Konturen av nytt hus på plass

Nytt hus håper vi er innflytningsklart senest neste sommer!! Det til tross for en ganske uerfaren konemor og mannefar skal gjøre mye av jobben selv 😅

Det er bare tre uker siden hagen vår så ut som dette, men på en annen måte føles det ut som det er lengre siden. Antagelig fordi ukene etterpå har vært så kaotiske og spennende på samme tid. Tenk at vi skal bygge nytt hus med tre barn og en valp slep, selv jeg kan bli litt svett av tanken. Den 8 år gamle rottweileren henger også på slep, men hun er det lite jobb med der hun trasker rundt og inspiserer i sitt eget bedagelige tempo.

Jobben som er gjort så langt må jeg kreditere min mann for. Han har stått på til alle døgnet tider for å grave ut tomt og alt det medfører, men så fort jeg kan delta på enkelte ting så er jeg med, og det å stable ringmur var omtrent like moro som å bygge lego. Og når sant skal sies så er det en jobb i seg selv å sjonglere 3 kids, måltider og et hjem også mens mannen er ute å jobber, så jeg gir også meg selv en liten klapp på skulderen.

Tomta er gravd ut, og mål opp etter riktig høyde, vann og kloakk er gravd ned, radonsperreduk er sveiset sammen under hele huset, såleblokk og ringmur er stablet ut, og nå er ringmuren støpt!

Jeg må si det er utrolig spennende å få se hver prosess bak ett ferdig hus. Så mye som skal på plass bare i bakken før et hus kan settes opp! Spennende!

 Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss – 

Sy Selv – min sybok som kommer til høsten

Hver dag er ett steg nærmere syboka – Til høsten skal den lanseres! 

Nå går tiden fort!! Om bare to uker skal vi ha shoot med alle plaggene som kommer til å komme i syboka – og det er ikke rent få plagg!
På hengeren på bildet henger ca halvparten av klærne jeg skal sy opp til boka, så de siste dager har symaskinene virkelig gått varme, og enda har jeg en stor jobb før jeg kan puste lettet ut. Heldigvis er det også helt utrolig gøy og spennende.

Jeg jobber tett med en redaktør, en designer og en fotograf, som alle tre er så inspirerende og gode å ha i ryggen. Selv om boken enda er på langt nær ferdig, er det visuelle bildet helt klart,  og jeg kan nesten ikke vente med å få vist den fram, for dette blir helt fantastisk.

Et unikt konsept ! 

Jeg skal ikke avsløre hemmeligheten min riktig enda, for da blir det alt for lenge å vente helt til høsten for å få satt i gang – haha, neida, joda! Jeg kan allikevel avsløre at konseptet jeg har konstruert fram i boka er unikt. Det er et konsept dere ikke har sett før i andre sybøker. Et konsept som ikke egnet seg her på bloggen, fordi det er et så stort og genialt konsept at det rett og slett trenger en hel bok for å komme fram i sin fantastiske helhet.

I syboka jeg lanserer til høsten kan jeg love deg syoppskrifter på alt i fra turfleecen til selskapsantrekket. Størrelsene går fra 0 til 6 år, og boka er skrevet like mye til den erfarne syerske som til nybegynneren.

 Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss – 

Skolestartere, tvillinger, skille eller sammen?

Problemstillingen som alltid har vært til stedet, men så fjernt fram i tid, har brått blitt en realitet som ikke lengre kan overses

“Skal tvillingene skilles til hver sin klasse når de begynner på skole?”

Fotograf: FotoVrolijk

Om bare 2 måneder skal de to nydelige og nokså like jentene våre avslutte et kapittel som omfatter store deler av livet deres. De skal vinke sitt aller siste farvel til barnehagen for å ta sommerferie med en kriblende viten om at når ferien er slutt, skal de to starte på skolen.

Skal, bør, eller er det dumt – å skille tvillinger?  

Det er enkelte store spørsmål som er vanskelig når man setter tvillinger til verden; at vår førstefødte har odel på gården til tross for at livene deres startet i det samme mikrosekund er en vanskelig problemstilling, om det er rett eller galt å skille tvillingene ved skolestart er en annen vanskelig problemstilling. Hvordan å kle tvillinger har også vært et absurd vanskelig tema i vårt hjem.

Det er problemer man ikke streifer en tanke når man får en baby av gangen, og problemer som mange har sterke og brennende meninger om, til og med uten å selv ha tvillinger.

Så mange ganger jeg har fått høre hvor galt det er å kle tvillinger i like klær. Mange hevder at det er helt feil å kle tvillinger likt, fordi det fjerner identiteten til hvert av barna og gjør de to til en enhet og ikke to individuelle personer. Men jeg skal fortelle deg; like etter befruktningen skjedde det en feil i celledelingen, derfor delte embryoet seg til å bli to embryoer med det samme arvesettet – de velger ofte helt likt, fordi de i utgangspunktet var skapt til å være ett menneske – ikke rart at de liker de samme tingene.
Til tross for like klær har vi hatt fargekoder til hver av jentene, bare for å gjøre det mulig for andre å lære seg en måte å se forskjell.

Mange meninger om tvillinger bør skilles eller ikke

Jeg har faktisk spurt om tvillinger bør skilles eller ikke i plenum, og fått svar fra flere tvillinger enn jeg hadde håpet på. Problemet er bare det at jeg ikke ble noe klokere, tross alt var det like mange forskjellige svar som det var mennesker som skrev. Noen tvillinger mente det hadde vært ødeleggende for dem å gå sammen, andre var takknemlige til sine foreldre for at de ble hørt og ikke skilt. Noen var skilt og mente det var helt feil slik at de senere valgt å gå sammen, og andre var fornøyde med at foreldrene hadde skilt de.

Argumentene for å skille tvillinger er gode:

  • la de få egne venner
  • man unngår at lærere og elever sammenligner de
  • de vil få hver sin historie å fortelle etter skolen
  • de blir bedre venner på fritiden fordi de får litt opphold fra hverandre
  • de blir mer selvstendige

Selv skrev jeg disse linjer i 2013: “I dag tenker jeg at jentene må begynne i hver sin klasse slik at de slipper å bli målt opp i mot hverandre, og i stede la kretsen av mennesker rundt lære å kjenne de som enkeltmenneske uten den grad av sammenligning det ville blitt om de skulle delt klasserom og klassekamerater” 

Så kommer tiden hvor det hele må avgjøres og jeg forstår at det er så mye mer komplekst enn jeg hadde forstilt meg. Selv ikke jeg som deres mamma evner å forstår hvordan det er å være enegget tvilling. Det båndet som er i mellom to mennesker som i utgangspunktet ble skapt for å være ett og samme menneske er unikt og helt uforståelig.

De er på alle mulige måter to individuelle personer, men de er også noe mer, de er tvillinger, en enhet som er ment til å høre sammen. Hvorfor skal jeg råde over det faktum som naturen har skapt, og skille de i fra hverandre? Er det egentlig riktig? Bør jeg egentlig endre på noe som er så unikt? For dem er det ingenting som er mer naturlig enn å være sammen, det motsatte skaper en usikkerhet og en lengsel.

Hva med å høre på barnas ønsker? 

Spør jeg de er svaret klokkeklart: “SAMMEN!”

Enda er de bare 6 år, en dag vil komme der de velger hver sin retning, eller kanskje velger de den samme retningen – men er ikke det greit? Er det ikke helt ok om de begge har lyst til å bli snekkere i samme firma, eller bli tannleger med egen tannlegeklinikk? Kanskje spør de om to år om de kan få gå i hver sin klasse? Kanskje ser vi at ei havner i skyggen og gjør valget for dem.

Det eneste jeg vet, er at jeg ikke vet! Men jeg velger å lytte til det jentene mine har å si, jeg tror deres stemme er viktig, og så velger jeg å lytte til hva barnehagen har å fortelle – og så er det bare å krysse fingrene for at vi tar rett avgjørelse i forhold til våre barn.


Hva mener du?

 Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss – 

Vilde vår lille solstråle – 10 måneder stor


Fotograf: FotoVrolijk

To små riskorn er alltid å se, sentrert i det lille ansiktet. Smiler hun alltid? Ja, dagen lang. Hun er vår lille solstråle.

10 hele måneder har hun rukket å bli.

Jeg vet at det for mange kanskje kan være sårt å høre at babytiden er fantastisk, men jeg har tvillinger fra før så jeg også vet at perioder med baby kan være tunge og tøffe. Jeg har tvilt på meg selv som mor og tvilt på forholdet under stressende situasjoner som hører småbarnslivet til – hvem gjør vel ikke det når man føler man ikke strekker til, ikke når inn, og går i minus med søvn.

Det er lenge siden babytiden nå, tvillingene har jo fylt seks år, men så kom baby nummer tre og jeg var bedre forberedt denne gangen. Rustet til søvnløse netter og babygråt. Det er bare det at det har ikke vært en eneste tøff dag med dette lille vesenet tilstedet. Noen ganger lurer jeg på om hun er sendt fra himmelen.

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har lagt bånd på meg, unngått å fortelle hvor himla fantastisk disse ti månedene  har vært. For selv om vi ofte ser for oss en babytid som det vakreste på jord, så er det ofte mye tøffere og vanskeligere enn man kunne forestille seg det. Det er for mange så tøft at det i enkelte situasjoner kan føles slemt å si at denne babytiden ikke har vært annet enn fantastisk.

Kanskje er det fordi jeg sammenligner livet nå med et liv med to babyer, kanskje er det fordi jeg er tryggere i rollen og mer erfaren denne gangen, eller kanskje er det fordi vår alles favorittjente i huset gjør hver eneste dag til en god dag på grunn av det hjertegode smile, den varme latteren, den nydelige applausen hun øser ut med, og de nydelige fingrene som vinker til oss så fort vi kommer inn i rommet. Kanskje er det kombinasjonen av alt det som gjør at livet med Vilde i huset har ført fire mennesker enda tettere sammen, med flere latterutbrudd enn noen gang, og en kjærlighet som sprenger grenser

Det finnes ikke ord sterke nok til å beskrive hennes vesen, vår aller kjæreste Vilde, solstrålen av en solskinnsbolle. 

Fotograf: FotoVrolijk

En megastor takk til Ada Vrolijk for at du gang på gang klarer å knipse blinkskudd av det mest verdifulle jeg har


 Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss – 

Klut er ikke nok til dette barnet

Reklame | ACO minicare

Så behagelig det hadde vært om hun kunne spist fra skje, men sjarmerende er hun jo med mat over det hele, selv om jeg for lengst har måtte gi opp å vaske henne med klut! 😅

Vi sitter ved middagsbordet. Jeg lager brummelyder med munnen, later som skjeen jeg holder i hånden er et fly. Den er siktet inn for landing, den lille jenta foran meg gaper, et stort smil. Jeg er like ved nå, skjeen treffer munnen og små smetter hele ungen av gårde. Det er visst bare å gi det opp. Denne lille babyen skal ikke ha babymat og i alle fall ikke mates med skje, hun ser bort på storesøstrene sine, strekker seg etter dem og klynker. Jeg slenger til henne det samme som de har, noen brokkolibiter, maiskorn og stekte skiver søtpotet. Med de små nevene sine jobber hun iherdig med å få alt i munnen. Like etter ler de to søstrene av henne, en most søtpotet er festet i det lille håret og en oransje-grønn farge har farget hele det nydelige ansiktet, klærne også.

Heldigvis har jeg de beste hjelperne i verden
Det er lite som er så gøy som å få lov til å bade lillesøster. Tenk å være 6 år, og få lov til å ha en sprell levende dukke og leke med, dulle med og stelle med. Jeg skjønner godt det er stas! Kanskje er det ikke rart lille Vilde bader langt oftere enn tvillingene gjorde. Ja bare i dag har det blitt to ganger, mens med tvillingene var bading ett evig stress, alltid to hender for lite.

Siden jeg er inne på det så jeg bare tipse deg om:

PSSST!! ACO minicare hudpleieserien som har våre absolutte favorittprodukter til baby og barn får du nå med 30% avslag om du kjøper to eller flere produkter på Vitus Apotek 

Jeg er bare nødt til å fortelle litt om denne hudpleieserien. For endelig har jeg funnet den ene serien som tilfredsstiller på alle områder, og det i det havet av produkter som er der ute!
ACO minicare serien har alle produktene man trenger til baby. I serien finner du nemlig badeolje, vaskekrem, fuktighetskrem, spray mot bleieutslett og en krem for behandling av barneeksem og milde til moderate utbrudd av atopisk eksem på spedbarn og barn. Minicare Krem og Eczema Treatment Cream er registrert som medisinsk utstyr, så husk å lese pakningsvedlegget nøye før bruk.

Tvillingene som mener at alle kremer svir, har endelig funnet ut at denne serien ikke gjør det. Hudpleieserien er veldig mild og helt luktfri – noe jeg elsker, da jeg mener at barna mine har verdens best lukt som ikke skal tukles med av parfymer.

Jeg synes også det er veldig deilig å ha trygge produkter å ha i badevannet, kanskje spesielt siden Vilde bader så ofte.
Så du skjønner sikker at jeg på det varmeste anbefaler ACO minicare til alle med småbarn der ute.

Ønsker du å lese mer om produktinnhold og bruksområder, så klikk deg inn på Vitus Apotek HER. Husk at du får 30 % rabatt på produktene om du kjøper to eller flere fram til 22. april!

 

Vår spennede påskeferie

For bare noe dager siden hadde vi både hage og gårdsvei, nå er alt borte vekk og lyden av graving får det til å surre i hodet selv når maskinen har stoppet. Kanskje har vi ikke den mest idylliske påskeferien i år, men vi har en utrolig spennende en.

Det graves ut til vårt nye hus, og når det nye huset er oppe, skal det gamle rives. Siden vi har mulighet til å flytte plasseringen av det nye huset litt fram, gjør det at vi kan bygge nytt hus mens vi bor i det gamle. Med ny plassering vil vi også få gårdsplassen bak huset og ikke foran, så det kommer til å bli helt nydelig.

Hva med en kreativ påske?

I år er påsken min på alle måter kreativ, men det kun i syverden og det er dårlig med påsketema der for øyeblikket. Jeg jobber med syboka, deadline begynner å nærme seg, og jeg har mye igjen før jeg kan senke skuldrene å gjøre andre morsomme ting som for eksempel påskepynt. I tillegg til at vi akkurat har begynt å grave opp hele tomta til nytt hus, så får det holde med kreative prosjekter denne påsken

Heldigvis har jeg tidligere år hatt bedre tid til påskekosen, og her er noen kreative ideer som du kan kose deg med denne påsken


→ Lag de morsomste klypehønsa ←→ Lag dekorative blomsteroppsatser i eggeskall ←


→ Lag søte påskekrukker til påskegodt ←→ Lag nydelige og dekorative egg med servietter ←


→ Lag enkle og gøyale påskeharer med barna ←


→ Lag et innbydende påskefat ←


 

Visste du forresten at jeg har laget 170 “do it yourself” innlegg ? Disse finner du under de to kategoriene:

 Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss – 

Bamsekake til twinsa

Vi skrollet oss nedover Pinterest, på let etter den perfekte bursdagskake. “Hva med denne” spurte jeg, “Eller denne?” men det var ikke en sånn kake de skulle ha. Så vi sveipet videre nedover listen blant de utallige inspirerende kakene, den ene mer praktfull enn den andre. Så dukket den opp, en kake med rennende glasur nedover kantene, en søt liten bamse så toppen av kaken, sammen med et berg av pikekyss over det hele!
De sa det helt i kor, slik de har for vane av å gjøre. Kanskje er det ikke så rart at to eneggende tvillinger også har lik smak, men morsomt er det allikevel å høre hvordan det på likt kikker inn en lik beskjed: “ÅÅH, DEN KAKA VIL JEG HA!”

Så da ble det sånn kake da!

Slik ble kaken til: 
Siden vi skulle reise bort å feire barna på hotellovernatting fra fredag til lørdag måtte kaken planlegges litt ekstra

Torsdag kveld:
Pikekyss – Jeg vispet sammen eggehvite og sukker og laget pikekyss i ulike farger og former

Fredag formiddag:
Fondantbamse – med kjøpt hvit fondant laget jeg bamsen som skulle pryde toppen av kaken. De rosa, grønne og sorte detaljene på bamsen er alle hvit fondant farget med konditorfarge-pasta. Siden fondant (og marsipanfigurer) trenger å tørke litt for å bli harde, er det alltid lurt å lage ferdig figurene et par dager før kaken skal dekoreres.

Lørdag kveld:
Bakte jeg de to sjokoladekakene som bamsekaken består av. Jeg brukte Annas sjokoladekake, og stekte kakene i to omganger med en kakeform med diameter på 18 cm.

Søndag morgen:
Monterte jeg kaken sammen. Begge de to sjokoladekakene er delt opp i tre lag, som ligger lag på lag med lys sjokoladekrem i mellom.
Etter å ha stablet alle kakedelen på hverandre, har jeg lagt et lag med hvit smørkrem over hele kaken for å avrette og gjøre den lys slik at den mørke fargen fra sjokoladen ikke skinner igjennom fondanten.
Jeg har lagt på tre remser med fondant i ulik farge. Så har jeg smeltet hvit sjokolade med konditorfarge og som jeg har påført slik at den renner nedover kantene på kaken og dekker hele toppen. Til slutt var det bare å plassere den fine pynten som var ferdiglaget på verket!

Gosh så moro!

God påske !

 Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss – 

Gratulerer med 6 årsdagen

De la seg i den store nyoppredde hotellsengen, i ført de splitter nye nattkjolene med en stor disneyprinsesse over det hele. De hadde hver sin favorittbamse under armen, de to største bamsene de har så klart.

Vi klemte og kysset, fortalte god natt og de  krøyp godt under dynen. Så satte hun ene seg opp, kikket på oss og sa:

«Dette er den beste dagen i mitt liv!»

Hun andre satte seg opp ved siden av og gjentok søsterens ord:

«Dette er den beste dagen i mitt liv!»

For en glede, øynene deres glitrer som fire stjerner på himmelen. Vi hadde skaffet barnevakt til minstejenta, og overrasket de to med å hente de i barnehagen og ta de med på tur! Bare vi fire til Langesund badepark med hotellovernatting.

«Bursdagen deres starter allerede nå!» sa jeg i går da vi sprang mot bilen fra barnehagen. Det passet bra for bursdagskronene hadde de alt på hodet enda det faktisk er i dag at de har bursdag!

SEKS ÅR!!

Året de har ventet på så forferdelig lenge! 6 år og skoleklare !

For en reise det har vært å få bli kjent med to så interessant mennesker.

To jenter som har så stor omsorg for alle rundt seg, og så store spørsmål om stort og smått.

Hver dag blir bare mer spennende, og samtalene mer interessante. Jeg beundrer deres evne til å være reflekterte, og jeg blir paff av hukommelsen som går min egen en høy gang!

I alt to år har disse to jentene ment at de har vært skoleklare, for tross alt kunne de både lese og skrive siden de var 4. I dag er dagen de har ventet så lenge på – hele 6 år! Jeg tror det nærmest er like stort som å fylle 18 år!

Gratulerer med dagen, mine fantastiske jenter 🌟

Jeg elsker dere så høyt at hjertet nesten sprekker

Første spadetak til nytt hjem

Se hvem som fikk ta æren 😂

Midt i hagen står den plassert, en gravemaskin! Når jeg kikker ut på den dunker det så hardt i hjertet at jeg kan høre lyden av det. Nå skjer det. Drømmen. Huset. Vårt nye hjem!

Søsteren min tok turen innom oss denne uken, hun hadde ikke vært her lenge da hun påpekte hvor helt vilt gulvkaldt det er her. Hun poengterte at hun jo visste at det var det, men la til “men altsåå såå kaldt, man glemmer det hvor ille det er”. For oss har det blitt en vane, men det er kun ull på beina som gjelder. Jeg la ikke en gang merke til at det var gulvkaldt denne dagen, tross alt var det 8 plussgrader ute – det er noe helt annet når minusgradene drar ned gradestokken som ligger på gulvet til 5 grader – da er det gulvkaldt da.
Verst er det for hun som ligger langflat på gulvet dagen lang, jeg snakker om den 9 mnd gamle babyen vår. Innimellom må hun løftes opp, bare for å varmes opp.

Vi har rotter også, så det overgår liksom kulden, de kan plutselig pile over gulvet, men når man blir disponert for noe ekkelt mange nok ganger over flere år, så slutter det etterhvert å være like skremmende, på sett og vis blir man, som med kulden under beina, vant til å dele hjem med de gyselige rottene med nakne haler. Man slutter å hyle, og begynner å tulle med det i stedet. Det høres nok helt banalt ut, men man kommer til en punkt der man må fleipe med det jævlige bare for å holde ut.

At huset vårt har sjarm det er det allikevel ingen tvil om, så det har vært 8 herlige år. Det er helt sant, disse ytre litt kjipe tingene glemmer man jo. Rottene flytter ut om våren, og det samme gjør kulden, da er det ikke før sent ut på høsten at man kommer på hvor helt sinnsykt godt det skal bli med et nytt hus på gården!

Første spadetak er utført! 

I følge min mann er det visst alltid en eller annen helt uerfaren formann som skal ta første spadetak. Siden han tross alt kan kjøre gravemaskin ganske godt, ble jeg, som eneste gjenværende alternativ, den heldige utvalgte