Varmer opp til FERIE!!

Nå tikker klokken så fort mot ferieturen vår. En god del pakking gjennstår, for jeg er ikke akkurat tidlig ute med ting. Det er slik det blir når jeg finner ut at jeg skal sy diverse plagg til jentene. Men nå har strykejernet gått varmt en stund, og koffertene står klare. 

Jeg er så spent at jeg holder på å dø! Vi skal reise 03:30 hjemmefra i natt, så jeg må si jeg er meeeget spent på hvordan syvsoverene kommer til å takle det. Det er ikke bare slik at de liker å sove lenge, de trenger det også! 

Nettbrett loader filmer på spreng og jeg skal en liten tur ut å kjøpe noen nye bøker og tegneblokker til jentene. Alt for å prøve å få en hyggelig flytur for oss, og ikke minst alle andre rundt i flyet 🙂 

V


De ubersøte Wheat kjolene er sponset fra familiebutikken

Ønsker dere alle en FANTASTISK sommerferie, så ses vi igjen når jeg er på plass med mr. Mac i Tyrkia 😀 

 

Mamma Mia!

Jeg er bare litt stresset om dagen! Så mye som skulle vært gjort, og så få timer igjen til vi reiser til Tyrkia :O 

Nå har jeg blitt ferdig med pakkelisten min, det er noe jeg må ha til hver tur slik at jeg ikke glemmer noe viktig. Det kom inn vanvittig mange gode tips og triks da jeg sprute om å reise med småbarn, dette er jo en første gang for meg, så jeg er så takknemlig for alle som delte sine erfaringer og tips 🙂 Tusen takk! 

Jeg har i hvert fall kommet frem til at jeg MÅ ha med dette: 

Må sjekket ut håndkler også, men det mener jeg var med i hotellet, strandhåndkler altså 🙂 

Hvis noen ser noe jeg mangler som er et “must have” for en tur til Tyrkia, så si i fra 😀 

Venner for Livet

Det er når en av dine nærmeste venninner møter en skikkelig tøff tid at du ser hvor mye et godt vennskap er verdt. Det er da alle planer blir flyttet, for å gi plass til å være sammen og bare stille opp med trøst, varme klemmer, tårer, men også latter. 

I går var en slik dag, det ble mye tårer og lange klemmer, alvorlig prat, men så kunne vi også være der og få frem det vakre smilet og den fantastiske latteren. Takknemligheten var stor, og det gjør godt å kunne gi en skulder å gråte på.  

Siden jentene ønsket å møtes hos meg, kastet jeg meg rundt på lørdagen for å handle inn god mat, i tillegg var jeg innom Stoff&Stil for å handle litt stoff. Jeg ønsket nemlig å lage litt underholdning til dagen vi skulle være sammen, og dere ble vel ikke overrasket over at jeg satte i gang med litt søm. 

Reaksjonen var så fantastisk da jeg sa at alle skulle få sy seg hvert sitt skjørt, min kjære venninne som har det vanskelig jublet, hun andre ble begeistret, men lurte på hun kunne få det til, og tredje undervurderte seg selv “Nei, jeg? Nei, nei!”, “Jo, jo!” 🙂

Dere kan tru jeg koste meg der de tre vakre satt konsertrert og sydde et skjørt plukket fra valgfritt stoff på bare en-to-tre. Det er helt klart at symaskinsertifikatet fra barneskolen holder mer en lenge for å klare å sy et nydelige plagg. 

Hvorfor jeg valgte dette som underholding var det mange grunner til, tankene ville komme over på noe annet enn det vonde, å sy et skjørt er veldig enkelt og tar omtrent et kvarter ved symaskina, og det ferdige plagget gir mestringsfølelse, selvtilitt og glede til en hver. 

Jeg er så glad i dere jenter <3 


 

Det ble skørt i det samme stoffet jeg sydde i 

Jeg sydde et nytt i dette grå

Og det ble to skjørt i det samme stoffet som det grå, men i hvitt (finner ikke på hjemmesiden) 

Sy Helvolangskjørt

Hjelpes, i går fikk jeg det så travelt som jeg aldri har hatt det. Jeg fikk laget film om hvordan tegne mønster til helvolang skjørtet, og så fikk vi besøk, så jeg kom ikke lengre. Etter det ble jeg nødt til å flytte hesten til gamle stallen, vi tok beina fatt og brukte tre kvarter på å gå bort. Litt vel optimistisk, reiste jeg inn til Stoff&Stil så jeg var der 10 min før det stengte. Rev med meg noen stoffer, fikk de klippet og raste vidre til butikken for handling, så hjem for å orde meg til firmafest. Helgen fikk en litt ny vendlng da ei av mine beste venninner trengte å være med oss venninne som stiller opp i godt og vondt, det var også derfor jeg ble nødt til å hive rundt og få gjort det ene og det andre i går.

Men nå er endelig filmen lastet opp på nett. Det tok jo bare 3 timer! Haha.. Hva skjer, i tillegg brukte jeg så sykt lang tid på å “redigere”, så jeg ble nødt til å gi opp, og la filmen være uredigert. Men men, da ser dere i hvertfall hvordan jeg tegner. 

1: Lim sammen noen remser matpapir

2: Brett papiret to ganger. 

3. Mål omkretsen rundt livet ditt eller til barnet, og finn radiusen (noe du kan gjøre enkelt ved å plotte omkretsen HER og dele diameteren på to) Eks: Hvis du er 70 cm rundt livet, får du en diameter på litt over 22 cm. Radiusen er da ca 11 cm. 

4: Fest en tråd i spissen på det hjørnet som er kun har brettekanter. Mål opp radiusen din fra spissen og sett et lite merke der. 

5: Snur tråden rundt en penn slik at pennen står på merket ditt, og dra den som en “passer” ut til endene. 

6: Velg lengden du vil ha på skjørtet, og tegn en parallell linje på samme måte 

7: Klipp ut og er mønsteret klart. 


Du kan legge mønsteret rett på stoffet slik: 

 

Eller dele sirkelen i to, og legge de som bildet under viser. Dette er nødvendig om det er mønster i stoffet, så du slipper å få mønsteret feil vei 🙂 

SY: 

Sy sidesømmene sammen, rette mot rette om du har delt mønsteret. 

Brett inn kanten i bunn og sy den fast langs hele.

Strikken til livet, fester du med en søm etter ditt eget mål, så fester du skjørtet til strikken

Og vips er det ferdig <3 

STOFFTIPS: 

Stoffet jeg har brukt er DETTE 

Men de dere ser under er også veldig passende til dette skjørtet. 

Strikken finner dere i hvit HER og i sort HER

Del gjerne deres skjørt på IG med taggen #skolissykrok 😀 

– Følg Speiltvillingene på facebook – 

OM FIRE DAGER!!

HVAA SKJEDDE MED TIDEN! Jeg sa det kom til å gå fort, men sååå fort da!? 

Om fire dager er jeg allerede på god veit til Tyrkia med mine beste to tuller og Lena. Så mange sommerfugler i magen, nå er det så lenge siden jeg har vært i sydenland at jeg knapt kan huske hvordan det er. 

Og derfor trenger jeg litt hjelp fra dere fininger som har reist med småbarn på tur. 

Hva bør jeg pakke ned i koffertene? Must haves og smarte tips mottas med stor takknemlighet <3 

Hjemmesydd skjørt

I går kjøpte jeg mønster på et skjørt fra Stoff&Stil, jeg hadde sett det utstilt sist jeg var innom, og syntes det var så nydelig. Under sykvelden min med Stine i går, fikk jeg sydd det ferdig, tenker det tok 15 min ved symaskinen, ikke det en gang engentlig. Da jeg så hvordan mønsteret var hadde jeg egentlig ikke trengt å kjøpe mønsteret, for dette skjørtet var et helvolang skjørt, og det lærte jeg og tegne av mamma for en liten tid tilbake. Det er så enkelt at det er latterlig, så jeg skal fortelle dere hva helvolang skjørt er og med det klarer dere å sy et makent, til stor og liten. 


Et helvolang skjørt er et skjørt som er trill rundt om du legger det flatt, så det er det perfekte svingskjørt. Men siden jeg gikk tom for strøm på kameraet akkurat nå, og vi skal bort og grille om en halvtime, viser jeg dere hvordan tegne og sy i kveld, eller i morgen. 

Jeg ønsker dere alle EN SUPER HELG! 

(Lik gjerne innlegget om dere ønsker oppskrift og fremgangsmåte) 

Følg Speiltvillingene på facebook – 

Ingen skaptyv

Jeg kom hjem til min søster, en dag for ganske lenge siden. Det må ha vært før mine egne barn ble født. Min første niese på rundt ett år hadde kost seg på kjøkkenet sammen med sin mamma som lagde middag. En latter spredte seg fra munnen min i det jeg kom inn på kjøkkenet. Hele gulvet var dekt av rørepinner, stekespader, øser og annet gøy. I den ene skuffen satt den lille hjerteknuseren og smilte så bredt jeg aldri hadde sett henne smile før. 

Da jeg fikk egne barn ventet jeg på denne tiden. Du vet vel hvem tid jeg snakker om? Den tiden der alle skuffer og skap skal åpnes og alt inni der skal sjekkes ut, smakes på og flyttes til gulvet for å se hva som er enda dyper inn. Jeg trur mange kjenner seg igjen i denne tiden, for hvor mange hus har jeg ikke vært i der jeg ikke har klart å åpne et skap. “Oh, det er barnesikring her ja” 

Den tiden kom aldri hit, det motsatte skjedde i dette hjem, og jeg kan ikke forstå hva som “gikk galt”. 

“MAMMA, gåkke igjen!” (“mamma, lukke igjen”) Hører jeg mine to håpefulle si hver eneste gang en skuff er åpnet, hver enste gang en skapdør står på gløtt, lukker jeg ikke igjen med det samme, nei da går de å gjør det selv. Litt vanskelig er det da å legge bestikk tilbake i skuffen sin med to små som dytter på, mens jeg prøver å holde igjen. 

“Jenter, skuffen må stå åpen til jeg er ferdig med å rydde inn bestikket” prøver jeg meg på. “Gåkke igjen!!” Kommer det, mer bestemt denne gangen. 

Verst av alt er det hvis ikke dolokket er nede, vi får i alle fall ikke skiftet noen bleier før alt er på stell, dolokket nede og skapdørene igjen. 

Her i hus går det vist heller ikke an å spise eller drikke før lokket på syltetøyglasset er skrudd på, eller korken på melken er på plass. Her i hus må vi nemlig “gåkke igjen!” – alt som lukkes kan. 

 

“Hvor i alle dager kommer dette fra?” Må jeg til stadigheten spøre min samboer om, for han og jeg er kanskje litt for late med disse tingene, det er ikke uvanlig at vi glemmer å lukke en skuff, eller en skapdør, og det er vel ikke så viktig å sette på korken på melk og syltetøy før vi er ferdig med å spise? 

“MAMMA, GÅKKE IGJEN!!!” 

“Ja, ja, ja, vi får lukke igjen da” 

 

Kun de voksene som roter i skuffer og skap i dette hus! 

Følg Speiltvillingene på facebook –  

Bobler Over

Jeg vil bare si tusen tusen takk for kjempe respons på Playsuiten som jeg skal gi bort i morgen <3 Alle de fantastiske kommentarene gjør meg ikke bare glad, de gir så mye inspirasjon at det omtrent bobler over, jo, det bobler over. Så da jeg la meg i går kveld ble jeg liggende å dagdrømme om å sy brudekjolen min selv. Haha, ikke at jeg en gang er forlovet, men shitt! Tenk så vanvittig kult det hadde vært.! 

Til morgen i dag hadde jeg kjolen frisk i minnet, og jeg klarte ikke å la være å youtube litt, for er det et sted man finner alt en lurer på så er det der! Men akk ja, jeg får vel se om jeg blir forlovet først og fremst. 

Siden jeg ble sittende å drømme meg inn i nye ideer og nye antrekk rakk jeg ikke å gjøre noen av mine plikter før jeg plutselig befant meg i bilen på vei til Stoff&Stil. Med jentene og min beste venninne ble det nok en gang innkjøp av vakre stoffer, og jeg gleeeder meg så til å sette i gang! Stine kommer til meg i kveld, så da blir det sykveld, ikke hver dag jeg har besøk når jeg syr. 😀 

Jeg trur og håper det vil komme litt nytt som dere vil like, og jeg har kjøpt et mønster som skal være veldig enkelt fra Stoff&Stil i dag, et skjørt til meg selv. Jeg liker jo å dele mønster og oppskrifter, men er du helt fersk bak symaskinen er det nok fint å få tips til mønster du kan kjøpe og følge også. Tegnejobben tar til tider lengre tid enn å sy plagget. Så jeg håper det faller i smak, jeg bare digget skjørtet, for jeg så det utstilt på Stoff&Stil for et par uker siden. 

Ja, dette innlegget har jeg holdt på å skrive i godt over to timer nå og jeg har varmet den samme kaffekoppen 3 ganger i mikroen, så jeg trur jeg bare runder av og kommer sterkere tilbake i morgen. BT jobber overtid, så jeg rekker ikke mer en nedom stolen ved dataen før mammapliktene kaller 😀 Slik er det noen dager. 

Ha en fortreffelig kveld alle sammen, i morgen er det alt HELT, atter en gang! 

 

PLAYSUIT syoppskrift (BARN)

Endelig fikk jeg tid til å sy litt igjen, de siste dagene/ukene har vært travle, men siden det stryker fordi en regnskur med torden i dag, så ble det kosedag inne her. Det betyr at jentene får lov til å gå i pyjamasen hele dagen for det er nemlig det beste de vet, og det har blitt tegning, fruktspising, lek og tvtitting før lunsjen var på sin plass.

Da fikk jeg også tid til å sy en ny playsuit, lik som den jeg har laget til jentene. Det var stor interesse for syoppskrift på nettopp denne, så her kommer den 😀 

Mønster finner dere HER!!

Når alle delene er klippet ut, fortsetter vi slik: 

Sy sammen fremside med bakstykkene ved skuldrene. 

Har du en overlock maskin så overlocker du langs hele halsliningen. Har du en symaskin er det vanlig at den har en søm som heter (overlock) bruk da den og sy langs kanten på halsringen. Har du ikke denne sømmen syr du med sikk-sakk langs halsen. Gjerne stinglengde 3, for å unngå at du får dratt i stoffet slik at det bølger seg.  

Brett så kanten du har overlocket/sydd sikk-sakk en gang inn til vrangen, og sy fra fremsiden, slik at du får skjult klippekanten. Jeg bruker ikke å feste dette med nåler, for jeg synes det er like greit å brette kanten mens jeg syr. Jeg setter symaskinhodet helt i kanten av stoffet, setter nålen lengst til høyre og syr, da blir sømmen liggende ca 3 mm fra kanten og holder fast den lille bretten vi har laget. 

Så går vi over til armene, overlock/sy sikk sakk langs den kanten som har en jevn bue. For så å brette en gang inn og sy slik du gjorde rundt halsen. På det “flate” stykke motsatt side av den jevne buen lager du en rynkesøm. Da syr du altså en søm uten å feste ved å sy frem og tilbake, stinglengde 3. (Normalt syr jeg med stinglengde 2 på andre ting) 

Når du har sydd en søm rett frem som skal være rynkesømmen, drar du i én tråd og snurper sammen stoffet slik at du får rynker på samme måte som du ser på den ferdige armen til høyre under. 

Armene festes på kroppstykket, ved å nåle de fast rette mot rette. Det er lurt å starte på midten, legg rynkene mot sømmen ved skuldrene og fest nåler ut til hver side før du syr de fast. Sy gjerne overlock eller en rett søm med en sikk-sakk søm på utsiden (ut mot klippe-kanten) Og start HELT ved der enden av armhulen begynner, ikke sy bare der armen skal festes. 

Når armen er festet skal du feste sømmen mot stoffet på samme måte som du har gjort over. Du bretter inn sømkanten og syr en rett søm langs kanten. Kjenn etter at sømmen ligger inn mot kroppstykke og fortsett å sy langs sømmen til arm og kropp. 

Da kan du sy sidesømmene sammen, rett mot rette. 

Overlock/sy sikk-sakk langs kantene bak, (langs midten av ryggen). Brett inn ca 1,5 cm til baksiden og sy en rett søm som fester innbretten. Langs her skal trykk-knappene på, så jeg liker at det er brettet inn såpass mye at du får god plass til trykk-knappene. Det er en fordel at det er dobbelt stoff der du fester trykk-knapper for at ikke stoffet skal rakne når de åpnes opp til flere ganger. 

Bildet under viser (venstre side) overlocket kant, (høyre side) ferdig brettet og sydd. 

Overlock/ sy sikk-sakk langs hele bunnen. Ved åpningen i ryggen legger du de over hverandre i bunn slik at stykkene akkurat dekker innbretten til hverandre og sy de sammen, gjerne en søm helt i bunn og en ca 2 cm opp fra kanten. (Liggende rett søm)

Shortsdelen

Overlock/sy sikk – sakk eller du kan brette to ganger inn for å skjule klippekanten der beinet skal ut. Brett inn og sy en søm som fester innbretten, pass bare på at du lager stor nok løype til å tre inn en strikk. Se andre bilde under. 

Strikken tres enkelt inn ved hjelp av en sikkerhetsnål. Stram til ønsket størrelse og sy sammen beinsømmen rette mot rette. 

Slik bildet under viser skal shortsbeina se ut når du er ferdig med det over. En viser rettside og en vrangside.  

Så er det bare å sy de to beinene fast med hverandre. Du legger de rett mot rette, enten øverst bak eller øverst foran og syr de sammen hele veien rundt, pass på at sømmene ved beina treffer hverandre. 

Du er ferdig med de to delene, og nå skal de monteres sammen. 

Merk sidene på shortsen ved å legge den flatt som bildet over med sømmen bak og foran oppå hverandre. Sett en liten nål i hver side for å holde punktet. Finn også midten av fremside topp ved å brette den med sømmene oppå hverandre og fest en liten nål. 
Så skal du feste overdelen med underdelen. Underdelen skal festet ca 2 cm under enden av overdelen. Bildet under viser, stoffene ligger rette mot rette og du ser at overdelen stikker et par cm over underdelen. Jeg fester delene til hverandre med fire nåler, en foran, en bak og en på hver side. Du kan bruke flere nåler, men jeg føler ikke at det er nødvendig. 

Antagelige vil ikke stoffene være akkurat like store, men det gjør ikke noe når vi har elastisk stoff. Under ser dere at buksedelen er videre enn overdelen. Det er derfor stoffet i bunn (overdelen) ligger rett, mens stoffet over (underdelen) folder seg litt. Derfor…

…  må du strekke i stoffet mens du syr slik at de ligger flatt på hverandre som bildet under viser. Sy hele veien rundt. 

Nå skal du forhåpentligvis ha fått en “klaff” hele veien rundt der du har sydd sammen over- og underdelen. Slik som bildet under viser. 

Til slutt skal du lage en ny løpekant. Det er en stor fordel å legge stoffet inn i symaskinen slik jeg gjør det under. Altså at du vrenger plagget, men legger det inn slik at du syr fra rettsiden. Her må du også strekke litt i stoffet mens du syr for å unngå rynkene som har kommet av at overdelen er smalere enn underdelen. Også er det så klart viktig at den “klaffen blir liggende nedover mot beina, slik at du syr den fast og får mulighet til å tre inn en strikk. Sy nesten helt rundt, men la det stå igjen et par cm til å tre inn strikken. 

Når du har tredd inn strikken og fått ønsket størrelse i livet, syr du endene fast i hverandre, klipper av endene, slipper strikken inn i buksen og syr igjen de cm du lot stå åpent for å tre inn strikken. 

Til slutt fester du trykk-knapper/ syr knappehull og fester knapper, og vips er du ferdig 😀 

Håper dere viser meg deres resultater på IG med taggen #skolissykrok 😀

Nei nå altså!

Jeg bør egentlig ikke skrive når jeg er provosert, men noen ganger forstår jeg ikke hvor frekke enkelte (anonyme) tillater seg å være. Jeg deler gjerne oppturer og nedturer om hesten min fordi dere har fått høre hennes historie, og det er flere som til stadigheten spør hvordan det går med henne. I dag publiserer jeg et nytt innlegg om Dronninga, hun har fått en oppblomstring av det ødemfylte beinet, som takk og lov ser ti ganger bedre ut i kveld. 

Jeg skriver i innlegget: 

Dronninga stråler, så dere trenger ikke å spørre om hvorfor jeg ikke har avlivet henne. Jeg mener, du ville vel ikke blitt tatt livet av fordi du hadde problemer med det ene beinet  noen ganger i året? I hvert fall ikke når hun er frisk og glad i lange perioder, før det blir ille i en ukes tid igjen. 

Grunnen til at jeg skrev disse linjer er fordi det alltid er noen som mener jeg bør avlive om jeg skriver om tilstanden i beinet. Ikke at det hjalp på noen som helst måte å skrive disse linjer for inn tikker kommentaren: 

Kanskje på tide å la denne hesten få slippe. Det at et så lite sår ikke heeler som det skal er jo et tegn på at noe ikke er som det skal. Jeg vet du vil det beste for dyrene dine, og etter å fulgt historien om Dronninga må jeg si at jeg har stor respekt for alt du har gjort for henne, men jeg tror hesten både har traumer og lider fysisk, så uten at jeg skal prøve å bestemme over din situasjon håper jeg du nå overveier å la henne slippe. Jeg har selv mange dyr og vet hvor vanskelig det er, måtte avlive labradoren min for et år siden pga sykdom og jeg har fortsatt ikke kommet over det…
Jeg tror ikke hesten din har det så bra lenger, når den ikke kan få en lite kutt engang uten å reagere så voldsomt.
Ønsker deg alt godt, og håper du treffer den riktige beslutning for Dronninga

Jeg svarer så meget som: 

Anonym: jeg mener dette er veterinæren og min avgjørelse og ta. Og at hun lider blir veldig feil for meg å høre deg si, hun lider ikke. Så klart når beinet blåses opp som nå, men hun løper, hopper og koser seg til vanlig. Hun er ikke dødssyk, hun har et problembein som til tider blir dårlig. For meg blir det en alt for lett utvei å ta livet av et dyr når hun faktisk blir seg selv igjen en uke etter bahandlig. I det lange løp må man vurdere, men tiden er ikke inne helt enda.

Vil dere høre fortsettelsen? I så fall svarer anonym:

ok, det er selvsagt din avgjørelse, det bare virker som om hun ikke har et fullverdig liv, ikke nødvendigvis at hun lider.
Vet om så mange som holder dyrene sine i live for sin egen del, tross at dyret kanskje ikke har det godt. Det er nok ikke tilfelle hos deg, men det er jo viktig å avgjøre om hesten har det godt med et kronisk dårlig bein eller ikke.
Det blir jo ikke det samme som med mennesker, man må jo tenke litt annerledes når det kommer til dyr, især fordi man faktisk må tenke FOR dem.
Håper ikke planen er å få et føll for så å vurdere at hun ikke skal leve mer, det ville være fryktelig kynisk.

Jeg svarer, og ja jeg er provosert.

Anonym: Hvordan kan du mene at hun ikke har et fullverdig liv? Jeg beklager, men dette gjør meg fryktelig provosert. Hun får gå ute med andre hestevenner fra tidlig om morgen til sent på kvelden, hun får stell og kos hver eneste dag, vi storkoser oss på rideturer sammen. Hun kommer når jeg roper på henne. Hun har trivselsflekker over hele kroppen, hun er rolig og harmonisk. Hun hopper og spretter uten tegn til noen smerter i beinet. Selv kjenner jeg ei som drev toppidrett med sin hest med kronisk stort bein etter en lymfangitt. Hesten måtte igjennom veterinærkontroll til hver konkurranse, noe som er pålagt i slike høye klasser, og siden hun ikke hadde noen smerter gikk hun feltritt i flere år og hun fikk også føll med det store beinet (enda større en Queen sitt) 

Det er jo ikke slik at jeg sitter for meg selv og sier at hun skal overleve dette. Jeg har hatt fem forskjellige veterinærer på hesten pluss en alternativ medisinsk behandler. Når de kan mene at hun kan leve et helt fint liv selv om hevelsen antagelig ikke forsvinner så har jeg vel mer rett til å høre på de enn på deg? 

Hvis du trur at det er kynisk å få føll på henne for så å avlive henne så kan jeg fortelle deg, at jeg hadde spart penger på å avlive og kjøpe meg en ny og frisk hest. Men jeg synes ikke det er rettferdig å avlive hesten min fordi hun har et bein med fyllinger. Om jeg ser at problemet dukker opp igjen og opp igjen og til slutt blir den lidelsen du skal ha det til, så må jeg så klart ta det vanskelige valget med å la henne slippe. 

Tro du meg, jeg har måtte avlive min første hest av sykdom, så jeg tviholder ikke til de dør av sin egen smerte! Du må se det hele bildet OG ha rett til å mene noe før du kan hevde meninger slik du gjør. 

Dette ble langt, men du skjønner kanskje hvor provoserende det virker på meg at en uten rettigheter skal komme å hevde at min hest bør avlives fordi hun ikke har et fullverdig liv og at hun lider.

Og så kommer vi inn på dette jeg skrev om tidligere, for meg kan det virke som at jeg ikke har lov til å svare på kritikk, for gjør jeg det ja så får jeg dette til svar:

Må være deilig å være så skråsikker på alt og ikke ønske å se ting fra andre vinkler enn sin egen. Spørs hvor lenge det holder.. Du vokser det nok av deg. Og med det mener jeg ikke at du nødvendigvis skal avlyse hesten men at du åpner øynene for at du muligens bør tenke på at du ikke alltid vet alt i hele verden best.

Lykke til, jeg slutter å følge bloggen din nå, nettopp fordi som du selv sier, at du blir så provosert av at folk skal ha meninger om ditt liv, selv om du gjerne deler det med deg. Leste at noen andre synes du var lite mottakelig for kritikk, du lagde til og med et innlegg om det for å få flere til å klappe deg på skuldra, fordi du mener du alltid har rett. Begynner å bli lei av det.

Farvel og ha det godt. 


Det å få slik dritt (ja, jeg kaller det dritt) er verre enn et slag i magen. Hvorfor sier anonym at jeg trur jeg vet alt i hele verden best? Har jeg noen gang gitt uttrykk for det? 
Og hvilken rett har dette mennesket til å mene hvor ille min hest har det? Må man ikke være en veterinær for å ta en slik beslutning? Må man ikke i det minste ha sett hesten før man kan påstå at hesten lider, har traumer og bør avlives?

Som jeg også skrev til anonym, så tar ikke jeg dette valget fordi jeg føler det er best for meg, det er ingen av de fem veterinærene hun har hatt som har ment at hun bør avlives, tåler jeg ikke kritikk fordi jeg velger å høre på fagfolk fremfor et menneske jeg ikke aner hvem er? 

Åhhh!! 🙁 

Jeg offrer så mye for denne hesten, og det er ikke fordi jeg prøver å holde liv i henne, det er fordi hun skal ha det tipp tipp bra. Hun har hatt tre episoder nå med oppbåst bein, første gangen var det desidert verst. Andre gangen og denne gangen har smertene blitt fjernet samme dag som de har kommet fordi hun har fått akutt medisinsk behandling (noen hun også fikk første gang, men tilstanden var verre), og etter en uke har hun vært helt uten smerter og løpt rundt med de andre hestene. Det er ingen symptom på at allmentilstanden hennes er dårlig, men det er heller ikke uvanlig at en så kraftig lymfangitt som Dronning fikk kan bli kronisk, rett og slett fordi hester har tidenes dårligste sirkulasjon i beina, og lymfedreneringen har blitt redusert betraktelig. 

🙁