3 måneder siden snekkerne dro

I morgen er det tre måneder siden snekkerne pakket sekken sin og dro, husets fasade var ferdig og stenderverket til veggene inne var satt opp. Nå var det min og mannen sin tur til å ta over det 250 kvadratmeter store prosjektet. Med tommestokk i bukselommene, men uten større erfaring skulle vi sette i gang å bygge ferdig hele innsiden av vårt nye hus!


1 uke på hvert rom – det er det de bruker på sommerhytta. 

“Er det egentlig så mye jobb da?” spurte vi hverandre der vi sto med de nakne veggene på alle kanter, ekstremt motiverte og inspirert av alle oppussingprogrammene vi hadde slukt det siste halvåret før vi skulle i gå løs på vårt aller største prosjekt.

Det er mulig vi glemte et øyeblikk at vi kun har tid til å bygge hus fra 20:00 om kvelden, og i helgene når det lar seg gjøre. Vi glemte også hvor mye tid som går til å forberede, om det er å bestille varer, eller bærer varer inn i hus. Hvor mye tid som bare går til å rydde unna, slik at det er mulig å jobbe. Eller hvor mye tid som går til å gruble, google og ringe en venn når vi møter på et spørsmål. For “Hvordan sparkler man egentlig en vegg?” og “hvordan bygges egentlig et bad opp?”. Noen dager føles det som om jobben går på skinner, andre dager virker det meste helt umulig.

Nå som vi er tre måneder ut i prosjektet kan jeg trygt si at det er langt mer jobb en man kan se for seg, men for hver lille skrue som er festet er vi et steg nærmere mål.

Alt-mulig-mann og alt-mulig-kvinne

Vi trakk ut all jobb inne fra byggekontrakten med Mesterhus Larsenbygg som har bygd huset for oss. Det vi si at det er vi som også har måtte arrangere elektriker, rørlegger, murer, maler, og noen som kan installere ventilasjonsanlegg i huset. Når man prøver å være designer, innkjøpsperson, snekker, maler og prosjektleder på en og samme tid etter at ungene er lagt om kvelden, da blir det tydelig hvorfor et husbyggefirma har egne personer som står for det praktiske, og andre personer til å ta seg av det teoretiske, mens huseierne kan konsentrere seg om fargene på veggene.

Ingenting er umulig – det tar bare lengre tid 

Det hender vi snubler, at vi må gjøre noe om igjen, at vi står fast og må ringe rundt for å få et svar, men til syvende og sist så finner vi alltid en løsning, og det er det som er så gøy, så vanvittig tilfredstillende. Vi får det til, det tar bare litt lengre tid. Enda mer gøy er det å se at resultatene blir vel så bra som når det er utført av håndverkere rundt om.

Steg for steg 

For tre måneder siden begynte vi å lekte ut 5 cm langs alle yttervegger, deretter isolerte vi de 5 cm vi hadde lektet ut på utsiden av plasten. Da var det tid for elektriker og rørlegger. Da skal jeg love at alle timene med planlegging kom til nytte, for gjett om det var lurt å ha en god plan på hvor lys, stikkontakter og rør skal være. Med strømkabler og vannrør på plass, startet vi å plate taket med gips, så fortsatte vi med veggene. Ved kjøkkenet har vegger fått sponplater i stedet. I en måned har jeg sparklet, pusset, malt, sparklet, pusset og malt vegger.

Det drar seg virkelig til (i første etasje, vel og merke). Nå venter vi på at maler skal komme og ta takene, når det er gjort skal veggene få et siste malingstrøk og så skal vi begynne å sette opp KJØKKEN!

 

 

 

25 kommentarer
  1. Veldig imponert over det dere for til! Har fulgt med fra bygge start. Jeg og min samboer bygger nytt hus i Holmestrand på ca samme størrelse som dere og vet hvor mye jobb som kreves, da vi også gjør det meste selv.
   Blir spennende og følge med videre.

  2. Herlighet for en supermann og superdame dere er – et godt team!
   Men jeg lurer på hvorfor dere ikke skal ha noe panel på tak og vegger? Er det mer gunstig med gips?

  3. Så flinke dere er. Vi har bygget og pusset om noen hus . Kan virkelig anb walk to Paint plater istedenfor gips . De tåler alt og så slipper du sparkling og pussing.. Bare feste på veggen og male over 😊 lykke til.

  4. Gips er helt klart penest, selv om det tåler lite. Men hvis det blir hull, så er det jo «bare» å sparkle og male over😊

   Dere er kjempeflinke, virkelig imponerende! Elsker disse blogginnleggene om husbyggingen.😄

  5. Er det slik at dere har kuttet plasten på veggene helt inntil reisverket ? Hvis dette er tilfelle risikerer dere dessverre luftlekasjer rundt vinduene 😞 men ellers er det kjempe fint og dere er gode 😊😊

   1. Litt usikker på hva du mener 🙂 plasten er kuttet langs kanten ja, men vi har lektet ut 5 cm, slik at gipsen ikke ligger mot plast. Plasten er klemt sammen mellom stender og lekte hele veien 🙂

    1. Plasten skal dras rundt kanten og festes inntil vinduet, helt ved kanten hvor utforingene festes i vinduet. Festes ved bruk av teip som er beregnet til det.
     Når det er sagt, så vil jeg anbefale å sjekke med en tømrer som ser/vet hvordan deres hus er bygget/hva som er gjort. Min erfaring er iallfall at slike ting varierer litt ut i fra hva som er gjort i forkant osv..
     Men det var iallfall slik vi måtte gjøre det hos oss 🙂

      1. Det stemmer ikke. Men det skal tettes rundt vindu, men er nok med å teipe rundt underleppa der foringen skal inn. Fra vindu og tett på treverket . Plasten skal også festes på treverket men det er nok at den er festet i stender/losholt.

       Hilsen snekker 😁

  6. Dere er sååå flinke! Utrolig imponert😊Manben min er tømrer og vi startet eget frma for litt over 2 år siden, da vi kjøpte hus usett og flyttet 140 mil nordover til en plass vi aldri hadde vært før og uten jobb🙈🥴😊Huset ved havet skal pusset helt opp og ett stykke har vi kommet, men jobb oppdragene står i kø og når kveldene kommer vil vi slappe av og kose oss.. derfor er jeg så imponert over dere, med 3 små unger og fulle jobber holder dere på… våre unger er voksne (22/24) – Gleder meg alltid til å se hva du jobber med/lager og nå bygger hus!- elsker følge med!😊Masse lykke til videre med alt! Hilsen Anikken

   1. Vi er enda unge som alle rundt oss sier, det er nok sikkert noe med det, og selv om vi har 3 barn er det 3 barn som legger seg 19 om kvelden, så da har man litt ledig tid. Det hjelper jo også at huset er så nærme at vi kun trenger å ta med babycallen når barna sover om kvelden 🙂 Men som ei nær venninne av meg sa, og som også gjelder for dere, Det er et hus vi skal bo i i mange mange år, så det gjør ikke noe å bruke ett halvt år mer enn planlagt.
    Masse lykke til til dere også 🙂

  7. Veldig gøy å følge med dere! Vi ble ferdig med lignende prosjekt for noen måneder siden, og selv om det var tunge tider og virkelig føltes HELT umulig ut til tider, så er følelsen vi sitter igjen med at vi har gjort noe veldig kult sammen.
   Husk å ta dere tid til litt andre ting innimellom. Vi valgte å heller bruker 1 mnd ekstra på prosjekt slik at vi kunne være sosial av og til, for det tar jo virkelig på tiden. Og prøv å ha god samvittighet mens dere gjøre andre ting 😉

  8. Utrolig imponert over hvordan dere har fått det til hittil! Dere sparer kjempemye penger på å gjøre så mye selv, i tillegg lærer dere masse på veien!

   Det tar tid, men resultatet vil bli så bra til slutt! Og når man gjør så mye selv, får du det akkurat sånn som du vil og du trenger ikke få 4 forskjellige syn på ting 🙂

   Fortsett det gode arbeidet! Det er kjempemoro å følge dere gjennom prosessen 🙂

  9. Sånn overtok vi også huset. Krevende å gjøre alt innvendig selv – Men du verden så morsomt når man er ferdig 🤩🥳 Lykke til videre 👍

  10. Så utrolig flinke dere er!
   Er det lov å spørre om hvor mye det er for huset? Altså, bare kroppen. Vi tenker å få satt opp et hus selv, også gjøre alt inni selv.

   1. Det må du bare gjøre 🙂 Jeg tror kroppen til huset kostet 2,3 mill. Alt vi gjør selv har vi regnet at vi sparer nærmere 1 million på, så totalt kommer huset vårt til å koset et sted mellom 3,5 og 4 millioner, dette er da uten tomta 🙂

  11. Ser innlegget er gammelt, men håper likevel på svar. Inkluderte Mesterhus grunnmuren i de 2,3 millionene? Eller engasjerte dere forskalingssnekker/murer selv?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg