Dårlig godteri-samvittighet

Det var en av de dagene da alt gikk på skinner, en av de dagene jeg knapt merket at barna var til stedet, fordi leken dem i mellom var så god. Det var en fredag, og jeg svingte meg rundt på kjøkkenet mens jeg lo og lyttet til podkast da jeg tilberedte middagen.  Det var en av de dagene jeg i øyeblikket kunne tenkte: gud så fantastisk det er å være mamma, og ikke en av de dagene jeg må ventene til barna har sovnet om kvelden før jeg kan tenke: gud så fantastisk det er å være mamma. 😉 

Da de kom innom meg under matlagingen og med eget ønske dekket på bordet, bestemte jeg meg for å love de en liten godbit etter middagen. Jeg hadde tross alt kjøpt inn sjokolade og potetgull til meg selv den helgedagen, selv om barna alltid må vente til lørdagen før de får noe … Det de ikke vet har de ikke vondt av vel?! 

Så gode og hjelpsomme barn kunne fortjene litt ekstra! Det var bare det at da middagen var fortæret, måtte jeg fly min vei. Vi glemte helt av den lille godbiten jeg hadde lovet, og siden jeg ikke fortalt det til faren var det jo ikke slik at han husket det heller. 

Da det brått var tid for tannpuss kom jentene på hva jeg hadde lovet.

– Hadde du lova jentene noe godt i dag? spurte BT meg da jeg kom hjem senere på kvelden. 
– Åja! Det glemte jeg helt bort, de var så snille og hjelpsomme at jeg sa de skulle få lov til å få en liten godbit til dessert. Du vet, vi har jo de to pakkene med Gomp fruktpastiller som vi har glemt bort de siste lørdagene. Fikk de noe av deg da eller? Sa jeg, og kjente på den dårlige samvittigheten som stakk meg litt i magen. 
– Nei, de fikk ikke noe, for de kom på det da jeg sto med tannbørstene i henda. Jeg sa at de kunne spare det til i morgen, noe de syntes var en genial ide, svarte han. 
– Åh, jøss, så bra, smilte jeg tilbake til han. 
– De ville ha sukkererter forresten, sa han og begynte å små le. 
– Sukkererter? spurte jeg. 
– Ja, du hadde lovet dem noe godt, så jeg spurte hva godt de hadde lyst på. Sukkererter. 


– lørdagsgodte sitt det – 

Og når det gjelder de Gomp fruktpastillene, så smakte jeg først bare på en liten pastill den ene kvelden, så kanskje en til, eller tre til.. Jeg gikk vel litt ut av tellingen og til slutt kastet jeg to tomme fruktpastillbokser fra godteskapet. Og samvittigheten smalt i panna på meg, tenk at jeg stjal mine barns godteri.. Ikke at de visste at fruktpastillene noen gang lå i vår godtehylle.. 

Kanskje ikke få dårlig samvittighet for at ungene spiser frukt og grønt, mens godteriet blir glemt?!
 


– Speiltvillingene på Facebook – 
 

Nye hjemmesydde gardiner

Ikke for å skryte meeen… Se hva som skjer når mine to gode venner står fremme!  😀 Haha, da blir ting plutselig gjort, så jeg forstår at det er farlig å rydde symaksinene bort. 

Jeg har fått meg gardiner, eller nei. Jeg har ikke fått noe som helst, jeg har sydd gardiner. Nå har stua faktisk vært gardinløs i to måneder, de gamle tok jeg ned for vask, men de kom aldri opp igjen for jeg var alt for klart til å få meg noe nytt. 

Jeg bestemte meg like gjerne for å sy de selv da jeg ikke fant det jeg lette etter i butikken. Det er jo også ekstra stas med det som er hjemmelagd, for det får sin helt egen sjarm. 

Stoffet har den nydeligste struktur, og den perfekte gråtone – to ting som egentlig er klin umulig å se på bilder ! Haha. Det var faktisk slik at da jeg så stoffet i butikken så vurderte jeg det ikke en gang, jeg rasket med meg helle rullen og fikk med 13 m hjem! 

Det finnes mange varianter av opphenget på gardiner; ringer, rynker, stanglomme, fane topp, dobbelt plissert osv. Jeg gikk for rynkekant fordi det både er lettvint, pent og annerledes av hva jeg har hatt tidligere. 

For å lage rynken har jeg sydd på et rynkebånd som er 6,5 cm bredt. La meg vise hvordan det fungerer: 

1 – Stryk ned en kant som er stor nok til å dekke rynkebåndet. 
2 – Finn fram rynkebåndet
3 – Sy det fast oppe og nede
4 – Rynk gardinen ved å stramme trådene
5 – Tilpass på fremsiden slik at rynkene blir javne
6 – Fest på hemper og heng opp gardinen


 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Litt nytt og hjemmelagd til barnerommet

Det ble med mange stoffer i duse farger da jentene og jeg sist var på Stoff&Stil. Jeg syntes det var på tide å fikse litt opp på barnerommet igjen. Jeg holder for tiden også på med et barnerom-prosjekt som inneholder planker, så dette er egentlig bare en forsmak. 

Jeg har som dere så i mitt siste sy-tutorial-innlegg sydd oppbervaringsposer. De skal ikke egentlig stå der de står i akkurat når, men jeg tok de med for å vise fram det nyeste “tilskuddet” på barnerommet. 

I tillegg til posene har jeg sydd nytt sengesett til hver av jentene. Bomullsstoffet har super søte tegninger av dyrene fra skogen, noe som jentene elsket da vi fant det i butikken!
Det er nok ikke veldig mye penger å spare på å sy sengesett, men å sy sengesett er veldig enkelt, og det blir så personlig du måtte ønske det. 
Et tips til å lage sengesettet litt billigere, og som i mine øyne også gjør hele dynen enda koseligere, er å bruke ensfarget bomullstoff på baksiden. Ensfarget bomullslerret koster gjerne halve prisen av hva bomullslerret med trykk koster. 

Jeg har sydd både dyna og puta litt smalere enn standarmålet, slik at jeg fikk plass til putemønster og dynemønster på en bredde av stoffet. Med andre ord har jeg kjøpt 150 cm med stoff siden dyna er 140 cm lang. 150 cm av bildeprint stoffet, og 150 cm av det ensfargede. Puta er lik over som under. 

Olivia har fått lillle stoff under dyna si, og Otilie har fått rosa stoff under sin. 

Nå skal jeg komme meg ut i låven og male litt, så jeg kan fortsette barneromprosjektene. 
Her er et lite bildedryss av sengene med litt nytt og hjemmelagd oppi. 


 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Savnet når høsten kommer..

Jeg er veldig glad i sommeren, men sommeren er kanskje den årstiden det er lettest å bli skuffet over, i tillegg til at den virker litt for kort hvert år. Nå som september allikevel er like ved å ta over august, kjenner jeg at jeg gleder meg til høsten. De vakre fargene ute, som vi drar inn i hjemmet, stearinlys og teppe i sofaen. Det er noe magisk med den høsten som det ikke er til å komme unna. 

Men jeg vet allerede nå at jeg kommer til å savne den ene, simple lille detaljen så enormt mye.
Nemlig: 

Å ha døren ut åpen fra morgen til kveld…   

Det følels akkurat ut som å gå fra et hus på 1000 kvadratmeter til et bittelite hus på 100 kvadratmeter… 

Det er jo ikke det at ungene ikke kan være ute når det er kaldt, vind og regn ute, det er bare det at de ikke løper ut og inn som om alt bare var en eneste stor lekeplass, med dukker på det ene rommet, tegnesaker på ett annet, spill på det tredje, husker på det fjerde, sandkasse på det femte, trampoline på det sjette, sykkelbane på det syvende og en hel gymsal på det åttende. Når døren står åpen er det som om leken bare flyter, mens latteren ruller, og i det døren lukkes blir det trangt, så fryktelig trangt!  

For når de nå framover skal ut, ja da er det bare å finne fram en haug med klær som skal holde de små varme og tørre, men som igjen må henges rundt om kring på alle ledig plasser når de kommer inn, dyvåte av sølete regnvann. 

For en nytelse når ungene springer ut for å leke i sandkassen mens mammaen lager middagen på kjøkkenet 😉 

/ Det skal bli fint med høst – og våte barn! 


– Speiltvillingene på Facebook – 
 

1 – 2 – 3 !

Ny uke, nye muligheter!  – som dem sier. 

Ikke akkurat den beste startet på dagen når man bråvåkner til en skjærende sutrelyd som sier: “kan vi gå ned, kan vi gå ned, kan vi gå ned!”. Før jeg orket å åpne øynene sa jeg: “Det heter, God Morgen!”. “Kan vi gå ned!”, forstatte pipingen, “Vi er først nødt til å si God Morgen til hverandre før vi begynner å mase” sa jeg fremdeles med øynene lukket. Det ble stille i noen minutter før jeg hørte “God morgen mamma!” “God morgen, jenta mi. Skal vi stå opp og gå ned da?” 

En time senere var vi klare til å gå ut døren for å la den nye uken sette i gang for fullt. Det var bare en liten luftetur med hunden som sto i mellom den rolige helgen, og det travle barnehagelivet. 


/ jakke – Kappahl / antrekk – Zara / Adidas Originals her (annonselink) – 

Jeg starter uken med de litt trøttere gjøremålene: som å skrive ut regnskap til regnskapsfører, og gå i mellom haugetall av mail. 
Men når det er gjort er uken åpen for kreativitet og utfoldelse. Og når sant skal sies, så tar jeg en tur til svigermor for å skrive ut regnskap, så litt skravling er ikke helt galt et mandags formiddag. Og i mailboksen skjuler det seg alltid noen hyggelige mail. :D! 

Ønsker dere alle en fantastisk start på denne nye uken, som er den siste uken i sommermånendene for 2016! Nå kommer høsten, og det skal bli koselig. 
 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Hverdagsluksus

Denne dagen har jeg sluppet så billig unna mammaoppgavene at det føles helt merkelig! Det som regel jeg som styrer med barna fra morgen til kveld, siden BT reiser på jobb før vi står opp, og siden han ikke kommer hjem før tidligst 17 på ettermiddagen. Dette har nok ført til at jeg atomatisk gjør litt mer enn jeg burde når BT faktisk er hjemme. 

I dag derimot har jeg nesten uforstyrret sittet foran symaskinen og sydd fra planleggings-listen min. BT har scoret inn pappa- og kjærestepoeng så det holder i dag, han var ute på tur med jentene og hundene Tyra og Sinny (til mamma), han har bakt snurreboller, laget middag, og tok hele leggingen alene. Det kaller jeg hverdagsluksus! Faktisk tror jeg at jeg skal slutte å legge barn, for når BT gjør det, legger de seg pliktoppfylte uten å sette han på den ene prøven etter den andre – slik er det ikke når jeg legger ! Haha

Det er så mange produktive ideer som skal utføres i disse dager, så jeg håper jeg kan glede mange med litt inspirasjon til “do it yourself” – innlegg de neste ukene. 


– Speiltvillingene på Facebook – 
 

Sy-tutorial på Snapchat

Dere har vel ikke klart å unngå “posen”? Den pryder på så mange interiørsider, der foreldre har innredet barnerommet på det mest stilige. 

Jeg har i hvert fall ikke klart å unngå de, etter som jeg elsker å skrolle meg nedover dusinvis av bilder som inneholder innredning og interiør. De stilige posene er til å oppbevare leker på barnerommet, men kan også brukes som blomsterpotter for et stiligere preg, de kan brukes til skittentøyskurv, papirkurv og mye mer. Det er rett og slett oppbevaringsbager som har sin helt egen sjarm. 

De er populære i papir og stoff, siden jeg personlig elsker å sy, fant jeg ut at jeg måtte sy noen. 


– La deg inspirere – 


Jeg fant mønster på posene hos Stoff&Stil i går. Mønsteret skuffet som vanlig på forklaringsbiten og mønsteret måtte jeg tegne selv….  Så etter å ha irritert meg grønn, bestemte jeg meg for å lage en liten sy-tutorial på Snapchat (Mitt brukernavn er: Stinetuss). Jeg har nevnt størrelsen fra Stoff&Stil sin mal i steg-for-steg-filmen, men i sannheten kan du bruke en hver størrelse du måtte ønske, forminsk elller forstørr det du er kar om, det har jeg planer om i den videre produksjonen av litt nytt til barnerommet. 

Sa da vet dere hvordan man syr disse sjarmerende oppbevaringsposene, som nå skal få pryde barnerommet og forhåpentligvis gjøre det litt enklere å holde det ryddig! 

Ha en nydelig lørdag ! 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Mammapoeng du liksom!

Noen som vet hvor mange liter snørr en nese kan produsere i løpet av ett døgn? Jeg sitter i stuen og prøver å jobbe litt mens jeg trekker inn 11-tallet som stadig vil danne seg på overleppen. I mellom snørrfylte snufs putter jeg i meg potetgull, lakris, sjokolade, cola og kaffe – jeg later som det eksploderer av nydelige smaker i munnen min, når sannheten er at den eneste måten jeg kan skille de forskjellige smakene på, er konsistensen fra sjokoladen som smelter, lakrisen som henger fast i tennene, potetgulllet som knaser i ørene, colaen som er tyntflytende og kald, og kaffen som er varm. Foruten om det smaker alt helt likt, ikke at det stopper meg fra å utforske de forskjellige konsistensene og spise hver bit jeg har tatt til meg.. 
 


Jeg lovet å hente jentene tidlig fra barnehagen i dag, og var tilbake 4 og en halv time etter levering. Det ga meg akkurat nok tid til å trene og legge litt fremtidsplaner hjemme.
Når jeg først har fått rablet ned noen planer så starter kriblingen i hendene med det samme, jeg spurte derfor om jentene ville bli med til Stoff&Stil. De jublet, og etter de hadde fortalt både voksne og barn i barnehagen at vi skulle på stoffbutikken kom vi oss til bilen og vendte nesen mot Drammen. 

Jeg satte på film i baksetet til jentene for å holde de våkne på bilturen, og pustet dypt inn gjennom nesen i tilfredshet – det vil si, jeg prøvde på det, men møtte ett tett nesebord og ett som surklet svakt, så jeg gapet i stedet høyt for å puste i meg tilfredsheten. Jeg begynte å nynne uhørlig for meg selv: # mammapoeng!  # kul mamma som henter tidlig i barnehagen! # grei mamma som tar meg kidsa på shopping! 

Vi ankom Stoff&Stil som den trioen vi er, og ble møtte av de ansatte som mente det var for lenge siden vi hadde vært innom. De husker oss siden den gang jeg trillet inn med dobbelt-vogna på let etter myke stoffer i duse farger. Tre år har gått siden den gang… (bare en tanke som traff meg) 

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er spesielt effektiv i stoffbutikker, for jeg må gjerne gå i mellom hele butikken en og to ganger før jeg i det hele tatt kan begynne å plukke med det jeg mener er det fineste. Dere kan jo bare gjette på resultatet av å ta meg seg to treåringen på en stoffbutikk en fredags ettermiddag..! 

Haha.. Neimen om beina funket på hun ene som la seg langflat på gulvet i fortvilelse. Tenk å være tre år og allerede ha slitt ut beina sine da. Det er et ganske hardt liv. Jeg forsto også at jeg var en passe dårlig mamma som ikke hadde eplejuice på innerlomma, for blir man akutt tørst er det jo en mamma’s oppgave å dekkke det behovet, er det ikke? Og da så klart med eplejuice, som av en eller annen grunn måtte befinne seg på meg eller i bilen ett eller annet sted. 

Det ble ikke mange plusser i mammapoengene ved å ta meg jentene på stoffshopping, heller noen minus for at bilen vår ikke er en kjørbar kiost (til tross for at jeg hadde pakket med niste og frukt til turen på en halvtime! Haha) 

Jeg er uansett strålende fornøyd med at jeg klarte å få med meg to barn og 23 meter med stoff hjem fra stoffbutikken i dag, jeg skjønner jo nå at tanken på at jentene skulle få en fin mammadag, kanskje handlet litt mer om mine behov enn deres.. 😉 

​ Nå skal hu mor kose seg! 


– Speiltvillingene på Facebook – 

Bryllup, checklist & inspo

God kveld til deg som titter innom. Jeg er litt sent i gang foran dataen i kveld, for med mann på jobb og et barn som ikke for alt i verden ville sove, har det rett og slett kostet meg to dyrbare timer fra min verdifulle egentid. 

Jeg har fått inn noen spørsmål fra da jeg begynte å lage bryllups-planlegger-boka, så jeg tenkte å svare litt på det her. 

I planleggingsboka kommer jeg til å skrive et stort flertall av lister fram til den store dagen. Det blir alt i fra “hva som må gjøres”, gjestelister, budsjett, musikklister og mye mer.. 
Et av spørsmålene jeg har fått rundt det har vært: hvor finner du slike lister? 

Når sant skal sies så er alt jeg finner av inspo til bryllupet på pinteres.

Som pinterest selv sier det: 
Pinterest is the world?s catalog of ideas. Find and save recipes, parenting hacks, style inspiration and other ideas to try. 

Her finnes alt du trenger av inspirasjon for å lage et fortryllende bryllup. Når du begynner å søke på “wedding” kan jeg garantere at det dukker opp det ene og det andre som du ikke hadde tenkt på før. 


– Speiltvillingene på facebook – 
 

Sy-tutorial enkel hverdagskjole uten armer

Mønster: 

– Skriv ut mønster på kjolen her! i full format og A4 ark. 

I tillegg trenger du et stoffstykke til som du klipper direkte ut på stoffet uten problemer: 

 


Stofftips: 

Jeg har sydd hele kjolen i jersey som gir et mykt resultat med masse stretch. Men på denne kjolen kan de fleste alternativer brukes, for eks bomull, ull, lin, isoli osv. Det eneste jeg anbefaler er at kanten i bunn er sydd av jersery. Slik at du får bevegeligheten selv når bunnen er litt strammere enn kjolens vidde. 


Sy-tutorial 

Masse lykke til! 

Husk å dele deres versjoner på instagram med taggen: #skolissykrok