Mine beste soltips

Reklame | Avène

Tid for å fylle opp lagrene, når tilbudene er gode! 

Det å få mulighet til å jobbe med Avène er det beste jeg har fått oppleve, i alle fall huden min. Jeg er helt avhengig av hudpleieserien som dere kanskje husker jeg har skrevet om tidligere? Og nå som sommeren nærmer seg, og jeg kjenner at jeg og ikke minst ungene befinner seg mer og mer utendørs så har jeg også fått fylt opp lageret av solbeskyttelsesprodukter.

Dette tenkte jeg å snakke litt om i dag, både fordi det er så viktig, men også fordi solbeskyttelsesproduktene til Avène er på tilbud akkurat nå. Det er i alle fall da jeg selv passer på å handle.

Akkurat nå er det nydelige 30% rabatt ved kjøp av to eller flere solbeskyttelsesprodukter fra Avène på Vitus Apotek.

Solkremen som jevner ut huden – min soleklare favoritt 

– Du finner den her 

Jeg er nødt til å tipse dere om en av årets nyheter fra solbeskyttelsesserien til Avène.
Nemlig B-protekt med solfakor 50, som er en ansiktssolkrem. Ut av tuben ser den helt hvit ut, men i det den smøres ut på huden, sprekker fargepigmenter som gjør at solkremen nærmest blir som en lett foundation med full beskyttelse for ansiktet.
Det er så sinnsykt enkelt, og jeg bare elsker at det er en solkrem som faktisk jevner ut huden.
For å demonstrere den for dere, har jeg tatt før og etterbilde fra da jeg påførte kremen:

En annen ting jeg vil nevne med denne ansiktskremen er at den passer til de aller fleste hudtoner, og den beskytter også huden mot forurensningspartikler som er rundt i luften.

Den andre lille solkremen på bildet over, er også en stor favoritt. Jeg har den alltid med i veska eller stellebaggen fordi den tar så lite plass. Dermed har jeg alltid solkrem tilgjengelig selv om jeg hadde glemt det.


Hvorfor velger jeg Avène

Før jeg fikk barn tror jeg ikke jeg ofret solkrem en tanke ved mindre jeg befant meg nærmere ekvator. Jeg kan si at jeg angrer på det i dag, men sannheten er at jeg ikke visste bedre. Jeg hadde kanskje hørt at man blir rynkete av å sole seg for mye, men det var en helt fjern tanke i slutten av tenårene, og starten av 20-årene. Det samme var pigmentflekker – det har jeg jo lært nå.

Etter at jeg fikk barn, fikk jeg heldigvis en helt annen interesse av solkrem, og en hel del annet enn solfaktoren ble også viktig for meg. Jeg har landet på Avène når det kommer til at av sol og hudpleie, for dette er listen jeg har over positive egenskaper med Avène sine produkter:

 • lett å påføre, trekker raskt inn i huden, uten et klissete eller hvitt resultat
 • Er vannresistent, og ekstra vannresistent for barn
 • Ingen skumle ingredienser, skånsom mot huden
 • Selges kun på apotek, som er for meg et kvalitetsstempel
 • miljøvennlig, med stort fokus på at ingrediensene ikke skal forurense i havmiljøet
 • Avène er også på nummer 1 mest solgte solbeskyttelse i Europa på apotek de siste 10 årene.
 • Alle produktene inneholder også et høyt innhold av det irritasjonsdempende og beroligende Avène Termalkildevann

Tre favoritter: 

– Avène Spray solfaktor 20, eller solfaktor 30

– Avène Spray enfant (barn),solfaktor 30, eller solfaktor 50

– Avène Sun Oil, solfaktor 30


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Hverdagsantrekk sydd fra syboka mi

Det er vilt hvordan disse små gror ut av klærne sine, samtidig som jeg ikke skjønner at de blir større. Klesskapet til mistejenta er stadig fullt, men når jeg kan dra fram klær i størrelse 74, forstår jeg hvorfor det er vanskelig å finne klær som faktisk passer – tross alt fyller hun to år om bare tre uker.

I dag måtte jeg fram med symaskinen, og i løpet av dagluren til Vilde rakk jeg å sy et nytt basic sett til henne i jersey fra syboken

PS: Akkurat nå får du syboken til halv pris HER 

Syboka er konstruert på den måten at man kan lage alle de klærne jeg måtte ønske, om det er en brudepikekjole eller en joggegenser. Det at jeg fikk dette til er grunnen til at jeg liker boka så utrolig godt. Boka gir meg uendelige muligheter selv om den bare består av 12 mønsterdeler. Og selv om det bare er 12 mønsterdeler, ender jeg aldri opp med å sy like plagg – enda jeg faktisk har sydd nærmere 100 klesplagg fra boka nå.

SY SELV – DETTE ANTREKKET

Springer ut i fra bluse med lang arm og bukse fra syboka Sy Selv. Jeg har sydd settet i jersey, og byttet ut stikk på arm, fot og i livet med ribb – noe som står forklart i boka. Men jeg har også lagt til to endringer som ikke er i boka. Jeg har latt være å ha knapper bak, og jeg har lagt til en ribbkant i halsen. Slik gjør jeg det:

Droppe knappestolpe i ryggen: 

For å droppe knappestolpe i rygger må du sy i et stoff med mye elastitet for å få tredd halsringen over hodet. Har du stoffet klart, klipper du av knappestolpen på mønsterdelen. Så klipper du ut bakstykket i en hel del på samme måte som du klipper ut bryststykket.

Legg til ribbkant i halsen: 

For å legge til ribbkanten, klipper du av 1 cm langs halsringen på bryststykke og ryggstykket. Ribbkanten klippes ut som en remse som er 80% av lengden til halsringen. Altså: mål langs halsringen på bryststykket og ryggstykket, hvis lengen på halsringen er 40 cm taster du på kalkulatoren: 40 – 80 % = 32 cm

Halsribben syr du i på samme måte som du syr i ribb på føtter, hender eller i livet.

Vil du se flere innlegg fra syboka, finner du de HER 


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Dette hjemmelagde og stilfulle interiørtipset

Gratulerer med dagen, til min venninne Line som har bursdag i dag. Dette er var min gave til henne og mannen som vi feiret i helgen. På kortet måtte jeg skrive:

I år venter en hjemmelaget gave, mon tro om Martin forstår hva det kan være

De måtte pakke opp den store gaven sammen, og som jeg tenkte studerte mannen i hus den fra alle kanter, for hva var det egentlig?

En lang og slank boks – rett og slett. 

Line og jeg har i motsetning til mennene våre lagt merke til at flere interiørprofiler har slike, ja hva skal man kalle det; stativ til pynt, plassert i stuen. De er malt i samme farge som veggen, noe som gjør at de sklir rett inn, men allikevel fremstår som noe helt unikt og spesiallaget. Det er noe med å lage denne 3D effekten som gir et så delikat blikkfang til rommet.

 

Jeg fisket etter fargen de har malt i stuen, noe som i og for seg var lett å spørre om uten å vekke mistanke med tanke på at vi selv maler alle rom i huset om dagen.

Selve stativet er ganske enkelt å lage. Jeg har skjært ut 4 sider av en sponplate + en topplate. Målene på stativet er 90 cm høy, 25 cm dyp og 30 cm bred. Baksiden har jeg laget 8 cm kortere, slik at jeg skulle være sikker på at den gikk over listen langs gulvet. På den måten kan stativet plasseres helt inntil veggen uten å komme i konflikt med listen. Med alle dele limt og spikret (med en dykkertpistol) sammen til en boks sparklet jeg og la på papirremser langs alle hjørnene. Da stativet var ferdig sparklet og pusset malte jeg den i samme farge som veggen, og voila!

 

Den passet perfekt inn, og det er så gøy! Her er et bilde av den tatt i sitt rette miljø – nemlig i den lekre stuen til Line og Martin.

Jeg gleder meg til å lage en til meg selv også! 😀

Hjemmelaget skohylle – gangen tar form

Litt nærmere et hjem for hver dag som går. I dag skal jeg for første gang vise fram gangen vår, i alle fall det som er å vise fram så langt, for det er mye som gjenstår fremdeles.

Helgen før helgen som var fliset jeg gangen med de vakre italienske flisene jeg har kjøpt hos Bella i Tønsberg. Målet med flisen var at den skulle matche med de andre flisene i huset, men ha en tone og struktur som tåler litt skoavtrykk, da det å vaske en gang morgen og kveld er helt utelukket for mitt vedkommende.

Så var det å finne løsninger som er praktiske og fine med tanke på at vi er en familie på fem. Løsningen min ble denne:

 • garderobeskap med skuffer, skohyller, plass til skolesekk for tre barn på den ene siden
 • en hel vegg til heng av jakker, og skostativ – gjemt bak en skyvedør av speil på den andre siden

Veggen til å henge jakker på er langt i fra ferdig, så la oss hoppe videre: til skohyllen.

SKOHYLL, SLIK ER DEN LAGET: 

I dag ble jeg ferdig med å lage den perfekte skohyllen til gangen vår. Denne skohyllen er veldig enkel å lage, og jeg synes det er ekstra stas at den tar opp spilene som jeg blant annet har satt i stuen (se spilevegg og hvordan den lages her).

Her kommer oppskriften på hvordan det hele er gjort: 

 • Jeg har gjenbrukt en sponplate som var festet til dørene fra transport. Denne har jeg skjært opp i 43×29 cm. Og siden jeg ønsket å ha stammen litt tykkere enn det platen var, saget jeg opp et dobbelt antall og limet og skrudde to og to plater sammen.
 • Jeg sparklet så lett over, på grunn av det veldig grove materialet jeg brukte.
 • Dagen etter målet jeg opp og borret ut 6 hull i hver plate, før jeg malte de.
 • Jeg pusset og beiset rudstokker med en dekorvoks som heter: Osmo Dekorvok, farge, mud eller leire. Dette skulle danne selve hyllene. Rundtstokkene kappet jeg slik at de passet på tvers i gangen vår.
 • Så var det bare å tre de seks rundstokkene inn i stammen, og feste de med tec7. Voila.

Skohyllen er klar, veggen blir klar, og når alt er klart, skal det plasseres en dobbel skyvedør som gjemmer bort det hele. Tross alt mistet skohyllen sin sjarm når to par pensko blir byttet ut med tre par gummistøvler og tre par sjerokser – alle i forskjellige farge.  Målet mitt med denne løsningen er rett og slett at det skal være så enkelt som mulig å slenge i fra seg jakker og sko, men samtidig klare å bevare følelsen av å ha en ryddig gang. Dette rommet er tross alt det første og siste man ser av hjemmet sitt hver gang man kommer og går.

Hva synes du?


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Hjemmelaget spilevegg

Responsen på spileveggen jeg laget i går har vært overveldende! Med innboksen på Instagram full av spørsmål knyttet til veggen, skal jeg prøve å besvare på alle spørsmål om hvordan den er laget i dette innlegget.

Hjemmelaget spilevegg

Har du lite hastverk, synes det er gøy å være kreativ, og liker spilevegg, eller ønsker du spilevegg, men synes det er alt for dyrt? Da kan du faktisk lage den selv til en mye rimeligere penge.

Du trenger: 

 • Spiler i ønsket dimensjon. Mine er 34mm brede og 9mm tykke, laget av furu, og kjøpt på monter i lengder på over 4 meter per list. Prisen på en lengemeter er  ca 30 ,-
  Det aller flotteste er å bruke eikespiler, men prisen er også dobbel. Gran kan også brukes, og har gjerne mer kvist og liv i strukturen en furu og eik.
  Spilene kan også være bredere eller mindre, dette er en smakssak, søk gjerne litt på Pinterest for å se hva du liker.
 • Sag, pussepapir målestokk, malekost, støvfri fille (for eks, klipp opp et gammelt dynetrekk)
 • Lakk, beis eller voks. Her er valgene mange. Bruk gjerne litt tid på å finne den rette nyansen slik at spilene matcher med gulvet. Voksen jeg valgte heter: Osmo Dekorvoks, farge: schlamm – mud
 • Lim: tec7, eller spiker til å feste spilene.
 • Laser om du har, eller et vater for å sørge for at spilene plasserer rett.

