde øyne. 

Årsaken til enda en kanin er så klart ikke dødsfallet av den ene ungen. Vi har måtte skaffe oss en venn til Kløver som har stått alene i den store kaningården. Da kaninkullet ble født måtte vi flytte kaninmor og ungene inn. Siden det nå bare blir kaldere ute, får vi ikke satt gjengen inne ut i kaningården før våren og varmen kommer, naturlig nok fordi de ikke legger vinterpels inne i varmen. 

Biffen har vi adoptert fra dyrebeskyttelsen, og jeg var aldri i tvil på hvor jeg skulle finne vår nye kanin. Jeg la ut en melding om at vi ønsket oss en til kanin på noen kaninsider, og det skremte meg hvor vanvittig mange kaniner som desperat trengte nye hjem. Ved å velge fra dyrebeskyttelsen, vet jeg i hvert fall at vi støtter en god sak og at vi gjør det mulig for dyrebeskyttelsen å hjelpe enda flere dyr i nød. 

Vi tror og håper at vi kan gi Biffen et verdifullt liv her på gården vår, og i dette øyeblikk holder vi på med båndingen av Kløver og Biffen, som vi håper kan bli to gode venner. 

Velkommen til ditt evige hjem, Biffen! 


– Speiltvillingene på Facebook – 
 

Say yes to the dress !


 
Sammen med mine to forlovere og mamma har jeg i dag prøvd brudekjoler, mange brudekjoler! – Hvordan velger man egentlig? Aldri før har jeg følt meg så mye som en ekte prinsesse! For en opplevelse det er å kle seg inn i disse magiske kjolene som bærer så mange følelser med seg. 

Det ble ingen “YES” på meg i dag, for til tross for at jeg forelsket meg i flere, var det ingen kjoler som traff meg 100 % i hjertet. Jeg kom vel fram til at jeg måtte sette sammen flere modeller for å få kjolen i mitt liv. 

Men en ting har jeg funnet ut, og blitt helt sikker på. Jeg vet hvordan kjolen min ikke skal se ut, for nå vet jeg med sikkerhet hvordan den skal se ut – Og den blir så magisk i mine øyne, at den gir meg klump i halsen og et dusin sommerfugler i magen <3 


– Speiltvillingene på Facebook –