IKEA med en vri! #DIY

– Viste du at det å fikse opp IKEA varer har et eget navn, og kalles IKEA – hacks?

Tavlen til jentene fra det kjente og billige IKEA, har vært helt suveren! Tenk at noe så enkelt kan avlede og fange oppmerksomhet i så mange timer! Tavler er åpenbart gøy, og jeg kan jo bare si meg enig ettersom jeg stadig lager en tegning selv på kjølskapsdøra med tavlemaling.

Det som jeg ofte synes er problemet med IKEA er at det mange ganger ikke er mulig å velge farger selv. For eksempel lenestolene for barn som kun kommer med naturfarget trekk?!? Jeg mener, de som har produsert den stolen til barn kan ikke ha barn selv, eller? I stolenes tilfelle sydde jeg nye trekk i en mer varig farge. 

Denne tavlen i naturfarget treverk passet ikke helt inn blant det hvitbeisa gulvet og det hvite, rosa og lilla som ellers er i rommet. Derfor lot jeg malingskosten dra over tre strøk til tavlestativet ble hvitt. I tillegg fjernet jeg den store platen under til fordel for en liten søt boks. Boksen festet jeg med limpistol.

På 1-2-3 – en “ny” tavle til barnerommet. 

Nå er jeg alene hjemme, det vil si; mannen er borte, og barna sover. Så jeg skal faktisk se om jeg får til å skru på en film! Haha.. Neida, jeg får det til, jeg bare glemmer det for hver gang 😉 

Ha en nydelig fredagskveld! 


– Speiltvillingene på Facebook – 
 

Gullkorn – hva med navelen?

Fra badet hørte jeg det skranglet fra fluorboksen, og siden BT som sa: – “sånn da er du klar, nå kan du ta med pysjen til mamma så hjelper hun deg med å kle på. Nå er det din tur til å pusse tennene, Otilie.” Små løpende barneskritt kom mot meg der jeg satt i sofaen og jobbet litt foran dataen. 
Veslevoksen og fin satte hun seg ved siden av meg og kikket på hva jeg drev med, hun fiklet med hendene mot magen og endte opp med å dra i sin lille utovernavel: 

– se mamma, se på navelen min nå da. Men jeg må ikke dra så hardt, for da kan den jo bli ødelagt! sa hun og bebreidet navelen sin.

Jeg kunne ikke annet enn å trekke på smilebåndet, mens jeg svarte: 

– Ja se på det du. Lurt å ikke dra så alt for hardt. Det er jo dumt med en ødelagt navel, men vet du: navelen til mamma er faktisk litt ødelagt. 

Med store øyne måtte hun dra opp genseren min for å studere den ødelagte navelen. 

– Der er den ødelagt mamma!, sa hun og pekte på strekkmerkene som lyner ut fra det gamle hullet etter piercingen.

– Ja, der er navelen min blitt litt ødelagt, for da du og Otilie lå i magen min var magen såå stor at huden sprakk litt, svarte jeg

Sekundene tikket, mens hun studerte med et konsentrert uttrykk og prøvde å finne en løsning.

– Du kan jo kjøpe en ny på butikken da mamma, svarte hun som den største selvfølgelighet. 

Jeg klarte ikke å kvele latteren nå, og svarte. 

– Det finnes ikke navler i butikken, så det går ikke an å kjøpe en ny navel. 

Igjen så det ut til at hun tenkte mens hun strøk hånden sin over magen min, så sa hun

– nei nei, men det går bra. Du har jo litt navel da. 

Jeg lo fremdeles over denne filosoferingen ovenfor navler og svarte. 

– Ja, det har jeg, så det går bra selv om den er litt ødelagt. 

Så avsluttet hun navelsamtalen med

– Ja, da får vi bare la det være!


 


Små men store, smarte men uvitende – den perfekte kompinasjonen som gjør en treåring til den perfekte komiker i et hvert hjem. 

– Speiltvillingene på Facebook –  

Sy Tutorial JakkeGenser med hette

Da er det tid for å prøve ut første sy-tutorial med digitalt mønster. Jeg har laget mønsteret i størrelse 80 til 110 denne gangen, men gi meg gjerne tilbakemeldinger på ønskede størrelser. Dere ser nok lett hvordan dere kan øke elle minke en størrelse også 🙂 

Jeg tar dere igjennom steg for steg slik jeg pleier, nå som det i tillegg bare er å skrive ut ferdig mønster håper jeg enda flere henger seg på og prøver seg bak symaskinen. Det er faktisk overraskende enkelt så lenge en har en mal og en oppskrift å følge. 


Mønster 

Skriv ut de 9 A4 arkene som hører til dette mønsteret:

OPS: Møsteret er uten sømrom, fest møsteret til stoffet med noen knappenåler, og klipp så 0.5 – 1 cm på utsiden av tegningen. 

Forstykke del 12 og Klippes x 2. Tips: brett stoffet dobbelt, legg mønsteret oppå og klipp ut. Da får du to deler, en høyreside og en venstreside. 
Bakstykke del 1 og 2 Klippes x 1. Tips: Brett stoffet dobbelt, og legg mønsteret med midtsiden (brettekant) ut mot bretten på stoffet. Klipp så rundt, uten å klippe bretteskjøten på stoffet slik at det ferdige mønsteret er i ett helt stykke. 
Arm del 1 og 2 Klippes x 2. Gjør på samme måte som bakstykket, slik at de ferdige klippestykkene er i hele stykker, selv om mønsteret kun viser halve siden av armen. 
Hette del 1 og Klippes x 4. Gjerne i to forskjellige stoff/farger for å lage en kontrast på hettens innside. 

Stofftips: Isoli, jersey, ribb, fleece. Hette: tynnere stoff, alt er lov, her har jeg brukt bomull. 


Sy – Tutorial 

1: start med å sy sammen skulderne, rette mot rett. 

2: Fest armen til genserens armhull ved å finne midtpunktet av skulderens bue. Fest midtpunktet mot skuldersømmen på genseren og nål sammen genser med armes buede del bortover på hver side. Sy så delene sammen. 

3: legg genser slik en genser ser ut, men på vrangen. Sy deretter en søm som går helt fra armen der hånden skal ut og ned til genserens bunn i en og samme søm. Gjenta på den andre siden. 

4: Ha genseren på vrangen, og lag en brettekant opp fra armen der hånden skal ut. (Jeg har overlocket enden, men har du ikke det kan du brette opp to ganger, hvis ikke er det ikke så farlig å la klippekanten synes på stoffer som jersey, isoli, ribb og fleece som ikke rakner.) Sy så en søm som bestet oppretten rundt kantet. Sy alltid fra rettsiden, og det enkleste er derfor å gjøre det som bildet under viser. Gjenta på den andre armen.

5: legg hettedelene med rette mot rette og sy langs de to kantene som vist under. Det vil bli baksiden av hetten og på toppen av hetten. 

6: Vreng den ene hettedelen slik at den får rettsiden ut, og tre den andre hetten med vrangsiden ut over den andre. Slik at hettene ligger rette mot rette. 

7: Nål sammen de to delene, og pass på at sømmene på toppen av hetten treffer på samme sted. Sy derettter en søm som fester ytterhette og innerhette. Vreng hetten slik at rettsidene kommer ut, og sy gjerne en sym langs kanten av hetta slik at delene holder seg der de skal. 

8: Nål fast hetten til genseren. Begynn alltid fra midten slik at du ikke kommer skjevt ut. Sy så en søm som fester delene sammen. 

9: Snu genseren slik at baksiden kommer opp, legg sømmen på hetten slik at den peker nedover, og sy en søm fra genserens åpning til åpning slik at sømmen til hetten blir festet nedover. 

10: Brett inn knappestykket på hver side av jakkens åpning. Fest med nåler. 

11: Sy knappebrettene fast med en søm. 

12: Brett opp kanten i bunn til vrangsiden, og sy fra rettsiden en søm som fester oppbretten. 

13: Til slutt måler du opp og lager knappehull og fester knapper. En enkere variant er å bruke trykknapper. 

Til deg som fulgte denne sy – tutorialen med stoff i hendene og symaskinen på bordet: Gratulerer! Nå har du sydd en nydelig genser. 

Lag persolige vri med lommer, bånd, tekstilmaling eller annet. 

Lager du klær med mine oppskrifter og deler på Instagram er det svært hyggelig om du adder: @speiltvillingene #skolissykrok. På den måten får jeg sett deres verk, som er min lille belønning <3

– Se flere sy – tutorials! 


– Speiltvillingene på Facebook – 

 

Skal du sy i kveld?

Fornøyd spratt jeg opp av sengen 07:15, tok på meg et fargesprakende treningsett med blomster og følelsen av vår, dette var for å kompansere for det mindre oppkvikkende vårværet med helgrå himmel og regn i luften. 

Etter en time med Crossfit kunne jeg starte dagen, men tok av kaffepause hos svigermor for å i samme slengen skrive ut siste rest av årsoppgjøret til regnskapsføreren. 

Da jeg kom hjem kunne jeg endelig dra frem symaskinene igjen, siden jeg i stedet lette etter en måte jeg kunne lage digitale mønster sist jeg skulle sy, utsatte jeg syingen. 

Nå er et nytt mønster med en ny fremgangsmetode klar, men siden klokken allerede har passer 15, må jeg reise avgårde å hente snuppene i barnehagen. 

Jeg jobber videre med å få klar ny sy-tutorial senere, så i løpet av kvelden blir det et nytt syprosjekt å finne her inne. 

Håper dere liker genser/jakken 🙂 


– Følg med via Facebook –

Tidløst design som passer alle

Annonse

– Hva er det som går og går, men aldri kommer til døra? 


​/ Classic Bristol 36 mm – rosé gull / annonselenke

I samarbeid med Daniel Wellington har jeg den store gleden av å utlevere en rabattkode på klokkene deres i disse dager. Et slik innlegg treffer meg midt i hjerte, for som dere kanskje har fått med dere tidligere har jeg en stor forkjærlighet til klokkene fra Daniel Wellington. 

Skuffet måtte jeg kjøpe min første DW klokke etter at ingen av gavene under juletreet inneholdt en. Jeg håpet visst litt for hardt at noen skulle finne det for godt å kjøpe mitt øverste ønske på julens ønskeliste. Men skuffelsen varte ikke særlig lenge, for jeg hadde tross alt fått nok penger under treet til å kjøpe meg en selv. Så like etter jul kunne jeg sprade rundt å skjekke klokken hvert femte minutt, slik at alle andre skulle legge merke til det nye smykket på armen min.

Det er lenge siden nå, og siden den tid har jeg heldigvis fått meg tre Daniel Wellington klokker, pluss min samboers om den tilfeldigvis ikke blir brukt! Haha.  

Jeg er helt avhengig, og føler meg naken om jeg går ut døren og glemmer å ta på meg klokke. Dette er noe som skjedde etter at jeg fikk min første Daniel Wellington klokke, for tidligere har jeg mislikt å ha klokker på armen. Jeg syntes de alltid var ekle mot håndleddet, klamme og i veien. Det må være det lette og tynne designet til Daniel Wellington klokkene som har fått selv meg til å kunne gå med klokke. For selv om det er pent, må det være greit å ha på seg. Og der treffer DW klokkene en innertier. 

“Hvor enn du er eller hva enn du har på deg, vil en klokke fra Daniel Wellington komplementere stilen din”


​/ Classic Bristol 36 mm – rosé gull / annonselenke

Etter å ha vært innom Daniel Wellington sin hjemmeside oppdaget jeg til min store fryd at de også har fått nye modeller! 

Rabattkoden: StineDW gir 15 % rabatt på hjemmesiden til Daniel Wellington fram til 31. mai. 

PS: Daniel Wellington har fri shipping på alle sine varer. 

PPS: Hva er det som går og går, men aldri kommer til døra? Svar: Klokka!

 

Vil du være min forlover?

 
Etter bursdagsfeiringen av jentene som var på søndag var det mye restekaker jeg trengte hjelp til å få spist opp. Det var min perfekt anledning til å invitere to av mine fineste venninner på besøk. De visste ikke da at de ville bli servert mer enn kaker. 
 
Et av de største spørsmålene etter forlovelsen er vel kanskje – hvem vil jeg ha som forlover i bryllupet? 
 

Jeg var ikke sen med å vite hvem det sto i mellom, men så innså jeg ganske raskt at det var umulig å kunne velge mellom de to “kandidatene” mine: 

 
Stine, min bestevenn fra den bitre begynnelse av livet, ei jentene jeg møtte for første gang da mødrene våre møttes på barseltreff. Hun som var min beste venninne allerede fra barnehagealder, og som jeg videre delte livet med som en halvsøster de neste årene av livet. Hun som jeg ferierte med og delte de dypeste minnene med. Hun som jeg kunne falle gråtende om på skulderen i de tøffe ungdomsårene, hun som jeg først fortalte om graviditeten. Hun som i dag er fille tante til mine barn, og jeg til hennes. 
 
Eller var det: 

Kaja, hun som jeg alltid kunne rusle bort til når jeg kjedet meg hjemme som barn. Hun som bodde i samme byggefelt, og som jeg gikk i klasse med fra første klasse på barneskolen, hun som jeg fortsatte å gå i klasse med de neste 11 1/2 årene, og hun som jeg gikk på samme skole med i 14 år. Hun som tok avstand fra meg da jeg kjørte meg fast i en dypt og vondt spor, men som åpnet opp armene da jeg ba om unnskyldning. For da ett år var gått uten kontakt med denne livslange bestevennen klarte jeg ikke å holde det ut mer. Hun som jeg har bodd med i ett år, og delt tusner av timer med i stallen. Hun som mine barn forguder, og hun som er som mitt dop i hverdagen. 

Slike venner kan man bare ikke velge i mellom, og derfor måtte jeg spørre de begge to, så klart med et lite skjult kamera for å bevare minnet 😉 :

 
PS: filmen har to lydspor, som gjør at YouTube har sperret visninger fra mobil. Har du problemer med å se filmen må du se den fra innlogget youtube-app, eller via data og ikke mobil. 

Det er #lykke ! 


– Forlovelsesplanlegging via Facebook – 

Bryllup 2017

Nå skjer det virkelig. Min livsdrøm går i oppfyllelse !! 

Vi gifter oss – mai/juni 2017

Det er vel lov å bli sånn passe tussete i topplokket da? Selv om det er ett år til? 

De siste to månedene har jeg knapt fått sove om kveldene, for i det jeg leter etter nattens ro er det en rekke mer spennendei tanker som kommer snikende. Før jeg vet ordet av det har hjernen min vært igjennom alt fra sko til mat og lokaler. Det er så mye å planlegge, og jeg er allerede helt oppslukt, men jeg elsker det. 

I dag kjente jeg det var på tide å starte en ny kateogri på denne bloggen, nemlig: Bryllup 2017. 

Jeg er bare nødt til å bruke denne portalen til å lage et kreativt bryllup. Jeg vil skapet det perfekte bryllup der jeg kutter i budskjetter på alt som kan lages/gjøres selv. Jeg vil ikke at pengepress skal være til hinder for et vellykket bryllup, så det er bare å senke skuldrene og bli med på planleggingen som alle par kan ha muligheten til å realisere. 

Her blir det ikke leid et slott, og eller ikke en kjole til 30 000,-. Faktisk er den sinnsyke planen å sy brudekjolen selv! 

Dette kommer til å bli en spennende år, og jeg håper dere setter pris på å følge med under all planlegging. 


– Følg bryllupsplanleggingen igjenom Facebook – 

 

 

Planleggingsdag

Når det er planleggingsdag er det bare å nyte nyte nyte den ekstra tiden med barn hjemme <3 

Her har vi startet dagen med en rolig morgen, god frokost og masse kos. Nå er vi klare for å reise bort på besøk, noe jentene har gledet seg til i lang tid, for vi skal besøke bestevennen. 

Mine topp DIY prosjekter

Denne morgen våknet jeg brått og brutalt halv 7 av et mareritt som handlet om en tre meter lang giftslange som hadde funnet det for godt å flytte inn i huset vårt uten invitasjon. Med sene bevegelser for ikke å være til trussel for slangen klarte vi å smyge oss bort fra den, men Tyra stakkar som alltid vil hilse på alt og alle ble bitt av det giftige angrepet. 

Nok en liten skuffelse ventet da jeg kikket ut vinduet og så at bakken var dekt med snø, så jeg tullet meg inn under dynen og slumret en halvtime til. På dager som er litt ekstra grå – som denne: det er en kjedelig mandag etter en heidundrende bra helg, det er 1 grad ute og det ligger fremdeles litt snø på bakken etter nattens snøvær. På slike dager trenger jeg det lille ekstra for å få opp giret litt. 

Jeg tenkte, hva er vel ikke bedre enn å få litt motivasjon, så jeg satte meg ned å startet litt søk. Så bestemte jeg meg for: Jeg vil finne tilbake til mine gamle Do It Yourself prosjekter, finne de beste og dele litt inspirasjon igjennom hjemmelagde billigere løsninger. 

MINE TOPP DIY PROSJEKTER 
(I hver lenke (rosa skrift) til bilde, tar jeg deg med til DIY innlegget som hører til)

Print på klær
Jeg hadde lyst til å ta med denne i dette innlegget, for selv om det ikke er så avansert eller unikt, så er print på klær et så utrolig morsomt konsept. Det er en genial metode for de som ikke syr klær til å lage unike plagg, og ved å lage print på antrekk selv kan man lage det så persolig som det overhode er mulig. Dette er også en enkelt DIY som alle kan få til.
Jeg har blant annet laget to luer hvor jeg har malt på navnene til jentene. Dette er de faste barnehageluene deres, ettersom det er 7 avdelinger og over 100 barn i barnehagen jentene går i. Otilie og Olivia er i utgangspunktet ganske like, får du på de dresser og luer er det nesten umulig å se forskjell, og selv om de har forskjellige farger, så hjelper det lite om de andre voksene ikke kjenner til fargekodene. Med navnet i panna er jeg derfor litt sikrere på at de vet hvem som er hvem, slik at jeg faktisk kan få en tilbakemelding på for eks: i dag har Otilie husker mye og Olivia har lekt i sandkassen. I stedet for den typiske: i dag har de lekt i sandkassen og på huska. 

Personlig TE
Denne måtte også med, for selv om det er et DIY prosjekt som heller ikke er spesielt avansert, er betydningen veldig stor. Å lage personlig te er en billig gave som virkelig blir satt pris på, derfor er det den perfekte gave til en du er glad i. Kaja er en av mine aller beste venninner, og stadig får jeg en snap fra sofakroken med  teppe over beina, to tøfler som stikker ut og en rykende varm kopp te i hånda med et bilde av oss på. Kjempe koselig <3

Blomservase laget ut av en bok
Min samboer ristet litt oppgitt på hodet når jeg takket ja til å arve serien av leksikon fra foreldrene mine etter flytting. Leksikon i dag er jo tross alt helt unødvendig. Men bøkene er allikvel fine, og det er så mye man kan lage ut av det. En hemmelig oppbevaringboks i bokhyllen? Bretting av sidene til boken blir rene kunstverket? Eller som denne “vasen”. Jeg synes den ble så utrolig dekorativ at jeg ønsket å ha den med her. Nok et billig, litt annerledes og lettvindt prosjekt. 

DIY av betong
Dette bladet laget jeg av betong og et stort rabarbrablad i fjor høst. I år har jeg lyst til å lage flere, for disse betongbladene er utrolig fine dekorasjoner ute som inne. Jeg har lyst til å lage flere slik at jeg kan få en liten “utstilling” i hagen. DIY prosjektet så jeg en gang på tv-programmet Tid For Hjem, og jeg viste med det samme at jeg var nødt til å forsøke og lage noe tilsvarende. 

DIY steinmatte
Dette er et DIY prosjekt for deg som liker å pusle, men du trenger ikke være veldig god i det heller, bare du synes det er greit å pusle sammen en og en stein slik at de passer nogelunde sammen. Jeg laget denne steinmatten for over ett år siden, og siden da har den vært dørmatta vår – i kaldt og varmt vær. Nå har dessverre noen av steinene løsnet, men jeg lurer på om det kan være fordi jeg brukte to forskjellige lim, og det ene var nok ikke godt nok for vind og vær. Jeg kan allikevel lime steinene tilbake igjen, så jeg har ikke planer om å kaste steinmatten min enda.
Jeg synes resultatet av denne matten ble utrolig kult! Og selv om jeg fikk beskjed om at den kom til å bli livsfarlig når det ble kaldt og glatt, så har vi overlevd. Faktisk har det aldri vært noe problem med at den har vært glatt, det er verre om sommeren når sola steker, for da blir den litt vel varm for nakene føtter 😉 

DIY blomstervaser / lyslykter
Disse herlighetene får jeg veldig ofte spørsmål om hvor jeg har kjøpt. Da er det gøy å kunne svare at de er hjemmelagd fra en gammel planke i låven, en slitt lærtøyle fra hesten og noen kjøpe glass. Det er over ett år siden jeg laget disse nå, og jeg blir aldri lei! Jeg bytter stadig på å ha stearinlys og blomster i de, og på den måten endres utseende hele tiden. Dette prosjektet måtte med, for de havner blant mine favoritter over ting jeg har laget selv. Oppussing av gammelt interiør – skjenk / TV-benk / salongbord
Det var en tid der alle møblene våre var i forskjellige farger, det var på langt nær pent, men vi var allikel takknemlig over ting vi hadde fått. Så fikk heller litt oppussing fornye alt sammen til en matchende serie. Jeg startet derfor det store prosjektet i stuen. I dag har alle møbler i stuen fått en oppgradering, og det som gjennspeiler seg, er de gamle plankene fra låven vår. Jeg har hentet plankene som i følge min samboer var søppel, så jeg har saget og skudd i det vide og det brede. Alt kan endres til det bedre om man bare vil det. Den gamle skjenken fikk noen strøk maling og en ny topp av gamle planker. TVbenken brukte jeg som mal til en ny TV-benk av gamle treplanker, og den har faktisk sine opprinnelige skuffer fremdeles. Bordet som var eikefarget fikk noen strøk maling og glassplaten i midten byttet jeg ut med en hjemmelagd plate fra de gamle plankene. 

IKEA gjennbruk – Speil  / Lack bord 
Det stoppet ikke der! For da vi begynte å pusse opp i dette hjemme, så hadde i hvert fall ikke jeg all verden med penger. Det positive som kommer ut av det, er at jeg ble mye mer oppfinnsom. Jeg ønsket et stort speil i spisestuen, med de jeg likte utseendemessig koset en formue i følge min lommenbok. Derfor kjøpte jeg i stedet et enkelt speil på IKEA og byttet om rammen  med noen gamle planker vi hadde liggende på låven. 
Det gamle Lack-bordet fikk også en ny kledning; litt maling og mer av de gamle plankene var det som skulle til for å skape et persolig bord for å skjule den store basskassen, og være oppbevaringsplass for mine pyntegjenstander 😉 Billig og milljøvennlig. 

Hjemmesnekret hundeseng
Fremdeles fortsatte jeg å finne frem gamle planker fra låven, og resultatet av denne hundesengen til vår høyt elskede Tyra har vært en av favorittene. Hun elsker sengen sin, og det er alltid der hun ligger og sover. Det er også der ungene gjerne ligger og ser på TV med Tyra som ryggstøtte.
Helt klart en av mine favoritter av hjemmelagde prosjekter.  

Hyller – sekskanted hyller / historisk hylle
Disse hyllene er blant mine nyeste større DIY prosjekter, og er helt klart blant favorittene mine. Faktisk er jeg så glad i disse hyllene at jeg skal lage en lignende historisk hylle på jentenes soverom. Ingenting er som et personlig preg, og det blir det så fort vi har gjort litt på egenhånd, når det i tillegg ligger historie i det hjemmelagde blir det helt unikt og av uvurdelig betydning. 

Makeover på kjøleskap
Det gamle kjøleskapet vårt bar preg av alderdom med diverse flekker og merker som ikke var til å få bort. På bilde over til venstre har kjøleskapet allerede fått et strøk med hvit grunning, så merkene er ikke synlig. Men siden kjøleskapet virket i aller høyeste grad så syntes vi det var bortkastet å kjøpe ett nytt bare fordi det ikke var like pent mer. Jeg kjøpte derfor tavlemaling. Dette makoveren må definitivt med i mine topp DIY prosjekter, for dette kjøleskapet fikk plutselig en helt ny funksjon. Nå skrives beskjeder eller menyer opp på toppen, og i bunn er det alltid flittige barnetegninger i sprakende farger. Kjøleskapet med tavlemaling har reddet meg igjennom mange timer med laging av middag. 

Sengegavl 
Helt klart blant mine favoritter, denne også 😀 Denne sengegavlen laget jeg for snart to år siden, og løftet hele soverommet vårt. Det var så klart langt billigere å lage den enn å kjøpe en gavel, og ved å lage den kunne jeg få den i farger som matchet resten av soverrommet.  Nå kjenner jeg at det er på tide med en makeover på den, så det blir nok et prosjekt fremover. Enda et pluss med å lage selv, siden det koster så mye midre er det også helt innafor å bytte fra tid til annen og piffe opp med nye farger og mønster. 

Juniorseng
Sengene jeg lagde til jentene for en liten tid tilbake gjorde meg oppriktig stolt av meg selv. Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle lage nettopp dette, men så spurte jeg min samboer om han trudde jeg ville greie og fikse det, hans positive svar: “det vet jeg du får til!” var det jeg trengte for å sette i gang. 
Med en innstilling – dette har jeg aldri prøvd før, så det greier jeg sikker! – klarte jeg å lage to helt unike juniorsenger til barna mine. Ingenting var så gøy som å se to stolte jenter over sine nye senger. 

Hus i huset! 
Etter at sengene var ferdig begynte jeg å snekre sammen hus som sengen skulle stå inni. Dette prosjektet må være mine barns favoritt DIY prosjekt, og derfor måtte det også med i topp DIY prosjekter. Jentene er så stolte av å ha sitt eget hus, og jeg kan jo ikke si annet at de er veldig morsomme inne på soverommet deres. 


Bildeoverføring på treverk
Jeg lurer på om dette må være mitt favoritt DIY prosjekt! Mer personlig enn dette, blir det ikke! Hele familien samlet på en stor treplate. 
Jeg elsket alt ved å lage denne treplaten, hvor enkelt det faktisk var og hvor fint resultatet ble! 
Om du ikke har prøvd dette så anbefaler jeg det på det sterkeste! Jeg har også laget enkeltbilder som jeg har gitt bort i julegave, og bildene blir helt magiske! 

 

Det var det jeg hadde for denne gang, jeg håper dette innlegget ga litt positiv inspirasjon. Det gjorde det i hvert fall for meg, og mens jeg har sittet her har solen kommet og snøen blitt borte! 
Jammen ser det det ut til å bli en nydelig uke tross mareritt og gråvær. 


– Speiltvillingene på Facebook – 
 

Bursdagsfest

.. Den enestående dagen i et hvert barns liv! 
Midtpunktet for dagen, god mat, fine kaker og en haug med pakker i tillegg til alle de fineste gjestene. 

Det er ikke rart vi som barn gledet oss vanvittig mye til denne dagen. Jentene har feiret sin dag i dag, og jeg trur ikke den kunne vært bedre. 

Et bildedryss sier mer enn tusen ord i dag <3


Klare for kaker? 


Men først bursdagssang. 


Og så kan lysene blåses ut! 

– Speiltvillingene på Facebook –