Når ett mål er nådd, setter vi nye!

Det har gått 10 år siden mamma poengterte at jeg stadig tok med meg tingene mine ut fra hjemme og bort til en gård noen kilometer unna, ting som aldri kom hjem igjen. Noen egentlig flyttedato fant aldri sted, men jeg skjønte vel at jeg hørte hjemme ett annet sted enn i huset jeg hadde tilbragt mine første 20 år i.

Det hele startet i et lite hus på en fantastisk tomt, Bjørn Tore hadde kjøpt gården allerede som 18 åring, men flyttet ikke inn før han var nærmere 22 år. Et halvt år senere bodde han her med Rottweileren Tyra, og den nye dama Stine, eller meg da.

Det har vært mange av de stundene der vi har sett på hverandre i håpløse situasjoner som har fulgt med det å bo i et hus i så elendig forfatning. Jeg har tatt ut stivfrosne klær fra tørketrommelen, vi har byttet ut oppvaskmaskin på oppvaskmaskin etter musespiste ledninger, vi har strødd mel på gulvet i hele huset, for å finne ut hvor rottene kom seg inn og raserte kjøkkenet om nettene. Vi har fått flis i føttene på grunn av slitte gamle tregulv. Vi har fryst og som vi har fryst. BT har vært eneste år sittet med kjeledressen på i krypkjelleren og tint vannrør.

Jeg er glad vi alltid har hatt evnen til å se potensialet i hva vi har hatt, og ikke fokusert på det negative, det ville nok knekt oss raskt, for ikke bare hadde vi et hus i dårlig forfatning, vi hadde også en gigantisk låve som sårt trengte kjærlighet, og en tomt så stor at det kreves pågangsmot for å holde den ved like. Vi klarte jo også å bli tobarnsforeldre litt raskere enn planlagt da tvillingjentene kom til verden knappe to år etter vi ble sammen.

Vi har valgt bort prioriteringer som reiser, og andre kostbare goder, for oss har målet vært å spare penger, nedbetale lån, jobbe hardt, og tilslutt oppnå drømmen vi hele veien har hatt for denne gården.

Vi pusset faktisk opp det lille gråblå huset vårt, i alle fall til en viss grad. Vi klattet på med maling, bygde en ny platting og pusset opp hele innsiden til en rimelig penge. Det var nødvendig for å kunne trives som en familie, og det vi kanskje ikke visste da vi prøvde oss fram med snekring og maling, var at det senere skulle gi oss troen på hvor mye vi kunne få til selv den dagen vi startet å bygge et nytt hus på gården.

Året før vi startet på huset fikk låven en god makeover. Hele 250 liter maling gikk med, og en del råtne planker ble byttet ut med nye. Vi samlet inn til dugnad, ba alt av venner og familie vi hadde og servert pølser, brus og kaffe til alle som stilte opp. Denne hjelpen var uvurdelig, og enormt sosialt hyggelig.

Målet om å nå husdrømmen er oppnådd, nå starter vi på neste mål – en ny hage!

I påsken forsvant det gamle huset, men dets historie vil forbli.
Alt vi en gang hadde av plen og hage er også borte, og nå er tiden inne for å få et sted å være utendørs igjen.

Hageplanen er så og si ferdig, men før vi setter i gang er det en ting jeg må vise – FØR BILDENE! Det er lite som i alle fall motiverer meg mer enn det å kunne se før og etter bilder. I dag er det en mindre inspirerende hage å vise fram, men det er slik det må være i starten av et nytt prosjekt.

 

Tips til de deiligste koseplaggene

Reklame | Ellos

Et siste klikk, og jeg kjenner et kikk av adrenalin igjennom årene! To nye kosedresser på vei fra Ellos! Jeg gleder meg så mye at det er flaut. Det er bare det at jeg ikke kan få nok! Kan ikke få nok kosedresser i livet mitt. De fyller skapet med komfort og glede! Jeg bare elsker det, rett og slett!

Det at kosedresser med matchende over og underdel, i løse vide stoffer skulle bli en trend er det beste som har skjedd det siste året. Jeansene ligger ubrukte i skapet i påvente av bedre tider, men fram til da er kosedressen uovervinnelig.

Annonselenke: beige overdel // beige underdel 

Kosedressene i skapet mitt, er alle sammen kjøpt på Ellos. De har det deiligste utvalg av det de kaller loungwear, og som jeg kalle koseklær. Hvis du ikke har sjekket det ut enda, kan jeg på mitt varmeste anbefale deg å ta en titt HER. 

Kosedressene går fort, men det kommer også inn nye modeller og farger hele tiden, så det er bare å glede seg til du får en hjem!

Med rabattkoden: 435410 får du 33% rabatt på dyreste vare, eller 5% ekstra rabatt om varen allerede er nedsatt. Rabattkoden gjelder i hele nettbutikken! 

Annonselenke: grønn overdel / grønn underdel 

Denne grønne kosedressen er fra Ellos sin egen kolleksjon, og det kommer i flere farger. Selv har jeg 3 ulike fargerkombinasjoner, fordi dette settet rett og slett er mitt favoritt antrekk på dager med hjemmekontor, og enda mer hjemmetid!

Sjekk ut hele loungewear serien inne hos ELLOS her.

Benytt deg gjerne av rabattkoden 435410 som gir 33% rabatt på dyreste vare, eller 5% ekstra rabatt på nedsatt vare.

 

Til ettertiden! Gratulerer med 8 års dagen

Gratulerer med dagen, mine to jenter som fyller 8 år i dag.
De befinner seg i en alder hvor livet handler om “her og nå”. Hvem kommer for å feire bursdagen deres, hvor mange pakker får de? Slik det alltid har vært, slik det skal være. Men så kommer den triste stemmen fram bak all iveren etter å ha ramset opp bursdagsønsker. “Blir bursdagen lik som i fjor?” 

13 måneder i et voksent liv er ikke lenge. 13 måneder i ett 8 år gammelt liv, er 1/8 del av tiden deres her på jorden.
Det kommer en dag, der alt dette er historie, for historie blir det, og mine barns barn kommer til å lære på skolen om da covid-19 herjet mellom kontinenter og landegrenser, og tok med seg milioner av liv. Allikevel kommer minner til å hviskes ut, og tanker vil forsvinne.

Derfor skriver jeg denne teksten, en tekst til ettertiden. En tekst som mine barn kan lese om 20 år, for å minnes tilbake til det som var. Til en tid som da vil virke like uvirkelig som den var utenkelig for halvannet år siden. 

For 13 måneder og en dag siden kom sjokkbeskjeden over det ganske land. Norge stenger ned! Skoler, barnehager, alt av idrettsaktiviteter, treningssentre, serveringssteder, frisører og alle butikker, med unntak av dagligvare, apotek og selvsagt vinmonopolet som fikk holde oppe. Nå lurer du som sitter å leser i framtiden kanskje på: Hvorfor måtte “selvsagt vinmonopolet” holde åpent? Det samme lurer jeg på, og svaret er vel så pinlig at det ikke trengs og nevnes. 

På 24 timer endret den Norske befolkningen seg fra å være sjenert høflige, til å bli griske egosentriske. Matvarene raste ut av butikkhyllene, og tro det eller ei, dopapir var omtrent ikke å oppdrive i en eneste butikk. Selv ikke her kan jeg svare dere på hvorfor, men at vi nordmenn er redd for ikke å få tørket oss bak etter dobesøk ble vi svar skyldige. 

Den viktigste beskjeden var: hold dere hjemme, ikke møt folk! 

Det virket helt banalt, men vi brettet opp ermene, og kjørte på med hjemmeskole og sosial distansering. Det skulle jo bare vare noen uker, til vi fikk kontroll over smitten..

Nå 13 måneder senere sitter vi her hjemme, og får nesten sjokk når vi ser mennesker klemme på TV. På butikken går alle med munnbind, og nåde deg om du setter noe i vrangstrupen på et offentlig sted. Et host kan jo bety at du er i ferd med smitte en hel skare av mennesker. 

Det har overrasket meg er hvor lett vi tilpasser oss. Vi har gått fra å være en nasjon som ser på munnbind som noe skummelt til å se på mennesker uten munnbind som noe mye verre. Vi kjenner et ubehag dersom et menneske steller seg for tett inntil, for vi er blitt trent opp til å holde hele to meters avstand til de vi møter. 

