En helg i vakre Belgia

Reklame | VisitFlanders

Trange gater, brostein over det hele, og endeløse utsmykninger på bygningene som strekker seg mot skyene. Vi befinner oss i Belgia, nærmere bestemt Brussel, Bokrijk og Mechelen. Gatemusikk, restauranter, bord og stoler plassert ut i gatene. Når jeg lukker øynene kunne jeg like gjerne befunnet meg i Paris. Det franske språket ruller igjennom luften, for et fantastisk sted å være!

Selv om gradestokken disse dagene ligger på 12 grader, føles landet alt annet enn kaldt. Det er ikke som i Norge, det er så langt unna Norge. Når fant vi ut at husene våre skulle lages med rette store plater, og enda større glassflater? se bare på dette, byen gjør meg forelsket bare ved å åpne øynene. Så var det menneskene, ikke alle like gode i engelsk, men det er ikke jeg heller, allikevel klarer vi å forstå hverandre, for til forskjell fra hjemme møter menneskene på gaten her blikket ditt, og så mye du kan fortelle bare med et blikk og kroppens bevegelse.

Barna blir rusket kjærlig i håret, smilt til og pratet til. Opp trapper med en barnevogn får du i alle fall ikke gå alene, du må bare prøve, men før du vet ordet av det er det en eller flere som løfter med deg. Det er så fascinerende, og alt annet enn hva du kan forvente hjemme.

Barnevogna hadde vi med, men enda mer glade var vi for bæremeisen, sparkesykler på et hvert gatehjørne, finnes det egentlig noe mer genialt. Plutselig var det gøy med by sightseeing også for de små. Men hysj, det er egentlig bare lov å kjøre en og en.

Fra spektakulære kirker og tårn til malerier fra den verdenskjente maleren Bruegel. Så mye historie i hver krik og hver krok.

Første dag i Brussel, langs smale gater, levende musikk og med blåskjell til lunsj på den populære restauranten; Chez Leon. En tur rundt i byen, på kunstutstillingen; Back to Bruegel, og fantastisk opphold på hotell NB Bloom Brussels.

Andre dag med tog til det roligere Bokrijk, og den gigantiske utendørs museumet: The world of Bruegel. En gigantisk park med historie å lære, og leker for barna. Videre til Mechelen og hotell Novotel.

Tredje dag i den romantiske byen Mechelen. Her kunne jeg vært så mye mye lengre. De spektakulære bygningene på alle kanter, de vakre gatene, de fine resturantene, så alt for mye å utforske. Slitene ble vi 4 av 5 etter å ha gått 538 trappetripp opp St Rumbold’s tower, og ned igjen. Helt fantastisk mat nøt vi i mathallen De Vleeshalle. Som jeg elsker slike mathaller!

Takk Belgia for alt du rakk å gi oss på bare tre dager.
Vi ses igjen!

 

        

– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

5 kommentarer
  1. Belgia er helt nydelig!
   Neste gang dere drar dit vil jeg absolutt anbefale Gent, en koselig by en liten time med tog fra Brussel. Fantastiske bygg å bare gå rundt å se på, koselig butikker og de beste vaflene du kan få!

  2. Vi var også i Belgia i sommer, det er jo så flott der! Vi tok tog til Brugge og ble en natt. Kan sikkert sammenlignes med Gent, men det var veldig fint der også 🙂

  3. Hei. Holder på å sy bukse med mønster fra syboken din, men ser det ikke står noe om hvor lang strikkene skal være… skjønner at det beste selvsagt er å måle barnet man syr til, men siden jeg ikke har mulighet til det lurer jeg på om du har noen tips for hva som er naturlig?

   1. Hei 🙂
    Dessverre er det veldig vanskelig å svare på akkurat det ettersom det er stor variasjon i ulike strikker på hvor mye elastitet det er i strikken 🙂 Så du strammer slik at det er rynker over hele, men at du fremdeles med en veldig enkel hånd også kan strekke ut alle rynkene igjen 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg