Sy trekk til IKEA barnestol

God kveld alle 🙂 

I dag har jeg fått sydd ferdig ett trekk til den ene stolen til jentene. Det var flere som nevnte at de hadde like stoler fra IKEA til sine barn da jeg la ut første bilde av våre. De koster ikke mer enn 150,- og barna elsker dem, så stolen er virkelig fin å ha i alle småbarnshjem. Men det er en aldri så stor feil (spør du meg) på disse stolene, og det er at trekket er kremhvitt. Kremhvitt og barn? Det funker ikke i dette hus i alle fall, og flere spurte meg om jeg kunne dele fremgangmåte om jeg fikk sydd nytt trekk til stolene.

Jeg har tenkt meg frem til min løsning, den er super simpel å sy selv for en helt nygebynner bak symaskinen. Kun rette sømmer, og ingen ting innviklet. Så her kommer den: 

Til en stol trenger du:

  • 160 cm stoff.  (bruk et stoff uten stretch)
  • (trykk-knapper) 

Det første du skal gjøre etter at stoffet du har kjøpt er vasket og tørket (grunnen til det bør vaskes først er fordi stoffer kryper litt ved første vask, og da kan trekket bli for lite om det ikke er vasket før du setter i gang å sy), er å klippe ut to rektangler i målene på bildet over. 

1. Klipp ut stoffbitene. 

2. Brett alle kortsidene to ganger inn for å sjule klippesømmen. Strøy over bretten din så den holder seg slik. 

3. Viser hvordan kortsidene av begge stoffstykkene blir når du har brettet

4. Sy langs kortsidene for å feste bretten. Sy alltid med fremsiden av stoffet opp mot deg for best resultat, og bruk strekene på symaskinen til å sikte inn stoffet så du syr så rett du kan.

5. Viser søm fra fremsiden

6. Viser søm fra baksiden

7. Finn frem den lange delen og legg den på gulvet med fremsiden av stoffet opp mot deg. Brett så den ene kortsiden 6 cm tilbake over stoffet og fest med nåler i hver side. Den andre skortsiden bretter du 34 cm tilbake over stoffet og fester nåler langs kantene (tre på hver side holder 😉 ) 

8. Finn frem det minste rektangelet og legg det rett mot rette over stykket av stoffet på det store rektangelet som synes. Det skal passe ganske godt i mellom der. Fest med nåler.

9. Sy langs hele langsidene på begge sider. 

10. Viser en god søm. Først en rett så en sikksakk på utsiden. 

11. Du er faktisk ferdig med å sy og kan vrenge stoffet og tre inn puten fra IKEA stolen. 


Hvis puta blir stående for mye ut når du setter den på plass i stolen kan du feste på et par trykk-knapper på hver side – slik:

1. Brett hodeputa tilbake slik den skal være

2. Merk av to punkter i hvert hjørne av puta

3. Ta ut puten inni trekket ditt og fest trykk-knappene til stoffet der du har merket av (obs: ikke igjennom begge stoffene, du må tre hånden inn i trekket slik at du fester knappen i bare den ene delen.)

4. Viser de fire trykk-knappene om du ser GODT etter 😉

Tre inn puten igjen og fest knappene i hverandre. Verre var det ikke 🙂 

 

37 kommentarer

Siste innlegg