Julegavetipsene denne julen

Reklame | Ellos

Det er Black Friday, og i år er det virkelig året for å handle på nett, så her kommer jeg med et par veldig fine julegavetips, sammen med en ekstra rabattkode inne hos Ellos!

Først og fremst til rabattkoden, om du legger inn denne koden: 425421 i handlekurven din inne hos Ellos, så får du 33% rabatt på av ordinære varer og 5% ekstra rabatt på det elleville tilbudet som er der inne denne under denne Black Weekend!

Jeg ser allerede for meg denne rare juleferien vi skal ha i år, hvor de store tradisjonsrike familieselskapene utgår. Da er det bare å gjøre det beste ut av det, og jeg legger opp til at det skal bli mange hyggestunder i sofaen med den nærmeste familien, og en del av festklærne blir nok byttet ut med koseplagg. Derfor innser jeg at koseplagg også er den perfekte gaven å gi bort denne julen.

Selv har jeg allerede plukket meg ut noen favoritter, og jeg kan fortelle det at koseklærne renner ut fra lageret til Ellos nå, så vært raskt ute om du ønsker å få bestilt din størrelse før det er tomt.

For å vise litt av det gode tilbudet Ellos her innenfor natttøy og koseplagg deler jeg et bildedryss av flere av mine favoritter

Gå å sjekk ut årets beste tilbudshelg på Ellos NÅ ! Og ikke glem koden: 425421 som gir 33% rabatt på ordinære varer, 5% ekstra rabatt på de allerede nedsatte varene 

Jul – rødt og gull eller sort og hvit?

Reklame | Princess

Julehuset er i full gang!

Jeg har vært innom Princess, og der fant jeg så mye fint at jeg ikke klarte å bestemme meg for hvilke farger jeg skal ha i hjemme denne julen. Resultatet ble til at jeg tok med litt av hvert, for å kunne se og føle på hva jeg liker best.

Blir det en en klassisk jul med rødt, grønt og gull, eller blir det en mer minimalistisk jul med grønt, sort og hvitt? 

Jeg har kost meg veldig med å style stuen i arken med de forskjellige fargene, så her kommer det noen bilder

Julestuen i gull og rød frakk

Alt av interiørartikler er fra Princess, og for å gjøre det enkelt har Princess laget en egen samleside der jeg har plukket ut at alle mine favoritter. Der finner du alt i fra puter og pledd til julestjerner og julekuler som du ser i bildene mine.

– Du finner alle mine favorittprodukter hos Princess HER –

Julestuen i sort og hvit frakk

Jeg synes det er gøy å se hvor lite som skal til for å lage en stor endring i rommet. Her er stuen stylet på samme vis, men i andre farger. Jeg må si at jeg virkelig elsker alle de fire velur og papirstjernene, og matchende julekulene er så utrolig dekorative. Jeg har hengt de opp på noen eikekvister, og laget trær av mose. De grønne sammen med det hvite og sorte kjenner jeg at jeg synes er veldig behagelig.

Julekolleksjonen hos Princess er større enn noen gang, så var jeg deg hadde jeg gått innom din nærmeste butikk, eller sjekket hjemmesiden deres.

Sjekk ut julekolleksjonen og julekatalogen til Princess HER 

 

Lag juledekorasjon som ikke koster noe

Det er så kaos i hodet mitt med alt som skjer om dagen, så da jeg var ute å kjørte i dag, bråstoppet jeg langs veien et sted det lå stein på stein grønnkledde av mose. Det var ikke etter planen at jeg skulle ha et juleverksted for meg selv i dag, men jeg tror det er det beste jeg har gjort for meg siden vi startet å bygge hus for ett år siden. Å være kreativ på denne måten gir meg rett og slett en indre ro.

Å fjor var det bare fordi vi har barn at juletreet kom opp lille julaften, all tid gikk til husbygging. Så i år med nytt hus og julefeiring hos oss, blir det noe helt annet. Julehuset er i full sving! 

Jeg har ikke kapasitet til å lage en DIY julekalender i år slik jeg har gjort tidligere år, men jeg kan garantere at det blir noen prosjekter fram mot jul allikevel. Her kommer et første DIY tips til juledekor som ikke trenger å koste stort.

Bruk mose og granbar til å lage nydelig juledekor

Se deg rundt når du er ute å kjører eller går tur. Det burde ikke være så vanskelig å finne mosekledde steiner. Er du heldig finner du store steiner helt dekket av den vakreste mose som du bare kan rulle av som et gigantisk teppe. Så heldig var i alle fall jeg.

Lag mosetrær

Du trenger: 

  • mose
  • tråd/ståltråd
  • kjegle/ark til å lage kjegle

Kjegle:

Du lager en kjegle enkelt ved å snurre ark til du får rett fasong, og teipe/lime den sammen (Du kan se video HER om du er usikker på hvordan du gjør det). Har du ikke noen stive ark, kan du bruke dobbelt eller trippelt lag med kopieringsark. Du lager kjeglen så stor du ønsker ved å bruke forskjellig størrelse på arket (teip gjerne sammen flere A4 ark om det er det du har for hånden).

Jeg har brukt to gamle kjegler fra dette tidligere prosjektet, da de rett og slett har blitt litt musespist. I stedet for å kaste disse og lage nye kjegler brukte jeg de om igjen.

Slik gjør du det: 

Når du laget kjeglen din, trekker du den inn i aluminiumsfolie eller plastfolie, dette for å forhindre et arket tar til seg fuktigheten fra mosen.

Klipp så ut et mosestykke som er stort nok til å snurres rundt kjeglen din.

Snurr mosen rundt kjeglen, og surr en tråd eller ståltråd rundt det hele for å feste mosen til kjeglen. Jeg brukte en grønn sytråd, og det fungerte utmerket.

Til slutt sprayet jeg toppene av mosetrærne med en snøspray jeg hadde liggende. Dette får du kjøpt på hobbybutikker.

Lag mosekuler av moserestene

Mose er så dekorativt, så hvis du har mose til overs, snur det rundt en julekule og fest mosen på samme måte som på mosetrærne. For å få store kuler kan du legge flere lag mose uten på hverandre, eller bruke større runde former; en ball for eksempel.

Bevar mosepynten lenge ved å spraye den daglig med vann, gidder du ikke det, er tørket mose også dekorativt.

GRANTRE – fyldigere enn noen sinne

Jeg rasket med meg en rekke kvister fra noen grantrær i dag også, og laget dette utrolig dekorative grantreet. Du kan se hvordan det er laget fra mitt tidligere innlegg HER. Forskjellen fra sist er at jeg fullførte grankvistene hele veien opp i stedet for å lage den om til en grannisse.

Gran vil drysse etter hvert, spesielt om du har det innendørs. Jeg skal kjøpe en stor og billig hårspray i morgen og spraye den inn for å se om det fører til mindre dryssing, om ikke får den flytte ut foran inngangsdøren.

For å se alle mine krative påfull som passer til julen – KLIKK HER 

Tiden er inne for å hente fram de beste minnene

Reklame | fotoknudsen

Ute begynner det å bli kaldt. Jeg har trekt beina godt opp i sofaen, under ullpleddet. Det brenner i peisen, og jeg har en rykende varm kaffe ved siden av meg. Utenfra ser det ut som jeg skroller på mobilen, det jeg gjør er å bla igjennom alle bildene fra det siste året – på tide å få bildene over i fotobok.

Med rabattkoden: STINEJUL får både jeg og du 40% rabatt på fotokalender og julekort, pluss 30% på alt annet hos fotokundsen fram til midnatt 24.november

«Mamma, hvorfor får du alltid leke med mobilen, når ikke vi gjøre det!» Sier min ene datter på sju år.
«Vet, du, jeg leker ikke, akkurat nå ser jeg igjennom alle bildene vi har tatt i år. Det er snart jul, så da lager jeg kalendere til alle besteforeldrene dine med bilder av deg og søstrene dine» svarer jeg og gjør plass til henne ved siden av meg.

Det tar ikke lang tid før jeg har to sjuåringer tett klistret på meg, for de elsker å se på bilder av seg selv som bader, plukker markjordbær, leker med kaninene og baker pepperkaker.
«Gå å hent fotobøkene i kjøkkenhylla, så kan dere også se på bilder» Sier jeg, og de kappløper avgårde, for alt er en konkurranse når man er barn.

Før hver jul benytter jeg meg av Fotoknudsen for å lage fotobok med bilder fra året som har gått, julekort og nye fotokalendere på samme bestilling.

Fotokalenderne er den fineste gaven vi gir, fordi den gleder fra det øyeblikket innpakningspapiret går av, og fram til det venter en ny kalender neste jul.

Fotokalendere tykker jeg opp flere av slik at alle besteforeldendre får et eksemplar til jul. Et lite tips er at når man bestiller tre eller flere like kalendere, så får man kvantumsrabatt, og denne kommer i tillegg til kampanjerabatten.

Fotokalender og julekort lager jeg rett fra mobilen, i appen til Fotoknudsen. Her bruker jeg  en av de mange malene fotoknudsen har, og trykker inn de bildene jeg ønsker.

– Du kan laste ned appen til fotoknudsen her

Fotoboken som jeg liker å bruke lang tid på, og i tillegg sette opp manuelt, lager jeg i i det nedlastbare fotobokprogrammet til PC fra fotoknudsen. Her er mulighetene uendelige, når det kommer til fargebakgrunner, tekstplassering og bildevalg.

– Se alle mulighetene en fotobok hos fotoknudsen gir deg her

Det er etter jeg fikk barn at jeg virkelig forsto verdien bilder har. Både for min egen del, men også for barnas. Når jeg ser på bildene fra starten av dette året, blir jeg overrasket over hvor mye de alle tre har vokst bare på de siste månedene. Men det viktigste for meg ved å lage fotobøkene er allikevel det at jeg gir barna mine mulighet til å bevare minnene av opplevelser som ellers ville falmet bort med årene.

Jeg tenker at barndommen blir rikere jo flere minner de kan huske og se tilbake på. Alt fra kanotur til utenlandsreiser, og til og med noe så enkelt som bilder av huset slik det så ut da barna var små. Hvor gøy synes jeg ikke selv det er å se på bilder av mammas permanent, pappa i ført bart og slengbukse og barnehjemmet malt i sterke farger.

Et lite tips på tampen: Ved å benytte deg av bildebanken til fotoknudsen, har du gratis backup på alle bildene dine, og du bevar alle dine unike øyeblikk for fremtiden.

Lag julegavene som treffer rett i hjertet med rabattkoden STINEJUL som gir deg opptil 40% rabatt på alle produkter akkurat nå.Tilbudet gjelder fra til midnatt 24. november 

Endelig lyser huset opp fra utsiden

Reklame | Plejd

Dette har jeg ventet lenge på! Lyset som løftet opp hele fasaden av vårt nye hjem.

Sist uke ble elektrikerne helt ferdig med å montere utelys, og for hver dag som går nærmer vi oss ett helt ferdig hus.

Vi har fått skikkelig god hjelp med plasseringen av lampene ute, selv ante jeg ikke hvordan de burde vært plassert. Et tips jeg av fikk av elektrikeren var å sette lamper i alle hjørner av huset, for da vil huset virke større enn om lampene plasseres slik at hjørne blir skyggelagt. Så la meg bare si det slik: Jeg lot elektrikeren bestemme punktene!

Som jeg har nevnt tidligere, har vi Plejd Smartstyring av lys – du må gjerne lese mitt tidligere innlegg om dette HER.

Plejd, Plejd, Plejd! Jeg kan ikke få skrytt de nok opp i skyene. Dette smart lysstyringgssystemet er så forbasket genialt og enkelt.

Utebelysning og astrour

Nå som utebelysningen er på plass har jeg fått testet astrour, dette er en funksjon som er innebygd i alle produkter til Plejd. Astrour vil si at belysningen følger solen. Dette styrer jeg veldig enkelt fra mobilappen: Plejd. Siden mobilen er koblet til hvilken sone jeg befinner meg i, vet den også når solen står opp og går ned. Vi har lagt inn utebelysningen i Astrour, slik at utelampene skrur seg automatisk på når det blir mørk, og av igjen når det blir lyst. I tillegg ligger de inne med en dimmetid på 3 minutter, slik at når lampene skrus på tar det 3 minutter til de når full lysstyrke – LEKKERT!

Et annet alternativ man kan legge inn i appen er en pausetid, om man for eksempel ønsker å spare på strømmen noen timer av natten.

Astrour trenger du bare å stille inn en gang, også vil lysene følge solen helt av seg selv, men du kan når som helst gå inn å endre på innstillingene eller legge til flere soner med astrour. Det er ekstremt enkelt å få det til.

En annen ting jeg vil poengtere er at om du ønsker å ha astrour på utebelysningen din, så kan du montere dette uavhengig om du vil ha Plejd i resten av boligen din.

GOD MORGEN – belysningen

En annen innstilling jeg har lagt til i appen er et ukesur jeg har kalt God morgen. Ukesur fungerer litt på samme måte som astrour, bare at du selv velger klokkeslett, og dager for når lysene skal skru seg på eller av. Du stiller det inn en gang, og så fortsetter funksjonen til du endrer den.

I God morgen funksjonen har jeg lagt inn alle lamper i de rommene vi befinner oss i hver morgen, med en dimmetid på 15 minutter. Det vil si at når klokken slår 07:00 (valgfritt tidspunkt) mandag til fredag (valgfrie dager) så skrur lysene seg på med sin laveste lysstyrke og i løpet av 15 minutter (valgfri lengde) dimmer lyset seg gradvis opp til at hele huset blir lyst – det er rett og slett helt magisk, jeg gleder meg til å bli vekket på denne måten!

Plejd er relativt nytt i Norge, men ledende i Sverige hvor det også kommer i fra. Elektriker vår sier at i løpet av dette siste året har Plejd lysstyringssystemet blitt det han anbefaler og installerer mest av. Av flere grunner: det er raskt å sette opp, noe som betyr færre timer med elektriker for kunden,  det en svært brukervennlig, prisen på produktene er gode, og litt mer teknisk; så finnes det visstnok tre ulike teknologier inni alle Plejd bryter som gjør at de tar alt av lamper, dette er i følge han ganske unikt. Ikke at det sier meg stort mer enn at han bruker mye mindre tid på å montere hver bryter.

Alle elektrikere i Norge kan forhandle inn og montere Plejd lysstyring, og det geniale er at det kan ettermonteres uten å måtte legge opp noe ekstra for å få smartstyring av lys i hjemmet. Det vil si at du kan montere Plejd akkurat der du måtte ønske, om det er kun i ett rom eller hele huset, eller på hytta for den sakens skyld.

Hvis du vil lese mer om Plejd sine produkter så kan du gjøre det HER.

Gardinvegg – du syke tid!!

Reklame | Princess

Denne helgen har jeg frambragt følelsen av å befinne meg i et luksushotell her hjemme, og med dårlige framtidsutsikter for reiser og hotelliv passer jo det ganske så bra!

Fra 3D tegning til virkelighet 

Allerede for halvannet år siden da jeg tegnet ferdig de siste korrigeringen av det som skulle bli vår framtidige stue, tegnet jeg inn en gardinvegg i hjørnet av rommet. Dette har virkelig vært drømmen, og for en måneds tid siden bestilte jeg den spesialtilpassede gardinen hos Princess. Jeg synes dette er så unik og ufattelig lekkert.

Gardinveggen har dessuten flere geniale funksjoner.

