NY stue!

Denne helgen går det kun i oppussing. Vi malte hele stuen, vegger, tak og lister på tre kvelder etter at jentene ble lagt. Og nå legger vi gulv og nye gulvlister så støvet spruter.
Pappa var ledig denne helgen så sammen med kjæresten sin har de hatt jentene i dag slik at vi kunne vært mest mulig effektive. Nå er jentene hjemme og lagt i seng så da er det bare og fortsette når de sover. I morgen skal de ta en tur til morfar igjen, og leke der så vi forhåpentligvis klarer å bli ferdig.

Kjenner jeg er klar for å komme tilbake til normale leggetider etter 3. natten hvor klokken har bikket 2. I natt var Otilie veldig urolig også, så fra kl 4 var det lite søvn på meg. Heldigvis sto BT opp med jentene 8 og lot meg sove til 09:30 😮 husker ikke sist det skjedde så jeg trengt det nok.

Jeg lovet egentlig at del to på den hjemmelagde varmeputen skulle komme denne uken, men siden vi bråbestemte oss for å sette i gang med oppussing må det vente litt. Men skal legge ut det innlegget i starten av uken i hvertfall 🙂

Stua vår blir som ny med nytt gulv. Det sies at man kan pusse opp så mye man vil, så lenge gulvet er stygt blir du ikke fornøyd. Det er så sant, nå maler jeg stua for tredje gang på 2 år. Haha. Endelig blir det vakkert. Gulvet var så gammelt, falmet og flekkete at det så skittent ut om det var nyvasket. Så her har dere litt bilder fra oppussingen så langt

Oppussing og juleforbredelser

I dag er jeg Effektiv med stor E! Derfor blir det ikke et meningsfylt innlegg på bloggen akkurat nå, bare en liten oppdatering.

Jeg fikk nytt gulv av min elskede og vi bråbestemte oss for at vi ønsket å prøve å få alt ferdig før jul. Jeg malte stuen i fjord, desverre ble vi ikke helt fornøyd fordi det var en uønsket blå nyanse i malingen. Så i går kastet vi oss rundt etter at jentene var lagt, og begynte å male. Vi rakk to strøk over halve stua, og før jentene sto opp i dag tok jeg siste slik at jeg kunne få møblene tilbake på plass 🙂

Fikk kaffe og skolebrødbesøk av svigermor og hun var her til jentene skulle sove ute i vogna si, veldig koselig med dagbesøk og litt hjelp med jentene. Da de var lagt løp jeg rundt å ryddet litt og fant frem stoffa mine. Nå skal x-antall poser sys til pakkekalender , for 1.desember nærmer seg med stormskritt!!! 😀

Jeg fikk også adventslys av svigermor, perfekt. Desember kan snart ringe inn

Olivia tok en litt kortere lur i dag så da blir det litt alenekos med henne
Ha en strålende dag

Virre Vapp by Stine Skoli

Når kun sofaen og noe varmt å drikke duger!

Oh, yeah! Det hender jeg også kan gå tom for energi! Natten til i dag gikk dårlig for å si det sånn for jeg gruet meg så til operasjonen i dag. Så jeg rakk vel ikke få mer enn 4 timer søvn, og sammen med stress og nerver har jeg nå punktert på sofaen. Etter sykehusbesøket fikk jeg “premie” av BT. NYTT GULV i stuen 😀 Whooop.. Det skal bli så fint. Men da stresset vi litt rundt for å kjøpe det, og i tillegg ble det litt bæring. For det ble jo noen plater med laminat ^^, 

Etter det reiste jeg til mamma og da var klokken blitt 13. Da jeg kom ditt var jentene lagt for dagluren sin ute, og da sover de gjerne tre timer. Derfor tok jeg turen til Stoff&Still siden jeg hadde mulighet til å dra uten jentene. Det er LITT enklere ^^, Jeg var nemlig på Kappahl i går fordi jentene vokser ut av garderoben sin nå. Og jeg fikk bokstaveligtalt bakoversveis. Var vist en stund siden sist jeg hadde handlet. Men for en bitteliten genser kostet det 200,- og for meg er det 400,- siden jeg må kjøpe dobbelt. For at jentene skulle fått en body hver måtte jeg også ut med nesten 400,- og Kappahl er en BILLIGKJEDE..  😛

Jaja, jeg handlet stoff og pynt til 1100,- i dag og det blir spennende å se hvor mye jeg får ut av det, for det ble ganske mange meter med stoff ^^, 

Jeg elsker å regne på hvor lite det faktisk koster å sy de små barneklærne selv. For kort tid siden kjøpte jeg uffstoff til baby fra Janusull.no, hele bestillingen min kom på 393,- og vet dere hvor mye jeg fikk ut av det? 

3 ullbodyer
6 ullbukser (har fremdeles nok til en til i den minste størrelsen)
og 2 smekker.

Altså en butikkverdi på i hvertfall 1600! Litt å spare eller??

Et sett av ullstoffet jeg sydde 

 

Da jeg var tilbake hos mamma igjen fikk jeg et nytt sykurs. Nå har jeg lært hvordan jeg skal sy olabukse med lommer og glidelås, tenk hvor kule klær jentene kommer til å få etterhvert som ferdighetene mine vokser, hihi.
Så var det hjem og i dag er jeg alenemamma fordi BT hjelper farmora si med flytting. Phuu, om man er sliten i utgangspunktet er det litt utmattende å være tvillingmamma til to babyer. Jeg sitter forresten ikke i sofaen mer fordi de våknet 15 min etter de hadde sovnet og hyler til med en gang jeg treffer soffa’n. Så nå sitter jeg på rommet og venter på at smertestillende skal slå til, for pillene jeg skulle ta i løpet av dagen har jo uteblitt og nå kjennes det ut som jeg har kraftige mensmerter, noe som var normalt. 

BT er på vei hjem så nå er det ikke lenge før jeg slukker lysa og lukker øynene for denne dagen. I morgen skal jeg til sykehuset igjen, denne gangen er det jentene som skal sjekke synet sitt 🙂 Krysser fingre.  

 

 

 

 

Inngrepet tok bare 15 min.

Det virker som en 10 kg sekk er løftet av skuldrene mine for første gang på noen mnd. Jeg hadde gruet meg til koniseringsinngrepet siden jeg fikk vite at jeg hadde grove celleforadringer i livmorhalsen.

80 % blir smittet av HPV en eller flere ganger i løpet av livet, 30 % får unormale celleprøver og 10 % får behandlingskrevende celleforandringer. Celleforadringene kan føre til kreft om det ikke blir behandlet, derfor er det veldig viktig at man drar til legen å sjekker seg som anbefalt fra man fyller 25 år, hvert 3. år. Det er en raskt undersøkelse hvor legen tar en prøve i livmorhalsen som blir sendt inn og gir svar innen et par/tre uker.

Om det viser seg unormale celler på prøven vil man bli henvist til en ny undersøke på sykehus, hvor de tar en liten bit av vevet i livmorhalsen som blir sendt til undersøkelse. Viser svaret fremdeles større celleforadringer er konisering (et kirurgisk inngrep der de fjernet ytterste delen av livmorhalsen hvor celleforandringene sitter) neste behandling. Det er det inngrepet jeg har tatt i dag.

Nok en gang må jeg rose SIV (sentral sykehuset i Vestfold) for noen herlige mennesker. Så rolige, hyggelig og lette å snakke med. Jeg følte meg så godt tatt vare på.

Alt sammen gikk så fort! Jeg var inne på sykehuset kl 7 og reiste før 10. Først ble jeg ført inn på en felles stue hvor jeg fikk en dose tabletter for smerter. Da hadde jeg allerede skiftet til de lekre sykehusklærne og måtte vente der i tre kvarter. Jeg fikk på meg hette for håret og ble kjørt i senga bort til operasjonsrommet. Haha. Utrolig hvor syk man kan føle seg på er sykehus, samtidig som det er så godt å føle at alt er så på stell!

Jeg snakket litt med overlegen som skulle utføre inngrepet før jeg ble tatt hånd om av operasjonssykepleierene.

Jeg trudde at jeg skulle være våken under inngrepet, med kun lokalbedøvelse. Men jeg hadde vist en annen oppfatning av hva våken var enn sykehuset. Man får samme medisin som man får under narkose, men i en mye mindre dose, så man er våken i den forstand at man puster selv. Noen kunne vist være så beviste at de kunne snakke også. Men jeg trur det gikk nøyaktig 1 minutt fra medisinen rant inn i åra mi til jeg sovet. Rett før fikk jeg latterkrampe og følte meg rimelig full! ^^,

Plutselig var jeg våken igjen, bakfull som få og lå i den samme sengen jeg var blitt fraktet til operasjonsrommet i. Like sjokkert over hvor fort det hadde gått da jeg så på klokken 08:20 (ble kjørt inn på rommet, 08:00) som at jeg hadde sovnet. Bakfull som jeg var hadde jeg det fremdeles veldig morsomt og måtte spørre om jeg hadde snorket! Haha, hvem spør om slikt?

