Frihelg

En hverdag for meg består av uendeilig mye planlegging. Dette er helt nødvening om jeg skal klare å komme meg igjennom alt jeg skal eller burde fått gjort i løpet av en dag. Noen ganger tenker jeg kanskje jeg har tatt meg vann over hodet når jeg oppsumerer alt jeg gjør for tiden, men igjen så er jeg personen som liker å ha mange jern i ilden. For øyeblikket er jeg 50 % hjemme med jentene mine, de har begynt å stå opp tidligere og føler heller ikke de trenger dagluren mer, så fra kl 8 om morgen til 19 om kvelden går det stort sett i ett. Jeg klarer å få inn tid til å jobbe litt med bloggen samtidig som jeg er hjemme med jentene, for selv om jeg er hjemme har jeg ikke en betalt permisjon. Jeg må jobbe for kronene, jeg er bare heldig som kan gjøre det i hjemmet og til de tidene det passer best for oss alle. De resterene 50 % sitter jeg på et kontor, jeg er jo student, og selv om jeg ikke trudde jeg var klar for det synes jeg det er veldig spennende og morsomt å studere igjen. Jeg sitter som regel og jobber ett par timer med blogg og mail i kontortiden min også, for jeg har så alt for mye jeg skulle gjort gjerne ett par dager i forkant. 

Kl 19 er det leggetid for de to små, BT og jeg samarbeider alltid med legging, det faller jo veldig naturlig når vi har to, det blir en på hver. Så snart jentene er i seng, kler jeg på meg og reiser til stallen. Og kl 21 er jeg stort sett hjemme igjen. Da blir jeg ofte sittende med mer jobbing, bloggrelatert eller syrelatert. Blogger, designer, student og mamma i tillegg til samboer, hjem, hest og hund er til tider litt heavy – men jeg føler meg priviligert og ville ikke byttet bort noe med mer fritid. Tv er rett og slett ikke noe for meg, jeg ser på det som “å kaste bort verdifull tid”. Sikkert et snev av ADHD 😉 

Men denne helgen!! Åh, hellemåååne! En hel helg sammen med kjæresten min og en hel gjeng fra Re som har etablert seg her i Oslo. Hvert år har vi en festivaldag hjemme hvor hjemmbygda sine artister spiller, og i dag har de leid rockefeller. Det er bare så vanvittig kult at så mange fra bygda stiller opp selv her i Oslo. Vi er oppvoskt og bor på et lite sted, så det blir fort slik at alle kjenner alle.

znEiEpDxoz

I går var vi 14 stykker til middag, før vi reiste til et utested hvor ei venninne med bandet sitt spilte. Nå har vi akkurat spist en laaang og deilig frokost sammen med tre andre venner her på hotellet og vi jentene er nå klare for litt Osloshopping, mens guttene skal på pub. Dette er litt av et avbrekk fra min normale hverdag. Jentene er hos pappa, jeg ringte han kl 9 til morgen i dag og det første han svarte meg med var “det går så bra vettu” 😀 Det er veldig rart og være borte fra snuppene, men samtidig så vet jeg at vi alle har veldig godt av det en gang i blant!

Vel dere, her ble det mye skrift, så jeg får avslutte og gå ut hotelledørene og inn i et kjøpesenter ^^,

GOD HELG <3

100% Sjokoklem

// Innlegg sponset fra Freia //

Bildet over taler jo for seg selv ^^, nydusjet og i rene pyjamaser , men pytt sann. Jeg hadde vært på kontoret hele dagen i går og da BT måtte reise og stikke ut et hus på kvelden tok vi oss lov til å kose oss med litt sjokoklem fra Freia. Jeg er litt vel god til å finne på en unnskyldning for å kose meg litt i hverdagen, men alle vet vel hvor mye bedre litt sjokolade smaker på en helt vanlig hverdag? 
Dessuten skal BT og jeg til Oslo fra fredag til søndag, mens jentene skal på helgeferie til morfar og Mariann, så da må jeg kosemos litt ekstra før og etter for og ta igjen tapt kos i helgen. 
Jeg gikk forbi sjokoklem sjokoladekjeksene i butikken da jeg handlet inn middag på en veldig sulten mage. Og jeg begynte faktisk og le høy der jeg gikk alene i butikken fordi jeg kjente vannet sildre i munnen min da jeg plukket en pakke ned fra hyllen.  

Jeg vil også minne dere på konkurransen Freia har gående helt frem til 30. april, hvor du deler ditt bilde med #delenklem på instagram og blir med i ukentlig trekning av en middag for to til en verdi av 1000,-  Vinnerne offentliggjøres på Freia sin Facebook-side

Og ppst: “Hvis du ikke har smakt denne sjokoladen har du gått glipp av noe” ^^, 

 

Water Marble Negler med OPi

REKLAME, Innlegg i samarbeid med Makestyle

Det er en god stund siden jeg viste dere Water Marble her på bloggen. Jeg har jo forklart hvordan det utføres tidligere, men tenkte det ikke gjør noe med en påminner nå etter så lang tid. Det er veldig enkelt, men jeg har fått mange spørsmål fra personer som ikke får dette til og jeg har funnet ut hvorfor. Det handler rett og slett om at det ikke er alle neglelakker som er gode nok til dette. Neglelakker som er for tørre eller for rennende. 

Jeg har nå fått litt dilla på water marble igjen etter jeg fikk nye OPi Neglelakker fra Makestyle. Disse fungerer nemlig veldig bra for å lage water marble. Det finnes jo virkelig ingen grenser for hvor mye gøy man kan lage med neglelakk! 

I stedet for symøter som min mamma har sammen med sine beste venninner, har jeg og venninnene mine startet en nyere trend. Nemlig neglelakk-kveld. Dette er bare så utrolig koselig. Sist vi var samlet var i bursdagen til Charlotte, og da hadde jeg med OPI lakkene mine for å lage litt Water Marbel 

Tenkte jeg kunne forklare steg for steg. 

Du trenger en liten bolle til å ha vann i, gjerne en eggeholder slik jeg bruker. Minimun to neglelakker, men det er også kult med flere farger enn to. Lakkene burde gjerne ha god kontrast fra hverandre for å få godt synlig resultat. Du trenger også teip, q-tips og en nål.
Fyll bollen/eggeholderen med lunket vann, jeg synes dette har gitt best resultat.  

Start bare med å dryppe lakkene ned i vannet, annen hver gang i midten slik at man får disse ringene. 

Så bruker du nålen til å laget et mønster ved å dra den igjennom lakken. Det kan være lurt og ikke starte å dra helt i den ytterste ringen for den kan ha tørket og da drar du med hele laget med neglelakk. 

Jeg teipet rundt neglen min før jeg startet å dryppe neglelakk i vannet. Ved å gjøre dette slipper man mye gris på utsiden som må fjernes. Legg neglen ned i vannet og dra en q-tips rundt fingeren for å fjerne lakken som ligger igjen i vannet.

Og slik ble fingeren seende ut da jeg tok den opp av vannet . Stilig? 😀 

Det som er viktig for å få neglelakken til å holde bedre er å alltid starte med en primer og en base coat etter man har filet neglene. Her er mine tre produkter:

 
OPI krystall fil før 250,- nå 75,- Chip Skip – primer som for neglelakk til å sitte lenger. Start to Finish – base coat, top coat og Nail Strengthener i ett og samme produkt

Når det er gjort man kan legge neglelakk hvordan man vil, under viser jeg at det også er mulig å ta flere fingre samtidig slik at det går raskere og lage Water Marble Nails. 

Utvalget av OPI neglelakker er STORT! OPI er “color comany” og har et av verdens mest omfattende fargespekter. De er også et av verdens ledende neglelakkmerker, kvaliteten er super og lakkene er elsket av kjendiser verden over! 
OPI neglelakkene inneholder ingen farlige/skadelige eller allergi fremkallende ingredienser og er ikke testet på dyr.
I tillegg har de vunnet utallige priser verden over fordi neglelakkene gir et perfekt resultat, de flasser ikke, er hurtigtørkende og har en lang holdbarhet. I tillegg er de designet for profesjonell bruk og er verdens mest solgte salonglakk. 

Se hele utvalget av neglelakker HER

Og få 10% rabatt på negleprodukter hos MakeStyle frem til 10. mars ved å bruke rabattkoden: Nailcare

Ha en neglelakkfin dag 😀 

Gang innredning

Da har jeg startet å tenke innredning oppe i gangen. Planen er av vi skal ha et par stoler der og en TV slik at det går ann å sitte der om en av oss for eksempel har besøk. Nå er det slik at om jeg har besøk av noen jentener så må vi sitte i stuen og skravle og da blir det fort kjipt for BT. Og omvendt hvis han har besøk. Derfor har vi lyst til å ha muligheten til å kunne sitte oppe også. Jeg tenker også at det kan bli en koselig lesekrok for meg som studerer. Hvis jeg vil lese på kvelden blir det vaskelig å kosentrere seg nede om BT er hjemme og ser på tv. Og ligger jeg i sengen og leser sovner jeg bare ^^, 

Stolene er bestemt, men jeg har ikke fått de hjem enda. I går handlet jeg to lamper jeg falt pladask for, men jeg ble veldig usikker på lampeskjerm-valget. Derfor tok jeg med en av hver hjem for å se hvordan de passet inn med fargene og lyset her. 

Nå har jeg vel egentlig bestemt meg, sammen med BT, men jeg har lyst til å høre hva dere synes ^^, 

Plasten er ikke tatt av siden jeg skal bytte den ene 🙂 Hvilken farge likte du best? 

Gleder meg veldig til å få alt på plass nå, skal faktisk ta en tur til montér nu. Jeg har et aldri så kult DIY prosjekt i tankene, så jeg håper bare at det er gjennomførbart 😀 

 

Solskinnsdag

I flere betydninger. 

Queen sin tilstand har blitt mye raskere bedre denne gangen enn sist gang. Hevelsen har gått betraktelig ned og det gjør henne også mer mobil. Jeg startet med å gå henne en liten runde i går og i dag har hun både stått ute i luftegården og vært på lang gåtur. Bestevenninnen min Kaja, er hjemme på helgebesøk, så da ville hun bli med å gå tur. Siden Kaja ble med kunne jeg ta med jentene og Tyra. BT måtte uansett jobb, så da var det perfekt at vi kunne legge det opp slik. 

Se på det stemningsbildet da 😀 Mangler bare pusene så hadde jeg hatt alle jentene mine samlet på et bilde, men 4 av 6 er ikke dårlig det heller. 

Det skal sies at ikke hele turen var like idyllisk som dette bildet tilsier! Haha. Jentene var supertrøtte, jeg hadde egentlig lagt opp timeplanen etter sovetid for dem, men det er ikke slik at jeg kan bestemme alt her i verden. Jentene ville etter en stund ut av vogna og gå selv, og ble bare rasende av å være i vogna. Heldigvis fantes det litt avlendning og to minutter før vi var tilbake i stallen sloknet begge to ^^,

Jeg kjenner enda varmen i kinnene etter en dag ute, det er bare en helt fantasisk følelse. Og det er så godt at Queen er så mye bedre allerede. Det er nok alle de varme tankene deres sendt vår vei som har hjulpet 🙂 Nå skal jeg starte på middagen her, sen middag i dag for jeg har sanket husmorpoeng ved å lage snurreboller til en litt sen lunsj. 

Nyt siste rest av helgen ♥

Ikke akkurat blomsterFinn

Er det noen som kan hjelpe meg mot dette problemet?? 

Jeg holder på å bli sprø, for jeg ELSKER friske blomster, roser er desidert min favoritt. Men den siste tiden klarer jeg ikke å holde liv i dem i mer enn TO dager!! Hva skjer med det? 

Jeg følger alle rådene som blir gitt, passer på at de kommer raskt i vann fra butikken, skråskjerer med svarp kniv og fjerner blader slik at de ikke havner i vannet. Så fyller jeg lunket vann i en ren blomstervase og tilsetter rosenæringen som følger med og putter tilslutt blomstene oppi. Etter to dager blir selve roseblomsten helt slapp, den rekker ikke springe ut en gang!! Hva er det som skjer? 

Jeg har mine teorier om at vi fyrer for mye slik at det blir for varm for rosene, eller så er det noe med at vi har varmepumpe i stuen. Den står ikke på mer enn 18-19 grader slik at vi kan bevare grunnvarmen, men etter den kom i hus har jeg ikke klart å holde liv i roser. Synes det er så vanvittig kjedelig. Noen som har en teori på roseavlivingen min? Det hjelper heller ikke at jeg setter rosene kaldt om natten:(

Akk ja, jeg gir opp – rett og slett. Så i går da jeg var på plantasjen for å kjøpe kattemat bestemte jeg meg for å kjøpe blomster som selv ikke jeg tar livet av med det samme ^^, og jeg synes egentlig det ble veldig koselig med noe nytt på bordet i stuen ^^, 

Litt grønne planter og mini orkidé

Men jeg tar allikevel i mot tips og råd fra dere 😉 

Nå skal jeg kle på jentene, og ta meg de og Tyra til stallen for å gå tur med Queen. ^^, Her er det bare et helt fanastisk vær, så det skal nytes 🙂 

God søndag til dere. 

 

Hjemmesydd skjørt med blonder

Typisk for meg er at jeg har perioder der jeg får hekta på enkelte ting. Akkurat nå har jeg helt sydilla igjen. Så det gjenspeiler seg her på bloggen 🙂

Jentene har et blått skjørt som de har fått fra tanten sin, disse skjørtene er kjøpt i USA, og hver gang jeg viser bilde med skjørtet på lurer flere på hvor det er i fra. Siden jeg ikke får vært stort til hjelp på det spørsmålet fant jeg ut at jeg hadde lyst til å sy noen like. Skjørtene begynner uansett å bli for små, så da passer det noen nye. Dette skjørtet ersydd i en størrelse større enn de vi har fra før av også er de litt lengre. Men jeg synes de ble veldig koselige, og derfor tenkte jeg å spørre om dere ønsker fremgangsmåte på dette? 🙂 

Vakre Olivia viser frem 

Så hva synes dere? Vil dere ha mønster og fremgang? 

Ha en stålende lørdag. Her har dagen bestått av sying og ski på tv 😀 

 

Fremgangsmåte Hverdagskjolen

Vanskelighetsgrad: Enkel

Mønster til kjolen finnes HER

Når du har tegnet mønsteret kan det være lurt og legge et matpapir dobbelt slik at du kan tegne over, brette og klippe ut kjolemønsteret, da får du stoffdelen i en hel del. 

Brett stoffet dobbelt, legg mønsteret på og klipp ut, da får du fremdel og bakdel samtidig. Gjør det samme med armmønsteret slik at du får to armer. 

I tillegg skal du klippe ut to rektangler av et ribb-jersey stoff (et stoff med god strech) Rektangelet skal være litt kortene enn enden på armen. VIKTIG: Strechen i stoffent skal kunne strekkes slik at rektangelet blir bredere, ikke lengre. Altså skal kan kunne strekke den utover vannrett. 

Da er det klart for å sy alt sammen til en kjole

Finn frem en kjoledel og en arm. Sy de sammen ved å legge armulene rette mot rette på hverandre og sy sammen. 

Fortsett slik at du får sydd sammen begge armene med kjolestoffet. Totalt fire sømmer. 

Så tar du tak i det ene ermet, og starter å sy det sammen rette mot rette. Du starten der hånden skal komme ut og syr helt til du når bunnen av kjole. Gjør det samme på andre siden. 

Brett rektangelene dine dobbelt og sy de sammen. Kontroller nok en gang at du har strechen rett vei (vannrett slik disse ligger – altså kan du dra bitene bredere der det nå er smalt) Dette er viktig for at du skal kunne få tøyelighet til å tre stoffet over hånden som er bredere enn håndleddet. 

Brett de halveis over slik at sømmen blir gjemt inni stoffet

Ha kjolen på vrangen og tre den ene armribben ned i hullet til armen, klippekanten skal ligge jevnt med klippekanten på kjolearmen, og sømmene skal treffe hverandre. 

Sy på samme måte som jeg gjør her, altså fra innsiden. Det virker kanskje ikke naturlig, men du oppdager fort at det er MYE enklere 🙂 

Ferdig sydd arm. Jeg bruker her overlock maskinen min som gir denne fine sømmen, har du ikke det syr du en rettsøm og en sikksakk for bedre hold. 

For å lage rynkekanten ved halsen må du brette stoffets ende oppe to ganger ned. La brettekanten være ca 1 cm. Altså bretter du en gang ned på ca 1 cm og en gang til slik at klippekanten blir gjemt i stoffet. Fest noen nåler rundt hele

Og stryk lett over kanten slik at den holder seg og blir pen. 

Sy en kant rundt hele halsen som holder brettekanten din på plass, husk at du skal ha plass til å tre en strikk inn i denne løperen du nå syr. La det derfor stå igjen to cm åpning.

Fest en sikkerhetsnål på en strikk og tre den igjennom hele halsen. Stram til så du får ønsket størrelse

Hold på stikken og dra de ut slik at du kan sy de fast i hverandre. Nå det er gjort strekker du ut stoffet slik at strikken sklir på plass og syr igjen de to cm du lot stå åpne til å tre inn strikken. 

Du gjør det på samme måte i bunn av kjolen, legg opp to ganger slik at du får gjemt klippekanten, og sy en søm som holder den fast. Jeg har laget en litt bredere brettekant i bunn siden jeg hadde klippet litt mye stoff, og så sydde jeg fast en blondesnor. 

Masse lykke til, dette klarer dere 🙂 

Hipp HURRA Charlotte :D

God dag, har var vi vært tidlig oppe i dag. Jentene våknet allerede klokken 7, noe som var litt fortidlig da jeg var i bursdag i går og ikke i seng før kl 2 i natt. Charlotte som dere sikkert husker som moren til Sophia jeg satt dagmamma for, fylt år i går. Hun hadde bedt inn to andre venninner og meg til litt mat og hygge. 

Og gjett om det var var både god mat og mye hygge. Plutselig var klokken nesten halv 2 før jeg fikk kjørt hjem ^^, I stede for strikkekubb eller symøte som mange har, har vi neglekvelder. Det er bare såå koselig å sitte sammen og skravle i timesvis mens vi jobber med negler samtidig. 

Tenkte dere kunne se noen stemningsbilder fra gårsdagen, og i mens skal jeg starte med neste syinnlegg 🙂 

Tusen takk for i går vakre Charlotte, og like vakre Janne og Ida ♥


   
Glad jeg var sulten med stor S da jeg kom, har dere sett så mye DIGG!? 😀 

 

Mønster Hverdagskjolen

Okey, kjære lesere, bha, jeg liker ikke å kalle dere lesere. Kjære venner, passer bedre ♥

Det å dele fremgangsmåte på det jeg syr er lett, men å lage mønster slik at dere kan tegne deres mønster selv krever litt mer jobb. Men nå føler jeg at jeg kanskje har funnet en ny vei å gå som gjør det lettere for dere og meg å tegne mønsterene mine. For nå kommer det mål til hver størrelse, og så viser jeg hvordan dere går frem. På den måten kan dere tegne opp den størrelsen dere ønsker, og forhåpentligvis skal antrekket passe veldig bra da. Håper jeg, dette er første gang, så kom gjerne med tilbakemeldinger. 


Vi skal starte med å tegne mønsteret til kjolen sammen. 

Om du er litt logisk i tankegangen burde det være lett å forstå uten dypere forklaring, men siden det er første gang skal jeg forklare i detalj. Under har jeg vist eksempel i størrelse 86/92 – jeg kjørte doble størrelser siden denne kjolen har en vid passfasong som gjør at den passer lenge. Det du da kan se er at målene (markert med orange) er de samme målene som er merket opp over i størrelseskjema for strørrelse 86/92

Slik gjør du: 

 1. mål opp din kjolelenge langs den ene siden av matpapiret. Jeg har satt opp mål for lengden jeg har brukt, men denne kan du variere etter som du vil ha en lengre eller kortere kjole. Jeg har merket av oppe og nede med 54 cm i mellom. 
 2. Strek opp en strek som markerer halsvidden, min er 10 cm. Se størrelsesskjema for mål om du ikke tegner i størrelse 86/92.
 3. Punkt tre lager du vet at du måler opp to horisontale streker fra mønsterets vestre side. 19 cm om du tegner i 86/92. Annet eksempel: 25 cm om du tegner etter størrelse 122/128.
 4. Så trekker du bare en vertikal linje på de to merkene du målte opp fra punkt tre. Grunnen til at jeg gjør det på denne måten er fordi du skal finne brystvidden pressist.
 5. Her skal du finne cm mål for armhule (se skjema). Du setter måleenheten din ved punktet jeg har kalt A (enden på halsvidden), og der du treffer på den vertikale linjen med målet ditt, der kommer punktet som jeg har kalt B.  
  Nå har vi altså alle de punktene vi trenger for å tegne opp mønsteret i rett størrelse, og vi fortsetter med den blå linjen som former kjolen. 
 6. Fra punkt A trekker du en bue ut til venstre kant, la den bare skli litt ned slik at man får en naturlig bue ved halsen. Den trenger ikke være mer utringet enn en cm ned fra ditt aller første mål.
 7. Armhulen tegner du som på bildet fra A til B. 
 8. Her tegner du bare ut en svak bue slik du ser på bildet og danner kjolens bunn. Jo lengre ut fra den vertikale streken vi har tegnet jo større blir skjørtevidden.  
 9. Når du er fornøyd med bredden på kjolen i bunn trekker du opp en strek fra punkt B til bunnen av kjolen din. 

Og slik tegner du armen: 

 1. Legg en strimmel matpapir over kjolemønsteret med den høyre kanten langsmed kjolens ytterkant slik du ser på bildet over. Tegn over armhulen som synes igjennom fra kjoledelen. Viktig at disse blir like slik at de kan sys sammen. 
 2. Langs den vertikale linjen din måler du opp lengden på innside arm. Se måleskjema til arm for din størrelse. 
 3. Og 4. Ved å bruke en tommerstokk kan du enkelt lage en 90 grades vinkel slik at du kan markere opp rette streker (se bilde under). Marker opp en rett strek der innside arm avsluttes og der armhule avsluttes oppe. Så måler du ut cm til skulder/hals (se størrelseskjema). Den samme lengen skal være på armens bunn.
 4. gjør på samme måte ved halsen slik som du gjorde på kjolen ved å lage en svak bue. 
 5. Til slutt bretter du matpapiret vertikalt der enden av armen og halsen er. Når du klipper ut mønsteret da så får du hele stykke av armen selv om du bare har tegnet halve.  

Ay ay ay!! Jeg håper dette var forståelig for dere. I morgen viser jeg hvordan stoffet skal klippes og sys i sammen. 

Fint med tilbakemeldinger på mønsteret 😀