Alle rommene i huset – så langt har vi kommet

Det er tid for en ny husoppdatering, denne gangen skal jeg vise fram bilder fra alle rommene i huset, for å gi et lite innblikk i hvor mye vi er ferdig med, og hvor mye jobb som gjenstår.

I snart 9 måneder har vi holdt på for å bygge vårt drømmehjem. Skal jeg være helt ærlig, så hadde jeg ikke i min villeste fantasi klart å se for meg hvor vanvittig mye jobb det skulle medbringe, jeg hadde heller ikke trodd at vi etter 9 måneder fremdeles hadde en god del igjen. Haha. Godt en ikke veit si.

På den andre siden så skjønner jeg jo hvorfor det tar tid å bygge dette huset, for standar og enkle løsninger, det er nok ikke beskrivende ord for meg. Jeg skal helst komme opp med noe ekstra her og der, og er det en ting jeg har lært så er det dette “ekstra” som er tidkrevende.

I stedet for å ha en glassdør i dusjen, hvorfor ikke bygge inn en dusjvegg med en hylle og flise den. I stedet for å lage en rett stuevegg, hvorfor ikke bygge en slags ramme, og pusse og beise spiler til å ha inni, og sørge for at alt av ledninger og lyd blir integrert og usynlig? Hvorfor kjøpe et salongbord, om man kan snekre ett. Hvorfor kjøpe seng med gavl om man bygge gavlen som en del av veggen?

Listen med slike løsninger er lang, og tidkrevende. Men det er disse løsningene som setter særpreg, og er detaljene jeg elsker ved huset. Når man bygger selv, så er det heller ikke kostbart å lage spesialløsninger, det er rett og slett bare tiden som koster.

Men nå, la meg få pressentere framgangen i huset:

Penstuen

Dette rommet er så og si helt ferdig, så her nyter vi alle pausene vi har fra byggeprosjektet. Jeg bare elsker dette rommet. Med den ekstra takhøyden (270cm) og de store taklistene føles stuen så herskapelig og luksuriøst. Peisen er også et smykke til rommet som gjør at jeg vil være her hele tiden.

Spisestuen 

Dette er nytt siden sist husoppdatering. Bordet er satt sammen av en benkeplate vi har bestilt på mål, og bein som vi har kjøpt. Enn så lenge har vi 8 stoler plassert rundt bordet, men bare jeg får tiden til det, så skal jeg plassbygge en benk som blir både gigantisk og lekker ! Når den er på plass, skal jeg gå nærmere inn på denne delen av rommet.

Kjøkken 

Mye ferdig, mye uferdig! Nå venter vi på at elektrikeren skal gjøre seg ferdig med litt forskjellig her inne, og så fort det er på plass, skal vi ferdigstille kjøkkenet. En del nytt er allikevel kommet på plass, benkeplatene har kommet, og vi har endelig kunnet plassere drømmen av en stekeplate på øya. Jeg tror jeg kommer til å felle en tåre den dagen jeg kan stå å lage mat til utsikten vår.

Lilledoen

Det første rommet som ble ferdig i huset. Det eneste som gjenstår er et par lamper som elektrikeren skal montere.

Gangen/ Hallen 

Det nærmer seg veldig ferdig i denne delen av huset også. Vi venter med å ferdigstille helt i gangen til vi har fått byttet ut arbeidsdøra til den døra vi skal ha. I tillegg skal det komme opp skyvedører foran spileveggen i gangen. Grunnen til det er enkelt å greit for å skjule “rot” eller de x-antall jakker og sko i alle farger som kommer til å henge der. Smykket av en trapp vi har er heller ikke helt ferdig. Her måtte noen av håndløperne byttes ut. Den skal også bygges inn, slik at det blir en bod under trappa.

 

Vaskerom

Dette rommet er så godt som ferdig, alt som gjenstår er litt listing langs gulvet og en glassvegg på dusjveggen

Kontor/Syrom + bod på innsiden 

To rom som også er ferdig, med unntak av et stort skap som skal komme på hele veggen ved ventilasjonsanlegget. Syrommet brukes for øyeblikket som snekkerrom og ser slik ut

Stue 2

vegger og gulv oppe i arken er ferdig, jeg kan fortelle at det var en drittjobb å sparkle i taket her

Hovedbadet

Det har endelig begynt å skje ting i dette rommet. Alt av rør og det elektriske er på plass og denne uken begynte mannen å plate. Snar skal rommet bli kledd i flis

Klesrommet på innsiden av badet 

Dette er nå det eneste rommet som ikke er ferdig sparklet og malt, heldigvis er rommet kun 4 kvm stort, så jeg skal nok komme i mål. Rommet er tiltenkt håndklær, morgenkåper, halvbrukte klær, undertøy og annet som er nødvendig på et bad og som også er kilden til rot.

Barnerom 1-2-3 

rommene tar form

Master bedrom og walk in 

vegger er sparklet og malt og rommene er klare for gulv

Vi skal ikke noe, vi skal bare være hjemme

Den gnagende dårlige samvittigheten hadde meldt sin ankomst allerede lenge før ferien startet. Alle ferieplanene var avlyst. I mars gikk alt galt, for alt og alle. Reiser ble lagt på is, sommeren ble avlyst.. Heldigvis for alle og ikke bare for oss..

Men så nærmet ferien seg med stormskritt, og alle de andre kjøpte seg hengekøyer. En uke etter det, var hele nabolaget, familien og vennekretsen på Norgesferie, og opplevde alt i fra å bo på  ishotell i Finnmark, til å oppleve ekte norsk natur langs Geirangerfjorden og se på Julius i  Dyreparken i Kristiansand.

Alt dette observerte jeg, mens jeg sto å laget en helt vanlig frokost, ja, en riktig så kjedelig frokost, på det falleferdige kjøkkenet mitt – sammenlignet med de frokostene jeg skrollet meg forbi på Instagram.

Nok en dag skulle jeg svare ungene: “I dag skal vi ikke noe, vi skal bare være hjemme!” 

Som det har gnaget i meg.. Så mange ganger, helt fram til..

Den ene datteren vår på 7 år mistet en løs tann. Dette var stort, hun jublet, enda det var den femte melketannen som ramler ut. Hun gliste opp til meg med en tannløs munn og sa: “Jeg GLEDER MEG til skolen starter, for da skal jeg fortelle læreren min at jeg har mistet en tann i ferien!”

Det var i det sekundet jeg gikk inn i meg selv, og tenkte på alt ungene faktisk har opplevd denne sommeren, og at det å miste en tann kan være like stort for dem som å se Nidarosdommen for oss. Barna har vært på telttur de, helt alene, med godteri, og spill, bamser og leker – de bryr seg ikke om at teltet var satt opp på nærmeste hageflekk, rett på utsiden av døren.

I går var vi på båttur, for så heldig er vi at mamma og mannen hennes har kjøpt båt som vi kan bruke. Sist uke var vi så heldige at vi fikk være med på familiehytta til fantastiske venner av oss. Dette er opplevelser – tid med folk vi er glad i.

Det er faktisk så utrolig lite som skal til for å lage de beste ferieminnene, og det er heller ikke hele nabolaget, alle vennene og familien som er på Norgestur. Det er bare så lett å se seg bind på bildene av de som har muligheten til å ta Norgesferien i år. Så lett å glemme at Instagram er et sted vi deler det vi gjerne vil huske av de beste minnene. Alle blinkskuddene, alle de lykkeligste øyeblikkene. Så glemmer vi at i fjor var det vi selv som hadde den fantastiske ferien, og at de som i år er på en vanvittig tur, kanskje er hjemme til neste år.

Det eneste jeg vet sikkert er at når jeg sier: “I dag skal vi ikke noe, vi skal bare være hjemme”, så er det ikke ungene som får dårlig samvittighet over å ikke utnytte sommerferien til det maksimale, den følelsen ligger bare hos meg.

Det er på tide å senke kravene, sommeren blir akkurat så bra som du ønsker å ha den, uansett utflukt. 


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

DIY salongbord

I andre etasje venter flere rom på å få sparkel på veggene, men fristelsen til å være møbelsnekker er ganske mye større. Denne uken har jeg derfor latt sparkelspadene ligge og tatt fatt på et prosjekt jeg har hatt i tankene lenge, et prosjekt jeg har gledet meg til å gjennomføre.

Nemlig å lage et salongbord. 

Jeg hadde to store italienske flis liggende, etter å ha fliset toalettet i huset. Flisen måler heler 60/120 cm og jeg hadde to av de. Disse måtte jeg få brukt til noe spennende, da de var alt for lekre til å kaste.

Slik laget jeg bordet: 

Jeg fikk mannen til å kjøpe MDF plater til meg, en plate i som var 2 cm tykk, og en plate som var 1 cm tykk, platene er 122×244 cm store. Disse er begge kjøpt på Montér.

Den tynne plate delte jeg opp i to plater på 120x120cm.

Den tykke plata brukte jeg til å lage resten av rammeverket til bordet.

Ved å se videoen min fra prosessen kan du enkelt forstå hvordan jeg har satt sammen bordet:

Siden jeg allerede har fått flere forespørsler på om jeg kan lage en oppskrift, så kommer det en enda mer detaljert beskrivelse her:

Først kappen jeg 4 plater på 10X80 cm. Disse skrudde jeg sammen til en firkantet ramme som er plassert under bordet. OBS: Når jeg festet mdf plater, bruker jeg trelim i mellom platene og borrer hull til skruen før jeg skrur delene sammen.

Hensikten med rammen i bunn er å gi bordet en illusjon av at det svever over bakken, samtidig som det tar av for støt fra støvsuger og føtter som sparker borti kanten. Rammen er 10 cm høy, slik at robotstøvsugeren får fint under.

Jeg festet så den ene store plata på 120X120 cm til rammen. Så laget jeg et kryss av MDF (se video) som jeg plasserte oppå den 120×120 cm store plata. Funksjonen med dette krysset er  å bygge opp bordet til rett høyde, og gi en god støtte til topplata. Jeg valgte å lage bordet ca 40 cm høyt.

Jeg la så bordet på hodet og malte ferdig undersiden. Først med et strøk kvist og sperregrunning, så to strøk med lady supreme finish i fargen: dempet sort.

Da malingen var tørr flyttet jeg hele bordet til stuen, da det allerede uten topplaten, flisen og sideplatene begynte å bli ganske tungt. I stuen plasserte jeg på den andre 120×120 cm store plata, og brukte et vater mellom de to 120×120 platene, for å forsikre meg om at de lå helt parallelt over hverandre. Så skrudde jeg den fast til krysset under.

Flisene festet jeg til topplata ved å legge striper over hele sponplata med limet TEC7, før jeg la flisene oppå. Har du ikke så store flis som 60×120, kan det bli like stilig å bruke fire 60×60 cm store flis.

Jeg tok så et kontrollmål på hvor høye og lange sideplatene skulle være, noe som var 30×122 cm og skjærte ut fire sideplater i lik størrelse. På den ene platen skjærte jeg ut en rektangel, og byde en boks på baksiden, slik at jeg fikk dette rommet til fjernkontroll.

Alle platene grunnet, og malte jeg to strøk før jeg festet de til bordet. Siden alle sideplatene er like store er de plassert slik. Den første platen går kant i kant med flisen på den ene siden, og stikker to cm på utsiden på den andre. Neste plate settes inntil utstikket av første plate, noe som gjør at du får et jevnt hjørne. Slik fortsetter du med alle fire platene. Jeg limte og brukte en dykkertpistol (liten spikerpistol) til å feste sideplatene.

Helt til slutt sparklet jeg over spikerhull, og malte et siste strøk


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Elsk på Ellos badetøy

Reklame | Ellos

Jeg innser at lageret jeg har spart opp på badetøy fronten begynner å bli ganske så stort, men Ellos har så vanvittig mye fint. Så jeg sliter med å begrense meg når jeg er inne å handler. Samtidig bruker jeg alt, og jeg liker å ha badetøy til ulike settinger. Er jeg på en badeplass der jeg vet at det blir mer lek med ungene enn avslapping, liker jeg veldig godt å ha en badedrakt jeg kan hoppe og stupe med uten å måtte samle sammen bikinidelene som har en tendens til å forsvinne alle veier.

Rabattkoden er: 415448

→ Den gir 33% rabatt på den dyreste varen på ordinær pris, eller 5% ekstra rabatt på allerede nedsatte varer. Koden er gyldig fram til 31.07. 

Jeg bruker alltid min egen rabattkode når jeg handler, og elsker at rabatten til Ellos faktisk virker på dyreste vare, synes så ofte rabattkoden har en tendens til å legge seg på de ekstra sokkene jeg tok med til 29 kroner.

Jeg har to badedrakt favoritter. Den ene er denne ↑  leopard badedrakten. Den andre favoritten er denne ↓ sorte badedrakten. Den sorte er en todelt badedrakt, noe som er helt genialt, fordi den da fungerer som en badedrakt når den er nede, og så kan den enten dras opp, eller skiftes med en bikinioverdel når jeg soler meg.


To perfekte bikinier

Denne sorte↑ bikinien med knyting i nakken er min største favoritt om dagen, den sitter så godt, og er veldig fin. Jeg har flere bikiniunderdeler i sort, en høy, en lav, en middels, og på den måten kan jeg tilpasse bikinien etter dagshumøret.

Den røde bikinien ↓ er en skikkelig god bikini, høy på livet, og med en sportsaktig bh. Perfekt på bading og lek


Strandkjolene

Jeg har to strandkjoler også, som begge er fra Ellos. Jeg må ha noe å slenge på meg på strandagene som det ikke gjør noe at får saltvann og solkrem på seg.

Denne sebra ↑ strandtunikaer er super myk, løs og perfekt til sitt formål

Denne sorte ↓ strandkjolen fungerer som en morgenkåpe og er så lekker!

Hvis du ikke har sjekket utvalget av badtøy hos Ellos, så gjøre det nå. Tror ikke jeg har sett noen andre ha et så godt utvalg, og til alle type kropper!

 

En ferdig, men uferdig stue i kveldsmørket

Det er når solen går ned og de sene nattetimene begynner at stuen går fra vakker til magisk.

Det er akkurat det jeg har prøvd å fange på bildene i  dette innlegget.

Dette rommer av huset er helt ferdig, selv om det på så mange måter ikke er ferdig i det hele tatt. Jeg kan kanskje heller si; den store jobben er gjort, nå gjenstår kun kosen – nemlig innredning (til tross for at jeg har tjuvstartet noe).

Innredningen 

Sofa og stoler, snublet jeg over på Skeidar for en tid tilbake. Det var en utstillingsmodell som skulle ut, så da kastet jeg meg rundt og kjøpte sofa, før gulvet var lagt.

TV er på plass, med helt skjult anlegg. TVen vår er den lekre The Frame fra Samsung. En TV som ser ut som et bilde når det skrus av. Vi kjøpte TV da vi var på boligmessa i fjor, et godt tips om du venter på at den skal være på tilbud. Rammen har jeg bestilt i trefarge, og så har jeg enkelt og greit beiset den i samme tone som spilene bak. Det ble så sinnsykt lekkert!

Helt skjult anlegg til TV: Ekstra høytalere har vi integrert i takboksen over TV, og ledningen til TV forsvinner igjennom et rør i veggen og ut i boden på baksiden der TVboksen står plassert. Jeg elsker dette helt rene uttrykket, og følelsen av at det faktisk er et bilde og ikke en TV som er så sentralt plassert i stuen vår.

Mangler

Selv om en del alt er på plass, er det enda mye som mangler. Et stort gulvteppe under sofaen, en gigantisk gardinvegg, og et stort salongbord som jeg har en plan om å lage står for tur. I tillegg venter tre helt nydelige lamper på gulvet, klare til å henges opp over salongbordet. Når alt det er på plass, kan resten av pynten komme. Det gleder jeg meg til!

!

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –