Migrene – jeg fant løsningen

Frykten ligger og ulmer i bakhodet, jeg vet ikke om den noen gang vil slippe, men den har begynt å falme.

Det er som om jeg venter, venter på den dagen synet forsvinner og en hodepine uten sammenligning slår meg ut av spill og ødelegger nok en dag. Frykten som til tider styrer livet mitt, som blir altoppslukende og får meg til å kaldsvette bare fordi jeg blir redd for at en spesiell dag kan bli erstattet av et smertehelvette.

Halve livet mitt har det vært slik, men med årene har anfallene blitt kraftigere, og frykten større. Smertene kan blir så intense at jeg ikke klarer å ligge stille, jeg kan få lammelser i hender, føtter, kjeve og tunge, noe som gjør meg redd, men verst er kanskje den intense kvalmen, og smerten som forsterkes i det jeg brekker meg over bøtta. Jeg kaster ikke lengre bare opp slik jeg gjorde før, like før hodepinen forsvant. Nå stanser ikke kvalmen, og oppkastene kommer med minutters mellomrom. Jeg kaster opp til jeg roper om hjelp, det eneste jeg ønsker er at noen skal slå meg sanseløs, eller sette en sprøyte som kortslutter det hele. I de øyeblikkene ønsker jeg å dø, for enda jeg vet at det går over om noen timer, så føles det for lenge til å holde ut.

Grunnen til at jeg skriver om dette i dag, er fordi det ganske nøyaktig er ett år siden mitt siste anfall.

De siste to årene har anfallene vært så få som fem. Den daglige frykten har begynt å falme, jeg er ikke lengre like redd, for jeg har endelig funnet min migrenes verste fiende, jeg har funnet årsaken bak anfallene.

I flere år har jeg vært en slags talsperson for migrene, jeg har snakket åpent rundt sykdommen slik jeg opplever den, og blitt intervjuet av to av Norges største aviser når de har skrevet om migrene.

Jeg har fått utallige tips, om hva jeg må gjøre, folk har ringt meg, sendt meg mailer, og kommentarer på hvilke medisiner som virker, på hvordan jeg må leve livet når det kommer til ernæring, stress og søvn for å unngå å få migrene. Jeg har til og med fått tilbudet om ulovlige preparater som tilsynelatende skal fungere. Jeg har testet det meste, med unntak av sistnevte, ulovlige preparater.

Allikevel var den nærmeste riktige løsningen noen har sendt meg, dette: “Da jeg kom i overgangsalderen forsvant også migrenen”. 

Min migrene er hormonstyrt, og stress, “det og glede seg” og for lite søvn er mine triggere.

I 15 år har jeg hatt migrene, det startet det året jeg kom i puberteten og fikk menstruasjon. De første årene var ille, hormonene var mange, menstruasjonene uregelmessige, og dette krøllet det voldsomt til i hodet. Som 16 åring startet jeg på p-piller, og siden har jeg tilført hormonpreparater. P-piller i x-ulike varianter og spiral.

Under første graviditeten opphørte migrenen fullstendig. Migrenen kom tilbake da menstruasjonen startet opp igjen etter fødsel. I 4 år hadde jeg spiral, men med en sterk syklus hadde jeg allikevel månedlige blødningen som en normal menstruasjon. Anfallene kom hyppigere, anfallene ble kraftigere.
5 år etter første graviditet var jeg gravid igjen, jeg tenkte det ville bli en migrenefri pause, men jeg tok feil. Migrenen forsterket seg noe voldsomt.

Minste jenta var 10 måneder før jeg startet på p-piller, i frykt for å ødelegge for ammingen. Denne perioden var en god periode, anfallene hadde nesten opphørt. Så startet jeg opp på hormonpreparater igjen, så klart valgte min lege ut p-piller som også brukes av migrenepasienter for å minimere anfall. Jeg endte på legevakta med et anfall jeg ikke klarte å håndtere, dagen etter alt materiale til syboken var sendt inn. Jeg tenkte det skyldtes det voldsomme stresset i forkant av deadlinen, men nå skjønner jeg at stresset var triggeren, men hormonene utløseren.

P-pillene ga meg så voldsomme humørsvinginger at jeg kunne gå fra tanken om å ikke kunne leve uten mannen min til å hate han så fullstendig at jeg ville pakke baggen og reise. Det kunne skyldes noe så idiotisk som at han ikke ryddet opp tallerkenen etter seg.
Jeg stanset på p-pillene. Ikke fordi jeg trodde det ville være løsningen for migrenen, men fordi jeg ikke kjente igjen mitt eget sinne, et sinne som hadde vedvart i tre måneder, et sinne som startet den dagen jeg startet opp på p-piller. Mannen min ble et fantastisk menneske igjen så fort p-pillene var ute av verden – rart det der!

To mindre anfall kom i løpet av den tiden pappa lå på sykehus for ett år siden, og søvn, stress og sorg var alt det var plass til i kroppen min.

Siden har jeg vært fri. Fri for ekstra hormoner, fri for anfall. 

Hjemmelaget benk med sittepute

Check! Spisestuen er ferdig! 

Helt selvkomponert er den også. Bordet er laget av den samme benkeplaten vi har på kjøkkenet, som vi har bestilt på mål. Stolene fant jeg på nett, men jeg var nødt til å lage beina sorte selv, og benk+ sittepute har jeg snekret og sydd.

Da jeg i januar delte at jeg skulle ha benk langs den ene siden av spisestuen fikk jeg utrolig mange negative tilbakemeldinger. Benker er visstnok ikke behagelige å sitte ved. Jeg kjørte på allikevel, og ELSKER den! Vi har mye barn i kretsen, noe som gjør en benk så mye mer praktisk, da det går flere rundt bordet. Det er virkelig ingen problem med 6 barn langs benken, mot 4 om vi hadde valgt å ha stoler i stedet.
Benken er også utstyrt slik at det er oppbevaring inni hele, og er det noe jeg aldri får nok av så er det oppbevaring!

Benken har jeg snekret selv, og du finner oppskriften på hvordan HER 

I går fikk jeg også sydd ferdig madrassene til benken, og siden så mange allerede har spurt om det kommer en framgangsmetode, så kommer den her.

Dette trenger du: 

 • skumgummimadrass. Det er viktig å tenke mål. Selv ønsket jeg å dele madrassen i to, da jeg også har laget to benker som står helt inntil hverandre. Dette gir oss større mulighet til å snu om på benkene, eller ta med en sittepute til benken vi også har ved sofakroken vår. Jeg kjøpte en madrass som passer til sprinkelseng. Den er 120×80 cm stor. Denne delte jeg i to med en stor kniv, og fikk da to lengder på 120X40 cm. Perfekt til vår sitteplass, da bordet vårt er 240 cm langt.
 • stoff. Et tips når du skal ha stoff til møbelbruk, er og også kjøpe et møbelstoff. Dette finnes det masse av på Stoff&Stil, hvor jeg har kjøpt dette stripete velurstoffet som egner seg godt til møbler. Tips to: bruk en kraftigere tråd, en møbeltråd. Den er tykkere, og tåler mer slitasje.
 • glidelås.Velg en glidelås som er nesten like lang som puten er. Har du en madrass som er 200 lang, trenger du kanskje to glidlåser som møter hverandre, om du ikke finner er som er lang nok.
 • Symaskin, saks, målebånd

Slik klipper du ut mønsterdeler: 

Stoffet skal som skal formsyes etter pute, skal romme samme mål som puten, men det må legges til 2 cm på lengde og bredde, slik at du har til sømrom.

Det vil si at når jeg skal klippe ut stoff til min pute som er 120X40 cm, må jeg klippe ut to rektangler (forstykke og understykke) som måler 122×42 cm. Legger jeg stoffet på madrassen da, vil stoffet være 1 cm større langs alle sidene.

Det samme gjelder stoffdelene til sidene av puten:

Puten min er 10 cm høy, og fremdeles 120 cm lang. Da må jeg klippe ut to rektangler på 12×122 cm.
Enden av puta er 10 cm høy, og 40 cm bred, så da trenger jeg to rektangler som er 12×42 cm.

Du skal til sammen ha 6 stoffdeler, der to og to sider er like:

 • Forstykke og understykke
 • sidestykke på begge langsidene av puten
 • sidestykke på begge kortsidene av puten

Når alle delene er klippet ut er du klar til å sy. Se video i bunn av innlegget for hvordan det gjøres.


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER

Lysstyring i huset

Reklame | Plejd

Jeg tenkte det var en luksus jeg ikke trengte, men det var før jeg fikk prøve det! OMG! Lysstyring er det BESTE tilvalget i huset vårt.

Planlegg belysning tidlig

I dag skal jeg fortelle dere litt om belysning i hjemme vårt. Dette var i alle fall noe jeg selv ikke hadde den eneste tanke rundt da vi startet husbyggingen, og jeg har lært så sinnsykt mye nytting på veien. Håper jeg kan komme med noen tips til andre i renovering eller byggefasen

Eksempel: Ikke sett spotter midt i rommet der du ikke trenger arbeidslys. Plasser spottene i alle hjørner, og ellers langs veggene, da gjør du rommet større, og du slipper å få uflaterende belysning rett i pannen når du sitter i sofaen, eller rundt spisebordet.

Tenk ut alle punker for taklamper TIDLIG. Du må altså ha “møblert” huset, i det reisverket til huset kommer opp, for den neste som kommer er da elektriker, som skal sette alle stikk til stikkontakter, lamper og spotter i huset.

Tenk mulighet til å endre

I spisestuen vår har vi åpnet opp for ulike løsninger. Lampen er festet til en skinne i taket, og kan dermed skyves enkelt fram og tilbake om vi ønsker å snu bordet, kjøpe et nytt bord, eller legge til et til bord om vi skal dekke langbord.

Soner. I en åpen stue, kjøkken løsning er det ofte et behov for flere soner. Altså at du kan skru opp mer lys på kjøkkenet når du lager mat, men beholde lyset over spisestuen dempet. I tillegg må lamper og spotter være på hver sin bryter, og da blir det fort mange brytere i et hus.

Det er her jeg må applaudere Pjeld lysstyring, herifra og til månen, for Plejd gjør lysstyringen så sinnsykt oversiktlig og enkel! Dette er en helt ny verden!

Plejd Smartstyring av lys 

Det første jeg tenkte da det kom til smartsstyring av lys, var at dette var et svært kostbart tilvalg. Noe det ofte er, men så fikk vi høre om Plejd, og jeg fikk et helt nytt syn på det.

Da vi for ett år siden ble presentert for Plejd, var dette enda så nytt i Norge at vi ikke hadde hørt om det, til gjengjeld var Plejd lysstyring ledene på det Svenske markedet. Det var relativt nytt også for elektrikeren vår, men nå, bare ett år senere, forteller han at det er omtrent det eneste han installerer i hjem, fordi det er rimelig, og ekstremt brukervennlig, både å installere, men også for brukeren etterpå.

Plejd kan også etterinnstaleres veldig enkelt, for det er rett og slett bare er en liten koblingsboks som elektrikeren kan feste inni lysbryterne man allerede har i huset.

I appen jeg har på mobilen, kan jeg stille alle lyssoner hver for seg, eller hele rom i ett. Jeg har også lagret tre scenarioer:

“Alt av” – skrur av alt lys i hele huset, jeg kan også her velge å la det stå på litt lys der jeg måtte ønske, som en fin nattmodus om ungene skulle våknet på natten.

“Alt på” skrur jeg på hver morgen når jeg kommer inn i huset, her har jeg stilt inn alle lysene slik at det er et godt lys i de rommene vi er mye i, litt mindre i rom som ikke brukes like mye. ”

“Film stemning” – ingen ting er som å sette seg i sofaen etter en økt i huset, og få filmstemning med et lite tastetrykk. JEG ELSKER DET!

Bryter for hele huset i gangen
Disse to bryteren på bildet over, som vi har i gangen, er også en stor favoritt. De styrer lyset i hallen og i entreen, men det er også lagt inn “alt av” og “alt på” med et dobbeltrykk. Så i det jeg går ut av huset, er det to trykk på bryteren og hele huset er mørkt.

Plejd består av litt forskjellige produkter, og hvis du nå ble fristet til å sjekke ut Plejd til hjemmet ditt, så må du gjerne lese mer om Plejd på hjemmesiden deres HER.

Så er det elektrikeren din du skal kontakte. Det er hen hjelper deg meg å forhandle produktene, og montere de, enten du vil starte med smartstyring av lys i to rom eller hele huset, både utendørs og innendørs.


 

#equallywomen

Reklame | ellos

For nøyaktig en uke siden tråkken jeg ut av komfortsonen for å være med å støtte opp under Ellos sitt kroppsideal – Likestilling av kvinnekroppen uavhengig av størrelse, etnisk bakgrunn eller alder.

Jeg fortalte om min største mobber, nemlig meg selv. For i speilet kan jeg finne de utroligste feil, og legge fokus på det, og bare det. Jeg kan få høre at jeg ikke har grunn til å ha dårlig selvbilde, men allikevel har jeg det. Det har ikke noe å si hva andre synes, om tankesettet allikevel er forvridd. Jeg vet at det er tankene og ikke kroppen det er noe galt med, men allikevel..

Jeg gruet meg sånn helt på ekte for å trykke på publiser, da jeg fortalte om mitt dårlige selvbilde. Jeg var skikkelig livredd for hva som ville møte meg.
På godt, men også vondt var tilbakemeldingene mange, fordi så mange kjente seg igjen. Jeg tror dessverre det er et litt for vanlig problem at vi kvinner drar vår egen kropp ned, og antagelig er det fordi vi blir så til de grader påvirket at en steriotypisk kvinnekropp som har dominert mediene i en årrekke.

Det er to meldinger jeg fikk som jeg vil dele videre med dere:

Jeg klapper for hun som klarer å drite i det:

 • Jeg har to barn, og hengemage lagt over trusekanten. Men jeg tar meg selv i nakken og sier: “hvorfor skal jeg sitte å svette på stranda om kroppen min ikke er perfekt?” Om 50 år er jeg mest sannsynlig slettet fra denne verden.. Da vil ingen husker kroppen min, og ingen bryr seg heller.

Jeg heier på hun som følte seg utenfor, men som endelig har funnet et sted hun kan være normal:

 • Jeg har i flere år fullstendig unngått både butikker og nettbutikker, nettopp fordi jeg ikke er komfortabel i egen kropp, og ikke minst fordi jeg ADLRI finner ting som både er fine OG store nok i størrelser. Det var inntil jeg fant Ellos i vår. De hadde klær, i de nyeste trendene, i mine størrelser og som passet min figur. Jeg kunne for første gang på sikkert ti år, kjøpe klær på nettet, ha valgmuligheter og ALT passet perfekt! Takk for åpenheten, ærligheten og for at du er med på å påvirke.

Ellos har i flere år vært det jeg mener er den beste nettbutikken til å bruke mangfoldet av kvinner som modeller, og det er kanskje noe av det jeg verdsetter aller høyest hos Ellos. Det er også derfor veldig betydningsfullt for meg å få jobbe med de.

Min månedlige rabattkode er: 425415, den gir 33% rabatt på dyreste vare, eller 5% ekstra på allerede nedsatte varer.

Og som en ekstra hyllest til alle kvinner der ute kommer det her et knippe av høstens nyheter, som er mine store favoritter.

– brun ullgenser – 

– kjole i høstens farger – 

– Kjolen som må inn i klesskapet – 

– denne kåpen, min favoritt, nå i nye farger –

– denne sykt stilige jakka – 

– dette drømme kosesettet –

– denne nydelige genseren – 

Peisen – fra drøm til virkelighet

At vi skulle ende her, var en drøm jeg ikke trudde ville gå i oppfyllelse. 

For 5 år siden, kjøpte vi ny peis til det gamle huset, da den gamle vedovnen vår ikke lengre var godkjent å bruke. Vi tenkte framover, og kjøpe en flott peis som vi kunne ta med over i nytt hus den dagen vi endelig skulle bygge nytt. Dette var også planen lenge, og ovnen tegnet jeg inn da jeg designet hele huset.

Slik skulle det se ut:

Budsjettet var tegnet opp, og vi så hvor vi kunne spare penger, eller flytte prioriteringer. Det var av malerens budsjett jeg ville kutte. Det til tross for at alle vi kjenner frarådet oss om å sparkle gipsvegger selv. Jeg var allikevel ganske så bestemt på at jeg ville gjøre et forsøk.

I det den første sparkelbøtta var kjøpt inn, sa jeg: “Om jeg får til å sparkle alle veggene selv, så skal pengene vi har satt av til maler brukes på en drøm av en peis”. For dette har virkelig alltid vært en stor drøm.

Jeg kan fortelle at jeg omtrent spyr i det jeg ser en sparkelbøtte i dag, men premien i enden er verdt hver time jeg har brukt på å sparkle, pusse og male.

Nok en gang saumfarte jeg pinterest for å finne en drømmepeis. Til slutt tegnet jeg det som skulle bli peisen vår. Jeg ville ha to store rom til ved, peisen skulle ha to synlige sider, og så skulle peisen fortsette i en slangs benk bortover veggen med spiler.

Peisen vi valgte ut heter: Scan 5004 FL

Det at jeg skulle ha denne benken langs veggen, ble også selve løsningen på at vi kunne plukke ut den peisen vi ønsket oss. Vi hadde ingen anelse om at noen peiser trenger å ha et tilluftsrør som var lagt i grunnmuren, eller veggen. Men heldigvis kunne dette røret også legges i benken, så lenge den gikk helt ut av ytterveggen, dermed fikk benken brått en funksjon.

På bildet under ser du det sølgfargede røret som kommet ut av peisen.

Peisen malte jeg i samme farge som veggen, i fargen: sober

Peisen måtte også inn før gulvet da denne insatsen var så tung. Så et tips til alle som skal bygge hus. Tenk på peisen tidlig.

Drømmen gikk i oppfyllelse, og peisen er virkelig noe av det mest fantastiske i huset vårt. Vi eelsker å fyre, og i helgen fikk vi fylt opp lagrene med ved.

Ingenting er som å ta en kaffekopp i denne kroken her av stuen

Vil du se mer fra husbyggingen vår, KLIKK HER! 


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER

Syboka “back in stock”!

For en reeeeise!! For ganske nøyaktig ett år siden ble syboka mi lansert! Jeg var skjelven og nervøs, for enda jeg syntes at boka ble enda bedre enn jeg drømte om da jeg startet å skrive, tegne og sy, så var jeg veldig nervøs for hvordan den ville bli mottatt av folket der ute. Sykonseptet jeg har laget, har jeg ikke sett i noen andre bøker, og jeg følte at resultatet kunne slå begge veier.

Etter 17 dager var første opplaget utsolgt, og ett nytt opplag ble trykket. Boka havnet på topp ti over mest solgte norske bøker. Og tilbakemeldingene begynte å strømme på. Jeg vet ikke hvor mange gledstårer det har blitt, men det er mange. Jeg hadde virkelig ikke turt å drømme om at boka ville bli tatt så godt i mot som den ble.

Før sommeren ble andre opplaget også helt utsolgt, men siden etterspørselen fremdeles var så stor ble det bestemt at boka skulle trykkes i enda ett opplag. Nå er den endelig tilbake på lager, og jeg er så takknemlig, så stolt, og så glad.

– Syboka mi finner du her!

Denne uken bestemte jeg meg for å sy litt nytt til minstejenta, i fleecestoff. Rett og slett i mangel på nok varme klær til barnehagedagene. Jeg må si at det er utrolig deilig å da kunne bla opp i boka mi og sy akkurat det jeg har lyst til. Det er jo det som er med boka, den gir alle muligheter, om det er å sy en penkjole eller turklær. Jeg gikk for noe midt i mellom, et fleecesett med det lille ekstra.

Ønsker dere en riktig god helg!


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER

DIY enkel benk med oppbevaring

Benk til spisestuen – praktisk og plassbesparende! 

I helgen ble jeg ferdig med å lage to benker til spisestuen vår. Planen om å ha en plassbygd benk har vært tilstede i svært lang tid. Årsaken er flere. Ved å sette en benk inn mot vinduet skjermes ingenting av utsikten, noe stoler gjør, det skaper derfor et mer åpent inntrykk. Selv har vi tre barn, og ber vi noen venner på besøk kan vi fort være 8-10 barn. Derfor er en benk spesielt praktisk fordi det da er plass til mange flere barn rundt bordet. Oppbevaring får man heller aldri nok av, og det å kunne gjemme unna brettspill og duker, men samtidig ha det lett tilgjengelig synes jeg er genialt.

Sittekomforten på en benk er så klart ikke like god som på en stol med god ryggstøtte, men dette er virkelig ikke noe barn bryr seg om. Hvis vi har voksne til bords ved spiseplassen er det ikke verre enn å slenge inn noen puter i vinduskarmen, og vips er benken svært så behagelig.
OBS: Puter bør ikke stå inntil vinduet ved direkte sollys, da varmen som oppstår, og vekten av en kropp lent mot kan føre til at glasset sprekker.

To benker, med stor oppbevaring.

For å enkelt ha muligheten til å flytte om på benkene, har jeg laget to separate benker, i stedet for en lang, de står inntil hverandre, og framstår allikevel som en. Jeg ønsket at benken skulle gå fra vegg til vegg, med en lengde på 4,6 meter. Da har jeg mulighet til å ha sittepute midt på foran bordet som er 240 cm langt, og i tillegg ha pynt på hver side.

Det har vært stor forspørsel etter oppskriften. Så her kommer den! Målene må du gjerne endre på etter det som passer hos deg. Det er lurt å tenke at benken skal ha normal sittehøyde/dypde. Dette kan du enkelt finne ut ved å måle på stolene du har til bordet.

DU TRENGER:

 • MDF plater som er 2 cm tykke. Platene er ca 120 x 240 cm lange. Du får kjøpt de på ulike byggvare kjeder. OBS: Det er TUNGE! Vær to for å bære.
 • verktøy: Målestokk. Sirkelsag, med skinne om du har. Stikksag. Drill. Skruer ca 4 cm lange. Borr: ett som er litt større enn skruehodet, ett som er 2,5 mm til å forborre skurehull. Et som et ca 2,5 cm stort til å lagge hull i lokket, her kan du også bruke et mindre, og sage ut håndtak med stikksagen. Dykkertpistol, om du har, du kan eventuelt bruke skruer.

MÅLENE:

Under har jeg laget en nøyaktig beskrivelse av målene jeg har brukt på hver benk. Lengden på benken må du tilpasse etter eget ønske.

Lokket på benken er laget med en lengde på 110 cm. Ønsker du samme størrelse på åpningen, kan du bruke de samme målene på “støtte” delene som beskrevet på tegningen under. Dette gjelder også dersom du ønsker å midtstille lokket på benken.

Tegningen viser alle delene du må kappe ut.

1) start med de lange sidestykkende. Finn fram drill og et borr som er litt større en hodet til skruene du skal bruke. MDF platene er så harde, at for å unngå at materialet sprekker, eller at du ikke får skruen godt nok ned i platen, borrer du en liten fordypning der skruene skal festes. Du skal kun borre så langt at hele skuren kommer på innsiden av platen, så de ikke blir stikkende på utsiden. Jeg har markert med kryss der jeg lager fordypninger til skruene. Du borrer på framsiden av platen, ikke på siden hvor jeg har tegnet meg selv smilende fornøyd 😉

2) Finn fram en av de små sideplatene, og plasser den inntil den lange på enden. Kanten på den lille platen skal ikke være synlig, det vil si at den lange platen skal ligge på utsiden.
Sett på et lite borr (ca 2,5 mm) og forborr igjennom de to platene der du har laget fordypninger til skuene. Skru så inn skruene som fester de to platene sammen.

3) Finn fram en til sideplate, fest den på samme måte

4) Finn fram den andre lange sideplaten og fest den, helt likt.

5) Merk opp lokket på platen. Tegn opp streken 5 cm inn fra kanten, og lag den 110 cm lang om du bruker mitt mål
Platen sages ut etter streken, og skal være selve lokket på benken. Det er derfor viktig at du lager hjørnene buet slik at du kan sage hele platen ut i en bevegelse. Start med å lage et spor med sirkelsagen, sag så ut resten med en stikksag.

6) Plasser topplaten på benken, og fest den med en dykkerpistol (eventuelt med skuer om du ikke har en dykkertpistol). Opplever du at benken er litt ute av form, er det bare å dunke og dra den slik at den retter seg opp og passer perfekt til topplaten.

7) snu hele benken på hodet. Skru fast støtte delene i rekkefølgen fra 1 til 7 på tegningen under:

 1. støtte (a) plasseres flatt mot topplokkets underside slik at omtrent halvparten stikker på utsiden av hullet. Planken festes ved å forborre hull, og skru den fast med skruer til platen under.
 2. støtte (b) plasseres flatt mot topplokkets underside, helt inntil kanten. Fest på samme måte som 1.
 3. støtte (b) plasseres flatt mot topplokkets underside, helt inntil kanten. Fest på samme måte som 1.
 4. Tre ned den siste lille sideplaten slik at den står likt som de to på hver side. Denne festes fra hver side av benken, gjerne med en dykkertpistol dersom du har.
 5. støtte (b) plasseres flatt mot topplokkets underside, helt inntil kanten. Fest på samme måte som 1.
 6. støtte (b) plasseres flatt mot topplokkets underside, helt inntil kanten. Fest på samme måte som 1.
 7. støtte (a) plasseres flatt mot topplokkets underside slik at omtrent halvparten stikker på utsiden av hullet. Planken festes ved å forborre hull, og skru den fast med skruer til platen under.

8) Snu benken. Legg lokket på, og lag håndtak for å løfte den av. Jeg har gjort det så enkelt at jeg har borret fire hull i platen.

9) Til slutt gjenstår sparkling, pussing og maling.
Sparkl over med en hurtigtørkende sparkel, over synlige skrue og spikerhull, samt skjøter om du ønsker å få en sømløs benk. Puss hele benken med en pussemaskin. Malt først et lag med kvist- og sperregrunning. Mal så over med ønsket maling.

Neste prosjekt blir å sy en fin sittepute til benken. Jeg håper du blir med på det også !

Vil du se mer fra husbyggingen vår, KLIKK HER! 


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER

Bildebok – redning på barnehagelevering

Reklame | fotoknudsen

Hun trasker stolt opp den bratte bakken, stegene er bestemte, nesten trampene. Under armen holder hun hardt rundt en bitte liten bok, Vilde sin bok. I det hun forsvinner inn porten i barnehagen løfter hun boken til værs, hun snur seg rask, smiler, roper “Hadet!” så forsvinner hun mot en av de ansatte i barnehagen. Hun er klar for å starte nok en dag på et fang med den lille boken, boken med bilder av alle hun er glad i.

To uker etter barnehagestart kom reaksjonen, minste jenta på 2 år skjønte for alvor at hun hadde begynt i barnehagen. Det er lite som gjør så vondt som å forlate sitt hylskrikende barn i armene til noen andre. Jeg holdt masken akkurat så lenge at jeg rakk å komme ut av porten før tårene rant over hos meg også, dag etter dag. Jeg fikk mange tips om å lage en liten bildebok hun kunne ha med, og det har virkelig vært den store redningen. Altså, virkelig!

Jeg gjorde det veldig enkelt, ved å lage hele den bitte lille boken fra mobilen, via appen til fotoknudsen. Tidspunktet kunne ikke passet bedre, da jeg uansett holdt på å lage en fotobok fra sommerferien. Den lille ekstra boken tok meg ca 15 minutter å lage.

Rabattkoden som du også kan benytte deg av er STINE40, den gir 40% avslag på alt hos fotoknudsen hele september! 

Fotobøker er for meg den viktigste investeringen av tid og kroner jeg gjør hvert år. Før hver jul lager jeg en fotobok som oppsummerer året. Jeg lager en bok etter sommerferien for å få med alle de koseligste sommerferieminnene, og jeg lager gjerne en bok om det har skjedd noe annet spesielt. Som barnas første år. Eller reise. Bryllupet. osv.

Årboka bruker jeg laang tid på, ved å sette inn bilder og tekst manuelt i det nedlastbare fotobokprogrammet til fotoknudsen. Fordi disse bøkene er så betydningsfulle for meg. Andre bøker lager jeg på kort tid, ved hjelp av smart-assistenten som lager fotobæker automatisk på et par minutter. Da velger jeg bare format og oppsett, og huker av alle bildene jeg ønsker å få med. Det er veldig lettvint og bildene får virkelig skinne år etter år.

Jeg var faktisk i tvil på om det ville hjelpe på barnehageleveringen ved å lage denne boka, men det var verdt forsøket. Resultatet er at fotoboka har snudd helt om på den vonde starten av dagen. Vi har gått fra at jeg måtte bære henne fra bilen mens hun klamret seg fast til meg, til at hun nå går selv, stolt som en hane, opp til barnehagen. I boken finner hun bilder av besteforeldre, dyrene, og oss hun bor med.

 

Rabattkoden er: STINE40, den gir 40% avslag på alt hos fotoknudsen hele september! 

 

 

 

 

 

Vårt kjøkken

Det har tatt sin tid, men nå står det der i all sin prakt. Kjøkkenet er omsider ferdig, i alle fall så godt som.

Stadig får jeg spørsmål om kjøkkenet, så jeg tenkte å bruke dette innlegget til å besvare dem alle, og fortelle om hvordan vi har bygd opp vårt kjøkken.

Valget vårt falt på IKEA sitt Kungsbacka kjøkken. Jeg har tegnet det selv, først i Roomsketcher, videre har jeg tegnet det i IKEA sitt kjøkkenplanlegger program.
Benkeplaten har vi bestilt fra Schmidt kjøkken i Tønsberg, og benkeplaten heter Nelson.

Veggfargeen: sober
Gulv: Berry Alloc Champs Elysees

Jeg er spesielt opptatt av linjer, og brukte mye tid på å få kjøkkenet til å “gå opp”. Hele høyskapveggen har derfor fronter som er dører, til tross for at det er skuffer på innsiden. Benkeskapene uten overskap består kun av rene skuffer. Ved å tenke nøye igjennom dette, skaper man en harmoni og unngår en slangs ubalanse man kan få om man blander små og store skuffer, samt dører på samme rekke.
Jeg har dessuten valgt å kun ha to store skuffer som er synlig fra utsiden, og heller lagt opp flere små skuffer inni skuffen. På den måten får jeg utnyttet plassen maksimalt samtidig som det blir en rolig utside.

Veggen med høyskap består av tre benkeskap satt oppå hverandre. Dette har jeg gjort utelukkende for å bryte opp det sorte med en stripe av benkeplate. Kjøleskap og frys befinner seg helt til høyre på veggen, dette er høyskap og derfor er det ikke benkeplate i mellom. Får å få linjene til å treffe har jeg bygd opp kjøleskap og frys like mye som benkeplaten bygger.

Skjult rom til kjøkkenmaskiner
Dette rommet her er noe av det jeg liker aller best ved kjøkkenet, et sted til å sette kjøkkenmaskiner som opptar mye plass på benken. Her kan dørene stå åpne eller lukket etter eget ønske.

På bildet under ser du eksempel på en bestikkskuff inni skuffen. Bestikkholderne er fra IKEA. Disse er opprinnelig av et mye gulere treverk, jeg har derfor pusset og vokset de med “Osmo Decorvoks i fargen: leire” slik at de harmonerer med fargen på benkeplaten og gulvet vårt.

Skilleveggen har vi tapetsert med Mica tapet, dette er en tapet med steiner festet til.

Bak skilleveggen ut mot stuen har jeg plassert inn lave vitrineskap, disse er også fra IKEA. Dørene har sotet glass, og vi har lys inni.

Hensikten med skilleveggen er rett og slett for å kunne gjemme unna litt rot som ofte blir på et kjøkken. På baksiden av skilleveggen har vi derfor plassert vask, søppel og oppvaskmaskin

Kjøkkenkranen/ armaturet er av merke KWC fra Engebretsen. Armaturet har en skjult slange til å dra ut for å enklere vaske hele kummen.

Kjøkkenøya

Der matlagingen skjer. Øya vår er 2,3 x 1,2 meter stor. På øya har vi stekeovn, og kombi stekeovn og micro – begge fra IKEA. I tillegg har vi BORA Pure steketopp med integrert ventilator. Vi har lagt rør til vifta ned og ut av yttervegg. Man kan også bruke kullfilter for å slippe å montere rør ut, hvis man ettermonterer en BORA steketopp.

Lampene over øya heter Flos s1
Potter og planter er fra Plantasjen
Plissegardiner er fra Princess

Skuff i skuff under steketoppen til krydder

Vi har også en ekstra fin stikkontakt midt på øya som står i stil til steketoppen. Denne er kjøpt igjennom elektrikeren vår.

Det er bare å stille spørsmål dersom du skulle ha noe mer du lurer på om kjøkkenet vårt 🙂


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER

En egen verden – rett der ute

Reklame | klær fra Twentyfour

Klokken var passert leggetid for jentene, men jeg hadde lovet de en ting. De skulle få være lengre våkne, for de skulle få være med å se solen gå ned fra åsen bak oss.
Jeg hadde sagt det høyt, så det var for sent å trekke det tilbake, men da kvelden nærmet seg, kjente jeg på stresset over å faktisk komme meg avgårde. Det hele føltes så slitsomt ut. For sannheten er at jeg er sliten om dagen, men jeg benekter det, for i det jeg innrømmer hvor sliten jeg faktisk er, kommer jeg nok ikke til å holde ut siste del av husbyggeprosjektet.

Jeg kjente jeg var sur, sur for at ungene somlet da vi skulle avgårde, sur for at jeg i det hele tatt hadde sagt at vi skulle dra på tur, etter at de egentlig skulle vært i seng.

Vi startet på stien innover, skogen åpnet seg, og det var da jeg fysisk kunne kjenne at alle spenninger i kroppen forsvant. Hodet føltes klarere og jeg kjente på en ro. Ungene klatret oppover åsen, og plutselig var jeg ikke irritert mer, men oppriktig interessert i alt de fortalte.

Tenkt at jeg hadde glemt at alt dette finnes rett bak meg hele tiden!? Alt det krever er å sette av litt tid. Tid jeg tror jeg ikke har. Tid som til slutt viser seg å fjerne anspenthet og gi energi tilbake.

Denne kvelden var en av de beste, jeg er så takknemlig!

Fram til 6. september, kan du benytte deg av rabattkoden min hos Twentyfour: STINEHØST, den gir 200 kr i avslag på salg over 999 kr.