DIY Junior Seng

For fire dager siden begynte jeg å lage juniorsenger til jentene. Nå begynner de å nærme seg ferdige, så jeg tenkte jeg kunne dele et innlegg om hvordan de er laget før det ferdig resultatet kommer. 

Det hele startet med at jeg spurte BT om han trudde jeg ville klare å lage senger til jentene. BT er alltid støttende når det kommer til å sette mine kreative påfunn til virkelighet, og sa at det var han sikker på at jeg ville få til. 
Derfor reiste jeg til IKEA for å kjøpe nye madrasser til juniorseng, jeg tok også med meg ribbebunn og sengehester til sengene. Det er også noe jeg kunne laget selv, men det var lettvindt å slenge de med når det lå plassert ved siden av madrassen. Og det får være grenser til hvor hjemmelaget alt må være! Haha. Neida, men joda. 

Dette “Do It Yourself” prosjektet er ikke for alle, men jeg vil vise at det faktisk er mulig å gjøre ting vi aldri har prøvd før. Og jeg sier ikke at det ikke er for alle fordi jeg trur at andre ikke ville klart å lage en seng, men det er ikke alle som har en låve / garasje å stå i, eller sag og verktøy. Må du kjøpe alt du trenger for å sage og skru sammen en seng, så hadde jeg heller kjøpt en ferdig. 

Jeg tok målet på madrassen og laget sengen ut i fra det. Madrassen er 70 cm x 160 cm. Jeg kuttet først ut fire sider som utgjorde en bunnramme når jeg skrudde de sammen. Så skjærte jeg ut fire sider til, helt like som de første, men på lagsidene tegnet jeg et mønster som jeg beskjærte ut slik at kanten oppe ikke ble helt rette. 
Ved hjelp av en lekte (trur jeg BT kalte det, en tynn planke) festet jeg de to rammene sammen og lage en “hylle” til å legge ribbebunnen på. 

Jeg hadde tegnet sengene før jeg reiste på Montér for å kjøpe planker så jeg viste hva jeg trengte. Derfor tok jeg også med en “pinne”. Denne kuttet jeg opp i like lange deler på 15 cm, og saget ut en gavel. Ved å måle opp på sengen og gavelen borret jeg hull til å tre “pinnen” ned i. 

Første sengen brukte jeg ganske lang tid på for jeg tenkte og grublet godt underveis. Seng nummer to tok to og en halv time å lage. 

Så brukte jeg nesten en dag på å pusse over begge sengene, før jeg begynte å male de hvite. 

BT kom med ideen om å ha et motiv på som jentene liker, og etter en lang samtale med jentene ble de begge enige om at de ville ha en “kini” (kanin) på sengen sin. Så i går tegnet jeg mal til kaninen godt inspirert av disney og cartoon. Etter det begynte jeg å male. Jeg har lagt ut bilder underveis på snapchat: Stinetuss, for dere som ønsker å se. 

Sengene er enda på langt nær ferdige, så jeg gleder meg til å vise dere fortsettelsen. 

Hva synes dere så langt? 

Følg Speiltvillingene på Facebook – 

55 kommentarer

Siste innlegg