Hurra for kjærligheten!

Det er siste dagen i februar, hvilket minner meg på den siste dagen i februar for ett år siden. Datoen var ikke helt den samme, det var skuddeår og 29 dager i månenden. Det var dagen jeg hadde flere sommerfugler i magen enn jeg hadde hatt siden jeg oppdaget at jeg var gravid. Jeg gikk ned på kne, og fridde til min fineste mann – hvilket betyr at vi i dag/imorgen har vært forlovet i ett år! 

– Hurra for kjærligheten!

Det skulle de første ukene etter forlovelsen føles som en hel evighet til den store dagen skulle finne sted! I dag er det kun 3 måneder og 10 dager igjen! Ting begynner å falle på plass, og jeg har en liten følelse av at det er julaften hver dag. Ned i postkassa, eller på postkontoret begynner det å renne inn pakker dressert til denne frøkna. 

Jeg har nemlig gått bananas på ebay, og da mener jeg at jeg har shoppet helt vanvittig mye, og kun klart å havne på 2700,- 
Jeg er ikke en netthandler i det hele tatt, men til dette bryllupet har jeg virkelig fått ånden over meg. Det koster nok å feire et bryllup uansett hvor billige løsninger man går får, så da må jeg virkelig si jeg finner gleden i å handle der det er billigst. Kanskje må man være forberedt på å ikke få akkurat det man tenkte, og man må i alle fall beregne god tid, men så langt har jeg skutt blink på ebay-kjøp!

Jeg var nettopp på postkontoret og hentet en pakke med 120 meter perfekt tyll, til en meterpris på under 4 kroner! Sammenlignet med 25,- på stoff&stil. (Jeg slenger med linker, hvis det er av interesse for noen: link til tyll

Så har jeg kjøpt metervis med vintage bordløper av strie. (Link til bordløper). Bordene på lokalet er tømmerbord formet etter stammen på treet det er laget av, så duker er det bare å glemme. Derfor tror jeg det kommer til å bli fantastisk lekkert med denne brune løperen, samt at jeg venter på en smalere blonde som skal ligge oppå <3 

Og til slutt i kveldens innlegg må jeg vise underskjørtet til bryllupskjolen som kom i posten i dag. Selv om jeg skal sy kjolen, valgte jeg å kjøpe underskjørt, ettersom jeg trenger et skjørt med disse ringene som får kjolen til å se stor og elegant ut. Dette tror jeg kommer til å bli helt perfekt! Jeg har måtte danse rundt i huset med skjørtet på 3 ganger – bare i dag!!! (Link til underskjørt)

Jeg kommer til å fortsette med å vise fram innkjøp hvis det er av interesse, så skrik ut! Jeg venter enda på mange godsaker i posten! 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Planlegging av bryllupslokalet

Sist uke tok jeg et ekstra besøk til bryllupslokalet for å ta alle mål og memorere det hele for å starte planleggingen av dekorering. Jeg vet nemlig at de to dagene før festen kommer til å innbære en stor jobb med å pynte det opp. For at jeg skal få til alt, så må alle planer være klare. Jeg kommer til å henge opp tegninger og planer, slik at alle som hjelper til kan se på tegningen og begynne å flytte border og henge opp pynt, uten at jeg må få hundre spørsmål. 

Det er tross alt en stor jobb, og da nytter det ikke å finne ut hvordan det skal være samme dag som det skal pyntes. Jeg må jo også si at jeg synes det er veldig gøy med den delen av planleggingen. Ebay er min store venn om dagen, så det hamstres pynt til en rimelig penge. 

Lokalet vi har valg, er som dere vet en gammel mølle og ser ut som en låve inni. For meg er det det perfekte utgangspunktet, men samtidig så klever det kanskje litt ekstra for å gjøre stemningen magisk. 

Jeg har ikke bestemt meg for hvordan bordplasseringen skal være enda, men nå har jeg laget en tegning av lokalet, og bord og stoler i “rett størrelse”, så nå kan jeg flytte rundt til jeg finner den beste løsningen. Dansegulvet vil bli der vi spiser, så da blir det litt omrokkering av border når kakene er spist. 

IIIK! Dette er så GØY! 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Syoppskrift: Hettegenser

Da har jeg fått tegnet opp mønster til hettegenseren i størrelse 1-8 år. Anbefalt stoff til denne genseren er et stoff med stretch i. Hvis ikke blir det vanskelig å få den over hodet. Det finnes flere alternativer, med jerseystoffer er gode. 

OBS: Her må man sy med tvillingnål for å få elastiske sømmer, om man ikke har overlock maskin. 

Skriv ut mønster HER 

Klipp ut mønster på stoffet slik: 

OBS: Husk at tråretningen ligger riktig når du klipper. Stretchen skal alltid gå horisontalt på klærne, altså skal du kunne strekke stoffet/genseren til å bli bredere og ikke lengre. 

Mønsteret er ikke iberegnet klippekant, så klipp 0,5 cm på utsiden av mønsteret. 
Framstykket klippes en gang, brett stoffet slik at du legger “brettekant” (merket på mønster) mot brettekant, og klipp ut. Da får du et helt stykke. Det samme gjør du på bakstykket. 

Armene må også klippes på samme måte som fram- og bakstykke, du skal ha to armer (naturlig nok) 

Hetta klippes ut i fire stykker. Bruk gjerne det samme stoffet, eller to forskjellige. 

SØM: 

Sy sammen skuldrene på fram- og bakstykke, rette mot rette. 

Fest armen med midten mot skuldersømmen. Det er den buede siden som skal festes til genserdelene. Fest med nåler rette mot rette, og sy fast. Gjør det samme på andre siden

Vreng genseren slik at den ligger som en genser på vrangen, og sy en søm som fester arm og sidene av genseren : altså sy fra håndleddet og helt ned til der genseren ender på hoften. Det gjør du på begge sider. 

Sy to og to hettestykker sammen, rette mot rette. Da skal du kun sy sømmen som er bak og oppå hetta. 

Vreng stoffet du skal ha inni hetet, slik at den får rettsiden ut, tre så den andre hetten på, slik at de to hettene ligger rette mot rette. Sy en søm rundt hele fronten på de to hettene slik at de fester seg sammen. 

Vreng hetten slik at sømmene kommer inni, og press med varmt strykejern på sømmene. 

Sy sammen fronten av hetten, rette mot rette. 

Merk opp “midt foran” og “midt bak” på genseren med to nåler. 

Tre hetta inn i genseren og fest den til halshullet. Pass på at du har baksiden av heten mot midt bak på genseren, så du ikke syr fast hetten feil vei. 

Sy kanten rundt slik at du fester hetten til genseren. 

Brett opp armene 2-3 cm og sy rundt. Ha stoffet i symaskinen på samme måte som bildet under viser, det er lettest og gir penest resultat. 

Til slutt gjør du det samme rundt hele bunnen av genseren som du gjorde på armene. 

Se alle syoppskrifter til barn HER 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Barnefri helg

Da var det alt søndag, og snart venter gjennsyn med to små tuller! 

Bjørn Tore og jeg har hatt barnefri hele helgen, og hvor magisk er ikke det en sjelden gang. Jeg føler meg med ett noen år yngre, til den tiden hvor vi ikke hadde barn og kunne gjøre noe så spontant som å bare stikke en tur på butikken! Haha, for dere som har barn, så vet dere akkurat hva jeg snakker om. Det er nemlig helt merkelig å kunne dra en tur på butikken begge to, uten og først måtte kle på barn, sette de i bilseter, ta de ut av bilsetet og diskutere godteriforhandlinger igjennom hele butikken. Vi har snudd på døgnet og vært “unge” igjen for en helg, og jeg tror det er veldig viktig for alle og en hver.

Vi var bedt i bursdag både på fredag og lørdag, så jentene fikk en hel helg hos farmor og farfar. I går reiste BT og jeg og trente sammen, og er det noe jeg savner så er det kvalitetstid som det. Vi måtte en tur på butikken, og møtte jentene og besteforeldrene. Otilie var først ute med å få øye på oss og hun utbrøyt et begeistret: “MAMMA OG PAPPA!” “Heeei!” svarte vi i kor og gikk mot de. Så endret ansiktet seg fra glede til stor skuffelse, og hun gjentok med to fingre i været: “Men mamma, vi skulle sove TO netter! TO netter mamma! TO netter!” 

Vi hadde ingen planer om å hente de hjem, men nå skal de ble veldig godt å bli de “gamle foreldrene” igjen 🙂 Det tar nemlig på å være unge og bekymringsløse, om det så bare er for en helg. 


– Speiltvillingene på Facebook – 

På tide å beskjære øynebryna?

Er det en ting jeg er helt sikker på, så er det at mine barn har arvet de lekreste øynene etter faren sin. Glitrende grønne øyne, med de lengste sorte øyevipper, og de karakteristiske øynebrynene som pappaen deres har, samt hans to søsken og deres mamma. 

Øynebrynene jeg selv så gjerne skulle hatt!! Så jeg slapp å tegne på øynebryn hver morgen for å fylle på de 10 glissende hårstrående som stikker ut over øyebuen. Ikke er det noen form på brynene mine heller, så jeg beskjærer de under for å lage en form på dem.

– Det kan vel være at barna har fanget opp akkurat den rutinen der. 


Onsdagkveld tappet vi opp vann i badekaret for jentene. De kledde av seg og hoppet oppi. Normalt sett er det nesten helt umulig å få de to barna opp igjen, men denne kvelden hørte vi: “MAMMA!” hylende fra den ene jenta vår, etterfulgt av “MAMMA” hylende fra den andre jenta, så i kor: “MAMMA”. “Jaja, hva er det nå da?” Sa jeg mens jeg gikk de få skrittende fra stua til badet. “Vi vil opp!! Vannet blir rødt! Det er bloood!” “Men i alle dager?!” Sa jeg å lette etter en forklaring, før en skyldig hånd kom opp fra det skumbelagte vannet. I håndet holdt hun barberhøvelen. “Nei, nei, jenter! Dere må jo ikke leke med den! Dere vet jo det!” Sa jeg og skyldte litt papir i kaldt vann som jeg la over den blødende leppa. 

Blod i seg selv er jo ganske så dramatisk for to 3 åringer. Blod fra leppe i vann, gjør ikke saken bedre. Opp fra badekaret var det med jentene, før det ble en god kosestund på pappas fang før leggetid. 

“Jeg sjekket at barberhøvelen lå godt plassert på hylla, så var dere å hentet den?” Spurte pappen, “Ja, hun henta den!” svarte en betuttet jente med en kald klut på leppa. “Også skulle dere barbere barten da eller?” spurte jeg meg et lite flir. En kald klut og litt leppomade var det som skulle til for å lege de små sår, før vi sa god natt. 

Det var ikke før morgen etter, hvor dagslyset var på plass at jeg stusset over hvor annerledes de to små snuppene så ut. Jeg oppdaget forskjellen og brøyt ut i krampelatter. “DERE HAR JO BARBERT BORT ØYNEBRYNA!!” 
Jeg klarte ikke å stoppe å le, selv ikke da de to snuppene fikk se seg i speilet selv og bevreleppa startet. “Det er ikke pent å le!” Sa Olivia strengt til meg. “Nei, det er ikke pent å le. Jeg beklager, men.. Haha. Nei, unnskyld. Det gjør ingenting, de vokser ut igjen.” 

“Jeg vil ha tilbake øynebryna mine!” sa snuppelura trist og strøk fingrene over det lille som var igjen. “Du får det, men akkurat som med sår, så tar det litt tid å gro!” svarte jeg, fremdeles mens jeg slet med ikke å bryte ut i ny latter. “Men jeg er Olivia fordet!” “JA! Det er du, verdens fineste Olivia!” Svarte jeg og ga henne den største bamseklemmen. 

Jeg tror de to små kommer til å vente i ganske mange år, før de på ny finner ut at øynebryna skal beskjæres. 

Fine er de uansett! Med bryn eller uten. 

 


– Speiltvillingene på Facebook – 

En feriedag

For en FANTASTISK dag! Dette var akkurat hva som skulle til for å gi smaken av vinterferie, selv om vi egentlig ikke har tatt oss vinterferie i år. Men en dag borte fra mas og fjas var som balsam for sjela. Vi hadde valgt den perfekte dag og reise på, solen sto klart på himmelen og ga påskevarmen selv midt i februar. 
Nå er jeg så salig i kropp og øyne etter en hel dag ute at jeg ligger som et slagt på sofaen, og det er hva jeg har tenkt til og gjøre resten av denne nydelige vinterdagen. 


 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Fjols til fjells

Baggen (les: IKEApose) med vintertøy er pakket, en bursdagsgave fikk jeg laget bak symaskinen i går kveld, så nå trenger denne moren bare en kaffe og barna litt ull mot kroppen – så vender vi nesen til fjells. 

Er det noe jeg skulle ønske mamma eller pappa hadde, så er det en hytte, men samtidig så har jeg full forståelse for at de heller vil bruke tid og penger på å reise jorden rundt, som i hvert fall mamma og Lars er veldig flinke til. 

Da er det flask at jeg har et sett med reserveforeldre som har hytte. Tre sett med foreldre, det er det ikke mange som har 😛 Haha. Jeg og Stine (min beste venninne og forlover) ble kjent da mamma og hennes mamma møttes på barseltreff, og siden da har det vært som en spådom har holdt oss sammen. 
Jeg fikk jeg min egen reservefamilie, likt som Stine fikk det med min familie. Det var alltid de to Stinene.

Jentene gleder seg henrykt over å reise på hyttebesøk til tante Stine, deres beste venninne Ella, og så klart Mimmi, som de har adopert ettersom (Vigdis) er litt vanskligere å si. 

Derfor må jeg nok avslutte nå, og få på jentene noen filler (Les: ulltøy som koster mer enn ulltøyet til moren) 

– Tid for å nyte en dag med vinterferie – 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Låtlisten – Så mange å velge i mellom

Nå har jeg endelig kommet meg i mål med en låtliste hvor låtene egner seg til solosang i en vielse! 

Jeg må først og fremst få takke alle som har kommet med låtforslag. Denne listen er basert på svarene deres, så det er en kombinasjon mellom de låtene som er blitt nevnt oftes og låter jeg selv liker å høre på.


 

Jeg er litt sent på nett i dag, for da jeg fikk mulighet til å møte opp på festlokalet vi har valgt for bryllupet, så kastet jeg meg rundt med penn og papir! 
Min ene forlover var også hjemme, så jeg dro henne med meg, og fikk gått igjennom det ene og det andre i lokalet slik at jeg kan sette meg ned og tegne og planlegge pynting, bordsetting osv..! 

Jeg håper at låtlisten kan være til nytte for noen andre enn meg, så jeg har lyst til å dele den med dere. 

– Listen finner dere på Spotify HER – 

Og hvis dere føler dere mangler noe, så kan dere også ta en titt i kommentarfeltet der jeg spør om låtforslag – det har kommet inn ufattelig mange! 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Blonde på blonde

Se på dette her!! Det er en fryyyd for øynene. Jeg blir helt mo i knærne! Blondene på blonde. Jeg får ikke nok, men på den andre siden så kan jeg forstå at det å lage en brudekjole med blonder koster sitt for den som skal kjøpe varen. For det er ikke slik at man får kjøpt blonder ferdig påsydd på stoffdeler til kjolen. Blondene kommer sydd på metervarer, og skal skjørtekanten i bunn være rund, så må blondene klippes av og sys på et nytt stoff som er klippet i sirkel. Skal blondene danere et bryststykke, så de klippes og formes etter kurvene våre. Det er litt jobb altså! 

Og det er den jobben jeg holder på meg nå. Jeg klipper opp blonder på blonder. Jeg klipper ut 3 blonder på timen.. Haha. Så jeg har klipt noen timer allerede. Og enda trengere går det når alle blondene skal monters på kjolen. Antagelig så kommer blondene til å stoppe seg selv når jeg er på vei til å spy av håndsøm. 

Men se så fantastisk det er å sette blonder sammen! Jeg gleder meg utrolig mye til å se hvordan kjolen kan bli når alle blondene skal på plass! 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Strikkefrisyrer

Klokken var 07:02 da jeg kjente noen komme krypende opp i senga, jeg gløttet med øynene og fikk se hele tre skikkelser lande med et plask i sengen – strødd rundt meg. Det var Otilie, Olivia og rottweileren vår Tyra. “Det var litt av en god morgen” smilte jeg og strakte meg over dem alle tre, uten en gang å vurdere å jage den firbeinte ut av sengen igjen. 
Vi ble liggende i sengen, Tyra som midtpunktet, og kose til klokken var halv 8. 

Med frokost i hånden, satte jeg meg bak jentene og ordnet dagens frisyrer. Jo mer dill og dall – jo bedre, i følge jentene, så i dag pyntet vi opp håret med fargerike strikker.

Strikkefletter er enkle å lage, så man trenger ikke å kunne flette for å lage en stilig strikkeflette. Klarer du å lage en hestehale, så fikser man dette lett. Det er tross at bare mange hestehaler under hverandre. 

Det kan gjøres så enkelt som dette, at man lager en hestehale, deler den i to, lager to nye hestehaler under den første, samler de igjen osv. 

Eller man kan lage en som er litt mer avansert.

Den første seksjonen lages som en hestehale av håret på toppen av hodet. 
Så fester du halen opp slik at den ikke er i veien, før du lager en ny hestehale under den første. Når det er gjort løsner du den første halen, deler den i to og legger hver seksjon på hver side av halen under. Sånn fortsetter man til bunnen. Jeg valgte å lage en liten flette i den siste halen, 

Helt til slutt drar jeg forsiktig i løkkene for å gjøre fletten litt mer fyldig. 

Det beste er ikke at flettene er enkel å lage, men at flettene holder seg en hel dag i barnehagen 😀 
 


– Speiltvillingene på Facebook –