Verdien som barna ser – Et drømmehjem

Vi voksne tror vi vet hva som er best

To meter fra huset vi bor i har det nå reist seg ett nytt hus, det er to og en halv gang så stort som det vi bor i og det fleipes med at huset vårt ser ut som garasjen til det nye tunhuset – vårt framtidige hjem. Dette har vi virkelig drømt om, vi foreldrene.

I flere år har vi spart, gledet oss og sett fram til den dagen vi endelig kan bygge et nytt hus! Det skal sies at vi virkelig har hatt grunner for å drømme om noe nytt da vi i 9 år har bodd i et hus der vannet fryser om vinteren, der rottene springer over kjøkkengulvet, der tøfler er en nødvendighet på grunn av kulde i gulvene, der kloakkluften slår opp i huset ved lavtrykk, der lukten av død melder sin ankomst opp til flere ganger i måneden og det eneste vi kan gjøre er å gå på let etter den døde musa eller rotta som ett eller annet sted ligger gjemt. Det er verst om vinteren, men heller ikke så mye bedre om sommeren når det er skikkelig varmt, da er det som om husets indre gasser slippes ut i gjennom veggene, og med tanke på at huset har sin historie tilbake til 1800-tallet er det mye grums som kommer ut.

Barna ser med helt andre øyne

Så har vi ungene, som sier “ååh, mamma, se så søt den er” når de peker på en mus på kjøkkenbenken, for dem er det normalt, så de ser bare det fine i det. De har aldri bitt seg merke i at vi ikke har varmekabler, ikke på badet en gang, i stedet elsker de å stå tett inntil varmeovnen der inne mens de sier “åh, mamma, dette er såå deilig!”

Jeg husker da jeg spurte tvillingjentene på snart 7 år, med en iver i stemmen basert på mine egne sommerfugler i magen: “Nå tenker jeg dere gleder dere til å flytte til det nye huset?” Det var ikke egentlig et spørsmål, for svaret var jo så selvsagt. Det var bare det at de to kroppene foran meg vugget litt fram og tilbake, mens de kikket ned på føttene sine. Ansiktsuttrykkene deres endret seg, men ikke slik jeg hadde sett det for meg, de gikk ikke fra glade til energiske, de gikk i fra glade til usikre.

“Gleder dere dere ikke?” Sa jeg igjen, og ei av de to sa: “Hvorfor kan vi ikke bare bo her, vi har det jo så fint!”

Dette er en setning jeg skal ta med meg, og bringe videre i livet

Så jeg stopper opp, og prøver å se med barnas øyne

Hva er det egentlig som er fint med et hjem? Er det størrelsen? At huset er ryddig? Er det den integrerte kaffemaskinen, eller den dyre lampa? Jeg prøver å overføre deres følelser til meg selv, og da er det som om jeg kan se for meg at jeg flytter inn i det nye huset der alt er nytt, der alt er slik jeg har drømt om, men barna, mannen og dyrene blir igjen i det gamle huset. Da er huset jeg bor i, nettopp det; et hus, men ikke et hjem. 

Et hjem skapes av opplevelsene og minnene man over tid lager sammen. Da er det ikke rart at det kjennes skummelt å flytte fra det de kaller et hjem og over til et hus. Bort fra alt det som kjennes så fint, som oppleves så trygt, enda vi bare flyttet to meter ut i hagen. At huset er gammelt og slitt ser ikke de rene og ærlige barneøynene, det er det kun vi voksne som har blitt tilsmusset av den merkelige ideen om at “det alltid finnes noe bedre”, som ser.

Et drømmehjem kan ikke kjøpes, for aldri så mye penger, et drømmehjem må skapes 

 

3 måneder siden snekkerne dro

I morgen er det tre måneder siden snekkerne pakket sekken sin og dro, husets fasade var ferdig og stenderverket til veggene inne var satt opp. Nå var det min og mannen sin tur til å ta over det 250 kvadratmeter store prosjektet. Med tommestokk i bukselommene, men uten større erfaring skulle vi sette i gang å bygge ferdig hele innsiden av vårt nye hus!


1 uke på hvert rom – det er det de bruker på sommerhytta. 

“Er det egentlig så mye jobb da?” spurte vi hverandre der vi sto med de nakne veggene på alle kanter, ekstremt motiverte og inspirert av alle oppussingprogrammene vi hadde slukt det siste halvåret før vi skulle i gå løs på vårt aller største prosjekt.

Det er mulig vi glemte et øyeblikk at vi kun har tid til å bygge hus fra 20:00 om kvelden, og i helgene når det lar seg gjøre. Vi glemte også hvor mye tid som går til å forberede, om det er å bestille varer, eller bærer varer inn i hus. Hvor mye tid som bare går til å rydde unna, slik at det er mulig å jobbe. Eller hvor mye tid som går til å gruble, google og ringe en venn når vi møter på et spørsmål. For “Hvordan sparkler man egentlig en vegg?” og “hvordan bygges egentlig et bad opp?”. Noen dager føles det som om jobben går på skinner, andre dager virker det meste helt umulig.

Nå som vi er tre måneder ut i prosjektet kan jeg trygt si at det er langt mer jobb en man kan se for seg, men for hver lille skrue som er festet er vi et steg nærmere mål.

Alt-mulig-mann og alt-mulig-kvinne

Vi trakk ut all jobb inne fra byggekontrakten med Mesterhus Larsenbygg som har bygd huset for oss. Det vi si at det er vi som også har måtte arrangere elektriker, rørlegger, murer, maler, og noen som kan installere ventilasjonsanlegg i huset. Når man prøver å være designer, innkjøpsperson, snekker, maler og prosjektleder på en og samme tid etter at ungene er lagt om kvelden, da blir det tydelig hvorfor et husbyggefirma har egne personer som står for det praktiske, og andre personer til å ta seg av det teoretiske, mens huseierne kan konsentrere seg om fargene på veggene.

Ingenting er umulig – det tar bare lengre tid 

Det hender vi snubler, at vi må gjøre noe om igjen, at vi står fast og må ringe rundt for å få et svar, men til syvende og sist så finner vi alltid en løsning, og det er det som er så gøy, så vanvittig tilfredstillende. Vi får det til, det tar bare litt lengre tid. Enda mer gøy er det å se at resultatene blir vel så bra som når det er utført av håndverkere rundt om.

Steg for steg 

For tre måneder siden begynte vi å lekte ut 5 cm langs alle yttervegger, deretter isolerte vi de 5 cm vi hadde lektet ut på utsiden av plasten. Da var det tid for elektriker og rørlegger. Da skal jeg love at alle timene med planlegging kom til nytte, for gjett om det var lurt å ha en god plan på hvor lys, stikkontakter og rør skal være. Med strømkabler og vannrør på plass, startet vi å plate taket med gips, så fortsatte vi med veggene. Ved kjøkkenet har vegger fått sponplater i stedet. I en måned har jeg sparklet, pusset, malt, sparklet, pusset og malt vegger.

Det drar seg virkelig til (i første etasje, vel og merke). Nå venter vi på at maler skal komme og ta takene, når det er gjort skal veggene få et siste malingstrøk og så skal vi begynne å sette opp KJØKKEN!

 

 

 

Plaggene – fra fest til sofaen

Reklame | Ellos

God søndag! I dag har jeg ryddet litt i klesskapet mitt, og innså hvor mange plagg jeg har blitt skikkelig glad i fra Ellos. Siden jeg har en rabattkode som fremdeles er gyldig, og varer fram til 31. januar, så tenkte jeg å vise fram noen av favorittene med dere.

Rabattkoden er: 415414 og gir 30% rabatt på dyreste ordinære vare, og 5% ekstra på salgsvarer og kampanjetilbud 🙂

Sjekk ut alle nyttårstilbudene HER

 


Først ut, denne blusen her. Jeg har brukt den så utrolig mye i julen, og synes den er fantastisk fin. Selv om den er rød, funger den heldigvis like godt utenom juletider. Den finnes også i grønn og sort.

– blusen finner du her


To av plaggene jeg ofte får spørsmål om er genseren og buksa på bildet under. Begge to er plagg fra Ellos kolleksjonen. Om du ikke er klar over det så forhandler Ellos mange store og kjente merkevarer, samtidig som de også har sitt eget merkevare. Ellos kolleksjonene er gode på pris, og de har alltid gode snitt og kvalitet i klærne.

Denne jeansen har jeg nettopp bestilt meg i sort også, fordi jeg liker den så utrolig godt. Den kommer også i en del andre farger.

– buksa finner du HER

– genseren finner du HER


Den blå kåpa som funger alltid. Denne kåpen er jeg så utrolig glad i. Den er skikkelig myk, varm og så lang at den er perfekt på grøssene dager. Faktisk finnes også i beige, sort og dyp grønn.

– Kåpa finner du her 


Men selv om jeg elsker jeans og lekre bluser, er det ingenting som slår følelsen av å hoppe i koseklærne når jeg kommer hjem. Denne genseren her fra Calvin Klein er uten tvil den største favoritten i skaper, jeg har ingen genser som er mykere enn denne.

– Genser finner du her 

Ha en helt fantastisk søndag

Kreative løsninger som løfter rommene

Fra originalt til ekstra ordinært 

Det har nå gått ca to år siden jeg startet med å tegne det som er på vei til å bli vårt drømmehus. I alle fall et drømmehus ut i fra vårt budsjett, og når jeg sier at vi må bygge hele husets innside selv, så forstå du nok at vi ikke kan kaster rundt oss med penger. Det jeg da synes er så utrolig interessant er hvor mye man kan gjøre bare ved å være litt kreativ for å få et rom fra å være originalt til å bli ekstra ordinært.

Jeg tenke å vise fram noen av de planene som jeg er ekstra fornøyd med, og som gjør at rommet løftes i sin helhet

Jeg bruker tegneprogrammet RoomSketcher for å planlegge husets innside, det tar litt tid å bli kjent med programmet, men tar du deg den tiden er dette et vanvittig godt verktøy. For det er utrolig hjelpsomt å kunne prøve ut tanker og ideer og faktisk se om det blir stilig eller ikke i et tegneprogram.


SPISESTUE – Integrert benk 

I spisestuen vår har vi vinduer som går langt ned på veggen, denne følelsen av store vider og fantastisk utsikt forsvinner i det det blir plassert stoler foran. Jeg har derfor bestemt at jeg vil ha benk i stedet, slik at vi får full glede av de litt større vinduene. Jeg kunne satt inn en enkel benk, men for å gjøre det lille ekstra skal jeg plassbygge en benk som går fra vegg til vegg med en sittemadrass midt på. Ikke bare er dette annerledes enn det alle andre har, men her blir det også rom for oppbevaring i benken, og siden planen er å bruke rester av materialene vi har og sy madrassen selv, så vil vi ende opp med et rimeligere alternativ enn å kjøpe 4 ekstra stoler å sette inn.

Tidligere tegninger av spisestuen:

Dagens tegninger av spisestuen:

SOVEROM – Integrert sengegavl med innebygget mobillader

På soverommet har jeg allerede laget en ramme der sengegavelen blir. Denne har elektriker trekt strømkabler til slik at vi både får stikkontakt på siden av gavlen, men også strøm til trådløse mobilladere som skal plasseres i toppen av gavlen. Slike ladere koster ekstra, men gavlen koster svært lite å lage. Igjen får vi noe som ikke alle andre har i sine hjem, i tillegg vil det oppleves eksklusivt, uten at det egentlig er det.

STUE – En ramme som gjør veggen tredimensjonal og spesiell 

Vi må prioritere valgene våre, og følge budsjett. Men det fine med vårt nøye oppsatte budsjett på hele husbyggeprosjektet, er at vi vet hva som koster hva, og hvor vi kan flytte pengene. Altså; går vi for et rimelig kjøkken kan vi i stedet putte mer penger inn i et baderom.

Siden vi har hørt fra flere hold at det er svært vanskelig å sparkle gipsvegger slik at det blir pent selv, satte vi opp maler i budsjettet. Jeg var allikevel fast bestemt på å gi det en sjanse. Motivasjonen til å utføre en så stor sparklejobb og malejobb er at vi sparer ca 200 000 kroner på å få det til selv! Tenk det! Dette er da penger vi enten kan spare eller legge et annet sted.
For meg har drømmen om et fantastisk ildsted vært stor, men det er ikke før nå hvor vi ser at jeg kan få til sparkle- og malejobben selv, at vi endelig kunne tegne opp planløsningen og sette inn en peis i stedet for å flytte over ovnen vi har fra det gamle huset vårt.

For å gjøre hele denne veggen av huset komplett skal vi ramme den inn slik at veggen får en 3D-effekt og blir et smykke i rommet. På veggen blir det TV som er skjult som et bilde, altså The Frame fra Samsung, ledningene og boksen til TV skal gå tvers i mellom veggen og ut i boden på andre siden slik at vi slipper å ha noe synlig. I rammen over tv blir det installert spotter og høytalere

Stue før:

Stue nå:

Jeg gleder meg til å vise prosessene av hvordan vi skal lage alt når vi nå snart setter i gang.

Ha en fantastisk helg!


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

 

Etter 4 måneder med The Solution

Reklame | Oslo Skin Lab

Nå har det alt gått over 4 måneder siden jeg startet med The Solution som er et kollagenpulver fra Oslo Skin Lab, et pulver som hjelper til med å opprettholde kollagennivået i kroppen, da dette gradvis starter i synke fra slutten av 20 årene, noe som fører til at huden mister spenst og vi får linjer, rynker og generelt slappere hud.

Jeg har virkelig ikke lyst til at skinnet mitt skal forfalle, og har blitt helt forelsket i dette pulveret. Huden min er skikkelig bra om dagen, og det er den aller beste følelsen jeg kan ha.

Jeg er fullstendig håpløs på å holde gode hudpleierutiner, og klarer aldri å ivareta rutinene i mer enn en ukes tid før jeg helt glemmer å ta av sminken før jeg legger meg igjen. Dette er nok en av grunnene til at jeg virkelig elsker The Solution – dette er en rutine som jeg klarer å opprettholde i hverdagen fordi det tar 5 sekunder å gjennomføre. Det er bare å rive opp en av porsjonspakningene og helle pulvere i maten eller drikken om morgen. Pulveret verken smaker eller lukter noe som helst.


Det er ingen tvil i min sjel om at huden reagerer på det jeg putter inn i kroppen, det er veldig synlig etter litt for mye sjokolade når kvisene melder sin ankomst. Det gjør det naturlig for meg å tro på at kroppen også reagerer positivt på det som skal i vareta kroppen fra innsiden.

Det er gjort solide studier rundt kollagenpulveret, så hvis du ønsker kan du lese studiene HER.

Har du lyst til å teste ut The Solution du også, får du fantastiske 60% rabatt på første bestilling og 30% rabatt på de neste leveringene.

En pakke med The Solution dekker en måneds forbruk, og pakken kommer direkte i postkassen din. Det er ingen bindingstid!  En annen viktig ting jeg vil legge ved er at det ikke er registrert noen bivirkninger og at selv ammende og gravide kan ta kollagen da det er et naturlig og rent stoff som vi allerede har i kroppen vår.

Bestill din første pakke her, du får som sagt 60% rabatt på første levering, og 30 % rabatt på leveringer etter det 🙂 

 

 

Baderommene tar form

 

HOLDT PÅ Å SAFE, FRAMFOR Å VELGE DET JEG LIKTE 

Like før jul fikk jeg besøk av ei venninne som også er interiør arkitekt. Jeg trengte hjelp til bad, og det sårt! For meg har badene uten tvil vært det aller vanskeligste. Det er de dyreste rommene, og de rommene det er vanskeligst å gjøre endringer på senere.

Jeg har gått fram og tilbake, lyst eller mørkt, flis eller malt. Det er ufattelig mange valg å ta, og jeg endte faktisk opp med å kjøre noe midt i mellom. En bad som verken var lyst eller mørkt – det føltes tryggest ut.

GOD HJELP FRA ET PROFESJONELT ØYE

Marthine (interiør arkitekt) hjalp meg heldigvis med å se hva jeg faktisk tiltrekkes av. Det gjorde hun så enkelt at hun viste meg to bad, et lyst og et med mørke flis. Jeg var jo ikke i tvil, de mørke badet sang til meg. Som hun sa: “Du vil få et veldig fint bad om du går for de lyse flisene, men med de mørke flisene vil det hvite badekaret og og vaskene poppe fram i rommet!” Det er jo også noe med at det mørke gir meg assosiasjoner til et deilig spa, og det er akkurat den følelsen jeg er på let etter.

En annen viktig ting som Marthine sa til meg da jeg lurte på om jeg skulle flislegge noen vegger, men ha andre vegger i malte flater, poengterte hun noe jeg selv aldri hadde tenkt på. Badet vårt har veldig mange vinker, som i seg selv skaper et moment, så å bruke en masse ulike materialer kan virke mer rotete enn harmonisk.

Da jeg så vidt ymtet innom at jeg hadde lurt litt på å ta inn litt historiske gamle planker på badet, ble det hallelujastemning, og jeg er så glad for denne hjelpen jeg har fått. Nå er jeg helt trygg i meg selv på hvordan badet til slutt skal se ut. Det blir nisje og badekar og hyller i historisk treverk med lys her og der, og det blir treflis i dusjen og mørke stilige fliser, sammen med hvit porselen og krom detaljer.

FLISVALG

Neste steg ble derfor å finne de rette flisene. Jeg var blitt anbefalt å gå til Bella, midt i Tønsberg sentrum. Der kom jeg inn til de to mest inspirerende og energiske kvinnene jeg har møtt på lenge. Jeg som ikke trodde at min interesse lå i stein, innså nå at nettopp stein hadde overtatt all min hjernekapasitet. Da jeg forlot butikken over 2 timer senere lå det fliser over alt etter meg og jeg omtrent hoppet bortover gata, fordi jeg ENDELIG følte at badene faktisk skulle falle på plass til slutt.

La meg presentere inspirasjonsbilder til hovedbadet vårt. Bildene har jeg hentet ut fra bella.no og Grohe.no

 

LILLEDOEN 

På lilledoen blir det tre malte vegger, og flis på gulv og veggen bak toalett og servant. Dette badet har jeg også lenge lurt på hvordan fliser jeg skulle velge. Helt til jeg falt pladask for den ene utstillingen inne hos Bella.


Se denne utstillingen i butikken 😀 Bildet er fra Instagram kontoen @bella_tonsberg

Det blir jo ikke et så kult badekar inne på lilledoen vår, da kunne vi ikke hatt noe annet, men jeg tror disse flisene kommer til å stå i god stil sammen med de litt rustikke og hjemmelagde baderomsmøblene jeg har laget. Gjett om jeg gleder meg!

 

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Dagstur til København i morgen

Reklame | Ellos

Nye favoritter i klesskapet – klærne jeg har på meg er fra Ellos.


Med rabattkoden: 415414 – får du 30% rabatt på dyreste vare på ordinære priser + 40% rabatt på salgsvarer. (Gjelder dame-, herre-, og barneklær, men ikke varer markert med “kampanjepris”)

– Gå til butikk her 

Skjelver nesten 

Jeg kjenner nervene sitre i kroppen, i morgen skal jeg en svipptur innom København for en fotoshoot. Hah. Slike jobber hører virkelig med til det sjeldne, og derfor er det litt moro å takke ja, men det er også uten tvil noe av det verste jeg kan takker ja til. Jeg føler meg som en bondekone fra landet og passer aldri helt inn i storbyer, og i alle fall ikke inn i en fotoshoot i en by der de heller ikke snakker norsk.

Allikevel knep jeg øynene sammen og svarte “Ja, jeg er med!” da jeg ble spurt av managementet mitt sist uke. Jeg skjønner det egentlig ikke, for akkurat nå føles det ut som om tarmene mine vrenger seg og at alt jeg har spist i dag er på vei opp igjen. Dette er uten tvil selvpining, men samtidig har jeg så godt av å noen gange gå ut av komfortsonen min, og hoppe ut i noe som er så fullstendig annerledes enn hverdagen min. Dessuten er det jo en ære at produsentene ønsket å ha meg med. Spennende!

Jeg har så godt av å utfordre meg selv til å møte fremmede mennesker, og å prate engelsk igjen, for når får man egentlig praktisert det etter skoleslutt og årevis uten særlig til ferier? Vel, jeg antar bare at det vil gå på engelsk, det er tross alt en blanding av dansker, svensker, finsker og nordmenn tilstedet. Så det er vel bare å hente fram engelsken fra bakerste hylle i hjernebarken og ta sats på at det skal gå bra.

Det er allerede en uke siden jeg bestemte meg for antrekket – en del av den nervepirrende fasen, jeg må vite hva jeg skal ha på meg. For i briefen min står det:

“Please choose neutral coloured clothing. Nothing too sparkly or colourful.”

Jeg har kjøpt meg noen av vårnyhetene inne hos Ellos, og jeg lurer på om det blir denne nye lyse jeansen med den hvite lekre blusen til. Eller kanskje jeansen sammen med den lyse gule genseren, eller er det for “colourful”? Rart hvor usikker man plutselig skal bli.

Kanskje greit å ta med en liten håndbagasje med litt skiftetøy i.

Jeg legger ved lenker klærne under, og skulle du finne deg noe hos Ellos, husk å benytte deg av rabattkoden: 415414 for å få 30% rabatt på dyreste ordinære vare og 40% på salgsvarer (gjelder ikke møbelavdeling, eller varer merket med kampanjepris)

– Du finner den hvite blusen her 

Jeg for første gang testet ut Ellos sitt eget merke på jeans, noe jeg alltid synes er litt skummelt fordi jeg er så kresen der. Men disse kommer jeg definitivt til å kjøpe flere av, for de har super stretch og er kjempe myke – akkurat slik jeg liker det.

– Du finner jeansen her

– Du finner den gule genseren her 

 

SJEKK UT ALLE VÅRNYHETENE HER 

Jeg skal prøve å ta dere med på dagen min i morgen, følg storyen min på Instagram om du vil følge med.

 

Titusen tanker som spinner

 

Hva med den dagen alt dette er over? 

Den dagen vi flytter inn i nytt hus, tror jeg det kommer til å summe av stillhet i hodet mitt, på lik linje som når du over lang tid har stått bak kjøkkenvifta for så å skru den av. Dette er helt vanvittig, faktisk klarer jeg ikke å forstå hvorfor hodet mitt ikke har eksplodert enda.

Ikke får jeg sove når jeg legger meg, i drømmene mine begynner jeg hus, og det første jeg starter dagen med er en nytt spørsmål eller en ny plan som må legges. Det er så mange detaljer, så vanvittig mange detaljer. Så mange avgjørelser som skal tas før det er for sent, så mange løsninger som skal fungere også i framtiden.

Den siste tiden har lamper og fargevalg gitt meg størst hodebry. Men jeg er også så vidt i gang med å bestemme fliser til badene, og det gjør at det går helt rundt oppi topplokket mitt. Til nå er det en del lamper som er på plass. Lampene foran utgangsdøren, lampen over spisebordet, lampen over penstuen, lamper til vårt soverom og nå denne uken kom også de to lampene jeg skal ha over kjøkkenøya.

Fargen på veggen bak meg skal bli enda mørkere så disse lampene kommer virkelig til å stå frem uansett om det er lys eller ikke i de.

Hovedrommene kommer til å gå i rolige farger, men nokså mørke – det til tross for at prøvene foran meg ser svært lyse ut i flomlyset fra arbeidslampa jeg har foran meg. Jeg venter også på tekstilprøver, for vi trenger flere møbler nå som vi går fra en til to stuer.

Det er litt av en spennende tid, men uten tvil den mest slitsomme jeg har vært igjennom, og det er overhodet ikke platingen og sparklingen som gjør meg mest sliten – det er all jobben som ingen ser før hver pynteputer er plassert i sofaen – tross alt er det ingenting som er overlatt til tilfeldighetene.

 

 

Året som har gått nedfelt på blanke ark

Reklame | fotoknudsen

Sjeldent så populær som når.. 

Det å lage årbok med alle de fineste minnene tar både tid og tålmodighet, men det er sjeldent ensomt, for alltid er det noen som kommer og titter over skulderen min eller setter seg på fanget når de med sidesynet ser et bildet de vil ta en nærmere titt på. Jeg kan ikke tenke meg noe som er hyggeligere enn det – å se igjennom bilder med gjengen min altså. 

Det har derfor blitt en tradisjon for meg å lage årbok for året som har gått, og med det vil jeg gjerne få dele noen tips, eller kanskje bare gi deg ett lite dytt i rumpa. Selv har jeg lett for å tenke: “Til neste uke kanskje” også blir det aldri noe av. Nå er det et nytt år, så jeg synes ditt viktigste nyttårsforsett bør være å lage en årbok med alle de beste bildene fra året 2019. Det kommer til å være den beste investering i tid og penger du kommer til å gjøre i år.

Bruker du i tillegg rabattkoden: TVILLING45 hos fotoknudsen -Får du 45% på kjøp av fotobøker fram til midnatt 29.januar. Det er grunn god nok til å få ut fingeren og samle bildene i en bok med en gang 

Ofte stile fotobok-spørsmål 

Veldig ofte får jeg spørsmål om fotobøkene jeg lager. Derfor har jeg laget en liten film (se i bunn av innlegget) som viser litt av hvordan jeg går fram når jeg lager fotobøker. Her følger svar på de spørsmålene jeg får stilt aller oftest:

Hvilke format lager du bøkene i? 

Jeg lager bøkene mine i størrelse Large, liggende format

Hvordan sider og ark bruker du?

Jeg oppgraderer alltid til Layflat innbinding og glansede sider. Dette gjør boken litt dyrere, men jeg synes det er verdt de kronene. Layflat velger fordi det er penere og jeg kan plassere et bilde midt i skjøten uten at bildet havner nedi bretten av boka. Glanset ark velger jeg fordi jeg synes det er pent, men også fordi det er mye mer varig med 3 sett barnehender som stadig blar i bøkene. Siden sidene er glatte, kan de tørkes over med en lett fuktig klut om det blir gris.

Lager du fotobøkene på PC eller i mobilappen, og lager du bøkene i nettbasert- eller nedlastbart fotobokprogram? 

Jeg lager alltid bøkene på dataen, og laster da opp bilder fra mobilen som jeg ønsker å ha i fotoboken til PC før jeg setter i gang. Jeg lager dessuten alltid bøkene i nedlastbart fotobokprogram til fotoknudsen, dette er fordi jeg da slipper å laste opp bildene jeg skal bruke til nettsiden. Da ligger fotobokprogrammet lagret på dataen, og jeg kan enkelt navigere meg rundt i filene mine (se video).

Hvordan endre på bildene og teksten? 

