Vi har flyttet inn!

Den ubeskrivelige første natten i nytt hus

Fremmed men kjent, på samme tid – Var følelsen jeg våknet opp med den morgen. Jeg kjente på kroppen at jeg hadde sovet godt, slik jeg bare gjør i min egen seng, allikevel var det som å våkne opp på et hotell.

Overgangen

Musene flyttet inn i det gamle huset, samtidig som vi flyttet oss ut i det nye. Jeg løftet en stor sekk med julepynt og ut hoppet det tre mus som hadde lagd seg bolig der inne. Mannen min dro ut en skuff i øyehøyde og skrek høyt da en mus hoppet opp på skulderen hans før den sprang avsted like redd som mannen som hylte. Du vil ikke tro hvor ille det ble da musene skjønte hvor lite vi befant oss i det gamle huset. Jeg orker ikke tenke på hvor mange som må ha pilt over beina våre mens vi sov.

For det er vel ikke mange av dere som har et musehull som dette bak hodeputa? 😉

En ny tilværelse 

Lukten av døde mus er byttet ut med duftpinner. Lyden av gnaging i veggene er byttet ut med avslappende musikk som sprer seg igjennom huset via innbygde høyttalere. 5 grader varme gulv er byttet ut med 24 grader varme gulv. 6 kvadratmeter bad og vaskerom i ett er byttet ut med 33 kvadratmeter bad og vaskerom fordelt på tre rom. 220 cm takhøyde er byttet ut med 270 cm takhøyde. Et hjem på 90 kvadratmeter er byttet ut med et hjem på 250 kvadratmeter.

Ikke en ting er sammenlignbart, og jeg elsker at jeg får oppleve begge deler.

Det gamle huset var vårt hjem i nesten 10 år. Vi har tusentalls av minner, og selv da vi ser tilbake på da vannet frøys hver vinter og jeg gikk rundt som en sporhund på jakter etter døde mus, så ler vi av de minnene, de er med andre ord morsomme minner, gode minner.
Ungene har ikke hatt noe annet hjem, og kunne ikke skjønne hvorfor vi i alle dager trengte ett nytt når vi hadde det så fint og koselig. De la selvsagt ikke merke til at vi fyret opp ett helt IKEA nett hver dag, til tross for at vi hadde varmepumpe og hele 6 varmeovner på i vårt lille hus. Hvilket barn har vel noensinne lagt merke til et trekkfullt hjem?

Jeg er glad for å ha bodd i ett gammelt hus, glad for de minnene vi har fått der, og historiene vi kan fortelle til våre barn. Jeg er glad for å ha opplevd all den frustrasjonen og jobben som førte med det gamle, fordi det gir oss muligheten til å verdsette noe nytt i en veldig stor grad. Jeg er glad for alt vi lærte av enkel oppussing i et slitent hus, som førte til at vi bestemte oss for å bygge hele innsiden av vårt nye hjem selv.

Alt man skal lære, alt man kan få til dersom ønsket er stort nok – beviset på det ser vi i dag. Vi vet hva som gjemmer seg bak hver krik og krok av dette huset, vi vet hvor mange timers arbeid som ligger bak den lykken vi i dag opplever med å få bo slik vi i dag bor. For en ting er sikkert, ingenting kommer gratis.

Jeg gleder meg til å vise fram vår perle! Og til enda flere prosjekter i tidens løp!

Alle innlegg bra husprosessen finner du HER 


 

25 kommentarer

Siste innlegg