Spesialbestilling av trapp etter egne tegninger

I dag kom tårene, oh hoy!

Det er ett helt år siden jeg startet det som skulle bli et ganske mye større prosjekt enn jeg i utgangspunktet tenkte.

Prosjekt TRAPP! 

Jeg startet letingen etter drømmetrappa på Pinterest, og gudene skal vite at det er lett å gå seg vill, og havne i en verden der det ikke finnes begrensninger for hvor lekker og vanvittig ting kan være.
Jeg fant den ene trappen lekrere enn den andre, men da jeg begynte å skumme igjennom nettsider, og brosjyrer fra trappefirma rundt om i Norges land, fant jeg ingenting som lignet på den trappa jeg hadde begynt å danne meg på netthinnen.

Etter enda mer leting, kom jeg til slutt over en trapp som kunne bli helt perfekt, om jeg bare kunne gjøre den om litt.
Derfor fant jeg fram penn og papir, og tegnet min drømmetrapp. Trappekompaniet tok på seg oppgaven, og noen 3D-tegninger senere, var altså den trappen som jeg hadde konstruert i fantasien min blitt til en mal som kunne produseres.

I dag har trappen blitt montert, og selv om det fremdeles mangler både rekkverk og vegger for å gjøre den innebygd, klarer jeg ikke å vente med å vise den fram. Jeg fikk nesten ikke sove i natt, fordi jeg gledet meg så mye til å se drømmen bli satt ut i virkelighet.

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Hudpleien som redder meg i allergisesongen

Reklame | Avène

Jeg kan være ute igjen!!

For ett år siden ble jeg brått og noe jeg vil kalle ganske brutalt allergisk for gresspollen. Og ensbetydende med det vanvittig fine været er det vanvittige mengder pollen som virvler rundt i luften. At jeg noen gang skulle bure meg inne på dager med 28 grader og sol trodde jeg aldri skulle skje, men denne allergien har visst satt en stopper for meg, fram til jeg sist uke startet jeg på en kortisonkur, i tillegg til å endre på, og fylle opp lageret av nesespray, allergimedisin og øyedråper – og kjære non!! JEG KAN LEVE IGJEN.

Det å bli frarøvet muligheten til å ligge som dette gjorde meg nesten sinnssyk, men en ting er i alle fall sikkert, og det er at i min desperasjon etter å ikke klø øyne, neste og hode til blods, så har jeg rett og slett skaffet meg noen gode råd.

→ Men først vil jeg bare nevne at om du mangler solkrem, eller du begynner å bli tom, så burde du sjekke ut Apotek1 nå for å handle inn det du trenger. De kjører nemlig kampanje på alt av solbeskyttelse fra Avène til 30% ved kjøp av 2 produkter, og hele 50% ved kjøp av 3 eller flere produkter.
→ Du finner alle produktene her

Tilbake til de gode rådene, jeg så gjerne vil dele videre

De to hvite produktene i front på bildet under! 

Avène har gjort det enkelt å skille de oransje solproduktene fra hudpleieproduktene som er hvite. Ved siden av at det går mye solprodukter om dagen med dette været, så er det to produkter jeg ikke kunne klart meg uten.

Kildevannet til Avène på sprayflaske. MIN LIVREDDER I ALLERGISESONGEN. Termalkildevannet som alle produktene til Avène inneholder, virker anti-irriterende og beroligende, og er årsaken til at de klarer å lage produkter som er så milde mot huden.  Avène sin Thermal Spring Water er naturlig velegnet til sensitiv, hypersensitiv, allergisk og irritert hud. Det kan derfor brukes på solbrenthet, bleieutslett, rødhet i ansikt, etter barbering, som en forfrisker om sommeren, og ikke minst til å spraye over et allergirammet ansikt. Det roer de verste symptomene mine umiddelbart.

Ansiktskremen til Avène som heter Hydrance. Dette må være den mest skånsomme, deiligste ansiktskremen som finnes. Den kjennes ut som silke når den smøres på huden, har ikke en antydning til å bli klissete, OG den kan smøres rett på de såreste allergiøynene helt uten å svi. Noe som faktisk viker ganske utenkelig, men det er sant. Jeg har virkelig elsket den før allergien også, men nå har jeg den med i veska hvor enn jeg går, for det er så behagelig å smøre den på det såre ansiktet.

Sy Selv – straks utsolgt

Reklame | Reklame for egen bok

Det kjennes ut som om jeg blar om i boka, og innser at jeg har kommet til det siste kapittel i boka. Uten tvil er jeg ved hele historiens høydepunkt, men jeg vet også at når boka lukkes, så er det slutt, og et lite tomrom fyller meg.

Slik har jeg det alltid med gode bøker, denne gangen handler det ikke bare om en lest bok, men om min reise fra drømmen om å skrive en sybok, til at siste bok forsvinner ut fra lageret.

Den gledelige nyheten er at det kommer en oppfølger! En ny bok som reiser i sømmens verden. 

Siste rest selges ut til halv pris!

Har du enda ikke fått kjøpt deg syboka mi: Sy Selv – verdens fineste klær til ungene, så er det siste mulighet nå. Det er få eksemplarer igjen, så det er førstemann til mølla.

→ Du finner boken til halv pris HER 

Jeg vil utbringe en vanvittig stor takk til alle dere som har kjøpt boka. Denne reisen har vært helt fantastisk, jeg kan knapt vente på fortsettelsen.

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

 

 

Hjemmespa og knekjørt kropp

Reklame | Ellos

Sommerkveldene nytes i utestuen i mellom husbygging

*Jeg har fått en ny rabattkode hos Ellos å dele med dere, selv har jeg brukt den på nytt badetøy for det er SOMMER!! Rabattkoden er: 415447 og gir 33% rabatt på den dyreste varen til ordinær pris, eller 5% ekstra på allerede nedsatte varer, koden er gyldig til 30. juni 

/Her finner du badedrakten min / Her finner du standkjolen min/

Ikke bare idyll

Jeg skulle vel egentlig fortalt at vi bygde hus så krampen tok oss nå, men sist uke var jeg altså så sliten at hele kroppen verket i takt med hodet. Så jeg tok meg faktisk tre kvelder fri, og la meg i boblisen alle tre dagene. Nå har vi bygd hus i sju og en halv måned, så og si hver dag ved siden av alt annet, og det kjennes ut som en intervalløkt som har vedvart i over et halvt år. I starten virker pausene helt unødvendige, etter hvert klarer man å hente seg inn i pausen, men til slutt er man like sliten til tross for en pause.

Det å ha en egen “spa” avdeling i hagen er uten tvil redningen. Bjørn Tore kjøpte Mspa i høst, med argumentet om hvor deilig det ville være etter mange slitsomme arbeidstimer i huset. Selv lo jeg og ristet på hodet. Det trodde jeg ikke vi hadde stort bruk for. Gjett hvem som har brukt det mest!?

Sinnsykt utvalg av badetøy på Ellos nå (bruk rabattkoden: 415447 for å få 33% rabatt på den dyreste varen til ordinær pris, eller 5% ekstra på allerede nedsatte varer)

Som du ser på bildet under er jeg over middels glad i badetøy fra Ellos. De har jo et helt sinnsykt utvalg, men jeg tror også at grunnen til at jeg ofte plukker med et nytt badetøy hjem er fordi de er så flinke til å bruke normale modeller, og ikke bare modeller som har en midje på størrelse med barna mine, og pupper så store som såå. Det kjennes så mye enklere å relatere seg til modellene hos Ellos, og få en følelse av hvordan plaggene vil være på min kropp.

Jeg slenger ved link til mine modeller, men altså, ta deg en titt på alle bikinier og badraktene hos Ellos – det er vilt mye fint!

/ Den røde bikininen /

/ Den sorte badedrakten /

/ Den rustrøde bikini /

/ Den sorte bikinien bar utsolgt, men om du ikke finner noe som er like fint blant DETTE utvalget blir jeg sjokkert /

Plissegardiner og blomster – brått hjemmekoselig

Reklame | Princess

Velkommen inn!! Deler av huset begynner å ta form, litt etter litt flyttes ting over fra gammelt til nytt hus. Det hele begynner faktisk å bli virkelig nå.

Fremdeles venter vi på benkeplate til kjøkkenet som nå har vært to måneder forsinket på grunn av CoVid19, men nå er det utrolig nok på vei, og det betyr at siste brikke kan falle på plass for å ferdigstille hele 1. etasje.

Sist uke kom også plissegardinene jeg har bestilt fra Princess. Jeg hang de opp med det samme for jeg var så vanvittig spent, og virkelig… …jeg synes huset gikk fra å være et uferdig nybygg til å bli hjemmekoselig i løpet av den halvtimen jeg brukte på å få opp 5 plissegardiner.

Jeg tenkte å fortelle litt om plissegardinene

Plissegardin som solskjerming
Vi var tidlig klar over at vi måtte tenke på hvordan solskjerming vi skulle ha til huset. Dette er like mye for å klare å holde temperaturene nede på sommeren, som for blending av solen.
Det finnes så mange valg, selv oppgraderte vi alle vinduene og glassdører som står mot sør og vest til glass med solfilter i seg, denne oppgraderingen kostet ikke er enn 7000,- for to hele fasader av huset. Målet var å kunne slippe å kjøpe utendørs skjerming for mangfoldige tusen, men samtidig hindre for mye varme å trenge igjennom vinduet. Det fungerer helt vanvittig bra.

Så var det valg av solskjerming inne, valget skulle ha en god funksjon og samtidig se fint ut. Vi har derfor valgt plissegardiner på kjøkkenet, bak spisestuen og på vaskerommet på grunn av det geniale konseptet med at du kan velge å ha solskjerming oppe, nede, litt midt på, eller over hele.

Like genialt og lekker på dagen som om kvelden 

Plissegardinene er kjøpt hos Princess 

Klikk her for å komme rett til solskjerming på Princess sin hjemmeside. 

 

For tre uker siden var jeg på Princessbutikken som ligger rett ved oss, og fikk hjelp til å velge solskjerming. Jeg var der, for i tillegg til at jeg er veldig glad i den lokale Princessbutikken vi har, tilbyr Princess gratis konsulenttime for hjelp til solskjerming, både på nett og i butikk.

Jeg tok med fargeprøver fra huset vårt, og hadde med en lapp hvor jeg på forhånd hadde tatt mål av vinduene.

De hadde et stort utvalg i farger, stoffer og løsninger. Jeg fant en grønnfarge som var perfekt til vaskerommet, og en varmgrå som var helt perfekt til fargene i stue/kjøkken. Jeg fikk tips om å gå for sorte kanter på plissegardinene i stedet for hvite, og jeg er så glad for det, for jeg synes virkelig de sorte detaljene gjør det lille ekstra.

Plissegardinene er bestilt etter målene på vinduene våre, så det ser så sinnsykt lekkert ut.

Montering

Det var latterlig enkelt å montere plissegardinene. Man skrur fire små skurer for å feste små plastikklosser til karmen av vinduene, så klikker man på plass de fire klossene som henger fast i trådene til gardinen oppå klossene som er festet til karmen. Ferdig

Vaskerom

Her ser du vaskerommet vårt også, med den grønne plissegardinen. Her inne er vi avhenging av å kunne ha solskjermingen i bunnen av vinduet for å hindre innsyn da vi også har do og dusj på veggen bak. Det å ha mulighet til å la lyse slippe inn på toppen og i tillegg kunne fjerne skjermingen helt er noe jeg verdsetter høyt.

Hvis du lurer på hvordan du kan komme i gang for å finne riktige plissegardiner, så kan du gå inn på Princess sin hjemmeside og bestille en gratis konsulenttime i din nærmeste butikk, eller over nett. Jeg legger ved en link HER. Da kan du få hjelp enten det gjelder plissegardiner, lameller, rullgardiner, persienner, gardiner eller dyner og puter og Princess er svært gode på.

 


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

ENDELIG SOMMER

Reklame | Avène

Når man bor fem mennesker og to hunder i et lite og falleferdig hus, så er det som om en helt ny verden åpner seg når sommeren kommer, og yttergangsdøren kan stå åpen til alle døgnets tider.

 

Det at vi bygde en uteplass for 5 år siden, til tross for at vi visste at planen var å rive det ned igjen, har vært en investering verdt hver krone og øre. Det er som om vi får en ekstra stue, og vi bruker den HELE TIDEN!

I dag har jeg kledd meg opp etter det viktigste tilbehøret til uteplassen vår – SOLBESKYTTELSE!

Ser du knall oransje solkremer på et apotek, så er det Avène sin solbeskyttelsesserie du ser, og la meg snakke litt om det. For er du bevisst på solkremen du velger, eller plukker du den første og beste du finner?

Faktisk skal vi smøre oss ganske så mye i løpet av en dag i solen, og bare tenk på hvor mange liter med solkrem som forsvinner ut i havet på grunn av all badingen verden over – hver eneste dag.

Avène sin solbeskyttelse har to formål: å ta vare på huden din, og respektere miljøet.
– Få får du produktene til 40% rabatt på Apotek1

Eau Thermale Avène har siden 2009 forsket, kvantifisert og satt mål for å ta vare på og bedre miljøet. Noe som har resultert i at produktene har en streng og nøye utvelgelse av ingredienser som er nedbrytbare og vanskeligere for havorganismer å ta opp.
I tillegg samarbeider Avène med Pur Project som har fokus på å gjenopprette koraller og for å beskytte havets økosystem.

Dette er skikkelig interessant, jeg legger rett og slett ved en link HER til siden deres om du vil lese mer om det.

Riktig og bra til en fin pris

Tipset mitt er å alltid handle inn solkrem til hele familien når det er gode tilbud ute og går. På den måten kan du fint handle kvalitetsprodukter fra apotek til en snill pris. Det gjelder egentlig bare å følge litt med. Akkurat nå er det et kjempegodt tilbud på Avene Sun hos Apotek1. Kjøper du to produkter eller flere får du hele 40% avslag på kjøpet.

Du finner alle produktene på tilbud HER, og hvis jeg skal komme med et lite tips: så er aniktssolkremen Avène B-Protect som jevner ut hudtonen, sammen med Avene Sun Mist solspray til kropp mine to største favoritter.

Jeg håper du tenker over hvilken solkrem du kjøper neste gang 😀 Det lønner seg å velge riktig.

 

Min hjemmesydde brudekjole og de fire andre kjolene

Kred: Bildene er tatt av den fantastisk flinke fotografen Ada Marlene Vrolijk

Det hele startet med en syk idé: Hva med å sy min egen brudekjole? 

Jeg hadde aldri gjort noe som en gang kunne minne om et slikt prosjekt, men i det denne tanken var sådd, begynte den å spire, og til slutt var det ikke et alternativ for meg å kjøpe en ferdigsydd kjole, jeg ville lage den selv. For hvor utrolig gøy ville det ikke være!?

Og før jeg selv skjønte hva jeg drev med hadde jeg kjøpt mangfoldig meter med stoff, sateng, silke, blonder og tyll. Jeg hadde ikke bare kjøpt stoff til en kjole, jeg hadde kjøpt stoff til fem kjoler. Heldigvis var to av de ganske små

De fem kjolene jeg endte med å sy til mitt eget bryllup: Brudekjole, 2 x brudepike kjole, 2 x forlover kjole. 

Det er en prestasjon jeg er stolt over, og jeg hadde gjort det igjen, for fy søren så gøy. Jeg er også takknemlig for at mine to nydelige forlovere ga meg tilliten til å sy kjoler til de.

Foto: bildet er tatt i bryllupet av den utrolige dyktige fotografen: Elisabeth Figenschou Jølstad

 

Oppskrift på brudekjolen 

Selv nå tre år etter bryllupet får jeg stadig mail om jeg kan fortelle hvordan jeg sydde brudekjolen min. Jeg skulle gjerne ønske jeg hadde en oppskrift å dele, men sannheten er at jeg prøvde meg fram, spratt opp og prøvde igjen. Slikt er det vanskelig å lage oppskrift ut av, men jeg skal allikevel fortelle litt om hvordan kjolen ble til, det burde i alle fall være en god veileder om du selv tenker å sy en kjole.

1. finn et mønster som kan være utgangspunkt 

Det var her jeg startet. Jeg lette på nett og i butikker etter ulike ferdigmønster på festkjoler. For meg var det viktigst å finne en overdel som lignet det jeg var ute etter. Skjørte hadde jeg allerede en plan på, det skulle være et helvolangskjørt, altså et skjørt som er helt rundtklipt, eller ovalt, siden jeg har ekstra lengde bak. Det betyr at om jeg legger skjørtet utover eller snurrer fort, kan skjørtet stå rett ut som en sirkel.

Jeg fant et kjolemønster jeg likte, og så satte jeg i gang med å sy prøver av et rimelig stoff. Jeg tror jeg sydd og korrigerte 5 utgaver av overdelen til kjolen før jeg var 100 % fornøyd og klipte ut stoffdelene i brudekjolestoffet.

2. finn riktig stoff til kjolen 

Kjolen min består av 5 ulike stoff. Vi reiste inn til Oslo, der vi fant de sinnsykt lekre stoffene på  Rainbow og Saab Tekstil. I tillegg handlet vi sateng og for på Stoff&Stil.

Skjørtet i kjolen består av:

1. lag er et  et sydd underskjørt, laget av forstoff kjøpt på stoff & stil, som jeg har sydd tre remser med rynket tyll på, slik at det blir et litt fluffy tyllskjørt som løfter ut kjolen litt.

2. lag er et forstoff kjøpt på stoff & stil som er første lag i skjørtet. Dette er en glatt stoff som har til hensikt å beskytte de neste lagene i skjørte, ettersom kjolen sleper i bakken bak

3. lag er et satengstoff, som jeg vil si er hovedstoffet i kjolen.

4-5-6. lag er tyll som er klipt i samme form som skjørtet.

7. lag er siste og ytterste laget med tyll, men på denne har jeg festet en gigantisk blondekant og eks antall blonder til skjørtet for hånd.

Stegene for å sy brudekjolen kan du se i dette innlegget 

 

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Prinsesse for en kveld i brudekjolen min

For tre år siden i dag bar jeg denne kjolen over kirkegulvet, og lot den svinge over dansegulvet til vi traff hodeputene klokken 7 om morgen dagen etter. Det er den beste dagen i mitt liv. 

Det å ta på brudekjolen tre år senere, var veldig trangt, men også fortryllende stas. Helt siden jeg satt med nål og tråd i hendene har jeg tenk at jeg skulle få laget et album med bilder av alle timene med håndarbeid. Jeg telte aldri hvor mange timer det tok å sy den, men at det var nærmere 200 timer tror jeg faktisk er sant.

I går fikk vi det endelig til, og jeg er så takknemlig. 

Bildene slo nesten pusten ut av meg, litt rart å si når de er av meg, men det er ikke hver dag jeg kan føle meg som skogens prinsesse, også er det denne fotografen da.. Hvor skal jeg begynne. Ada Vrolijk er en venn av meg, hun er kjæresten til min manns ene forlover. Det å se hvordan hun har bygd seg opp, og nå kan jobbe fullt som fotograf, er en så stor glede. I flere år har jeg sett hvor hun har vært på vei, og hvor hun skal. Det er ikke en tvil i min sjel, denne dama har et talent jeg sjeldent opplever. Bildene hun tar er et stykke kunst, det er også hun som har tatt bildene til syboka mi. Jeg “grein” meg til å bruke henne hos forlaget, til tross for at de hadde fotografen klar.  Jeg slenger ved link til hjemmesiden hennes her om noen er interessert i å se hva jeg faktisk snakker om <3 

Bildedrysset jeg viser nå i kveld, viser ikke så mange detaljer fra kjolen, det sparer jeg til i morgen, da er planen å skrive et innlegg med litt mer fra syprosessen.

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

DIY sofapute – fra billig og slapp, til billig og luksuriøs

Et blikkfang i sofaen. Opprinnelig en litt halvslapp, men rimelig pute fra IKEA! 

Er det en ting som jeg synes kan være både overraskende, og hårreisende dyrt, så er det pynteputer til sofaen. Spesielt gjelder dette om jeg endelig finner en med litt størrelse på, som er tykk og fast.
Hvis du også føler på det samme så tror jeg du vil like dette enkle knepet.

Stikk på IKEA og kjøp rimelige sofaputer, skal du ha to puter, kjøper du tre. På den måten kan du bruke den ene puta til å fylle opp de to andre med.

Se video for hvor enkelt det er: 

 

Ønsker du å sette kronen på verket, syr du putetrekket også slik jeg har gjort her.
Stoffet er fløyel og kjøpt på Stoff & Stil, dessverre finner jeg ikke igjen den sammen fargen på nettsiden.

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

Rom for rom ferdigstilles – det begynner å ligne et hjem

Det har alt gått en måned siden sist oppdatering “se hvor langt vi har kommet i huset”, og det beste med disse oppdateringene, er at jeg selv kan se framgangen siden sist 😀

Det begynner for alvor å ligne et hjem!
– på den andre siden så jeg for meg at vi skulle klare å flytte inn denne måneden. Men det kan vi se langt etter enda..

Det er litt kjedelig at vi ikke er inne i nytt hus før sommeren, mest fordi alle forestillingene om å nyte sommerferien, lage mat på et nytt og stort kjøkken, og endelig ha anledningen til å slenge beina høyt – nå er byttet ut med jobbing fra morgen til kveld, og alt kaoset som følger det å holde to hus i gang + barn og dyr. Men det er altså bare slik det er og jeg er glad vi ikke har noe hastverk, at det ikke er noen som venter på å ta over det gamle huset vårt, og det ikke koster oss stort ekstra å sitte på to hus noen måneder til. Corona har uten tvil satt en liten brems for oss, og i tillegg til det har mannen har stort sett jobbet fra 7 om morgen til 12 om kvelden den siste måneden, med kun en pause hjemom for å spise middag. Så det merkes at det går saktere når vi går fra å være to til en arbeidskraft i huset.

Nå er vi for fullt i gang med å bygge 2.etasje
Jeg kan love at det var tungt for oss begge å begynne fra begynnelsen med å å plate gipsvegger og sparkle igjen, men på den positive siden er det gøy å se utviklingen vi har hatt fra vi startet, at vi jobber tre ganger så fort i andre etasje som i første etasje tror jeg ikke er tull en gang. Så vi er nok ferdig i en fei (ønsketenker), Hah.

La meg vise de delene av huset som begynner å ta form 

Hallen og gangen

Vaskerom

Syrom/kontor

Lilledoen

Åpen stue kjøkken  

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –