DIY Betong

Har du en rabarbrabusk som snart går i dvale? 

For en god tid tilbake så jeg en av episodene til Tid For Hjem. De var ute i en hage og pusset opp slik de gjør. Tipset til Kjersti Bergersen (programleder) i denne episoden var å lage pynt ut i fra betong og et rabarbrablad. Denne ideen har vært fastspent til hodet mitt siden, men jeg har aldri fått somlet meg til å faktisk gjøre noe med det, og teste det ut selv. Ikke før nå! 

Jeg la merke til at rabarbrabuskene var på hell, så jeg ble nødt til å gjøre noe nå, eller vente til neste sommer. Jeg reiste til Montér ved første anledning og spurte om jeg kunne få betong for å lage pyntegjenstander. Jeg fikk anbefalt Betong B20, og kjøpte en pose av den til under hundrelappen. Ettter at jeg var ferdig sier BT at jeg burde gått for fiberarmert betong, den har vist nok bedre hold og sprekker ikke, samtidig som den er hakket finere enn den jeg kjøpte, men også litt dyrere. 

STEG FOR STEG (eller nesten) 

Jeg dro med kamera ut og tok steg for steg bilder underveis, men oppdaget dessverre ved det siste bildet jeg skulle ta av støpeprosessen at jeg manglet minnekort i kamera. Så jeg håper litt forklaring er nok:

1: Plukk et rabarbrablad fra hagen
2: finn en papplate eller noe lignede du kan ha alt på. Jeg fant en isolasjonsplate. Om du må flytte den underveis må du ha noe som er stivt for å legge det hele på. Hvis ikke er det lurt å lage bladet samme sted det kan stå i noen dager å tørke uten forstyrrelse, da trenger du i såfall bare en søplepose for å unngå gris. 
3: Bland betong med vann etter anvisning på pakken. 
4: Bygg opp en form med sand. Betongen er tung slik at du må lage en form som du legger rabarbrabladet på slik at bladet forblir i den formen og ikke flater ut under vekten av betongen. 
5: Legg rabarbrabladet på sanden med undersiden av bladet opp. 
6: Dekk over bladet med betong, slik du husker det igjen fra lek i sandkassen som barn. Klappe, forme, legge på litt til. 

Glem bladet ditt i to eller tre dager. 
Når betongen er tørket kan du løfte av bladet.

Nå er det bare å dra av bladet. Når du har snudd kunsten opp fra sanden tørker bladet raskt om du har det inne, da krymper det også litt sammen og det blir enkelt å fjerne. 

Etter lite jobb, men litt lang ventetid har du et super stilig betongblad som kan pryde hjemmet, men som også like herlig kan dekorere ute i hagen siden det tåler vind, vann og kulde. 

Rababrablad av Betong

Hva bladet kan brukes til er det egentlig bare hodet som kan sette en grese for. Bladet pynter opp alene, det kan brukes som et fat eller du kan settes lys i det. Ute kan det pynte opp for seg selv, settes sammen med planter og potter eller du kan bruke bladet som en del av en fontene osv osv.. 

Var det ikke stilig? 

Følg Speiltvillingene på Facebook – 

30 kommentarer

Siste innlegg