Jeg husker jeg ble usikker på om jeg i det hele tatt kunne hjelpe til da en kvinne med sin sønn falt i heisen i alpinbakken. Så sterk sitter allerede prinsippet om avstand i oss. 

Vi har gitt opp å drømme, for i det samfunnet begynner å lette på restriksjonene sprer smitten seg som er farsott og nye innstramninger følger med det samme.

Ord som kohort, og rødt nivå har blitt de mest dagligdagse ordne dere på 8 år bruker. 

Vi trodde at bakterier styrket immunforsvaret, nå desinfiserer vi alt og alle. 

Vi har glemt hva en fest er, og det virker nærmest utenkelig at vi skal kunne dekke et langbord igjen for å invitere venner og familie til festlige lag.

Siden pandemien rammer de eldste verst, tror jeg snart mine barn har glemt hvem sine 5 oldeforeldre er. De tørr vi ikke møte, livredde for å ta med oss smitte uten å vite. 

Vi sa alle i 2020: 2021 skal blir året vi igjen kan leve.

Viruset har til nå vært smartere enn oss, det muteres og smitter raskere, så beklager mine to barn som i dag fyller 8 år. Bursdagen deres blir på ingen måte hva dere hadde håpet på, men som mamma er jeg stolt, stolt over at dere fremdeles har troen på at det snart blir bedre..

..og gaver fikk vi heldigvis kjøpt på internett. 

Det blir bedre! 

 

 

 

 

Litt mer personlig

Reklame | fotoknudsen

Spør du meg, er noe av det vanskeligste med å flytte inn i nytt hus, å få det til å føles ut som hjemme, og ikke bare som et hjem. Nå har vi bodd i det nye huset i 5 måneder, og litt etter litt kjennes det ut som som vi begynner å høre hjemme her, men samtidig kan det allikevel kjennes ganske fremmed ut fremdeles. Akkurat som med et vennskap, det tar sin tid å bli kjent med alle sider.

Mye av det som gjør det vanskelig å få den “hjemme-følelsen” er nok fordi man starter med helt tomme rom. Det er mye plass som skal fylles og mange slette vegger som skaper ekko. Etter utallige timer med sparkling og pussing av vegger er det heller ikke så lett å få bilder opp på veggen, i frykt for at jeg om kort tid ser at jeg burde hengt bildene på en annen måte.

Etter litt tenketid og tips om at det finnes alternativer til spiker for å henge opp bilder har jeg bestilt noen av mine favorittbilder hos fotoknudsen, og er helt i ekstase over følelsen de personlige bilder har gitt meg i rommene de henger i.

Rabattkoden jeg har hos fotoknudsen kan du også benytte deg av, den er: APRILFIN, og gir 30% rabatt på alt av veggdekor og fotobøker. Rabattkoden er gyldig fram til 21.april. 

På soverommet vårt har jeg bestilt tre av bildene fra vår bryllupsdag på aluminiumsplate. Uvirkelig at det snart er 4 år siden vi giftet oss!

fotoknudsen har 5 ulike alternativer til veggdekor: lerret, skumplate, aluminiumsplate, pleksiglass og plakat som du kan plassere inn i rammer. De fem alternativene gir 5 veldig ulike uttrykk, og personlig har jeg falt veldig for aluminiumsplatene.

Bildene på aluminiumsplatene gir et veldig stilrent og stramt utrykk, samtidig som de henger så lekkert på veggen med den lille skyggen som danner seg bak bilde på grunn av den lille avstanden.

Bildene er enkle å henge opp med feste som er plassert på baksiden.

I stuen oppe fikk jeg også opp et par favorittbilder av ungene. Jeg virkelig bare elsker det!

Så for hver dag som går, og for hvert nye element vi kan fylle huset med kjenner jeg at det er her vi hører hjemme. Det kjennes godt!

Rabattkoden jeg har hos fotoknudsen kan du også benytte deg av, den er: APRILFIN, og gir 30% rabatt på alt av veggdekor og fotobøker. Rabattkoden er gyldig fram til 21.april. 

Sjekk ut fotoknudsen her