Paradis for ungene

Reklame | VisitDenmark

Bilen er parkert, og bagasjen pakket ut, vi befinner oss i Danmark, nærmere bestemt på Landal Rønbjerg feriesenter, like ved siden av Limfjordens nydelige strender og vakre natur.

Jeg lukker øynene, trekker pusten dypt – det er ferie nå! Lydene forsterkes med øynene igjen, fuglekvitter av mange raser, og barnelatter, det er det som skiller seg sterkest ut. Når jeg åpner øynene ser jeg rekker og rader med sorte hus. Så like er de at ungene har fått skrevet husnummeret på hånden. 332 – “det er der dere bor”.

De to barna på seks år vinker med ivrige hender i det de cruiser av sted på syklene vi har tatt med, avsted for å utforske hver krik og krok av dette koselige sted. Så mye er det å se, allikevel er de alltid rett ved. De sykler igjennom blomsterkledde plener, suser over brostein og finner stadig nye veier til mål. Aller raskest er de på å sykle til hoppeputen og lekeplassen som ligger like ved.

Minnene fra campingturene strømmer på, følelsen fra hvordan det var å være barn på et slik sted, over alt er det andre barn å leke med. Allikevel er det så mye mer enn det. I stedet for campingvogner er det hytte på hytte, og i stedet for en liten kiosk er det her et helt senter fult av aktiviteter, butikk og restaurant med buffet er det og’.

Til middagen får jentene se Landal Rønbjergs egen badepark, de blir stående å hoppe rett opp og ned. “Dette er den beste dagen i mitt liiiiv!” roper hun ene og så hun andre. Det er ikke før hender og føtter er skrukkete av all badingen at de får føttene ned på jorden igjen. Jeg kan ikke klage over å ha en liten å passe på, for mens pappaen kjører vannsklier, hopper fra stupebrett og leker med badeleker i parkens store vannområder, tar Vilde og jeg livet med ro inne på Wellness området.

Et lite kvarter med bil fra Landal Rønbjerg feriepark finnes et lite sted med et herlig navn – Ertebølle. 

Vi kjører avsted, utflukten er ikke langt unna, men hva er vel ikke bedre enn det med tre unger på slep. Vel fremme i Ertebølle er det ikke en ert å se, heller ikke mange bøllene, men et koselig lite steinaldersenter. Jeg vet ikke hvem som koser seg mest, pappaen som fascineres av flintsteiner som enkelt kan brukes som kniv og øks, eller ungene som får prøve å skyte villsvin (plakat) med pil og bue.

Under sanden ett sted finnes det funn gravet ned

På veien hjem er vi blitt anbefalt ett sted, med reservert bord blir middagen i dag på:  Café Ertebølle Strand Camping – kjent for sine fantastiske hjemmelagde pannekaker.

Vi parkerer bilen og kikker oss litt rundt, ikke ett menneske å se? Vi undrer litt, for var ikke dette et populært sted? Plassen er liten og på et øde sted, det er bare en camping like ved. Vi tusler inn, for vi må jo nesten bare se. En smilende mann kommer oss i møte, joda det var helt folketomt, men så er det vi som er tidlig ute. Den glade mannen viser oss vei, til tross for at åpningstiden er ti minutter senere. Vi setter oss ned i en koselig krok i det lille lokalet, og jeg legger merke til at ved hvert eneste bord er det lapper med reservasjoner – ikke et eneste ledig bord å se.

På forhånd prøvde jeg å se for meg hva vi hadde i vente, jeg så for meg de blåbærrullede pannekakene hjemme og den amerikanse versjonen med et tårn av pannekaker med sirup på. I det kelneren kommer med maten vår måper vi alle fem – Wow, bare se !

Vi regelrett ruller ut av Café Ertebølle Strand Camping, og har fått litt av en inspirasjon til å variere våre fylte pannekaker med blåbærsyltetøy.

En ting er sikkert, det er ikke storbyen og luksus som må til, alt man trenger er et lite koselig sted!

Se alle feriesenter i Nordjylland her 


 

4 kommentarer
  1. Er det lurt å ha husnummeret dere bor på liggende på bloggen? Det finnes gærninger der ute (dessverre..). Jeg ville nok ikke ha hatt det, men du kan avgjøre selv, bare en liten tanke 🙂 Nyt ferien, det ser helt fantastisk ut, skjønner at barna koser seg der 🙂

  2. Herlig sted å feriere på. Vært der mange somre på rad. Paradis for barna og da også for de voksne. 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg