9 år med oppgradering av gården

Det nærmer seg 9 år siden jeg flyttet inn på gården med Bjørn Tore og han fortalte at en dag skulle vi bygge nytt hus. Vi var på den tiden 20 og 22 år gamle, og det vi hadde foran oss var et prosjekt større enn vi kunne forestille oss, men vi hadde et utgangspunkt, og vi hadde det viktigste av alt: et stort ønske om å gjøre denne plassen til vår drøm.

Siden den gang har vi spart penger, og nedbetalt lån. Drømmen om å bygge et nytt hus har blitt en realitet, nå står huset på tunet enda det er mye jobb som gjennstår på innsiden. For innsiden av huset bygger vi selv, og det tar tid, forferdelig mye tid, rett og slett fordi det er mye jobb, men også fordi vi har to jobber, og 3 barn i tillegg.
Men ved å gjøre innsiden selv kunne vi sette i gang husbyggingen nå, og ikke vente enda et par år. Det er tross alt 1 million kroner vi sparer på det vi kan gjøre selv.

Jeg er derfor glad vi for 9 år siden startet med en utgangspunkt som vi gjorde. Et hus som sårt trengte kjærlighet..

Med et budsjett som kun fulgte lommeboka, tok vi prosjekt for prosjekt for å vedlikeholde, og oppgradere hjemmet vårt fra 70-tallsstil til noe som ikke var perfekt, men absolutt godt nok å bo i for noen år.
Vi kunne så klart latt det helt være, latt den brune panelen være brun og spart opp enda raskere, men vi tok aldri opp noe lån for oppussingen, kjøpte bare litt tapen den ene måneden, og litt maling den andre. En sommer brukte vi feriepengene på å lage platting. Den største investeringen til det gamle huset, både prismessig, men også trivselsmessig.

Men tenk bare hvilke erfaring vi har fått, alt vi har fått prøvet oss på og lært ved å pusse opp det gamle huset vårt. Vi har også erfart at vi, mannen min og jeg, er team som jobber utrolig godt sammen. For det er kanskje ikke for alle å bygge et hus uten at det skal gå på bekostning av samlivet eller familietilværelsen.

Ikke bare har vi ett hus å holde ved like, vi har også en gigantisk låve og en tomt på over 200 mål. Vi kommer nok aldri til å gå tom for oppgaver her hjemme, men vi liker det. Til sommeren blir det to år siden vi restaurerte utsiden av låven, og det å se at innsats og hardt arbeid gir så utrolige resultatet gir en mestringsfølelse større enn jeg kan beskrive.

En gang så huset vårt ut som dette, det var kanskje ikke interiørvennlig, men det var et hjem vi var stolte av, et hjem vi la framtidsplaner i. Vi lagde hjemmet vårt til den beste utgaven av seg selv uten å legge for mye penger i det, og vi har skapet et hjem som våre tre barn elsker. Nå er snart tiden inne for å gå over i en ny epoke, ett helt nytt hus uten maur, uten mus, uten rotter, og med varme i gulv og isolasjon i vegger.

Veien har vært vanvittig lærerik, og jeg er glad jeg har fått oppleve å leve med den dårlige standaren vi har hatt hatt nå i 9 år, det vil bare gjøre takknemligheten av å flytte inn i noe nytt enda større.

 

 

16 kommentarer

Siste innlegg