Tips: Perfekt motiv-overføring

Mens jeg jobbet meg i mellom motivene jeg har malt på sengene til mine barn, slo det meg at jeg kanskje satt på et tips som noen andre ikke vet om. Selv tenkte jeg at dette var allmennkunnskap, men da BT stilte meg spørsmål ved hva jeg gjorde forsto jeg at det kanskje bare er de som har vært glad i å sitte med en blyant i hånden under oppveksten som vet at bly smitter lett over, og at denne smittingen kan brukes til noe fornuftig annet enn å bli svart på tegnehånden. 

Så jeg tenkte å dele et tips på hvordan du enkelt kan overføre en tegning eller skrift til harde og flate bakgrunner. Med dette tipset kan du lage nydelige wall quotes billig og enkelt, eller sette grunnlag for andre motiver. 

Perfekt skrift på vegg, dør eller andre harde og flate overflater: 

Jeg har hele mitt liv elsket å ha en blyant i hånden, tegning var noe som fant interessen min i en svært ung alder.

Når det kommer til skrift derimot, klarer ikke lengre hendene mine å følge med. Jeg er kanskje over gjennomsnittet opptatt av resultatet, og det er svært lite som skal til for at jeg blir misfornøyd med det jeg utfører. Håndskriften min er ikke pen, så her trenger jeg hjelp om jeg skal bli fornøyd med sluttresultatet. Det kan du enkelt gjøre på denne måten: 

1: Finn en skrifttype på dataen din, blås opp skriften til ønsket størrelse. 
2: Legg et vanlig ark over skjermen, siden skjermen lyser ser du lett skriften i mellom arket. 
3: Tegn etter strekene på skriften. 

4: skroll deg ned i worddokumentet til du får en hvit bakgrunn på skjermen. Snu så arket ditt slik at du får skriften mot skjermen og tegn etter bokstavene en gang til. 
5: Når du har tegnet over en gang til får du skriften skrevet speilvendt. 

6: Så fester du arket med teip der du ønsker å ha skriften. Den speilvendte siden skal inn mot bakgrunnen og den rette skriften mot deg. 
7: Farg over alle strekene du har tegnet, bruk gjerne en annen farge slik at det er lett å se hvor du har tegnet over skriften. 
8: Fjern arket og vips så har du mal på bokstavene der du ønsker. Nå kan bokstavene fylles ut med tusj eller maling. 

Samme teknikk for motiver: 

Da jentene ønsket å ha en kanin på sengen sin, satte jeg meg ned å tegnet en kaninen slik jeg ønsket å ha den på sengen. Jeg kunne da bruke samme teknikk for å få en mal på sengen, det er ikke rom for å gjøre feil når motivet skal føres på det ferdige resultatet. Feilene kan gjøres på arket før det føres over på bakgrunnen og det blir enkelt å se hvor malingen skal legges for å få et fint sluttresultat.

Håper dette kan komme flere til nytte! 

Følg Speiltvillingene på Facebook – 

 

9 kommentarer

Siste innlegg