I data appen er dette utrolig enkelt, det er bare å dra bildene rundt, øke eller minske de i størrelse, og det samme med tekst. (se video)

Så hvis du lenge har tenkt at du burde og skulle hatt laget album av alle bildene du har lagret litt her og litt der, så kom igjen! Nå har du alle gode grunner til å sette i gang 🙂

– Gå til fotoknudsen.no –  og husk rabattkoden TVILLING45 for å få en svært fin pris på fotoboken din 

Fotobøkene er de mest verdifulle vi har i hus. Minnene blir forsterket og bevart, dette spesielt hos barna som, enda de er små, klarer å huske 3 og 4 år tilbake i tid fordi bildene stadig minner de på opplevelsen. For meg er det også en stor trygghet at jeg når som helst kan bestille opp en ny bok om en av de skulle blitt ødelagt på et vis. Når fotoboka er laget lagrer jeg den i en sky og på en ekstern harddisk, denne kan jeg når som helt hente opp i fotoknudsen og bestille på ny. På den måten sikrer jeg meg om at jeg aldri kommer til å miste de viktigste bildene våre.

Slik lager jeg fotobok 

 

Trehyttene Kråkeslottet

Reklame | Trehyttene

Det er fredag ettermiddag, jeg kjører, og i den fullstappede bilen ruller latteren så tårene triller. Fram til døgnet før avreise var vi fram og tilbake på om vi skulle ta med halvannnet-åringene våre på tur. I siste liten lot vi de bli igjen hjemme med alle pappaene. Vi, en barselgjeng som knyttet sterke vennskapsbånd fra det første møtet på hesestasjonen, er på tur – og det helt uten barn.

I det solen går ned, står månen opp, like rund som solen denne dagen. Det lille laget med snø reflekterer lyset fra himmelen, og jo lengre inn i skogen vi kjører jo vakrere blir det. Det glitrer fra stjernene på den klare himmelen, og ned til snøkrystallene som ligger tett i tett på bakken.

Etter to knappe timer i bil er vi framme ved Kråkeslottet, en av trehyttene i Gjerstad kommune. Det er som om luften blir slått ut av oss et lite sekund, før vi alle sammen starter noe som kan minne en konkurranse i å lage flest sukke og wow-lyder. Det vi ser er bare så magisk at det er vanskelig å ta inn over seg. Det snølagte vannet som bader i månelyset gjør oss blendet. Det at vi i tillegg lot barna være igjen hjemme gjør at vi faktisk også rekker å se ut av vinduene og ta det hele inn.

Her på høyden med furutrærne skal vi bo en hel helg. Det kjennes fullstendig uvirkelig! 

Det er som om hytta er fylt opp med gode energier, i alle fall faller pulsen vår, som om alt dagligdags stress ble være igjen utenfor dørkarmen i det vi entret hytta. I tunge poser har vi mat og drikke som skal få tennene til å løpe løpsk i vann igjennom hele helgen. Vi har nemlig gått inn for at denne helgen skal huskes til den dagen vi ikke lengre er. Derfor lager vi frokost som middag likt en gourmet restaurant.

Sjeldent har jeg kost meg mer, sjeldent har jeg ledd mer, aldri har jeg ønsket så sterkt at en helg ikke skal ta slutt. Antagelig var det også derfor vi aldri har sovet mindre på en hyttetur, og det var ikke på grunn av mangel på sengekomfort. Ingen av oss ville krype til sengs, når vi i stedet kunne nyte, skravle og le til de tidlige morgentimer.

Det å våkne i en hytte som dette er som å våkne i en drøm. Det å våkne med 4 gode venninner i tillegg er som å våkne i himmelrike.
DETTE ER TERAPI – tre ord som gikk igjen på turen, for det er det er. Ikke et tema er urørt, det er ikke en ting vi ikke har fått pratet om. Vi trodde vi endelig skulle få sove ut på tur da vi dro uten barn, der tok vi feil, men at vi alle reiste hjem med helt nye lager av energi er helt korrekt!

Alt jeg trenger i livet mitt er en hytte på høyde med trærne! 

Det føles i alle fall slik, derfor blir jeg så vanvittig inspirert av Åse som sluttet som sløydlærer og sammen med mannen startet Trehyttene. Det er så viktig å noen ganger bare tørre å staste på drømmene og leve ut fantasiene. Kråkeslottet i Gjerstad er et så absolutt og gjennomført resultat av akkurat det.

   

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –