En søvnløs natt, med en frykt jeg ikke klarer å beskrive. 

Det lykkelige gravidebildet ble plutselig så veldig feil, da blødningene startet i går kveld.

Det var ikke slik jeg skulle starte mitt første blogginnlegg etter en uke med fri. Jeg skulle jo skrive det koselige innlegget, fortelle dere om alt det vakre. Det har jo skjedd så mye siden sist. Jeg har blitt brunette, vi har feiret jul, jeg skulle jo vist fram de nye kjolene jeg sydde til julaften. Også har vi kjøpt oss ny seng, og nytt salongbord, og ja, jeg skulle skrive gladinnlegget: 

  “Jeg har sluttet å spy” – et svangerskapsinnlegg med en lystigere mine enn sist. Innleggene har spunnet i hodet på meg, for vakker er en graviditet når oppkasten avtar, matlysten stabiliseres og energien sakte men sikkert kommer tilbake.

I går lastet jeg opp akkurat dette bildet til bloggen, for med akkkurat dette bildet hadde jeg tenkt til avslutte juleferien og skrive et vakkert svangerskapsinnlegget. Det var bare det at jeg ikke fikk skrevet ned et ord, og i dag må teksten min bli helt annerledes. 

Jeg lastet opp bildet, men så ble jeg avbrutt, slik man bare kan bli avbrutt når man har barn i hus. Plutselig var jeg ute sammen med barna og pappaen deres. De akte i snøen, jeg heiet på sidelinjen. Jeg puslet litt med dyrene ute, og så grillet vi i det snødekte landskapet før vi gikk inn igjen. Da sovnet jeg på sofaen, jeg vet ikke riktig hvor lenge – kanskje var det to timer. Jeg våknet litt før barna skulle sove, men det var mannen som måtte legge.

Nesten som i panikk måtte jeg vrenge av meg de to lagene med stilongs. Jeg hadde en murrende menssurasjonslignende smerte i hele underlivet, og strikkene på stilongsene føltes vondte og trange mot den lillen babymagen. Jeg testet en løsere joggebukse, men også den måtte jeg vrenge av meg. 
Jeg tok meg en lang varm dusj, slik jeg ofte kan gjøre når menstrasjonssmertene melding sin ankomst. Det varme vannet lindrer alltid smertene, det gjorde det i går også. 

Jeg tenkte ikke noe mer over dette, fram til rett før jeg skulle legge meg – da begynte jeg å blø fra underlivet. 

Jeg vet ikke hvor mange timer jeg googlet alle variasjoner av “blødninger i svangerskap, 2. trimester”. Jeg vet ikke hvor mange lykkesaker jeg leste, eller hvor mange tragedier jeg pløyet meg igjennom. Jeg vet bare at det ble en søvnløs natt, med en frykt jeg ikke klarer å beskrive. 

I dag tidlig dro vi inn til legevakten. Der i fra ble vi henvist til gynekolog og ultralyd. Hva blødningene skyldes er litt uvisst, antagelig er det er blodkar som har sprukket. For i livmoren lå det lille mirakelet og fektet med armer og bein, det bitte lille hjertet slo jevnt og fint, og alt var som det skulle i hulen der den lille bor. 

Det er ingen tvil om at morsinstinketet alt har tatt til seg det tredje barnet. I natt var jeg livredd jeg hadde mistet , eller kom til å miste den lille spiren, og det er ingenting som gjør mer vondt for et mammahjerte, enda man ikke har rukket å bli kjent med den lille der inne.  

Så bildet mitt til innlegget skal få stå, selv om teksten ikke ble slik jeg hadde sett det for meg, for dette er hvor stolt og takknemlig jeg er av min lille mage som vokser og gror for hver dag <3 


– Speiltvillingene på Facebook – 
 

Ferdig til jul?! Haha, morsomt

Jeg ha’kke vaska gølvet, men mann har børi ved. 

  “Er du ferdig til jul nå da?” spurte to av venninnene mine meg i går kveld.

  “Jeg?!” spurte jeg, sperret øynene opp og begynte å le av “vitsen”. 

