Blefjell

Et bilde sier mer enn 1000 ord

Da sitter jeg hjemme i sofaen etter en fantastisk dag på Blefjell. Vi kom oss avgårde halv 11 og var på fjellet litt over 12. Det er heldigvis ikke lengre enn at det går greit å kjøre frem og tilbake på en dag, og jeg var glad det ikke var lenger hjem. For en hel dag ute med lek og kos gjør en søvnig. Vi reiste hjemmover litt senere enn leggetid for jentene, 19:45. Og da sovnet jentene etter et par minutter i bilen og var bare å bære over i sengene da vi kom hjem. 

Jeg trur vel nesten ikke det er noe mer og si, for bildene taler for hvilken fantastisk dag vi har hatt!

Tusen takk for oss, Solberg’s 😀 

Fjolls til Fjells

Mange som er på fjellet i påsken ? 

Påsken må jo være den kosligste tiden å reise opp på fjellet, jeg husker vi gjorde det mye da jeg var barn. Vi hadde verken hytte eller campingvogn, men vi hadde flere venne-familer som vi var å besøkte. 

Og i dag er det min tur til å ta med meg barna opp på påskefjellet^^, Vi har blitt invitert opp til min venninne, Stine, sin familiehytte. Så nå er vi straks klare til å sette oss i bilen og vende nesen mot Blefjell i Flesberg. 

Jentene gleder seg veldig her, selv om jeg ikke trur de forstår at “vi skal på fjellet”, så skjønner de at vi skal se “tate Tie” (Stine), og “LElla” (Ella)

Ønsker dere alle en god dag 😀 

Å rydde når man har små barn, er som å måke når det snør

Frokosten var inntatt, kaffen ble brakt med ut fra kjøkkenet, inn til stuen. –hææ? var det ikke ryddig her i går kveld – 
Jeg tråkker over en dukke men treffer en duplokloss med den ene barbeinte foten. – ææh, f. nei, ikke banne, h.. j.. sååå vooondt. Ååh, kaffe utover gulet –  
Jeg plasserer kaffekoppen godt inn på stuebordet og løper etter filla. – Sånn ja! – 

Jeg leser litt høyt for jentene i sofaen slik at vi alle tre får “morra” oss litt.
På vei tilbake til kjøkkenet med den tomme kaffekoppen rasker jeg med meg noen leker og et glass fra dagen før. Rydder det på plass, går innom badet og pusser tennene. Min splitter nye vaskemaskinen har gått jevnt de siste døgnene, men det var tid for en ny runde med håndkler. Jeg setter maskinen på og smårydder litt med det samme jeg er på badet. 

Jeg er tilbake til stuens barnelatter – ble det ikke støvsuget her i går kveld, hvor kommer all denne smågrusen fra? – 

– Åja – 

de skoene der er vel egentlig ikke til dere, eller innebruk – 

Mens jeg ber jentene sette skoene mine på skohyllen igjen går jeg en runde i stuen og setter stoler på plass, henger opp gardinene igjen og stabler puter 

jeg må få meg en sofa med faste puter – 

Dagen går, plutselig har klokken blitt 16 og mann i hus kommer hjem fra jobb. Jeg starter på middagen og tar oppvaska samtidig. Middagen er servert og en ny runde oppvask blir tatt når vi alle er gode og mette. 
Mens jeg rydder kjøkkenet kommer jeg også på at kjøleskapet burde fått seg en runde. Jeg fjerner med det samme matvarer som har gått ut på dato og vasker over.
Jeg tar med meg søpleposene ut i gangen

…  

Kjøkkenet i da i alle fall ryddig – 

 

” Å rydde når man har små barn, er som å måke når det snør “
– Marie94  

 

– Følg speiltvillingene på facebook – 

FargeVinnerene

Når man ikke har tid til å sove, så har man i hvert fall ikke tid til å forsove seg. I dag gjorde jeg det, jet lag fra klokkestillingen alle mann, så vi fikk ikke opp øynene før klokka var halv 9. Men men, nå er jeg i gang. Føler bare at jeg har ti tusen ting jeg skulle hatt gjort, så jeg står på nå mens jentene har daglur, men jeg vet at jeg kommer til å bli sittende i kveld også for å få unnagjort arbeid. Det er nemlig ikke mulig å jobbe når jentene er våkne – da er jeg “kjedelig-mamma” og sutring er ingen motivasjon for å jobbe. Det er så klart helt greit, for når de er våkne da er jeg mamma og ikke på “jobb”.

Nå har jeg fått talt opp de 424 stemmene som har kommet inn på de 16 forskjellige fargevalgene på gutte- og jentemodellen til høstens kolleksjon. Det ble tre klare favoritter for både gutt og jentene, så nå gleder jeg meg til disse går i produksjon slik at vi kan få se det ferdige resultatet. 😀 

Her er vinnerene som dere har plukket ut 😀 Tusen takk for hjelpen! 

JENTE

GUTT 

Gleder meg såå til å se resultatet ! 

Retro Påskeegg

Ja, så lo han da jeg sa at jeg skulle en tur til søsteren min og hente serviettsamlingen min på loftet. Hun har kjøpt barndomshjemmet vårt, så jeg har vel et par ting på loftet fremdeles. 
Han syntes vel det å samle på servietter var en litt merkelig greie å gjøre, men jeg hadde mange rare hobbyer som barn, så overrasket ble han ikke. 

Jeg har ikke sett samlingen på MANGE år, så jeg syntes dette var driit kult. I går var jeg på butikken og handlet inn for helgen, jeg tenkte at jeg skulle kjøpe en pakke servietter slik at jeg kunne lage påskeegg, men så falt det ut av hodet igjen. Det var etter butikkbesøket jeg kom til å tenke på den store samlingen min fra jeg var barn. Og det kunne ikke blitt bedre, for i den samlingen er det servietter fra min farmor og farfar samt min bestevenninne, Stine, sin farmor. 

Så jeg startet jakten på de rette serviettene i bunken. Nå har de støvet ned på loftet så lenge at de fortjener å se dagens lys i et nytt format. 

Jeg hadde jo til og med system med post-it-lapper for hvert tema ^^, 

Denne aktiviteten kan selv ganske så små barn være en del av, men da er det kanskje en fordel å bruke isoporegg. Jeg regner vel egentlig med at alle vet hvordan man bruker hønseegg til påskeeggene. Men om det skulle vært noen som ikke har laget dette før så er det slik:

Med en tegnestift eller nål lager du et hull oppe og nede i egget. Det i bunn bør være litt større. 

Så er det bare å blåse det du er kar over. Ja, til du blir rød i toppen og hele egget ligger i bollen i stedet for skallet 😀 

Finn motivene dine på servietten og klipp ut. 

Jeg har brukt det samme limet som jeg brukte til bildeoverføring (Se innlegget HER), men jeg trur vel at man kan bruke hva som helst av flytende lim til dette. Lim på et godt lag på baksiden av servietten. Har servietten flere lag fjerner du de hvite slik at du bare sitter igjen med motivet. 

Fest på egget og dra forsiktig ut så mange bretter du klarer. 

Snuppene fikk tegne denne gangen og var stor fornøyd med det, det vil si jeg var så godt som ferdig da jentene våknet fra dagluren, så det var ikke så mye igjen å bidra med 🙂 

Til slutt malte jeg over et strøk til med lim over motivet.

GOD PÅSKE

#DIY

– Følg speiltvillingene på facebook – 

Oslo

Fytti katta for et snøkaos. Da jeg omsiden kom meg ut av innkjørselen vår og var på vei for å levere jentene til svigers, så jeg en bil stå most inn i en snøfond i grøfa. Jeg fant ut at jeg ble nødt til å kjøre bort å sjekke om det var noen i bilen og om vedkommende hadde det bra. I bilen satt det et gammelt par, de hadde hjelp på vei og hadde det bra, men var veldig takknemlig for at jeg kjørte bort og spurte. 

Hos svigers sa svigerfar at han kunne kjøre meg ned til toget, noe jeg var veldig glad for da han både har bedre snøførebil og erfaring enn meg. På en strekning som tar normalt ti minutter å kjøre var det 3 biler og 3 trailere i grøfta. En bil godt smadret og politi her og der for å dirigere trafikk. Fytti katta. Jeg ble sittende å se på ulykkene på TB og det var godt over 30 ulykker i avisen da fra klokken 8 om morgen. 60 biler ventet på den tiden, hjelpemannskap for å dra de opp av grøfta. I dag burde flere holdt seg hjemme, men jeg var jo også en av de som måtte en tur ut på veien alikevel.
Dette føret gjorde at jeg ikke kom ned til togstasjonen før jeg allerede var 10 minutter for sen. Flaks for meg var også toget forsiket og kom to minutter etter meg.

På toget satte jeg meg ved siden av en eldre mann, og vi skravlet sååå mye at før jeg rakk og tenkte hadde jeg vært på toget en time og var fremme. Nå sitter jeg på hotellrommet og skal gjøre meg klar for kvelden 🙂

Snøfull Torsdag

Whaaat!! En halvmeter med snø har lagt seg og det ser ikke ut til at det skal stoppe på en stund heller. -_- For to dager siden tok jeg lunsjen ute i t-skjorta.
Heldigvis kom svigerfar og brøytet gårdsplassen til morgen i dag, vi skal snart avgårde, jentene skal en tur til svigers til BT er ferdig på kurs. Og jeg skal vende nesen til Tigerstaden. Kan ikke si at dette været er det beste å reise i, men jeg får sette meg på toget så går det vel bra.  

Litt rosiner og tv-kos mens jeg pakker er innafor på denne dagen. 

I kveld skal jeg i 10 års jubileumet til Side2, wee. Dette gleder jeg meg til, blir gøy å hilse på nye fjes og andre bloggere. 
Jeg har kjøpt meg kjole fra Nelly som blir antrekket i kveld. Jeg palt pladask for denne, så jeg gleder meg til å ta den på meg. 
Du finner kjolen ved å trykke på bilde (annonselink) 

Takk for alle tilbakemeldingene på gårsdagens innlegg. Dette er såå gøy 😀 

Snakkes ♥

Høstens Kolleksjon – FARGEVALG

Kjære veeene!! Tiden går så alt for fort, jeg lurer på om jeg snart blir nødt til å kutte nattessøvnen. Jeg som skulle lage fotoinnlegg i går og greier, men trur dere ikke det var noen planker og skruer som begynte å rope på meg da jeg kom ut med jentene. Så i stedet for blogg, ble det saging og skruing – bygging av søplekassestativ. Vel altså, det er langt igjen enda, men jeg har begynt 🙂 Så en dag kommer det nok et rykende hjemmelaget søplekassestativ på bloggen. 

Det ble ikke noe mindre travelt på kvelden da jeg satt med forbredelser til høstens kleskolleksjon. 

Og i dag reiste jeg avgårde til Lise/Virre Vapp, (trur dere ikke jeg måtte måke SNØ før jeg dro). Også jeg som akkurat har plantet til våren…

Dagen hos Lise har vært helt utrolig hyggelig. Vi skulle jobbe i 2-3 timer, men jobbet i 5 og en halv. Vi laget også en liten videosnutt, dette er noe Lise brenner for, men kanskje jeg skal bli flinkere til dette selv. 

Som vi sier i filmen over så vil vi ha med dere på å velge ut favorittfargene. Jeg har plukket ut noen av mine favoritter til høsten slik at dere slipper å velge i mellom flere hundretalls stoffer.

Vi starter med jentemodellen  

Det første spørsmålet å stille er: 

– Ønsker dere den i ensfarget eller to-farget? 

Fargene er enda vakrere i virkeligheten, et kamera klarer ikke fange opp den nøyaktige nyansen som gjør hver og en farge spesiell. 


Ranger din topp 1 til 3 (jente) i kommentarfeltet der du skriver nr på dine favoritter. 
Og gjerne hvor høyt opp i størrelse denne buksedressen er ønsket i.

 


Så over til guttemodellen.
Vi besluttet vel egentlig at denne bør komme med lang arm, siden modellen kommer til høsten. Eller hva sier dere?  

 

Og så over til stoffvalget. Det er nok kanskje vanskelig å se for seg hvordan plaggene blir med noen små stoffprøver, men jeg håper allikevel dere klarer å se noen favoritter her også 🙂 

 Ranger din topp 1 til 3 (gutt) i kommentarfeltet, der du skriver bokstaven på dine favoritter 🙂 


Som vi også sa i filmen over så kommer vi til å sy protoer av favorittene slik at det ferdige resultatet blir å se i mai. 

Wee, dette er så gøy! Hele prosjektet med dere som eksperter og hjelpere 😀 

Sleng igjen en kommentar da ♥

 

– ENDELIG en blogger som setter barn på dagsorden!

Denne uken har jeg virkelig ventet på og gleedet meg stort til. I morgen skal jeg til Lise i drøbak for å se på nye stoffer til høstkolleksjonen, Lise spurte også om jeg kunne ta med kåpene jeg har sydd til jentene, så kanskje blir det høstkåpe også : )

Til torsdagen skal jeg inn til Oslo med overnatting, Side2 skal feire ti års jubileum, så det må vel bare bli spektakulært : D

Og allerede fredag skal jeg i lunsjmøte med lederen av Ta Barnas Parti, for å lære og finne ut hva jeg kan gjøre for å hjelpe barn som ikke har den beste oppveksten. Jeg mente det jeg sa i går, jeg har bestemt meg – jeg vil hjelpe

Hun skrev til meg:

– ENDELIG en blogger som setter barn på dagsorden! Dette har jeg ventet leeenge på. Det er kun dyrevelferd som blir frontet hos de største bloggerne og ALDRI et ord om overgrep/mishandling hos barn og deres latterlig svake rettsikkerhet. Straffen for overgrep mot barn er motbydelig lave.

Dere fikk vel med dere saken i nyhetene i går?  

Hardere straff for å drukne en hund enn for misbruk av barn


I dag må jeg sy ferdig protoer til Kina, men jeg trur jeg utsetter det til i kveld. For ute skinner solen, og nå leker jentene med hverandre oppe i sengene sine så det er vel på tide og starte dagen for å komme seg ut 😀

Jeg skal se om jeg klarer å lage et “Hvordan ta gode bilder av barn” innlegg til dere også, så jeg skal se hva jeg får til i dagluren. Det er jo veldig mange bloggere som skriver om fototips, men jeg må si det er en stor forskjell på å ta bilder av et stillmotiv eller seg selv som poserer, enn aktive barn.

– følg speiltvillingene på facebook –

Jeg sitter igjen med følelsen av å være et tomt skall.

Med nytt iver satt jeg på kontoret, klar for å fordype meg vidre inn i det journalistiske studiet.  Avisnettside etter avisnettside ble strimet igjennom, sak etter sak.

Følelsen av  ubehag,  sterk  ubehag  flommet igjennom kroppen. Så kom kvalmen og sinne like etter. Jeg hadde begynt å lese om saken:

Man­dag star­tet det som om­ta­les som én av nor­ges­his­to­ri­ens vers­te over­greps­sa­ker. Til­ta­len er det vers­te jeg har lest. Den in­ne­hol­der de­tal­jer­te be­skri­vel­ser av hand­lin­ger som er så gru­ful­le at det er ube­gri­pe­lig hvordan noen er i stand til å gjø­re slikt mot barn. 
– hele saken følges av DT.no

Jeg ble også nødt til å klikke meg innom en sak i dagbladet da jeg så bilde av en nær bekjent. Som bildeteksten til saken sier: Anette har en av landets kanskje tyngste jobber: her gjennomgår hun en harddisk på jakt etter å avdekke grove overgrep mot barn, hos Kripos. 

Hun har vært med på å løse denne – Én av norgeshistoriens verste overgrepssaker – tiltalt for å ha seksuelt misbrukt sine egne spedbarn. 

Selv de mest erfarne kriminalreportere følte seg uvel da barnas lidelser og de voksnes seksuelle lyster ble skildret på rettssakens første dag. Det er ikke mulig å gå mer i detaljer om hva som skal ha skjedd med barna uten at leserne kaster fra seg avisen i vemmelse eller klikker seg ut av nettsaken. Det gjør vondt å høre på.
 
– utdrag fra aftenposten

Sinnet over hvordan noen kan utføre slike handlinger mot et spedbarn, mot noen i seg, førte meg seg en søvnløs natt og en dårlig dag. Og det for meg, en totalt uberørt. På et tidspunkt følte jeg meg så dum, rett og slett fordi saken er så gruelig at jeg ikke klarte å forstå den. Min rosa boble bristet, for i min verden eksisterer ikke disse type tanker eller handlinger. Jeg lever i en verden der jeg aldri har opplevd noe verre enn å bli sendt på rommet av mine egne ugjerninger. 

Jeg lever i en verden der jeg selv fikk utforske seksualitet av ren nysgjerrighet og forelskelse da jeg var 16 år. Og av denne grunn er det helt uforståelig at noen, kan utføre seksuelle overgrep.

Jeg føler meg dum fordi jeg tror verden er slik jeg lever den, jeg føler meg dum som tror at voldspersoner og overgripere tilhører fjernsyn og nyheter, men ikke det virkelig liv. 

Men mest av alt, jeg føler meg dum som sitter alene og leser uten å kunne være til noen som helst hjelp. 

Jeg blir sittende å tenke på mine egen foreldre, alt min barndom kan minnes ved første blikk er latter, samhold og omsorg. Var det flaks? Fikk jeg utdelt en ryggsekk med “godt hell” da jeg ble født av mine foreldrene som har i sitt hovedmål passet på at min søster og jeg har vokst opp frie for betydningsfulle bekymringer, med frihet innenfor grenser, med kjærlighet og trygghet? 

For hva har disse barna gjort for å bli født inn i et helvette av en verden, der sine egne foreldre forgriper seg på dem før de selv har evnen til å si i fra eller gjøre motstand.
Vi uberørte sitter igjen og tenker på våre, de vi elsker av alt på jord, vi er livredde for at de skal skade seg eller oppleve noe vondt.
Selv om vi er uberørte, så blir vi alikevel berørte.

Og jeg spør meg selv, hva kan jeg gjøre?     

Jeg sitter igjen med følelsen av å være et tomt skall.  

Men i dag har jeg bestemt meg, jeg skal slutte å late som om ondskapen ikke finnes, i stedet skal jeg bidra og være til hjelp for de der ute som ikke har det som meg og mine barn. Jeg vil hjelpe. 

 

 – Følg speiltvillingene på facebook –