Quick fix – endret hele vaskerommet !

Klassisk, vaskemaskinen vår røk midt i sommerferien, i mellom to hytteturer på en uker hver!! Med andre ord: KRISE! For en familie på 5 med så mye skitttentøy at det hadde vært mer naturlig om det tilhørte en familie på 20.

Vaskemaskin og tørketrommel hadde vi med fra det gamle huset vårt, og selvsagt hadde garantien nettopp gått utt da maskina røyk. Det var bare å finne en butikk som kunne levere en ny maskin samme dag! Det virker lett nok, så lenge du ikke har en kone som har bestemt at vaskemaskinen skal være sort!
Jeg sendte mannen av sted etter den sorte utgave, og til min store skrekk oppdaget jeg at det var grå da vi pakken den opp hjemme. GRÅ du liksom, den kunne like gjerne vært rosa.. Det var ikke det jeg skulle ha. Men altså, vi måtte vaske klær, og det den samme dagen for å komme oss avgårde på ny hyttetur.

Jeg gikk fra å ha to hvite vask- og tørkemaskiner på vaskerommet, til en grå og en hvit..

Så jeg bare….

Ja, det stemmer! Jeg fikk mannen til å hjelpe meg med å bære maskinene ut på gårdsplassen, og der spraylakkerte jeg både den gamle tørketrommelen og det splitter nye vaskemaskinen SVART!

Jeg elsker det! De svarte maskinene sklir så mye bedre inn i rommet. Makeoveren kom på 600 kroner, og jeg lurer på hvorfor jeg ikke gjorde det før!

Hvordan det gjøres lurte du kanskje på ? 

Skru av døra, og andre deler som kan skrus av. Løft av pakningen rundt åpningen etter å fjernet døren, masker deler som ikke skal farges, tett igjen åpningen så du ikke sprayer innsiden, og så er det bare å spraye i vei!

Forandring fryder

Høsten er her – tøfler og store kåper

Reklame | Ellos

Jeg føler at jeg hver høst blir litt nedstemt når jeg ser at kveldene blir kortere og gradestokken kryper ned til 10.. Som den frossenpinnen jeg er liker jeg kulde dårlig! Men på den andre siden elsker jeg å fyre i peisen, tenne stearinlys i mørket, og ikke minst handle fra høstmoten!! Det er uten tvil om høsten jeg synes de fineste klærne kommer i butikk.

Rabattkode hos Ellos

Jeg har benyttet meg av rabattkoden min inne hos Ellos, det kan du også gjøre.  Koden er: 435496 og den gir deg 33% rabatt på dyreste vare, eller 5% ekstra om varen allerede er nedsatt. Dette kommer veldig godt med om du som meg trenger en ny høstkåpe, eller kanskje noen nye sko for sesongen.

// annonslink // Grå kåpe // skjerf //

Jeg synes det vanskeligste når jeg er å kikker på klær inne hos Ellos er å klare å velge ut bare noe! De har alt for mye fint! Derfor endte jeg opp med to høstkåper i år, og forsvarer det for meg selv ved at den grå er en tynnere kåpe laget av acryl- og ullblanding, perfekt nå som det ikke er minusgrader enda. Mens den hvite kåpa er tykk, og gir en følese av å kle på seg en varm myk bamse. Noe så deilig!!

// Hvit kåpe //

Tøffelsesongen er i gang

Mulig du tenker at det er litt tidlig enda, men det er som med bikinier, de kommer i butikkene litt før sesong, og er søren med ikke til å finne når du trenger det. Så hvis du har behov for nye tøfler i år, så er det nå du burde kjøpe de. Ellos har et stort utvalg av tøfler, så sjekk gjerne ut alle sammen.

// Se hele utvalget av tøfler // tøflene mine finner du her //

Jeg har også kjøpt meg et nytt kosedress sett, for i sannhetens time er det kun det jeg går i her hjemme.

// kosedressen //

Til slutt skal jeg vise dere denne buksa jeg kjøpte. Det er en skikkelig myk bukse som har et stoff som ligner på semska skinn, bare at det er så mykt og med mye stretch i. Jeg kjøpte lik bukse i våres i beige, og likte den så godt at jeg måtte ha den i sort også.
Det skal også sies at jeg har fornyet garderoben til mannen, og jeg tror det beste med Ellos må være at klærne alltid passer perfekt og er som de fremstiller på bildene. Dette er jeg sikker på at skyldes at de faktisk blir vist fram på modeller og ikke bare i stillbilder.

// bukse i imitert semska skinn //

Rabattkoden er altså: 435496 om du vil få med litt ekstra prosenter på kjøpet!

Sommerminnene ned i en bok

Reklame | Fotoknudsen

Selv om været har tydet på at det fremdeles er sommer denne uka, kan vi vel slå fast at høsten er kommet, og at mørket kommer snikende på raskere og raskere.

Fotobøker = minner i en håndfast form! 

Med rabattkoden: STINESKOLI får du 40% på alt inne hos fotoknudsen. Rabattkoden varer fram til midnatt 27. september

De siste årene har jeg etter hver sommerferie satt meg ned å samlet alle ferieminner fra kamerarullen inn i fotoknudsen appen, og enkelt og greit laget fotobøker ut av det. Til å begynne med brukte jeg lang tid, satt foran pc skjermen, og satt inn ett og ett bilde, med tekst og det hele. Disse fotobøkene er helt magisk vakre, og jeg prøver å ta meg tid til det når jeg lager foto-årbok som jeg alltid lager før jul. Men, de siste to årene har jeg hatt det så travelt til en hver tid at jeg har gjort det både enklere og raskere for meg selv.

Veldig enkelt har jeg lastet ned appen fotoknudsen til mobilen, plukket ut alle høydepunktene fanget i bilder, og rett og slett latt fotoknudsen sette inn bildene for meg. Dette er gjort på et kvarter, og hjem i posten kommer det helt fantastisk fine fotobøker som blir blad i til stadighet her hjemme.

Et år tok mamma og mann oss med på tur til Danmark, og i etterkant av turen laget jeg en fotobok som både vi og de fikk i gave. Det finnes ikke noe finere å få eller gi bort, spør du meg.

Nok et år har det vært en annerledes sommer, selv hadde vi ikke lagt opp til noe spesielt, men allikevel har vi gjort så mye at jeg ble overrasket over hvor mange glimt jeg nesten hadde glemt da jeg satte meg ned å samlet bilder til fotobok.

Vi har vært på kunstutstilling, flertalls hytteturer med så mange venner og familiemedlem at jeg knapt har telling, vi har vært på båtturer, vaket i vannkanten nærmest hele sommeren og jobbet intenst med hagen. Denne sommeren har vært fantastisk, og jeg er så takknemlig for hvert lille minne vi kan ta med oss videre i livet.

Det er etter at jeg fikk barn at jeg virkelig forsto verdien i å lage fotobøker. De glemmer så lett turer og reiser tidlig i livet, så fotobøkene er omtrent som en egen harddisk jeg lager for barna. Kanskje er det etterhvert slik at de husker bedre bildet enn selve opplevelsen, men allikevel betyr det at de bevarer minnet om hvor de har vært, hvordan familie og venner så ut «før», som da pappaen hadde hår, og oldefar fremdeles var i livet. Det vekker så mange følelser hos de, og det gjør uten tvil minnene sterkere og tydeligere til tross for at årene går.

Denne sommeren brakk Vilde armen på trampolina hos Tante, kanskje kommer hun til å huske det, kanskje ikke, men med dette bildet vil hun i alle fall for alltid vite hvilke arm hun brakk og se hvor stolt hun var med diplomen i armene ❤️

Nok en gang anbefaler jeg på mitt sterkeste å ta deg tid til å få bildene ned i en fotobok. Barna elsker å bla i disse bøkene, og det gjør jeg også ❤️

– Gå til fotoknudsen her –

 

Å legge flis i hagen – noe av det vakreste?

Først og fremst! Wow! Responsen vi har mottatt under arbeidet med hagen har vært helt spinnvill! Spørsmålene har haglet inn, så nå skal jeg skrive et litt mer utfyllende svar på alle spørsmål rundt flisleggingen i hagen.

Vi er enda ikke ferdig, faktisk er vi bare halvveis med flisleggingen, men her kommer altså all informasjon du trenger om du har begynt å snuse litt på stein framfor tredekke på plattingen.

Jeg kan jo begynne med å fortelle hvorfor vi valgte stein. For 7 år siden bygde vi en stor platting i impregnert plank tilknyttet det gamle huset vårt, så nå kjente jeg at jeg ønsket noe helt annet, noe mer vedlikeholdsfritt, noe som ikke “alle andre” har, og noe som ikke krymper, vrir og vender seg.

Med en meget god flislegger i vennekretsen hørte vi at det å støpe fast flis i Norge, uansett vil resultere i at fuger og flis med tiden sprekker, på grunn av frost og tele i bakken. Det er sikkert derfor disse 2 cm tykke uteflisene har blitt så populære.

2 cm tykke fliser:

Slike flis selges nå hos mange leverandører, selv var jeg å hentet prøver hos Flisekompaniet, Right Pice Tiles og Modena, vi handlet fra sistnevnte, de heter Pro solid grey rect og er 60/60 cm store. Flisene kan brukes på alle uteområder, de kan legges på gresset, de kan legges i grus eller på sand som heller, og de kan legges på justerbare pidestaller. Å legge flisene på pidestaller kan være veldig fint dersom underlaget må rettes opp, eks om flisene legges på en gammel platting, pidestallene fordyrer på den andre siden prosjektet en god del. Flisene legges med ca 2 mm sprekker, og det er ikke nødvendig å fuge sprekkene.

Sydenfølelse 

Nå som vi har kommet så langt vi har kommet på den ene plattingen, så er det ingen tvil om at følelsen jeg få er ekslusivt og sydlig. Jeg virkelig bare elsker det!

Slik har vi lagt flisene 

Vi har valgt å legge flisene rett i subus/grus med gruskorn på mellom 0-8 mm. Når grusen er lagt, må den komprimeres slik at dekket blir fast og stabilt. Vi bruker store og mellomstore vater når vi jobber, og retter av før flisene legges.

Fliselegge bue 

Jeg har ved litt mange anledninger drømt om en firkantet platting, det hadde uten tvil forenklet arbeidet en hel del. Meeen! Altså buene synger den vakreste melodi til meg, så alle de ekstra timene er virkelig verdt strevet.
Hadde vi hatt rette kanter hadde vi leid en vannsag til flis og kuttet flisene med den, men siden vi har buer bruker vi en vinkelsliper med et godt flisblad som vi kutter alle flisene med. Det fungerer helt supert, det tar bare noe lengre tid.

Jeg skal innrømme å si at det er litt av en jobb å legge disse flisene, det krever både tålmodighet, tid og frustrasjon. Arbeidet er også tungt! Hver flis veier ca 17 kg, så du trenger ikke gå på treningsstudio i perioden du flislegger 😛

Men om det er verdt det? JAA!

Følg meg og prosjektet på Instagram: @stineskoli