Tre kjoler – Tre anledninger

Reklame | Ellos

Kan noen snart gi meg en anledning til å bruke denne kjolen??! 

Nok en gang har jeg en deilig rabattkode inne hos Ellos! Min soleklare favoritt nettside. Servicen hos Ellos er så bra at jeg knapt har ord. Pakkene kommer i rekordfart, alltid, faktisk hender det jeg bestiller med ekspress levering på onsdag kveld om jeg finner ut at jeg trenger noe å ha meg førstkommende helg, og så langt har det aldri slått feil at værene kommer i tide.

Rabattkoden er: 435447 den gir 33% rabatt på dyreste vare eller 5% ekstra på varer som allerede er nedsatt. 

Denne måneden har jeg oppgradert klesskapet mitt med tre nye kjoler. Tre kjoler til tre helt ulike anledninger!

Den første ut, er denne helt sinnsykt lekre kjolen som skal få lov til å henge og skinne i skapet mitt til tiden endelig er inne for å feire livet!

Du finner kjolen min 

Andre kjolen ut er denne rustrøde hverdagskjolen som skled rett inn blant mine topp ti favorittklær. Jeg synes den er såå fin. Den er i tillegg den mykeste kjolen jeg eier, og det hindrer den ikke akkurat fra å bli en favoritt. Jeg kunne hatt 20 av den i forskjellige farger.
Selv har jeg den i en størrelse større enn jeg normaltsett bruker, 38/40. Jeg liker det løst og ledig, og med et belte på denne er den helt perfekt.

Du finner kjolen her 

Sist ut er denne sorte strandkjolen. Perfekt å tre over badetøyet på vei til stranden. Så enkelt og allikevel så fin!

Du finner kjolen her 

Husk at Ellos har et helt sykt godt utvalg av alt som er, badetøy, sommerklær og nyheter til huset.

Minner igjen om rabatttkoden som er: 435447 den git 33% rabatt på dyreste vare eller 5% ekstra på allerede rabatterte varer.

Shop hos Ellos her

Skjerming mot innsyn på badet

Reklame | Princess

Endelig litt skjerming på badet! 

I går kom plissegardinene jeg har bestilt fra Princess! Vi er så utrolig fornøyd med plissegardinene vi kjøpte til stuen, kjøkkenet og vaskerommet, så nå har vi kjøpt til badet også.

Tips: Pricess har opptil 40% rabatt på valgfri solskjerming fram til 11.7
– se gjerne min inspirasjonsside inne hos Princess 

På badet har vi tre store vinduer, og rommet er vendt mot veien og oppkjørselen vår, så behovet for litt skjerming har definitivt vært til stedet. Men selv om vi trenger skjerming mot innsyn her, så vil jeg ha utsikten og lyset inn i rommet. Det er hovedgrunnen til at jeg elsker plissegardiner. De kan dras ut oppe, nede, midt på, eller over hele vinduet. Så ved å bare ha litt skjerming i bunnen slipper vi innsyn samtidig som vi ser ut og får masse lys inn.


På badet er to av vinduene flislagt i karmen, dette gjør at jeg valgte å bestille plissegardiner som er festet inni selve rammen på vinduet! Det er utrolig genialt! Tidligere har jeg plassert plissegardinen i vinduskarmen, jeg legger ved bilder av begge deler så du kan se forskjellen.

Plissegardin plassert inne vindusrammen:

Plissegardin plassert i vinduskarmen

Både plassering av plisse i karm og i vindusramme fungerer utrolig godt, og du trenger ikke mer enn en cm kant for å få festet plisseene.

Får å få plisseen til å passe helt perfekt, så spesialbestiller du etter egne mål. Du finner høyden og bredden der du ønsker å henge plisseen og tar med målene til en Princessbutikk. Husk også å ta med fargeprøver på det du har hjemme, om det er malingen på veggen, en pute fra sofaen, eller i mitt tilfelle; en flisrest. Princess har nemlig et kjempe utvalg av stoffer du kan velge til plisseen, og ekstra fint er det dersom du finne den fargetonen som passer perfekt til rommet den skal henge i. Til badet har jeg valgt en lun lys beige tone som passer perfekt til fargene ellers i rommet, i tillegg valgte jeg å ha kantene i granitt da dette står veldig godt til flisene.

Tips: våg å bruke farger!

Vi har valgt farger som passer rommene på alle plisseene vi har, og jeg elsker det! På dagen når solen skinner fremstår de alle relativt lyse, mens om kvelden er de så lune og lekre med sine farger. Selv har jeg valgt den plisseen som har dobbel stofflag og trådene gjemt inni plissen. På disse kan man også velge om man skal ha baksiden i en lys farge eller en mørkere, slik at du selv kan velge hvor lystett den skal være. Selv har jeg valgt hvit bakside.

Under ser du forskjellen på dagslys og kveldslys

Montere plissegariner

Dette er utrolig enkelt, nevnte jeg at du bare trenger en cm bred kant for å feste de!? Det følger med 4 skruer og fire plastikkontter. Disse festes i hvert hjørne av vinduet, så er det bare å knipse på pliseene.

Det at plissegardinene gir så mange muligheter er det jeg liker best med de. Når de er slått sammen, forsvinner det nesten helt, og det gir et veldig stillrent uttrykk. 

Som nevnt over er det kampanjedager på alt av solskjerming hos Princess i disse dager, så sjekk det ut! Bestill gjerne en gratis time for å få ekstra god hjelp dersom du skal spesialbestille etter egne mål, farger og ønsker.

Her kan du se min inspirasjon samlet hos Princess

Fra flatt landskap til hage med nivåforskjeller

Da er vi i gang med å bygge om hagen fra en grusflate til vår drømmehage. Jeg tenkte jeg kunne dele reisen med dere.

Det har faktisk nå gått to år siden det en gang var en plen her huset vårt i dag står plassert. Alt av levende materiale, jord og leire, ble fjernet og fylt opp med stein. Bjørn Tore, min mann, lurte den gangen på hvordan jeg tenkte at hagen skulle bli etter at huset var oppe. Jeg svarte som sant var: “akkurat det har jeg ikke kapasitet til å tenke på nå i det hele tatt”. Jeg satt i timer hver dag og planla huset innvendig, hagen orket jeg ikke ofre en tanke.

Tips: tenk på hagen før huset bygges! 

Da vi landet i det nye huset, etter 14 måneder med jobbing hver kveld for å få det ferdig, satte jeg i gang med å tegne og finne inspirasjon til hagen.

“Tada!! sa jeg til mannen min da tegningen omsider var ferdig. Så begynte jeg å forklare om murene, blomsterbedene og nivåforskjellene. Planer som så klart krasjet med ALLE rør og ledninger fra huset! Haha.

Heldigvis har jeg en mann med en stor dose tålmodighet og kunnskap til å grave opp og legge om alt av rør. Så hageplanen består, og nå er vi i gang!

For en måned siden var landskapet rundt huset helt flatt.

For en uke siden så det slik ut, Bjørn Tore senket terrenget foran huset, og jeg har laget forskaling til en støpt såle.

Støpt såle

Nå er sålen støpt, og vi er klare for det neste store prosjektet som blir å sable mur. Muren vil ha to funksjoner, den vi bli en avgrensning til nivåforskjellene i hagen, og den vil danne store nydelige blomsterbed.

Grunnen til at vi har støpt en plate som vi skal sette muren på, er for å lage et så stabilt underlag som mulig for å minimere risikoen på at muren sprekker opp. Vi skal ha en pusset mur, og ikke steinblokker, og da kan nesten ikke underlaget lages godt nok med det norske klimaet som gjør at bakken endrer seg etter årstidene.

Endrer inngangspartiet 

Snekkeren lo godt da vi ringte og sa vi måtte bygge på huset. Vi er jo nybegynnere på husbygging så noen feil blir det. Vi valgte å kle inn overbygget ved inngangsdøren, for å få en mer adskilt gang. Dette er vi veldig fornøyd med, det vi riktignok ikke tenke over var at vi da også burde trukket taket videre utover slik at vi ikke behøver å måke snø med ytterdøren vår om vinteren.

Samtidig som vi laget forskaling på framsiden av huset, forskalet vi inngangspartiet også. Vi Isolerte og la armeringsnett, før elektrikeren kom å la varmekabler. Noe som forhåpentligvis skal fjerne problemet om å måtte måke snø med yttterdøren framover. 

Betongplata er støpt, og neste prosjekt blir å få inn snekkerne som kan dra ut taket litt. Til slutt blir det nok lagt noen lekre fliser.

Det er så langt vi har kommet til nå, og om litt er vi enda lenger!