Soverommet vårt

Reklame | Princess

Endelig er det helt ferdig!

Litt morsomt er det å tenke på at soverommet var det første rommet vi startet på i dette huset, men det siste som ble ferdig. Mens det enda bare var stenderverk i hele huset, hadde jeg fått på plass rammeverket til det som har blitt sengegavlen vår.

Planen var klar for hele to år siden, rommets grunntanke er bevart, men det har blitt noen endringer allikevel. I utgangspunktet skulle rommet males grønt, men etter at jeg malte vaskerommet dempet sort og fikk hekta på å lage spilevegg i stuen vår, ble det endring i planene. Jeg måtte få inn disse elementene på soverommet vårt også!

Jeg angrer ikke et sekund på beslutningen om sorte vegger og spiler! Det binder på sett og vis hele huset sammen. Sengegavlen er dekt med mdf plater som er sparklet og malt, og intergert i den er det trådløse mobilladere.

Det fine med å velge sort, tre og hvitt som basefarger i et rom er at man lar alle muligheter være åpne for å putte inn hvilke farge som helst inn i rommet i form av tekstiler.

Denne uken har jeg vært på Princess for endelig å sette et lunt preg på rommet!

Nye dyner, gardiner, pynt og sengesett 

I denne mørketiden er lune toner uten tvil det som appellerer mest til meg, og jeg gikk derfor for en fargekombinasjon på grønt, hvit, sort og brunt til rommet.

TIPS: alle sengesett i glatt bomull hos Princess er på tilbud, 50% avslag fram til 7.februar!

– se alle mine utvalgte produkter HER

Det er ganske gøy å se hvor forskjellig uttrykk man kan få bare ved å velge ulike farger på sengen som er så dominerende i rommet:

10 år gamle dyner er byttet ut med nye! 

Det er 40% avslag på alt av dundyner hos Princess nå, og med gode prosenter ble det nye dyner på oss! Det slo meg at dynene våre har ti års jubileum i år, og etter at vi flyttet inn i nytt hus har jeg hatt et ønske om å oppgradere dynene til nye. Det morsomme er at vi nå har kjøpt tilsvarende dyner som sist, bare denne gangen fra den nye dunkolleksjonen til Princess – Drømmedun. Vi endte opp med Drøm Dundyne varm. De gamle dynene er fortsatt gode, så de skal vaskes og brukes som gjestedyner fremover.

Litt kort om Drømmedun dynene fra Princess:
Dynene er produsert i Norge med tanke på norske forhold. Alle dunproduktene er godkjent av miljømerket Svanen, som betyr at produktet er blant de minst helse- og miljøbelastende innenfor sin produktgruppe. Dunproduktene er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund og er merket med Oeko-Tex, som betyr at det er garantert at produktet ikke inneholder helseskadelige kjemikalier.

Gardiner i dobbelt lag fra taket – hotellfølelsen! 

Jeg bare elsker hva gardiner som henger fra taket gjør med rommet. På soverommet har jeg festet to gardinskinner til tak, som henger med 5 cm mellomrom. Innerst mot veggen har jeg hengt opp transparente lyse gardiner, på utsiden har jeg disse mørke velur gardinene som står i stil med trekket til hotellputene i sengen. Begge gardinene er kjøpt i Princess butikk, uten noen spesialbestilling. Vi har standard takhøyde på 240 cm her i andre etasje, og da kan man kjøpe gardinlengder med rynkebånd som er 260 cm lange. Gardinene legges opp med en enkelt rettsøm i bunnen for å få riktig lengde. Om du ikke har mulighet til å sy, så selger Princess «SømFix» – et bånd du stryker på og som fungerer som et slags lim.

Pynteputene i sengen inneholder alle de samme fargene som rommet og gir det lille ekstra spør du meg, dessuten syntes jeg printet var så stilig på disse to lyse putene!

Takhengte nattbordslamper og gavelen som gir mulighet til å sette pynt på toppen føler jeg er kronen på verket i rommet !

Begge vasene fant jeg også på Princess!

System på vaskerommet

Reklame | Brother

Det mest praktiske rommet i hele huset: et vaskerom, et inngangsparti, et bad – i ett! 

Et rom som dette har vært drømmen i alle år. Et vaskerom med egen inngang = mindre hverdagsrot ved hovedinngangen, våte sølte votter og bikkjer kan tørke opp på varme fliser, barn som leker ute kan springe inn på toalettet uten å ta av seg på beina, mannen kan dusje i fred til tross for at han bor med fire jenter som kommer til å okkupere badet.

Det å gå inn å vaske klær, er noe jeg aldri kunne sett for meg at jeg skulle kose meg med, men slik har det altså blitt.

Det å kunne stå på et vaskerom som har system og plass til både å henge opp klær og brette klær gjør at klesvasken har fått en helt ny mening. Nå har jeg faktisk kontroll, det hoper seg aldri opp og jeg har ikke et fjell av klær å brette! Jeg skjønner ærlig talt ikke hvordan dette kan komme fra meg.

Merkelapper på alt! 

Jeg bruker merkelapp maskinen jeg har fra Brother Cube PTP710BTH til alt! Den er helt oppriktig redningen for hvordan dette rotehodet har klart å opprette et system i det nye huset. Jeg liker å si at mitt kreative hode ikke har plass til å orden og system, men det faktisk mulig altså, så lenge jeg har helt konkrete “regler” å forholde meg til. Som at jeg har 6 dunker til skittentøy med påskrevet vask!

Vi har klessjakt fra hovedbadet i andre etasje, som renner rett ned i skapet. Når dunken er full av klær tar jeg den ut og sorterer vasken i de seks mindre dunkene for ulik vask, det er så enkelt at selv ungene (og mann) får til å legge skittentøyet på rett sted.

Jeg har til og med lapper på skuffer for enslige sokker, og håndklær. Det er nesten som på en utleiehytte hvor det står merkelapper i kjøkkenskapene: 12 frokost tallerkner, 12 kaffeekopper osv.. Greia er at det FUNKER. Det er såå utrolig mye enklere å holde et system, spesielt når man er flere som bor i ett hus.

Brother merkelapp maskinen jeg har er trådløs og kobles opp mot mobilen. Jeg skriver og designer lappene jeg vil skrive ut fra appen: PT Design&Print, som jeg har lastet ned. Det som jeg liker ekstra godt med denne modellen av en merkelappmaskin er at den tar forskjellige størrelser på tapen, og den kan printe ut silkebånd og strykemerker i tillegg. Dette har jeg stor glede av når jeg syr, og jeg bruker den ofte til å merke størrelser i klær jeg syr eller til å lage pene innpakningsbånd på dåpsgaver og annet litt ekstra stas.

Jeg har skrevet om Brother merkelappmaskinen min tidligere og fått tilbakemelding på at det har vært litt vanskelig å vite hva man skal kjøpe. Så jeg legge rett og slett ved linker direkte til de produktene som jeg bruker.

 

1 kilometer med lister

Reklame | Deco Systems

Det er ganske sykt! Når jeg nå skriver dette innlegget så er vi helt ferdig med å liste – hele huset – helt på egen hånd. Nesten 1 kilometer med list! Jeg er skikkelig stolt og enda mer fornøyd!

Det er 2 år siden, byggekontrakten lå klar og vi hadde fått “go” fra banken. Budsjettet vi viste fram innebar et ganske så sinnsykt mål om at vi skulle gjøre alt vi hadde lov til å gjøre innendørs selv. Det ble mye research på hvilke materialer vi skulle bruke, og vi så mange YouTube videoer på hvordan vi skulle bygge dette huset. Vi sammenlignet jobbenes omfang, og priser på materialvalg. Det er ingen tvil om at valgene er mange, og lister var et av dem.

Snekker-onkelen min tipset meg om lister fra Deco Systems, og for det skylder vi han en stor takk! Selv hadde jeg aldri hørt om lister som kunne limes rett på veggen, og jeg hadde sikkert vært skeptisk til dette om jeg ikke gikk inn i materien og sjekket dette nøyere ut. En ting var vi derimot veldig klar over, og det var at: listing var for fagfolk! Det var i alle fall det rådet vi fikk av alle.

Kanskje er vi litt sta, for enda så mange beskjeder vi fikk om hvor vanskelig listing var, så var vi fast bestemt på å gi det en sjanse. Nesten en kilometer med monterte lister senere kan både min mann og jeg skrive under på at listingen gikk som en lek, vi syntes faktisk det var så gøy at det ble en liten konkurranse om å få listet mest. Når det er sagt, så har vi i vårt gamle hus listet med tradisjonelle trelister, og fått erfare at listing også kan være forferdelig vanskelig når gjæringen må treffe i begge ender av en lang list, da har man fort bare ett forsøk, og uten erfaring er det nesten umulig å få det til uten at det blir synlige sprekker når treverket krymper.

Listene fra Deco Systems er laget av polystyren, som er et dødt materiale. Polystyren kan komprimeres med ulik tetthet, som gjør at du får lister til tak som veier lite og er veldig enkle å jobbe med over hodet. Karm- og fotlistene er komprimert hardere, som gjør listene slitesterke og like harde som en trelist.

Listene limes rett på veggen med et eget lim som kjøpes sammen med listene, så når listene er limt på veggen har du et helt perfekt resultat uten et eneste spikerhull. Siden materialet er dødt vil det heller ikke sprekke opp. Listene tåler også vann, så det er ikke noe problem med å bruke listene inne på et bad.


 

LISTER – fra tanke til virkelighet 

Jeg har lyst til å fortelle litt om hvordan man går fram for å velge lister fra Deco Systems ettersom det er noe jeg stad får spørsmål om.

Det er et hav av lister å velge i mellom hos Deco Systems, så bruk tid på å finne de perfekte. 

Vi har fem forskjellige lister:

  • Taklist 1: Normastyle A 110x110x2000mm. I vår første etasje har vi ekstra takhøyde, 2700 mm, og valgte derfor en taklist som er 110X110 mm bred. Det vil si at den stikker 11 cm ned på veggen og 11 cm ut over taket.
  • Taklist 2: Normastyle A 80X80X2000mm. I vår andre etasje har vi normal takhøyde, 2400 mm, og valgte derfor den samme taklisten som nede, men i en dimensjon mindre.
  • Karmlist: karmlist WL6, 22x75x2200mm
  • Fotlist 1: fotlist FB2 13x100x2000mm. Vi har også en bredere fotlist i 1. etasje hvor vi har ekstra takhøyde for å matche listene oppe (10 cm høye)
  • Fotlist 2: fotlist FB1 13x60x2000mm i 2. etasje med normal takhøyde har vi den samme fotlisten, i en dimensjon mindre (6cm høye)

Se deg ut de listene du drømmer om, og kontakt din lokale forhandler av Deco Systems lister.

Du finner oversikt over forhandlere HER. 

Når du har fått listene hjem, er det første du skal gjøre å male de. Listene kan males rett på, med pensel, og malingen jeg anbefaler er:

Taklist: mal med samme takmaling og glans som taket ditt.

Karmlist: Lady supreme finish – en slitesterk og god maling. Glans: halvblank. Vi har fargen bomull på vinduer og foringer, og derfor har jeg malt listene i det samme.

Fotlist: Tre stjernes gulvmaling – dette er en svært slitesterk maling. Glans: halvblank.  Vi har valgt å male fotlistene i samme farge som veggen, noe som gir en roligere overgang til gulvet, med matte vegger og halvglans på listene blir det allikevel et lekker skille mellom vegg og list.

Når listene er ferdig malt, er de klare for å kappes og limes på veggen.

Alle listene fra Deco Systems har en prikkete eller stripete bakside som viser hvor limet skal plasseres. Press ut en en stripe lim over de prikkete feltene, og plasser listen på veggen.
Karmlister skal plasseres minimum en halv cm inn på foringen, det er spesielt viktig å passe til rundt dørkarmen, slik at låsen på døren ikke går inn i listen.

Når listene er limt til veggen har du ca 7 minutter på å justere listene før de hefter godt til underlaget og blir vanskelig å flytte på. Vask bort overflødig lim. Langs kantene på listene kan det være lurt å bruke en sparkelspade inni en klut for å få en skarpere kant å vaske bort lim om det har kommet litt på utsiden.

– Se mitt tidligere innlegg for montering av taklistene våre fra Deco Systems. 

Helt til slutt legger jeg ved en liten film som viser hvordan vi lister karmer, du kan se video av hvordan vi lister tak HER 

 

 

 

Beige og hvit

Reklame | Ellos

I dag har jeg ny rabattkode inne hos Ellos! Det har i tillegg kommet masse vårnyheter, så jeg har allerede benyttet meg av koden.

Rabattkoden er: 435401 og gir 33% rabatt på dyreste vare, eller 5% ekstra rabatt på allerede nedsatte varer.

Rabattkoden fikk jeg stor glede av på de nye skoene mine! 

Jeg har i lang tid ønsket meg sorte støvletter som ser akkurat ut som de jeg til slutt fikk bestilt hos Ellos. De har vært utsolgt, men kommet inn igjen. Jeg har vært i flere skobutikker og prøvd tilsvarende sko, men som verken satt godt eller var like fine. Disse er som støpt til mine føtter, og behagelige fra første stund!

Den nye kåpen min… Hvordan skal jeg si dette: Den er PERFEKT!
Kåpen har den perfekte farge, den perfekte lenge, det perfekte stoff og den perfekte passfasongen – Jeg digger den

Når jeg handler noe nytt til skapet, så prøver jeg alltid å tenke antrekk, og ikke bare plagg. Det kan godt være at jeg kjøper en genser som jeg vet passer til en bukse jeg har hjemme, men ved å tenke antrekk og ikke bare et plagg alene, synes jeg det er veldig mye enklere å finne klær jeg blir fornøyd med og som jeg faktisk får brukt.

Da jeg så denne buksen, måtte jeg legge den i handlekurv. Jeg var litt spent på hvordan den ville være på, og jeg ble så positivt overrasket over hvor myk og god stretch det var i den. Buksa er som å gå i tights!

For å fullføre hele antrekket la jeg også denne nydelige blusen i handlekurven.

Rabattkoden er: 435401 og gir 33% rabatt på dyreste vare, eller 5% ekstra rabatt på allerede nedsatte varer.

Hyttetur helt alene

I går pakket jeg pickup’en, full av verktøy og en bag med koseklær!
Denne dagen hadde jeg gledet meg skamfullt mye til… Meg HELT ALENE PÅ HYTTA!

Det er jo helt merkelig følelse og kunne glede seg så mye til tid alene, når jeg på den andre siden lengter så mye etter et mer sosialt liv. Ofte tenker jeg på alle som er alene, og hvor heldig jeg er som er omringet av fire mennesker i hjemme til en hver tid. Eller, vent la meg gjøre en liten rettelse der. Mannen jobber et sted mellom en 150-200% stilling, så han blir jeg jo ikke lei av, så lite han er hjemme. Men ungene de føler jeg at jeg har rundt meg til alle døgnets tider, og det er på godt og vondt det.

De store er på skole, men jeg har ikke rukket å innta lunsjen før det braker i yttergangsdøren, og inn ramler to 7 åringer som har en krangel om hvem som skal lukke døren bak seg. Klokken er 13:00, og i det sekundet de kommer inn dører går jeg fra å være selvstendig næringsdrivende med alt for mange prosjekter, til min andre heltidsjobb: fredsmegler og tjener i ett. Som det svake mennesket jeg er for disse små tassene mine, så er det ikke så rent sjeldent jeg kjører for å hente de på skolen. De har da busskort, men akk.. De blir kjørt til alle døgnet tider, og det er vel bare slik det er når man velger å bo på gård litt utenfor der alt skjer! 

Klokken 15:00 kjører jeg til barnehagen for å hente minstejenta. Er jeg der 15:20 har jeg verdens dårligste samvittighet, fordi jeg føler hun har vært der alt for lenge. En helt patetisk tanke, som ikke har rot i noen virkelighet da hun ikke aner om klokken er 14:00 eller 17:00 på døgnet, og at på til koser seg glugg i barnehagen.

Det er alltid mye enklere å dra på butikken alene, men om klokken er 15:10 i det jeg parkerer bilen utenfor butikk og barnehage som er nabohus, så plukker jeg opp jenta mi først, bare fordi jeg tenker at hun savner meg noe veldig, eller er det omvendt kanskje.

Så er det hjem, og lage middag. Jeg roper at de to store må komme å gjøre lekser, og minstejenta sitter oppå kjøkkenbenken og rører i kjelene sammen med meg.

Leksetid byr på krangel, for det er klart, jeg har to jenter med de eksakt samme leksene, og hvis ei sier svarer høyt før hun andre har tenkt ut sitt, ja da er 3. verdenskrig i gang.

Heldigvis er jeg en god fredsmegler, neida. Jeg roper høylytt og er ikke pedagogisk i det hele tatt 10 minutter før middagen. Jeg er egentlig aldri pedagogisk når det kommer til sutrende barn, det er noe av det mest irriterende jeg kan tenke meg.

Det er jo helt utrolig hvor mye en mamma skal få av kjeft i løpet av en dag. Jeg kan få kjeft for at jeg sier ja til at ungene kunne få sjokoladepålegg på brødskiva, fordi det ikke er nok sjokoladepålegg til at de kan få to skiver hver. Jeg kan få kjeft for at vottene jeg har funnet fram er feil. Jeg får kjeft for at jeg lager middag, fordi det ikke er riktig middag. Kjeft kjeft kjeft..

I NEED A BREAK!

En helg uten å høre MAAAMMA! Hver kvarter.. Ordet mamma mener jeg også er på godt og vondt. Det kan være det fineste jeg hører i det ene øyeblikket og et skjellsord i det neste, det kommer helt an på tonefallet. Er det ikke utrolig?

Jeg gjør alt for de ungene, for dem er alt jeg gjør en selvfølge.

Så da min ene datter spurte om jeg ikke syntes det var litt kjedelig å skulle være en hel helg alene på hytta, sukket jeg og svarte: “Nei, det synes jeg ikke…. ”

 

Åpen stue-kjøkken løsning

Jeg kjenner at jeg befinner meg i “flytte inn” fasen, om det i det hele tatt kan kalles en fase.

Stadig kjøper jeg noe nytt som får plass i hjemmet og fyller opp de mange tomme flatene. Vi har flyttet fra 90 kvadrat til 250 kvadrat – og det er vilt hvor mye mer som trengs for å få det hjemmekoselig.

Jeg tenkte spesielt over dette i går da jeg kjøpte et helt tre til å ha i stuen bare for å fylle opp litt plass, mens jeg i det gamle huset ikke hadde plass halvparten av pynten.

Rommet jeg befinner meg mest i, og som jeg føler er mest “ferdig” innredet er stue/kjøkkken delen av huset. Vi mangler fremdeles lokk over ventilene i taket, men det er vel også det eneste som er uferdig her.

Peisen fyres det i konstant, og jeg elsker å lage mat på vårt nye kjøkken og samles rundt spisebordet i sentrum av rommet.

Her har dere en bildeoppdatering på hvordan vi har fått det.

Alle innlegg fra husprosessen finner du HER 

Smykket i huset – trappa vår

Det første som lyser i mot deg i det du åpner yttergangsdøren vår, er smykket i huset – Trappen vår!

Fra byggetrapp til drømmetrapp

Da snekkerne reiste andre etasje ble jeg så ivrig etter å begynne og bygge hus at jeg omtrent ristet. Jeg var derfor veldig tidlig ute med å spørre snekkerne om jeg kunne bygge arbeidstrappa. Bare se det for deg: bloggeren, barbeint og i ført kjole, spør snekkerne pent om hun vær så snill kan bygge arbeidstrappa. Eller altså, jeg fikk mannen min til å spørre snekkerne om det var greit at jeg byde trappa. Det ble en så morsom greie at trappa ble et eget samtaleemne de neste månedene. Jeg fikk foresten tillatelse til å bygge trappa, og dagen etter var den på plass.

Under ser du bilder av veien fra start til slutt på prosjekt trapp

Egendesignet trapp – ingen har maken ! 

Da jeg første begynte å se meg rundt etter trapper, hadde jeg ingen drøm om en spesiell trapp. Jeg så bare for meg en “trapp”, det eneste ekstra jeg ville ha med var skap under. Vi ble sendt til en trappeforhandler igjennom Mesterhus som har satt opp huset for oss. Vi møtte en nedlatende middelaldrene mann, som åpenbart ikke var interessert i å selge oss noe som helst, og da vi fikk pris på den kjipeste, og kjedeligste trappa han hadde med kun et skap under som ekstra tilbehør til 100 000NOK ristet jeg bare på hodet.

Jeg startet å lete etter trapper selv. Og jeg startet der jeg vet å starte: på Pinterest. Brått hadde jeg fått øynene opp for at en trapp ikke bare er en trapp, og fantasien begynte å gro inni meg. Før jeg selv ante, visste jeg akkurat hvordan trappen min skulle se ut, problemet var bare at jeg ikke hadde sett noen trapper som var som min fantasitrapp.

Spør MANGE! 

Er det en ting jeg har lært igjennom husbyggingen, etter å har trekt ut all jobb fra etter stenderverket var oppe og hyret inn mennesker selv, så er det å forhøre seg med mange om pris, og sjekke opp anmeldelser firmaer har fått.

Jeg vet ikke hvor mange trappefirmaer jeg sendte mail til, men det var mange. Valget endte til slutt opp hos Trappekompaniet. Grunnen: En veldig imøtekommende selger som svarte raskt, og som så løsninger på alle mine forslag. I tillegg til gode omtaler fra tidligere kunder.

I “trappe-repertoaret” deres hadde de en trapp som var et perfekt utgangspunkt til min drømmetrapp, og jeg spurte rett og slett om det var mulig å gjøre noen endringer på den. Jeg sendte inn en skisse jeg hadde tegnet. Skissen ble videresendt til arkitektene hos Trappekompaniet, og vipps hadde jeg en perfekt 3D tegning av min litt ubrukelige skisse.

“Skapet” ville jeg lage selv, på grunn av pris. De to nederste trinnene ville jeg at skulle fortsette videre rundt trappen, og så ønsket jeg å gjøre trinnene bredere slik at trinnene nede ville flukte med trinnene oppe.

Trappen er i heltre eik, og jeg ville at den skulle være beiset i en farge som passet til gulvet vårt. Selgeren vår dro til Montér og sammenlignet beisprøvene mot gulvet vårt og sendte meg bilde av fargen han mente passet best.

I utgangspunktet valgte vi et klassisk rekkverk med trespiler, og til sammenligning med den kjedelige trappen til 100 000NOK satt jeg nå klar til å bestille drømmetrappa til bare 15 000NOK mer. I siste liten angret jeg meg og gjorde om rekkverket til glass, noe som fordyret trappen litt, og vi endte med å betale litt over 140 000NOK for trappen levert og ferdig montert.

Trappen ble montert på to dager. Jeg tok dette bildet før rekkverket kom på plass, men jeg tenkte å vise hvordan trappen så ut før jeg laget skapet under.

Bøttekottet under trappa..

.. laget jeg av mdf plater som var 2,5 cm tykke. Jeg kan fortelle at det var litt banning for å få tegnet trinnene slik at sideplaten ville passe perfekt. Jeg brukte en stor papplate som mal til å tegne av og prøve ut platens form, før jeg tegnet malen over på mdf platen og skar ut. Noen timer pussing, sparkning og enda litt mer banning senere ble altså dette resultatet av mitt hjemmelagde bøttekott.

Skapdørene kjøpte jeg på IKEA, og monterte opp.

På innsiden har vi plass til støvsugere og oppbevaring! Helt perfekt!

Fra andre etasje..

.. ser tappen vår slik ut. Den er LEKKER!

Detaljbilder

Jeg er helt forelsket i glassrekkverket som er felt ned i trinnene.

Mitt beste tips til alle husbyggere: Gi aldri opp å drømme, og bruk god tid på å planlegge!


Du kan se alle mine innlegg fra husbyggingen HER 

Vi har flyttet inn!

Den ubeskrivelige første natten i nytt hus

Fremmed men kjent, på samme tid – Var følelsen jeg våknet opp med den morgen. Jeg kjente på kroppen at jeg hadde sovet godt, slik jeg bare gjør i min egen seng, allikevel var det som å våkne opp på et hotell.

Overgangen

Musene flyttet inn i det gamle huset, samtidig som vi flyttet oss ut i det nye. Jeg løftet en stor sekk med julepynt og ut hoppet det tre mus som hadde lagd seg bolig der inne. Mannen min dro ut en skuff i øyehøyde og skrek høyt da en mus hoppet opp på skulderen hans før den sprang avsted like redd som mannen som hylte. Du vil ikke tro hvor ille det ble da musene skjønte hvor lite vi befant oss i det gamle huset. Jeg orker ikke tenke på hvor mange som må ha pilt over beina våre mens vi sov.

For det er vel ikke mange av dere som har et musehull som dette bak hodeputa? 😉

En ny tilværelse 

Lukten av døde mus er byttet ut med duftpinner. Lyden av gnaging i veggene er byttet ut med avslappende musikk som sprer seg igjennom huset via innbygde høyttalere. 5 grader varme gulv er byttet ut med 24 grader varme gulv. 6 kvadratmeter bad og vaskerom i ett er byttet ut med 33 kvadratmeter bad og vaskerom fordelt på tre rom. 220 cm takhøyde er byttet ut med 270 cm takhøyde. Et hjem på 90 kvadratmeter er byttet ut med et hjem på 250 kvadratmeter.

Ikke en ting er sammenlignbart, og jeg elsker at jeg får oppleve begge deler.

Det gamle huset var vårt hjem i nesten 10 år. Vi har tusentalls av minner, og selv da vi ser tilbake på da vannet frøys hver vinter og jeg gikk rundt som en sporhund på jakter etter døde mus, så ler vi av de minnene, de er med andre ord morsomme minner, gode minner.
Ungene har ikke hatt noe annet hjem, og kunne ikke skjønne hvorfor vi i alle dager trengte ett nytt når vi hadde det så fint og koselig. De la selvsagt ikke merke til at vi fyret opp ett helt IKEA nett hver dag, til tross for at vi hadde varmepumpe og hele 6 varmeovner på i vårt lille hus. Hvilket barn har vel noensinne lagt merke til et trekkfullt hjem?

Jeg er glad for å ha bodd i ett gammelt hus, glad for de minnene vi har fått der, og historiene vi kan fortelle til våre barn. Jeg er glad for å ha opplevd all den frustrasjonen og jobben som førte med det gamle, fordi det gir oss muligheten til å verdsette noe nytt i en veldig stor grad. Jeg er glad for alt vi lærte av enkel oppussing i et slitent hus, som førte til at vi bestemte oss for å bygge hele innsiden av vårt nye hjem selv.

Alt man skal lære, alt man kan få til dersom ønsket er stort nok – beviset på det ser vi i dag. Vi vet hva som gjemmer seg bak hver krik og krok av dette huset, vi vet hvor mange timers arbeid som ligger bak den lykken vi i dag opplever med å få bo slik vi i dag bor. For en ting er sikkert, ingenting kommer gratis.

Jeg gleder meg til å vise fram vår perle! Og til enda flere prosjekter i tidens løp!

Alle innlegg bra husprosessen finner du HER 


 

Mine tanker går til..

I natt fikk den to år gamle datteren vår, ligge i sengen vår. Hun holdt den varme lille hånden sin rundt nakken min, de små fingrene kilte meg mens øynene var tunge. Tårnene mine rant nedover kinnet og traff puten med et stille dunk. En tomhet, en sorg.  Jeg lukket øynene og så foran meg en annen to år gammel datter i ruinene av et skred, et avsluttet liv til en hel familie, til så mange familier.

 

En ny start – Mandag 4. januar 2021. 

 

Vi skjønte det jo, tiden med pandemi ville ikke være over i det vi la oss på nyttårsaften. Allikevel bar lyden av “2021” med seg lovnader om en bedre tid, en ny start. Kanskje hadde vi innerst inne håpet at viruset skulle forsvinne like raskt som det kom. En ny start var i løpet av sekunder byttet ut med en ny sosial avstengning da pressekonferansen fant sted i går ettermiddag.

 

I løpet av året 2020 har den verden vi kjente blitt fremmed for oss, og det har skjedd så raskt at det er skremmende.

 

Det er ufattelig å forstå hvordan det usannsynlige kan ramme et menneske og få livet snudd opp ned – året 2020 har rammet mange, forferdelig mange.

 

I dag går alle mine tanker til alle som starter 2021 i sorg, frykt og ensomhet.

 

“Når verden snurrer, så snurrer vi med”

– Henrik Ibsen 1867