Hjemmelaget kostyme

Det gøyeste jeg vet er når jeg starter med en tanke, som underveis utvikler seg til det spektakulær, og til slutt ender opp som dette. 

Plagget er sydd etter oppskrift fra syboken min SY SELV, og modellen er satt sammen av: Bryststykket, rynke erme, langt erme, bodydel, og fire lag kjoledel i ulike lengder.

I dag har jeg hatt en sydag på Instagram. Det vil si at jeg igjennom hele dagen har sydd og vist fram steg for steg på sykontoen min @spresyglede. Tanken var at jeg skulle sy en body for å vise med video hvordan bodyen fra syboka mi er laget. Problemet mitt er bare at jeg svært sjeldent syr et plagg to ganger (men unntak av når jeg syr til twinsa). Ingen unntak i dag heller – den enkle bodyen jeg skulle lage ble plutselig pimpet opp med et glitrende tyllskjørt. Det er jo ikke hver uke det er Halloween heller.

Mitt mål med syboka var å lage en sybok som ga et godt grunnlag for å kunne sy til alle plagg i klesskapet, og snarere åpne opp mulighetene for nytekning framfor å begrense kreativiteten til noen spesifikke plagg, og jeg føler jeg har lyktes. Når jeg nå syr fra boka mi, er jeg allerede godt i gang med å sy plagg som ikke finnes i boka, men som allikevel befinner seg i mellom linjene.

Syveileding til denne bodyen med tyllskjørt finner du under høydepunkter – body med tyll, på sykontoen min @spresyglede på Instagram 

  – Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Nå pakker snekkerne sakene sine

I morgen reiser de, snekkerne! Jeg trodde aldri jeg skulle vende meg til å ha mennesker jobb så tett på meg hver dag, men nå må jeg innrømme at det kommer til å bli veldig stille og rart at de forsvinner. Nå kan jeg ikke lengre glede meg til ettermiddagen for å se hva nytt som har skjedd på huset, nå ligger husets framgang i våre hender! HJELP!

Utenfor ser huset helt ferdig ut, der gjenstår kun litt småtteri og en del opprydding. Innsiden derimot, der har vi alt igjen. Jeg er spent på om vi klarer å komme i mål, eller når vi klarer å komme i mål, jeg vi er pokka nødt til å komme i mål. Jeg orker ikke lengre plukke illeluktende rotter og mus av fra kriker og kroker. Nå er jeg så vanvittig klar for et musefritt og ikke minst varmt hjem!

Huset fasade er endelig ferdig, og er det ikke blitt lekkert? Jeg synes huset kler gården så vanvittig godt.

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Favorittene i høsten

Reklame | Ellos

* H Ø S T *

Høsten er helt fantastisk magisk, og turen til Belgia sist helg fikk meg virkelig til å verdsette den. Da vi kom til Belgia og hodet kunne ta noen dager fri fra jobb, hus og klesvask så var det som om fargene rundt meg helt plutselig bare poppet fram foran øynene mine og ble sterkere enn noen gang!  – så utrolig vakkert!

Ellos Fashion

Denne høsten har jeg også fått den store æren av å jobbe med Ellos. Noe som betyr at jeg hver måned kan dele min rabattkode som gir 30% rabatt på det dyreste plagget. En kode jeg selv får bruk for hver måned, ettersom det alltid er en i huset som trenger nytt av noe.

Rabattkoden: 403455 gir 30% avslag på dyreste vare, gjeler alle ordinære varer utenom møbler. 
Koden er gyldig til 31/10

Det jeg liker aller best med Ellos, er at jeg finner alt jeg trenger der, om det er til barna, meg, mannen eller noe nytt til huset. De har så sinnsykt mye fint, og hvis du ikke var klar over det så er det slik at Ellos fører mange veldig kjente varemerker, i tillegg til at de har sin helt egen kolleksjon der merket er “Ellos”.

Selv har jeg blitt mer og mer glad i Ellos merket og huker ofte av kun det merket når jeg skal se etter noe nytt. Grunnen til det er at prisene er veldig fornuftige, samtidig som jeg synes kvaliteten og plaggene er like bra og fine som hos de litt dyrere merkene.

– Den mørke blå kåpen HER – er en kåpe av merke Ellos, og jeg synes den er utrolig fin. Den er veldig myk også, samtidig som er den god og varm. Kåpen finnes også i mørk grønn og sort

– Skjerfet jeg bor i, har jeg fått til jul ett år, så det er ikke å finne nå, men Ellos har flere fine skjerf å by på HER 

– Jeans fra Levis HER, har jeg også kjøpt på Ellos, og det er min favoritt jeans. Den er høy på livet, smal i beina og har stretch i stoffet.


– Den beige kåpen HER, bruker jeg også veldig mye. Det er også av merket Ellos, den er litt fastere i modellen en den blå, så den faller utrolig fint selv om den er åpen og ikke har knytt beltet i midjen. Kåpen finnes også i sort

– Skoene HER, er fantastisk gode å gå i. I Belgia trasket jeg rundt i de i to hele døgn, og selv om man så klart blir trøtt i beina av å tråkke på brostein en hel dag, så hadde jeg verken gnagsår eller vondt i beina til tross for at jeg bare hadde gått i skoene en uke før vi dro på tur.


Strikka genseren jeg har på meg så mye at det er litt flaut. Denne genseren er min absolutte favoritt, jeg har den på så ofte at jeg mange ganger tenker at det må virke som jeg ikke har annet å ha på meg. Det er bare det at den er så sykt god, stor og varm. Jeg har kjøpt den i størrelse 38/40 enda jeg er en 36. Men når jeg først kjøper store gensere, så vil jeg at de skal være store også.

 

Sharing is Caring

Reklame | ACO

For en tid tilbake spurte ACO om jeg ville være en del av deres nye kampanje; Sharing is Caring, noe jeg er oppriktig glad for at de gjorde.

Kampanjen traff meg rett i hjertet, for jeg vet hvor mye omsorg man kan gi ved å tørre å dele. I seks år har jeg skrevet denne bloggen, og det er igjennom mine dyptfølte innlegg at jeg også har fått oppleve hvor viktig det er å tørre og snakke, tørre å vise sine svakheter, tørre å sette ord på det som er tøft. En foreldrerolle er alt annet enn enkel, og du er garantert ikke alene om dine problemer.

Jeg har funnet gleden i å synliggjøre opplevelser og et liv som forelder, til tross for at mange mener at det private skal skjermes til det fulle. Jeg har forståelse for alle som ønsker det, men det at mennesker der ute takker meg for min åpenhet gjør det for meg mulig å fortsette å dele. Det jeg gjør er viktig for noen.

Da jeg hadde vært mamma i seks måneder, ringte en overlege fra sykehuset meg med beskjeden om at celleforandringene i livmorhalsen var grove, stadiet før kreft. Min verden raste sammen i løpet av den telefonsamtalen, for alt jeg klarte å fokusere på var ordet kreft.
Jeg valgte å dele min frykt. Jeg valgte å dele veien videre, fortelle om de vonde følelsene og ta med dere igjennom koniseringen hvor det syke vevet ble fjernet.

Jeg var livredd fordi jeg aldri hadde hørt om noen som hadde opplevd det samme. Min åpenhet var smittsom, for raskt viste det seg å være flere i min krets som hadde opplevd det sammen. Siden den gangen har mangfoldige kvinner søkt støtte i mine ord, fremdeles får jeg ofte lange meldinger av kvinner som går igjennom det samme.

Opplevelsene vi har forbinder oss mødre, det vakre, det vonde, det stressende, det rare – så fort vi begynner å snakke finner vi ut at de fleste har det på akkurat samme måte.

Tør vi ikke snakke føler vi oss helt alene!

I forbindelsen med kampanjen “Sharing is Caring” har ACO satt fokus på produktseriene sine som er rettet til oss mødre; ACO MiniCare og ACO intimarte care.

I oktober er alle disse produktene på 30% rabatt hos alle Boots apotek

Hvis jeg skal dra fram i lyset de to produktene jeg liker aller best fra ACO Intimate Care serien, så er det:

ACO Intimate Care Cleansing wash, en intimsåpe som er bedre enn noen annet jeg har brukt. Såpen er mild og gir en skånsom rengjøring, samtidig som den bevarer den naturlige balansen i underlivet.

ACO Intimate Care Soothing Cream, en helt sinnsyk god krem ved sårhet, kløe og tørrhet i underlivet. Kremen er mykgjørende. Inneholder pleiende oljer som forebygger uttørking og etterlater en beskyttende hinne som minsker friksjonen. Kremen strykes på etter vask og ved behov, for en beroligende følelse.

 

Hele ACO Intimate Care serien er nedsatt med 30% ut oktober hos Boots apotek, på nett og i butikk.

 

 Fra førstegang, til andregangsmamma

På de fleste områder hadde jeg bedre kontroll som andregangsmamma, så hva skjedde med dette ene punktet? 

I løpet av de siste 6 årene har jeg rukket å bli mamma til tre nydelige frøkner. Jeg synes stort sett jeg er den samme personen. Håret har kanskje fått et par grå steng, og midjen er verken så stram eller flat som for 6 år siden. Men ut over det, tja, jo, jeg tror jeg er ganske lik meg selv. Jeg har de samme interessene, leker med de samme vennene mine, selv om jeg faktisk har lagt til noen flere, holdningene mine er vel ganske uendret, selv om jeg stadig føler meg mer bevisst på ulike valg, om det er snakk om økonomi eller miljø.
For å oppsummere det hele så tror jeg at jeg i løpet av disse seks årene fremdeles er ganske lik meg selv, men i en litt mer utviklet utgave, altså litt mer voksen og litt klokere på det meste..

..bortsett fra..

.. skal vi se, hmm, jo.. ..jeg lurer på om jeg en eller annen gang i løpet av de seks årene ble slått hardt i hodet. For på et punkt har jeg mistet meg selv fullstendig.

Du skjønner det at da jeg ble mamma for første gang så var jeg ganske så fornuftig, til tross for min relativt unge alder på 22 år. Jeg hadde gode teorier om hvorfor jeg mente mine barn ikke trengte å få søtsaker, godterier, brus og is mens de enda kleiset med ordene. Om de ikke fikk lørdagsgodteri i løpet av sine første tre leveår, så ville de da ikke ta noen skade av det. Så mye annet godt jeg heller kunne tilby.

Jeg husker jeg baket en helt egen kake til twinsa på deres første bursdag. Den var så klart sukkerfri og veldig sunn. Jeg husker også den gangen da de smakte på brus for første gang. De var to og ett halvt år gamle, og vi hadde ingenting annet for hånden. Ikke før brusen var kommet forbi leppene skar de en grimase med åpen munn slik at all væsken rant ut igjen. Det der var definitivt ikke vann, og den kullsyren var grusom.

Joda, jeg hadde tatt er veldig nøye og bevisst valg, mine barn skulle ikke få usunne matvarer eller drikkevarer. Jeg skulle lære de til å like grønnsaker og frukt, fisk og kjøtt. Jeg klarte det også, med glans vil jeg si, for det er ikke den ting de ikke spiser, gir du de sushi eller en skål med dampede blåskjell så danser de.

Etter 5 år som mamma til tvillinger, dukket tredjejenta opp, og jeg spør meg selv… Hva var det som skjedde på veien?

Si hei og velkommen til mitt tredje barn som drakk cola før hun lærte å like vann, og kunne holde ispinnen alene allerede før hun fylte ett! Hva hendte med nummer to? (eller nummer tre som hun er, til tross for mine to svangerskap)

GOD HELG!


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

En helg i vakre Belgia

Reklame | VisitFlanders

Trange gater, brostein over det hele, og endeløse utsmykninger på bygningene som strekker seg mot skyene. Vi befinner oss i Belgia, nærmere bestemt Brussel, Bokrijk og Mechelen. Gatemusikk, restauranter, bord og stoler plassert ut i gatene. Når jeg lukker øynene kunne jeg like gjerne befunnet meg i Paris. Det franske språket ruller igjennom luften, for et fantastisk sted å være!

Selv om gradestokken disse dagene ligger på 12 grader, føles landet alt annet enn kaldt. Det er ikke som i Norge, det er så langt unna Norge. Når fant vi ut at husene våre skulle lages med rette store plater, og enda større glassflater? se bare på dette, byen gjør meg forelsket bare ved å åpne øynene. Så var det menneskene, ikke alle like gode i engelsk, men det er ikke jeg heller, allikevel klarer vi å forstå hverandre, for til forskjell fra hjemme møter menneskene på gaten her blikket ditt, og så mye du kan fortelle bare med et blikk og kroppens bevegelse.

Barna blir rusket kjærlig i håret, smilt til og pratet til. Opp trapper med en barnevogn får du i alle fall ikke gå alene, du må bare prøve, men før du vet ordet av det er det en eller flere som løfter med deg. Det er så fascinerende, og alt annet enn hva du kan forvente hjemme.

Barnevogna hadde vi med, men enda mer glade var vi for bæremeisen, sparkesykler på et hvert gatehjørne, finnes det egentlig noe mer genialt. Plutselig var det gøy med by sightseeing også for de små. Men hysj, det er egentlig bare lov å kjøre en og en.

Fra spektakulære kirker og tårn til malerier fra den verdenskjente maleren Bruegel. Så mye historie i hver krik og hver krok.

Første dag i Brussel, langs smale gater, levende musikk og med blåskjell til lunsj på den populære restauranten; Chez Leon. En tur rundt i byen, på kunstutstillingen; Back to Bruegel, og fantastisk opphold på hotell NB Bloom Brussels.

Andre dag med tog til det roligere Bokrijk, og den gigantiske utendørs museumet: The world of Bruegel. En gigantisk park med historie å lære, og leker for barna. Videre til Mechelen og hotell Novotel.

Tredje dag i den romantiske byen Mechelen. Her kunne jeg vært så mye mye lengre. De spektakulære bygningene på alle kanter, de vakre gatene, de fine resturantene, så alt for mye å utforske. Slitene ble vi 4 av 5 etter å ha gått 538 trappetripp opp St Rumbold’s tower, og ned igjen. Helt fantastisk mat nøt vi i mathallen De Vleeshalle. Som jeg elsker slike mathaller!

Takk Belgia for alt du rakk å gi oss på bare tre dager.
Vi ses igjen!

 

        

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

La fantasien bestemme klærne du lager

I dag har jeg endelig fått litt tid bak symaskinen, og jeg har har sydd et nytt plagg fra syboken, eller det vil si; jeg har sydd et plagg som ikke finnes i boken, men som allikevel befinner seg i mellom linjene

Reklame for egen bok, heter det seg når jeg nevner noe fra boken 😛

La kreativiteten vokse 

Syboken jeg har skrevet håper jeg er med på å åpne opp for de kreativ ideene, framfor å låse sygleden til en mal. I boken viser jeg hvordan 8 mønsterdeler, med 4 ulike ermer – kan gi nærmere 50 variasjoner. Dette er bare de variasjonene jeg kom opp med før jeg startet å skrive boken, men allerede nå vet jeg om enda flere, og kun ved å gjøre små endringer, blir tallet uendelig.

Denne modellen Vilde har på seg, finnes ikke i boka, men den eneste forskjellen fra denne modellen til  buksedressen, med lang arm + rynke arm – er at jeg har klipt av beina til en shorts. Så utrolig enkelt, men et helt annet uttrykk

Instastemmene talte 

Da jeg forrige uke spurte på min sykontor @Spresyglede om hvilket plagg jeg skulle sy fra boken, og om dere ville at jeg skulle vise hvordan man enkelt gjøre små endringer i mønsteret, var det spesielt to svar som kom hyppigere enn noen andre, veldig mange ønsker å se video av hvordan jeg syr på dobbel erme, altså rynkeerme og lang erme. I tillegg fikk jeg 350 ønsker om å vise hvordan man enkelt kan gjøre om på et mønster.

Så konklusjonen min ble en buksedress, men endret mønster til korte bein, og dobbelt med ermer til.

Resultatet ble denne, og jeg elsker den lille men så store endringen. Jeg har filmet hvordan buksedressen ble sydd, så når jeg får tid skal jeg sette med ned å klippe film.

Stoffet har jeg fått mange spørsmål om, det er musselin 😀 Samme som gulpekluter ofte er laget av – kjempe bløtt og deilig !

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Pakker kofferten til utenlandstur

Reklame | Ellos

.
Men en ny rabattkode inne hos Ellos, legger ved linker til klærne mine. Rabatten på 30% legger seg automatisk inn i handlekurven og er gyldig på alle ordinære varer hos Ellos, inkludert merkevarer, ikke møbler 🙂


Helgetur til Belgia!

Jeg fatter det knapt, om to dager skal vi ut på reise, alle fem, og det til utenfor de nordiske land. Er det en ting mannen min og jeg ikke har prioritert i løpet av våre 8 år som samboere, så er det reiser, derfor har det ikke blitt mange utenlandsturene. Vi har i alle disse årene spart til den store drømmen vi nå er i ferd med å realisere, nemlig nytt hus på tomta. Men akkurat nå er det ingenting som kan passe bedr enn et avbrekk fra den veldig travle hverdagen vår.

Det er over 3 år siden jentene på 6 år fløy sist, så de kan knapt huske det, og gleder seg så vanvittig mye til den delen av reisen. Vilde skal ut på reise for første gang, selv om hun tross alt var på sin første utenlandstur da hun var 10 dager gammel og vi reiste til Danmark på ferie. Men utenfor Skandinavia har hun aldri vært.I dag pakkes koffertene, og når jeg pakker en koffert er jeg alltid nødt til å prøve ut antrekk for å finne ut hva jeg skal ha med. Jeg må dessuten alltid pakke i komplette antrekk. Det gjør jeg også til barna, for det er den eneste måten jeg vet at jeg har med alt jeg trenger. Dessuten sparer jeg så utrolig mye tid og bagasjeplass på at antrekkene er klare på forhånd.

Mitt absolutte favorittantrekk som jeg virkelig gleder meg til å få brukt på turen er den nye helt sinnsykt fine rustfargede blusen min, sammen med Levis buksa som sitter så utrolig godt. Jeg har også måtte kjøpe meg et nytt par brune støvletter, da mine gamle var helt utslitt. Jeg har den siste uken brukt skoene hver dag for å gå de litt inn, og de er så utrolig gode på, så det at de er nye er ikke et problem i det hele tatt.
Den mørkeblå kåpen er virkelig den vakreste, og passer til alt!

Tips
Inne på Ellos finner du vanvittig mange ulike merkevarer, men Ellos har også sin helt egen kolleksjon. Kolleksjonen til Ellos ligger på en veldig fin prisklasse, og det er utrolig mye fint der. Alle plaggene i dette innlegget med unntak av buksa er Ellos sitt eget design, hvor på det dyreste plagget er kåpen som koster 899,- men som havner på 629 kroner med rabattkoden! Det er til å like.

Som jeg også har nevnt tidligere så synes jeg at jeg får mer for pengene hos Ellos fordi kvaliteten på stoffene er hakke bedre enn tilsvarende kjeder, i tillegg til at plaggene alltid har det lille ekstra når det kommer til det sytekniske. Jeg vet det er nerd, men det at de faktisk legger inn sømmer som løfter plagget er ikke bare teknisk bra, men det gjør at hele plagget også blir mye finere.

 

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Det verste med å få tvillinger var ikke dobbelt med bæsjebleier

Det er lenge siden nå, lenge siden så mange skulle fortelle meg hva jeg hadde i vente. Jeg var førstegangsgravid, med tvillinger, i tillegg var jeg bare 21 år gammel. Kanskje var det min unge alder som gjorde at så mange skulle fortelle og belære meg om hva jeg hadde i vente, eller kanskje var det bare fordi det lå to babyer i magen.

I alle fall var det ikke grenser for hvor mye nonsens jeg skulle få høre i løpet av min graviditet, som heller ikke varte særlig lenge, da de to bestemte seg for å se dagens lys to måneder før terminen i tillegg til at vi ikke hadde den fjerneste ide om at det var to der inne før den ordinære ultralyden i uke 20.

Det rare med det hele var at de som forsøkte å pakke pent inn ordene om hvor “forferdelig slitsomt”, og “takk gud for at det ikke var dem som ventet tvillinger”, verken var gravid eller mamma til tvillinger. Er ikke det litt som å fortelle hvor mye jobb det blir å få seg hund om man selv har hatt katt? Forskjellen mellom hundeeieren og meg, er at hundeeieren selv velger å kjøpe hunden. Jeg valgte aldri å bli gravid med tvillinger.

Alt dette er lenge siden nå. Siden den gangen har tvillingene rukket å bli 6 år. Jeg har også nå testet ut hvordan det er å bli mamma til ett barn i 16 måneder. Jeg synes det gir meg grunnlag til å fortelle hvor feil alle tok.

Det verste med å få tvillinger var ikke dobbelt så mange bleier å skifte. Det verste med å få tvillinger var ikke underskuddet med søvn. Det verste med å få tvillinger var ikke den store jobben for at de begge skulle få nok morsmelk. Det verste med å få tvillinger var heller ikke at de begge to krevde oppmerksomhet samtidig.

Det verste med å få tvillinger var den evige indre kampen som ingen kunne se, men som var så voldsomt framtredende i mitt hodet. Det evige kampen om å aldri gjøre den minste lille forskjell mellom de to. Å hele tiden ha en gnagende dårlig samvittighet for den andre tvillingen, om jeg ga den ene mitt fulle fokus i noen minutter. For selv om mine øyne er to, så ser de kun i en retning. Selv om mine ører er to, klarer jeg bare å høre etter hva ei av de har å si. Denne indre plagen jeg hadde hatt i 5 år, forsvant da jeg fikk nummer 3.

Dette har for meg vært den største forskjellen mellom å få tvillinger og en alene, men det er ikke mulig å forstå denne følelsen før man har testet begge deler. Det er ikke mulig å forstå hvor godt det kjennes å kunne gi sin fulle oppmerksomhet til dette ene barnet man har fått, uten å ha prøvd å dele den med en helt likestilt hvert eneste minutt av hver eneste time igjennom hele dagen, hver eneste uke, måned og år.

Det er ingenting som føles bedre enn å kunne se på det lille barnet og glemme tid og sted. Når vi er alene kunne verden rundt oss rast ned, og jeg ville ikke lagt merke til det, for nå hun og jeg er sammen kobler jeg av verden og gir henne hele meg.

 

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Nå starter vi husbyggingen selv

Fredag ettermiddag ventet en hellig lapp fra snekkerne med beskjed om at vi kunne overta andre etasje. De er helt ferdig, hvilket betyr at det er vår tur til å overta husbyggingen.

Om et par uker er snekkerne helt ferdig med alt de skal gjøre for oss, da er hele husets utside ferdig, og skjelettet på innsiden klart. Nå er det vi som skal gjøre resten! :O

Ønsk oss lykke til.


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –