Slik kan du sy en nissekjole

Nissejentene er klare for nissefest i barnehagen og pepperkakebaking hos morfar. Med nye klær, er de egentlig klar for hele verden.

Dette skulle jo egentlig vært gårsdagens kalenderinnlegg, men så er det visst ikke alltid at jeg og dataen, tiden og internett spiller på lag. Vi driver og skifter til fiber om dagen, så i går var det tidvis ingen nett, og i dag er vi på et gammelt nett fordi det enda ikke er oppe å går. Men akk ja, innleggene skal da komme, selv om de ikke alltid treffer på timen jeg har planlagt.

Jeg har sydd julekjoler til jentene, med applikasjoner av mus på. Gjett om det falt i smak! Kjolen er en helt enkelt kjole med lomme og motiv foran. I ryggen har jeg laget en enkel trykknappåpning. Tanken bak kjolen er at den skal være enkelt å lage for alle, men at man også har mulighet til å gjøre litt ekstra flid ved å sy på et motiv.

Hva trenger du:

Jeg har kjøpt fleecestoff på Stoff&Stil, men det er ingenting i veien for å kjøpe en billig fleeceteppe på europris og lage en julekjole av det.

  • stoff til kjole, og eventuelt applikasjoner
  • ribb til å kante hals og lomme og armer
  • fuskepels – eks: Stoff&Stil
  • trykknapper
  • vliselin med dobbel strykeside (til applikasjoner)
  • Tvillingnål (anbefalt)

Mønster

Jeg har laget mønsteret fra 1 – 8 år digitalt. Mønsteret koster 49 kroner og du får med luemønster på kjøpet. Når du har bestilt mønsteret sender jeg det til deg så fort jeg har mulighet (innen 24 timer). Da kan du skrive ut mønsteret, klippe ut alle delene, og så er du klar til å starte!

SNURR FILM FOR TUTORIAL


– Se tidligere kreative julekalender innlegg her 

– Følg meg på Facebook for å få daglige kreative juletips fram til jul – 

13 kommentarer

Siste innlegg