  “Jeg tenkte jeg skulle slå fjoråret med å få handlet inn de siste gavene 21. desember og ikke 22. Men jammen så møtte jeg på ei venninne og da ble det fort lunsj i stedet for gaver. Prioriteringer er viktig. Så dere vet – da får jeg handle inn julegavene den 22. desember da. Jeg tenkte så klart at jeg skulle være ferdig med alt til den 22. desember, så jeg har satt opp at jentene har fri fra barnehagen – de får bli med på lasset. Også tenkte jeg at jeg at jeg skulle sy en ny julekjole til jentene og meg, men de har jeg ikke rukket å begynne på. Jeg bare vet ikke riktig hvor jeg skal finne de timene, for i morgen skal jeg på pakkerunde, dere vet – jeg må nesten ønske de gamleste god jul og de er jo ikke akkurat naboene mine. Jeg har forresten igjen en del gaver som jeg driver å lager også. Og ja, vi skal på julemiddag med venner i morgen. Huset? Ja, nei, mannen driver å rydder etter der jeg har gått. Så det er jo fint da, men stakkar han er jo litt oppgitt.” 

Denne gravide kona, seiler rolig inn i julen som vanlig med et blodtrykk på 110 over 50 (målt på svangerskapskontroll i går), står jeg i alle fall ikke i faren for et hjerteinfarkt riktig enda. Haha. 

“Er du mye svimmel?” spurte legen, “Nesj, det har jeg ikke tid til akkurat nå!” 

HEI HÅ OG GOOOOD JUUL! 

 

En siste kreativitet før julaften

Phuu!! Da var 20. desember alt her. 4 dager til jul og alt for mye å gjøre! 

I dag kommer årets siste kreative innlegg. Jeg har ikke klart å levere alt jeg hadde planer om, men jeg er stolt uansett, for inni meg gror det et menneskebarn, så da er det kanskje ikke så farlig om man ikke får til alt annet. 
Den gledlige nyheten, er jo at mange av de innleggene som aldri kom i denne kalenderen, kommer til å komme på nyåret. Normalt sett har jeg en kreativ tørkeperiode i starten av hvert år fordi jeg er så lei etter den kreative julekalenderen. Innleggene jeg har spart til etter nyttår er kreative prosjekter som ikke hører nødvendigvis julen til. 

I dag fikk jentene barnehagefri slik at vi kunne lage ferdig de siste hjemmelagde julegaver. Blant prosjektene sto malte kjøkkenhåndklær på listen. Det er jo kjempekoselige gaver, som har en nytte og som ganske små barn kan få til helt fint.  

Kjøkkenhåndklene har jeg kjøpt på Nille. 

Så har jeg printet ut julemotiver med kuttemaskinen jeg har, og limt folien på håndkle. Har kan ikke kuttekasnkin, kan man like gjerne klippe ut et motiv for hånd på et folie med lim på baksiden, eller kontaktpapir. 

Med noen q-tips og tekstilmaling har ungene prikker og lekt seg med håndklærne. 

Når motivet fjernes er det som magi! I alle fall for barna 

Gledlig jul (jeg sier det alt nå, i tillfelle du har det like travelt som meg ! 


– Se tidligere kreative julekalender innlegg her 

– Følg meg på Facebook for å få kreative juletips fram til jul – 

JULETILBUD + RABATTKODE på DW-klokkene

/ Annonse / 

Det er lite (ingenting?) som slår den følelsen jeg får når en pakke fra Daniel Wellington kommer på døren. Jeg tuller ikke når jeg forteller at jeg begynte og hoppe av glede da den nye pakken ble sendt av gårde i posten. Kanskje har jeg alt for mange klokker (rettelse: alt for mange DW – klokker) men da sier jeg bare: noen har dilla på sko, jeg har dilla på klokker fra Daniel Wellington – vi er alle forskjellige. 

En ny klokke, til min magiske samling! WIIHUUU 

ELEGANT OG FORNEM

Den nye klokken i kolleksjonen heter Classic Petite Ashfield med rosegull og 29 mm stor urskive. 

JULETILBUD OG RABATTKODE hos www.danielwellington.com

Akkurat nå kan du kjøpe en gavepakke fra Daniel Wellingen – Ved å velge en klokke og et armbånd, eller en klokke og en ekstra reim – får du 10 % avslag på kjøpet, i tillegg til å få det pakket inn i en nydelig gavepakke som denne. Perfekt under juletreet. 

– Lag din gavepakke her 

Bruker du i tillegg RABATTKODEN: SPEILTVILLINGENE får du ytterlige 15 % avslag i tillegg til de 10 % på juletilbudet. 

Kjøp i dag, for å få pakken hjem før jul!  

My loved ones – Jeg får ikke nok, får du ? 

Husk å bestille i dag for å få klokken hjem til jul. 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Sytutorial nydelig løstsittende kjole

Helt siden jeg sydde denne kjolen i høst, så har det rent inn spørsmål om når den kommer som syoppskrift her på bloggen. Jeg skal innrømme at jeg hadde håpet den ville komme mye tidligere i desember, men allmentilstanden har satt en liten brems på hele meg. Det er allikevel litt tid fram til jul, så du rekker fint å sy deg noen kjoler om det er det du har lyst til.

Kjolen er ikke vanskelig å sy, men jeg har satt en middels vanskelighets grad på den siden den er litt mer avansert enn mye av barneklærne. Jeg utfordrer dere alle allikevel til å prøve, for følger du sytutorialen min, så skal det mye til for å feile, så lenge du tar deg tid til å gjøre alle stegene i riktig rekkefølge.

STOFFTIPS:
Jeg har forelsket meg veldig i dette stoffet som heter Crepe Georgette fra Stoff&Stil, det finnes i flere ulike farger. Jeg har sydd i det røde, det sorte og blå stoffet.

MØNSTER: 
Jeg har tegnet mønster i fire ulike størrelser S – M – L – XL. Jeg deler en størrelsesguide på de ulike størrelsene under, slik at dere får en pekepinn på hvilke størrelsesguide jeg har tatt utgangspunkt i ettersom det ofte er store variasjoner i hva en størrelse er i ulike kjeder.

Mønster til kjolen
Når du har kjøpt mønsteret, sender jeg det til deg på mail i løpet av et døgn.

SNURR FILM FOR SYTUTORIAL

– Se tidligere kreative julekalender innlegg her 

– Følg meg på Facebook for å få kreative juletips fram til jul – 

 

Betonglykter til jul

Keative julegaver som er enkle å lage: betonglykter. 

Jeg har forsket en stund på hvordan jeg lager betongtlyktene finest, og jeg har kommet fram med en løsning jeg synes fungerer veldig bra for å få fine kanter oppe og nede. Slike lykter er det jo enkelt å lage mange av til en rimelig penge, og derfor fine julegaver å gi bort. Det er også mye annet man kan lage av betong, som skåler, døsrstoppere, ringholdere med med. Det er egentlig bare å la fantasien slippe løs og sette i gang. 

Jeg tenkte uansett at jeg skulle vise hvordan jeg lager betongtlykter. 


DETTE TRENGER MAN:

 • Betong, her finnes det mange alternativer. De dyre som er begrenet til hobbybruk og de rimelige som er til sitt bruk. Jeg har prøvd med to ulike typer:
  – fiberarmert betong av Hey´di (15 kg for 199,-) Bruker litt tid på å tøre, resultatet er de lyse betonglyktene over. 
  – flytestøp, kjøpt på Montér. (20 kg for 100,-)  Tørker på 2 – 3 timer da det skjer en kjemisk reakjon. Gir en litt mer rustikt resultet – de til høyre i bildet over. 
 • Pappkopper i to ulike størrelser. Jeg har kjøpt begge på Rema 1000 
 • Plastfolie
 • tape
 • limpistol 
 • papplate / plastbelagt ark

Grunnen til at jeg vil vise denne måten å gjøre det på, i stedet for å stappe en kopp ned i en annen er at jeg har prøvd alt, og dette gir de fineste beholderne som får rette kanter oppe og en rett kant nede. Fyller man den største koppen med betong, og stapper den mindre oppi, blir kantene oppe ujevne, og bunnen blir svakt buet utover slik at den ikke står helt stødig. 

SLIK GJØR DU: 

Tap plastfolie over bunnen på den minste koppen, slik at sementen ikke kan fylle seg ned i gropen som er der. Da blir det vanskelig å få koppen ut igjen. 

Klipp av den runde kanten i toppen på den minste  koppen så man slipper å få med den i kanten på det ferdige resultatet. 

Press ut litt lim fra limpistolen langs hele kanten 

Fest den lille koppen til et plastbelagt ark, eller papplate

Det den store pappkoppen over den lille og pass på at det er lik avstand rundt hele. Lim så den fast. 

Bland betongen godt og hell den opp i koppene. 

Sett press på toppen, for eksempel noen bøker. Gjør du ikke det risikerer du at betongen løsner limet etter hvert og betongen flyter utover. 

Når de er tørket er det bare å rive av pappkoppene, og de er klare for bruk 

– Se tidligere kreative julekalender innlegg her 

– Følg meg på Facebook for å få daglige kreative juletips fram til jul – 

Tutorial STOR gavepose

Først vil jeg takk for alle hjerter og varme tanker som er sendt til oss i dag. Jeg klarte rett og slett ikke å komme med et kreativt innlegg i går, for inni meg var jeg bare trist, og da er det umulig og skulle skrive og inspirere dere der ute. Jeg synes det er trist når jeg ikke får til å fullføre den kreative julekalenderen slik jeg hadde planer om, men disse siste ukene har lært meg at det er helt umulig å planlegge livet. Stort sett så går det helt fint, men plutselig skjer det ting som endrer planene uten at vi selv ønsker det. 

Nå trenger jeg å tenke på noe hyggelig, så jeg vil dele denne kreative julegleden her med dere. I følge mine barn har jeg sydd Nissens gavepose, og jeg syntes det var veldig morsomt at det var det første de sa da de oppdaget den nysydde posen ved vinduet. For selv om jeg ikke har laget Nissens gavepose, så er det akkurat en gavepose jeg har sydd. 

Hvert år savner jeg å ha en slik ekstra gigantisk pose til å samle alle gavene som hoper seg opp i løpet av desembermåneden. Jeg ender alltid opp med å legge gavene i 10 forskjellige plastikkposen, noen fra Spar, noen fra Meny og noen fra Rema 1000. Det ser jo ikke akkurat lekkert ut, så da stuer jeg gavene til et sted i huset der de ikke synes. 

Jeg har tidligere sydd lekeposer til barna, og jeg elsker de. Det er så deilig å ha de posene som kan gjemme et dusinvis av leker, i tillegg til at de er svært dekorative, og de gjør det veldig enkelt for barna å rydde selv. 

Gaveposen har jeg laget enda større enn lekeposene, slik at det blir plass til mange gaver. Nå i advent fyller jeg den opp med gaver fra oss, etter pakkerunden vil den være fylt med gaver til oss som vi skal ta med til svigers som vi skal feire julen hos. Så når julen er omme har jeg plutselig fått en stor oppbevaringspose til alle juledekorasjonene som aldri får plass i de små oppbevaringsboksene. 

DETTE TRENGER DU: 

 • 110 cm stoff (bredde på stoffrull: 135 – 140 cm)
 • 110 cm innefor (bredde på stoffrull: 135 – 140 cm)
 • Maljer
 • Snor

SLIK GJØR DU: 

– Når du har to stoffstykker som er 135 x 110 cm stort, så skal du dele begge stoffstykkene på midten, slik at du får fire rektangler på 72,5 x 110 cm. 
– Legg stoffdelene rette mot rette, foret mot foret, og hovedstoffet mot hovedstoffet. 
– Sy sammen begge langsidene, og den ene kortsiden (bunnen om det er mønster på stoffet som bare går en vei) på hovedstoffet og foret. La det være et vrengehull på ca 10 – 15 cm i den ene langsiden på forstoffet.

– Brett stoffet slik at sidesømmene havner midt foran og midt bak (se hvitt stoff på bildet under). Da får du fram en spiss i bunnen. Merk av en strek som går 17 cm opp fra spissen, og sy en rettsøm over streken.  

– Dette skal gjøres i begge hjørnene på begge stoffdelene. 

– Vreng den ene posen slik at rettsiden kommer ut. Den posen som har rettsiden ut, stapper du ned i posen med vrangsiden ut. Pass på at sømmene treffer hverandre. Nål kanten rundt, og sy de to posene sammen. 

– Vreng hele posen igjennom vrengehullet. 

– Sy en stikkning (rettsøm) så langt ut mot kanten som mulig for å lukke vrengehullet. Stapp så foret ned i hovedstoffet. 

– Sy en rett pyntesøm langs toppen av hele posen for å holde bretten mellom de to posene pen. 

– Sy en ny rett pyntesøm lengre ned – gir mindre bevegelse i stoffet der maljene skal stå. 

– Fest så mange maljer du ønsker. Jeg festet seks med like stor avstand rundt hele. 

– Tre i snor og fyll den opp med det du vil 

Tag gjerne det du syr med #skolissykrok på Instagram, så skal jeg klikke meg inn og “like” det du har laget 


– Se tidligere kreative julekalender innlegg her 

– Følg meg på Facebook for å få daglige kreative juletips fram til jul – 

Sissi

Livet føles noen ganger så brutalt, så meningsløst og så urettferdig. Sent tirsdag kveld forlot Sissi livene våre, bare fire måneder gammel.

Det at hun bare har bodd med oss i litt over en måned er nesten uvirkelig, hun har satt så mange poteavtrykk i alles hjerter. Hun lyste opp når gamlepusen vår kom inn fra en luftettur og hoppet på henne i ren glede. På dagtid lå hun alltid på skrivepulten sammen med meg, eller rett ved siden av i armkroken til vår vakre rottweiler. Når barna kom hjem fra barnehagen, eller våknet om morgen strøk hun kroppen sin inntil beina deres. For jentene var Sissi en pus verdt mer enn gull og diamanter noen gang kan gjøre. Sissi var deres pus, som de hadde vært med å adoptere, som de så varsomt behandlet for at hun skulle bli kjent med dem. Hun ble katten som lå på jentenes fang og malte høyere enn de skravlet. 

Hun var den perfekte skatten vi så lenge hadde ønsket oss. Pusen vi hadde brukt langt tid på å snakke om, og lete etter. Hun ble pusen som var for god til å være sann. 

Så ble alt revet i fra oss, og når hjertet er like stort for dyr som for mennesker, så  gjør  det  så  brutalt  vondt. 

Barna fikk se henne for siste gang i går. De fikk sagt ha det og klappet henne en siste gang, selv om denne gangen kunne hun ikke lengre male. Så gråt vi sammen for som Olivia sa :”Mamma, hun var jo den beste pusen i hele verden”. 

Det er så lett å stille seg spørsmålet: HVORFOR !? men det endrer ingen ting, pus er borte fra oss. 
Det gjør vondt i hver centimeter av kroppen, jeg orker egentlig ikke å snakke om dette, men så velger jeg å skrive dette så alle vet, i stedet for at folk skal begynne å stille spørsmål om hvor den nydelige pusen vår har blitt av. Nå skal jeg avlutte dette innlegget og prøve å finne trøst i at det livet hun fikk sammen med oss var et veldig verdifull liv for en liten pusevenn som for alltid blir en del av oss.

Vis respekt for at jeg ikke orker å svare på spørsmål. Send oss heller et hjerte som gir oss varme

Lag snømenn av sokker sammen med barna

Allerede er vi halvgått til jul denne advent. Mange begynner å bli helt klare, jeg ser at juletrær allerede er pyntet og har dusinvis av gaver under seg. Hvis du er en av de som ble litt stresset av at jeg skrev det, så ta det helt med ro. Her i hus pynter vi juletre lille julaften, og de siste gavene pleier å bli kjøpt inn dagen før treet blir pyntet. Alt går, og på et vis så blir det jul hvert år. 

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en veldig koselig aktivitet med dere, som dere kan inkludere barna i. Snømenn lagd av tennissokker er både enkle og raske og lage.

Jeg så for meg at snømennene skulle bli julepynt, men der tok jeg grundig feil. De snømennene som jentene laget selv, de var deres, og de skulle ikke så på en hylle. Her har snømennene vært hyppig brukt som dukker til å leke med – og det er jo veldig gøy. 

Klippe klippe

Fylle fylle 


DETTE TRENGER DU: 

 • Ris
 • Tennissokker (jeg kjøpte på europris) 
 • Hyssing / sterk tråd av et slag 
 • knapper
 • stoffbit
 • papir til nese
 • knappenåler til øyne, sort tusj om du ikke har sorte knappenåler
 • limpistol
 • saks

SLIK GJØR DU: 

Klipp sokken i to, bak hælen 

Knyt sammen den åpne enden ved hælen med hyssing

Fyll sokken med så mye ris du ønsker

Knyt igjen på toppen så risen ikke faller ut

Knyt en ny hyssing litt over midten av sokken, slik at det danner hodet

Klipp til en bit stoff og fest det som skjerf

Brett opp kanten på sokken tå-del som du har klipt av 

Tre den på som en lue og fest med limpistol 

Klipp ut et lite kvadrat ark til nese

Brett inn to av hjørnene slik at det danner seg en spiss

Så legger du hjørnene over hverandre slik at det danner seg en liten kjegle.

Fest med limpistol og klipp av bunnen slik at den blir rett 

Farg knappenålen dersom du ikke har sorte

Stikk knappenålene inni snømannen og lim fast nesen og knapper på magen

For å lage flosshatt klipper du til to sirkler i ulik størrelse og en remse som går rundt den minste sirkelen

Lim remsen fast til den minste sirkelen. Klipp til en hull i den store sirkelen, stort nok til at du får tredd den på snømannens hodet. Lim sirkelen med remsen på den store sirkelen slik at det blir en hatt og fest en bånd på om du vil 

Med ulik mengde ris kan du lage snømenn i forskjellige størrelser. 

– Se tidligere kreative julekalender innlegg her 

– Følg meg på Facebook for å få daglige kreative juletips fram til jul – 

Sy juledress i barnesize!

I helgen delte jeg oppskrift på hvordan man kan sy en julekjole. Jeg skal jo innrømme at det ofte er lettere for meg å dele oppskrifter til jenter enn gutter, av naturlige årsaker (les: jeg har to døtre) Hah. Så da er det stadig noen guttemammaer der ute som minner meg på å tenke litt på guttene også.

Nå har jeg derfor sydd en juledress også, den er jo i og for seg unisex, men jeg har jo tenkt litt på disse guttene deres når jeg har lagd dette.

Tanken bak er å lage en dress som er såpass enkel å lage, at alle som vil kan få det til (også på rim da gitt). I tillegg går det unna som bare det å sy dette. Mange bruker et rimelig fleeceteppe når de skal sy nissedrakter til barna sine, og da kan man jo virkelig klare å lage et billig kostyme til nissefester og andre morsomme helger i juletiden.

Jeg har heldigvis en herlig liten nevø, som stadig for noen nye plagg av tante fordi jeg har måtte teste en ny “guttemodell”. Nissekostymet var i følge han “Kuuult tante!”. Han byttet riktig nok ut nisseluen med en Lynet Mcqueen caps, men han fartet rundt i sitt tempo hele lørdagen og hele søndagen i nye nisseklær, så da ser jeg på jobben som godkjent. I følge han var det kuleste at han hadde lomme på genseren som han kunne ta i mellom.

For å sy dette kostymet, så kan man ta utgangspunkt i et hvilket som helst mønster på bukse og genser. Man kan også bruke de mønsterne jeg har delt tidligere på kosebukse og genser med hals. Eller tegne sitt eget om man vil det.

Jeg har laget digitale mønster til dette settet, så om du er usikker eller mangler mønster, så kan du kjøpe det som en pakke: bukse, genser og lue – i størrelse 1 – 8 år. Jeg sender mønster så fort jeg har mulighet og prøver alltid å holde en ramme på senest 24 timer. Når du har mottatt mønsteret, printer du det ut, og du er klar for å klippe ut mønsterdeler.

Mønster: nissesett

STOFF:

– fleece / jersey / Isoli kan fint brukes i hovedstoffet.
– ribb til armer, føtter, kanting og livet.

TIPS: 
Denne modellen er sydd uten ekstra åpning til hodet. Det er derfor lurt at stoffet du skal si i har stretch i seg. Velger du et stoff uten stretch går det også helt fint, men da må du ha en åpning ved nakken, og da gjør du følgende:

– I stedet for å klippe ut et helt ryggstykket, kipper du ut to halvdeler. Altså du klipper etter mønsteret uten å legge stoffet dobbelt. Legg til 3 cm sømrom langs midtlinjen av ryggstykket (der det står “brettekant”). Slik at du får litt ekstra stoff til knappestykket.
– Så følger du fremgangen til nissekjolen når du skal sy sammen genseren.


SNURR FILM FOR SYTUTORIAL

https://www.youtube.com/watch?v=Nj8JaVQ_eks

– Se tidligere kreative julekalender innlegg her 

– Følg meg på Facebook for å få daglige kreative juletips fram til jul –