Bortgjemte skatter ser lyset igjen

Det ble et tårevått møte, jeg skal innrømme det.. 

Mine to jenter har alt blitt FEM år, jeg synes de nettopp var babyer – men på den andre siden så husker jeg knapt hvordan livet var før hjerteknuserne og plageåndene mine ble en del av meg. 

Det er først når det gamle finnes fram igjen at minnene strømmer på.

Hele huset er et salig kaos, jeg tror det er pappaen som lider den største “redebygge-syken” ved dette svangerskapet. Han er i full sving med å tømme de skuffer og skap det for lengst har blitt innredet både musereir og rottereir i. Alle rom blir påvirket av dette og søplepose på søplepose fylles opp. Det er fader meg utrolig hvor mye to mennesker klarer å samle på 7 år.. 

Så med hans iver, smittes jeg, så inn i kottet krøyp jeg andpusten med en alt for stor mage i veien. Jeg dro fram plastboks etter plastpoks med de aller første størrelser til våre to små, som så plutselig har blitt så veldig store. 

Hjemmesydd og kjøpt om hverandre i skjønn harmoni. I dag går første babyvask inn i maskinen, og for hvert lille steg forstår jeg at vi er ett steg nærmere i å møte deg; vår vakre lille prinsesse nummer tre ♥


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Helomvending på soverommet

Fra dette… 

Til dette… 

Jeg tok med meg støvsugeren opp på soverommet i går, jeg skulle bare ta en rask helgevask. Støvsuge unna noen hybelkaniner, tørke litt støv og skifte på sengen.. Jeg startet i sekstiden om kvelden, men var ikke ferdig før klokken var 1 om natten. 

For i det jeg sto på rommet og kikket rundt meg, begynte hjernen i gruble på hvordan i alle dager det lille soverommet vårt på best vis kunne tilpasses en baby og i det hele tatt få plass til en babyseng. 
Det er ikke mer enn tre måneder siden min mann sto og trøblet med å montere sammen den nye sengen vår på egenhånd ettersom jeg ikke kunne løfte med alt svangerskapet har bydd på av trøbbel. Og det ikke lengre enn en måned siden jeg laget temaveggen bak sengen, som skulle være en kul erstatning for sengegavel.

Så det bare ikke bare mannen som pustet oppgitt ut da jeg sa: “den eneste måten å få barnesengen ved siden av vår på, er ved å snu om hele sengen i rommet”.  
Siden rommet er for smalt til å snu den rundt, ble han nødt til å demontere, og montere sengen sammen igjen + at han måtte gå ut i låven etter babysengen – slik at hun mor fikk sett hvordan alt skulle bli i virkeligheten. 

Alt blir jo “feil” når man flytter en seng som har alt i fra stikkontakter til veggpynt festet etter sengen. Så det var da den virkelige grublingen startet, alt måtte gjøres om, og nå er jeg nødt til å lage mange flere “fliser”, for å utfylle et større areal av veggen for at det skal bli stilig igjen. Det får jeg ta når tiden strekker til. 

Historisk seng 

Da vi fikk tvillingene kjøpte vi senger fra IKEA, sengene IKEAhacket jeg til herlige prinsessesenger. Jeg kunne brukt en av jentenes senger til vesla i magen, men siden det nå bare kommer en, var jeg ikke tvil om hvilke seng hun skulle få. Nemlig min egen, sengen som jeg lå i som baby og barn, sengen som min storesøster brukte før det, og sengen som pappa brukte mange år før det igjen. Sengen er fra 1954 og ble først brukt av pappas storebror. 

Jeg ser skatter i det andre kanskje tenker er søppel fordi det er gammelt og slitt. Min mann har ikke rent sjeldent stusset på at jeg har dratt inn diverse skatter jeg har funnet i låven etter hans besteforeldre. Det han hadde tenkt til å brenne, har jeg tatt med inn i huset og omgjort til møbler, hyller og pynt – som den gamle potetkassen som henger over sengen, eller de værbitte plankene som jeg laget tre dekorerende rammer av

Det gamle og det hjemmelagde får en helt engen sjel, og det er det som gjør at jeg liker det så utrolig godt. 
Nå er det snart klart for at vesla kan komme – til uken må jeg bare få på plass en ny madrass til sengen. 

7 timer på ommøblering  
Du lurer kanskje på hvordan jeg brukte 7 timer på denne forandringen, men det skal også legges til at jeg laget en hylle like bak sengen vår. Den synes ikke, for på den står de to hotellputene. Den praktiske tanken bak dette er at hotellputene ikke må fjernes når vi skal sove, fordi de ikke tar noen plass av selge sengen, i tillegg har jeg da hele tiden god støtte i ryggen om jeg må sitte å amme mye i nettene framover. 

Døren fikk seg også en aldri så liten “make over” med kontaktplast og montering av speil. 

Nå skal jeg ut og nyte solstrålende! Jeg håper helgen din er like bra som min


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Sytutorial: Mai – kjolen

Reklame | Egensalg - mønster

Det er går mot varmere tider, og mai-måneden er like rundt hjørnet – så da passer det vel med en ny kjoleoppskrift.

FORSKJELLIG INNTRYKK MED FORSKJELLIG STOFFVALG
Først og fremst vil jeg vise hvordan ulik bruk at stoff kan lage to helt forskjellige inntrykk. Under viser jeg bilder av “enhjørning-kjolene” som er sydd i Mai-modellen. Disse kjolene har jeg sydd i et stoff som heter nervøs chenille – samme stoff som mange bruker som strykefrie duker. Det skaper et litt eventyraktig preg på kjolen fordi det nesten er som kort kort pels, som skaper mye bevegelse når lyset treffer.
For å lage enhjørning-kjolene enda mer eventyrlige, har jeg kjørt på med tre lag tyll under skjørtet i tillegg.

De andre to kjolene har jeg sydd i en kombinasjon av stretch og faste stoffer. Den lyse kjolen har overstykke i jersey og skjørt i fast bomull, den litt mørkere kjolen har overstykke i jersey og stretch-blonde med skjørt i lin.

STOFFTIPS TIL KJOLEN: 
Denne kjolen har et mønster som er beregnet på å bli sydd i stretchstoff for å enkelt kunne tre den over hodet. Hele kjolen kan sys i stretchstoff – og du kan sy kjolen uten glidelåsen i siden som jeg viser i sytutorialen. Hvis du ønsker å bruke et faststoff i skjørtet slik jeg har gjort i penkjolene, er det lurt å legge inn en skjult glidelås i sidesømmen (du ser hvordan i filmen) slik at kjolen blir enkel å ta av og på.

Til hals og armer trenger du jersey/ribb, og hvis du ønsker kan du sy hele kjolen i det stoffet

MØNSTER: 
Mønsteret på Mai – kjolen går fra  størrelse 80 – 116 (9-12 måneder – 6 år).

Når du har kjøpt et mønster fra meg, vil jeg sende mønsteret til din mailadresse (Husk å sjekke søppelpost om mønsteret ikke dukker opp i løpet av to dager). Skriv ut mønsteret i full størrelse med A4 ark. Teip mønsterarkene sammen uten overlapping.

Mønster til Mai – kjolen str 80 – 116:

Pekepinn på hvor mye stoff du trenger om du syr hele kjolen i ett stoff: 

Størrelse 80: ved stoff som er 110 cm eller bredere trenger du 75 cm stoff
Størrelse 98: ved stoff som er bredere enn 135 cm trenger du 85 cm stoff, ved stoff som er 110 cm bredt trenger du 115 cm stoff
Størrelse 116: ved stoff som er bredere enn 135 cm trenger du 1 m stoff, ved stoff som er 110 cm bredt trenger du 135cm stoff


SNURR FILM FOR SYTUTORIAL 


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

 

Hvem gjør deg klar for å bli mamma?

   Du kan prøve å tilrettelegge så mye du bare orker for å bli “klar” for å bli mamma, med tanke på arbeid, bosituasjon og alder – men innerst inne vet du at det ikke alltid er mulig å bestemme at barnet skal komme når du er klar. Helt ærlig tror jeg kun urinstinket i oss klarer å gjøre oss klare til å bli mødre.  Det samme instinktet som bor i dyrene. Et plutselig gen som skrur seg på i det noe starter å gro på innsiden. Det hørtes jo egentlig veldig flott ut, når jeg skrev det slik, men jeg kan love deg at det er ikke nødvendigvis slik at det oppleves som veldig glamorøst, stort sett har jeg inntrykk av det motsatte. 

Jeg har gått gravid en gang før, jeg har to barn, jeg er gravid, jeg venter barn nummer tre. Det gjør meg ikke til noen ekspert, langt der i fra, og la meg si heldigvis. Men det er en del ting jeg har bitt meg merke i igjennom mine to snart fullgåtte svangerskap, og det slår meg som den reneste fascinasjon.

Det er i løpet at de 283 dagene (+ -), hvor barnet vokser inni deg at du blir klar for å bli mamma 

Du oppdager to streker på testen forran deg: 
– 
Er graviditeten ønsket vil du umiddelbart bli overlykkelig, men så tar det jammen ikke lang tid før skuffelsen treffer deg som et slag i trynet. For hvor i alle dager ble det av morsinstinket som du trodde kom til å sanse og føle at et liv hadde begynt å spire inni deg? De første ukene merker man jo ikke en dritt og ingen ser at du er gravid heller. Snuset eller røyket du fra før av så er det bare å melde i fra til partneren først som sist, at han eller hun gjør det lurt i å holde en laaav profil de kommende ukene.  

8 uker inn i svangerskapet: 
– Er du en av de heldige som kommer til å få svangerskapskvalme, så er det gjerne rundt dette tidspunktet det kikker inn.. Ingenting er så flott som å brekke seg når kollegaen åpner lokket på matpakken, eller enda verre; når du brekker deg av vedkommendes parfymelukt. Du har tross alt bestemt deg for å holde graviditeten hemmelig fram til svangerskapsuke 12 slik så mange andre gjør og får et kraftig forklaringsproblem ovenfor kollegaen. 
Trøst deg med at det bare er kroppens urinstinkter som er iverksatt for å passe på at du ikke under noen omstendigheter skal spise eller nærme deg noe som kan være til skade for babyen i magen. Urinstinktet har ikke fått meg seg at vi i 2018 har det som heter internett hvor det står i klartekst hva vi må holde oss unna. 

12 uker inn i svangerskapet: 
– En milepæle er nådd, risikoen for at svangerskapet ender i en spontanabort har falt til under 1%. I svangerskapsappen din står det nå at livmoren er på størrelse med en knyttneve, og at du nå kanskje kan kjenne den rett over skambeinet – mest sannsynlig kjenner du absolutt ingenting annet enn at du er oppblåst og hoven. For i takt med at magen vokser, så skjer det også noe med fordøyelsessystemet, så når man i teorien skal kunne se en antydning til gravidemage havner de fleste i stede i kategorien: “Se tjukk ut fasen”. 

Ukene går, magen vokser, og du lever deg inn i den nye kroppen
– Plutselig innser du at du har begynt å vagge mens du går. Smertene har kommet snikende, men plutselig blir det ikke lengre mulig å gå normalt. Smertene sitter sentrert i bekkenet, noe som gjør det vanskelig å gå, stå, sitte og ja bevege seg. Det er bare kroppens geniale måte å løsne opp alle leddbånd som holder bekkenet ditt sammen, slik at det om noen uker skal bli fysisk mulig å klemme et hodet med en omkrets på ca 35 cm igjennom det. 

Siste trimester er i gang, du nærmer deg klar.. 
– Før du kan bli helt klar for å bli mamma må du igjennom den siste fasen av graviditeten. Det er i denne fasen at du plutselig begynner å rydde, vaske og styre noe helt voldsomt – sammenligner du det med dyrene er det bare morsinstinktet som har satt i gang redebygging. Ikke bare gjør du det fint rundt deg, du hamstrer det nødvendige i form av shopping også. 
Om natten våkner du opptil flere ganger, fordi du tror du må tisse – det er bare kroppens måte å lure deg til å bli forberedt på hva du har i vente. Om litt kommer babyen, så like greit å vende seg til nattlige oppvåkninger først som sist. 

Ja, den kroppen er rimelig fascinerende.. Tenk at kvalme, oppkast, vondter og søvnløshet kommer av en grunn, og en grunn only – for å få deg 100 % klar til å bli mamma i løpet av de 9 månedene barnet bæres fram. 


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss – 

(TIPS) Hjemmesydd babynest til vesla

I helgen delte jeg noen små sniktitter på Snapchat (stinetuss) og sykontoen min på Instagram (@spresyglede), mens jeg koset meg med å sy dette nestet til vesla. Det er med stolthet jeg viser det fram, for jeg synes det ble så delikat og vakkert. Som jeg tidligere har fortalt har valget av farge til jenta vår havnet på grønn – jeg er mett av både rosa og lilla med to jenter fra før av, så hvorfor ikke gå for min egen favorittfarge? 

Jeg gleder meg ufattelig mye til å ta det i bruk, da jeg fikk tvillingene for fem år siden, så var det “ingen” som visste hva babynest var – men nå er det jo like vanlig  å ha babynest som vogn har jeg en følelse av, så det må jo bare være bra! 

Oppskrift og bestillinger 
Det har faktisk rent inn med spørsmål om jeg tar i mot bestillinger, og like mange har spurt om jeg kommer til å dele oppskrift på mønster og hvordan jeg syr nestet. 
Jeg tar til meg disse spørsmålene med stor stolthet, for det er jo virkelig et fantastisk kompliment å få. Dessverre har jeg ikke kapasitet til å ta i mot bestillinger ettersom jeg knapt rekker å sy det jeg ønsker selv en gang. 

Når det kommer til mønster og syoppskrift, så kommer jeg ikke til å dele en sytutorial slik jeg gjør med mye av det jeg lager. Grunnen til det er at mønsteret jeg har brukt har jeg kjøpt på Stoff&Stil, så ønsker du samme fasong og “modell” så er det altså der du skal kjøpe mønsteret. 
Det følger med en syoppskrift i mønsterpakken til Stoff&Stil, men siden jeg vet at det kan være vanskelig å tolke syspråket skal jeg prøve å komme med de rådene jeg har for at du enklest mulig skal lykkes i å sy et babynest.  

TIPS SY BABYNEST

1. Mønster: Når du skal sy et babynest, kan du velge å kjøpe et ferdig mønster – Stoff&Stil har det mønsteret jeg har sydd denne ut i fra, men det finnes flere modeller. 

2. Stofftips: Når du skal velge stoff til babynestet ditt, så er det veldig vanlig å bruke 100% vevd bomull – dette er et fast stoff, helt uten stretch, som er enkelt å jobbe med. Det er også en del som har begynt å sy babynest i jersey – dette stoffet er mer likt det du har i en t-skjorte/singlet med god stretch i seg. Jersey er veldig mykt og godt, men litt vanskligere å jobbe med for nybegynnere ettersom det er lett å strekke for mye i stoffet når man syr. 
Selv har jeg valgt 100% bomull – fordi jeg personlig synes det er penest.

3. Fyll: På Stoff&Stil klipper de ut vatt på rull i den størrelsen du trenger til et babynest. Et annet alternativ er å kjøpe skumgummimatte til bunnen, og bruke fyll fra for eks en IKEA pute (billigste putene) til å fylle i kanten rundt. 

4: Annet tilbehør: Du trenger også et skråbånd som skal sys på langs hele kantet rundt, og  snor/bånd/siklebånd til å tre inni  skråbåndet slik at du kan stramme babynestet slik at det former seg til dette pene redet. 
Tips: Jeg lager “skåbåndet” selv veldig enkelt. Jeg klipper ut remser som er ca 5- 6 cm brede – stort sett må jeg skjøte sammen et par remser for at remsen skal bli lang nok til å nå hele veien rundt kanten av nestet. Så stryker jeg inn begge klippekantene til baksiden langs hele remsen, slik at jeg får en lang smal remse med stoff som er 2-3 cm bred (Det er altså den grønne remsen som ligger over blonden om det skulle være uklart)

5: Blondekant/Rynkekant: Det er ikke nødvendig å ha en pyntekant på nestet, men om man ønsker dette så må man huske å ta med det. Blondebånd er pent å bruke, et annet alternativ er å klippe ut nok en remse av stoffet du bruker til nestet og bruke selve stoffet til å lage en pyntekant – Klikk her om du ønsker å se hvordan det ser ut 

6: Sytutorial: Om du synes det er vanskelig å følge syoppskriften som hører med et mønster du har kjøpt kan du i stedet gå inn på www.youtube.com og skrive i søkefeltet “sy babynest”. Det ligger så vanvittig mange fine filmer som viser ulike måter å sy et babynest på, og da er det bare å velge den du liker best. Dette er grunnen til at jeg ikke i denne omgang har laget en filmtutorial på hvordan jeg syr babynest. 

Jeg håper dere liker tipsene mine, og er det noe mer dere lurer på så må dere bare spørre 😀 


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss – 

Neste sytutorial kommer opp om TO dager

Syoppskrifter har ligget som inntørkede druer, glemt på toppen av en hylle de siste månedene. Eller glemt stemmer ikke, det er bare det at tiden, eller formen, rett og slett ikke har strukket til. Jeg har nesten ikke orket å sy, og i hvert fall ikke fått til å tenke ut, tegne og regne på nye mønster – Ikke før nå i april! 

NY MODELL – ENHJØRNINGSKJOLENE / MAI-kjolen 
Jeg sydde enhjørningkjoler til barnas bursdag (link til innlegg) – og siden så mange ønsket mønster og tutorial på de kjolene bestemte jeg meg for å sy to like kjoler i andre stoffer for å lage en sytutorial. Det stilige med å sy i litt forskjellige stoffer er at inntrykket av det ferdige resultatet kan se så vidt forskjellig ut. 
Jeg har droppet tyll under de nye kjolene, men det skal man så klart kunne velge om man vi ha med eller ikke – mer om det kommer i innlegget med tutorial. 

MAI – KJOLEN 


Denne nye kjolemodellen har jeg valgt å kalle Mai-kjolen, grunnen til det er at jeg synes mai er et nydelig navn, samtidig som jeg synes denne kjolen passer helt perfekt til mai – måneden. Det er en kjole med full sving i skjørtet, så det kan stå rett ut når barna snurrer – skikkelig fest. I tillegg har kjolen den lille armen som gjør at den ikke er like “bar” som en sommerkjole. Mai-kjolene som jentene har på seg på bildet under, kommer til å bli andrekjolen på 17.mai når de ønsker å skifte ut av bunaden om ettermiddagen.

Nå skal jeg redigere litt mer film så nytt innlegg kan lastes opp om to dager 😀 I LOVE THIS DRESS 


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss – 

Og DER var redebyggingen i gang!

Det som har føltes så lenge til, kom sabla brått på da vi ble tatt i mot på føden på fredag. Jeg hadde ikke følelsen av at lille tulla skulle komme ut riktig enda, men det hadde jeg ikke den dagen jeg ble lagt inn på sykehuset med tvillingene i magen heller, og de var ute under ett døgn senere.

Når man kommer inn på føden før man er passert svangerskapsuke 34 så vil de gjøre det de kan for å holde babyen inne så lenge som mulig. Det finnes både riehemmende medisiner som kan stanse en fortidlig fødsel, og det finnes medisiner som klargjør babyen i tilfelle fødselen ikke lar seg stoppe – som lungemodningsspøyte. Derfor var det jeg var mest bekymret for at jeg kom til å få beskjed om at de de vonde massekynnerne hadde påvirket livmorhalsen så mye at jeg måtte bli værende på sykehus fram mot fødsel. 

Heldigvis var bare massekynnerne en falsk alarm, og jeg fikk reise hjem igjen på lørdag. Siden da har alt vært som før i magen igjen, gode bevegelser av lille i magen, og helt normalt med kynnere. 

Det er 9 uker igjen til termin og på fredag hadde jeg følgende klart til lille tulla: 

– Moseskurv som skal brukes til dagsoving 
– en pysj
– en kjole 
– et sett hjemmesydd antrekk 

La meg si at jeg har hatt et meget avslappet forhold til redebygging og klargjøring for nytt barn. Men noe kikket visst inn etter sykehusoppholdet for sjekk ut lista over ting som er blitt føyd til på listen, bare 4 dager senere: 

– vogn er i hus 
– bilstol er i hus 
– vippestol er i hus 
– tripptrappstol er i hus
– babynest er sydd
– dyne og pute er klart med hjemmesydde trekk til 
– rangle er laget 
– søknad om foreldrepenger til NAV er sendt 
– Ny bil er sett ut, og maildialog er i gang 

Hahaha!! Hva skjedde!?! 

Det skal vel sies at det er litt tilfeldig at så mange brikker falt på plass på kun en helg. Jeg ventet allerede på en bestilling fra Jollyroom, som kom på fredag, men som vi fikk hentet på lørdag, og når jeg da fikk satt meg ned med søm hele helgen og vi fikk jobbet med papirarbeid både søndag og mandag – så var ratt de store tingene plutselig på plass. 


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss – 

 

Tredje jenta får guttefarge som sin farge

Du vet du har to jenter fra før av, når tredje jenta får “guttefarge” som sin farge. Hadde du gjettet dette? 

Mor (bestemor) har strikket babyteppe til sine åtte oldebarn, og nå som niende oldebarn ligger og vokser i min mage var mor klar med strikkepinnene igjen. Vi får alltid bestemme hvilket mønster, garn og farger vi ønsker at teppe skal bli strikket i, og her rett før helgen ringte mamma meg og forlangte at jeg kom med et svar, for hun sto allerede i garnbutikken og skulle handle inn for meg. Jeg måtte le da jeg svarte henne i telefonen:

 “kan det ikke vente? Jeg står med smørkrem over hele meg, og jeg aner ikke en gang hvilke farge jeg skal velge”.

Mamma sendte et bildet med en liste over de ulike fargene med teksten: hvor vanskelig kan det være? 😂

Jeg kikket igjennom de klassiske “jentefargene” rosa og lilla i alle sjateringer. Blikket mitt stoppet til slutt på en helt annen farge:

GRØNN

Jeg synes fargen er helt nydelig, jeg har alltid likt grønt, så hvorfor skal jeg ikke da kunne bruke grønt selv om det kommer enda ei litta jente? Da jeg vokste opp på tidlig 90 tallet så var jo standaren at alle farger var kombinert sammen i sterke nyanser – enten det gjaldt gutte- eller jenteklær.

Du kan jo godt stille meg spørsmålet om hvorfor jeg har valgt at tvillingjentene mine på fem år, har fått hver sin farge, der den ene er rosa og den andre er lilla. Jeg synes begge to fagene er fine, men det handler allikevel mer om at det var valget jeg måtte ta, fordi kleskjedene har lagt det opp slik – og mine barn var avhengig av å ha sin faste farge, for at folk rundt skulle klare å huske hvem de var. 

Stort sett er det en veldig stor skille mellom gutt- og jenteklær. Klærne i fargen blått, grønt, brunt og grått kommer gjerne med noen raffe racerbiler eller gravemaskiner på. Klærne som går i rosa, lilla og gult og har ofte blonder, hester og prinsesser på. Det som er synd er jo at den rosa jenteblusen med blonder på kunne vært like vakker i “guttefarger”.

Akkurat dette gjør jo nettopp at du “må” velge etter fargekodene som er satt, om ikke vil i alle fall en stor brøkdel av menneskene rundt deg stille deg spørsmålet om hvorfor barnet går i “feil klær”, eller rett og slett omtale barnet ditt i feil kjønn – og det vil vi jo ikke.. 

At minstejenta ender opp med mye rosa og lilla, det er helt klart – hun arver jo dobbelt opp at sine to storesøstre.
Nettopp derfor var det så godt å velge en farge som de to andre ikke har. 


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss – 

Lag barnas drømmehårbøyle

Ikke spør meg når det skjedde, heller ikke hvordan det skjedde, men plutselig har alle jenter mellom røfflig to og åtte år fått enhjørningfeber, på samme måte som det det har vandret en Elsa og Anna – feber de siste årene. 

Her i hus har barna akkurat feiret bursdagen sin, og de var ikke i tvil – alt de ønsket seg var: enhjørning-klær, enhjørning-leker og enhjørning-kaker.
Det var ikke akkurat et problem for i butikkene myldrer det av disse enhjørningene i hver krok. Jeg tror til og med samtlige bursdagskort hadde en eller flere enhjørninger på seg.

Ekstra moro synes jo jeg det er å bruke kreativiteten for å overraske barna, derfor laget jeg enhjørning hårbøyler som en liten suprise til bursdagen, og gjett om de gledet seg over å få noe så glitrende og vakkert.

Jeg har laget en tutorial på hvordan Enhjørning hårbøylene er laget, så snurr film om du vil se. 

“Ingrediensene” til hårbøylene var dette: 

  • Jeg tok i bruk to hårbølyer jentene hadde fra før av, defekte prinsessekroner som kunne gjenbrukes
  • Et glitter ark i gull (hobbybutikk)
  • 50 cm gullsnor (hobbybutikk, eller stoffbutikk)
  • falske blomster (disse har jeg kjøpt på Nille)
  • tykt ark – man kan også bruke kartong fra for eks en frokostblanding eller en melkekartong
  • stoffrester (jeg brukte stoffrestene fra de “matchende” kjolene jeg har sydd. Har du ikke stoff, kan du i stedet bare bruke farget ark)
  • limpistol
  • saks, avbiter
video:enhjørning-hårbøyle

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss – 

Babyen får ikke barnerom

Det ene barnerommet etter det andre dekoreres i stilfulle møbler, alle tilpasset små mennesker i duse fine farge, ofte i blåtoner eller rosatoner. Det er mange rundt meg som venter barn i disse dager, og flere av dem venter sitt første. Da er det klart det er stas å gjøre barnerommet klart, pusse opp, male og gjøre det riktig så innbydende. 

Om ti uker har jeg termin, og jordmor og gynekolog er redd hun kan komme i god tid før det.
En gang kanskje hver dag biter en liten panikktanke seg fast i meg – vi har absolutt ingenting klart! 

Barnerom, det kommer ikke vår baby til å få, i stedet må hun ta til takke med rommet vårt, et bitte lite bøttekott. 

Ofte får jeg en følelse av at nummer tre blir litt glemt, hun får liksom bare slenge seg på. Sannheten er nok den at hun tvert i mot er glemt, men at det hviler en langt større ro ved å få barn nummer tre, enn én og to. Hun får ikke sitt eget rom, ikke fordi vi ikke har plass, men rett og slett fordi; hva er vitsen med det, når det uansett er anbefalt å sove i samme rom til disse barna fyller ett. 

Det kommer jo en dag, da hun skal få sitt eget rom – men det er inderlig deilig å vite at det er det siste vi trenger å tenke på nå. 

Så her skal du bo, min lille skatt – på et vis skal vi nok klare å finne litt plass..


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –