Bilsete Cybex Sirona

I dag har jeg overgått meg selv! Da jeg la jentene ut i vognen for dagluren sin fant jeg ut at jeg måtte være litt ute selv for å nyte den deilig vårsolen som varmer over oss. Så jeg fant frem bøtte med vann og svamp og tok en skikkelig vårrengjøring av bilens utside og innside. 🙂 

Og nå skinner bilen slik den burde skinne igjen. 

Vi har også fått inn de nye bilsetene vi bestilte. Cybex Sirona sine bilseter, vi har hatt i bruk i en ukes tid og er veldig veldig fornøyd. De er bare så utrolig lekre i denne fargen og jentene sitter så godt. Jeg er veldig glad for at vi tok dette valget, siden stolen kan vippes ned i liggende stilling slipper jentene å sovne med hode hengende mot brystet. Det som er synd er at alle sier de er for små til at de vil vare frem til barna er 4 år. Men men, vi kommer i hvertfall til å ha veldig gode stoler til jentene en godt stund fremover. 

Settet kan også snurres lett ut til åpningen slik at innsetting og ta barnet ut av stolen blir enkel og riktig for rygg. 

Vår i luften

I dag er det så fantastisk deilig vær. Vi hadde egentlig tenkt til å fortsette det store ojleprosjektet i andre etasje, men vi tok oss heller den friheten å være ute i det nyyydelige været. Men vi har i hvertfall fått begynt og jeg kan nesten ikke vente med å vise dere det ferdig resultatet 🙂 

Vi gikk for en helt lys olje, det er fordi rommene har lite med vinduer og vi ønsker å skape lyse og fine rom. Etter oljen skal vi lakke slik at det blir mer slitesterkt og lettere å rengjøre. 

Forandring blir det i alle fall, her er de tre stegene fra det gamle til det “nye” 🙂

under sliping. 

nyslipt under

 

Oljet under

MEEEN jeg har faktisk ikke tenkt til å bli sittende ved daten noe særlig lengre akkurat nå, så det eneste jeg ønsker å si er: HA EN STRÅLENDE HELG ALLE SAMMEN

Trolldeig-RESULTAT

Tenke jeg måtte vise dere det ferdige resultatet fra ukens trolldeiglaging (innlegget finner du her). Jeg ble overrasket fornøyd, og jeg gleder meg til vi er ferdig med gulvet på barnerommet slik at de kan få sin plass der, enn så lenge får de pynte opp litt på kjøkkenet. 🙂 

Etter at hjertet var ferdig tørket i ovnen, limte jeg på perler på blomstene og satt på noen sommerfugler samt et matchende bånd til å henge opp hjertene med 🙂 

Flere enn meg som kommer til å lage trolldeig med barna sine? 🙂 

Jeg ble også overrasket da jeg hentet posten i går, hadde fått en gave fra to jenter som står bak EasyTran. I pakken lå det medisinsprøyter og transprøyter samt et veldig koselig håndskrevet brev. Er så hyggelig å motta noe helt uventet. Alle pramaturfødte barn skal ha jern og multivitaminer som kosttilskudd det første leveåret så disse sprøtene passet jo veldig godt i dette hjemmet. Har frem til nå brukt de vanlige sprøytene fra apoteket, men disse er jo mye søtere ^^,

Nå må jeg sette meg foran symaskinen og sy en rosa kjole til, for i ettermiddag skal vi ta bilder hos Kamilla Weiglin 🙂

Enkle MAT-TIPS!

Det med mat til barna er noe jeg er veldig opptatt av, og ingen ting er så gøy som å eksprimentere litt. Jeg tenkte å dele tre små tips med dere i dag, som jeg selv er veldig glad i å lage til jentene mine. 

Druesnacks 

Druesnacks er veldig enkelt å lage, det er bare å kuttte opp druer slik at barna ikke kan sette de i halsen og legge de i fryseren. Når de er ferdig fryst kan de serveres, kjempe godt for småtasser som holder på å få tenner, de kalde druene kjøler ned de såre gommene samtidig som det er sunt og godt. 
Man kan også legge de fryste druene i et fruktnett for de aller minste som ikke er vandt med biter. Da holder de fruktnettet og sutter på delen med druer inni.  

Bananpannekaker

Som et mellommåltid eller en liten dessert er det ikke noe som er så lett å diske sammen som babanpannekaker. Bruk en banan og ett egg. Misk det sammen med en stavmikser og stek det i en panne med smør. For å lage de mer spennede kan du bruke peppekakefigurer til å trykke ut morsomme ting. Serveres når de har blitt lunkene. 

Smoothie

Siste som må være med er så klart en smoothie. Det er jo så godt, i tillegg til at man får i seg mye godt for kroppen. Denne smoothien er laget av en boks kokosmelk (ikke lett versjon), en banan, frossene bringebær og bjørnebær. Men det finnes et hav av smoother man kan lage. 
Barna elsker det og vi voksene elsker det. Jeg serverer alltid smoothe i de geniale sugerørflaskene til Philips Avent, da blir det lite gris og enkelt for jentene og drikke. Men når man serverer smoothie med bær i en flaske med sugerør må man sile smoothien slik at ikke frøene blir med og tetter hele greine 🙂

Når barna er litt større kan man også lage ispinner med smoothien. Deilig deilig..

Noen som har noen andre gode tips til småretter ? 😀

Trolldeig

I dag har jeg følt meg som et lite barn igjen. Vi har nemlig lekt oss med trolldeig. Trolldeig er en aktivitet som passer uansett alder. De aller minste slik som mine er for små til å lage noe selv, alt skal heller puttes i munn. Trolldeig er ikke akkurat veldig godt å sutte på så det kommer rett ut igjen ved første smak. Men det er gøy for de små å klemme og kjenne på konsistenser med hendene sine, og med litt hjelp fra en voksen kan man bruke trolldeig til å forevige minner. Det er akkurat det jeg har gjort i dag! 

Trolldeig er enkelt å lage:

1 del salt
2 deler mel
1 del vann
en ss matolje

Du kan også gjøre trolldeigen mer spennende ved å ha i konditorfarge (jeg hadde i rød). Når barna er eldre kan de heller male den ferdigstekte trolldeigen.

Deigen må knas godt før den kan jobbes med. 15-20 minutter. Den er klar når den har fått en jevn konsistens og er så fast at den ikke faller sammen. 

Tre spente jenter klare for å forevige minner sammen med mamma og dagmamma. Så klart i matchende hjemmesydde hobbysmekker!

Alle måtte få lov til å kjenne og ta litt på trolldeigen. 

Jeg tok meg av kjevlingen og hjalp til med å trykke ned håndflaten mot trolldeigen. 

Da alle håndavtrykkene var satt fikk jentene leke litt på gulvet, mens jeg tok meg av resten av pyntingen 

Nå stekes de i ovnen på 80 grader, så da er det bare å vente til de er ferdige 😀 

NEW DRESS (made by me)

God morgen godtfolk! I dag tar jeg frokosten i sofaen foran dataen, Olivia og Sophia leker på gulvet ved siden av meg, og Otilie sover i vogna alt. Hun er ikke helt i form så hun har har vært våken mye i natt. Så lille jenta seilet om da hun fikk slappe seg litt i vogna.

Jeg sydde også en ny kjole i går, tenkte jeg skulle lage to kjoler til bursdagen til jentene, så da blir det enten denne eller den forrige blå og beige jeg sydde som blir bursdagskjolen 🙂

Kjolen er sydd med stoff fra Panduro

Hvilke kjole synes dere jentene skal ha på seg på bursdagen, denne eller den blå (HER) ??

Sy en praktisk SMEKKE SELV!

Da var det pluselig “megtid” igjen, og det alle beste jeg vet er å sette meg foran macen med en STOR kopp kaffe latte med caramell og litt kanelstrø på toppen. I dag har jeg startet min første dag som dagmamma og tenkte noen ville høre hvordan det har gått. Jeg har tenkt til å vise frem en smekke jeg har rukket å sy i dag morges så det sier vel kanskje sitt om hvordan det har gått. Vi startet dagen med litt frokost på kjøkkenet og turet inn i stuen og fyret i peisen så det ble skulle bli et godt og varmt krabb-langs-gulvet-føre 😉 Otilie og Olivia hadde veldig masse de måtte vise til Sophia, så de holdt det gående med pludring og latter i to timer. Frem og tilbake i mellom beina mine, utrolig koselig. Så satt vi på et teppe og sang litt sanger før alle tre fikk litt mat igjen og halv tolv sloknet de alle tre ute i vognene mens jeg pakket de inn. 

Så tilbake til overskriften. Jeg har tidligere spurt dere om tips til aktiviteter sammen med barna, jeg er som dere skjønner veldig glad i hobbyer som er krative. Men til det trengs det noen skikkelig smekker slik at klærne ikke blir ødelagte når vi etterhvert skal finne frem farger og maling. Derfor bestemte jeg meg for å sy tre smekker til alle jentene mine, ja Sophia blir jo også litt min når hun er sammen med oss for det skal ikke være noen forskjellsbehandling 🙂

Her har dere den ferdige smekken:

Og den er enkel å lage for dere som vil prøve dere. 
For å lage en slik smekke trenger du litt bomullstoff til armer og bakdel, selve smekkestoffet er laget av voksduk, det er vanntett og veldig lett å vaske griserier av. Litt strikk til armene, kantbånd og litt borrelås eller trykkapper til å feste smekken med bak på ryggen. 

Så skal jeg vise dere hvordan delene skal klippes ut. Først klipper du ut en smekke, i den størrelse og form du ønsker. Armene ser ut som stoffbiten til venstre, det er viktig å få med den lille buen for å få et fint snitt. Den må være så bred at det blir god plass til armen, om du er usikker på hvor bred den må være ta utgangspunkt i en genser etter boddy og gjør den gjerne litt større slik at den er litt romslig på. 

Bakdelene tegner du ved at du følger ytterkantene av smekken og tegner er bue rundt slik du ser under, den må være lengre enn til midten av smekken for at den skal kunne overlappes til feste. Den må også være litt lengre ned enn det armen rekker om du legger armen inntil slik du ser på bildet over. Lille Sophia lurte på hva jeg drev med. 

Når disse delene er klipt er det bare å sy i vei. Sy sammen skuldrene på fremdelen og bakdelene rette mot rette og sy på kantbåndet. 

Jeg har brukt en tvillingnål til å sy fast kantbåndet. Da får man to parallelle sømmer som blir veldig pent. Det er ikke nødvendig om man ikke har en slik. (kan brukes på alle symaskiner)

Armene sys enkelt ved å brette inn bunn (den tynne delen hvor hånden skal ut) to ganger og sy to sømmer med plass til en strikk i mellom. Da blir enden på stoffet gjemt slik at stoffet ikke rakner. 
Tre inn strikket med en sikkerhetsnål og stram strikket til ønsket lengde, legg stoffet dobbelt rette mot lette og sy sammen slik at du får ermet.

Så kommer den vanskeligste biten. Legg ermet mot smekkedelen akkurat slik ermet er lagt på det øverste stoffbildet. Merk av i bunn (under armen) og sy fast bakdelen med smekka fra merket og ned til bakdelen slutter (rette mot rette). Ermet tres inn fra retten slik du ser på bildet under. Ermet er da med retten ut, også trer du den inn i armhullet, legg sømmen på ermet mot sømmen i bunn på smekka, altså det som blir under armen. Sy delene fast med hverandre ved at du syr på innsiden slik jeg gjør. Tilpass arm med smekke hele veien rundt. 

Til slutt syr du på en brettekant rundt smekkedelen og fester på en borrelås eller trykkapper bak. 

PUSSE opp!!!

Gud BEDRE!!! Jeg har plutselig oppdaget hvilket prosjekt vi har begitt oss ut på! 
Det er en del som har etterlyst hvordan barnerommet blir siden jeg for noen uker siden la ut bilder fra gulvpussingen. Vi startet med liten håndpussemaskin, og skjønte fort at det ville bli et endeløst prosjekt. Det er MYE gulv som skal slipes, faktisk hele andre etasje og et soverom i første etasje!

Vi har ventet på en helg med fri slik at vi kunne leie en stor maskin til å hjelpe oss med jobben. Siden tregulvene er såpass gamle holder det ikke å gå over en til to ganger slik som bruksanvisningen antydet. Gulvet er så ujevne at vi må over gud vet hvor mange ganger selv med den gedigene pussemaskinen..

Derfor har vi ikke kommet så mye lenge med barnerommet enn bildene under viser.

Vi har heldigvis barnepass til jentene slik at vi får vært litt mer effektive. BT går med pussemaskinen og jeg pusser alle kanter og hjørner med håndpussemaskinen. 

Det kommer til å bli så sinnsykt bra når vi er ferdige selv om jeg ikke ser lyset i tunnelen helt enda! 
Føler meg så sykt handy i dag! Haha, har på meg BT arbeidsbukse og drikker cola fra boksen 😉  

The perfect FRIDAY!

Denne morgen har vært den perfekte morgen! I dag er siste dag på en liten stund hvor jeg er alene med jentene på dagen siden jeg starter som dagmamma fra mandag av. Derfor tenke jeg å ha en skikkelig kosemose deilig fredagmorgen. 

Vi startet dagen halv 8 med lek i senga til mamma. Kl 8 var vi klare for frokost og etter to brødskiver hver på jentene fikk de leke på gulvet mens jeg begynte å bake litt. Kjøpte en bakepakke på panduro i går og tenkte det var greit å øve litt før bursdagen deres om 3 uker. 

Mens kakene ble stekt var det noen som hadde veldig lyst på det de så der inne

Det ble også tid til litt mammakos og moro ^^, 

Sofakos med kaker, saft, kaffe og tegnefilm

Slik ble de ferdigpyntede kakene, rosa og hvit glassur så klart! Jentene fikk servert lunket solbærsaft. Første gang de får saft, er ikke akkurat noe jeg synes er greit å gi hver dag, men en gang i blandt for kos må være lov. Saften er faktisk også min hjemmelagde solbærsaft som jeg lagde på sensommeren i fjord med bær fra hagen. Det er nemlig det beste BT vet, han fikk alltid hjemmelaget sobærsaft da besteforeldrene hans bodde her, så da må jo jeg vidreføre tradisjonen med saftdampingen når vi har to store solbærbusker rett utenfor huset. Kaffe på meg i de nye koppene fra Søstrene Grene. 

En lilla ullgjeng satt seg godt til rette i sofaen med tegnefilm på TV og STORKOSTE seg ^^, 

 

GOD HELG til dere 😀 

Resultat av SHOPPINGrunde

Tenkte å vise frem det jeg og jentene fikk handlet på shopperunden vår på farmanstredet i Tønsberg i dag, og jeg sitter her og ler litt. Jeg ser jo på det jeg har kjøpt at jeg har blitt mamma med stor M! Jeg reiste til byen med bursdagspengene mine og det eneste jeg har kjøpt til meg selv er 8 kaffekopper fra Søstrene Grene til hele 104,- totalt. Haha.. Jaja, det er vist viktigere for meg å sette barna mine først så for ta det som en positiv egenskap. 

Planen med dagens handlerunde var kaffekopper, stoff og noe hobbysaker slik at jeg er rustet når jeg fra mandag av skal begynne som dagmamma og det å ta en tur til byen må bli lagt til helgene. Må jo si jeg holdt meg godt innenfor planen min ^^, 

Først litt til kjøkkenet

Det ble litt bakesaker, jentene har jo snart bursdag så da tenkte jeg å prøve meg på litt morsome fargeglade kaker, i tillegg kan kakeformen brukes til mer. Jeg har nemlig en hobbyplan til mandagen, så det er bare å glede seg 😀 Bakesakene er kjøpt på panduro
I bursdagen min oppdaget jeg at jeg trengte nye kaffekopper da jeg måtte dra frem julekoppene for å ha nok til alle. Og jeg kjente jeg ble rimelig fornøyd med meg selv når jeg fant kopper til 12 kroner stykk. Helt latterlig billig! Synes den duse rosafargen var så nydelig også så det blir nok ny favorittkopp for meg. 

Så litt hobby

Farger, maling, pynt og fingermaling måtte også være med hjem. Så blir det spennende å se hva jeg får ut av dette etterhvert 🙂 Alt er fra panduro 

Nye deilige stoff

Fant frem noen nyyydelig stoffer på panduro, de blomstrete er Tilda-design som jeg bare forguder. Ser dere hvordan stoff det rosa med hvite prikker på er? Det er en voksduk, og jeg gleder meg veldig til å prøve å sy det jeg har i tankene, en liten hemmelighet enn så lenge. Tar vel ikke lang tid før resultetet titter opp på bloggen, for det KLØR i fingrene etter å få begynt! 

Og litt til jentene 

Måtte bare innom H&M en liten tur for jeg trengte noen nye strømpebukser. Fant også en nydelig bolero i fargen gammelrosa og sandaler på salg. Sklisokkene måtte også være med, det er jo ikke lite lett å skulle gå rundt med glatte sokker når man i tillegg er litt ustø på beina 🙂