Sy juledress i barnesize!

I helgen delte jeg oppskrift på hvordan man kan sy en julekjole. Jeg skal jo innrømme at det ofte er lettere for meg å dele oppskrifter til jenter enn gutter, av naturlige årsaker (les: jeg har to døtre) Hah. Så da er det stadig noen guttemammaer der ute som minner meg på å tenke litt på guttene også.

Nå har jeg derfor sydd en juledress også, den er jo i og for seg unisex, men jeg har jo tenkt litt på disse guttene deres når jeg har lagd dette.

Tanken bak er å lage en dress som er såpass enkel å lage, at alle som vil kan få det til (også på rim da gitt). I tillegg går det unna som bare det å sy dette. Mange bruker et rimelig fleeceteppe når de skal sy nissedrakter til barna sine, og da kan man jo virkelig klare å lage et billig kostyme til nissefester og andre morsomme helger i juletiden.

Jeg har heldigvis en herlig liten nevø, som stadig for noen nye plagg av tante fordi jeg har måtte teste en ny “guttemodell”. Nissekostymet var i følge han “Kuuult tante!”. Han byttet riktig nok ut nisseluen med en Lynet Mcqueen caps, men han fartet rundt i sitt tempo hele lørdagen og hele søndagen i nye nisseklær, så da ser jeg på jobben som godkjent. I følge han var det kuleste at han hadde lomme på genseren som han kunne ta i mellom.

For å sy dette kostymet, så kan man ta utgangspunkt i et hvilket som helst mønster på bukse og genser. Man kan også bruke de mønsterne jeg har delt tidligere på kosebukse og genser med hals. Eller tegne sitt eget om man vil det.

Jeg har laget digitale mønster til dette settet, så om du er usikker eller mangler mønster, så kan du kjøpe det som en pakke: bukse, genser og lue – i størrelse 1 – 8 år. Jeg sender mønster så fort jeg har mulighet og prøver alltid å holde en ramme på senest 24 timer. Når du har mottatt mønsteret, printer du det ut, og du er klar for å klippe ut mønsterdeler.

Mønster: nissesett

STOFF:

– fleece / jersey / Isoli kan fint brukes i hovedstoffet.
– ribb til armer, føtter, kanting og livet.

TIPS: 
Denne modellen er sydd uten ekstra åpning til hodet. Det er derfor lurt at stoffet du skal si i har stretch i seg. Velger du et stoff uten stretch går det også helt fint, men da må du ha en åpning ved nakken, og da gjør du følgende:

– I stedet for å klippe ut et helt ryggstykket, kipper du ut to halvdeler. Altså du klipper etter mønsteret uten å legge stoffet dobbelt. Legg til 3 cm sømrom langs midtlinjen av ryggstykket (der det står “brettekant”). Slik at du får litt ekstra stoff til knappestykket.
– Så følger du fremgangen til nissekjolen når du skal sy sammen genseren.


SNURR FILM FOR SYTUTORIAL

https://www.youtube.com/watch?v=Nj8JaVQ_eks

– Se tidligere kreative julekalender innlegg her 

– Følg meg på Facebook for å få daglige kreative juletips fram til jul – 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg