Til kjære Christine’s datter.

Etter sist tegneinnlegg fikk jeg noen spørsmål om jeg kunne fortelle litt om hvilke blyanter jeg bruker, og litt om tegning generelt. Så derfor tenkte jeg at jeg kunne fortelle litt om det.

På tirsdagen begynte BT og spa opp kloakken for hånd her ved feriehuset. Jeg skulle gjerne hjulpet han, men det var rett og slett ikke mulig, jeg brakk meg to meter på avstand. Haha! Så jeg satte meg inn og startet på en tegning.

Jeg vet jeg har en fast leser om kommer til å bli sjeleglad når hun oppdager dette innlegget. For jeg har nemlig tegnet datteren hennes som snart fyller to år. Jeg ble litt rørt av hennes historie om datteren som har leddgikt og at hun veldig gjerne ønsket å få datteren tegnet.

 

Origanalbilde ved siden av originalbildet jeg har gjort svart-hvitt.

Tegning igangsatt

Resultat av 6 timers arbeid

Først får jeg vel starte med å si at jeg egentlig ikke kan noe om tegning. Jeg har aldri gått noen kurs eller lært om teknikker og lignende. Jeg har tegnet fordi jeg synes det er gøy. Så jeg ser jo det at jeg har mange svakheter, men det er ikke det som er viktig. Det som betyr noe er at det faktisk blir lagt tid og kjærlighet i noe som er mer verdt enn et fotografi man printer ut.

Jeg kan bruke alt av blyanter egentlig, men jeg har en forkjærlighet for de myke, så jeg bruker desidert mest B2 til B4. Jeg synes disse er lett å jobbe med når jeg skal skyggelegge eller få frem tydelige mørke streker som ved øynene. Skal jeg ha noen mindre detaljer bruker jeg hardere blyanter H eller HB.

Hvis jeg skal komme med mine råd som kun stammer fra flere år med selvlæring så må det være:

 

 1. Skal du tegnet etter et fotografi, gjør du det lettere for deg selv om du gjør bilde du skal se på sort-hvitt, da er det lettere å definere skyggene i riktig tone siden du selv tegner i sort-hvitt.
   
 2. Tegn alltid en skisse før du begynner å fylle inn med blyanten. Start alltid slik at du kan tegne deg nedover/sidelengs uten at du må legge hånden din over det du allerede har tegnet. Da drar du bare ut strekene dine, og gir et dårlig resultat.
   
 3. Tenk aldri at et portrett består av streker. Det er kun tydelige streker ved øynene, neseborene, i mellom leppene og hår. Alt annet er skygger. Eks, leppene har ikke en tydelig strek i ytterkantene, huden er bare mørkere. Så pass på å ikke ramme inn ved å tegne harde streker.
   
 4. Tegn alltid svakt og legg på mer og mer farge når du er fornøyd med streken, da slipper du å viskle.
   
 5. Partier som skal være helt lyse kan du bruke viskelet til å fremheve lyset når tegningen er ferig. 

 

 

 

 

 

Velkommen inn

Nå har jeg sittet ved kjøkkenbordet i en og en halv time allerede. Tiden går så vanvittig fort når jeg faller inn i min lille verden med en blyant i hånden. Jeg fant ut at jeg fikk ta en liten pause og heller skrive litt her inne.

 

Jentene sovnet nesten før de traff hodeputen i går kl 19, og det er ikke til å legge skjul på at de har sovehjertet av gull. For de har enda ikke våknet, og nå er klokken halv 10. BT kjører samme stil ? ZzzzZzzz

 

Jeg tenkte jeg kunne vise dere en liten smakebit av sommerhusets innside for det er så koselig her. Selv om det moderne er fint og eksklusivt er det ingen ting som har mer sjarm enn gamle gjenstander. Og i dette sommerhuset finnes det kun det. Ting fra loppemarked og brukthandel.  

 

Vi må vaske opp for hånd, og har kun to stekeplater samt en liten komfyr til å lage mat i, men vet dere, det funker helt utmerket. Når man er på ferie så har man plutselig så mye ekstra tid, så det å stå og vaske opp tallerkener for hånd er egentlig bare koselig.

Ha en strålende dag 😀 

 

En perfekt dag i bilder

Kanskje ikke vanskelig å se at vi koser oss. Dagen i dag har gått med til shopping, masse utekos og en bedre kalvemiddag 🙂 Nå svinger jeg så vidt innom, jeg har tegnet for det meste i kveld etter at jentene ble lagt, mens BT har vært ute og gravd opp kloakken da avløpet plutselig tettet seg. Haha. Uff, stakkar mann. Men men, det er jo tydelig noe han er god på så nå kan vi både dusje og gå på do uten å risikere å få kloakken inn i huset 🙂 

Så Åge, du leser sikkert dette 🙂 Jammen har du en flott nevø, og vi en flott onkel! 

God kveld til alle dere 🙂

 

Sommer IDYLL

Da starter første dagen her i feriehuset i Sverige. Feriehuset tilhører onkelen til BT, som hele familien er så heldig å få låne. Det er så fantastisk her. Et nydelig gammelt hus, med låve, stabbur, og uthus til. Det er 10 minutter gåavstand til en nydelig liten strand, og så stille at det eneste som høres er de tusen gresshopper og fuglene som synger.

 

Vi hadde litt av en morsom velkomst i går, vi var ikke fremme før litt over 22. Vi planla det slik at jentene skulle sove søtt i bilen på vei frem og så skulle vi bare sette opp sengene og bære de over. Men som vanlig er det ikke alltid like enkelt å planlegge alt. Jentene sovner jo alltid i bilen,  noe de gjorde i går også, men de våknet etter en halv time da vi stoppet bilen i fergekøen. Og fra da av var de våkene helt til vi kom frem. Det siste kvarteret i bilen begynte de og bli veldig trøtte og passe lei av å sitte fastspent så jeg hoppet baki til dem og satt i midten for å holde de med selskap. Jeg sa til BT at det var flaks jeg er så liten for hadde jeg vært 5 cm bredere over stumpen trur jeg ikke jeg hadde fått plass til å sitte i mellom setene. 

Da vi kom frem trudde vi at vi ville være alene her, men bilen til jentenes oldemor sto parkert på utsiden og døren var låst med nøkkel fra innsiden, så vi kom oss ikke inn. Det var enda lyst på soverommet til oldemor, så vi ropte og tutet. Og en ting fant vi ut, når oldemor har tatt ut høreapparatet er det ikke stort hun hører.

Heldigvis sto det bittelille dovinduet på gløtt, så dere kan tru vi lo godt da jeg klarte og åle meg inn der.  Igjen var det godt jeg er ikke er større enn jeg er for hadde jeg hatt en cup større pupper hadde jeg ikke kommet meg inn. Haha 

Vi var litt redde for å vettskremme oldemor, men heldigvis gikk det veldig bra, og hun syntes det var stor stas å få litt kveldskos av Otilie og Olivia. Jentene fikk en flaske helmelk i sengen, og sovnet som stener til halv 10 i dag morges. Men 11 timers søvn på jentene er for lite, for de er vandt med å sove rundt 13-14 timer hver natt, så allerede halv 12 var de lagt for dagluren, og nå drømmer de søtt igjen. 

 

Det er ikke internett her, så jeg kobler meg på med mobilen for å holde bloggen oppe, derfor må dere beklage om jeg ikke rekker å svare på alle kommentarer mens vi er på tur. Jeg synes uansett det er veldig koselig å lese kommentarene deres, så det er veldig hyggelig om dere fortsetter med det J  

På tide å rømmer landet

Dagen i dag består av pakking og mer pakking, samt ryddig og vasking av hus og klær. 
I kveld kjører vi til sommerhuset i Sverige, ENDELIG! Vi hadde jo en plan om å reise sist uke, men vi måtte utsette grunnet varmen og aircondition som har gått i bilen.

Vi har storkoset oss her hjemme også, men det blir noe annet å reise vekk, selv om det ikke er så langt. Da er det liksom ingen av de normale pliktene som kaller, man kan bare kose seg til det fulle, så dette skal bli en helt herlig avslutning på ferien.

Det er rart å se hvor mye jentene har vokst siden sist sommer ved feriehuset, det skal i hvertfall bli godt å slippe amming og koking av flasker, skjold og pumpeutstyr denne gangen.  

Jeg får jo knapt pakket til jentene, for da vi fant frem koffertene deres ble de helt i ekstase over å trille rundt på koffertene eller gå med de tilhørende sekkene på ryggen ^^, Hihi 

Det tar ikke mer enn et par timer og kjøre over til sommerhuset, noe som er veldig deilig når vi skal ha med jentene. Vi reiser nok ved leggetid slik at de sover i bilen, siden det fremdeles er ganske varmt å kjøre når aircondition er ikke eksisterende. 

Nei, nå har jeg drukket opp glasset med cola her, så jeg får runde av og fortsette pakkingen. Herlighet og mye man må pakke når man skal ha med to små. Tyra skal feriere hos svigers, så da klarer vi oss i hvertfall med bare en bil 🙂 

Twin ART

Først og fremst, tusen takk for alle de hyggelige ordene og gode tipsene jeg fikk i forrige innlegg hvor jeg spurte om tips til hva jeg kunne tegne. Jeg tittet igjennom bildene mine på mr. Mac og ble inspirert av et bilde jeg tok av jentene da vi lå på sykehuset. 

Og derfor tegnet jeg et kunstnerisk tvillingbilde inspirert av mine vakre barn ^^, Jeg brukte ikke lengre tid enn en time på tegningen, så dette må være den raskeste tegningen jeg noen gang har tegnet. 

Nå er det tid for å køye, så god natt 😀 

Tegnetrang..

En sjelden gang får jeg en sterk trang til å sette meg ned med en blyant i håden. Det skjer ikke ofte lenger, men akkurat nå kjenner jeg at jeg har nødt til å tegne litt. Men hva er jo en annen sak, for jeg er helt tom for ideer.

Så kanskje du kunne hjulpet meg litt? Forslag til hva jeg kan tegne?

 

Hjemmelaget eggesalat

I dag hadde jeg lyst på en ekstra god frokost. Det er jo søndag så jeg tok en titt i hva jeg hadde i kjøleskapet. Og heldigvis hadde jeg ingredienser til å lage eggesalat. Jeg synes det er så godt, at jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften min med dere. 

Jeg koker 2-3 egg i 10 minutter

Jeg lar kjelen med egg stå et par minutter i rennende kaldt vann slik at de får kjølet seg litt ned. Så fjerner jeg skallet, og bruk en eggdeler til å dele eggene med. Jeg deler de på langs og tvers

Mens eggene kokte, finhakket jeg litt rødløk

Så har jeg eggene over i en bolle og tilsetter rødløken, majones, slat og pepper etter smak 

Ha en fin søndag 🙂

Forbanner Nettspill Reklamen

Da jeg var mindre var vi titt og ofte innom lokalbutikken vår Spar, i inngangen sto det en spilleautomat. Ved en sjeldenhet fikk vi en mynt vi kunne putte i hullet, for så å dra i spaken og se motivene foran oss snurre rask rundt før de stoppet. Det var her spenningsøyeblikket hørte til. Ble det tre like? Og en og annen gang så ble de det, og pengen vi hadde lagt på kom ut dobbelt så stor. 

Men for 8 år siden så forsvant disse spilleautomatene som sto i butikkene. Jeg husker mamma fortalte meg at noen mennesker ble så avhengig av å spille at de brukte opp alle pengenen sine, og det var derfor maskinene ikke kunne være tilgjengelige mer. Jeg tenkte ikke så mye mer over det, og årene gikk – faktisk så trur jeg nesten jeg hadde glemt at det fantes spilleautomater – helt til de siste årene.. 

For daglig blir jeg og alle dere andre bombandert med reklame om pengespill på nett. Jeg synes ikke det er uvanlig at de klarer å trykke to forskjellige reklamer om ulike spillnettsider på TV3 i en reklamepause. På internett bogner det at popups og sidereklame for de samme sidene. Og jeg, jeg lar meg irritere til det ytterste. Jeg synes faktisk det er så irriterende at jeg ble sittende hele går kveld å lese om pengespill historien. 

Jeg fatter ikke at det er lov å kunne reklamere om pengespill på norsktalende TVkanaler. Selv om jeg aldri har vært spillavhenging til noe annet enn Sims på barneskolen, så forstår jeg at nettspill må være flere ganger verre for de spillavhengige enn automatene som en gang sto i butikkene, for her er det virkelig lett å bruke et langt større pengebeløp på rask tid. Og, ja selsagt er det det. Så hvorfor er det da lov å sende slik reklame på norsktalende TVkanaler? Årsken er at nettspill som kommer fra utlandet anvender det såkalte senderlandsprinsippet. Denne typen reklame rammes ikke, fordi det ikke er norsk lov som anvendes, men senderlandets lov. (www.advokatenhjelperdeg.no)

Men er det lov da? Nei! Pengespill på nett er ulovlig, markedsføring er forbudt, og det skal ikke være mulig å spille med et norsk kredittkort på de utenlandske sidene. Men alikevel er det ikke straffbart for nordmenn å spille selv om nettspillet er arrangert ulovlig, og kortbetalingen skjer via en tredjepart som ikke registrerer at pengepeløpet havner hos spillesiden. Jeg kjenner frustasjonen stiger enda noen hakk når jeg nå skriver om dette. 

Spill på internett er ikke lovlig i Norge, men Norsk Tipping, Norsk Rikstoto og Norske Spill, som er en sammenslutning av ni humanitære og samfunnsnyttige organisasjoner, har fått tillatelse til å teste ut spill på internett. (http://snl.no/pengespill)

På de norske pengespill sidene er det med andre ord lovlig å spille, men det er begrensninger på hvor mye du kan spille for om dagen, i uken og i måneden. Dette skulle virke som en hjelpende hånd for de mange som slet med spillavhengighet da spilleautomatene forsvant fra butikkene. 

Men det hjelper fint lite at det er begrensninger hos Norsk Tipping når man kan svi av tusenlappene på andre utenlandske sider. Gevinstene som utdeles fra norske sider er skattefritt, men det kan være greit å bemerke seg at det ikke er det om man vinner en høy gevinst fra utenlandske spillsider.

Lottoritilsynet viser at i 2013 ble det spilt for fem milliarder kroner på lovlige norske pengespill på nett, og mellom 11 og 15 milliarder kroner på utenlandske nettspill.  (lottostift.no)

Vi kan ikke stoppe internett og det hjelper nok fint lite at jeg lar meg irritere over at norsktalende TVkanaler sender ut denne type reklame, for det vil ikke stoppe av den grunn. Men jeg kan alikevel mene at jeg synes dette er like motbydelig som om det skulle vært reklame for alkohol og tobakk på TV. 

Spillavhengige Remo Sjonfjell som spilte bort 280.00 kroner på fire timer, har gitt to råd til tv2.no

– Spill aldri for mer enn du har råd til å tape, og prøv aldri å vinne tilbake det du har tapt.  

 

– Del gjerne dette innlegget for å vise at du bryr deg om de mange som sliter med spillavhengighet. – 

Girlpower and the Hero!

Hvorfor reise til syden når det er enda bedre hjemme i hagen? For et par dager siden kjøpte jeg et badebasseng, med varmen som har kommet er det ikke levelig uten mulighet til å kunne kjøle seg ned. Jentene synes det blir litt for kaldt å bade når vi er på stranden, så strandlivet for dem er egentlig best med en balje med vann på land, og da er det veldig deilig å kunne nyte dagene hjemme også. Jentene legger seg for dagluren rundt 12, og nå er det så varmt ute at selv i skyggen klarer de ikke å sove mer enn en halvtime i vognen før de våkner. Så jeg kjenner det er deilig for alle oss 4 å være hjemme frem til dagluren er over, slik at jentene kan sove to timer i sengen og være opplagte og glade ut dagen. 

I dag planla jentene og meg en stranddag, men så bestemte vi oss heller for å møtes hos oss til tvillingenes beste. Kan ikke klage akkurat. Jeg kunne stoppet tiden, for dagen har vært så uendelig koselig. 

En hel dag med familie og beste venninner kan bare ikke slå feil!

Life is perfect <3

God kveld til dere.