Maling fornyer det meste!

God solskinnsdag til dere lesere 🙂 

Jeg ser det er færre lesere innom bloggen min om dagen, det ser jeg på som et godt tegn på at mange er ute og koser seg i det fantastske sommerværet. Selv er jeg ute dagen lang, for vi maler huset. Må si jeg begynner å få en morsom farge på kroppen nå. Brun som en stubbe på ryggen og blek foran! 

Jeg har også fått ferdig litt maling inne i de siste dagene.

Denne kommoden som også er et dukkehus og en kafé pusset jeg opp for en liten tid tilbake, jeg tenkte at den fikk være mørk brun, men etter at den kom opp lot jeg meg irritere mer enn nødvendig over hvor mørk den var. Så nå har den fått et strøk grunning og 4 strøk med hvitmaling 😀 (Jeg må gå over bunnen gang til da litt av maligen ble med pappen den sto på)

Dere finner innlegget om hvordan jeg laget dette morsomme og praktiske møbelet ut av en IKEAhylle HER

Jeg ble mye mer fornøyd nå, så da må jeg bare kjøpe noen nye esker til å ha i hyllene og fylle opp med leker 🙂 Hva synes dere? 

 

Mannens favorittmiddag!

Dagen i dag har vært travel og arbeidsom, vi har knapt tatt oss tid til å sette oss ned for å få i oss litt å drikk. Og da skal jeg si dere det var herlig å fyre grillen for å så lage en veldig rask og enkel rett som er veldig smakfull og god. Jeg føler at denne retten er en skikkelig mannerett. Kjøtt, poteter, saus og ikke for mye grønn dill og dal. Haha

Tenkte jeg kunne dele den med dere, nå som vi går inn i en tid med mye grilling 🙂 

Skjær opp poteter eller søtpotet (gjerne litt av hver), og lødløk – Legg en passe posjon til hver person på et stykke folie (er det fire personen lager du fire foliepakker, en foliepakke til hver med passe mengde potet i). Dryss over mais og godt med olivenolje samt ønskelig med salt og pepper. Krøll sammen folien slik at det blir en pakke. 

Legg foliepakkene og kjøttet du ønsker ved siden av på grillen. Vi hadde biff i dag, men denne retten passer godt til de fleste kjøttyper. La det stå å steke til potetene er bløte helt igjennom. Mens potet og kjøtt ligger på grillen kan du lage din favorittsaus. Jeg lagde en peppersaus med chili – veldig enkelt: Brun smør i en kjele, ha i en spiseskje mel, rør godt, spe på med vann, ha i en kjøtt-bulljongterning og smak til med salt, pepper og chili. DET TRENGER JO IKKE VÆRE SÅ KOMPLISERT 🙂

Og tada, du har en deilig middag. Jeg er et skikkelig ostemenneske så jeg MÅ ha litt fetaost til grillmat ^^, 

Ha en fin kveld og kos dere masse i solskinnsdagene fremover! 

Different days!

I går hadde jeg tiden til å skrive hele tre innlegg, og i dag har jeg ikke satt meg ned før nå. Ikke at jeg egentlig har tid til å sitte ned nå heller, men jeg tok meg friheten mens grillen blir klar. 
Jeg skal si dere at vi har begynt på noen omfattende prosjekter nå!

Til morgen i dag kjørte jeg med jentene til mamma for å spise frokost der, søsteren min med dateren var også der så det var en veldig hyggelig frokost. Så reiste jeg hjem uten barna, for nå har vi tatt fatt på husets utside! Det er nok 10 år siden det ble vasket sist og enda lengre siden det ble malt. Vi har vasket halve huset med høytrykkspyler og det var nesten som å male huset da vi fikk vekk alt smuss og skitt. Men siden det er enda lengere siden det ble malt så har også mye av maligen flasset av grunnet høytrykkspyleren. Det var også planen da de har hengt på i løse filler. I morgen begynner husmalingen. Jeg gleder meg så ufattelig mye til å få freshet opp husets utside, det ser virkelig så falleferdig ut slik det er nå.

På husets ene hjørne var plankene råtne, så jeg har lekt snekker i dag og beskjært + snekkret opp 5 nye bord. Da jeg sa til BT at jeg kunne prøve å gjøre det slik at han kunne stå i stigen å vaske (noe jeg ikke tørr) sa han: “ja, det kan du, jeg vet jo at du klarer det” – Slike ord synes jeg er så koselig å høre. Bare det å høre at han har trua ^^, Og skal jeg si det selv, så ble det meget så bra. Haha.

Denne døren får både BT og meg til å grøsse, skal bli godt å få inn nye glass og litt hvilmaling. Jeg har skrubbet, skapet og pusset den for gammel flassete olje i dag. 

Å male huset er bare et av prosjektene for utsiden vår, så gled dere til å følge fortsettelsen. Jeg skal holde dere oppdatert med bilder, jeg trur dette kommer til å bli sååå bra!! 😀

 

 

ByMiLLa Vognposer

En liten minihelg! 

Jentene er lagt for natten, pappaen er på møte så mammaen har faktisk tid til å sette seg ned med en kaffekopp for å skrive det tredje innlegget på bloggen i dag! Halleluja – så deilig. Denne dagen har vært helt perfekt! Jentene koset seg som tre prinsesser frem til dagluren med lek, sang og dans. Og så flinke som de var i dag, Olivia sov 2 timer, Otilie 2,5 timer og Sophia litt over 3 timer. Så i dag fikk jeg gjort så mye i dagluren. Jeg fikk ryddet og vasket slik jeg alltid gjør når jentene er lagt, så fikk jeg malt det jeg skulle male (viser dere når det er helt ferdig) og jeg hadde tid til å jobbe meg ferdig på dataen med diverse mailer og fakturaer som skulle sendes. Pjuuu, så godt å få gjort så mye mens de tre drømte ute i vognene sine. 

Da alle våknet opp fikk vi et veldig hyggelig besøk av den ene oldemoren til jentene, så tiden bare fløy avgårde. Og jeg skal si dere at alle tre snuppelurene synes oldemor Solveig var tipp topp og få besøk av for hun hadde meg seg jordbær, og nydelige gule roser til meg ^^, 

Plutselig var det middagstid før Sophia ble hentet og BT og jeg fikk spist en deilig middag før han måtte på møte og det var tid for kveldsstellet på jentene. Det har knapt vært en eneste sutrete mine i dette hus i dag, og da er det nesten som jeg renner over av energi når kvelden kommer. Da jeg la jentene i seng smilte de til meg og lagde sin koselyd “mmmm” før jeg gikk ut av rommet og siden har det ikke vært en lyd. 

.                                                                                                              .

Sponset produkter

Så over til overskriften. Jeg er nødt til å vise dere de nydelige kose/vognposene jeg har fått tilsendt av ByMiLLa. Disse vognposene er håndsydd av Kamilla Sosna, hun er mamma til to og syntes utvalget av vognposer til nyfødte og større var for dårlig, spesielt til vår, sommer og høst halvåret. Derfor begynte hun like godt å sy selv. *Jeg klapper i hendene* Hun driver ikke stort slik som for eksempel RisaRosa gjør, og derfor synes jeg det er ekstra gøy å kunne vise frem hennes talent, for som jeg har sagt tidligere – det finnes så mange flotte og kreative personer i denne verden, men det er ikke alltid like enkelt å klare å stikke frem nesen.

Vogn/koseposene er sydd av nydelig kabelstrikkede stoff, og foret med deilig myk fleece som gjør den lun og god å ligge oppi. Disse to posene jeg viser frem er til nyfødt og jeg er så glad for at jeg har to personer jeg er veldig glad i som venter barn nå slik at jeg kan gi de en så fin gave. Hun lager også vognposer som passer til de litt større barna og i sportsdelen på vognen så ta dere gjerne en titt på hennes facebookside HER. Der finner dere flere bilder og mailadressen til Kamilla om dere ønsker å bestille en slik nydelig pose som passer perfekt til vår, sommer og høst. Eller i krybben inne kanskje 🙂 Lik gjerne siden hennes så får dere enkelt med dere nyheter og oppdateringer. 

Følg også gjerne ByMiLLa på Instagram: MADEBYMILLA

¨

Jeg ønsker dere alle en deilig ekstra søndag i morgen, her skal vi til å vaske ned husetes utside før vi tar fatt på noen STORE uteprosjekter! Phuuu.. 😀 

Inkluder barna!

I dag fikk jeg alenetid med Olivia da hun våknet en halvtime før de andre. Alenetid for meg betyr så utrolig mye da det høre med til sjeldenhetene. Det er også eneste tiden hvor jentene synes det er veldig gøy å være sammen med meg, for med en gang de alle er våkene synes de er mer gøy å leke med hverandre enn å være mammadalt. Jeg var nødt til å lage middag til jentene i dag, torsk på menyen. Og jeg trur kanskje at noe av det gøyeste jentene vet er når de får være en del i aktivitetene som skjer her i huset, om det er å vaske klær eller lage mat så elsker de å være med. 

I dag fikk Olivia være den heldige. Og når jeg lager mat sammen med jentene setter jeg de alltid opp på benken sammen med meg, siden de er litt klåfingrete og nysgjerrige lar jeg de få noe å leke med eller spise. Da sitter de pent og skravler og koser seg sammen med meg. I dag fikk Olivia et eggeglass med blåbær

Jeg elsker når bildene beskriver hvilke lykkelige barn jeg har. Gud så høyt jeg elsker dem. 

 

OLIVENOLJE I HÅRET

I går forsto jeg at håret mitt begynner å bli langt. Jeg holder på å male litt, og plutselig oppdager jeg at jeg er full av maling på klærne, klærne som selvfølgelig ikke var malingsklær for jeg trur jo med meg selv at jeg ikke griser når jeg maler. Jeg forsto ikke hvordan jeg hadde klart det, før jeg så håret mitt og tittet litt bedre etter. Håret var i hestehale og jeg hadde duppet over 5 cm av bunnen på hestehalen ned i malingsspannet! Åja da, jeg får til det meste. 

Pappa kom en tur på motorsykkelen før jentene la seg. Det tok ikke lang tid før han spurte om jeg drev å malte. Det var ikke så vanskelig å se slik jeg så ut, for håret mitt hadde jo malt hele meg. Jeg hadde enda ikke orket å ta stilling til hva jeg skulle gjøre med de malte tuppene som holdt hele håret mitt sammen i en klase. Og det er da jeg digger slike råd jeg får fra foreldrene mine, skjønner ikke hvor de får det fra, men det er vel kanskje det som kalles at man blir smartere med åra. Så av alle personer, sa pappa at jeg burde ta med olivenoljen i dusjen for å få løst opp oljemalingen. Jeg hørte på rådet hans og tok meg med oljen fra kjøkkenbenken inn i dusjen. Det funket fjell! Jeg fikk ut så å si all malingen på kort tid, i tillegg til at håret mitt ble så mykt som silke etterpå. 

Jeg måtte google litt på olivenolje i hår, og resultatene var jo fantastiske. Hvorfor har jeg aldri tenkt på dette før?!

Hos KK.no fant jeg en artikkel om 8 forskjellige punkter man kan bruke olivenolje til på badet, jeg nevner i fleng: INTIMPLEIE – BARBERINGSOLJE – SMINKEFJERNER – ANSIKTSPLEIE – HÅRKUR – LEPPESKRUBB – KROPPSKRUBB – KROPPSOLJE (Les gjerne artikkelen HER)

HÅRKUR:

Om man sliter med tørr hodehunn kan det være verdt å massere hode med en olivenolje. Sliter man med at håret blir fort fett unngår man å massere oljen inntill hodet, men holder oljen til tuppene. Jeg leste inne på et forum om flere som brukte olivenolje, og et tips som gikk igjenn var å påføre oljen i tørt hår. La det virke en halvtimes tid, gjerne lengre. Mens man venter kan man blande olivenolje med litt sukker/salt og ta en boddyskubb. Så skummer man inn shampoo før man går i dusjen og skyller. Dette var et råd fordi flere følte de ikke fikk ut oljen om de fikk vann i håret før de tok i shampoen. Ikke alle opplevde det slik, jeg selv sto i dusjen da jeg påførte oljen i vått hår. Jeg hadde i oljen gredde igjennom håret før jeg vasket det etterpå med shampoo og så balsam. Håret mitt ble ikke oljete i det hele tatt, men jeg vet ikke om det kan være fordi jeg har en god frisørshampo som fikk ut oljen igjen. 

Tenk å kunne pleie sitt eget hår så billig! Det er jo fantastisk!

Til slutt må jeg vise frem produktet jeg ikke kunne levd uten, i hvertfall ikke med så langt hår. Og det er MOROCCANOIL! Har dere prøvd den? Enestående, desverre litt dyrere enn olivenoljen. 

Ha en fin dag! Her stråler solen på en blå himmel, men det blåser hatter og høy, så blir nok ikke så mye utetid i dag. 

Landet! Det naturlige vakre.

Solen skinnen og temperaturen stiger. Det betyr UTEDAG! 

Jeg var opp rett etter halv 7, og ble nødt til å gjøre dagens nødvengheter så fort som mulig. Allerede før klokken slo 8 hadde jeg vasket alle gulv og ryddet klart til frokosten. Så fikk jeg en halvtime alenelek med Sophia før jentene mine våknet og dagen kunne for alvor begynne.
Frokosten er i magene og leking står høyest på listen til de tre små. For øyeblikket ligger de alle tre og pludrer og ruller på madrassen til Tyra. Den er jo så god og myk, så det å stelle seg på knærne for så å kaste seg fremover på magen etterlater seg jubelrop og latter som fyller hele huset.

Mens jeg slapp ut Tyra rasket jeg med meg noen nye syriner. Gud som jeg elsker å bo på landet med en STOR hage! Det er ingen tvil, jeg kunne ALDRI bodd i byen. For jeg kan ikke tenke meg noe som er bedre enn å kunne slenge seg ned ute uten at et menneske kan se meg. 

Så selv om vi ikke lever i et stilfullt designerhus så kan jeg i hvertfall nyte den fantastiske naturen som finnes rett på utsiden av døren min, og igjennom den varme årstiden kan jeg sanke blomster, epler, pærer, plommer, moreller, solbær og rips kun meter fra huset. For meg er det ren og skjær lykke!  

Jorden vår så langt øyet kan se ^^, 

Utsikten over til naboen. Passer meg perfekt. 

Morellene kommer 

Ene vakre pusen vår i gresset med blomsterblader fra epletreet.

Ha en FANTASTISK DAG!  

 

It’s not shopping, it’s therapy!

I går bestemte jeg meg for å ta en tur til byen etter å ha irritert meg over at jeg ikke egentlig hadde noe å ha på meg på den varme sommerdagen som var her i går. Jeg husker heller ikke sist jeg handlet noe til meg selv, så det var veldig deilig å få brukt noen kroner på bare meg. Alle sommerklærne mine er enten så utvasket at de ikke er fine eller så er de for store fra i fjord som var rett etter tvillinggraviditeten. Jeg kjøpte meg to nye bikiner i fjord, de er så fine – meg jeg lover dere – nå danser overdelene rundt puppene mine! Haha, jeg hadde vist ganske mye større pupper da det var 150 ml med melk ekstra i hver av dem. – Fillern –

Jeg ringte en av mine beste venninner, og ble så glad da hun sa hun hadde tid til å være med. Jeg måtte ha med jentene siden BT jobbet, og da er det litt enklere å ha med litt hjelp. I tillegg er hun litt mer oppdatert på motefronten enn det jeg er nå etter at jeg har blitt mamma og ikke er så mye i byen som jeg var tidliger. 

Så her er min lille nye sommergarderobe:

Et lite knippe fra H&M

—————————————-

På New Yorker viste Kaja meg det deiligste skjørtet som måtte bli med hjem i tillegg til en ny bikini som faktisk passer 😀 

—————————————-

På BikBok fant jeg favorittbuksa mi, det vil si jeg kjøpte en bukse med akkurat samme modell og stoff som denne for sikkert 5 år siden, og den er så slitt at jeg har måtte sy den sammen et par ganger, men den sitter så bra at jeg klarer ikke kvitte meg med den. Så JIPPI jeg fant en ny! Samt tre herlige sommertopper. (Bildet over og under)

—————————————-

Vi var også innom pieces, en av mine favorittbutikker. Som legges ned i Tønsberg 🙁 Men det var siste dagen i går, og se hva jeg fikk med meg til den nette summen av 40,-  En topp, to ringer og en neglelakk

I dag er planen å reise til min søster og grille siden det var meldt så fint vær. For øyeblikket regner det, men det ser ut til at det letter litt nå, så jeg krysser fingrene for at solen titter frem. Hvis ikke blir det nok grilling uansett siden min søster ha tak over verandaen og temperaturen er fantastisk. 🙂 

Ha en fin siste dag i denne uken 🙂 

Mønster: bukse til voksne!

For at du skal få et mønster som passer til deg, så er det like greit at jeg viser deg hvordan du kan måle ut riktig størrelse, som at jeg sette opp et skjema for de ulike størrelsene. Det er lettere enn du tror, og jeg skal forklare grundig. 

Du trenger:

– matpapir på rull for å tegne mønster. Teip sammen noen remser, lengen bør være på litt over en meter. 

– målebånd 

– penn 

Start med å måle omkretsen rundt lårets bredeste punkt, altså nesten øverst. Omkretsen er lengen på den vannlettelinjen som er tegnet under. Jeg har brukt skjøten for å finne en midtlinje på arket mitt, om du ikke har en skjøt der det passer, bretter du arkene dobbelt slik at du får en midtlinje nedover på arket ditt. Tegn nå en vannrettstrekt av lårets mål på arket hvor midten av streken havner på midtlinjen. 

Mål så innside bein. Jeg gidder ikke å være sjenert på ord, så fra tiss til ankel. Dette er lengden på buksa, og du måler opp streken fra den vannrette lårlinjen. Så måler du omkrets på ankel og tegner opp lengen i bunn av “innside bein” målet ditt. Husk at både omkrets av lår og ankel bør være et par cm større om du ikke vil ha tights. 🙂 

Så kommer den vanskeligste delen, du skal måle lengen fra tiss og opp til der du ønsker at buksen skal havne på magen. Dette målet må være litt lavere enn der du normalt har buksa, siden det kommer en ribb på 5 cm over buksa igjen. På venstre side av “omkrets lår – streken” skal du merke av målet ditt oppover. Så skal du gjøre det samme bak, mål fra tiss (altså midt under der en hver bukse ender i sømmer), og over rompa. Her ser du at buksa må være høyere bak fordi rompa tar plass. Merk av målet til rompa på høyre side av “omkrets lår – streken”. 

Ta så et mål rundt hoftene og del målet ditt på to. Hvis du er 90 cm rundt hoftene med litt luft, skal streken din være på 45 cm. Dette skal være lengen øverst på mønsterdelen av buksa.  Fra venstre punkt av “omkrets lår streken” skal du tegne en svak bue innover før den skrår rett opp og havner på høyde med punktet for lengen av tiss til mage. Det samme skal linjen fra tiss til over rompe gjøre, men denne skal ha en enda større bue innover. Her kan det hende du må prøve deg litt fram, for målet imellom mage og rygg skal være hoftemålet ditt delt på to.  

Til slutt tegner du strek ned fra ytterpunktene av “omkrets lår streken” og ned til ankelmålet. Klipp ut

Et tips før du klipper ut møsterdeler i stoff er å kvalitetssjekke litt. Når du bretter mønsteret i to langs brettekanten din, så beina være synkrone, mens fra tiss og opp skal møsteret vike i fra hverandre. Baksiden skal være høyere og smalere enn framsiden. 

Jeg delte mønsteret mitt i to før jeg klipte du stoffdeler, dette gjør du om du ønsker å ha lommer. Legg det ferdigvaska stoffet dobbelt og klipp ut delene. Jeg trengte en meter med stoff til buksa mi. 

LOMMER: 

Når du tenger en lomme så skal du ta for deg fremsidestykke av buksa, altså den delen som er lavest og bredest som vist over. Langs rettsiden, der du delte buksa i to skal du tegne opp til en lomme. Lomma skal følge buksa langs ytterkantene slik som bilde til venstre under viser, og tegnes bare som en bue ned. 

Klipp ut to lommer med stoffet liggende dobbelt, da får du fire deler. 

På fremsiden av møsteret må du klippe bort en trekant til lommene. Det samme gjør du på to av lommedelene. Det må da være to lommer som ligger med vrangen mot hverandre eller retten mot hverandre, slik at de blir speilvendt når du tar de i fra hverandre. 

Til slutt trenger du ribb til livet og ankelene. Til livet bruker du omkretsen av hoftene dine, men kutter av ca 5 cm. Dette er fordi det er mye strecht i ribb, slik at du må lage den litt midre enn din egen omkrets. 
På ankelene passer det å bruke målet anklene måler. 

Bredden velger du selv, mine ribber som vist under er 10-12 cm bred. 

Nå er du klar for å sy, trykk HER for å komme til syinnlegget.