Så var det bare å vente en time i sengen hvor jeg ble servert den gode gamle sykehusfrokosten som jeg rakk å bli så alt for lei av etter å ha bodd tre uker på sykehuset da jentene ble født.

Alle dere kvinner! Sammen er vi sterke

På sykehuset klar til operasjon!

Jeg tenkte bare å gi en liten oppdatering. Jeg har bestemt meg for at jeg vil fortelle om min opplevelse med grove cellerandringer, grad 3, i livmorhalsen. Det innebærer også at jeg kommer til å fortelle om denne dagen! Koniseringsdagen. Et lite inngrep hvor de fjernet den ytterste delen av livmorhalsen.

Grunnen til at jeg velger å fortelle om det er fordi jeg håper at jeg kan hjelpe andre kvinner i samme situasjon. Jeg har fått en del mail fra redde kvinner som skal koniseres og hvis jeg kan hjelpe disse igjennom det ved å fortelle om min erfaring så er det verdt det.

I tillegg får jeg så enormt mye støtte av dere lesere, så igjennom å fortelle min historie hjelper dere meg.

Nå har jeg forlatt min elskede som har vært så snill å være med. Min sterkeste støttespiller <3 jeg ligger i en sykehussengen i de lekre sykehusklærne og venter på operasjon

Oppdaterer dere senere.

Klem

PODCAST med Susanne Kaluza og meg. MAMMAKROPPEN

 

Husker dere jeg var i Oslo på innspillig av podcast? 

Tidligere i høst ble jeg spurt om jeg ville bli med på en podcast-innspilling om foreldreskap. I vår ble samme type podcast lansert i Sverige, og podcasten havnet raskt på førsteplass under kategori Barn & Familie på iTunes. Podcasen kalt Joller havnet også på femteplass over Sveriges mest populære podcast i alle kategorier og fikk over 35 000 lyttere.

Derfor ville produsentene men Philips Avent som sponsorer spille inn en norsk versjon. Den norske versonen har fått navnet “Pludring”, og podcasten er utformet slik at to personer prater om et tema. 

 

I dag ble del to av Pludring lanser, tema for denne episoden som jeg er med i handler om Mammakroppen, og du kan høre den ved å trykke på en av linkene under 🙂 

Soundclod: PLUDRING2
iTunes: PLUDRINGiTUNES 

Håper dere liker det, og kom gjerne med tilbakemelding ^^, 


 

#podcast

Del 1 hjemmelagde varmeposer

Det er lenge siden jeg har hatt penn og papir foran meg nå, og når jeg endelig finner det frem kommer jeg på hvor glad jeg er i å tegne, og jeg elsker hvordan pennen får frem resultatet. Grunnen til at jeg tenget i kveld var ikke fordi jeg skulle lage en fin tegning, men designe en pute jeg skal sy, og ikke en hvilken som helst pute, men en varmepute. Åh, som jeg gleder meg til å se og teste resultatet ^^, Hva er vel ikke bedre enn en varmepute ved tærne på kalde vinterdager eller mot korsryggen når menssmertene er på sitt verste?

Jeg tenkte å dele med dere hvordan dere kan lage en slik varmepute. Noe alle hjem må ha spør du meg, og nå som det snart er jul er jo dette en perfekt gave til store og små!

Sett deg ned å tegn akkurat det motivet du vil. Om du vil gjøre det så enkelt som mulig lager du bare et rektangel eller en oval og kjøper inn et fint stoff.

Jeg har fremdeles dilla på ugler så jeg tegnet en ugle ^^, hele uglen er lagt på en oval. De andre delene må jeg klippe ut og sy på del for del.

Når designet er klart må du tegne alle delene i den riktige størrelse og klippe ut. Jeg tegner på matpapir på rull og klipper ut, etterpå legger jeg delene på stoffet, fester med et par knappenåler og klipper ut.

Vel del 1 handler bare om designet, så tenker jeg stopper her og viser noen bilder. Om kort tid kommer resten av fremgangsmåten og det ferdige resultatet

SLIK LAGER DU PAKKEKALENDER

Om du har litt stoff til overs er det kjempe enkelt og lage en personlig pakkekalender fremfor å pakke inn pakkene i kjedelig aleminiumfolie eller pakkepapir. Denne kaleneren har du også år etter år om det er ønskelig. Du velger selv størrelse på posene, og har du en pakke som er for stor til posene kan du legge en lapp i posen med en gåte eller et skattekart som personen må løse for å finne gaven, det er moro. 

Min familie setter julen veldig høyt og vi synes pakker er veldig moro, det behøver ikke nødvendigvis å være dyre gaver, bare gaver og særlig hjemmelagde. I år fikk vi ikke lengre pakkekalender av mamma, haha. Kan du skjønne hvorfor? Ja, hun synes vist vi er blitt for gamle, min søster er 6 år eldre enn meg. Men derfor bestemte søster og jeg  at vi kunne gi pakkekalender til hverandre i stedet. Såå koselig. 

Derfor tenkte jeg å vise hvordan du super enkelt kan sy personlig pakkekalender. Det må ikke bli en pakkekalender, det kan også være supre poser til smykker, makeup ol. De er kjempesøte og praktiske. 

Vel, jeg har skrudd opp julestemningen noen hakk, med smultering, gløgg og julemusikk. Så da er det klart til å sette igang med juleverksted mitt

Det du trenger er:

 • Stoff (jeg har brukt bomull) Du kan for eks bruke et gamlet dynetrekk?
 • hyssing (jeg kjøpte den på matbutikken) 
 • et annet stoff til å klippe ut bokstaver
 • Lim 
 • Tusjer om du ønsker å tegne på posen 
 • Symaskin
 • strykejern

 1. klipp ut remser med stoff slik at du får den størrelsen på posene du ønsker 
 2. klipp ut tall
 3. i endene bretter du inn kantene to ganger slik at du sjuler skjøten og syr en søm som fester kanten. (tips: stryk lett over det du har brettet da slipper du å bruke nåler)
 4. legg remsen dobbelt med vrangen ut. Og legg en hyssingstump med løkka ut, slik du ser på bilde

sy begge sidene og vreng rundt

 

lim på tall eller tegn det du måtte ønske. Om du har barn er det jo kjempe hyggelig med noen barnetegninger på posene.

fyll i innholdet og knyt igjen

Posene kan henges opp i en pyntegren eller i en gardinstang, eller så er det også veldig fint å legge alle pakkene i en kurv eller skål av et slag

 

God lørdag <3

BABYMAT LAKS og DILL

 

Igjen kjører jeg på med en ny urt. DILL denne gangen, alle vet vi at den gir god smak sammen med laks, men viste du at den også virker mot magesmerter og er søvndyssende for små barn? For ikke å glemme melkestimulerende for mor. 

Retten i dag (fra 7 mnd):

4 mellomstore gulrøtter
2 poteter
130 gram laks av beste kvalitet
ca en ts frisk dill
Evt en-to ts olivenolje 

Hvis du har Philips Avent sin dampenhet og hurtigmikser (du finner den her om ønskelig) er det så enkelt at du skjærer opp grønnsakene og fisken i biter, samt skjære opp/klipper opp dill og ha det hele i beholderen. Retten dampes i ca 15 minutter til fisken er gjennomkokt og grønnsakene møre. Da snur du beholderen og hurtigmikser det hele sammen til ønskelig kosistens.

Hvis du ikke har dampenhet/ hurtigmikser i ett. Kan du koke grønnsakene, og la fisken trekke i kokt vann til den er gjennomkokt (lyserosa hele veien igjennom), legg det sammen med urtene og mos det sammen. 

Server en posjon og frys ned resten oppdelt i posjoner.

 

HVORFOR BRUKE DILL?

Det er veldig lurt å bruke urter allerde fra barn er små, dette gjør at de lettere vender seg til den samme maten vi spiser og blir mindre kresene opp igjennom årene. Alle smaker må vi lære oss til å like, og det gjør vi kun ved å få de servert. 
I tillegg er urter kjempefine for immunforsvaret og de har mange helsefremmede virkestoffer.

Dill er en veldig mild og barnevennlig urt.

Dill virker:

 • appetittstimulerende, magestrykende, forføyelsesfremmende, tarmgassdempende, demper sultfølelsen
 • antibakteriell, betennelseshemmende
 • beroligende, avslappende, søvndøssende, 
 • krampeløsende, hikkedempende
 • smertelindrende
 • stimulerer morsmelkproduksjonen. 
 • Dill er i tillegg en antioksidant

 

Det ble så klart laksemiddag på BT og meg også. Fiskepakke med ris. Nam nam