  1. Gardiner som henger helt i fra taket og ned til gulvet frambringer en hotellfølelse til rommet.
  2. Gardinen er lysskjermende når solen står direkte inn i stuen, spesielt behagelig er det å få tonet ned sollyset om vi ser på tv på motsatt vegg
  3. Tekstiler, og en hel vegg av det gjør virkelig noe med akustikken i rommet, stoffet tar opp mye lyd som ellers blir som et ekko i et stort rom med slette gipsvegger.
  4. Gardinen gir muligheter for flere uttrykk i stuen, og en lys gardin i en ellers mørk og stilren stue, endrer stuen til en lun og lys krok ved å trekke igjen gardinene.

Det er helt vanvittig hvor stor forandringen det ble med denne gardinene, jeg er helt i ekstase! Bare se på før ↑ og etter ↓ bildet! 

Til informasjon rundt gardinen, så er den hele 9 meter bred, og montert med en skinne i taket, både skinne og gardin er kjøpt hos Princess.

Stoffet jeg valgte ut fant jeg blant de veldig mange stoffenealternativene man kan bestille på mål som Princess har i sin butikk. Blant utvalget fantes alt i fra velur gardiner, lystette gardiner, flor-lette gardiner og barnegardiner i allskens farger.

TIPS for å velge ut riktig gardin: Med et stort utvalg kan det være vanskelig å bestemme seg, og da er det aller beste du kan gjøre; å ta med fargeprøver av de fargene du allerede har i hjemmet. Om du må ta med en hel sofapute for å finne en farge som står godt til sofaen, så gjør det! For selv om lyset i butikken kan være et ganske annet lys enn det du har hjemme, så vil fargen som passer sammen med fargeprøvene dine, også passe godt når du kommer hjem, selv om lyset er annerledes. Da er det utrolig mye enklere å finne den perfekte tonen.

Spesialsydde gardiner må man i butikk for å bestille, men Princess har også et godt utvalg ekstra lange gardiner, nå på 40% rabatt, som kan passe til skinner. Du kan se utvalget HER 

Grunnen til at jeg valgte å henge opp skinnen fra hjørne til hjørnet i rommet, er fordi det gir meg så mange muligheter til å variere hele stuens uttrykk. Gardinen kan plasseres samlet bak stolen, i det indre hjørnet, eller så jeg kan trekke den for over en hele vegg, eller begge veggene for å lage hele rommet om til en gigantisk kosekrok.

De to veggene til sammen er ca 7,5 meter lang, og ved å gi gardinen litt ekstra lengde beholder den fremdeles noe av sin rynkefunksjon selv om den er strukket helt ut på skinnene.

Ett rom – to helt unike uttrykk 

Til slutt må jeg også få vise fram rommet i kveldsmørket. De to bildene under viser rommet i to uttrykk, og jeg kan bare fortelle det at jeg drar gardinen fram og tilbake hver time, bare for å beundre dens funksjon i rommet. Jeg hadde troen på at det skulle bli lekkert, men det ble enda bedre enn hva jeg hadde sett for meg!

Puter, og bordpynt er også fra Princess, og du kan finne alle mine favorittprodukter samlet HER

Vil du se mer fra husbyggingen, kan du ta en titt på kategorien min: Villa Ommedal 

Vår andre stue – endelig ferdig

Vi jobber på spreng med å ferdigstille huset! De siste månedene har vært vanvittig tunge. Nå er det akkurat ett år siden vi overtok etter snekkerne med det store målet om å bygge innsiden av huset selv.

Dette er kanskje ikke for alle, men for oss var det vår mulighet til å realisere husdrømmen. Skulle vi satt bort all jobben, måtte vi spart i enda noen år.  Vi brettet opp ermene, handlet inn verktøy, og hadde innstillingen: Dette har vi aldri gjort før, men vi får det sikkert til..

Det har blitt mange timer med Youtube for å lære alt i fra å sparkle en vegg til å fore ett vindu, men vi har klart det!

Når jeg nå sitter her og nyter flammene av stearinlysene som vaier fram og tilbake har jeg nesten glemt alle de timene da jeg sparklet taket fire meter over gulvet stiv av høydeskrekk mens svetten sildret som følge av hardt arbeid og sommersolen som stekte inn igjennom de store vinduene.

I dag sitter jeg bare igjen med en eneste stor følelse – det var så verdt det!

Stuen i arken er uten tvil det vakreste rommet i huset, vi har en utsikt som kan ta pusten av en hver, spesielt nå om høsten hvor himmelen kan bli farget av de mest imponerende rosa og oransje sjatteringer.

Dette rommet er det nok en fare for at kommer til å bli okkupert av barn og framtidige ungdommer med årene, men det er også målet vårt. Vi ønsker å lage et sted der barna kan trives, dette er spesielt viktig for oss, da vi bor på gård litt utenfor sentrum der alt skjer.

Litt fakta:

Fargen i rommet er: Washed Linen. Stuen er innredet med møblene vi har hatt med fra gamlehuset, sofaen vår er noen år gammel, men fra Møbelringen, det samme er bordene. Lysekronene er fra Bolia, og lampene på veggen fant jeg på Lampemesteren. Teppet har vi bestilt på mål hos Fargerike.

 

Et stylet gjestetoalett

Reklame | Grohe

Er det rart å bli helt på ekte forelsket i et toalettrom?

Jeg virkelig digger dette rommet, som faktisk ligger i sentrum av huset. Et lite toalett, som gir meg ro i sjela.
Vi er en familien på fem, som aldri klarer å holde et bad ryddig til en hver tid. Klærne ligger strødd, vasken er fylt med stikker og spenner, på gulvet ligger en bleie og noen håndklær ligger slengt.. Dette er bare ikke mulig for familien klums å ha det strøkent til en hver tid. Men dette lille toalettrommet, der er det faktisk ikke mulig å rote noe mer enn at det kanskje havner en tom toalettrull på gulvet.

Så det er vel derfor det kalles et gjestetoalett, for rommet er faktisk alltid velkomment for gjester.

I dag skal jeg fortelle dere litt om valget vårt av baderomsinventar. På de tre badene våre, eller la meg rette det til: vaskerommet, gjestetoalettet og hovedbadet, så har vi valgt Grohe på alt. Jeg fant min elsk på flere av produktene deres, og når jeg da skulle bestille alt nytt, var det veldig deilig å kunne forholde seg kun til Grohe og den profesjonaliteten de har.

Kranen/blandebatteri på gjestetoalettet synes jeg er den vakreste kranen jeg kunne hatt til dette rommet. Møblet vasken er plassert på har jeg laget, og jeg var derfor på utkikk etter en kran som var litt rustikk i utseende. Denne høye Atrio kranen i børstet grafitt traff blink. Den har temperaturbegrenser, slik at ungene ikke skolder hendene, kranen er svingbar, og det var viktig for meg at varmen styres fra kun en kran og ikke to.

Med et åpent servantmøbel måtte en ekstra detalj på plass – en matchende vannlås til kranen. Alt ligger tross alt i detaljene.

På gjestetoalettet og vaskerommet har vi også en standar vegghengt do fra Grohe. Dette er et toalett som har en fin pris, og jeg må berømme toalettet for en ting: spylefunksjonen. Dette toalettet spyler vannet i en spiral, og erfaringen vi har gjort oss med denne funksjonen er at dette toalettet blir så godt som alltid rent etter skylling.

På vaskerommet går de samme fargene igjen, som på gjestetoalettet, så her har jeg valgt en kran som minner om kranen på doen, men som har dette helt geniale uttrekkbare dusjhodet som har to strålemønster – tradisjonell stråle og en kraftig jetstråle.

Det er ikke lenge igjen til jeg nå kan vise dere hovedbadet i sin helhet, det gleder jeg meg veldig til, så ønsker du å følge med, er det bare å følge meg på Instagram @stineskoli