Badet – det mest tidkrevende rommet av dem alle..

.. enda vi ikke har gjort badet selv

Det å planlegge dette rommet, har uten tvil vært det vanskeligste og mest tidkrevende av dem alle.
Badet skal fungere til fem mennesker, og vare i veldig mange år framover.

Jeg er sikker på at jeg har tegnet om badet i alle fall 50 ganger, og med ett hundretall av inspirasjonsbilder på mobilen måtte jeg til slutt lande ett og annet. Som en gjenganger blant alle mine lagrede bilder, var samtlige bad mørke. Jeg jaktet spafølelse.

Her er noen av tegningen jeg har laget

Usikkerheten tok allikevel tak i meg, og jeg bestemte meg for en grå flis. Jeg ble redd for å gå for mørk, siden så mange rundt meg mente det var vågalt, så jeg bestemte meg for å gå “den trygge veien” med en flis som ikke var lys eller mørk, men midt på.

Badet hadde nok blitt lekkert med en grå flis, men jeg er takknemlig for at jeg fikk besøk av ei venninne som er interiørarkitekt. Hun viste meg to like bad, ett grått og ett mørkt og spurte hva jeg likte best.
Svaret var klart: mørke fliser.

Hvorfor velge trygt, når man kan velge det man elsker. Antagelig er det ikke grått eller sort bad som er trendig om 10 år, kanskje er det rosa som på 70 tallet. Hvem vet.

Badet består av to rom – et hardt og ett mykt. 

13 kvadrat av badet er det vi kan definere som et bad, der vegger og gulv er flislagt, og hvor du finner toalett, vasker, dusj og badekar.

4 kvadrat av badet er den “myke” delen. Også her er det fliser på gulvet, men de ser ut som treverk, veggene blir malt, og det er her alle tekstiler vil befinne seg. Håndklær, morgenkåper, undertøy og plass til halvbrukte klær. For hvilke familie på fem trenger ikke et eget rom til alt dette, om man skal ha noen som helst mulighet til å se flisene på badet. Vi er ikke en “ryddig” familie, og har designet huset deretter. Vi må lage plass til å gjemme vekk rotet, om ikke rotet skal ta over rommet.

Enda gjenstår det mye på badet, men flisene er lagt, og rommet er nå klar for innredning

Flisene har vi kjøpt på Bella i Tønsberg. Den store mørke er 80X80 cm stor. I tillegg har vi kombinert den mørke flisen med en treflis, og en heksagon i dusjsonen. Det kommer til å bli flere elementer av treverk igjennom hele rommet, og med treverket tror jeg at jeg skal klare å oppfylle drømmen om å få en spafølelse her inne – i alle fall helt fram til det ligger 100 badeleker i badekaret.

Flisleggeren Marius, bak Re-mur har gjort en helt vanvittig god jobb. Alle utvendige hjørner er gjæret, noe som gir sinnsykt lekre overganger i hjørnene uten at det er behov for hjørnelister som skjuler råkanten på flisa.

 Jeg gleder meg stort til å vise fram fortsettelsen

 

Et “walk in” å fylle 

Reklame | Ellos

Med det gamle huset 2 meter unna nytt hus, bærer jeg litt og litt med meg hver gang jeg går til og fra.

– Det er en meget behagelig måte å flytte på.

// Den elastiske og løse sorte buksen min, finner du her // Den lyse blusen finner du her, den kommer også i sort //  Se rabattkode lengre ned i innlegget.

Noe av det gøyeste å flytte er klærne, for endelig har vi faktisk plass til å ha klær. På innsiden av soverommet vårt har vi et walk in closet, som stadig får påfyll av klærne våre. Ekstra stas er det å henge opp klær som er nyinnkjøpte. De klærne kommer ikke innom det gamle huset en gang. Og selv om det fremdeles er mye tomt her inne, og litt som ikke er helt ferdig, er det en fryd å se at det begynner å fylle seg opp med myke tekstiler.

// sort bluse finner du her, den finnes også i vinrød // min sorte, super stretch bukse finner du her //

Med den månedlige rabattkoden jeg har inne hos Ellos, blir det fort et og annet nytt plagg til samlingen også, og denne månedens innkjøp ble to sinnsykt behagelige bukser og to bluser.

Rabattkoden kan du benytte deg av inne hos Ellos også, den er: 425419 

– koden gir 33% avslag på dyreste vare, eller 5% ekstra rabatt på allerede nedsatte varer. Koden er gyldig ut oktober.

// Den lyse blusen finner du her, finnes også i sort // Den sorte blusen finner du her, finnes også i vinrød //

Vi har i det gamle huset hatt veldig lite plass til å henge opp klær, og jeg må si at denne oppgraderingen er den beste. Jeg føler jeg har fått et mye bedre utvalg bare fordi jeg faktisk kan se alle plaggene når de henger i stedet for å ligge brettet i en haug.

Jeg gleder meg virkelig til dette rommet er helt ferdig!


 

DIY Tipi telt

Jeg har laget et tipi telt til minste jenta sitt soverom. Det er jo så dekorativt, men skaper også så mye gøy lek.

Oppskriften er hentet fra panduro, og den er helt gratis – jeg legger den ved HER 

I oppskriften finner du alt av informasjon om hva du trenger, og hvordan teltet er laget. Jeg tenkte allikevel at jeg skulle dele en liten film, slik at de ulike stegene som står forklart, blir visuelle og kanskje enda enklere å følge om man ikke er så erfaren med å lese syforklaringer.

Slik kan du sy et tipi telt


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER

Et vaskerom, bad og inngang i ett

Sist uke var det høstferie for ungene, og jeg tok med alle tre jentene opp til fjells på hytta til min fantastiske venninne. En slik tur var så etterlengtet. Vi har selv et nydelig småbruk i mannens familie som vi elsker å være på, men denne plassen ligger i Sverige, så det at vi ikke har kunnet dra ditt slik vi pleier er skikkelig trist. Høstferien avsluttet vi med å sende jentene til besteforeldre, for å feire bryllupet til et nært vennepar, så det har vært litt av en minnerik uke.

Hverdagen kommer alltid  brått på etter så mange opplevelser, men i går kveld roet jeg ned med å organisere på vaskerommet, og jeg tenkte det var på tide å vise det fram i sin helhet, for nå er alt som mangler en dusjdør som er under bestilling.


Vaskrommet – et flerfunksjonelt rom 

Slik vi bor, på en gård, med dyr og flere barn, så var en stor prioritering for oss å ha vaskerom med egen inngang. På den måten kan ungene bruke den inngangen når de er fulle av søle, og bikkjene kan sendes rett i dusjen etter en tur ute om det er behov for det. Siden vi valgte å ha dusj og toalett på vaskerommet, ble det også til at vaskerommet er vårt “bad nummer to”.

Rommet er allerede en stor favoritt. Mye skapplass gir muligheten til god organisering, og det er latterlig hvor enkelt alt blir så lenge man har et system som fungerer.

Informasjon om rommet: 

Rommet er 13 kvm stort
Fargen på veggene er: dempet sort
Innredningen: Kjøkken, Bodarp grønn fra IKEA

Smarte løsninger: 

Fra hovedbadet i andre etasje har vi laget en sjakt som går rett ned i skapet på vaskerommet (denne er ikke helt ferdig). Klærne sorteres derifra og rett over i baljer med ulike vaskeprogram.

Vi har gjemt varmtvannsberederen inn i et høyskap, da vi ikke har et eget teknisk rom i huset.

Vannskapet har vi plassert inn i et annen skap, slik at det også er gjemt, men allikevel tilgjengelig ved behov.

Vi har laget en liten skillevegg som gjemmer unna “skitten avdelingen”, altså sko og jakker.

Så det var vaskerommet vårt, meget funksjonelt for en familie med dyr og barn.


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER

Første bilder av tre stykk barnerom

Reklame | Princess

Da jeg i går bar over sengen til minstejenta kjente jeg på alvor at det nærmer seg innflytting, enda det betyr at hun må bo i reiseseng den siste tiden i gammel hus.

Rom for rom ferdigstilles, og denne uken har jeg malt ferdig lister og fått på plass det meste nødvendige på rommene til ungene. Noe som er helt vanvittig gøy!

Jeg var på Princess på tirsdag og handlet inn alt av myke tekstiler til rommene, og jeg må si at det er lite som gleder meg mer enn akkurat det i disse tider. Det å ENDELIG kunne leke med stoffer igjen, og virkelig forvandle en byggeplass til et hjem.

Alle mine favoritter fra Princess er samlet inne på Princess sin hjemmeside – sjekk det ut her!

Tilbud: 

Med rabattkoden STINE3FOR2 får du 3 for 2 på alt av produkter for de minste fram til 11.oktober  (gjelder kun på nettsiden). 

I tillegg er det 50% på alt av glatt bomullssengesett. Dette gjelder sengesett som ikke er i barneavdelingen. Siden jentene har blitt så store nå, så valgte jeg «voksen-sengesett», og da er jo valgmulighetene enda større.

Vilde sitt rom: 

Siden jeg ønsket lange gardiner på rommet til minstejenta, men falt fullstendig pladask for gardinene med rådyr på ble det til at jeg måtte ha de med og sy om gardinen til et telt på Vilde sitt rom. (Jeg deler oppskrift med dere litt senere). I tillegg kom dette printet i sengesett, så da ble det fullt opp. Vilde sin seng, dukkesengen og teltet er kledd med dette nydelige skogstrykket.

  • PS: Princess har veldig gode madrassbeskyttere, i alle størrelser som beskytter mot lekkasje uten at sengen blir klam.

På rommet til Vilde har jeg valgt å gå for nøytrale farger (tidløs og varmgrå) siden hun selv er for liten til å velge ut farge. Det fine med dette er at jeg kan tilføre alt av farger på tekstiler og få stor forandring når jeg måtte ønske det.

Olivia sitt rom

Grønt og beige – en sikker vinner. Fargen på rommet heter Laurbær. Dette er en så delikat fargesammensetning, og det viktigste av alt, frøkna som skal bo her elsker det.

Otilie sitt rom

Rosa og grått – til å spise opp. Fargen på rommet heter Silky Pink. Hun som skal bo her er rimelig rosadilla, hun kunne vel egentlig hatt alt rosa, men jeg fikk lurt henne til å bryte litt av med grått da rosafargene er mange, og det rett og slett er vanskelig å sette sammen veldig mange ulike momenter av rosa.

Her ser du forresten bilde av sengen kledd i glatt bomull i nydelige toner.

Se alle mine favoritter til barnerommene hos Princess HER