Julegrantenning

Eller julegrantenning og julegrantenning. I år hadde vist kommunen bestemt at vi ikke trengte det store grantreet som ALLTID har vært plassert ved samfunnshuset.. Men etterpåfesten for de små fikk vi. Og ferdigpyntet juletre var å finne innendørs, så i dag har vi gått rundt treet, synget julesanger og danset. Vi har spist nissegrøt og jentene møtte nissen for første gang, jammen var han ikke snill, for hjem hadde de med seg hver sin godispose. 

På lokalet møtte vi søsteren min med familen og mamma & Lars, samt en drøss med kjentfolk. Vi var blandt de første som kom og de siste som dro, ingen tvil om at jentene koste seg. 

Olivia og meg, godt kledd siden vi trudde vi skulle være ute å se på grantreet tennes. 

Fineste niese Sol og søster Line 

Lars med Otilie på fanget, og mamma med deilige nevøen min Anton ^^, 

Sol var raskt fremme hos nissen og var mer enn fornøyd med fangsten 🙂

Otilie også! Haha. Hun skjønte fort at dette måtte være noe spennende selv om hun aldri har sett en godispose 🙂

Et lite juleskuespill var der også, Otilie & Olivia var ikke sene med å springe fra mammaen sin for å sette seg sammen med de andre og se på. De danset til sangene og klappet når de stoppet av full begeistring. Side om side som alltid. Eller som jeg sa til mamma, “du ser vel hvem som ligner på meg?” Da Olivia ikke hadde ro i rompa til å sitte stille mer, hun måtte løpe noen runder rundt før hun satte seg ned igjen. ^^, 

Det å ha barn gir nesten like stor julestemning som man hadde selv som liten. Utrolig koselig, ingen tvil! 🙂 

Noen som gleder seg til i morgen? FØRSTE DESEMBER 😀 

Sa noen “julestemning” ?

“La la la la la la la….” Hahaha, jeg synger om dere ikke forsto det. 

For “It’s beginning to look alot like christmas”, jepp, jeg er som et lite barn igjen når julepynten hentes frem. Nisser og slikt er for tidlig for meg å sette frem enda, men å pynte til advent det må jeg bare. BT synes jeg har vært flink i år, da julepynten ikke har kommet opp før denne helgen, og første desember er i morgen. Han klager over ett år da jeg begynte å pynte i oktober. Jeg trur han overdriver litt 🙂 

I dag har vi tent første lys i adventstaken, drukket gløgg og sett på julefilm, bare jentene og jeg siden vi er alene hjemme. Og gjett om det har vært helt super duper kos. 

Luktene, lysene og lydene rundt jul gir meg den varmeste følelsen inni meg. Gleden og minnene fra barndommen med julebakst og juleverksted. Lange stunder med familietid og hygge. Akkurat den følelsen jeg sitter med når jeg tenker tilbake på alle de gode juleminnene mine håper jeg at jeg kan gi til mine vakre små skatter, slik at de også forbinder julen med den hyggeligste tiden på året.
Hjertet mitt blør for alle de barn som gruer seg til jul.. 

Når jentene våkner fra dagluren sin, som jeg håper ikke er veldig lenge til skal vi kle på oss og reise på julegrantenning, spise nissegrøt og hilse på nissen. Blir spennende å se om de er redd han eller ikke ^^,

God første søndag i advent!

♥ 

Snart Advent

I går kveld og i dag tidlig før de andre i huset hadde våknet svingte jeg meg rundt i huset. Nå skal julen inn og det er så fantastisk koselig. Jentene skal en liten tur til farmor og farfar i dag slik at jeg kan ta en handletur uten å måtte ha med en tvillingvogn. De små tingene som gjør livet så mange ganger lettere. Jeg trenger litt nytt til hjemmet, samt mat til de firbente dyra i huset så det blir ut og inn av butikker og litt kjøring, ikke ideelt med to småtasser baki.

Jentene har alt forlatt huset med BT som skulle regne på en jobb før han skal vidre og fikse og styre til et julebord han skal på senere i kveld. Baksiden med å være blogger er kanskje at man ikke blir bedt til så mange julebord? Haha. Neida, det er helt ok. Jeg får besøk av to fantastiske venninner, så jeg tenker jeg kommer til å få en helt fantastisk kveld med latterkule på latterkule. 

Nå skal jeg hoppe i dusjen så jeg får handlet litt 🙂 

Ha en fantastisk helg alle sammen 

DIY – Kjolen som kommer i julekalenderen til dere.

God fredag til alle sammen, nå ringer snart helgen inn igjen. 

Siden jeg har vist dere gutte antrekket som kommer i julekalenderen min til dere, er det vel på tide å vise dere antrekket til jente også. Nemlig en julekjole ^^,
Og her er kjolen jeg kommer til å vise hvordan man lager i desember. Jeg håper mange blir glade nå, for det er ikke rent få som har spurt om jeg kan dele oppskrift på kjole tidligere. 🙂 

En slik kjole endres med stoff og ekstra tilbehør slik at man får sitt eget preg på kjolen. Jeg er som dere sikkert allerede er kjent med veldig glad i det gamle preget, og velger derfor nesten alltid ut stoffet med et slikt preg. Spør du meg er jentene så utrolig mye finere med de gamle nostalgiske fargene mot huden. 
Denne kjolen er veldig klassisk. Eneste ekstra er sløyfene, men de er veldig lette å lage. Så jeg håper at denne kjolen er noe alle kan klare og det er også derfor den er så enkel som den er. Ingen problematisk glidelås, ingen opplegg, innlegg eller ekstra blonder. Rett og slett for å gjøre den medgjørlig selv for nybegynnere. Allikevel er denne kjolen så klassisk og pen på. Jeg bare elsker å kle opp jentene mine i disse kjolene, jeg smelter helt av synet og hver gang må jeg ta meg i det for å ikke glane de i senk. 

Jeg har bare sydd én enda, så derfor er det bare Otilie som viser frem kjole i dag 🙂 Kjole nr to blir i motsatte farger, den perfekte tvillingmatch! 

Jeg får så julestemning!! Juleverksted omtrent hver dag, og nå som det har kommet snø ute i tillegg!! Jeg bare elsker julen, stemninen, luktene, musikken, kulden og mørket som får oss til å fyre i peisen og tenne lys ♥

Ja, det er herlig!

Men nå må jeg ture, vi skal i nytt kusinebesøk i dag, og har nesten en times reisevei, noe som egentlig er veldig bra siden jentene får tatt en daglur i bilen på veien.

GOD HELG ♥ 

Babykos med lille Kevin


Jeg blir jo ikke bare litt betatt av en sånn kjekk herremann da ♥

Noen flere enn meg som har kjent på lykken over snøen som har dalt ned fra himmelen i dag? Jeg vet at det ikke har snødd i hele Norge, men hos oss er det hvitt ute nå. Jeg er så lei av regn og søle. Snøen gjør hele verden så mye lysere og penere. Træne har vært tildekket av rim og nysnø – hva er vel egentlig vakrere enn det? Jeg pleier egentlig ikke å være så veldig begeistret for snø, jo i fjellene, men ikke her hjemme. Men i år kan jeg ikke gjøre annet enn å glede meg over en hvit vinter. Jeg ser frem til leking og aking ute med jentene mine som jeg i dag skjønte begynner å bli store jenter. 

Vi har tilbrakt dagen hos min vakre vakre kusine, for to uker siden fikk Camilla og Kjetil sitt første barn, lille Kevin. Det er faktisk ikke mulig og huske at jentene mine en gang har vært halvparten av hans størrelse. For gud for et lite og herlig nurk.. Så liiiten!!  
Jeg kjente hvordan jeg ble tatt tilbake til tiden på sykehuset når vi snakket sammen om fødselen og etter-på-tiden. Når jeg tenker tilbake slik følels det som i går, men så kommer plutselig en av jentene bort og babler i vei om “baby” og gir Kevin et kyss på hodet. Da skjønner jeg plutselig at den tiden ikke var i går. Eller når Otilie stjeler telefonen og later som hun prater med pappaen sin. Haha. Nei, de er ingen babyer mer, de er to bestemte små jenter fulle av godhet.  

 

Skogstur med tre små troll

Sol ute, sol inne, sol i hjertet, sol i sinnet 😀

Jeg trur vel knapt jeg klarer å huske at himmelen har vært like blå som den er i dag. Jeg har virkelig ventet på denne dagen i lang tid nå, for jeg hadde bestemt meg for å ta med jentene ut på en skogstur for å finne pinner til DIY juleprosjekter. Men med øs pøs regn har det latt seg vente. 

I dag var det nesten slik at jeg ikke kunne komme meg fort nok ut til den energigivende sola. Tyra ble helt fra seg av glede da jeg pakket sammen turbaggen og kledde på jentene. Ingen ting slår en lang skogstur. 

Jeg kan ikke si annet enn at jentene er i en HERLIG alder om dagen. Ja, de begynner å bli bestemte på hva de vil og trasser litt til tider. Men fy fader så gøy. De babler i vei, jeg skjønner ikke mer enn halvparten riktig nok, men det er ikke så farlig, for det gjør åpenbart de. Allikevel skjønner jeg at det er setninger de prøver på, for midt inni bablingen detter det frem ett ord som er klokkeklart. 

Inne løper de, ute faller de. For store sko og ujevnt terreng er ikke like enkelt. Men de kommer seg opp igjen og prøver på nytt. 
Og det som er helt tydelig er at for hver dag vokser de nærmere og nærmere hverandre. De krangler, å-ja da. Men uansett hvor de er så går de sammen, setter seg ned samme sted og løper etter bamsen om den andre slår seg. Når dagen er på hell og jentene er slitene, river de ned to sofaputer og setter seg tett inntil hverandre i hullet som er laget av de to putene som mangler. 

Ha en strååålende dag!

Møkka helg!

Hva kan jeg si! Ulykker skjer sjeldent alene. 

Denne helgen må være den verste helgen på en god stund nå. Kjære veeene!! 

Hesten ble jo som dere vet syk torsdag kveld. Derfor har det vært utallige timer i stallen, ikke for kos og trening, men for stell og omsorg med en masse bekymring over en ekstremt dårlig hest. Veterinærbesøk hver dag siden torsdag natt, og flere i vente. 

I går da jeg skulle ta kveldsstellet på Dronninga var jeg innom statoil på veien, og trur dere ikke jeg krasjet med en annen bil… Ja, med den nye bilen! Det var riktig nok ikke min feil, heller ingen stor skade. Men det var absolutt nok til å få begeret til å renne over da jeg endelig kom meg hjem i går kveld. 

Tårene fosset ukontrollert som på et barn.. Jeg hadde rett og slett fått mer enn nok av bekymringer på en helg.. 

Til morgen i dag hadde jeg som alltid på alarm kl 7. Den var det bare å få drept, jeg var ikke i stand til å åpne øynene. Halv 10 kikket jeg på ny på klokka, og skjønte at dagen i dag skulle bli litt bedre, hva kunne jeg vel ikke trengt mer enn to prinsesser som sov helt til halv 10 i dag. Jeg følte meg alikevel helt fortumlet og da jeg så meg selv i speilet var øynene mine så hovene at jeg nesten ikke kunne se i mellom dem. 

Jeg ga jentene mat i stolene sine med en film på tv, mens jeg satt meg ned med dataen for å skrive inn skademelding på bilen til forsikringselskapet. Da det var gjort kledde vi på oss og reiste til Dronninga.

Jentene er ikke så alt for ofte med, for det er ikke så lett å få gjort noe når de flyr rundt. Det er tross alt relativt mange hestebein og strømgjerder jeg helst ikke vil at de skal komme for nærme. Men de fikk kost med Dronninga og Dronningens søster før de “hjalp” meg med å møkke. Queen begynner endelig å bli synlig bedre, så i dag orket hun å flytte seg ut av boksen sin. 

Da vi gikk til bilen igjen oppdaget jentene kuene, og nærmest løp bort mens de ropte “KOOO, KOOO, MØØØØ, MØØØØ”

vyARvTjxuo


Den ene kua kom bort til jentene, og til jentenes begestring var den utrolig kosete og tålmodig. Jentene er åpnebart ikke redd for dyr, uansett størrelse. Otilie er hakket tøffere enn Olivia med dyr, men når søster tørr følger hun etter. 

Da vi endelig kom oss hjem fikk jeg hivd innpå litt rester fra gårsdagens lasagne. Jeg var alt for tumlet til å huske å spise noe selv til morgen da jeg ga jenene frokost. Og mens jentene sov dagluren satte jeg i gang med å vaske bilen, jeg får vist sympati selv for noe som ikke er levende. Så som et plaster på såret etter gårsdagens ulykke ble bilen i alle fall skinnende ren. 

Etter at jentene ble lagt reiste jeg tilbake til stallen igjen for å ta kveldsstellet på Queen, medisiner og bandasjering. Nå er hun så mye bedre at vi faktisk gikk noen skritt ute. I morgen er hun klar for å komme ut i en paddock. Så nå ser det endelig ut som dette går riktig vei. 


Jeg håper helgen deres var litt bedre enn min, men jeg trøster meg med at denne uken må bli bedre 🙂

Kreative pannekaker

På torsdag ble det pannekaker til middag her i hus. Pannekaker er en god redning på dager jeg ikke har rukket å handle inn middag, for ingrediensene er noe som alltid er i hjemmet. 

Jeg kom tidligere over en youtubevideo. En mann som lager pannekaker til barna sine på en litt annerledes måte enn de fleste. 

Det er jo bare helt SINNSYKT!!! For ett talent! Dere må bare se videoen. 

Dette måtte jo selvsagt prøves! Haha.. Jeg skjønner at jeg har ganske mange timer igjen med øving for å få et resultat som i det minste kan ligne litt på den kunsten han tryller frem av litt pannekakerøre, men men, gøy var det å gjøre pannekakene litt mer morsome. 

Pannekaker faller i alle fall i smak for de små i huset vårt. Ikke at det er så mye som ikke gjør det ^^, 

Nam nam 


Når det kommer til hesten min er ikke tilstanden særlig mye bedre. Hun står på stedet hvil med et bein som har tredoblet størrelse og har daglig veterinærbesøk. Selv har jeg tilbringt flere timer i stallen enn hjemme de siste to døgnene, noe som dere kanskje skjønner via mitt fravær her på bloggen. Dronninga er jo min tredje datter, så jeg blir helt tullerusk av å se henne så syk som hun er nå. Noe som resulterer i timer med massasje, stell, godbiter og tru det eller ei, shopping for ALT for mye penger. Som om hun skulle blitt mer frisk av å få noen nye klær? haha! Uff.. 

vt8voEjxlT

Jeg er helt utmattet, så nå får jeg finne sengen. 

Ha en fortsatt fin helg! 

Med en syk Dronning

Dagen i går og i dag har vært ganske annerledes enn jeg planla den. Derfor sniker det seg inn et ekstra hesteinnlegg her i dag. Siden dere allerede begynner å bli ganske godt kjent med Queen igjennom historien hennes her på bloggen, synes jeg det er riktig og dele med dere hva som hendte med henne i går, som følge av dette vil nok videoen om oss bli utsatt, for akkurat nå orker hun ikke tanken på å flytte seg ett eneste skritt. 

Halv 8 var jeg i stallen i går kveld iført rideklær, klar for en treningsøkt på madammen. Av rutine møkket jeg klar boksen, fliset litt og gikk for å hente frøkna og hesten hun står sammen med på beitet. Det var, som det er kl 20 om dagen, bekk mørkt, men nok lys fra hus og ridebane til at jeg kunne se hestene i mørket. Jeg ropte på dem, Luna (hesten hun står sammen med) kom opp til meg, Queen ble stående på samme plassen. Jeg kjente hvordan det iset igjennom kroppen min, for siden hun ikke kom viste jeg at noe var galt. Jeg gikk ned, satte på henne leietau og leide hestene inn i stallen, hun fulgte helt fint etter men hun gikk veldig sakte og forsiktig. 

Ikke før jeg var ikke i stallen kunne jeg sjekke etter hva som var galt. Hun skjalv over hele kroppen, hun var godt kledd som det var ikke fordi hun frøs. Jeg fikk stalleieren til å komme å se på henne, det var helt tydelig at det var det ene bakbeinet som det var noe galt med, ikke egentlig noe synlig, en liten hevelse ved hasen. Men da vi berørte henne nærmest hoppet hun unna av smerter. Jeg fikk leid henne inn til vaskespilte slik at jeg kunne vaske beina hennes. Vi diskuterte frem og tilbake hva som kunne ha skjedd og ble enige om at hun måtte ha påført seg en vridning, et spark eller en annen type traume skade rett før jeg kom å hentet henne. Jeg hadde henne på gulvet i mindre enn en time og på den time gikk beinet fra å nesten se normalt ut til å få dobbel størrelse. 

Jeg kontaktet veterinær og vi handlet på hennes veiledning da vi hadde medisiner i stallen. Hvis hun ikke viste bedring av dette, rådet hun meg til å kontakte væterinærvakten. Da jeg skulle sette henne tilbake til boksen sin var hun ikke til å flytte. Jeg var nødt til å hente stalleieren slik at hun kunne hjelpe meg å få Dronningen de få meterene inn til boksen sin. 

21:30 reiste jeg hjem, hun spiste og drakk, og det var ikke mye mer vi kunne gjøre enn å vente å se resultatet av medisinene hun hadde fått. 
22:30 reiste jeg tilbake til stallen. Hevelsen hadde rukket å bli betraktelig større, og smertelindringen så ikke ut til å hjelpe. Hun gravde og gravde med frambeina, men hadde ikke flyttet seg en cm med bakbeina.

Kl 00 kom veterinæren. Han trudde ikke det var en traume skade, og satte diagnosen, lymfangitt. Både stallsjef og jeg klødde oss i huet over svarer. Det var ikke det vi hadde ventet av svar, for lymfangitt har vi vært borti flere ganger før, Queen har også hatt dette en gang tidligere, og da var det veldig annerledes enn denne gangen. Så akutt!

Veterinæren mente hun ville se bedre ut allerede i dag, noe som ikke var tilfellet. Tvert om. Høy feber, enda større bakbein, hun hadde ikke flyttet seg fra plassen hun sto på i natt da jeg kom i dag tidlig. Til slutt fikk jeg tak i en veterinær med mobilt røntgen. Han ville ikke utelukke brudd eller brist, selv om han også mente at dette var en hissig bakteriell infeksjon. Årsaken bak infeksjonen kunne komme av flere ting.

Bildene så heldigvis veldig fine ut, og det var en lettelse og kunne utelukke det verste. Nå står henne på antibiotika intravenøst og oralt, samt smertestillende intravenøst. Veterinær besøk i morgen og på søndag også, så får vi håpe at hun snart vender over i riktig retning og blir frisk igjen.  

Vakre gullet mitt  ♥

Heldigvis har jeg verdens mest fantastiske svigermor, så jeg kjørte Otilie og Olivia avgårde allerede til frokost, og utpå dagen ringte svigermor og sa at jentene kunne være hos dem til i morgen. BT er på julebord, så det kunne ikke passet bedre siden jeg må til stallen igjen i kveld for å gi medisiner, samt i morgen tidlig. Nå har jeg akkurat fått spist litt, kom på at jeg ikke hadde spist siden klokken 07:30, så en liten pause i hjemmet skal bli godt før jeg må ut igjen. Lenge siden jeg har hatt så fine roser i kinnene etter en hel dag ute ^^, 

God helg til alle dere, og takk for alle god bering meldingene jeg har mottatt på Instagram 🙂

Hjemmesydd gutteantrekk

I går tørket jeg støvet av symaskinen, for nå var det lenge siden sist jeg hadde den fremme. 

Jeg har sydd det samme gutteantrekket dere har sett meg sy fra før av, bukse med vest. Jeg har jo fristet med at jeg skal gi ut en syoppskrift eller to i desembermånede, i julekalenderen min til dere. Og da har jeg rett og slett bestemt meg for å gi ut en julekjole til jenter og et antrekk til gutter som passer til et selskap. 

Jeg legger vekt på at det skal være enkelt å sy for alle med fremgangsmåten min, i tillegg til at det skal være pent å se på. Her har jeg sydd en vest med to bukser til, slik at man kan variere inntrykket av antrekket ved å skifte ut buksen. 
Det er ingen avangserte sømmer, og heller ingen tidkrevende syprosjekt.

Det enkelt er ofte det beste! Kanskje jeg overrasker med en ekstra detalj til kalenderen.  

Jeg håper dette antrekket er noe dere kan tenke dere. Jeg vil legge ut oppskriften tidlig i desember slik at dere får god tid til å sy, om det er til egne barn eller gaver. 


Alle de tre jentene mine titter ut på snøen som har begynt å dale ned fra himmelen, og om litt tar vi turen til svigers slik at jentene kan sove dagluren der, mens jeg kan sitte på kontoret med regnskap.


♥ Morgensveis ♥