Smykket i huset – trappa vår

Det første som lyser i mot deg i det du åpner yttergangsdøren vår, er smykket i huset – Trappen vår!

Fra byggetrapp til drømmetrapp

Da snekkerne reiste andre etasje ble jeg så ivrig etter å begynne og bygge hus at jeg omtrent ristet. Jeg var derfor veldig tidlig ute med å spørre snekkerne om jeg kunne bygge arbeidstrappa. Bare se det for deg: bloggeren, barbeint og i ført kjole, spør snekkerne pent om hun vær så snill kan bygge arbeidstrappa. Eller altså, jeg fikk mannen min til å spørre snekkerne om det var greit at jeg byde trappa. Det ble en så morsom greie at trappa ble et eget samtaleemne de neste månedene. Jeg fikk foresten tillatelse til å bygge trappa, og dagen etter var den på plass.

Under ser du bilder av veien fra start til slutt på prosjekt trapp

Egendesignet trapp – ingen har maken ! 

Da jeg første begynte å se meg rundt etter trapper, hadde jeg ingen drøm om en spesiell trapp. Jeg så bare for meg en “trapp”, det eneste ekstra jeg ville ha med var skap under. Vi ble sendt til en trappeforhandler igjennom Mesterhus som har satt opp huset for oss. Vi møtte en nedlatende middelaldrene mann, som åpenbart ikke var interessert i å selge oss noe som helst, og da vi fikk pris på den kjipeste, og kjedeligste trappa han hadde med kun et skap under som ekstra tilbehør til 100 000NOK ristet jeg bare på hodet.

Jeg startet å lete etter trapper selv. Og jeg startet der jeg vet å starte: på Pinterest. Brått hadde jeg fått øynene opp for at en trapp ikke bare er en trapp, og fantasien begynte å gro inni meg. Før jeg selv ante, visste jeg akkurat hvordan trappen min skulle se ut, problemet var bare at jeg ikke hadde sett noen trapper som var som min fantasitrapp.

Spør MANGE! 

Er det en ting jeg har lært igjennom husbyggingen, etter å har trekt ut all jobb fra etter stenderverket var oppe og hyret inn mennesker selv, så er det å forhøre seg med mange om pris, og sjekke opp anmeldelser firmaer har fått.

Jeg vet ikke hvor mange trappefirmaer jeg sendte mail til, men det var mange. Valget endte til slutt opp hos Trappekompaniet. Grunnen: En veldig imøtekommende selger som svarte raskt, og som så løsninger på alle mine forslag. I tillegg til gode omtaler fra tidligere kunder.

I “trappe-repertoaret” deres hadde de en trapp som var et perfekt utgangspunkt til min drømmetrapp, og jeg spurte rett og slett om det var mulig å gjøre noen endringer på den. Jeg sendte inn en skisse jeg hadde tegnet. Skissen ble videresendt til arkitektene hos Trappekompaniet, og vipps hadde jeg en perfekt 3D tegning av min litt ubrukelige skisse.

“Skapet” ville jeg lage selv, på grunn av pris. De to nederste trinnene ville jeg at skulle fortsette videre rundt trappen, og så ønsket jeg å gjøre trinnene bredere slik at trinnene nede ville flukte med trinnene oppe.

Trappen er i heltre eik, og jeg ville at den skulle være beiset i en farge som passet til gulvet vårt. Selgeren vår dro til Montér og sammenlignet beisprøvene mot gulvet vårt og sendte meg bilde av fargen han mente passet best.

I utgangspunktet valgte vi et klassisk rekkverk med trespiler, og til sammenligning med den kjedelige trappen til 100 000NOK satt jeg nå klar til å bestille drømmetrappa til bare 15 000NOK mer. I siste liten angret jeg meg og gjorde om rekkverket til glass, noe som fordyret trappen litt, og vi endte med å betale litt over 140 000NOK for trappen levert og ferdig montert.

Trappen ble montert på to dager. Jeg tok dette bildet før rekkverket kom på plass, men jeg tenkte å vise hvordan trappen så ut før jeg laget skapet under.

Bøttekottet under trappa..

.. laget jeg av mdf plater som var 2,5 cm tykke. Jeg kan fortelle at det var litt banning for å få tegnet trinnene slik at sideplaten ville passe perfekt. Jeg brukte en stor papplate som mal til å tegne av og prøve ut platens form, før jeg tegnet malen over på mdf platen og skar ut. Noen timer pussing, sparkning og enda litt mer banning senere ble altså dette resultatet av mitt hjemmelagde bøttekott.

Skapdørene kjøpte jeg på IKEA, og monterte opp.

På innsiden har vi plass til støvsugere og oppbevaring! Helt perfekt!

Fra andre etasje..

.. ser tappen vår slik ut. Den er LEKKER!

Detaljbilder

Jeg er helt forelsket i glassrekkverket som er felt ned i trinnene.

Mitt beste tips til alle husbyggere: Gi aldri opp å drømme, og bruk god tid på å planlegge!


Du kan se alle mine innlegg fra husbyggingen HER 

18 kommentarer

Siste innlegg