På hytta med gull fra Ellos

Reklame | Ellos

God sommer! I år har vi rett og slett ikke lagt noen spesielle sommerferie planer, men heldigvis er vi så heldige at vi får bruke hytta til mamma. Det er noe med det å bare komme seg litt ut fra huset som gjør at man slapper av på en helt annen måte.


/denne hettegenser-kjolen finner du HER, den er i flere farge/

Samme dag som vi dro til hytta, kom en levering fra Ellos med posten, kjolen jeg har på det øverste bildet har blitt et misunnelsesobjekt her på hytta. Til og med mannen skulle ønske han hadde hatt en slik, og ungene har kommet fram til at om jeg ikke finner slik til de så er jeg nødt til å sy slike i barnestørrelse.

Jeg benytter meg alltid av min egen rabattkode når jeg handler på Ellos, og handler antagelig litt for ofte og litt for mye der inne, men Ellos er for meg min guilty pleasure, og jeg digger nettbutikken fordi jeg vet at kvaliteten er god og størrelsene perfekte.

Rabattkoden kan du også bruke, den er: 435471 og gir 33% rabatt på dyreste vare, og 5% ekstra rabatt om varen allerede er nedsatt. 

Denne gangen plukket jeg med meg en del sommervarer, jeg legger ved link til plaggene, og dersom du trykker på en av lenkene i dette innlegget så ligger rabattkoden allerede inne i handlekurven dersom du finner noe du liker.

/Denne sorte kjolen finner du HER. Den sitter så godt med vaffelsøm i midjen og finnes også i hvit/

/Denne hvite blusen finner du HER, den er i samme serie som den sorte kjolen over, og finnes også sort/

/ Denne hvite toppen finner du HER, den kommer også i en knall grønn farge/

/ denne elastiske buksen med sleng finner du HER /

1000 Leca-blokker senere

Det er på tide å komme med en liten oppdatering på hagen vår. Det er en lang vei til den er ferdig, men selv elsker jeg å følge med på prosesser til andre som pusser opp eller bygger hage, så derfor tenkte jeg å dele litt underveis.

I vår tegnet jeg en fullstendig hageplan, en hageplan som er så omfattende at tanken er å bruke flere år på å få den ferdig. Med en god plan vet vi i hvilke rekkefølge vi må starte med å bygge hagen for å komme i mål.

I utgangspunktet var tomten rundt huset planert helt flatt, men siden jeg ønsket å ha nivåforskjell i hagen, har Bjørn Tore senket en del av terrenget. Vi har valgt å ha en avgrensing mellom nivåforskjellene med en mur. Dette er hva jeg har brukt det meste av min ledige tid på de siste ukene.

Valget av mur falt på pusset leca. Grunnen til det er flere, det er overkommelig å få det til på egenhånd, det er en ok pris sammenlignet med mange andre type steinmurer, og sist men av størst betydning for min del: utseende. Jeg elsker det rene uttrykket av en slett mur.

Her er et bilde av utgangspunktet

Bjørn Tore senket terrenget, og rettet opp med grov grus. Han kjørte over grusen med en viberoplate for å pakke grusen godt ned i bakken. Så målet han opp underleget og sjekket at vi var på rett høyde før jeg snekret en forskaling til en støpt såle til muren. Grunnen til at vi laget en støpt såle under selve muren var for å lag et så godt fundament som mulig for en slik type mur. Murer man på en dårlig grunn vil det oppstå sprekker med tiden ettersom frosten i baken hever og senker terrenget. Det er en ekstra kostnad, men igjen er det også mye enklere å stable mur på et godt underlag som allerede er så og si helt i vater, og man vi få et resultat som er penere i mange flere år.

Da sålen var herdet startet oppmåling, merking og stabling av mur. For å få muren så rett som mulig, har vi både tegnet, trekt snorer og brukt en høydemåler/ laser for å få hver og en blokk til å stå helt i vater med den neste. Den første rekka er med andre ord en tidkrevende jobb, som krever tålmodighet for et godt resultat, men det er ikke vanskelig.

I dag har vi kommet så langt at hver Leca blokk er plassert. Neste nå blir å gjøre den vanntett langs alle sidene som skal inn mot bakken, og pusse framsiden.

Valg av Leca 

Etter å ha forhørt oss med de som kan det bestemte vi oss for å kun bygge med Leca U-blokker. U blokkene er halvparten så lange som Leca blokker og er derfor enklere å lage buer med. Det som kjenner igjen U-blokkene er at de er hule i midten som en U. Når en rad er stablet legges det inn jernarmering og så støpes U-en igjen med betong. Det er vanlig å bruke U-blokk som øverste rad på en hel lecamur.

I mellom hver rad med leca legges det to striper med mur og puss mørtel som binder den neste raden sammen med den første. Jeg brukte også gummihammer til å banke på plass hver kloss. Og vi brukte en god gammel sementblander til å  blande støpblandingene.  Vi har brukt Weber mur og puss mørtel og Weber betong.

I kassene skal det bli blomsterbed, og midt foran huset vil det gå en trapp ned mellom murene til nivået under. Jeg kan nesten ikke vente med å se fortsettelsen.