Slik lager du spilevegg: 

 • Kapp spilene på lengden du skal ha
 • Puss hver list så de blir helt glatte. Bruk en pussemaskin om du har mulighet, eller ta på deg treningstøyet, dette er mye jobb for hånd.
 • Mal på beisen, eller dekorvoksen, følg anvisningen til spannet. Normalt er det vanlig å tørke av overflødig beis/voks med en støvfri fille etter at det har fått trekke 5-10 minutter.
 • Når behandingen er tørr kan listene monteres
 • bakveggen min er en sponplater som er malt sorte. Du kan også bruke en sort fiberduk i stedet for maling, dette gir en god lyddempende effekt til huset. Listene lime, eller spikret fast.
 • Lik avstand mellom spilene får du enkelt ved å lage avstandsklosser på ønsket dimensjon. Selv har jeg brukt tykkelsen på listene som avstandsklosser, og bare stykket de inn slik at jeg har fått tykkelsen på listen som mellomrom. Noe som er 9 mm.

Lim eller spiker? 

Ved å velge lim unngår du spikerhull i listene.
Møter du på en list som ikke helt rett må du hjelpe den rett med spiker. Da presser du listen på plass, og setter en spiker i den sorte veggen helt inntil spilen slik at den ikke kan skli tilbake. Spikeren fjernes når limet har tørket

Velger du fiberduk er du nødt til å spikre spilene fast.
Spiker gjør det enklere å låse fast spilen om den ikke er helt rett.

Se min instagramstory for hvordan jeg laget spileveggen 


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Inspirert av våren

Reklame | Ellos

Med 7 frukttrær i hagen som blomstrer på samme tid, og ny plen i kaningården, er hagen et rent paradis 

//Klærne i bildene er fra Ellos, jeg legger ved lenker, og bruker du rabattkoden: 415445 som gir 33% rabatt på dyreste vare, og +5% ekstra rabatt på allerede nedsatte varer (gyldig til 31.05) //

Det er halvannen uke siden vi rullet ut ferdiggress i kaningården, og igjen har dette blitt verdens koseligste sted å være.

Det at samfunnet har begynt å normalisere seg, det at naturen blir grønnere for hver dag, sammen med at alle frukttrærne er i full blomst på samme tid, har fylt meg til randen med ny energi. Jeg føler meg som et nytt menneske.

Da jeg sist uke var innom på Ellos merket jeg også hvordan våren inspirerer meg. Handlekurven var før jeg ante det full av fargerike klær, med lette stoffer og blomstermotiv. Til sammenligning fra sist handlekurv, da jeg fylte handlekurven med pysjamas og koseklær.

JEG ELSKER VÅREN!

Kaningården er Vilde sin favorittplass i verden, hun kunne flyttet inn her, og akkurat nå kunne jeg gjort det samme. I helgen fikk vi en smak av sommer, og da kjente jeg så mye på takknemligheten av alt det livet har å by på. Takknemligheten for at besteforeldrene til Bjørn Tore en gang plantet så mange frukttrær, som i dag er store og fantastiske. Takknemligheten over å kunne tilbringe kvalitetstid i hjemmet. Takknemligheten over å ha en familie. Takknemlighet over at barnas besteforeldre endelig kan tilbringe mer tid med oss og ungene..   ..jeg kunne fortsatt til det kjedsommelige!

//Den helt nydelige kjole Vilde har på seg finner du her 

Den fantastisk lekre kjolen min finner du HER, den finnes også i blå 

Jeg kjenner at hele meg blir lykkelig å disse vårnyhetene! Jeg er så klar for å nyte hver lille solstråle.

Nok en helt nydelig kjole – du finner den her

Det bugner av vår og sommernyheter hos Ellos nå.

Husk å benytte deg av rabattkoden: 415445, som gir 33% rabatt på dyreste vare, og +5% ekstra rabatt på allerede nedsatte varer om finner noe fint


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

 

Etter ett halvt år med husbygging – er vel ikke alt på stell

Jeg skammes! Ja, det gjør litt vondt faktisk. Jeg blir rett og slett litt flau – for.. Ja, du vet! Nei altså, jeg skal komme til poenget her. For ikke sant.. Det er slik at.. Ehh..

Om du noen gang har tenkt: Hvordan i huleste heite får de alt til å gå rundt med barn og jobber i denne husbyggingen!! 

Så er det kanskje på tide at jeg kommer med en aldri så liten sannhetserklæring. For tror du egentlig det er mulig å få alt til å gå rundt?

Her er det noen fakta om oss:

 • Mannen min og jeg bygger hele innsiden av vårt nye hus, og bruker YouTube for å lære oss hvordan
 • Vi har tre døtre, 7- 7 og snart 2 år gamle. Minstajenta er fremdeles hjemme.
 • Vi har 8: dyr, to hunder, en katt, fem kaniner
 • Jeg er selvstendig næringsdrivende, jobber fulltid som influenser, mannen min er prosjektleder i familiefirma, og jobber noe sånt som 150%
 • Vi bygger hus fra 20:00 – 00:00 om kvelden, og alt vi makter å få til i helgene.

Så mine fine medmennesker, mine god venner: Dette er resultatet av at vi i over ett halvt år har bygd hus ved siden av.. ALT.. DET.. ANDRE..

Syrommet mitt, er et rom som heldigvis har dør. Jeg later som rommet ikke eksisterer ved mindre jeg har noe jeg er nødt til å stue vekk kjapt, om vi for eksempel får et litt uventet besøk.

Klesvaska!! Jeg har på mange måter gitt opp. Klærne som ligger i maskinen, har blitt vasket tre ganger nå, men det har enda ikke kommet seg videre, så jeg må vel muligens sette den på en fjerde gang.

Soverommet til tvillingene er utrolig nok det mest ryddige rommet i hele huset. Kanskje fordi de er de eneste som faktisk også tilbringer kvalitetstid i hjemmet.

Men klesskapet deres.. Det er et kapittel for seg selv. Ikke klarer jeg å finne fram til noe her lengre, og jeg gjemmer meg bak at ankelbukser er nyeste mote. For jeg tror 90% av klærne har “krympet” i løpet av vinteren.
Legg også merke til de lekre hyllene, innpakket i gavepapir fra 70 tallet?! Haha

Litt flaut er det å innrømme at klesskapet til de voksne i hus ikke er det grann bedre!!

Det er en sannhet at det ikke finnes en ryddig krok i dette huset

Skrivepulten har en haug med klær på seg, mens Macen er flyttet bort på spisestuebordet. Da slapp jeg i alle fall å sitte oppi rotet, men det er rart, det er akkurat som om rotet sprer seg. Det kommer stadig nærmere og overtar hele rommet

Det eneste rommet som faktisk får seg en runde med kluten daglig er kjøkkenet, men selv ikke her klarer vi å rydde alt unna..

Det finnes ikke et gram med overskudd til å gjøre huslige sysler utover det som er aller høyest nødvendig. Og det er åpenbart ikke klær, eller rene gulv. Jeg blir ganske flau når det kommer gjester innom, men altså. Jeg skal rydde snart. Eller snart og snart. Jeg skal rydde den dagen vi skal flytte alt over i nytt hus.

Da skal det bli orden da! 


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Budsjett – bruk og spar på alt inne i huset

Prisen på å bygge ett hus er en ting, men så kommer alt som skal inni huset i tillegg

 • Hvor mye penger legger dere i garderober?
 • Hvor mye kostet peisen?
 • Hvordan legger du opp budsjettet ditt på innbo

Dette er spørsmål jeg ofte får i denne byggeprosessen, så i dag vil jeg snakke litt om bruk av penger på innbo

Det jeg tror er veldig lurt, er å legge inn garderober og skap som en del av husbyggebudsjettet, på lik linje med kjøkken, og badromsinnredning som er vanlig å ha med i husbudsjettet. Det samme gjelder for andre store møbler som jeg på forhånd vet at jeg må kjøpe til  det nye huset. Sofa, senger, spisesstue og lamper. Alt dette koster, og til sammen koster det mye.

Fordelen med god planlegging er at det nettopp er enkelt å danne seg et bilde av hva alt vil koste.

I ett år tegnet og plassert jeg de sentrale møblene rundt om i hustegningene. Noe som også innebar at jeg begynte tidlig å tegne garderobeløsninger til vaskerommet og våre to walk in closet. Vi bruker mye IKEA, og det fine med det for utenom prisen er at det er enkelt å tegne og planlegge alt selv.

Innredningen på vaskerommet vårt, er IKEA kjøkken, med frontene BODARP. Prisen havnet på 40 000,-

Unner oss noe dyrt, sparer andre steder

Dette har blitt min største motivasjon i husbyggingen. Det er så utrolig mye penger å spare på å gjøre ting selv. Et veldig godt eksempel på det er den fantastiske peisen vi har kjøpt. Peisen er et resultat av alle pengene som ble spart på at jeg sparklet veggene selv. Mange spør om pris på peisen, innsatsen heter Scan 5004 og koster ca 40 000,- totalt med pipe og montering kom herligheten på 120 000,-
Pipe var allerede lagt til i husbudsjettet. Vi hadde i tillegg satt av en sum til maler om vi ikke fikk til veggene selv, og dermed kunne disse pengene flyttes for å oppgradere peisen til drømmepeisen

God planlegging gir mulighet til å handle på gode tilbud

Dette er en god grunn til å bruke tid på planlegging, jeg hadde sett meg ut sofa og stoler til stuen vår i en god tid. Derfor har jeg med jevne mellomrom kikket rundt, både på nett og fysisk i butikk etter den perfekte sofaen. Sist uke skjedde det, jeg snublet over en utstillingsmodell til salgs på Skeidar som var nøyaktig slik jeg ønsket. Dermed fikk jeg kjøpt sofa og stoler med over 50% avslag på prisen!

Det samme gjør jeg med lamper. Det skal nevnes at lamper er en post jeg har lagt litt ekstra penger i, fordi jeg virkelig har en så stor kjærlighet til dem. Jeg har blitt ledd av når jeg har båret inn nye lamper til huset nesten ett år i forkant, men lamper er hele tiden på tilbud, så det gjelder å følge med og kjøpe når drømmelampa er på salg. Da er det mye penger å spare, for det blir en del lamper i ett helt hus.

Et annet eksempel på sparing ved planlegging: TV- kjøp. Jeg har i to år sagt at i det nye huset så skulle vi ha “the frame” fra Samsung. Dette TV ser ut som et bilde på veggen når det ikke er i bruk. Jeg hadde registrert at det var et sykt bra tilbud på TV under boligmessa, og bestemte meg for å kjøpe om det skulle være på tilbud året etter. Nå har vi hatt TV i nærmere ett år – fremdeles i emballasjen, klar til å monteres i nytt hus. TV som opprinnelig kostet 18 000,- var satt ned til 12 000,- og i tillegg fikk alle som kjøpte TV en Samsung mobiltelefon med på kjøpet. Telefonen solgte vi for 3500,- da vi ikke hadde behov for den, noe som betyr at vi betalte 8500,- for drømmeTV.

Lag det du kan og har overskudd til 

Der vi sparer mest penger er der vi lager ting selv.  Her er en liste over noen planer jeg har (eller har utført) for hjemmelagde prosjekter

 • en spesiallaget gardinvegg (Alt som ikke er stander er også vanligvis dyrt, kan du lage det selv derimot ;))
 • et salongbord på 120 x 120 cm (med bruk av rester fra plak og flis)
 • en sittebenk med oppbevaring som er 4 meter lang, og har en sittepute på 2,4 m
 • en puff til sofaen trekt i samme stoff som sitteputen i spisestuen
 • puter som tar opp tekstilene på sittepute og puff
 • sengegavel (integrert)
 • hyller på barnerom
 • baderomsmøbler (materialene og utstyr kostet i underkant av 1000,- – ut av det har jeg snekret servantbenk, krakk og håndleholder til lilledoen)

Du må gjerne sjekke kategorien: Villa Ommedal for flere tidligere oppdateringer fra husbyggingen 

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Se hvor langt vi har kommet i huset

Jeg synes jeg kan skimte det.. Så vidt det er.. langt der borte i det fjernet.. Lyset i enden av tunnelen. 

I nøyaktig 6 måneder har, Bjørn Tore og jeg, kveld etter kveld, og helg etter helg jobbet hver ledige time for å bygge vårt drømmehjem.

Mesterhus Larsen Bygg hadde i løpet av sommeren og høsten bygd opp det huset som vi hadde tegnet og planlagt i lang tid. Utenfor så huset omtrent helt ferdig ut, mens innenfor var det bare skjelettet av et ferdig hjem som var på plass. Her i fra skulle vi ta over jobben. Larsen Bygg pakket bilene, og fra nå av var det vår oppgave å få dette reisverket til å bli noe mer enn bare det – nemlig et hjem.

Du syke tid for en jobb! 

Når jeg ser tilbake på disse seks månedene så er det ganske vanvittig. Vi sjonglerer begge to jobber utenom, og et liv med tre barn og dyr. Derfor har vi ikke tid til å jobbe i huset før klokken er 20:00 om kvelden, noe som har resultert i at den nye leggetiden vår det siste halve året også har blitt flyttet til klokken 01:00 hver natt. Vi har et gjennomsnitt på 6 timer søvn i døgnet, og det har blitt lite tid tilbragt på sofaen med beina høyt. Det morsomme er at man venner seg til det, og det går overraskende bra. Antageligvis fordi vi også faktisk koser oss med å jobbe med det store felles prosjektet vårt.

Innflytningsklare? 

Vi hadde sett for oss at vi skulle være inne i det nye huset til sommeren, men nå er det nok mer realistisk at vi heller er inne til høsten. Uforutsette ting skjer, og det kan vi ikke gjøre noe med. Vi mistet en stort resurs i byggeprosessen da Pappa nesten mistet livet i høst, han hadde nok vært mye med for å hjelpe, noe han ikke lengre har mulighet til. I stedet er vi er uendelig glad for at han kan komme på besøk og skryte av hvor flinke vi er. Så kom 12. mars, og plutselig ble hverdagen en helt annen. Det ble full kutt i barnepass fra besteforeldre, og ting har blitt utsatt på byggefronten. Det har heldigvis begynt å gå litt mer på skinner igjen, men fremdeles venter vi på benkeplaten til kjøkkenet fra en fabrikk som har lockdown i Frankrike.

Brikkene faller på plass

Det er virkelig stort å se at så mye allikevel ferdigstilles om dagen. Her er en liten oppdatering

Kontor/syrom
Rommet med den nydelige fargen Daydream er så og si helt ferdig. Det gjenstår kun litt listing som vi venter med å gjøre ferdig til vi har fått i en garderobe som skal inn. Her har de første to dørene kommet på plass, og gulvet har blitt lagt. I går kom også sofaen og stolene som skal inn i stuen, vi oppbevarer det her til vi er ferdig i resten av etasjen.

Stue/kjøkken 

På mandag ble peisen vår ferdig. Denne har vi fått hjelp til å installere av fagfolk. Det å skulle få en slik peis er noe jeg har drømt om, men ikke sett på som realistisk, men jeg bestemte meg for å prøve å sparkle, pusse og male gipsvegger selv, og sa at om jeg får det til så skal jeg bruke pengene på peis i stedet for maler. Jeg kan fortelle at denne peisen er verdt hver svetteperle etter pussing av gipsvegger. Nå som peisen endelig er på plass kan vi også ferdigstille veggene på siden av den, og når det er gjort er det klart for å legge gulv i resten av 1. etasje.

Sist helg ble jeg omsider ferdig med å flise vaskerommet. Her har vi ventet på en ny levering av flis og det er virkelig en lettelse å være ferdig. Nå mangler det montering av kjøkkenskap på den andre siden av de grønne skapene på bildet, og så til slutt gulvlister, og ja kanskje en dusj!

Lilledoen

Nok et rom som er helt ferdig, med unntak av det elektriske, men det har vi så klart fagfolk til.

2. etasjen

Planen har hele veien vært å gjøre ferdig 1. etasje for så å bygge andre etasjen. Derfor er det ganske så uferdig her, men for å se på den lyse siden, så er det også veldig mye som faktisk har blitt gjort, og det som er gjort er gjort i påvente av å komme videre i 1.etasje. Altså føles det som en liten bonus at de vegger og tak faktisk nærmer seg ferdig platet også i denne etasjen.

Arken/tvstuen 

Det fineste rommet i huset, men 4 meter opp til det høyeste punktet. Her har Bjørn Tore fått platet igjen, og det er klart for meg og sparkelbøttene.

Soverom og Walk in 

Dette er slik det ser ut på vårt soverom i dag. Det er en del igjen, men taket på rommet vårt er faktisk ferdigmalt.

Hovedbadet

Drømmerommet er det mest uferdige rommet av dem alle. For å se på den lyse siden: planen er i det miste klar, flisene kjøpt inn, og til uken skal gulvet støpes.. En dag blir nok dette rommet ferdig også, og en skikkelig luksus er det at vi ikke skal flise dette store badet selv.

Det var dagens husoppdatering, så nå må jeg få på meg arbeidsbuksa !

Du må gjerne sjekke kategorien: Villa Ommedal for flere tidligere oppdateringer fra husbyggingen 

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –